Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Θα πρωτοστατήσουμε στην προστασία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

EMΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Θα πρωτοστατήσουμε στην προστασία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου
Η περιοχή έχει μεγάλο νοσοκομείο, το οποίο έτσι κι αλλιώς εξυπηρετεί τους περισσότερους πολίτες της περιοχής, έχει τεράστιες δυνατότητες επέκτασης, ενώ λειτουργεί στο γεωγραφικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, αφού δεν υπάρχει πρωτεύουσα νομού που να απέχει από αυτό περισσότερο από 40 λεπτά.
Τα παραπάνω τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας αναφερόμενος στις δυνατότητες του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, με αφορμή δημοσιεύματα για επικείμενες συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων και την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη, επισημαίνοντας ότι θα πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις για την προστασία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.
Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ειδικότερα τα εξής:
«Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα νοσοκομεία της περιοχής μας, και ειδικά για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, και την ανέγερση νέου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας κάνει γνωστά τα εξής:
Πιστεύουμε ότι η περιοχή έχει μεγάλο νοσοκομείο το οποίο έτσι κι αλλιώς εξυπηρετεί τους περισσότερους πολίτες της περιοχής, έχει τεράστιες δυνατότητες επέκτασης, ενώ λειτουργεί στο γεωγραφικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, αφού δεν υπάρχει πρωτεύουσα Νομού που να απέχει από αυτό περισσότερο από 40 λεπτά.
Θεωρούμε ότι τα χρήματα που θα δοθούν για την ανέγερση ενός τέτοιου ιδρύματος εάν δοθούν για αναπτυξιακές κινήσεις ουσίας στην περιοχή μας, θα δώσει άλλη πνοή σε όλη την Δυτική Μακεδονία.
Η υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών (παιδεία-στρατός-περιφέρεια-υγεία κλπ) δεν βοηθά στην ισότιμη ανάπτυξη όλης της περιοχής, αφού είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια, έστω και με το ζόρι. να συγκεντρωθούν υπηρεσίες που μπορεί και να μην είναι απαραίτητες.
Τέλος δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα πρωτοστατήσουμε στις αντιδράσεις των Εορδαίων –και όχι μόνο-, για να προστατέψουμε το Νοσοκομείο μας, καλούμε τους πολιτικούς της περιοχής να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και τους ειδοποιούμε πως όσοι συνηγορήσουν στην υποβάθμιση ή το κλείσιμο του Μποδοσάκειου, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχθούν και τις συνέπειες των πράξεών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου