Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη; Τι αρίστων, τι αχρήστων;

Του ιατρού Βλάση Γωγούση

Μάλωσα προχθές μ` έναν αγαπητό μου φίλο τον Γ.Γ. ( μην πάει αλλού ο νους σας όταν ακούτε πως προφέρονται τα δύο αρχ….ικά του !).

«Έχουμε – μούλεγε – το πιο άρτιο σύστημα Δημοκρατίας:

Μας κυβερνάνε οι αξιότεροι, μας φροντίζουν 300 παιδιά του Λαού ( και του …ΛΑΟΣ ,προσθέτω εγώ !) ,που τους εκλέγουμε ΕΜΕΙΣ, τα εκατομμύρια δηλαδή των Ελλήνων ψηφοφόρων ( των…. μισών –συμπληρώνω εγώ ,γιατί οι άλλοι μισοί δεν ψήφισαν την τελευταία φορά !!) με σταυρό προτίμησης!!»

- -«Πως τους εκλέγουμε , δηλαδή, αγαπητέ μου φίλε Γιάννη; ρώτησα , πηγαίνοντας

(σαν πρόβατα) πίσω από ένα μπλε παραβάν, κάποια Κυριακή , και σταυρώνοντας 2 η 3 από τους 15 επαγγελματίες της πολιτικής - η από κάποια πρωτοεμφανιζόμενα βλαστάρια από τον αθλητικό ,τον καλλιτεχνικό, τον δημοσιογραφικό η τον ( αμαρτωλό ) συνδικαλιστικό χώρο, τους οποίους επιλέγουν ( με το «έτσι θέλω ») 5-6 αρχηγοί κομμάτων ;;»

Αυτοί οι τελευταίοι ( οι αρχηγοί ) , το ξέρετε και σεις αγαπητοί αναγνώστες των……. «Χαλίων» (!) )είναι - κατά κανόνα - συνεχιστές του έργου των προγόνων τους ( 3-4 μεταπολεμικών κομματικών δυναστειών , δηλαδή,- ονόματα δεν λέμε, - τύφλα νάχουν οι βασιλικές οικογένειες !!).

Κι` έτσι η σημερινή βουλή αποτελείται από γιατρούς ,δικηγόρους, μηχανικούς, συνδικαλιστές, φτερωτούς δρομείς ,άλτες η ακοντιστές, δημοσιογράφους,

ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, τραγουδιστές/ριες , ηθοποιούς, και…τηλεοπτικές περσόνες,

Κλείνοντας τον …ύμνο προς την Βουλή και απευθυνόμενος ξανά προς τον ….εμβρόντητο Γ.Γ. ,προσέθεσα :

- « Αγαπητέ Γιάννη, πρέπει να διευκρινίσω, πως μερικοί από τους εν ενεργεία βουλευτές ( καμιά….κατοσταριά, δηλαδή ) « τυχαίνει» να εκλέγονται 2 και τρεις και τέσσερις και….. βάλε φορές » , ( τύφλα νάχουν τα παιδιά του… Πειραιά !)

-« Δηλαδή ,φίλε Βλάση, είπε ο Γιάννης , έτσι όπως μας τα περιγράφεις , αυτή δεν είναι Βουλή των αρίστων αλλά Βουλή των….Αχρήστων !»

- «Συ είπας », του απήντησα !

Υστερόγραφο : Και για να μην είμαι άδικος και εμπαθής δεν μπορώ να μην δηλώσω , ότι μεταξύ των τριακοσίων, υπάρχουν άνθρωποι με ηθικές αρχές και οράματα , για μια ευνομούμενη και ευημερούσα Ελλάδα.

Δρ Βλάσης Γωγούσης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου