Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επιχορήγηση ύψους 1,18 εκατ. € στη μελισσοκομία

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση για  το συνολικό ποσό επιχορήγησης για τη 1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας», στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το 2014.
 
Το μέγιστο ύψος επιχορήγησης για τη δράση 1.1 που αφορά το πρόγραμμα 2014 ανέρχεται στο ποσό των 1.180.215,00 €, το οποίο κατανέμεται σε μελισσοκομικούς – αγροτικούς φορείς για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας. Το 50% της παραπάνω δαπάνης προέρχεται από πόρους της Ε.Ε., ενώ το υπόλοιπο 50% βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Τα Κέντρα Μελισσοκομίας (Κ.Μ.) λειτουργούν στο πλαίσιο των μελισσοκομικών προγραμμάτων, ως μονάδες διοικητικής επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης του κλάδου της μελισσοκομίας. Συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ και τους φορείς που εμπλέκονται στην εφαρμογή των δράσεων του προγράμματος «Βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας» ή άλλων Εθνικών ή Ενωσιακών προγραμμάτων, για την επίτευξη του συντονισμού την παρακολούθηση και την υλοποίησή τους.
 
Επιπλέον, οι απασχολούμενοι στα Κ.Μ. συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς του ΥπΑΑΤ, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Συλλογικούς και Συνεταιριστικούς Φορείς των μελισσοκόμων, καθώς επίσης και με μεμονωμένους μελισσοκόμους, για παροχή συμβουλών και πρακτικής - τεχνικής υποστήριξης και αρωγής, όπου χρειάζεται.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παιδόφιλους σε 32 χώρες εντόπισε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Internet

Παιδόφιλους σε 32 χώρες εντόπισε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Internet Ηλεκτρονικά ίχνη παιδόφιλων σε διάφορες χώρες του κόσμου κατάφερε να εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ., μέσω μεγάλης διεθνούς επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας, με την κωδική ονομασία «HYDRA».
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που διήρκεσε πάνω από επτά μήνες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε συνολικά 78 χρήστες - δράστες, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων οδηγούν σε 32 διαφορετικές χώρες. Αυτό κατέστη δυνατό με τη χρήση του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού).
Εκτός από την Ελλάδα, εντοπίστηκαν ίχνη παιδόφιλων σε Γερμανία, Ρωσία, Η.Π.Α, Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Σουηδία, Κίνα, Τσεχία, Ιράν, Ολλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Βραζιλία, Περού, Βενεζουέλα, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Κολομβία και Γεωργία, Λίβανο, Σρι Λάνκα, Αυστραλία, Καναδάς, Πορτογαλία, Μεξικό, Μπαχάμες, Αυστρία, Σλοβενία και το Βέλγιο.
Στην Ελλάδα, σχηματίστηκαν τρεις αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία στα Ιωάννινα και την Αττική τρία άτομα, από τα οποία δύο είναι Έλληνες ηλικίας 34 και 25 ετών και ένας 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο, ταυτοποιήθηκε η εγκληματική δράση του 34χρονου, ο οποίος διακινούσε σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, μέσω ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων Peer to Peer (P2P), στο Διαδίκτυο.

HYGDRAAA
Στη συνέχεια, μετά από αξιοποίηση των διαδικτυακών ευρημάτων και ιχνών του 34χρονου συλληφθέντα και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με απώτερο στόχο την εύρεση και τον εντοπισμό και άλλων χρηστών, που κατείχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Επιπλέον, στα τέλη Απρλίου συνελήφθη στα Ιωάννινα 47χρονος παιδίατρος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του Internet, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.
Ο παιδίατρος, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατείχε κεντρικό ρόλο σε κλειστή ομάδα χρηστών του συγκεκριμένου προγράμματος ανταλλαγής αρχείων, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, προγράμματα απόκρυψης ηλεκτρονικής ταυτότητας και κρυπτογράφησης, για να καλύπτουν την παράνομη δράση τους στο διαδίκτυο.
Ακολούθησε η σύλληψη στην Αττική, ενός 25χρονου, στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν αποθηκευμένα αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.
Τα διακινούμενα αυτά αρχεία απεστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να εξεταστούν περαιτέρω, ενώ για πολλά από αυτά προέκυψε ότι αποτελούσαν πρωτοεμφανιζόμενο υλικό, «σκληρής» παιδικής πορνογραφίας.
Τα συνολικά στοιχεία που προέκυψαν κατά την επιχείρηση για τις προαναφερθείσες χώρες, έχουν ήδη αποσταλεί στην Interpol και Europol για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι χρήστες του προγράμματος, ο ακριβής αριθμός αρχείων που κατέχουν και για να αναγνωριστούν πιθανά θύματα παιδικής πορνογραφίας.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων από την ΕΛ.ΑΣ., είναι η πρώτη φορά που η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχεδιάζει, οργανώνει, συντονίζει και υλοποιεί μια τόσο μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση, στον παγκόσμιο διαδικτυακό ιστό.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Δικαίωση για τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών. Επαναπροσλαμβάνονται άμεσα

Δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Τι προβλέπει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Vid)
Δεκτή κάνει το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Γιάννη Καρούζο, με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη η διαθεσιμότητά τους.
Σύμφωνα με τον συνήγορο των καθαριστριών, με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγαν με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, δικαιώνει τις 397 αιτούσες υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.
Με την απόφασή του, όπως αναφέρει ο συνήγορος των καθαριστριών, το δικαστήριο διατάσσει την επαναπρόσληψη των συγκεκριμένων εργαζομένων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το δικαστήριο διατάσσει να γίνει προσωρινά εκτελεστή ή όχι η απόφασή του.
Οι 397 καθαρίστριες, από το σύνολο των 465 που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, είχαν προσφύγει θεωρώντας παράνομη και αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη διαδικασία καθώς ισούται με απόλυση.


Σημειώνεται ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι κρίσιμη, καθώς αύριο, Παρασκευή, ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας των καθαριστριών.
Ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος, χαρακτηρίζει «απόφαση- σταθμό» την κρίση του δικαστηρίου, καθώς «τίθεται εκποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός».

(Πηγή βίντεο: dromografos)
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα εξαφανισμένα βίντεο: Όταν ο Στ.Θεοδωράκης ανακάλυπτε "Μακεδόνες" στην Φλώρινα

Έτος 2008. Ήταν η χρονιά του μεγάλου “ΟΧΙ” με το βέτο του Καραμανλή στην ένταξη των Σκοπίων. Την ίδια στιγμή όμως, κάποιοι δημοσιογράφοι έδιναν τα ρέστα τους για να “ευαισθητοποιήσουν” την κοινή γνώμη, ώστε να δεχθεί πιο απαλά την ένταξη των Σκοπίων. Θεωρούσαν βέβαιο πως ο Παπανδρέου μετέπειτα θα άνοιγε την κερκόπορτα.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ όπως είναι επόμενο, το Mega και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Τα χρόνια πέρασαν, το Mega, και τα άλλα ΜΜΕ κατάφεραν να γκρεμίσουν τον Καραμανλή. Και επανέρχονται τώρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε άλλον ρόλο: Αυτόν του πολιτκού.
Ώστε να μαζέψουν πάλι τους αφελείς που ψήφισαν Σημίτη ή Παπανδρέου και να τους επαναπατρίσουν σε ένα ελέγξιμο μαντρί ώστε να εξασφαλίσουν την αυριανή συγκυβέρνηση πάλι των νταβατζήδων.
Για να το καταφέρουν αυτό, έπρεπε να σβήσουν το “μαύρο” παρελθόν. Εξαφάνισαν λοιπόν τα βίντεο της προπαγανδιστικής εκπομπής. Για κακή τους τύχη όμως, οι σκοπιανοί εξτρεμιστές όχι μόνον τις είχαν κρατήσει, αλλά τις έχουν σημαία της προπαγάνδας τους μέχρι και σήμερα. Απολαύστε τες και

θυμηθείτε:



Προσέξτε το ‘χαλαρό στυλάκι’ που πάει στα καφενεία στην Φλώρινα, όπου δήθεν είναι όλοι σλαβόφωνοι… Και δείτε επίσης, πόσο στο ‘χαλαρό’ αναφέρεται στο αν είναι κακό να αποκαλούμε τους σλαβόφωνους ‘Μακεδόνες’.




Φανταστείτε μετά τον Σ.Θεοδωράκη στη Βουλή, να κατεβάζει νομοσχέδιο για την αναγνώριση των όποιων δίγλωσσων που είναι και σλαβόφωνοι ως μειονότητας που μάλιστα θα πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει, δηλαδή ως ‘μακεδονική’.
Αυτά για να μην πουν πολλοί ότι δεν ήξεραν και ψήφισαν.
Διαβάστε περισσότερα » »