Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΠΟΕ - ΟΤΑ: 17/4/2013 - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει πώς, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της για τα θέματα που άπτονται του νέου πειθαρχικού δικαίου, την αξιολόγηση των οργανικών μονάδων, καθώς επίσης και του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσει ημερίδα.
Θέμα της ημερίδας, που θα διεξαχθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, στις 10.00 το πρωί, στο Ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6 - Αθήνα) θα είναι: «Το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, η αξιολόγηση των Οργανικών Μονάδων και του Ανθρώπινου Δυναμικού. Αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης ή εργαλεία υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών;».
Στην ημερίδα ομιλητές θα είναι οι κ.κ., Μακρυδημήτρης Αντώνης, καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρυσόγονος Κώστας, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παπακωνσταντίνου Απόστολος, διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου – Δικηγόρος και Τσίπρα Μαρία-Μαγδαληνή, Δικηγόρος-Εργατολόγος, Νομική Σύμβουλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η ημερίδα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εύλογο και θετικό στοιχείο καθώς οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δέχονται το τελευταίο διάστημα από την εσωτερική και εξωτερική τρόικα επίθεση για τη διάλυση των υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων με διάφορους τρόπους και την παράδοση τους στους ιδιώτες που θέλουν είλωτες αντί εργαζόμενους.
Επειδή επιτυχημένοι αγώνες μπορούν να υπάρξουν μόνο αν οι εργαζόμενοι είναι ενημερωμένοι και ενεργοί, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί το σύνολο των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβουν μέρος στην ενδιαφέρουσα ημερίδα.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Διαβάστε περισσότερα » »

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η: Έρχεται στον υπολογιστή σας ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε ποτέ!


Πάρτε αυτό το άρθρο και προωθήστε το στους φιλους σας χωρίς καθυστέρηση…
Θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.
Μην ανοίξετε κανένα μήνυμα με τον τίτλο συνημμένη κάρτα από Hallmark, ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε.
ΤΙ ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙ;
Είναι ένας ιός που ανοίγει μια εικόνα καρτ-ποστάλ, που «καίει» ολόκληρο το σκληρό δίσκο C του υπολογιστή σας. Εάν λάβετε ένα μήνυμα που ονομάζεται «καρτ-ποστάλ», ακόμα κι αν σας σταλεί από φίλο, μην το ανοίξετε!
Αυτός είναι ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε από το CNN.
Αποκαλύφθηκε αυτές τις ημέρες από τη McAfee, και δεν υπάρχει ακόμη τρόπος αντιμετώπισης για αυτό το είδος του ιού.

enimerwsi.gr
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέρασαν 10 χρόνια! Που τα 21 αγγελούδια άφησαν την τελευταία τους πνοή στα Τέμπη

Κι όμως ο νους μας στη θύμηση εκείνου του απογεύματος στις 13 του Απρίλη του 2003, παγώνει και  η λογική δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο τραγικό «γιατί;».
Γιατί 21 αγγελούδια άφησαν την τελευταία  τους πνοή στην άσφαλτο, ενώ τους χώριζαν  μόλις λίγη ώρα απ τη στιγμή που  θα
βρίσκονταν και πάλι στην αγκαλιά  των γονιών τους;
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μέγεθος της τραγωδίας  που βίωσαν 21 οικογένειες της  περιοχής μας. Κι ακόμα σήμερα, δέκα χρόνια μετά δεν βρίσκει κανείς τις  λέξεις που μπορεί πει για να απαλύνει τον πόνο, στους δύστυχους γονείς, τα αδέλφια, τους συγγενείς που καταδικάστηκαν να βιώνουν διαρκώς αυτή την απώλεια.
Ένα απλό «αιωνία τους η μνήμη» ίσως είναι η φράση που ταιριάζει  στην περίσταση.
Από καρδιάς εύχομαι στους ανθρώπους των οικογενειών που δέχθηκαν αυτό το τραγικό κτύπημα της μοίρας πριν δέκα χρόνια, να τους δίνει πάντα ο θεός δύναμη και κουράγιο να φροντίζουν τις οικογένειες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τα 21 αγγελούδια του Λυκείου Μακροχωρίου  θα είναι πάντα οδηγός μας, στην προσπάθεια να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη.

laikoyra.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Αφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Κουγουμτζή

Αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης) το Σάββατο 13 Απριλίου στις 8 το βράδυ στο  Πνευματικό Κέντρο Εορδαίας με στόχο Στο αφιέρωμα συμμετέχουν η χορωδία και η ορχήστρα του Ωδείου Αφών Ματθαίου, η χορωδία και η ορχήστρα "Άγιος Ιωάννης Ο Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης, με την διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη και στο Τραγούδι: Μανώλης Χατζημανόλης,  Κωνσταντίνα Τέντογλου, Γιώργος Yazbek, Νίκος Ματθαίου. Οι θεατές αντί εισιτηρίου μπορούν να φέρουν τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου εκτός από ζυμαρικά.



ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΔΗΣΗ - ΒΟΜΒΑ: Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ!

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της Βούλας Παπαχρήστου να συνεργαστεί με τη Φενέρμπαχτσε της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, με τα χρώματα της γνωστής τούρκικης ομάδας θα αγωνιστεί η ελληνίδα αθλήτρια στο τούρκικο πρωτάθλημα των συλλόγων τον Μάιο και τον Ιούνιο σε δύο συνολικά αγώνες.
Όπως εξηγεί και η ίδια στο contra.gr "Έχοντας μείνει πίσω από αγώνες λόγω της ίωσης που με έκανε να χάσω το Παγκόσμιο αναζήτησα αγώνες στο εξωτερικό.
Ήρθε λοιπόν αυτή η πρόταση-και είμαι πολύ χαρούμενη - που θα μου δώσει την ευκαιρία να πάρω συμμετοχές στα πόδια μου αφού όπως γνωρίζουμε όλοι μόνο έτσι έρχονται και οι μεγάλες επιδόσεις. Οι άνθρωποι μου συμπεριφέρθηκαν άψογα κι έδειξαν πόσο με θέλουν στην ομάδα τους"...
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Είσαι άνεργος ηλικίας 18-29 ετών; Διάβασε το....

Ένα πρόγραμμα επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης, που απευθύνεται σε 35.000 άνεργους, ηλικίας έως 29 χρονών τίθεται σε εφαρμογή.

Το νέο σχέδιο δράσης κατά της ανεργίας, εκπονήθηκε και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα, φέρει την κωδική ονομασία: «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» και έχει στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης σε επιχειρήσεις, με τη μορφή πρακτικής άσκησης.

Για τους ωφελούμενους άνεργους προβλέπονται τα εξής:
  • 80 ώρες επιδοτούμενη επαγγελματική κατάρτιση σε αντικείμενα της επιλογής τους
  • 5μηνη (500 ώρες) επιδοτούμενης απασχόληση σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα, με τη μορφή πρακτικής άσκησης
  • 2.700 ευρώ για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων /ΤΕΙ & 2.400 ευρώ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μετα- δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Ιατροφαρμακευτική και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη
  • Επιδότηση όλων των εργοδοτικών εισφορών, σε περίπτωση πρόσληψης για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 6 μηνών, μετά τη λήξη της 5μηνης επιδοτούμενης απασχόλησης.
Με δεδομένο τις δύσκολες ημέρες που περνά η αγορά εργασίας και η ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση του προγράμματος, αφού οι επιχειρήσεις δεν επωμίζονται κανένα απολύτως κόστος ή υποχρέωση, το νέο σχέδιο δράσης αναμένεται να βοηθήσει στην προσπάθεια ανάσχεσης της ανεργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.vouch.gr και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στοvouch@masterkek.gr ή στο 801 11 25 800 (πανελλαδική γραμμή ενημέρωσης)


ΠΗΓΗ
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Στοιχεία-σοκ: Αλόγιστη παραπομπή ασθενών σε αξονικές τομογραφίες

Αλόγιστη παραπομπή νοσηλευομένων σε αξονικές τομογραφίες δείχνει έκθεση που έχει στα χέρια του το Υπουργείο Υγείας. Στα 47 νοσοκομεία που αξιολογήθηκαν, πραγματοποιήθηκαν πέρυσι συνολικά 322.805 αξονικές τομογραφίες!
Διαρκές σκάνδαλο με τις αξονικές τομογραφίες δείχνει έκθεση που έχει στα χέρια του το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το Έθνος, νοσοκομεία του κέντρου και της περιφέρειας υποβάλλουν σωρηδόν ασθενείς σε αξονική.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τεράστια ποσά επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων από δαπανηρές εξετάσεις, που διενεργούνται χωρίς προφανή λόγο.
Εκτός λογικής φαίνεται πως λειτουργεί το σύστημα των εξετάσεων στα δημόσια νοσοκομεία αφού οι μισοί σχεδόν ασθενείς υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία και εκτίθενται σε επικίνδυνη ακτινοβολία, την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει.
Τα στοιχεία των αξονικών τομογραφιών που έγιναν το 2012 σε 47 δημόσια νοσοκομεία είναι αποκαλυπτικά.
Νοσηλευτικά ιδρύματα με μικρή σχετικά δυναμικότητα υποβάλλουν πάνω από το 40% των ασθενών τους σε αξονική, όταν νοσοκομεία αιχμής εμφανίζουν ποσοστά από 20% έως 30%.
Η σχετική έκθεση βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Υγείας, μαζί με εισηγήσεις να σταματήσουν οι υπερβολές. Τεχνοκράτες επισημαίνουν ότι το ποσοστό αξονικών τομογραφιών ανά ασθενή δεν ξεπερνά το 15% σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία μικρής και μέσης δυναμικότητας: "Αν δουν αυτά τα στοιχεία οι ξένοι, θα μας κυνηγήσουν", αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ενδεικτικό είναι το εξής: Στα 47 νοσοκομεία που αξιολογήθηκαν, πραγματοποιήθηκαν πέρυσι συνολικά 322.805 αξονικές τομογραφίες. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τον πληθυσμό της Πάτρας και της Λάρισας!
Το θέμα ξεπερνά κατά πολύ το στατιστικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία, δέχονται ακτινοβολία.
Την πρώτη θέση στη λίστα των εξετάσεων κατέχει το «Ασκληπιείο» της Βούλας, όπου το 43% των ασθενών υποβλήθηκαν σε αξονική τομογραφία. Πολύ υψηλά βρίσκονται τα νοσοκομεία Βόλου, Λάρισας και Φιλιατών (42%) και τα νοσοκομεία Τρικάλων (41%), Χαλκιδικής (40%), Αγρινίου (39%) και Ρεθύμνου (38%).
Στον αντίποδα, πολύ πιο χαμηλά ποσοστά παρουσιάζουν νοσοκομεία πρώτης γραμμής, όπως το «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης (19%), το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου (26%) και το «Αττικόν» (28%). Κοντά στο 30% βρίσκονται και άλλα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης (30%), το Πανεπιστημιακό της Λάρισας (31%) και το «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης (31%), ενώ το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει ποσοστό 34%.
Εκτός από την έκθεση στην ακτινοβολία, οι αξονικές επιβαρύνουν δραματικά και το κόστος λειτουργίας του ΕΣΥ. Το κόστος αυξάνεται ακόμη περισσότερο επειδή οι εξετάσεις γίνονται σε μικρά νοσοκομεία. Άλλο είναι το κόστος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και άλλο σε ένα μικρό νοσοκομείο της περιφέρειας, όπου γίνονται πολύ λιγότερες τομογραφίες.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο τις επισημάνσεις που έκαναν πρόσφατα οι ειδικοί του ΟΟΣΑ. Τα στατιστικά του Οργανισμού καταδεικνύουν ότι σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες υποβάλλεται κάθε χρόνο σε αξονική τομογραφία!
Συγκεκριμένα, στη χώρα μας πραγματοποιούνται ετησίως 320 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (123,8). Χαρακτηριστικό είναι ότι η αναλογία στην Αυστρία είναι μόλις 145 προς 1.000, στη Δανία 105, στη Γαλλία 145, στη Γερμανία 117, στην Ολλανδία μόλις 66 και στην Ισπανία 82,8 ανά 1.000 κατοίκους.
Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο λόγω της απουσίας πλαισίου για τη λειτουργία αξονικών και μαγνητικών τομογράφων στη χώρα μας. Ο τομέας αυτός γνώρισε μία «έκρηξη» την τελευταία δεκαετία. Το 2005, αναλογούσαν 25 αξονικοί ανά εκατομμύριο πληθυσμού και το 2010 η αναλογία διαμορφώθηκε στο 34,3 ανά εκατομμύριο (22,6 ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ).

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην Τ.Κ. Βαρικού, του Δήμου Αμυνταίου

pirosvestikiΣτις 08:10 σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου , η Υπηρεσία μας κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε σκεπή μονοκατοικίας, στην Τ.Κ. Βαρικού, του Δ. Αμυνταίου,  στο Ν. Φλώρινας.
Στο συμβάν επενέβησαν 8 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές μόνο στη σκεπή της μονοκατοικίας. Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πτολεμαΐδας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΙΚΑ: Δάνειο 390 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι στις 29 Απριλίου

Δάνειο "μαμούθ" θα λάβει το ΙΚΑ για να πληρώσει τις συντάξεις του Απριλίου. Τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στο Ίδρυμα, παρά τις περικοπές δώρων και συντάξεων
Τον δανεισμό ενέκρινε η διοίκηση του ΙΚΑ την Πέμπτη, ωστόσο, εάν και είναι συνηθισμένη πρακτική πλέον ο δανεισμός, πρόκειται για μία από τις λίγες φορές εάν όχι η μοναδική, που το ΙΚΑ φτάνει να δανειστεί ένα τόσο μεγάλο ποσό, από άλλα Ταμεία, για να βγάλει τις πληρωμές του μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο "Ελεύθερος Τύπος", ο βασικός λόγος γαι τη λήψη του δανείου αναφέρεται στην εισήγηση που παρουσιάστηκε προς έγκριση στο ΔΣ του Ιδρύματος, στην οποία γίνεται λόγος για "πρόβλημα ρευστότητας" κατά την πληρωμή των παροχών του και κυρίως των συντάξεων ως το τέλος του Απριλίου.
Το ποσό των 390 εκατομμυρίων ευρώ θα προέλθει με βραχυπρόθεσμο έντονο δανεισμό έως 350 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΤΕΑ - το νεοσύστατο επικουρικό ταμείο μισθωτών, για 13 ημέρες έως τις 8 Μαΐου του 2013.
Τα υπόλοιπα 40 εκατομμύρια ευρώ από τα διαθέσιμα του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ στην Τράπεζα της Ελλάδος, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

