Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην Εργατική Εστία Φλώρινας

ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Φέρεται να πλαστογραφούσε επιταγές και καρπώθηκε 61.200 ευρώ

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης σε βάρος της Εργατικής εστίας αποκαλύφτηκε στη Φλώρινα, με δράστη την υπάλληλο της υπηρεσίας. Η επίορκος υπάλληλος η οποία ανέλαβε τις ευθύνες των πράξεών της ενώπιον του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, φέρεται να πλαστογραφούσε επιταγές των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, καρπώνοντας για τον εαυτό της το συνολικό ποσό των 61.200 ευρώ.
Η απάτη αποκαλύφτηκε στις αρχές Απριλίου, ενώ τις προσεχείς ημέρες επίκεινται μηνύσεις που θα καταθέσουν η διευθύντρια της Εργατικής Εστίας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, του οποίου η υπογραφή πλαστογραφήθηκε από την ποινικά διωκόμενη υπάλληλο, η οποία φέρεται να πλαστογράφησε 70 επιταγές. «Η υπηρεσία θα καταθέσει μήνυση για υπεξαίρεση και εγώ προσωπικά θα καταθέσω μήνυση για πλαστογραφία», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος. Εξήγησε ότι «είδα τις πλαστογραφημένες επιταγές στην Τράπεζα, αλλά υπέβαλλαν αίτηση για να τις πάρω, γιατί πρέπει να έχω τα αποδεικτικά στοιχεία για να καταθέσω τη μήνυση». Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ήταν πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Εργατικής Εστίας. Οι υποψίες του δημιουργήθηκαν επειδή η υπάλληλος για μεγάλο διάστημα δεν του πήγαινε παραστατικά προς υπογραφή, οπότε θεώρησε ότι «κάτι ύποπτο συμβαίνει». Πράγματι, έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι περί τις 70 επιταγές που σχετίζονταν με προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού έφεραν τις υπογραφές του Σ. Μπίρου και του μέλους της Επιτροπής Σάββα Σαπαλίδη, οι οποίοι όμως ουδέποτε είχαν υπογράψει. Απλώς, οι υπογραφές ήταν προϊόν πλαστογραφίας με δράστη την εν λόγω υπάλληλο.
Να σημειωθεί ότι η επίορκος είναι υπάλληλος εδώ και 25 έτη στον οργανισμό, αλλά μόλις το τελευταίο επτάμηνο μετά την συνταξιοδότηση της δεύτερης υπαλλήλου, αναβαθμίστηκε σε «υπόλογος διαχειρίστρια», με αρμοδιότητα διαχείρισης προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού. Δυστυχώς στο διάστημα αυτό πρόλαβε να αναπτύξει παράνομες δραστηριότητες και να υπεξαιρέσει από την υπηρεσία το ποσό των 61.200 ευρώ.
Η επίορκος υπάλληλος κλήθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όπου αναγκάστηκε να παραδεχτεί την παράνομη δράση της. Ήδη τέθηκε σε αργία ενός έτους. Στο μεταξύ, από τις 5 Απριλίου παραμένει κλειστό το γραφείο της Εργατικής Εστίας στη Φλώρινα, το οποίο σύμφωνα με την κεντρική διεύθυνση θα επαναλειτουργήσει προσεχώς με άλλη υπάλληλο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου