Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η «Εγκληματικότητα» έχει «ξεφύγει». «Ποιός» άραγε μπλοκάρει την αντιμετώπισή της;

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ξάνθη. Μια γυναίκα μόνη επιστρέφει σπίτι της μετά από διασκέδαση στις 4.30 το πρωί.
Βιάστηκε, κάηκε, δολοφονήθηκε.
Ήταν το πρώτο «ωμό γεγονός»;
Όχι.
Πρέπει να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα ώστε να σταματήσει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος απ’ αυτήν ο Ελληνικός Λαός;
Σαφέστατα ναι.
Είναι θέμα της Πολιτείας;
Και πάλι ναι.
Πρωτίστως όμως είναι θέμα της ίδιας της κοινωνίας.

Εάν αυτή δεν ευαισθητοποιηθεί για την ίδια την ασφάλειά της, τότε μην περιμένουμε ότι η «παθολογικά ψυχρόαιμη και βραδυκίνητη Ελληνική Πολιτεία» θα νοιώσει την «απαραίτητη δριμεία κοινωνική υποκίνηση» ώστε να αντιμετωπίσει καίρια το πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Η Ελληνική κοινωνία όμως αρνείται να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους και την ανάγκη προσαρμογής της σ’ αυτή την «νέα τραγική κατάσταση». Αρνείται να μπει στη λογική του ότι πρέπει να λαμβάνει πλέον πολύ περισσότερα μέτρα ασφαλείας απ’ ότι κάποτε. Προτιμά να παριστάνει ότι δεν υπάρχει «κρισίμως ενταθέν πρόβλημα Ασφάλειας».
Γιατί άραγε;
Μήπως για να μην χαλάσει την «ψυχολογία» της;

Μα εδώ μιλάμε για την ίδια τη ζωή, τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας. Την δική σου, των παιδιών σου, της οικογένειάς σου, της κοινωνίας σου.

Κι όμως...
 «Αυτό ακριβώς συμβαίνει»!

Ένα απλό προληπτικό μέτρο ασφαλείας στην παραπάνω περίπτωση θα ήταν να συνοδευτεί το θύμα κατά την επιστροφή της στο σπίτι της εκείνη την προχωρημένη ώρα.

Φευ...το βλέπουμε όλοι να συμβαίνει διαρκώς γύρω μας. Λες και δεν υπάρχει «αίσθηση κινδύνου».

Μια οποιαδήποτε απλή συζήτηση με την συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών, είτε για νέο μιλάμε είτε για μεγαλύτερης ηλικίας, αυτό ακριβώς θα καταδείξει:

«Αρνούμαι να μπω σ’ αυτή τη λογική της διαρκούς επιφυλακής και μέτρων πρόληψης γιατί θα τρελαθώ στο τέλος. Θέλω να ζω ξένοιαστα. Πιο χαλαρά. Και σιγά τώρα μην συμβεί σε μένα».

Αυτό ακούς με όποιον/α κι αν μιλήσεις από τους «πολλούς». Άλλωστε – σου λέει – δες και το «έτερο άτυχο θύμα»:

η 50άρα στην Πάτρα, συνοδεύονταν από το σύζυγό της και ήταν μέσα στην «ασφάλεια του αυτοκινήτου» τους. Παρ’ όλα αυτά τους την έπεσαν ένοπλοι Αλβανοί, βίασαν τη γυναίκα μπροστά στον άντρα της κι έφυγαν παίρνοντας και το αυτοκίνητο. Για να μην πούμε ότι ακόμη και σε ένοπλους αστυνομικούς την έπεσαν (κάποιοι άλλοι κάποτε) και τους σκότωσαν.

Για να συμπληρώσει:

«Στο κάτω κάτω είναι δουλειά της Πολιτείας να με φυλά».

Σωστά.

Να όμως, που στην περίπτωση που η Πολιτεία «δεν κάνει αποτελεσματικά» (για οποιοδήποτε λόγο και αιτία) αυτό που οφείλει (να προστατέψει τον Πολίτη), το «αντίτιμο» είναι πολύ ακριβό για τον ίδιο τον Πολίτη.

Για την ακρίβεια, το «κόστος» είναι η ίδια του η ζωή.

Και στην τελική,

επειδή μπορεί να σου την πέσουν ακόμη κι αν συνοδεύεσαι, ακόμη κι αν είσαι «προετοιμασμένη/νος για αυτοάμυνα», αυτό αποτελεί λόγο «αυτοεγκατάλειψης στη μοίρα» σου; Αποτελεί λόγο να μην πάρεις κανένα μέτρο ασφαλείας (σαν άτομο και σαν κοινωνική ομάδα); Να τους το κάνεις δηλαδή, ακόμη πιο εύκολο; (Μην ξεχνάς τον πιο βασικό κανόνα της ασφάλειάς σου: όσο πιο "εύκολο" τους το κάνεις, τόσο πιο πολύ έλκεις πάνω σου το έγκλημα).

Μήπως «αυτό ακριβώς διαισθάνονται και διαπιστώνουν» τα (εισαγόμενα ως επί το πλείστον) εγκληματικά στοιχεία στην «συμπεριφορά του λαού» μας γι’ αυτό και αποθρασύνονται όλο και περισσότερο;
Από που αλήθεια πηγάζει κι από που συντηρείται αυτή η «προκλητική χαλαρότητα» του Έλληνα Πολίτη ως προς την ασφάλειά του, ακόμη και την ίδια την «σωματική του ακεραιότητα»;

Διαβάζουμε στην Αυγή της 03/01/13:

«....Όταν συνέβη ο βιασμός της νεαρής κοπέλας στην Πάρο,  η «απόφαση» της κοινωνίας ήταν εύκολη: «θάνατος στον Πακιστανό».Τώρα τι θα πει η κοινωνία, άραγε; Εδώ πρόκειται για υπόθεση μεταξύ Ελλήνων. Υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση να ακούσουμε ότι το θύμα δεν ήταν και πολύ προσεκτικό...»

Το διασκεδάσανε πολύ φαίνεται εκεί στα οχυρά της Αριστεράς με το τραγικό περιστατικό της Ξάνθης...

Μια κοινωνία χτίζει στο διάβα του χρόνου τις δομές που θα αντεπεξέλθουν στις δικές της ανάγκες και «πολιτιστικές ιδιαιτερότητες». Κι αυτό παίρνει πολύ χρόνο. Δεκαετίες. Το ίδιο ισχύει και στο έγκλημα. Η αντιμετώπισή του ακολουθεί την εξέλιξή του. Αν και το έγκλημα συνηθίζει ιστορικά να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις Αρχές σε «εξέλιξη», όταν μιλάμε για «ένα βήμα», τότε τα πράγματα είναι ελεγχόμενα. Το πρόβλημα αρχίζει όταν αυτό εκτοξεύεται σε ύψη δυσθεώρητα και δη με ρυθμούς ασύλληπτους. Που βεβαίως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθηθούν από το ίδιο το Σύστημα αντιμετώπισής του στον ίδιο ρυθμό και ταχύτητα ανταπόκρισης.
Η κοινωνία μπορεί πχ να «απορροφήσει» έναν «Δράκο» κάθε χ χρόνια. Έναν «δικό της Δράκο», ένα «καρκίνωμα» που γεννάει αυτή η ίδια η δική της μήτρα. Είναι «ελεγχόμενη» κατάσταση. Απολύτως ελεγχόμενη. Κι αναμενόμενη από τους Μηχανισμούς Αυτοάμυνας και Αυτοελέγχου  Κοινωνίας και Πολιτείας.

Αδυνατεί όμως – κι αυτό είναι φυσιολογικό – να αντιμετωπίσει 1000 (εισαγόμενους) δράκους το μήνα (υπό την ευρεία έννοια της «ωμής και ακραίας εγκληματικότητας» γενικώς).

Όταν αντιμετωπίζει αυτή η κοινωνία μια πραγματική λαθρομεταναστευτική εισβολή εκατομμυρίων «εποίκων» (και όχι μεταναστών) που μάλιστα προέρχονται μέσα από γεωγραφικές ζώνες πνιγμένες στο αίμα και την εγκληματικότητα, εκ των οποίων μέγα τμήμα είναι εγκληματικά στοιχεία (οιονεί – λόγω εξαθλίωσης – ή κι εν τοις πράγμασι), τότε αδυνατεί να προσαρμόσει τους μηχανισμούς της εξίσου ταχύτατα.
 Επώδυνη πλην απτή πραγματικότητα.

Όπως αναμενόμενο είναι βεβαίως και το κοινωνικό αίτημα για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας παντί μέσω και τρόπω.

Όσο η κοινωνία έχει να αντιμετωπίσει αυτό το ένα ΔΙΚΟ της «καρκίνωμα», έχει την «πολυτέλεια» να το αντιμετωπίζει με «προοδευτικό σκεπτικό». Πχ βάλτον φυλακή, δώστου την ευκαιρία να «σωφρονιστεί», παρακολούθησέ τον και πιθανόν μετά από κάμποσα χρόνια να είναι πια ικανός να ξαναβγεί στην κοινωνία (όχι όλοι κι οπωσδήποτε όχι κτήνη σαν το παραπάνω). Και ναι, υπάρχουν τέτοια περιστατικά (Ελλήνων εγκληματιών του παρελθόντος) εν εξελίξει αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Όταν όμως έχει ξαφνικά να αντιμετωπίσει μυριάδες (εισαγόμενους) «ωμούς Εγκληματίες», που ακολουθούν δικά τους πρωτόγονα συστήματα αξιών όπου η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν έχει καμία απολύτως αξία, τότε το εγχώριο Δικαιακό σύστημα της κοινωνίας, υποχρεούται/αναγκάζεται να προσαρμοστεί (σε σκληρότητα και μέτρα) που ανταποκρίνονται στο ΔΙΚΟ τους «Σκληρό κι Απάνθρωπο Σύστημα Αξιών». Κι αυτό ενώ από τη μια μεριά είναι «μονόδρομος ασφαλείας», από την άλλη γεννάει τον κίνδυνο πολιτιστικής οπισθοδρόμησης της Ελληνικής κοινωνίας. Επ’ ουδενί όμως, αυτή η «σωρηδόν ακραία εγκληματικότητα» δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με τους «πολιτιστικούς όρους (σωφρονισμού)» που θ’ αντιμετωπίζονταν το «ένα ακραίο περιστατικό» (των Ελλήνων μελών της Ελληνικής κοινωνίας εάν δεν υπήρχε η «πίεση του όγκου των εισαγόμενων περιστατικών»).

Θα μπορούσε επίσης να πει κανείς,
«δεν μας έφτανε η δική μας εγκληματικότητα (που ο έλεγχός της ήταν στα πλαίσια των δυνατοτήτων Κοινωνίας και Πολιτείας) μας φορτώθηκε και η εισαγόμενη, υπέρογκη γαρ (τα ποσοστά συμμετοχής τους στις Ελληνικές φυλακές (άνω του 60%) είναι άκρως ενδεικτικά)».
Πάμε όμως στο δεύτερο επιχείρημα της Αυγής/Αριστεράς:

«...Υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση να ακούσουμε ότι το θύμα δεν ήταν και πολύ προσεκτικό...»

Κι όμως. Όσο κι αν η Αριστερά αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με τόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση, «έτσι είναι».
Από την στιγμή που η κοινωνία έχει γίνει κέντρο υποδοχής μυριάδων «σκληρών εισβολέων» και γνωρίζεις ότι ανά πάσα στιγμή θα αντιμετωπίσεις πιθανότατα έναν σοβαρό κίνδυνο (εφόσον με τον «όγκο» τους και την «βαρεία εκτεταμένη εγκληματικότητά ΤΟΥΣ, σου «μεταλλάσσουν την κοινωνία σε κάτι άλλο,   συντείνοντας, επίσης, καίρια στην αύξηση ΚΑΙ των δικών σου καρκινωμάτων»), τότε οφείλεις απέναντι στον εαυτό σου και στους ανθρώπους σου να λάβεις (προληπτικά) έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Επιπροσθέτως, οφείλεις να απαιτείς από την Πολιτεία έκτακτα μέτρα ασφαλείας των Πολιτών της. Και βεβαίως, εάν η Πολιτεία δεν κάνει την δουλειά της ως προς την ασφάλεια των Πολιτών, τότε οι Πολίτες υποχρεούνται απέναντι στον εαυτό τους, την οικογένειά τους και τους συμπολίτες τους να λάβουν πέραν των προληπτικών ακόμη και «αμυντικά/ενεργητικά μέτρα ασφαλείας» τους. Με ότι κι αν σημαίνει αυτό. Και όσο κι αν «σοκάρονται» μερικοί μερικοί. «Ένθεν κι ένθεν»...
 Η παραπάνω οπτική (της Αριστεράς) δυστυχώς είναι εξαπλωμένη στην ελληνική κοινωνία. Η Αριστερά επιτάσσει το ότι:

 «δεν υπάρχει κίνδυνος. Δεν υπάρχει εκτεταμένη εγκληματικότητα. Δεν χρειάζεται να είστε σε εγρήγορση. Δεν χρειάζονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Ούτε από τους Πολίτες σε ιδιωτική ή συλλογική βάση, ούτε και από την Πολιτεία.  Όσοι τα λένε αυτά είναι φασίστες».

Δυστυχώς, όμως, από κοντά στην Αριστερά έρχεται και η ίδια η Πολιτεία. Μότο της:

«Δεν υπάρχει εκτεταμένη εγκληματικότητα. Δεν υπάρχει κίνδυνος. Δεν έχει βάση ο φόβος των Πολιτών. Δημιουργείστε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας μέσα από την απόκρυψη ώστε να μην συντηρείται αυτός ο (δικαιολογημένος πλην επικίνδυνος) φόβος των Πολιτών».

Κι από κοντά, ακολουθώντας την παραπάνω «λογική», έρχεται και το έγκλημα από πλευράς της ίδιας της Πολιτείας. Αντί για ένταση των Μέτρων Ασφαλείας, μείωσή τους. Πχ δραστική μείωση των Δυνάμεων Ασφαλείας (μην ξεχνάμε ότι για δύο χρόνια δεν θα παραχθούν νέοι Αξιωματικοί – και όχι μόνον).
Άλλωστε, το λέει και η επιστήμη, έτσι κύριοι των Αρχών της Πολιτείας;

Ιδού οι «Φιλοσοφικές Αρχές περί αντιμετώπισης του Εγκλήματος» στις οποίες «ομνύει» Πολιτεία και Αριστερά. (Το απόσπασμα είναι ένα ελάχιστο τμήμα από «σχετική εγκληματολογική έρευνα» με θέμα το «Έγκλημα και τον Φόβο του Εγκλήματος» και είναι «καθώς φαίνεται» - δυστυχώς - η «κυρίαρχη άποψη») :
«....Ο φόβος του εγκλήματος θεωρείτο μία από τις συνέπειες του εγκλήματος, στην οποία η εγκληματολογική έρευνα του 19ου αιώνα δεν έδωσε μεγάλη προσοχή, κάτι που άλλαξε ελάχιστα στις αρχές του 20ου αιώνα (το ίδιο).

Το 1967, η Επιτροπή για την Επιβολή του Νόμου και Απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης (President Commission on Law Enforcement and Administration of Justice), παρουσίασε μια σύντομη αλλά ξεκάθαρη παρατήρηση:
«Η πιο επιβλαβής συνέπεια του βίαιου εγκλήματος είναι ο φόβος, και αυτός ο φόβος δεν μπορεί να υποτιμηθεί» (Ζαραφωνίτου, 2002, Ζαραφωνίτου, 2004). Αυτή η δήλωση άλλαξε την πορεία της εγκληματολογικής σκέψης με τρόπο που επηρέασε σημαντικά την επιστημονική έρευνα στα χρόνια που ακολούθησαν. Τη δεκαετία του 1960, πολλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι το πρόβλημα του εγκλήματος επισκιαζόταν από το πρόβλημα του φόβου του εγκλήματος (Ζαραφωνίτου, 2002). Οι πολίτες εκλάμβαναν το έγκλημα ως πιο συχνό φαινόμενο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, και συνεπώς βίωναν αισθήματα φόβου, που ήταν σαφώς δυσανάλογα από τον πραγματικό κίνδυνο (Heath, 1984). Έκτοτε, το θέμα του φόβου του εγκλήματος είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο διαδεδομένα ερευνητικά ζητήματα.

Καθώς η έρευνα επί του θέματος βαδίζει στην πέμπτη δεκαετία της, είναι αξιοπρόσεκτη η επίμονη εμφάνιση των παρακάτω αντιφάσεων (Ζαραφωνίτου, 2006): πρώτον, οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ότι κινδυνεύουν, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να πέσουν θύμα κάποιου εγκλήματος, συγκριτικά με κάποιες άλλες ομάδες, και, δεύτερον, η θυματοποίηση και οι επίσημες στατιστικές εγκλήματος, δε σχετίζονται, παρά ελάχιστα με τον ίδιο το φόβο (Jackson, 2009).

 Συμπέρασμα:

Αφού «το λέει» λοιπόν και η «επιστήμη» (πως η κοινωνία αδίκως φοβάται «υπέρ το δέον») είναι τρελός όποιος ισχυρίζεται πως ο κίνδυνος της (εισαγόμενης) εκτεταμένης ωμής εγκληματικότητας στην Ελληνική κοινωνία έχει ξεφύγει από κάθε όριο και πως απαιτούνται «έκτακτα μέτρα ασφαλείας» τόσο από μέρους της Πολιτείας όσο και από μέρους των Πολιτών (προληπτικά αλλά και αμυντικά/ενεργητικά, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο)....σωστά;

Περαστικά μας....

Ες αύριον τα χειρότερα....

Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο νόμος S510 της Αμερικής που απαγορεύει την ελεύθερη καλλιέργεια φυτών!!!

Ο νόμος S510 της Αμερικής που απαγορεύει την ελεύθερη καλλιέργεια φυτών!!!Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικροκαλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια.
Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες...
Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους...
Σχετικά κείμενα:
(1) Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑ
Ύστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.
Αν και το νομοσχέδιο πρέπει να συνδιαμορφωθεί με το αντίστοιχο που ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων τον Ιούλιο του 2009 –καθώς στο τελευταίο περιλαμβάνονται αρκετές τελικές διαφοροποιήσεις- εντούτοις η βουλή των αντιπροσώπων πρόκειται μάλλον να δεχθεί το κείμενο του Κογκρέσου. Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους.
Κάτω από τις ίδιες προδιαγραφές πρόκειται να ελέγχονται και τα εισαγόμενα τρόφιμα και η FDA θα αποφασίζει εάν αυτά ανταποκρίνονται στις διαδικασίες ασφαλείας παραγωγής που υπόκεινται και τα τρόφιμα που παράγονται στις ΗΠΑ αναγκάζοντας τον οποιοδήποτε προμηθευτή εξωτερικού να υιοθετεί τις ίδιες αυτές προδιαγραφές ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του νέου νόμου πρόκειται να ανέλθει στα 1,4 δις. $.
Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εξαιρέθηκαν από τους νέους κανονισμούς οι παραγωγοί που παράγουν προϊόντα τα οποία τους αποφέρουν μέχρι 500.000 $ ετησίως και τα διαθέτουν σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 275 μιλίων από τον τόπο παραγωγής τους.
Παρόλα αυτά στο νόμο περιέχονται συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας ακόμη και για τους μικρούς παραγωγούς κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αναίρεση της εξαίρεσης...Αυτό γιατί όσοι θέλουν να εξαιρεθούν πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα της FDA, -αλλιώς θα υποστούν νομικές κυρώσεις- ενώ –και κυριότερα- οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να δέχονται τον έλεγχο της FDA εάν η υπηρεσία διαπιστώσει πως κατά τη διάρκεια παραγωγής των τροφίμων δεν τηρούνται οι διατάξεις του S-510 από τον οποίο υποτίθεται έχουν εξαιρεθεί!
Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και με ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.
(2) Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία: Σχέδιο Monsanto - Νόμος S510 
Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που έχει βαθειά τις ρίζες της μέσα στην ιστορία δημιουργώντας -με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής- ένα αποκύημα οικονομικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Mosanto με έδρα στο Creve Coeur στο Missouri της Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου "glyphosate" γνωστό κι ως "Roundup" και ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων προς σπορά δηλαδή των μεταλλαγμένων μετέπειτα τροφών που καταλήγουν στο τραπέζι μας.
Μέχρι το 1999 η περί ου ο λόγος εταιρία χρησιμοποιούσε την ονομαζόμενη "Τεχνολογία Εξολοθρευτής" (δηλαδή φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους) όπου και... υποσχέθηκε δημόσια να μην την ξαναχρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς. Μετά από αυτό όμως η Mosanto προώθησε ένα νέο ισχυρισμό όπου τώρα πλέον υποστηρίζει πως μπορεί να αναπτύξει με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους ονομαζόμενους "αυτοκαταστροφικούς σπόρους".
Τώρα όποιος συνεχίζει να λέει... "ε, και τι μας ενδιαφέρει εμάς αυτό;" ίσως με τα παρακάτω βίντεο καταλάβει έστω και λίγα πράγματα για τον ρόλο της Mosanto στον Παγκόσμιο Διατροφικό Χάρτη με τον οποίο θα ξανα-ασχοληθούμε σίγουρα στο μέλλον...
gewponoi.com
kykeon.ning.com
afipnisoy.blogspot.gr/2012/02/s510-v.html
ΠΗΓΗ: mystikaperasmata.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μετεωρίτης από τον Άρη βρέθηκε στη Σαχάρα

Σπάνιο εύρημα από τον πλανήτη Άρη. Όσα πρέπει να ξέρετε για τη "Μαύρη Καλλονή"
Η επιστημονική κοινότητα έχει ενθουσιαστεί από το σκουρόχρωμο πέτρωμα από τον Άρη που εντοπίστηκε στη Σαχάρα.
Το πέτρωμα, με το παρατσούκλι "Μαύρη Καλλονή" και μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ, είναι σπάνιο τόσο λόγω της ηλικίας του (πάνω από δύο δισεκατομμύρια έτη), όσο και της μεγάλης ποσότητας νερού που περιέχει σε σύγκριση με άλλα πετρώματα που προέρχονται από τον Κόκκινο Πλανήτη.
Τα περισσότερα ξένα σώματα που πέφτουν στη Γη προέρχονται από τη Ζώνη των Αστεροειδών, αλλά η προέλευση λίγων από αυτά φτάνει μέχρι τη Σελήνη ή τον Άρη.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι χτυπήματα μετεωριτών στη Σελήνη και τον Άρη μπορούν να αποκολλήσουν κομμάτια του εδάφους τους και να τα στείλουν στο διάστημα και έπειτα να καταλήξουν στη Γη.
Σύμφωνα με το econews.gr, ο μετεωρίτης που ακούει στο κωδικό όνομα NWA 7034 δεν μοιάζει με κανέναν από τους 110 "αρειανούς" μετεωρίτες που έχουν βρεθεί στη Γη και μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τα όσα ανακαλύπτουν τα σκάφη Curiosity και Opportunity της NASA στον Άρη.
Παρότι, σκάφη όπως το κινητό εργαστήριο Curiosity βρίσκονται στον Άρη οι επιστήμονες δεν έχουν δείγματα των ανακαλύψεων του στα χέρια τους παρά εναπόκεινται στα δεδομένα που τους στέλνει αυτόματα από τον Κόκκινο Πλανήτη για να εξάγουν συμπεράσματα.
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί περίπου 65 πετρώματα στη Γη που θεωρούνται αρειανά, κυρίως στην Ανταρκτική και τη Σαχάρα. Το αρχαιότερο από αυτά έχει ηλικία 4,5 δισ. ετών. Λιγότερα από δέκα, είναι ηλικίας 1,5 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα δεν ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια χρόνια.
Το εν λόγω πέτρωμα, δώρησε Αμερικανός στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικό, ο οποίος με τη σειρά του το είχε αγοράσει πέρυσι από Μαροκινό έμπορο. Είναι το δεύτερο αρχαιότερο τέτοιο πέτρωμα που βρίσκεται στα χέρια των επιστημόνων.
Εκτός από την ηλικία της, η "Μαύρη Καλλονή" ενθουσιάζει τους επιστήμονες επειδή προκύπτει ότι έχει αλλοιωθεί από νερό. Αν και η ποσότητα νερού που απελευθερώθηκε κατά την υποβολή σε υψηλές θερμοκρασίες ήταν μικρή (περίπου 6.000 μέρη ανά εκατομμύριο), και πάλι υπερτερεί εκείνων που έχουν παρατηρηθεί σε άλλα πετρώματα.
Παράλληλα, περιέχει νάτριο και ποτάσιο όπως και τα δείγματα που συλλέγει το Curiosity στην επιφάνεια του Άρη.

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάρτι αδιαφάνειας: Πάνω από 14 εκατ. ευρώ ''έφαγαν'' συνδικαλιστές αγρότες

Οι πορισματικές εκθέσεις αφορούν την οικονομική διαχείριση της πενταετίας 2007 - 2011 και την τύχη των 14 εκατομμυρίων ευρώ. Δαπάνες ταξιδιών και ημερήσιες αποζημιώσεις που προκαλούν
Ενα πάρτι αδιαφάνειας, όπου δαπάνες ταξιδιών πληρώνονται δύο και τρεις φορές και χρήματα καταβάλλονται χωρίς παραστατικά, αλλά και συνδικαλιστικής χλιδής, με την ενοικίαση διαμερισμάτων για τους... προέδρους και τους συμβούλους των οργανώσεων, αποτυπώνουν τα πρώτα πορίσματα των ελέγχων στις τρεις τριτοβάθμιες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, που έχει στην κατοχή της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή οι πορισματικές εκθέσεις αφορούν την οικονομική διαχείριση της πενταετίας 2007 - 2011 και την τύχη των 14 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον που έλαβαν συνολικά οι τρεις οργανώσεις από τον ΕΛΓΑ.
Τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων που αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς στον χορό εισέρχονται πλέον οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει και οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού όταν, προ ημερών, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία των κ. Αθ. Τσαυτάρη και Μ. Χαρακόπουλου, προανήγγειλε τη διακοπή χρηματοδότησης των τριών οργανώσεων από τον ΕΛΓΑ. Τα χρήματα αυτά, άνω των 3.000.000 ευρώ για το 2012, θα διατεθούν σε δράσεις ενίσχυσης των πολύτεκνων αγροτικών οικογενειών, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Απουσία νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση των εκατομμυρίων
Μία ανάγνωση των πορισματικών εκθέσεων αποκαλύπτει την πλήρη απουσία νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση των εκατομμυρίων που εισέρρευσαν στα ταμεία των τριών οργανώσεων από τον ΕΛΓΑ, επιτρέποντας επί παραδείγματι στην ΠΑΣΕΓΕΣ να διατηρεί, σύμφωνα με το πόρισμα, πλήρες διαμέρισμα για τη διαμονή του προέδρου της στην Αθήνα με μίσθωμα 900 ευρώ και πληρωμένα κοινόχρηστα, να χορηγεί κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης στο προσωπικό με αποζημιώσεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα και χορήγηση επιπλέον ποσών για εξαγορά ενσήμων, αλλά και έξοδα κίνησης ύψους 18.000 ευρώ ετησίως ως έξοδα παραστάσεως για τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της.
Και αυτά ενώ ο έλεγχος στη μεγαλύτερη αγροτοσυνδικαλιστική οργάνωση ήταν, όπως αναγνωρίζουν και οι ελεγκτές, μερικός, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ελέγχθηκε ενδεικτικά ποσοστό μόλις 4,3% των δαπανών.
ΠΑΣΕΓΕΣ με ταμείο μπακάλικου
Η εικόνα της ΠΑΣΕΓΕΣ μοιάζει ''νοικοκυρεμένη'' έναντι όσων διαπιστώνονται στη ΣΥΔΑΣΕ, η οποία εμφανίζεται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Η γαλάζια αγροτοσυνδικαλιστική οργάνωση θυμίζει ταμείο... μπακάλικου του περασμένου αιώνα. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση οι λογαριασμοί αφορούσαν χρήματα της κοινωνίας, καθώς στην πενταετία 2007 - 2011 έχει εισπράξει άνω των 2 εκατ. από τον ΕΛΓΑ.
Σχεδόν 20 σελίδες του πορίσματος για τη ΣΥΔΑΣΕ (ελεγκτές Ζ. Μεγαλούδη και Ιω. Τσιλιμάντος) καταλαμβάνει η απαρίθμηση πληθώρας περιπτώσεων διακίνησης χρημάτων χωρίς παραστατικά.
Η εκκαθάριση πληρωμών του Δ.Σ. γίνεται προφανώς χωρίς δικαιολογητικά, αποδεικτικά εισιτηρίων ή τιμολόγια ξενοδοχείων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλεται κόστος διαμονής κατ’ αποκοπήν και εν συνεχεία χρεώνεται το ταμείο της οργάνωσης επιπλέον το πραγματικό κόστος του ξενοδοχείου, διαπιστώνουν οι ελεγκτές.
Ημερήσια αποζημίωση
Τα μέλη του Δ.Σ. της οργάνωσης εμφανίζονται να λαμβάνουν για όλο το διάστημα του ελέγχου ημερήσια αποζημίωση που υπερβαίνει το προβλεπόμενο ποσό των 100 ευρώ. Μόνο το 2008 οι ελεγκτές καταγράφουν την καταβολή εξόδων διαμονής και μετακίνησης των μελών του Δ.Σ. που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη χωρίς παραστατικά, ενώ το ίδιο έτος η τότε ταμίας της οργάνωσης κ. Ασ. Κτιστάκη εμφανίζεται να εισπράττει -''εκ παραδρομής''- με δύο εντάλματα ποσά 726 ευρώ και 561,78 ευρώ για τη συμμετοχή της στην ίδια ακριβώς συνεδρίαση του Δ.Σ.
Στο ίδιο πόρισμα καταγράφεται και διπλή πληρωμή του ίδιου παραστατικού. Πρόκειται για την αμοιβή δημοσιογράφου ο οποίος επιμελείτο την εφημερίδα της ΣΥΔΑΣΕ και στον οποίο κατεβλήθη το ποσό των 8.300 ευρώ, ως αποδοχές, δύο φορές (και στις 31/8 και στις 31/10), με μοναδικό παραστατικό τη... φωτοτυπία της ίδιας πρωτότυπης απόδειξης.
Μάλιστα, όταν προ ημερών οι ελεγκτές ανακάλυψαν την διπλοεγγραφή και απευθύνθηκαν στον τότε πρόεδρο Ανδ. Σωτηρόπουλο και την ταμία Ασπασία Κτιστάκη, ''εκείνοι'' σημειώνεται στο πόρισμα ''από κοινού ανέλαβαν την ευθύνη και αποκατέστησαν τη ζημία''.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σφακιά: Έκαψαν τα σπίτια του αντιδημάρχου και του Φ. Μπόμπολα

