Όπως έφερε πρώτο στη δημοσιότητα το "Έθνος της Κυριακής", με νομοσχέδιο για τη βελτίωση της ρυθμιστικής διακυβέρνησης, που έρχεται σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, ιδρύεται σε κάθε υπουργείο μονάδα κατά της πολυνομίας, με στόχο να αναμορφώσει τη νομοθεσία, να καταργήσει ρυθμίσεις και να διευκολύνει με διαδικασίες-εξπρές την πραγματοποίηση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Οι ομάδες αυτές θα συστήσουν τα «Γραφεία καλής νομοθέτησης», τα οποία φυσικά θα αποτελούνται από Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους, με τη διαφορά ότι την «υψηλή επιστασία» θα την έχουν Γερμανοί εμπειρογνώμονες. Τα γραφεία θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, και θα προετοιμάζουν τα νομοσχέδια του «νέου μνημονίου», της νέας δανειακής Σύμβασης. Γι' αυτό κι ανάμεσα στις αρμοδιότητές τους είναι η εκτίμηση επιπτώσεων Διεθνών Συμβάσεων, Συμφωνιών και παγκοσμίως δεσμευτικών κειμένων.
Την απλούστευση των διαδικασιών στην Ελλάδα έχει συστήσει, από το 2007 ακόμη, ο ΟΟΣΑ. Οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι με μια μικρή μείωση της γραφειοκρατίας στη χώρα μας, κατά 20 με 25%, εξοικονομούμε αυτομάτως 15 δισ. ετησίως!
Σύμφωνα με το άρθρο 12, του νομοσχεδίου: Οργανωτικές μονάδες της καλής νομοθέτησης είναι το Γραφείο Καλής Νομοθέτησης, όπως μετονομάζεται το γραφείο υποστήριξης της νομοθεσίας, που λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, και τα αυτοτελή Γραφεία Νομοθετικής Πρωτοβουλίας των Υπουργείων, τα οποία υπάγονται απευθείας στον οικείο υπουργό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου