Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πως φτιάχνονται οι φελλοί


Πως φτιάχνονται οι φελλοί (23)
Γνωρίζατε πως φτιάχνονται οι φελλοί; Δείτε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα που δείχνει την διαδικασία παρασκευής τους από την αρχική μέχρι την τελική φάση.


Οι φελλοί προέρχονται από τις φελλοφόρες βελανιδιές, οι οποίες θερίζονται κάθε 9 χρόνια. Να σημειωθεί βέβαια πως το δένδρο δεν καταστρέφεται από αυτή την διαδικασία, αφού ο φλοιός του ξαναγεννιέται.

Τα περισσότερα δάση φελλοφόρων βελανιδιών βρίσκονται στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Πως φτιάχνονται οι φελλοί (1)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (2)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (3)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (4)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (5)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (6)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (7)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (8)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (9)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (10)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (11)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (12)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (13)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (14)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (15)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (16)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (17)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (18)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (19)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (20)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (21)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (22)
Πως φτιάχνονται οι φελλοί (23)
 anoixti-matia
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Ιπτάμενα Βιμάνας ...Και το νησί του Πάσχα

heirohelicopter
Πολλοί ερευνητές στο αίνιγμα των UFO τείνουν να αγνοήσουν ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Ενώ υπέθεσαν ότι τα περισσότερα ιπτάμενα αντικείμενα είναι εξωγήινα, ή ίσως έχουν κυβερνητική στρατιωτική προέλευση, μια άλλη πιθανή προέλευση των UFOs είναι η αρχαία Ινδία και η Ατλαντίδα. Ότι ξέρουμε για τα αρχαία ινδικά ιπτάμενα οχήματα προέρχεται από τις αρχαίες ινδικές πηγές γραπτά κείμενα που έχουν έρθει σε μας μέσω των αιώνων.
vimanaΔεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα περισσότερα από αυτά τα κείμενα είναι αυθεντικά πολλά είναι τα καλά γνωστά αρχαία ινδικά έπη, και υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες τους. Ο ινδικός αυτοκράτορας Ασοκα άρχισε μια "μυστική κοινωνία των εννέα άγνωστων μεγάλων ινδών επιστημόνων "  που ήταν υπεύθυνοι για να καταχωρήσουν όλες τις επιστήμες. Ο Ασοκα κράτησε την εργασία τους μυστική επειδή ήταν φοβισμένος ότι η προηγμένη επιστήμη που καταχωρήθηκε από αυτά τα άτομα, που προήλθε από τις αρχαίες ινδικές πηγές, θα χρησιμοποιούνταν για τον κακό σκοπό του πολέμου, ενάντια στον οποίο ο Ασοκα ήταν έντονα αντίθετος. Τα "εννέα άγνωστα άτομα" έγραψαν συνολικά εννέα βιβλία, πιθανώς ένα ο καθένας. Ο αριθμός των βιβλίων ήταν "τα μυστικά της βαρύτητας!"

Ο Ασοκα γνώριζε επίσης τους καταστρεπτικούς πολέμους που χρησιμοποιούν τέτοια προηγμένα οχήματα και άλλα "φουτουριστικά όπλα" που είχαν καταστρέψει την αρχαία ινδική "αυτοκρατορία Ραμα" αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Μόνο μερικά χρόνια πριν, οι Κινέζοι ανακάλυψαν μερικά σανσκριτικά έγγραφα στη Λάσα, στο Θιβέτ και τα έστειλαν στο πανεπιστήμιο Chandrigarh όπου μεταφράστηκαν. Ο Δρ Ruth Reyna του πανεπιστημίου είπε πρόσφατα ότι τα έγγραφα περιέχουν οδηγίες κατασκευής για διαστρικά διαστημόπλοια!
vimanasΗ μέθοδος προώθησής τους, είπε, ήταν "αντί-βαρύτητας" και βασίστηκε σε ένα σύστημα "μια φυγοκεντρική δύναμη αρκετά ισχυρή να αντιδράσει σε όλο το βαρύτικο τράβηγμα." Ο Δρ Reyna είπε ότι σε αυτές τις μηχανές, που ονομάστηκαν "Αστραs" από το κείμενο, οι αρχαίοι Ινδοί θα μπορούσαν να έχουν στείλει μια αποστολή επάνω σε οποιοδήποτε πλανήτη, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο είναι πιθανά χιλιάδες χρόνια παλαιό. Φυσικά, οι ινδικοί επιστήμονες δεν πήραν τα κείμενα πολύ σοβαρά, αλλά έπειτα έγιναν θετικότεροι για την αξία τους όταν ανήγγειλαν οι Κινέζοι ότι περιελάμβαναν ορισμένα μέρη των στοιχείων για το διαστημικό πρόγραμμά τους! Αυτό ήταν μια από τις πρώτες περιπτώσεις μιας κυβέρνησης που αναγνωρίζει τα αρχαία έγγραφα.
Τα χειρόγραφα δεν είπαν σίγουρα ότι το διαπλανητικό ταξίδι έγινε αλλά ανέφεραν, ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο φεγγάρι, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό το ταξίδι πραγματοποιήθηκε πραγματικά. Εντούτοις, ένα από τα μεγάλα ινδικά έπη, το Ραμαγιανα, έχει μια ιδιαίτερα λεπτομερή ιστορία ενός ταξιδιού στο φεγγάρι σε ένα Βιμανα (ή "Άστρα"), και εξιστορεί στην πραγματικότητα μια μάχη στο φεγγάρι με ένα Ατλαντικό αεροσκάφος" Ασβιν ". Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι των πρόσφατων στοιχείων της αντιβαρυτικης και αεροδιαστημικής τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε από τους Ινδούς.
vimanas 1Για να καταλάβουμε πραγματικά την τεχνολογία, πρέπει να πάμε πολύ πιο πίσω χρονικά. Η αποκαλούμενη "αυτοκρατορία Ραμα" της βόρειας Ινδίας και του Πακιστάν αναπτύχθηκε τουλάχιστον δεκαπέντε χιλιάδες χρόνια πριν στην ινδική υπό-ήπειρο και ήταν ένα έθνος πολλών μεγάλων, περίπλοκων πόλεων, πολλές από τις οποίες πρόκειται ακόμα να βρεθούν στις έρημους της βόρειας, και δυτικής Ινδίας του Πακιστάν. Η αυτοκρατορία Ραμα υπήρξε, προφανώς, παράλληλη με τον Ατλαντικό πολιτισμό στο μέσο-ατλαντικό ωκεανό, και κυβερνήθηκε από τους "διαφωτισμένους ιερείς-βασιλιάδες".
Οι επτά μέγιστες κύριες πόλεις της αυτοκρατορίας Ραμα ήταν γνωστές στα κλασσικά ινδά κείμενα ως "επτά πόλεις Rishi." Σύμφωνα με τα αρχαία ινδικά κείμενα, οι άνθρωποι είχαν τις ιπτάμενα μηχανές που ονομάστηκαν "Βιμαναs." Το αρχαίο ινδικό έπος περιγράφει ένα Βιμανα ως διώροφο, κυκλικό αεροσκάφος με τις παραφωτίδες και θόλο, όπως θα φανταζόμαστε σήμερα έναν ιπτάμενο δίσκο Πέταξε με τη "ταχύτητα του αέρα" και άφηνε έναν ήχο μελωδίας." Υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί τύποι Βιμαναs, άλλα όπως τους μακριούς κυλίνδρους. Τα αρχαία ινδικά κείμενα που αναφέρουν τα Βιμαναs είναι τόσο πολυάριθμα, θα έπαιρνε μεγάλους όγκους βιβλίων για να γράφουν ότι αναφέρεται σε αυτά. Οι αρχαίοι Ινδοί, που κατασκεύασαν αυτά τα σκάφη οι ίδιοι, έγραψαν και ολόκληρα εγχειρίδια πτήσης για τον έλεγχο των διάφορων τύπων Βιμαναs. Το Σαμαρα Σουτρανταρα είναι μια επιστημονική πραγματεία που εξετάζει κάθε πιθανή γωνία του αεροπορικού ταξιδιού σε ένα Βιμανα. Υπάρχουν 230 στροφές που εξετάζουν την κατασκευή, απογείωση, το ταξίδι για χιλιάδες μίλια, τις κανονικές και τις προγραμματισμένες αποβιβάσεις, και ακόμη και τις πιθανές συγκρούσεις με πουλιά. Το 1875, το Βαιμανικα Σαστρα, ένα κείμενο του τέταρτου αιώνα Π.Χ. που γράφτηκε από τον Μπαραντβατζι το σοφό, χρησιμοποιώντας ακόμα τα παλαιότερα κείμενα ως πηγή του, ανακαλύφθηκε πάλι σε έναν ναό στην Ινδία. Εξέτασε τη λειτουργία των Βιμαναs και περιέλαβε πληροφορίες για την οδήγηση τους, τις προφυλάξεις για τις μακροχρόνιες πτήσεις, την προστασία των αεροσκαφών από τις θύελλες και την αστραπή και πώς να μεταστρέψει την κίνηση με τη "ηλιακή ενέργεια" από μια ελεύθερη πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείτε για την αντιβαρυτητα.
vimanas2Το Βαιμανικα Σαστρα έχει οκτώ κεφάλαια με διαγράμματα, περιγράφοντας τρεις τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών που δεν θα μπορούσαν ούτε να πιάσουν πυρκαγιά ούτε να σπάσουν. Αναφέρει επίσης 31 ουσιαστικά μέρη αυτών των οχημάτων και 16 υλικών από τα οποία κατασκευάζονται, τα οποία απορροφούν το φως και τη θερμότητα και για ποιο λόγο θεωρήθηκαν κατάλληλα για την κατασκευή των Βιμαναs.
Το καύσιμο των βιμανας αναφέρεται σαν ένα λευκοκιτρινωπό υγρό, και μερικές φορές από κάποιο είδος ένωσης υδραργύρου, αν και οι συγγραφείς φαίνονται ταραγμένοι σε αυτό το θέμα. Είναι πλέον πιθανό ότι οι πιο αρχαίοι συγγραφείς που αναφέρουν τα Βιμαναs, έγραψαν ως παρατηρητές από τα προηγούμενα κείμενα, και μπερδεύτηκαν δικαιολογημένα για την αρχή της προώθησής τους. Τα" λευκοκιτρινωπα υγρά" όπως η βενζίνη, δείχνουν ότι ίσως τα Βιμαναs είχαν διάφορες διαφορετικές πηγές προώθησης, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών καύσεως και ακόμη και μηχανών Τζετ.
vimanas4
Σύμφωνα με το Dronaparva, μέρος του έπους Mahabarata, και του Ραμαγιανα, ένα Βιμανα περιγράφηκε σαν μια σφαίρα και κινήθηκε προς τα εμπρός με μεγάλη ταχύτητα με έναν δυνατό αέρα που παρήχθηκε από τον υδράργυρο. Κινήθηκε όπως ένα UFO, ανεβαίνοντας, πάνω-κάτω, και προς τα πίσω. Σε μια άλλη ινδική πηγή, το Samar, τα Βιμαναs ήταν "μηχανές σιδήρου, γεροδεμένες και ομαλές, με κίνηση με υδράργυρο." Μια άλλη εργασία αποκαλούμενη Σαμαρανγκανα Σουτρανταρα περιγράφει πώς τα οχήματα κατασκευάστηκαν. Είναι πιθανό ότι ο υδράργυρος είχε κάτι που έχει να κάνει με την προώθηση, ή πιο ενδεχομένως, με το σύστημα καθοδήγησης.
Περιέργως, οι σοβιετικοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει κάτι που καλούν "ιστορικά όργανα που χρησιμοποιούνται για πλοήγηση σε κοσμικά οχήματα" σε σπηλιές στο Τουρκεστάν και τη έρημο Γκόμπι. Οι "συσκευές" αυτές είναι ημισφαιρικά αντικείμενα γυαλιού ή πορσελάνης, που τελειώνουν σε έναν κώνο με μια πτώση του υδραργύρου μέσα. Είναι εμφανές ότι αρχαίοι Ινδοί πέταξαν με αυτά τα οχήματα, σε όλη την Ασία, στην Ατλαντίδα πιθανώς και ακόμα και, προφανώς, στη Νότια Αμερική. Το γράψιμο που βρίσκεται στο Mohenjodaro στο Πακιστάν (που θεωρείται ότι είναι μια από τις "επτά πόλεις Rishi της αυτοκρατορίας Ραμα") έχει βρεθεί επίσης σε ισχύ σε μια άλλη περιοχή στον κόσμο..
Νησί Πάσχα:
Το γράψιμο στο νησί Πάσχα, αποκαλούμενο ρονγκο- ρονγκο που, είναι επίσης παρόμοιο με το χειρόγραφο Mohenjodaro. Ήταν  το νησί του Πάσχα μια βάση αεροπορική για τη διαδρομή των Βιμανα της αυτοκρατορίας Ραμα;
Easter IslandΔυστυχώς, τα Βιμαναs, όπως γίνεται με τις περισσότερες επιστημονικές ανακαλύψεις, χρησιμοποιήθηκε τελικά για πόλεμο. Οι Άτλαντες χρησιμοποίησαν τις ιπτάμενα μηχανές τους, τα "Vailixi," ένας παρόμοιος τύπος αεροσκαφών, για να δοκιμάσουν με αυτά σκάφη κυριολεκτικά να υποτάξουν τον κόσμο. Το Ατλαντικό σκάφος, γνωστό ως "Ασβινs" στις ινδικές γραφές, ήταν προφανώς ακόμα πιο προηγμένο τεχνολογικά από τους Ινδούς, και βεβαίως μιας πιο πολεμοχαρούς ιδιοσυγκρασίας. Αν και κανένα αρχαίο κείμενο για το Ατλαντικό Vailixi δεν είναι γνωστό για να υπάρχει, κάποιες πληροφορίεs έχουν έρθει με, "απόκρυφες" πηγές που περιγράφουν τις ιπτάμενα μηχανές τους. Παρόμοιο, εάν όχι ίδιο με τα Βιμαναs, το Vailixi ήταν γενικά "πούρο που ίπτανται" και είχε την ικανότητα του ελιγμού υποβρύχια καθώς επίσης και στην ατμόσφαιρα ή ακόμα και το εξωτερικό διάστημα. Αλλά οχήματα, όπως τα Βιμαναs, ήταν δίσκοι που κατασκευάστηκαν, και θα μπορούσαν προφανώς επίσης να καταδυθούν.
Σύμφωνα με τον Eklal Kueshana, συγγραφέα "των τελευταίων συνόρων," σε ένα άρθρο που έγραψε το 1966, το Vailixi αναπτύχθηκε αρχικά στην Ατλαντίδα 20.000 χρόνια πριν, και ο πιο κοινός τύπος είναι "ιπτάμενος δίσκος που κατασκευάστηκε σαν τραπεζοειδούς διατομής με τρεις ημισφαιρικούς λοβούς μηχανών εσωτερικά." "Χρησιμοποιούν μια μηχανική ενάντια στη βαρύτητα με μια συσκευή που οδηγείται από τις μηχανές της που αναπτύσσουν περίπου τη δύναμη 80.000 αλόγων." Το Ραμαγιανα, Mahabarata και άλλα κείμενα μιλούν για τον φοβερό πόλεμο που πραγματοποιήθηκε, περίπου δέκα ή δώδεκα χιλιάδες χρόνια πριν μεταξύ Ατλαντίδος και Ραμα χρησιμοποιώντας τα όπλα καταστροφής που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε μέχρι το δεύτερο μισό αυτού του αιώνα.
Easter Island_vimanasbaseΤο αρχαίο έπος Mahabharata, μια από τις πηγές μας για τα Βιμαναs, λέει για τη τρομερή καταστροφικότητα του πολέμου: "...( το όπλο ήταν) ένα ενιαίο βλήμα που χρεώθηκε με όλη τη δύναμη του κόσμου. Μια πυρακτωμένη στήλη του καπνού και της φλόγας τόσο φωτεινή όπως οι χίλιοι ήλιοι σε όλη τη λαμπρότητα του... Ένας κεραυνός σιδήρου, ένας γιγαντιαίος αγγελιοφόρος του θανάτου, που έκανε στάχτη ολόκληρη τη φυλή του Vrishnis και του Andhakas ..... Η τρίχα και τα καρφιά έπεσαν έξω η αγγειοπλαστική έσπασε χωρίς προφανή αιτία, και τα πουλιά έγιναν άσπρα .... μετά από μερικές ώρες που όλα τα τρόφιμα ήταν μολυσμένα .... για να δραπετεύσουν από αυτήν την πυρκαγιά, οι στρατιώτες ρίχτηκαν στα ρεύματα για να πλυθούν με τον εξοπλισμό τους... " Θα φαινόταν ότι το Mahabharata περιγράφει έναν ατομικό πόλεμο! Οι αναφορές όπως αυτήν δεν είναι απομονωμένες αλλά οι μάχες, που χρησιμοποιούν μια φανταστική σειρά όπλων και εναέριων οχημάτων είναι κοινές σε όλα τα επικά ινδικά βιβλία. Το ένα ομαλό περιγράφει μια μάχη βημανα- Vailix στο φεγγάρι Το ανωτέρω τμήμα φαίνεται ακριβώς να περιγράφει με τι μια ατομική έκρηξη θα έμοιαζε και τα αποτελέσματα της ραδιενέργειας στον πληθυσμό.
Rishi MohenjodaroΌταν η πόλη Rishi Mohenjodaro ανασκάφθηκε από τους αρχαιολόγους στον τελευταίο αιώνα, βρήκαν τους σκελετούς ακριβώς στη μέση του δρόμου, σαν κάποια μεγάλη μοίρα να τους είχε προσπεράσει ξαφνικά. Αυτοί οι σκελετοί είναι στο μεταξύ ακόμη ραδιενεργοί, ίσης αξίας με εκείνους που βρίσκονται στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Οι αρχαίες πόλεις των οποίων τα τούβλα και οι πέτρινοι τοίχοι είχαν υαλοποιηθεί κυριολεκτικά, μπορούν να βρεθούν στην Ινδία, την Ιρλανδία, τη Σκωτία, τη Γαλλία, την Τουρκία και άλλες θέσεις. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για την υαλοποίηση των οχυρών και των πόλεων, εκτός από από μια ατομική έκρηξη.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε στην Ινδία περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, οι ιστορικοί του εξιστόρησαν κατά γράμμα ότι σε ένα σημείο του επιτέθηκαν από τον αέρα με τις "ιπτάμενα, φλογερές ασπίδες" στο στρατό του και εκφόβισαν το ιππικό.
Η Κίνα είναι γνωστή ότι είναι το κέντρο ενός μεγάλου μυστηρίου UFO. Ίσως είναι εδώ ότι πολλά από τα αεροσκάφη κρατιούνται ακόμα, στις υπόγειες βάσεις όπως οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Σοβιετικοί έχουν χτίσει σε όλο τον κόσμο στο παρελθόν πριν λίγες δεκαετίες. Ακόμα, δεν μπορεί όλη η δραστηριότητα των UFO να δικαιολογηθεί από τα αρχαία Βιμαναs κάνοντας τα ταξίδια στο φεγγάρι για κάποιους λόγους. Αναμφισβήτητα, μερικά από αυτά να είναι από τις στρατιωτικές κυβερνήσεις του κόσμου, και ενδεχομένως ακόμη και από άλλους πλανήτες.
 
aporrito
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.

Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW, ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους.

To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την... αγάπη προς το Μνημόνιο και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία:

«Τη διετία της κρίσης και του µνηµονίου η οικογένεια (ατοµικό εισόδηµα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, 
ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, 
ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, 
ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ
και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ

Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιµαζόµαστε να αναχρηµατοδοτήσουµε τη στιγµή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA».

Είναι λογικό οι άνθρωποι να είχαν φόβους για το τι θα τους ξημερώσει!



http://www.gazzetta.gr/koinonia/article/333909-me-xrysa-koytalia-sto-mega
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΓΑ: Διευκρινίσεις για την απογραφή των συνταξιούχων

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της καταγραφής με φυσική παρουσία των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, (ΟΓΑ) δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού.

Ο ΟΓΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους, ότι όσοι έλαβαν την ενημερωτική επιστολή και δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) θα πρέπει:
α) να προσέλθουν, αρχικά, στον ανταποκριτή του Οργανισμού του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

β) στη συνέχεια, να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή την τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ για την καταγραφή τους, με την ενημερωτική επιστολή στην οποία θα έχει συμπληρωθεί από τον ανταποκριτή ο σωστός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Επίσης, ο Οργανισμός υπενθυμίζει, ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας, που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2012 θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου 2012, ενώ για όσους δεν καταγραφούν, θα ανασταλεί από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 η καταβολή της σύνταξης.
 
ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Άποψη αναγνώστη για τα 600 δισ. των «ομογενών»

Αναρωτιεμαι.. Ειναι δυνατον ενας τηλ σταθμος - εκμπομπη να...
μπορει να ελεγξει αν υπαρχει κάποιος λογαριασμος σε μια τραπεζα (αναφερομαι στην ανακοινωση του Παπαδακη οτι δεν υπαρχουν τα 600δις)!! Αναρωτιεμαι επίσης με τις δυνατοτητες αυτες της αξιόπιστης αυτής εκπομπης γιατι δεν ελεγχει και τους περιβοητους λογαριασμους στην Ελβετια να μαθουμε ποιοι τα βγαλανε!



 Αναρωτιεμαι ποσα αλλα θεματα εχουν αντιμετωπιστεί με παρομοιο τροπο; Ξερουμε ολοι οτι οι λογαριασμοι ανοιγουν μονο με εισαγγελικη παρεμβαση, διαφορετικα σε οποιοδηποτε ερωτημα η τραπεζα θελωντας να προστατεψει τον πελατη της απανταει αρνητικα! Αναρωτιεμαι πως ενας κολοσσός της πρωινης ενημέρωσης κανει τετοιες ανακοινώσεις! Ο νοών νοείτω.

Αναγνώστης
 
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΛΟΙ ΕΠΩΦΘΑΛΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ , ΧΡΥΣΟΣ . ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΗΛΙΟΣ ,ΚΛΙΜΑ ΘΑΛΑΣΣΑ‏

"Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου!"
 "Ποια λεφτά μου. ποιά ζωή μου;"  
 Θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην συνηθισμένη ατάκα των ληστών. Το δημοσίευμα από το Bloomberg  μιλάει για μια Ελλάδα, που   "θα μπορούσε να αναδειχθεί ως το 2016 στη μεγαλύτερη χώρα – παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη."

  Κατά καιρούς διαβάζουμε για τα αποθέματα χρυσού, πετρελαίου, τον ορυκτό πλούτο, - αλουμίνιο, βωξίτη, λιγνίτη, σιδηροπυρίτη, μπετονίτη.. κλπ κλπ - στα οποία ήδη η χώρα μας είναι από τις μεγαλύτερες σε αποθέματα και παραγωγή στην Ευρώπη. Για την Ηλιακή και Αιολική ενέργεια, για το τουριστικό προιόν, για την ναυτιλία, για το κλίμα, για την γεωπολιτική θέση.....
 Άλλα είναι συνομωσιολογίες, άλλα υπερβολές, άλλα φαντασιώσεις ή και ελπίδες.

 Πολλά όμως είναι πραγματικότητα.
 Το παράδειγμα του χρυσού της Χαλκιδικής, ίσως είναι από μόνο του μια απάντηση.
" Η Ελλάδα μεγαλύτερη παραγωγός χώρα χρυσού στην Ευρώπη! " Bloomberg

 Ετοιμάζονται και για την Θράκη, και για το Κιλκίς!! και έπεται  συνέχεια.... 
 "Τριάντα έξη δίς σε χρυσό τα αποθέματα"  ανακοίνωναν χθές σε όλα τα κανάλια! Ε  ΚΑΙ!!!.
 Τα δικαιώματα εξόρυξης έχουν ήδη παραχωρηθεί.... τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου στις εξορύξεις είναι 0%. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι εξορύσσεται όλος ο χρυσός, από αυτά τα 36δις, στα ταμεία του Ελληνικού κράτους δεν θα πάει ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!
 Το υποτιθέμενο κέρδος είναι 800 θέσεις εργασίας, και ότι προκύψει από την δραστηριότητα, όταν αυτή η δραστηριότητα θα έχει στερήσει ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΕΣ θέσεις εργασίας από τον τουρισμό, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την γεωργία, την δασική οικονομική δραστηριότητα, την δευτερογενή οικονομία.
 Θα χαθούν δηλαδή επιπλέον και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ εργασίας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και  στον υδροφόρο ορίζοντα.
 Η αποκατάσταση από την φύση των επιπτώσεων από την δραστηριότητα αυτή  χρειάζεται ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ!!!.
 Κάτι αντίστοιχο γίνεται σε όλα τα επίπεδα που αναφέρουμε πιο πάνω.
 Με πρόσχημα το χρέος, και οδηγό τις συμφωνίες της Χαλκιδικής, - όπου μεγαλο ρόλο παίζει ο Μπόμπολας -  μια μαύρη τρύπα καταπίνει όλο το πλούτο της χώρας.
 Ακόμα και αυτήν που κανένας μας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να πειραχτεί. Την ακίνητη ιδιωτική περιουσία
 Όταν κάποια στιγμή - και αν - τελειώσει αυτή η ιστορία, δεν θα σηκωθούμε σαν τα καρτούν που πέρασε από πάνω τους ο οδροστρωτήρας.
 Δεν θα ξεσκονιστούμε και θα επανέλθουμε σε χρόνο dt στα "προηγούμενα". 
 Θα έχουμε αφήσει τα κομμάτια μας κάτω. Θα έχουμε πληρώσει βαρύ τίμημα, και είτε προσωπικά, είτε σαν Λαος, είτε, σαν κοινωνία, το τίμημα που θα έχουμε πληρώσει ίσως να μην μπορέσει ποτέ να αποκατασταθεί
 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα ζήτησε ο Εισαγγελέας για το ΑΠΘ

Για ποιους λόγους δόθηκε εισαγγελική εντολή για έρευνα στο ΑΠΘ
Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τύπο και κυρίως τις αντιρρήσεις που διατύπωσε το διοικητικό συμβούλιο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, θεωρώντας ότι η παραπάνω απόφαση "στερείται προδήλως νομικού ερείσματος", ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος όσων τάχθηκαν υπέρ της αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.
Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, θα κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της Συγκλήτου που ψήφισαν να μπει "λουκέτο" στο ΑΠΘ, αλλά και η διοίκηση της Νομικής Σχολής που θα αναπτύξει τη δική της επιχειρηματολογία επί της επίμαχης απόφασης.
Το αδίκημα που θα διερευνηθεί είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος.

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Δύο νέες λίστες με 500.000 φορολογούμενους στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Δύο νέες λίστες με περισσότερους από 500.000 φορολογούμενους που είχαν τραπεζικές συναλλαγές ύψους 300.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, αλλά και με όσους έχουν πάρει δάνεια άνω των 200.000 ευρώ, με χρονικό βάθος ελέγχου από το 2000, καταρτίζει ο ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με "Το Βήμα", στόχος των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών είναι να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία από τις δύο λίστες με τις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις των πολιτών προκειμένου να εντοπίσουν και να φορολογήσουν τεράστια ποσά μαύρου χρήματος που διακινήθηκαν μέσω τραπεζών.
Ωστόσο ανώτατα στελέχη τραπεζών μιλούν για έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που ίσως προκαλέσει σύγχυση και δυσπραγία στους αρμόδιους ελεγκτές του ΣΔΟΕ αφού θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα η διασταύρωση των στοιχείων.
Το αρχικό έγγραφο ΣΔΟΕ με το οποίο εκδηλώνεται η πρόθεση να συνταχθεί λίστα με όσους έχουν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ εντός ενός χρόνου, την περίοδο 2000 -2012, συντάχθηκε στις 15 Ιουνίου 2012, δηλαδή τρεις μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και έχει επικαιροποιηθεί πολλές φορές, ύστερα από σχετικά διευκρινιστικά αιτήματα των τραπεζών.
Στα έγγραφα του ΣΔΟΕ που εστάλησαν και στο γραφείο του πρωθυπουργού ζητείται "η αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή αρχείων στα οποία αρχικά να αποτυπώνονται τα στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν από 1ης Ιανουαρίου 2000 ως και σήμερα, ατομικά ή κοινά πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς (εκτός λογαριασμών όψεως) όπου η κίνηση ενός τουλάχιστον λογαριασμού (εκτός λογαριασμού όψεως) του οποίου οι συνολικές πιστώσεις ή οι χρεώσεις σε ένα τουλάχιστον έτος υπερέβησαν τις 300.000 ευρώ".
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι με αυτήν την λίστα ο ΣΔΟΕ θα είναι σε θέση να ελέγξει και στην συνέχεια, πιθανόν, να φορολογήσει όσους ιδιώτες έφεραν χρήματα από την Ελβετία και άλλες χώρες του εξωτερικού με τον φόβο των οικονομικών μέτρων που θα λαμβάνονταν για όσους είχαν στείλει χρήματα εκτός χώρας.
Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επεσήμαιναν ότι "δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση για τα χρήματα που μεταφέρθηκαν πάλι σε ελληνικές τράπεζες".

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρθρίτιδες. Οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ποδάγρα ή ουρική αρθρίτιδα. Τι να κάνετε για να ζείτε καλά με την αρθρίτιδα.


Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr
Η αρθρίτιδα αναφέρεται συχνά ως μία μόνο ασθένεια. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένας όρος που αναφέρεται σε περισσότερες από 100 ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα, ειδικά τις αρθρώσεις όπου συναντώνται δύο ή περισσότερα οστά. Σε μερικές μορφές αρθρίτιδας επηρεάζονται επίσης και οι ιστοί στο εξωτερικό της άρθρωσης.