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οικίες που ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα στο Ασφένδου Σφακίων καθώς και το σπίτι του Αντιδημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες οι οποίοι αναζητούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες του και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πρόκειται για καθαρά εμπρηστική επίθεση κατά την οποία οι δράστες άφησαν τα ίχνη τους,  καθώς στους τοίχους και των τριών σπιτιών οι δράστες έγραψαν την λέξη «Γερμανοπροδότη»  ενώ στις πόρτες υπάρχουν σημάδια από πυροβολισμούς.
Ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες είναι ενδεικτικός: Αφού πυροβόλησαν στις πόρτες των σπιτιών (καθως και στο ρολόι της ΔΕΗ στο σπίτι του αντιδημάρχου) εισέβαλαν στις οικίες, στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές και τέλος έβαλαν φωτιά προκαλώντας ολική καταστροφή σε δύο σπίτια (ένα του κ. Μπόμπολα και ένα του κ. Χιωτάκη) και εκτεταμένες ζημιές στο τρίτο.
Η σήμανση που διενεργεί έρευνες στα σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους καθώς και στο περιβάλλοντα χώρο έχει περισυλλέξει πέντε κάλυκες από κυνηγετικό όπλο.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από  λίγες ημέρες, αλλά η καταστροφή έγινε αντιληπτή σήμερα, καθώς το χωριό δεν κατοικείται.
«Η επίθεση αυτή έχει προφανή στόχο την ελευθερία του Τύπου και την επιχειρηματικότητα», τονίζει σε δήλωσή του ο Φ. Μπόμπολας. Και συμπληρώνει: «Η εκτός ορίων βία εκτιμάται ότι στοχεύει στην κατατρομοκράτησή μου και στη φίμωση των εντύπων της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε., που εκδίδει το «ΕΘΝΟΣ», το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»».
Πηγή: Flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρυζίδου: Χωρίς «μηχανή» δεν κινείται το όχημα-Καλλικράτης

«Το ταξίδι του “Καλλικράτη” σχεδιάστηκε μ’ ένα πολυσύνθετο αυτοκίνητο, στο οποίο όμως τελικά δεν μπήκε πάνω μηχανή». Αυτό υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, με άρθρο της στην aftodioikisi.gr, για τα δύο χρόνια «Καλλικράτη», η ΠΕΔάρχης Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχος Εορδαίας Βίκυ Βρυζίδου.
Όπως τονίζει, η Αυτοδιοίκηση είναι το ανάχωμα στην κατάρρευση της χώρας και ο δρόμος για την έξοδό της από την κρίση. «Αυτό, όμως, δεν έγινε αντιληπτό» από τους κρατούντες της κεντρικής πολιτικής σκηνής σημειώνει, με αποτέλεσμα να περικόψει πόρους οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την κοινωνική πολιτική και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει καταλήγοντας στο άρθρο της, η Αυτοδιοίκηση τα τελευταία δύο χρόνια κατέβαλε και καταβάλλει «υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί στα πόδια της, για να συνεχίζει με τις κοινωνικές δράσεις της, να στηρίζει τους πολίτες και να παρέχει στη νέα γενιά εκπαίδευση σε όλους τους τομείς».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ
Καλλικράτης! Σχεδιάστηκε με όραμα και προοπτική για την Αυτοδιοίκηση.
Μια Αυτοδιοίκηση η οποία κοντά στον πολίτη έλυσε τα προβλήματα έδωσε τη δυνατότητα και θέλησε να πορευθεί τον δρόμο της ανάπτυξης της χώρας και της κάθε περιοχής με ισχυρή οργάνωση.
Δυστυχώς το ταξίδι του Καλλικράτη σχεδιάστηκε μ’ ένα πολυσύνθετο αυτοκίνητο, στο οποίο όμως τελικά δεν μπήκε πάνω μηχανή. Έτσι δεν ξεκίνησε ποτέ το ταξίδι της Ανάπτυξης και της προόδου γιατί η οικονομική κρίση αντί να δώσει δύναμη στην Αυτοδιοίκηση, για να τραβήξει τη χώρα μπροστά, αυτήν επέλεξε να πλήξει. Ήταν όμως λάθος. Εξοικονόμηση πόρων δεν γίνεται με την απενεργοποίηση του ισχυρότερου μηχανισμού, που εξασφαλίζει θέσεις εργασίας, απορροφά ευρωπαϊκούς πόρους, υλοποιώντας μεγάλα και μικρά έργα, που δίνει πόρους στην αγορά, εξυπηρετεί τον πολίτη και αναβαθμίζει τη χώρα στηρίζοντας πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις όπως ταιριάζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.
Η Αυτοδιοίκηση εδώ και 2 χρόνια έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί στα πόδια της για να συνεχίζει με τις κοινωνικές δράσεις της να στηρίζει τους πολίτες και να παρέχει στη νέα γενιά εκπαίδευση σε όλους τους τομείς.
Δεν έγινε κατανοητό ότι η Αυτοδιοίκηση υπήρξε το ανάχωμα για την μη κατάρρευση της χώρας, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και για να μπορούμε να συνεχίζουμε να ελπίζουμε.

aftodioikisi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »