deyapΤη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας  κ. Δημήτριος Τσαγκαλίδης, διεκδικεί, μέσω αγωγής (δείτε εδώ περισσότερα), να του καταβληθούν 13.289.88 ευρώ, ως αποζημίωση για το χρονικό διάστημα από 01-01-2012 εως και 31/12/2012, κατά το οποίο ασκούσε τα καθήκοντα του προέδρου στην επιχείρηση, η έκθεση “καταπέλτης” των ορκωτών λογιστών, επί της Οικονομικής Διαχείρισης της ΔΕΥΑΕ  για το 2011, που στάλθηκε πριν από λίγες μέρες στη  Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδίοικησης και Διοίκησης  Π.Ε. Κοζάνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, έρχεται να ταράξει ακόμη περισσότερο τα “νερά”, αφού εγείρει θέμα και για τα χρήματα που έλαβε ο κ. Τσαγκαλίδης κατά το έτος 2011.
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση ελέγχου, η οποία στηρίζεται σε έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που παρουσιάστηκαν σε παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις του kozan.gr (δείτε εδώ σχετικά): “ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕ, κ. Δημήτριος Τσαγκαλίδης, ο οποίος ήταν και υπάλληλος στη ΔΕΗ Α.Ε., υποχρεούταν να επιλέξει μεταξύ των αποδοχών της οργανικής του θέσης από την οποία προέρχεται και της προβλεπόμενης αποζημίωσης του άρθρου 3 παρ. 7 του Ν. 1069/80. Έτσι σύμφωνα με τα ανωτέρω, εάν εισπράττει τις αμοιβές του από την ΔΕΗ Α.Ε., δεν θα έπρεπε να του καταβληθούν οι αμοιβές ως προέδρου της ΔΕΥΑΕ. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΕ σε περίπτωση που δεν έχει λάβει δήλωση παραίτησης του πρώην προέδρου από τις αμοιβές της οργανικής του θέσης στη ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να επιστραφούν οι καταβληθείσες αμοιβές του ποσού των ευρώ 14.054,00, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά”.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα στην εν λόγω υπόθεση, αφού αν, εν τέλει, ο κ. Τσαγκαλίδης δε δικαιωθεί στα δικαστήρια για τα χρήματα που διεκδικεί για το έτος 2012, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα του ζητηθεί, μέσω της δικαστικής οδού (ενδεχομένως), να επιστρέψει κι όσα χρήματα έλαβε κατά το έτος 2011. Σ’ αυτή την περίπτωση δε θα μιλάμε αποκλειστικά για μια προσωπική ήττα του κ. Τσαγκαλίδη (με τις διαφαινόμενες οικονομικές ζημίες), αλλά και για μέγιστο πολιτικό ατόπημα της δημάρχου Εορδαίας κας Παρασκευής Βρυζίδου, η οποία μη εκτιμώντας σωστά μια σειρά αποφάσεων αρμόδιων υπηρεσιών και επιτροπών, επέμενε και καλλιέργησε προσδοκίες που δεν θα έπρεπε στον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ, οδηγώντας τον σε μια περιπέτεια με μη επιθυμητή κατάληξη για τον ίδιο.

kozan.gr