Τρεις από τις πιο συνήθεις μορφές αρθρίτιδας είναι:
Εκφυλιστικές αρθρίτιδες Στις εκφυλιστικές αρθρίτιδες ανήκει η οστεοαρθρίτιδα η οποία είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας. Η Οστεοαρθρίτιδα προκαλείται όταν μια άρθρωση μεταξύ δύο οστών υφίσταται φθορά. Σε μια υγιή άρθρωση, τα άκρα των οστών καλύπτονται από ένα λείο στρώμα χόνδρου. Ο χόνδρος σταματά το τρίψιμο των οστών μεταξύ τους και βοηθά στην ομαλή κίνηση της άρθρωσης. Ο χόνδρος προστατεύει επίσης τα οστά. Στην οστεοαρθρίτιδα, ο χόνδρος παθαίνει βλάβη πράγμα που μπορεί να είναι το αποτέλεσμα τραυματισμού ή κατάγματος, ή του να είναι κάποιος υπέρβαρος ή/και κληρονομικών παραγόντων.
Αιτίες οστεοαρθρίτιδας
  • Υπερβολική κινητικότητα / μη σταθερότητα της άρθρωσης
  • Κληρονομική προδιάθεση
  • Φλεγμονή, λοίμωξη
  • Ανισορροπία βιοχημική (συγκέντρωση άχρηστων ουσιών στον συκώτι)
  • Αλλαγές που συμβαίνουν με την πάροδο ηλικίας στον μηχανισμό επιδιόρθωσης του κολλαγόνου
  • Ορμονικοί παράγοντες
  • Τραύμα ή μηχανική βλάβη
  • Κακή διατροφή (Διαταραχή ισορροπίας οξέων - αλκαλίων)
Oι φλεγμονώδεις αρθρίτιδες Οι φλεγμονώδεις αυτοάνοσες αρθρίτιδες έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα την έναρξη της βλάβης από τον αρθρικό υμένα. Μερικά από τα νοσήματα που έχουν σαν κλινικό εύρημα φλεγμονώδη αρθρίτιδα είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η ψωριασική αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και άλλες. Τα νοσήματα αυτά έχουν μικρότερη συχνότητα στο γενικό πληθυσμό σε σχέση με την εκφυλιστική αρθρίτιδα και προσβάλλουν πολλαπλά όργανα με ζωτική λειτουργία, γεγονός που κάνει την αντιμετώπισή τους πιο δύσκολη. Λόγω της πολυπλοκότητας και της χρονιότητας αυτών των νοσημάτων, οδηγούν συχνά σε οστικές παραμορφώσεις και μερική αναπηρία. Αυτό καθιστά επιτακτική την άμεση αντιμετώπισή τους μετά την αρχική διάγνωση.   
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα  είναι μια ασθέεια που προκαλεί φλεγμονή των αρθρώσεων, συνήθως στα χέρια, πόδια και γόνατα. Μπορεί επίσης να επηρεάζει άλλα όργανα στο σώμα. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι αυτοάνοσο νόσημα. Είναι δηλαδή μια ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου προσβάλλει τους ιστούς που περιβάλλουν την άρθρωση. Αυτό προκαλεί φλεγμονή και οδηγεί σε πρήξιμο, πόνο και δυσκαμψία των επηρεαζόμενων αρθρώσεων. Η επίμονη φλεγμονή βλάπτει το χόνδρο και το οστό και μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση της άρθρωσης. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προσβάλλει όλες τις αρθρώσεις του σώματος όπου παρατηρούνται τα παρακάτω συμπτώματα:
·  πόνος στις αρθρώσεις και δυσκαμψία
·  πρήξιμο, ερυθρότητα και υπερβολική θερμοκρασία
·  κούραση, αδυναμία, δυσκολία στον ύπνο
·  τα συμπτώματα είναι χειρότερα το πρωί και ελαττώνονται με τις δραστηριότητες της ημέρας
·  Η Ρ.Α. μπορεί να προσβάλλει και άλλα όργανα όπως φλεγμονή των αγγείων, έλκη, συμφόρηση λεμφαδένων, φλεγμονή των μεμβρανών γύρω από την καρδιά και πνεύμονες, διόγκωση του σπλήνα κ.ά.
Οι Μεταβολικές αρθρίτιδες
Από τις μεταβολικές αρθρίτιδες συχνότερη είναι η ουρική αρθρίτιδα. Η ποδάγρα ή Ουρική Αρθρίτιδα
 προκαλείται όταν σχηματίζονται μικροσκοπικά κρύσταλλα ουρικού οξέος στις αρθρώσεις. Αυτό προκαλεί ερεθισμό και φλεγμονή των ιστών. Επηρεάζει πρώτα συνήθως την άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, αλλά μπορεί να προχωρήσει στα γόνατα, τους αστραγάλους και τα χέρια. Προσβολές μπορούν να εμφανιστούν πολύ γρήγορα και, αν δεν γίνει θεραπεία, ενδέχεται να διαρκέσουν για μια εβδομάδα. Χωρίς σωστή διαχείριση οι προσβολές μπορούν να συμβαίνουν συχνότερα και να διαρκούν περισσότερο.
Χαρακτηρίζεται από α) αύξηση της συγκέντρωσης του ουρικού οξέως στον ορό του αίματος
β) από επανειλημμένες από οξείας αρθρίτιδας όπου κρύσταλλοι ουρικού μονονατρίου βρίσκονται στα λευκοκύτταρα του υγρού της άρθρωσης.
γ) αυξημένη εναπόθεση ουρικού μονονατρίου μέσα και γύρω από τις αρθρώσεις των άκρων πράγμα που πολλές φορές οδηγεί στην καταστροφή των αρθρώσεων,
δ) από νεφρική προσβολή στην οποία υπάρχει συμμετοχή του σπειράματος του σωληναρίου, του διάμεσου ιστού και των αγγείων και
ε) από ουρολιθίαση

Το ουρικό οξύ προέρχεται
α) από τον καταβολισμό των πουρινών που συνθέτουν το γενετικό υλικό. Οταν τα κύτταρα παθαίνουν απόπτωση απελευθερώνουν το DNA και τα χρωμοσώματά τους και οι πυψίνες αποικοδομούνται σε ουρικό οξύ και
β) από την αποικοδόμηση των πουρινών που περιέχονται στις τροφές (ζωϊκά λευκώματα).
Η υπερουριχαιμία χωρίζεται στην α) πρωτογενή και β) δευτερογενή. Η πρωτογενής υπερουριχαιμία μπορεί να έχει δύο διαφορετικές αιτίες: i) ελαττωμένη απέκκριση του ουρικού οξέος στα ούρα ή ii) αυξημένη βιοσύνθεση λόγω βλάβης της ρυθμίσεως.
Η δευτερογενής υπερουριχαιμία οφείλεται σε διαταραχές του μεταβολισμού του ουρικού οξέος οι οποίες επέρχονται δευτερογενώς λόγω άλλων μεταβολικών διαταραχών.

Ποια είναι τα συμπτώματα;
Η αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάζει διαφορετικά άτομα με διαφορετικούς τρόπους αλλά τα πιο κοινά συμπτώματα είναι πόνος, πρήξιμο και δυσκαμψία σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις, και κόπωση. Τα περισσότερα άτομα αισθάνονται άλγη και πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις τους από καιρό σε καιρό και ένας τέτοιος πόνος είναι συχνά βραχύβιος. Ωστόσο, ο πόνος στις αρθρώσεις σας και η δυσκαμψία μέσα ή γύρω από τις αρθρώσεις, που δεν έχουν προφανή αιτία, θα μπορούσαν να οφείλονται σε αρθρίτιδα.

Τα συμπτώματα/ενδείξεις της αρθρίτιδας που πρέπει να προσέχετε περιλαμβάνουν
1.   Πόνο ή πρήξιμο γύρω από τις αρθρώσεις
2.   Πόνο στα γόνατα ή τα ισχία (γοφούς) όταν ανεβαίνετε σκάλες ή περπατάτε
3.   Δυσκαμψία στις αρθρώσεις νωρίς το πρωί
4.   Δυσκολία στο ντύσιμο π.χ. δένοντας κορδόνια παπουτσιών ή κουμπώνοντας κουμπιά
5.   Δυσκολία μπαίνοντας και βγαίνοντας από αυτοκίνητα
6.   Κόπωση
7.   Μυϊκή αδυναμία
8.   Απώλεια κίνησης ή κινητικότητας
9.   Ένα γενικό αίσθημα αδιαθεσίας
10.  Απώλεια βάρους
11. Ήπιο πυρετό ή νυχτερινούς ιδρώτας
12.  Δερματικά ερυθήματα 

Αυτά τα συμπτώματα δεν είναι ειδικά της αρθρίτιδας, ωστόσο, και μπορούν να προκληθούν από άλλες ασθένειες. Αυτά τα συμπτώματα δεν είναι παρόντα σε όλους τους τύπους αρθρίτιδας.

Πώς γίνεται η διάγνωση;
Αν έχετε οποιαδήποτε από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας. Η έγκαιρη διάγνωση θα μειώσει τον πόνο, θα ελαχιστοποιήσει την επιδείνωση της πάθησής σας και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την κινητικότητά σας. Ο γιατρός σας θα ελέγξει το ιατρικό σας ιστορικό και θα κάνει εξέταση. Ενδέχεται επίσης να χρειαστούν άλλες εξετάσεις όπως εξετάσεις αίματος, ακτινογραφίες και διαγνωστικές εξετάσεις. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας παραπέμψει σε ρευματολόγο που είναι ειδικός σ’ αυτό τον τομέα ιατρικής.
Ποια είναι η θεραπευτική αγωγή;
Δεν υπάρχει μία μόνο θεραπευτική αγωγή για την αρθρίτιδα, ωστόσο πολλές μορφές αρθρίτιδας μπορούν να ελέγχονται αποτελεσματικά για να σας προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Επειδή η αρθρίτιδα επηρεάζει άτομα με διαφορετικό τρόπο, οι αποφάσεις θεραπευτικής αγωγής της αρθρίτιδάς σας θα προσαρμόζονται αναλόγως. Είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξετε μια καλή συνεργασία με το γιατρό σας και την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης. Τα μέλη της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης ενδέχεται να περιλαμβάνουν το γιατρό σας, ρευματολόγο, ορθοπαιδικό χειρουργό, φυσιοθεραπευτή, ψυχολόγο και διατροφολόγο. Η οικογένεια και οι φίλοι σας μπορούν επίσης να βοηθούν.
Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας;
Είναι σημαντικό να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην κατανόηση και αντιμετώπιση της πάθησής σας. Ο ακόλουθος κατάλογος σημείων ελέγχου θα σας βοηθήσει να αρχίσετε τα πρώτα βήματα για να καταφέρετε να ζείτε καλά με την αρθρίτιδά σας.
1.  Αναλάβετε τον έλεγχο γνωρίζοντας την ασθένειά σας - μάθετε ποιον τύπο έχετε και ανακαλύψτε έπειτα τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε την κατάστασή σας
2.  Μην καθυστερείτε, δείτε το γιατρό σας
3.  Μάθετε σχετικά με τις επιλογές θεραπείας σας
4.  Βρείτε νέους τρόπους να παραμείνετε δραστήριοι – η τακτική άσκηση βοηθά στην ανάπτυξη και διατήρηση υγιών 
οστών, μυών και αρθρώσεων. Π.χ. περπάτημα
5.  Μάθετε τεχνικές για να σας βοηθούν να διαχειρίζεστε τον πόνο σας - μιλήστε στο γιατρό σας για τη διαχείριση του 
πόνου σας, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει άλλους τομείς εκτός από φάρμακα - Φυσιοθεραπεία (μια θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει με την κινητικότητα και την ανεξαρτησία) και Υδροθεραπεία (άσκηση σε ζεστό νερό), που μπορούν να σας βοηθήσουν.
6.  Αποδεχθείτε τα συναισθήματά σας και ζητήστε υποστήριξη
7.  Κάνετε επιλογές τροφών που «μετρούν» - ακολουθείτε μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή για να διατηρείτε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με το ύψος σας
8.  Ισορροπήστε τη ζωή σας - όταν έχετε αρθρίτιδα, χρειάζεται να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της εργασίας, 
της δραστηριότητας και της ανάπαυσης. Να είστε ευέλικτοι - αν έχετε μια άσχημη ημέρα, αλλάξτε τα σχέδιά σας. Βρείτε νέες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με την αρθρίτιδά σας που θα σας δώσουν ικανοποίηση. Π.χ. χορός και ελαφρά άσκηση
9.  Διαχείριση άγχους (στρες) και χαλάρωση – Αναγνωρίστε το πότε σας πιάνει άγχος. Βρείτε δραστηριότητες που θα ανακουφίζουν το άγχος – μάθετε τεχνικές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός. Αφήστε κάποιο ελεύθερο χρόνο για να χαλαρώνετε π.χ. ένα αγαπημένο μέρος στον κήπο 
 
ΠΗΓΕΣ Rheumatology Secrets, Arthritis Research Campaign
Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία www.ere.gr

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα www.arthritis.org.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπουτάρη μην τολμήσεις να στήσεις άγαλμα του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη.

Γράφει ο Θάνος 

Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για πλάκα όμως αναδημοσιεύθηκε σε τόσα πολλά ιστολόγια και ιστοσελίδες που πλέον δεν μπορεί να είναι παρά αλήθεια.... 

Η είδηση: 

Αγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ottoman Heritage Tour». 

Ο Μπουτάρης σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με άλλους δήμους, να ανακαινίσει οθωμανικά τζαμιά και κτήρια και να οργανώσει ξενάγηση οθωμανικής κληρονομιάς.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη τη φιλοσοφία μιας «τουριστικής πόλης» και δήλωσε: «Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μάς ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την οθωμανική κληρονομιά».

πηγή newsbomb 

Δηλαδή για να καταλάβω βρε παιδιά, ο Μπουτάρης θέλει να στήσει άγαλμα του σφαγέα Κεμάλ στο κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης; 
Το έχει χάσει το μυαλό του τελείως;
Χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη;
Μπορεί κάποιος να τον συνεφέρει; Να του δώσει μια θεραπευτική αγωγή βρε αδερφέ....

Εκτός αν έχει σώας τας φρένας και απλά πάσχει από "οξεία προδοτίτιδα".....

Αποφάσισε λέει και μάλιστα συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμοι (!) να στήσει άγαλμα στο μογγολικό κάθαρμα που ευθύνεται για τις σφαγές, τους βιασμούς και την εκδίωξη των Ελλήνων της Μ. Ασίας. Τον οποίων οι απόγονοι ζούν στην μαρτυρική Θεσσαλονίκη!!!

Πρέπει λέει να τονίσουμε το οθωμανικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης...
Δηλαδή να τονίσουμε ποιο ακριβώς παρελθόν;

Επείδη τυγχάνει να βρίσκονται μερικά πανέμορφα αρχοντικά που κατείχαν οι Τούρκοι κατακτητές της πόλης. Και τα οποία φυσικά είναι δημιουργήματα Ελλήνων αρχιτεκτόνων και μηχανικών.... Γιατί κι ολόκληρη την Ανατολική Τουρκία να ψάξετε τέτοια οικήματα δεν πρόκειται να βρείτε.... (δεν λέω την Δυτική Μ. Ασία ή τον Πόντο γιατί εκεί βρίσκονται τα αρχοντικά των Ελλήνων που έδιωξε ο Ατατούρκ...)

Η Σμύρνη καίγεται από τις ορδές του Ατατούρκ
Η πανέμορφη ελληνική νύφη του Θερμαϊκού.... Το καμάρι των Βυζαντινών προγόνων μας και το καμάρι του σύγχρονου μακεδονικού ελληνισμού που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό, έχει την ατυχία να διοικείται από έναν δήμαρχο που δεν σέβεται την ίδια την ύπαρξή της...
Οι στρατιώτες του Ατατούρκ φωτογραφίζονται γύρω από γδαρμένο πτώμα Ελληνα του Πόντου

Η Θεσσαλονίκη τραγικέ Μπουτάρη, κατοικείται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από Μικρασιάτες Ελληνες. Από αυτούς που ήρθαν κατατρεγμένοι από τον τουρκομογγόλο Κεμάλ Ατατούρκ...
Καταλαβαίνεις;

Η προκλητικά προδοτική σου συμπεριφορά να τοποθετήσεις ένα άγαλμα που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην παραμικρή γωνιά της αγίας ελληνικής γης στο κέντρο της πιο μαρτυρικής από τον σφαγέα, πόλης της Ελλάδας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη....

Σε προκαλώ μην τολμήσεις ούτε να διανοηθείς να τοποθετήσεις τέτοιο ανοσιούργημα στην πλατεία Αριστοτέλους....

Μην προκαλείς την τύχη σου....
Αρκετά ανέχθηκε ο ελληνικός λαός της Θεσσαλονίκης...
Μπορεί εσφαλμένα να αδιαφόρησε όταν εκλέχθηκες από τους αριστερούς ψηφοφόρους που απορούν κι αυτοί πλεόν με το τι ψήφισαν... όμως πρόσεχε.

Οι βλασφήμιες και οι ασχήμιες δεν γίνεται να συνεχιστούν ατιμώρητα επ΄άπειρον....
Είσαι γέρος το δέχομαι...
Είσαι μπεκρής με "γειά σου με χαρά σου"...
Σε έβγαλαν καλώς ή κακώς, δήμαρχο....
Αλλά πρόσεξε...

Η αηδία και ο εξευτελισμός έχουν τα όρια τους....
Το να λες θα βάλω άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης έιναι σαν να λέει ο δήμαρχος του Διστόμου ότι θα τοποθετήσει άγαλμα του Χίτλερ στο κέντρο του μαρτυρικού Διστόμου...

Δεν γίνεται....

Αντί να σκέφτεσαι πως θα εορτασθούν τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης μας από τις τουρκικές ορδές από τον δοξασμένο ελληνικό στρατό που έχυσε ποτάμια αίματος για την αγαπημένη πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, τολμάς να αποφασίζεις πως θα "λερώσεις" το κέντρο της πόλης;

Οι παπούδες και οι γιαγιάδες μας κλαίνε τους σφαγμένους από τις ορδές των Μογγόλων του Κεμάλ

Ορκίζομαι στο αίμα των παπούδων μου που σφάχθηκαν από τις ορδές του Κεμάλ και στην Μακεδονίτικη καταγωγή του πατέρα μου που γεννήθηκε στην αγία πόλη της Θεσσαλονίκης, ότι αν τολμήσεις να σηκώσεις τέτοιο ανοσιούργημα στο κέντρο της πατρίδας μας .... θα τελειώσεις μαζί με το άγαλμα....

Και τους Τούρκους τουρίστες και τα λεφτά τους δεν τους θέλουμε...
Αρκετά έχουμε υποφέρει από όλους... κι αυτούς και τους προγόνους τους....
Φτάνει.

Υπάρχει ένα πράγμα που δεν εξαγοράζεται ούτε μέ ολα τα πλούτη της γής.
Κι αυτό είναι ένα κληροδότημα των προγόνων μας.
Η τιμή.

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι τηγανιτές πατάτες που δεν "πεθαίνουν" !!! Σοκαριστικό βίντεο για το τι μας σερβίρουν ! Δείτε το και προστατεύστε τα παιδιά σας και τον εαυτό σας !


Δείτε το παρακάτω βίντεο και ξαναστεφτείτε το πριν φάτε τηγανιτές πατάτες από Fast Food
Το πείραμα το έκανε ένας λάτρης της υγιεινής διατροφής για να αποδείξεις τα συντηρητικά των "πλαστικών" φαγητών.... 





 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ‏

Σειρά κινούμενων σχεδίων που προσβάλουν την χριστιανική θρησκεία ετοιμάζετε να μας ταΐσει γνωστός τηλεοπτικός σταθμός


Αφού σας συγχαρώ για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε, την ώρα που οι τηλεμαϊντανοί παπαγαλίζουν υπέρ της νέας τάξης πραγμάτων, θα ήθελα να σας επιστήσω τη προσοχή σε ένα θέμα που αφορά την ηθική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.
Ονομάζομαι Ιωάννης και εργάζομαι εδώ και 10 χρόνια σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό της συμπρωτεύουσας.
Πριν από λίγες μέρες, έτυχε να ακούσω τη συζήτηση μιας ομάδας στελεχών του ομίλου στον οποίο ανήκει ο σταθμός, η οποία αφορούσε το πρόγραμμα του.
Άκουσα, λοιπόν, ότι ο όμιλος αποφάσισε να φέρει δοκιμαστικά στο σταθμό μια σειρά ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων, η οποία θα φέρει τον τίτλο...
“Το λύκειο των νεκρών” και οτι σκοπεύουν να τη προβάλουν το βράδυ, με τη προοπτική να τη μεταφέρουν σε γνωστό αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό του ομίλου.
Η τακτική αυτή αλώστε είναι συνήθης για τον όμιλο.
Προχθές, έτυχε να το συζητήσω με την οικογένειά μου και ο 16χρωνος γιος μου έδειξε να ενθουσιάζεται αλλά αρνήθηκε να μου πει περί τίνος πρόκειται.
Θορυβημένος έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα το έκτρωμα που σκοπεύει να ταΐσει η νέα τάξη πραγμάτων στα ελληνοπούλα με σκοπό να τα αποχαυνώσει ακόμα περισσότερο και να τα απομακρύνει απο τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.
Πρόκειται μάλιστα για κινούμενο σχέδιο στο οποίο είχε κάνει αναφορά και ο κύριος Ν.Κωνσταντινίδης στην εκπομπή του παραθέτοντας αρκετά απο τα στοιχεία που φαίνεται πως προσβάλουν καθαρά την χριστιανική θρησκεία και φανερά την νοημοσύνη μας.

Σας παραθέτω σύνδεσμο με βίντεο της σειράς.

 Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το μέλλον της πατρίδας μας, σας παρακαλώ να ενημερώσετε τους συμπολίτες μας για το τι μας μαγειρεύουν οι εχθροί του ελληνισμού

Με τιμή
Ιωάννης
ksipnistere.blogspot.gr
http://epanastasi-gr.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τι αποζημείωση έλαβε από την προηγούμενη δουλειά του αυτός που έμμεσα εισηγείται την μείωση των αποζημιώσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ!Μην λιποθυμήσετε.Αποζημίωση ύψους...
 3,4 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος όταν εγκατέλειψε τη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, «μίας μεγάλης τράπεζας που τώρα ρυθμίζει», αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το ποσό αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά επιβράβευση του κ. Προβόπουλου για την ανέλιξή του σε μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2008. Πάντως, διευκρινίζεται πως λόγω φόρων το ποσό της επιβράβευσης διαμορφώθηκε τελικά στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ!

Ο κ. Προβόπουλος, «ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει παίξει ρόλο - κλειδί στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έλαβε δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα από την ΕΚΤ και περιμένει να λάβει ακόμα 50 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων από το νέο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ», σημειώνει το Reuters και προσθέτει:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επίσης δεχθεί κριτική για την πρόσφατη διάσωση της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας, την οποία Έλληνες βουλευτές της αριστεράς την χαρακτήρισαν ως "ληστεία του αιώνα". Σύμφωνα με τη συμφωνία διάσωσης, οι αρχές αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα μη εξυπηρετούμενα κεφάλαια της ΑΤΕ σε μία "κακή τράπεζα" και τα υπόλοιπα (σ.σ. υγιή) στην Τράπεχα Πειραιώς».

«Η Τράπεζα της Ελλάδος είπε ότι ο Προβόπουλος δεν αντιμετώπισε καμία σύγκρουση συμφερόντων από τη συμφωνία αποχώρησής τους (σ.σ. από την τράπεζα Πειραιώς το 2008) και ότι είχε πλήρως ενημερώσει τις αρχές για την πληρωμή του. Όταν το Reuters έστειλε τις ερωτήσεις στον κο Προβόπουλο, το νομικό τμήμα της Τράπεζας της Ελλάδος απάντησε: "Σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, ο Διοικητής κος Προβόπουλος δήλωσε όλο το ποσό της πληρωμής του στις σχετικές φορολογικές και δικαστικές αρχές"», συνεχίζει το ρεπορτάζ των Stephen Grey and Nikolas Leontopoulos.


http://www.dexiextrem.blogspot.gr
http://planet-greece.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ - ΡΕ ΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.

Σε διπλό φιάσκο κατέληξε η «πρόσκληση» παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης που εξέδωσε, τον περασμένο Ιούλιο, ο ΟΑΕΔ για όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους της χώρας.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες παραμένουν χωρίς δουλειά μέχρι και σήμερα, ενώ, επιπλέον, καλούνται να πληρώσουν και το χαράτσι της ΔΕΗ, καθώς διαγράφηκαν από τις λίστες των μακροχρόνιων ανέργων!

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η κυβέρνηση έκανε τη δουλειά της, καθώς χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατόρθωσε να μειώσει τους δείκτες της ανεργίας, έστω και... εικονικά!

Στην πρόσκλησή του ο ΟΑΕΔ καλούσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο για «βασικές δεξιότητες χρήσης νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα πραγματοποιούταν από πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης».

Όπως αναφερόταν στους όρους, η συμμετοχή των εργαζομένων της επιχείρησης στο πρόγραμμα κατάρτισης αποτελούσε και υπεύθυνη δήλωση της επιχείρησης ότι εργάζονταν στην επιχείρηση κατά την χρονική διάρκεια της κατάρτισης. Για το λόγο αυτό, το επίδομα ανεργίας θα διακοπτόταν έως ότου ολοκληρωνόταν τα μαθήματα.

Εκείνο όμως που παρέλειψαν οι υπεύθυνοι του ΟΑΕΔ -σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται- να διευκρινίσουν ήταν το τι θα απογίνουν όσοι ήταν μακροχρόνια άνεργοι.

«Δε μας ξεκαθάρισαν ότι θα σταματήσουμε να θεωρούμαστε μακροχρόνια άνεργοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα επιπλέον μόρια που έχουμε συμπληρώσει για τις προκηρύξεις, τις προσλήψεις, αλλά και την εξαίρεσή μας από το «χαράτσι» της ΔΕΗ», επισημαίνει στη zougla.gr ένας εκ των συμμετεχόντων.

Το πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ΟΑΕΔ εξέδωσε πρόσθετη, διευκρινιστική, ανακοίνωση μετά την υποβολή των αιτήσεων. Μέσω αυτής, γνωστοποιούσε ότι σε περίπτωση που ένας μακροχρόνια άνεργος συμμετείχε στο πρόγραμμα, όταν θα ανανέωνε την κάρτα του, θα διαγραφόταν από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Θα πληρώσουν και χαράτσι

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι συμμετέχοντες στο περιβόητο πρόγραμμα καλούνται πλέον να πληρώσουν και το χαράτσι στη ΔΕΗ το οποίο υπό άλλες συνθήκες δεν θα υποχρεούνταν να πληρώσουν. Ως γνωστόν οι μακροχρόνια άνεργοι, δικαιούνται πλήρη απαλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που θα κληθούν (στις περισσότερες περιπτώσεις) να καταβάλλουν για το χαράτσι είναι υψηλότερο από εκείνο των 500 ευρώ που υπολογίζεται ότι θα εισπράξουν εξαιτίας της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Ο διαγωνισμός

Αρχικά, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι υπήρχαν 18.000 διαθέσιμες θέσεις. Στη συνέχεια όμως, αυτές διπλασιάστηκαν φτάνοντας τις 36.000.

Η επιλογή των υποψηφίων έγινε με κριτήρια την ηλικία και τη χρονική διάρκεια ανεργίας των υποψηφίων, μέσω μοριοδότησης που προέκυπτε από έναν ειδικό πίνακα του ΟΑΕΔ. Εκείνοι που επελέγησαν βάσει των κριτηρίων, εντάχθηκαν από τον οργανισμό στο Μητρώο Ωφελουμένων.

Για τη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης, οι άνεργοι επιχορηγήθηκαν με επιταγές κατάρτισης (training voucher) αξίας 700 ευρώ, ενώ για κάθε επιλαχών ο οποίος θα κατάφερνε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και να συμμετάσχει στις εξετάσεις/επανεξετάσεις πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, δικαιούταν να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία 500 ευρώ (στα οποία γίνονται και κρατήσεις).

Βγήκαν ζημιωμένοι

Εκείνα όμως που «χάνουν» είναι περισσότερα από όσα «κέρδισαν». Από τη μία «εξαφανίστηκαν» τα μόρια που είχαν -με κόπο- συγκεντρώσει, προτού ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα τους χρησίμευαν σε τυχόν προκηρύξεις για νέες θέσεις εργασίας. Αφετέρου καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι λες και είναι πλήρως «εργαζόμενοι» πολίτες.

«Νοιώθω εξαπατημένος και πολύ αδικημένος. Τελικά πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος», είναι τα λόγια ενός εκ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. Από την άλλη πλευρά το γραφείο τύπου του ΟΑΕΔ επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης δίδουν κάποια εφόδια στους άνεργους προκειμένου να βγουν στην αγορά εργασίας και γι' αυτό το λόγο κόβονται και κάποια «προνόμια» από εκείνα που είχαν μέχρι τότε οι συμμετέχοντες...

Τα συμπεράσματα δικά σας...



http://www.zougla.gr/greece/article/anergia
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαμός στους αρχαιολογικούς κύκλους : Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει όσα… ήξεραν!!

Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος (καλοκαίρι 2011). Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.

«Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι

Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που μας μετέδωσε και την αρχική είδηση, είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν
αναλογισθεί κάποιος τις τεράστιες ανατροπές δεδομένων που θα φέρει αυτή η συγκλονιστική πράγματι ανακάλυψη. Αν μάλιστα προκύψουν και άλλες τέτοιες στήλες, όπως πιθανολογείται, τότε οι εξελίξεις στην επιστήμη της επιγραφικής θα είναι κατακλυσμικές.

Ελληνικά γράμματα

Το πλέον εντυπωσιακό γεγονός που προκύπτει από την προσεκτική εξέταση της στήλης είναι η σαφής καταγραφή γραμμάτων του αρχαϊκού ελληνικού αλφαβήτου, όπως το αρχαϊκό Ζ που είχε περίπου την μορφή του Ι, αλλά με μεγαλύτερες την επάνω και κάτω γραμμή (βλ. φωτ.). Διακρίνεται ξεκάθαρα το Α και σειρά άλλων γραμμάτων. Παρά την φθορά της στήλης, ορισμένα γράμματα διακρίνονται σαφέστατα, σε αντίθεση με παλαιότερα ευρήματα π.χ. την πολυσυζητημένη πινακίδα του Δισπηλιού, όπου μόνον με άφθονη δόση φαντασίας μπορούν να ανακαλυφθούν «γράμματα».

Η τοποθεσία της ανασκαφής

Ο προϊστορικός οικισμός του Αρχοντικού Γιαννιτσών βρίσκεται κοντά στο σύγχρονο ομώνυμο οικισμό, ανάμεσα στην αρχαία Πέλλα και την πόλη των Γιαννιτσών. Έχει τη μορφή τούμπας-τράπεζας, ύψους περίπου 20μ. και έκταση περίπου 128 στρεμμάτων. Η ανασκαφική έρευνα στην «τούμπα» του Αρχοντικού άρχισε από το 1991 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το Αρχοντικό αποτελεί μια προνομιακή οικιστική θέση καθώς δεσπόζει στην εύφορη πεδιάδα των Γιαννιτσών.

Επιπλέον ο οικισμός βρισκόταν κοντά στην ακτογραμμή του Θερμαϊκού, όπως επιβεβαιώνεται και από γεωλογικές έρευνες ειδικών επιστημόνων του Α.Π.Θ. Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι η ακτογραμμή πρέπει να περνούσε 6 περίπου χιλιόμετρα νότια του οικισμού. Η σπουδαιότητα της θέσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανιχνεύεται συνεχής κατοίκηση από τη Νεολιθική Εποχή (6η χιλιετία) μέχρι την υστεροβυζαντινή περίοδο (14ος αι.).
Ραγδαίες ανατροπές

Κλείνοντας προς το παρόν αυτό το ενημερωτικό κείμενο και εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, ένα είναι βέβαιο: Η εικόνα που είχε η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανακάλυψη της γραφής και την εξέλιξή της θα μεταβληθεί άρδην, εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και πολύ περισσότερο εάν προστεθούν και νέα, όπως αναμένεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



http://elladatora.org/
Διαβάστε περισσότερα » »