1 νεκρός ο απολογισμός του χθεσινού τροχαίου στο ύψος της Ξεχασμένης

Από την Πτολεμαΐδα το ένα όχημα στο τροχαίο.
Στις 11.04.2013 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό (ύψος Ξεχασμένης Ημαθίας) σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ τριών οχημάτων, ενός Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός, ενός Ι.Χ. Φορτηγού που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός και ενός Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του
49χρονου οδηγού, το σοβαρό τραυματισμό δύο επιβατών 23 και 66 ετών του πρώτου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του 54χρονου οδηγού του Ι.Χ. Φορτηγού και του 49χρονου οδηγού και ενός επιβάτη 23 ετών του δεύτερου Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διεξάγεται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.
 
laikoyra.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

1 νεκρός 2 βαριά τραυματίες και 3 ελαφρά τραυματισμένοι σε τροχαίο στην Εγνατία στην Ημαθία

Ένα τραγικό δυστύχημα έγινε   στην Εγνατία  οδό στο ύψος της Ξεχασμένης περίπου στις 9,30 το βράδυ,ο απολογισμός είναι 1 νεκρός o οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο Βέροιας 2 βαριά τραυματίες και 3 ελαφρά τραυματισμένοι οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Βέροιας.
Oi 2 τραυματισμένοι είναι αυτήν την στιγμή στο χειρουργείο

laikoyra.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ [ Του Μιχάλη Ραμπίδη ]

Η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει το 9ο Συνέδριό της στο τέλος Ιουνίου 2013 και μια σειρά από 12 προσυνεδριακές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Την Κυριακή 14‐4‐13 στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί το 4ο ‘’μη θεματικό’’ προσυνέδριο. Αν θυμάμαι καλά, πάντα το προσυνέδριο της Κοζάνης ήταν θεματικό με απαραίτητη ατζέντα ‘’τη χάραξη ενεργειακής πολιτικής’’.
Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα: Έπαψε η Δυτική Μακεδονία να είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας; Όχι βέβαια. Μήπως η ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική δεν θα χαράσσεται
πλέον στο συνέδριο του κόμματος, αλλά στα κρουαζιερόπλοια του Μυτιληναίου, του Κοπελούζου και των ξένων ομολόγων τους; Έπαψε ο λιγνίτης να είναι το φτηνό ντόπιο καύσιμο παραγωγής Η/Ε και ενεργειακής ανεξαρτησία της πατρίδας μας; Σε ποια χώρα του κόσμου, έστω σε μια, η τιμή του ρεύματος δεν διπλασιάστηκε τουλάχιστον, με βρώμικα και ασταθή παιχνίδια <<ιδιωτικοποιήσεων>>;
Το προσυνέδριο της Κοζάνης θα περιλαμβάνει ‘’όλη την πολιτική ατζέντα’’ και μερικά μόνον από τα γενικά πολιτικά ερωτήματα που κατακλύζουν και βασανίζουν τη σκέψη πολλών, αν δεν τεθούν, θα αιωρούνται:
‐ Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει ιδεολογικό προσανατολισμό; Το ριζοσπαστικό κοινωνικό της πρόσωπο,
συνεχίζει να μεταλλάσσεται σε <<φιλελεύθερο>> και τώρα σε νεοφιλελεύθερο; Αν ΝΑΙ τότε πόσους από τα εκατομμύρια ψηφοφόρους της εκφράζει;
‐ Η ασκούμενη πολιτική του κ Αντώνη Σαμαρά είναι η εφαρμογή αυτής της ιδεολογίας που οι αποφάσεις προηγούμενων συνεδρίων της Ν.Δ. ορίζουν; Εκτός κι αν οι δυο συνέταιροι της συγκυβέρνησης, τον υποχρεώνουν σε συντηρητικότερη πολιτική.
‐ Με ποια πολιτική ανάπτυξης αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την συγκράτηση της ύφεσης που ξεπερνά τα τελευταία χρόνια το 25% με αντίστοιχη μείωση του ΑΕΠ; Όταν τα ποσοστά ανεργίας πλησιάζουν το 30% και για τους νέους 60% όταν οι συνταξιούχοι κατάντησαν επαίτες, όταν η κοινωνία γονατίζει από χαράτσια και φόρους, όταν χιλιάδες νοικοκυραίοι είναι έγκλειστοι για μικροχρέη στις φυλακές, το φάρμακο της κυβέρνησης είναι η τροπολογία για την απαλλαγή των τραπεζιτών που χρηματοδότησαν κόμματα και ΜΚΟ;
‐ Ενδεχόμενη και πιθανή επίκληση της οικονομικής συγκυρίας, δικαιολογεί πρακτικές εξόφθαλμης άνισης κατανομής βαρών στον λαό; Οι συνεχώς αυξανόμενοι έμμεσοι φόροι, το ακριβό πετρέλαιο για όλους, η προκλητική φορολογική ασυλία σε ονομαστικές λίστες φοροκλεπτών, οι ανέγγιχτες‐αμαρτωλές Οφ Σορ εταιρίες, η κατάργηση των Ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αντισυνταγματική συρρίκνωση συντάξεων, οι κατακόρυφες μειώσεις μισθών και επιδομάτων ανεργίας και άλλα πάμπολλα, είναι η ιδεολογικής μας πλατφόρμα; Η τελευταία οριζόντια μείωση κατά 10% ή 15% στα χαράτσια ακινήτων, για να μην πάμε πολύ πίσω, είναι δείγμα δίκαιης κοινωνικής πολιτικής;
‐ Όταν οι τραπεζίτες μας συσσωρεύουν τόσα δεινά με την αδηφάγο τακτική τους, όταν τα ξένα τραπεζικά συμφέροντα είναι έτοιμα να κατασπαράξουν ότι κινητό και ακίνητο απέμεινε, όταν αμφισβητείται και το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο του μεσοκατώτερου Έλληνα, τη στιγμή που ο ίδιος ο κ Βενιζέλος θεωρεί σαν απαραίτητο και αναγκαίο το δημόσιο τραπεζικό πυλώνα, η ΝΔ του κ Σαμαρά και του κ Στουρνάρα ποιεί την νήσσα;
‐ Καθιστά ως χρησιμότερη και εναλλακτική λύση ο ίδιος ο κ Στουρνάρας (ο αριστερός που δεν είχε ποτέ καμιά σχέση με τη Ν.Δ.) τον ΣΥΡΙΖΑ όταν φοβερίζει τους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ με το <<πάρτε τα κλειδιά του ΥΠ.ΟΙΚ. και δώστε τα στον κ Τσίπρα >> (λες και είναι κληρονομιά) και διαπραγματευτείτε με τον κ Τσακαλώτο;
‐ Ακόμα και τώρα αναρωτιέμαι και νομίζω μαζί μου πολλοί, γιατί επικαλούμενος το ‘’ουδείς αναμάρτητος’’ ο επί 2ετία αντιμνημονιακός και πολέμιος της καταστροφικής πολιτικής του ΓΑΠ που οδηγούσε περήφανα την αξιωματική αντιπολίτευση, μέσα σε 24 ώρες άλλαξε πορεία 180 μοιρών;
‐ Μήπως η ευρωζώνη εξ αιτίας της Γερμανικής επικυριαρχίας, έχει πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και ένα ΄΄ΣΧΕΔΙΟ ΒΗΤΑ’’ έγκαιρα προσχεδιασμένο είναι απαραίτητο;
Ελπίζω τα μανιφέστα που ως ΔΑΚΕ (όπως και άλλες κοινωνικές ομάδες) διατυπώσαμε, διακινήσαμε και έγιναν θέσεις στα συνέδρια της Ν.Δ. να αποτελέσουν και πάλι τη μεθοδολογία δράσης του κινήματος.
Είμαι σίγουρος ότι πολλαπλάσια ερωτήματα θα ακουστούν στο προσυνέδριο και στο συνέδριο. Ελπίζω και εύχομαι οι απαντήσεις και τα συμπεράσματα να είναι ικανοποιητικά, χρήσιμα και προς υλοποίηση.
Αν όμως ο κ Σαμαράς και οι συνοδοιπόροι αυτής της πορείας επαναπαυθούν στη διαπίστωση ότι ο βαρύς λήθαργος, η ολική πνευματική και σωματική <<παραλυσία>> των Ελλήνων απέναντι στην ασκούμενη πολιτική έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος <<ανάνηψής των>> με επακόλουθο ένα λαϊκό ισοπεδωτικό τσουνάμι ……..
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΦΥΤΟ

Κατακρίθηκαν, απαξιώθηκαν, χλευάστηκαν και αντιμετωπίστηκαν με φαιδρότητα - μέχρι που απαξιώθηκαν εντελώς σε πανελλαδικό επίπεδο. Σήμερα, τα φύλλα της ελιάς ξαναγεννιούνται από τις «στάχτες τους και επιστρέφουν δυναμικά στην επικαιρότητα με τη «βούλα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, καθώς διαθέτουν πια επίσημη έγκριση για συγκεκριμένες ενδείξεις.
Κι ενώ η «ρετσινιά» της φραπελιάς στοίχισε ακριβά στην Ελλάδα, την ίδια ώρα, γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, έσπευδαν να φυτέψουν ελαιόδεντρα και επενδύουν πλέον στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και κυκλοφορίας στην αγορά τσαγιού από φύλλα ελιάς σε χάρτινα σακουλάκια.
Ήπιο διουρητικό για χρήσεις σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών και προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, με σκοπό τη ρύθμιση της λειτουργίας των νεφρών, είναι η ένδειξη που κατάφεραν να κατοχυρώσουν Έλληνες επιστήμονες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στις 22 Νοεμβρίου 2011.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν συγγράμματα Γάλλων, μελών εξερευνητικών ομάδων, που χαρακτηρίζουν τα φύλλα της ελιάς ως σπουδαίο αντιπυρετικό και αντιβιοτικό.
Επιπλέον, τα τελευταία 40 χρόνια φαρμακευτικά σκευάσματα με βάση τα φύλλα της ελιάς κυκλοφορούν ευρύτατα στη Γερμανία με ενδείξεις για την υποστήριξη της λειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος, τη ρύθμιση της χοληστερίνης και την προστασία των αγγείων από τις αθηρωματικές πλάκες, τη σταθεροποίηση των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα και την αντιδιαβητική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αρνητική δημοσιότητα από τη «φραπελιά»
Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν έγιναν γνωστά στην ελληνική κοινή γνώμη και λίγοι σήμερα είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις καθώς εκείνο που υπερίσχυσε ήταν η αρνητική δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα της φραπελιάς και της φημολογούμενης δράσης της κατά του καρκίνου.
«Το θέμα αντιμετωπίστηκε με μεγάλη φαιδρότητα στην Ελλάδα πριν από χρόνια. Ο κόσμος άρχισε να μαζεύει φύλλα ελιάς από δέντρα που βρίσκονται μέσα στις πόλεις και παρασκεύαζε ροφήματα αναμένοντας θεραπεία από τον καρκίνο. Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ιαπωνία, τα φύλλα της ελιάς είχαν από χρόνια ενταχθεί στον Οργανισμό Φαρμάκων.
Έτσι, την ώρα που ο θόρυβος για τη φραπελιά και η κακή της δημοσιότητα βρίσκονταν στο ανώτατο σημείο τους, επιχειρηματίες από τη γειτονική Τουρκία αντιλήφθηκαν την σημασία του θέματος, φύτεψαν ελληνικές ποικιλίες ελιάς και μπήκαν δυναμικά στην βιομηχανική παραγωγή τσαγιού από φύλλα ελιάς» σχολιάζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Δενδροκομίας Αθανάσιος Ρούμπος.
«Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» τονίζει, από την πλευρά της, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φαρμάκων Φυτικής Προέλευσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) Ιωάννα Χήνου.
Η ίδια χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη σύνδεση των φύλλων της ελιάς με τη χρήση κατά του καρκίνου και σχολιάζει ότι «η μόδα που επικράτησε την εποχή αυτή κατέστρεψε οποιαδήποτε πληροφορία και χρήσιμη ένδειξη υπήρξε για το συγκεκριμένο φυτικό προϊόν».
«Ήμουν κατά της αβάσιμης υποβάθμισης του εθνικού μας φυτού, για το οποίο από τότε γνωρίζαμε ότι η φαρμακευτική του χρήση επιβεβαιωνόταν από την ευρωπαϊκή φαρμακοποιΐα» αναφέρει και τάσσεται κατά της κακής χρήσης των φύλλων της ελιάς που ξεκίνησε τότε.
«Τα φυτικά προϊόντα δεν χρησιμοποιούνται για βαριές νόσους. Τα φάρμακα για τον καρκίνο αποτελούν ειδική κατηγορία και σε σοβαρές ασθένειες αυτού του είδους δεν συζητούμε για μη συνταγογραφούμενα φάρμακα» διευκρινίζει.
Νέες δράσεις των φύλλων της ελιάς αναζητούν οι επιστήμονες
Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστημονική έρευνα για την αναζήτηση αντιοξειδωτικής δράσης στα φύλλα της ελιάς. «Ήδη, υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την ελευρωπαΐνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στα φύλλα και τον καρπό του ελαιοδέντρου. Σε αυτήν την ουσία οφείλεται η πικρή γεύση τους» σχολιάζει ο κ. Ρούμπος και τονίζει ότι σήμερα πραγματοποιούνται έρευνες για την περιεκτικότητα δέκα διαφορετικών ποικιλιών ελιάς σε ελευρωπαΐνη.
Ο εντοπισμός και η ποσοτικοποίηση των αντιοξειδωτικών ουσιών της ελιάς ανά ποικιλία εκτιμάται ότι μπορεί να καθοδηγήσει τις μελλοντικές καλλιέργειες και τη χρήση των συγκεκριμένων ουσιών στη διατροφή και τη φαρμακευτική.
Η εγκεκριμένη «συνταγή» για τσάι από τα φύλλα της ελιάς
Μέχρι τότε, η συνταγή που αναγράφεται στη μονογραφία για τα φύλλα της ελιάς, η οποία εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, κατόπιν σχετικού αιτήματος της κ. Χήνου, το Νοέμβριο του 2009, προβλέπει τα εξής: Δέκα γραμμάρια χλωρά φύλλα ή πέντε γραμμάρια ξερά τοποθετούνται σε 150 ml βραστό νερό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι δύο φορές την ημέρα.
Εναλλακτικά, 7 με 8 γραμμάρια ψιλοκομμένα φύλλα μπορούν να τοποθετηθούν για 30 λεπτά σε νερό που έχει βράσει ή 5 γραμμάρια να βράσουν μαζί με το νερό. Το ρόφημα μπορεί να καταναλώνεται τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα. Διαφορετικές οδηγίες χρήσης έχουν εκδοθεί για σκευάσματα σε σκόνη που τοποθετούνται σε κάψουλες.
Οδηγίες, όμως, από τους επιστήμονες δεν δίνονται μόνο για την παρασκευή του ροφήματος αλλά και για τον τρόπο συλλογής των φύλλων της ελιάς. Σύμφωνα με τον κ. Ρούμπο, αυτά θα πρέπει να συλλέγονται από ελαιώνες που βρίσκονται σε περιοχή με ελάχιστη ή καθόλου μόλυνση του περιβάλλοντος. Τα δέντρα δεν θα πρέπει να ψεκάζονται με χημικά σκευάσματα, ούτε να προέρχονται από καλλιέργειες με χρήση λιπασμάτων.
Ο κατάλληλος χρόνος για τη συγκομιδή είναι το φθινόπωρο και συγκεκριμένα οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος, κατά τους οποίους τα φύλλα έχουν ολοκληρώσει τον ετήσιο κύκλο τους. Τα δε φύλλα θα πρέπει να ξεπλυθούν ελαφρώς, να στεγνώσουν σε σκοτεινό δωμάτιο και ξηρό περιβάλλον και να αποθηκευτούν σε χάρτινη σακούλα.
Προσοχή στις ενδείξεις
Σε κάθε περίπτωση, η κ. Χήνου συνιστά στον καθένα να διαβάσει στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων τους τρόπους χρήσης των σκευασμάτων που προτείνονται και να λαμβάνονται πάντα υπόψιν όσα αναφέρονται για τυχόν αντενδείξεις, αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η συνεννόηση των καταναλωτών με το γιατρό τους καθώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάθε φάρμακο θα πρέπει να χορηγείται με συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης.
Μεγάλες επιχειρηματικές δυνατότητες
Την ώρα που ξεκινούν όλα τα παραπάνω να γίνονται γνωστά, σήμερα δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα κανένα σχετικό φαρμακευτικό σκεύασμα. «Παρόλο που υπάρχουν μεγάλες επιχειρηματικές δυνατότητες, στην Ελλάδα, από ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχει τίποτα από φύλλα ελιάς στα φαρμακεία, ούτε στη μορφή του τσαγιού ούτε στη μορφή της κάψουλας. Αμφιβάλλω, μάλιστα, αν γνωρίζει και κανείς το θέμα» τονίζει η κ. Χήνου και επισημαίνει ότι στην Ισπανία δραστηριοποιείται εταιρεία που παράγει σκόνη από τα φύλλα της ελιάς.
«Σήμερα, με βάση όσα αναφέρονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, μπορεί οποιοσδήποτε να παρασκευάσει το τσάι ή την κάψουλα, να ζητήσει και να λάβει την έγκριση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να πουλήσει αυτό το προϊόν στο κοινό με την συγκεκριμένη ένδειξη» σχολιάζει.
Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Ρούμπος επισημαίνει ότι η πρώτη ύλη, δηλαδή τα φύλλα της ελιάς, είναι διαθέσιμη σε μεγάλες ποσότητες δεδομένου ότι τα ελαιόδεντρα αποτελούν το 75% της δενδροκομίας στην Ελλάδα! «Την ώρα που παράγονται τεράστιες ποσότητες φύλλων, είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολύ καλύτερα από λίπασμα ή καύσιμο, όπως γίνεται τώρα» προσθέτει.
Παράλληλα, προωθούνται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αιτήματα για την έγκριση φυτικών σκευασμάτων ως παραδοσιακών φαρμάκων, δηλαδή ως προϊόντων που μπορούν να έχουν ήπιες ευεργετικές ιδιότητες, εφόσον αποκλειστούν από τους γιατρούς επικίνδυνες καταστάσεις και νόσοι.
«Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο δίκταμος, που βρίσκεται σε φάση προδημοσίευσης για δράσεις που αφορούν το κρυολόγημα, τις ήπιες στομαχικές διαταραχές και δερματικά προβλήματα από μελανιές και φλεγμονές. Επίσης, τα κοκκινισμένα φύλλα αμπελιού, μετά τη συγκομιδή του σταφυλιού, έχουν λάβει έγκριση για την αντιμετώπιση των αιμορροϊδων, και της φλεβικής ανεπάρκειας. Προωθούνται, άλλωστε, το τίλιο για ενδείξεις κατά του κρυολογήματος και ως ήπιο ηρεμιστικό και αιτήματα για τη μαστίχα και τα πέταλα του τριαντάφυλλου» αναφέρει η κ. Χήνου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΥΡΙΖΕΙ (ΚΑΙ) ΛΙΒΑΝΙ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ...

ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ...
Κρατήστε την πληροφορία του Fimotro. Δεν είναι μόνο τα ονόματα επιχειρηματιών και των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου που χάθηκαν στη διαδρομή ανάμεσα σε σκληρούς δίσκους, usb και άλλα ηλεκτρονικά μέσα που αντάλλαξαν υπουργοί, υπηρεσιακοί παράγοντες...
και δημοσιογράφοι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, κορυφαίες δικαστικές πηγές μας διαβεβαιώνουν πως μέσα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ περιέχεται και το όνομα ενός γνωστού και λαλίστατου μητροπολίτη της νότιας Ελλάδας, ο οποίος εκτός από την αγάπη του στο χρώμα του χρήματος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη χούντα (μεγαλούργησε κατά την περίοδο της δικτατορίας άλλωστε) και προσφάτως και στην Χρυσή Αυγή. Μήπως πρέπει να ψάξουν λίγο καλύτερα τα ονόματα της λίστας; Μυρίζει λιβάνι σίγουρα για να μην πούμε... αμβροσία!
 
 fimotro
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλες οι αλλαγές του ΚΟΚ

Τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) για τις κατηγορίες και τη διάρκεια ισχύος των αδειών οδήγησης σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΕ προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Oι αλλαγές είναι οι εξής:


* Μειώνονται τα χρηματικά ποσά για την αρχική χορήγηση (από 110 € σε 90 €), ανανέωση (από 90 € σε 70 €) και έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, καθώς και για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (από 70 € σε 40 €). Επίσης με σκοπό τη μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών, ορίζεται ότι η αμοιβή για την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση καταβάλλεται από τους πολίτες απευθείας στους γιατρούς και όχι μέσω των Υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, όπως ισχύει σήμερα.

* Τροποποιούνται τα άρθρα 94 και 95 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2006/126/ΕΚ, προκειμένου να εισαχθούν οι νέες κατηγορίες αδειών οδήγησης συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας των μοτοποδηλάτων (ΑΜ). Επίσης ορίζεται η ισχύς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης με διάρκεια τα 15 έτη (μοτοσικλέτες, κατηγορία Β' οδήγησης) που θα ανανεώνονται ύστερα από ιατρικές εξετάσεις.

* Επανέρχεται η παλαιά διάταξη του ΚΟΚ στο άρθρο 94, που ίσχυε πριν από την έκδοση του Ν. 3904/2010 (Α' 218), με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 1 ως 12 μήνες και με διοικητικό πρόστιμο 200 € λόγω της σοβαρότητας της παράβασης και για λόγους διασφάλισης της οδικής ασφάλειας. Επίσης σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται και η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες. Με τις παραπάνω ποινές τιμωρούνται και όσοι καταλαμβάνονται να οδηγούν μοτοποδήλατο χωρίς σχετική άδεια οδήγησης.

* Διπλασιάζεται (από 200 € σε 400 €) το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό όταν καταλαμβάνεται να οδηγεί αυτοκίνητο φορτηγό ή λεωφορείο χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και αφαιρείται η άδεια οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για 30 ημέρες.

* Συμπληρώνεται το άρθρο 100 του ΚΟΚ για τα έγγραφα που θα πρέπει κάθε οδηγός να φέρει όταν οδηγεί οποιοδήποτε όχημα και καθορίζεται διοικητικό πρόστιμο 20 € για κάθε ένα από τα ελλείποντα δικαιολογητικά αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 € για το σύνολό τους.

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Οι νέες τεχνολογίες στα σχολεία

Τα επιτεύγματα των σχολείων της Πτολεμαίδας στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις παρουσίασαν οι συντελεστές του κέντρου πληροφορικής και Νέων τεχνολογιών της πόλης σε μαθητές του Γενικού Λυκείου Σκουτάρεως Σερρών. Οι τελευταίοι επισκέφθηκαν το κέντρο και το 3ο Λύκειο Πτολεμαίδας στο πλαίσιο της τετραήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής τους φιλοδοξώντας μέσα από το τρίωρο σεμινάριο που παρακολούθησαν να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην εκπαιδευτική ρομποτική. Απώτερος στόχος του ΚεΠλήΝετ Πτολεμαίδας είναι όπως καταστεί επισκέψιμο αλλά και σημείο αναφοράς για τη Δυτική Μακεδονία δίδοντας την δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες στις νέες τεχνολογίες.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »