Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

NEA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ...!! Πουθενά στον κόσμο δεν έχει απαγορευθεί η χρήση του.

Είναι προφανές πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Οποιαδήποτε εκδοχή καπνίσματος. Είναι επίσης προφανές πως ο αποπροσανατολισμός και μάλιστα ο μεθοδευμένος από κύκλους συμφερόντων βλάπτει σοβαρά, βλάπτει πολύ σοβαρά τις κοινωνίες.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ξεκίνησε από το πουθενά και απρόκλητα μία προς το παρόν «χαμηλών τόνων» καμπάνια κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Με αφορμή την ετήσια συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (του συμβατικού), ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος και ο γνωστός πνευμονολόγος, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, εξαπέλυσαν μύδρους κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αμέσως άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες περί απαγόρευσής του, περί επισήμων αποφάσεων των φορέων Υγείας κλπ.. Ταυτόχρονα συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί άρχισαν να «ανακατεύουν την τράπουλα» προφανώς στοχεύοντας στην οικειοποίηση μεριδίων της αγοράς. Είτε εκείνης της πώλησης των διαφόρων εκδοχών ηλεκτρονικών τσιγάρων είτε εκείνης της διαφήμισής του.

Κατ’ αρχήν ας επισημανθούν ορισμένες πληροφορίες που στοιχειοθετούν και το καμβά της υπόθεσης.

Α) Πουθενά στον κόσμο δεν έχει απαγορευθεί η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Β) Σοβαροί οργανισμοί όπως ο αμερικανικός «FDA» που αποτελεί διεθνώς τον φόβο και τον τρόμο για προϊόντα που έχουν σχέση με την υγεία, το τρόφιμο και το φάρμακο, έχει εκδώσει απόφαση με την οποία ΣΥΝΙΣΤΑ την αποφυγή χρήσης αυτού του προϊόντος και πάντα όσον αφορά την εκδοχή καπνίσματος με ποσότητα νικοτίνης και όχι όταν πρόκειται για εκδοχές όπου γίνεται χρήση άλλων αρωματικών ουσιών.

Γ) Η ανεξάρτητη υγειονομική επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας Health New Zealand Ltd. Study υπό τον Dr. Murray Laugesen κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η ποσότητα νικοτίνης που ανιχνεύτηκε στο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι περισσότερη από εκείνη που χρησιμοποιείται στα αυτοκόλλητα νικοτίνης τα οποία δίδονται με ιατρική συνταγή σε άτομα που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα.

Επιπροσθέτως, ειδικός πνευμονολόγος του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, σχολιάζοντας την έρευνα του Iνστιτούτου της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε: «Αν η ποσότητα νικοτίνης που ανιχνεύεται είναι ίδια με τα μέσα που χρησιμοποιούνται ιατρικώς για την διακοπή του συμβατικού καπνίσματος τότε δεν βρίσκω τον λόγο ανησυχίας, ούτε ότι υφίσταται πρόβλημα».

Άλλες έρευνες

Έρευνα του Boston University School of Public Health η οποία διεξήχθη το 2010 καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ασφαλέστερα των συμβατικών. «Χρειάζεται η διεξαγωγή περεταίρω έρευνας σχετικά με τις ποσότητες χημικών ουσιών που εμπεριέχονται στις αμπούλες των ηλεκτρονικών τσιγάρων ‘ώστε να διαπιστωθεί αν είναι επιβλαβείς, ωστόσο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά πολύ ασφαλέστερα από τα κοινά και διαθέτουν βαθμό τοξικότητας της νικοτίνης που περιέχουν, ανάλογη με εκείνη των παρασκευασμάτων που χρησιμοποιούνται με ιατρική συνταγή (τσίχλες και αυτοκόλλητα) σε άτομα που θέλουν να διακόψουν το συμβατικό κάπνισμα».

Χαμηλότατα επίπεδα καρκινογόνων ουσιών

Στην ίδια έρευνα σημειώνεται πώς το επίπεδο καρκινογόνων ουσιών που εντοπίστηκαν σε ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι 1000 (χίλιες) φορές κατώτερα εκείνων που ανιχνεύονται στα κανονικά τσιγάρα. Κατά τους ερευνητές του Boston University School of Public Health, οι πρώτες μελέτες καταδεικνύουν πώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διακόψουν το συμβατικό κάπνισμα προσομοιάζοντας την πρακτική του καπνίσματος ως να ήταν κανονικός καπνός.

Δ) Επειδή στην Ελλάδα τα πάντα γίνονται γνωστά, επισημαίνονται τα κάτωθι.

1) Γνωστός γιατρός ο οποίος πρωταγωνιστεί στην καμπάνια κατά του καπνίσματος φέρεται να σχετίζεται επαγγελματικά με δίκτυο «αποτοξίνωσης καπνιστών» το οποίο λειτουργεί με πληθώρα εξειδικευμένων ιδιωτικών ιατρείων τα οποία φυσικά διαθέτουν στους καπνιστές τα ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την περίοδο της διακοπής (τσίχλες, αυτοκόλλητα κλπ.).

2) Η αιφνιδιαστική καμπάνια κατά της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου συνέπεσε ως δια μαγείας με την δημοσιοποίηση της πληροφορίας περί δραματικής αυξήσεως της τιμής σε προϊόντα καπνού. Είναι ηλίου φαεινότερο πώς η «σύμπτωση» αυτή εξηγείται και μάλιστα με όρους πολιτικής οικονομίας. Η κατανάλωση ηλεκτρονικού τσιγάρου θα είναι σαφώς φθηνότερη (ήδη είναι) από την χρήση συμβατικών σιγαρέτων. Η απώλεια εσόδων για τις καπνοβιομηχανίες θα είναι οδυνηρά αισθητή. Όμως και το ίδιο το κράτος θα πληγεί ως προς τα έσοδα μια που ο φόρος καπνού αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής ενός πακέτου τσιγάρων (το ίδιο ισχύει δυστυχώς και για την βενζίνη).

Τα «νέα της Ψωροκώσταινας»

Πολύς θόρυβος με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης έγινε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με κάποια επερχόμενη απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Στη συζήτηση ενεπλάκη και ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκου, ο οποίος σύμφωνα δηλώσεις των υπευθύνων του Οργανισμού δεν έχει ακόμη καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα.

Αντιθέτως, ο ΕΟΦ θα ασχοληθεί με το θέμα από Δευτέρα όπως δήλωσαν στη zougla.gr στελέχη του. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Υγείας και άμεσοι συνεργάτες του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, ο ΕΟΦ δε συμμετείχε καν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της επιτροπής για την απαγόρευση του καπνίσματος στην οποία μίλησαν ο Α. Δημόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας και Π. Μπεχράκης, πνευμονολόγος και πρόεδρος της Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος.

Άλλωστε ανώτερα στελέχη του υπουργείου Υγείας πιστεύουν πως τελικά είναι αδύνατον να απαγορευτεί η πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ιδιαίτερα η εκδοχή χωρίς νικοτίνη, παρά τις περί του αντιθέτου τοποθετήσεις. Επισημαίνεται πως διεθνώς δεν υφίσταται γενικευμένη και κάθετη απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ούτε καν στην Αμερική. Μόλις τώρα η Πολιτεία της Νέας Υόρκης αρχίζει να συζητά το ζήτημα σε επίπεδο γενικών επιτροπών δημόσιας υγείας.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, ανέφερε ότι ο ΕΟΦ θα απαγορεύσει τόσο την πώληση όσο και τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, και ιδιαιτέρως εκείνων που περιέχουν σταγόνες νικοτίνης. Μία απόφαση που δεν επιβεβαίωσε ο ΕΟΦ ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο σε μία τέτοια υπόθεση. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου για την καταπολέμηση του καπνίσματος, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Π. Μπεχράκης, ανέφερε αορίστως ότι η απαγόρευση αποφασίστηκε λόγω της έλλειψης επιστημονικών στοιχείων για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες συζητείται εσφαλμένως ότι το υπουργείο Υγείας προχωρεί στην απαγόρευση της χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι επιστημονικές αντιφάσεις

Ο κ. Π. Μπεχράκης της Επιτροπής ελέγχου του καπνίσματος παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε να ενοχοποιηθεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Είπε όμως ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται να είναι βλαβερό αλλά σε σαφώς λιγότερο βαθμό από τα κανονικά τσιγάρα. Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, μελέτη που έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό δείχνει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο επηρεάζει τις «αντιστάσεις του αναπνευστικού συστήματος και τα στοιχεία φλεγμονής που ανιχνεύονται στην εκπνοή». Ωστόσο, ο καθηγητής αναγνωρίζει ότι «το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει σαν μια ενδιάμεση διαδικασία διακοπής του τσιγάρου. Όχι να το μονιμοποιήσει, αλλά να το χρησιμοποιήσει για δύο- τρεις μήνες και μετά να διακόψει το κάπνισμα».

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι στα καταστήματά τους τίθεται προς πώληση το ηλεκτρονικό τσιγάρο, χωρίς νικοτίνη και πως ο ΕΟΦ δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τη διακίνηση οποιουδήποτε «e-cigarette», δίχως πιστοποίηση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε Ιδιώτη τα 3-5 Πηγάδια

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα «Πηγάδια» - Μίσθωση σε ιδιώτη για 3 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 201.000 ευρώ

Με την ανάδειξη του ιδιώτη μισθωτή ολοκληρώθηκε την Τρίτη (6/12) η διαδικασία του διαγωνισμού της ΤΑΒ Α.Ε. για τη βραχυχρόνια μίσθωση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια».
 
Στην αρμόδια επιτροπή υποβλήθηκε μία ολοκληρωμένη προσφορά σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού (φάκελος δικαιολογητικών και οικονομική προσφορά) από την εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ & ΣΙΑ ΕΠΕ.
 
Η βραχυχρόνια μίσθωση θα έχει διάρκεια μέχρι τρία χρόνια και τα έσοδα για την ΤΑΒ Α.Ε. ανέρχονται για κάθε χρόνο στο ποσό των 201.000 ευρώ. 
 
Τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να υπογραφεί η σύμβαση, η οποία διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και την προστασία των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού. Επίσης, στη σύμβαση υπάρχει ειδικός όρος (διαλυτική αίρεση) που προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση του Διεθνούς Διαγωνισμού και την υπογραφή σύμβασης με επενδυτή, λύεται η βραχυχρόνια μίσθωση με την εταιρεία.           
 
Τέλος, η ΤΑΒ Α.Ε. και ο Δήμος θα έχουν ουσιαστική συνεργασία με τον ιδιώτη, με στόχο τη σωστή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια», γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.     
 
Naousanews
Διαβάστε περισσότερα » »

Το «ευρω-μπορντέλο», η... τσατσά και το μαντρόσκυλο

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου


Η συνταγή στην οποία κατέληξε η σύνοδος κορυφής ήταν η αναμενόμενη. Όπως την περιγράφαμε τόσο καιρό και όπως την ανέμεναν οι περισσότεροι τις τελευταίες μέρες: η Γερμανία παρέμεινε πιστή στη δημοσιονομική «ορθοδοξία» χαράζοντας και επιβάλλοντας στην Ευρώπη μια Κόλαση ισόβιας λιτότητας. Η οικονομική και πολιτική κατάκτηση της Γηραιάς Ηπείρου θα προηγηθεί κάθε «λύσης» στην κρίση χρέους.

Άλλωστε η ευρωζώνη δεν έχει λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Τα λεφτά που θα εγγυηθούν τα χρέη είναι πολλά – και δεν είναι διαθέσιμα.

Η φράου Άνγκελα, λοιπόν, έχοντας υποτάξει πλήρως τον «μικρούλη» Σαρκοζί, προσφέροντάς του ένα κοκαλάκι προστασίας των τραπεζών του από μελλοντικά «κουρέματα», επέβαλε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μηδενικών ελλειμμάτων με αυτόματες ποινές για τους «παραβάτες», οι οποίες θα εξειδικευθούν μέχρι τον Μάρτιο. Οι ποινές αυτές θα επιβάλλονται χωρίς καθυστέρηση, εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά μια αυξημένη πλειοψηφία.


Και τι έγινε αν η ύφεση εξ αιτίας της λιτότητας σε εμποδίζει να πιάσεις τους στόχους; Και τι έγινε αν ήδη έχεις ξεσκίσει τον λαό σου αλλά αδυνατείς να τα βγάλεις πέρα; Η «παράβαση» θα τιμωρείται αυτομάτως.



«Ενσωματωμένη» η πτώχευση

Παράλληλα επισπεύδεται κατά έναν χρόνο (Ιούλιο του 2012) ο μόνιμος μηχανισμός «στήριξης», ESM, ο οποίος για ένα διάστημα θα λειτουργεί παράλληλα με τον σημερινό προσωρινό μηχανισμό (EFSF).

Το νέο με τον ESM είναι ότι θα αποφασίζει με πλειοψηφία 85% και όχι με ομοφωνία αν Κομισιόν και ΕΚΤ κρίνουν πως η απόφαση είναι χρονικά επείγουσα και ταυτοχρόνως «απαραίτητη» για την οικονομική σταθερότητα της Ένωσης. Δηλαδή πάει περίπατο το «βέτο» στις κρίσιμες αποφάσεις...


Πέραν αυτών, σε μελλοντικές αναδιαρθρώσεις χρέους, «σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα τηρήσουμε αυστηρά τις καθιερωμένες αρχές και πρακτικές του ΔΝΤ. Τούτο θα αποτυπωθεί με κατηγορηματικό τρόπο στο προοίμιο της Συνθήκης». Ειδικά για την Ελλάδα αναφέρεται ρητά στην απόφαση ότι «οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου και στις 26-27 Οκτωβρίου σχετικά με το ελληνικό χρέος έχουν μοναδικό και έκτακτο χαρακτήρα».


Κοινώς υποτίθεται ότι οι ιδιώτες δεν θα κουρεύονται υποχρεωτικά και... διά της βίας σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης χρέους.


Ταυτοχρόνως «στους όρους όλων των νέων ομολόγων δημοσίου σε ευρώ θα περιληφθούν τυποποιημένες και πανομοιότυπες ρήτρες συλλογικής δράσης». Τι σημαίνουν οι «ρήτρες συλλογικής δράσης» (CAC); Ότι οι κάτοχοι ομολόγων θα γνωρίζουν εκ των προτέρων όχι μόνο τους κινδύνους που αναλαμβάνουν – μέσω μιας προκαθορισμένης τιμής πιθανού κουρέματος – αλλά και τις εγγυήσεις που τους παρέχονται προκειμένου να αγοράσουν το ομόλογο.


Με απλά λόγια, όσα νέα ομόλογα θα εκδίδονται στην ευρωζώνη θα φέρουν «ενσωματωμένους» τους όρους πτώχευσης της χώρας που τα εκδίδει. Κάθε ομόλογο θα... κουβαλάει και μια μίνι δανειακή σύμβαση, όπως αυτή που ήδη υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα.



Προέλεγχος των προϋπολογισμών

Επιπλέον «θα εξεταστεί» η πρόταση της Κομισιόν (23 Νοεμβρίου 2011) η οποία προβλέπει έγκριση των προσχεδίων των εθνικών προϋπολογισμών. Αυτό θα σημαίνει πλήρη κατάλυση της δημοσιονομικής κυριαρχίας για όλους όσοι θα συμμετάσχουν στο νέο ευρωσύμφωνο λιτότητας – και όχι βεβαίως μόνο για την «αμαρτωλή» και... «διεφθαρμένη» Ελλάδα.


Για την ακρίβεια «η Επιτροπή θα εξετάζει ιδίως τις βασικές παραμέτρους του δημοσιονομικού προσανατολισμού των προσχεδίων προϋπολογισμού και, εφόσον χρειάζεται, θα γνωμοδοτεί επ’ αυτών. Όταν η Επιτροπή εντοπίζει ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα ζητά αναθεώρηση του προσχεδίου».

Κοινώς καμιά δυνατότητα για τις χώρες - μέλη του νέου ευρωσυμφώνου να διαμορφώνουν προϋπολογισμούς μη εγκεκριμένους από την Κομισιόν – δηλαδή... από το Βερολίνο.



Εγγυητής το ΔΝΤ


Τα λεφτά του ESM θα φτάσουν τα 500 δισ. Καμιά σχέση βεβαίως με τα αιτούμενα από τις «αγορές» 2 τρισ., αλλά το κεντρικό ζήτημα δεν είναι αυτό. Άλλωστε οι αποφάσεις αυτής της συνόδου κορυφής δεν είχαν στόχο να προσφέρουν λύσεις για την κρίση χρέους, αλλά να ορίσουν το νέο ευρωπαϊκό τοπίο και να μοιράσουν ρόλους και εξουσία.


Έτσι, λοιπόν, η ευρωζώνη, ανίκανη να χρηματοδοτήσει περαιτέρω το ήδη προβληματικό EFSF, είναι έτοιμη να παράσχει κεφάλαια 200 δισ. ευρώ («υπό τη μορφή διμερών δανείων») στο... ΔΝΤ, το οποίο με τη σειρά του – και με τους όρους που όλοι πια γνωρίζουμε – θα τα δανείζει στις χώρες που βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας.


Πρώτος στόχος επισήμως είναι «να διασφαλιστεί η επάρκεια των πόρων του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης».


● Ο δεύτερος όμως περιγράφεται από την εξής φράση: «Αναμένουμε παράλληλες συνεισφορές από τη διεθνή κοινότητα».


Με δυο λόγια: Η ευρωζώνη αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τους μηχανισμούς της αν η ΕΚΤ δεν κόψει χρήμα. Επειδή όμως αυτό δεν το θέλει η Γερμανία επ’ ουδενί λόγω φοβούμενη τον πληθωρισμό, προσπαθεί να προσελκύσει χρήμα που θα έρθει από μεγάλες χώρες εκτός ευρωζώνης. Πώς όμως το (διαπιστωμένα – και όχι μόνο από τον... Economist) «ευρωμπορντέλο» θα εγγυηθεί τις συνεισφορές τρίτων;


Μόνο με έναν τρόπο: Αναθέτοντας τον ρόλο του διαχειριστή στο ΔΝΤ και βάζοντας σε αυτό τα 200 δισ., τα οποία θα αποτελούν ένα είδος εμπράγματης (χρηματικής) εγγύησης ώστε να πειστούν και άλλοι (Αμερικανοί, Κινέζοι, Ινδοί, Βραζιλιάνοι κ.λπ.) να βάλουν λεφτά στην υπηρεσία της διάσωσης του ευρώ. Ήδη πάντως η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντική.


Ακόμη όμως και αν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, η σταθερότητα του ευρώ θα τεθεί υπό την εγγύηση του ΔΝΤ, κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγο καιρό. Ακόμη χειρότερα, η πολιτική και οικονομική διαχείριση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περάσει στα χέρια των ΗΠΑ και της Κίνας (σε ρόλο τσατσάς του «ευρωμπορντέλου»), με δημοσιονομικό μαντρόσκυλο τη Γερμανία.


Αυτός ο ζόφος μοιάζει να είναι το μέλλον του ευρώ, το οποίο όλοι εμείς – Έλληνες και λοιποί Ευρωπαίοι – καλούμαστε να... σώσουμε καταδικάζοντας ολόκληρες γενιές ανθρώπων και την ίδια την υπόσταση των χωρών μας. Αυτό ακριβώς το μέλλον περιγράφει το ευρωσύμφωνο που αποφάσισε η σύνοδος κορυφής – προκειμένου να παρακάμψει τη Συνθήκη της Λισσαβώνας – βάζοντας μάλιστα τις προβλέψεις του συμφώνου στο δίκαιο των χωρών και της Ευρώπης...


 http://topontiki.gr/article/26454
Διαβάστε περισσότερα » »

PRAVDA: «ΟΙ Η.Π.Α. ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Η Ρωσική PRAVDA προειδοποιεί με δημοσίευμά της, ότι οι αποφάσεις της Δύσης και κυρίως αυτές των ΗΠΑ βάζουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια. Και ότι μετά τα κράτη της Βορείου Αφρικής, η Δύση θέλει τώρα να τοποθετήσει κυβερνήσεις μαριονέτες και στη Μέση Ανατολή.

«Παρότι το Ιράν συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει την πυρηνική ενέργεια για στρατιωτικούς σκοπούς, γράφει η εφημερίδα, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία σχεδιάζουν επιχειρήσεις εναντίον του. Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ εγκαθιστά αντιπυραυλική ασπίδα στη Τουρκία για την προστασία του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή».


«Οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει 3.500 πεζοναύτες στην Αυστραλία όχι βέβαια γιατί κινδυνεύει η Αυστραλία από ενδεχόμενη εισβολή των Παπούα της Νέας Γουινέας, αλλά λόγω Κίνας. Η εγκατάσταση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε στρατηγικής σημασίας σημεία του πλανήτη, έχει ως στόχο να θέσουν σε ασφυκτικό κλοιό όλες τις αναδυόμενες δυνάμεις: Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Βραζιλία. Είναι προφανές ότι μετά το Ιράκ και τη Λιβύη το σχέδιο επιβάλλει μια νέα μορφή παγκόσμιας αποικιοκρατίας».
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκπληκτικό βίντεο: Επιστήμονες απεικονίζουν την ανάπτυξη του εμβρύου από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση.


Εκπληκτικό βίντεο από το Yale, οπού επιστήμονες απεικονίζουν την ανάπτυξη του εμβρύου από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση.

Ο Αλέξανδρος Τσιάρας, επικεφαλής της επιστημονικής απεικόνισης στο Τμήμα της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Yale, χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες απεικόνισης για να προβάλει το ανθρώπινο σώμα. Για αυτό που ανακάλυψε, μας λέει, "μόλις δημιουργήσαμε ένα θαύμα".

Χρησιμοποιώντας μικρομαγνητική τομογραφία, ο κος. Τσιάρας παρακολούθησε την ανάπτυξη του βρέφους από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση. (Δείτε το βίντεο παρακάτω)

Ο κος. Τσιάρας υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος είναι "τόσο τέλεια οργανωμένη, που είναι δύσκολο να μην αισθανθείς την παρουσία του Θεού"

"Όταν αρχίζει η ουσιαστική επεξεργασία σε αυτά τα δεδομένα, είναι αρκετά θεαματικό", είπε σε συνέντευξή του στο TED (Technology, Entertainment, Design).
Στο βίντεο οι θεατές βλέπουν τη στιγμή που το ωάριο γονιμοποιείται. Η πρώτη κυτταρική διαίρεση του εμβρύου, λαμβάνει χώρα εντός 24 ωρών και χωρίζεται εκ νέου κάθε 12 έως 15 ώρες.

Σε τέσσερις εβδομάδες, τα κύτταρα του μωρού αναπτύσσόνται τώρα σε ένα εκατομμύριο κύτταρα ανά δευτερόλεπτο.
Μετά από 25 μέρες, μπορεί κανείς να δει την ανάπτυξη του καρδιακού θαλάμου. Μέσα σε 32 ημέρες τα χέρια και τα πόδια. Σε 52 ημέρες έχουν αναπτυχθεί, ο αμφιβληστροειδής του εμβρύου, η μύτη και τα δάχτυλα.

Ο κος. Τσιάρας αποκαλεί την όλη διαδικασία," μια απίστευτη μηχανή" - αρχίζοντας με δύο απλά κύτταρα και καταλήγοντας σε αυτό που λέει να είναι η "μαγεία του εσένα και εμένα".

"Η μαγεία των μηχανισμών οι οποίοι, μέσα σε κάθε γενετική δομή μας λέει ακριβώς πού πρέπει να πάνε τα  κύτταρα και με ποιο τρόπο . Τα μαθηματικά μοντέλα για το πώς είναι δομημένα αυτά τα κύτταρα , είναι πέρα ​​από την ανθρώπινη κατανόηση, αν και είμαι μαθηματικός".

"Είναι ένα μυστήριο, είναι μαγεία, είναι θεϊκό", λέει ο κος Τσιάρας, προσθέτοντας ότι η πολυπλοκότητα της κατασκευής του ανθρώπινου οργανισμού σε ένα ενιαίο σύστημα είναι "πέρα από κάθε σημερινή μαθηματική έννοια."

Η γνώμη μου για αυτό: Η αλήθεια που αποκαλύφθηκε μέσω της επιστήμης ποτέ δεν θα έρχεται σε αντίθεση με την Θεία Αλήθεια.

Ο συγγραφέας των ψαλμών και ο κος Τσιάρας, θα είχαν πολλά κοινά, εάν θα μπορούσαν να συνομιλήσουν μαζί για αυτό. Σίγουρα ο αρχαίος συγγραφέα θα ξεκινούσε με τις γραμμές από τον Ψαλμό 139 "Με ενώνεις με τη μήτρα της μητέρας μου. Σε δοξάζω, επειδή με Έπλασες με φοβερό και θαυμαστό τρόπο ". Ο κος Τσιάρας θα απαντήσει ότι η ανθρώπινη εξέλιξη είναι " πέρα από την κατανόησή μας, είναι μαγεία, η ύπαρξή μας , αυτό που είμαστε εμείς ".

Και οι δύο θα ήταν μαγεμένοι και γοητευμένοι από το θαύμα του ανθρώπινου σώματος. Και οι δύο θα συμφωνούσαν ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στην άνθρωπινη ύπαρξη από ό, τι βλέπει για πρώτη φορά το μάτι. Υπάρχει η αθάνατη ψυχή που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αφαιρέσει από κανένα έμβρυο - θαύμα του Θεού...






Pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΒΕΝΤΕΤΑ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ;…ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ 36ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ

Το περίεργο περιστατικό έγινε χθες το μεσημέρι όταν για άγνωστη αιτία, (για τους εκτός Μαυροπηγής) ακούστηκαν πολλαπλές ντουφεκιές στην τοπική κοινότητα της Μαυροπηγής του δήμου Εορδαίας. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι ένας 36χρονος κάτοικος της Μαυροπηγής που επιτέθηκε κατά ενός συγχωριανού του 77 ετών ο οποίος μάλιστα είναι και γείτονάς του. Η πλευρά του θύματος ισχυρίζεται ότι ο δράστης τον σημάδευσε και έριξε με την κυνηγετική καραμπίνα έχοντας πρόθεση να τον σκοτώσει ενώ ο 36χρονος δήλωσε στην αστυνομία ότι οι 4 πυροβολισμοί ήταν για εκφοβισμό στον αέρα. Αποτέλεσμα και μεγάλο θύμα που πλήρωσε την συνεχιζόμενη, από ότι φαίνεται εδώ και χρόνια, διαμάχη ήταν ο μεγάλος ποιμενικό σκύλος του 77χρονου ο οποίος και έχασε τη ζωή του από τους πυροβολισμούς.  

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σύλληψη ατόμου για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Συνελήφθη χθες (09-12-2011) το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα – Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας 36χρονος ημεδαπός, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Μαυροπηγής – Κοζάνης,  ο 36χρονος φέρεται να πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα κατά ενός 77χρονου ημεδαπού, χωρίς όμως να του προκαλέσει κάποιο τραυματισμό.
Στην ανωτέρω περιοχή βρέθηκαν τέσσερις  κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, οι οποίοι μαζί με το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκαν. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Κοζάνη, 10  Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 24610 49889
FAX  24610 28336

Διαβάστε περισσότερα » »

«Ταπείνωση για τις Ηνωμένες Πολιτείες»

Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση μια μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου ανέλαβε τον έλεγχο του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 4 Δεκεμβρίου, στην πόλη του Kashmar, περίπου 225 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν.«Τι ταπείνωση για τις Ηνωμένες Πολιτείες,» η υπόθεση της αμερικανικής κατασκοπείας στο Ιράν. Αυτά τα σκευάσματα, από τα διεθνή πρακτορεία Τύπου, εξυπηρετούν σύμφωνα με ορισμένους ένα και μοναδικό σκοπό: Την κλιμάκωση της σύγκρουσης και τον πόλεμο.

Δεν είναι το Ιράν που έχει ταπεινώσει εδώ την Αμερική, αλλά η Αμερική που κατασκοπεύει παράνομα, με όλα τα μέσα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για έναν πόλεμο με το Ιράν. Μια παράνομη και επιθετική πράξη, ταπεινωτική για το Ιράν, με το καθεστώς των Μουλάδων να προσπαθεί να κερδίσει κάποιους πόντους με προπαγάνδα. 

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν προηγουμένως αρνηθεί ότι έπεσε ένα δικό της αεροπλάνο στα χέρια του Ιράν - μια περαιτέρω ταπείνωση για το Ιράν: Το Ιράν ψεύδεται. Αυτό που το Ιράν μπορεί να κάνει καλύτερα είναι να αποδείξει ότι δεν είναι ψέμα. 

Με ένα ψέμα. Και η πολεμική μηχανή που είναι να ισοπεδώσει αυτή τη χώρα βρίσκεται σε συνεχή προετοιμασία.


 http://www.fox2magazine.net/
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδου πως γίνονται οι «πορτοκαλί επαναστάσεις»: Fox news και CNN δείχναν ψεύτικα βίντεο!

Ως γνωστόν πριν λίγες μέρες στην Ρωσία είχε εκλογές, από τις οποίες το κόμμα του Βλάντιμιρ Πούτιν βγήκε πρώτο, αν και με μειωμένες δυνάμεις. 

Στην συνέχεια αυτών των εκλογών είχαμε μικρές διαδηλώσεις, οι οποίες για το μέγεθος της Ρωσσίας αποτελούν το αντίστοιχο μαζέματος σε καφενείο για την Ελλάδα. Όμως αυτό έφτανε για τα διεθνή ΜΜΕ, ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι «στην Ρωσία γίνονται σημαντικές διαδηλώσεις» και ότι «ο κόσμος αντιδρά». ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ…

Στην προσπάθεια αυτή, για καλλιέργεια κατάλληλου κλίματος, τα δύο μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία των ΗΠΑ, το Fox News και το CNN, προβάλανε ψεύτικα βίντεο, που δεν είχαν καμμία σχέση με τις πραγματικές διαδηλώσεις που έγιναν στην Ρωσσία.

Το μεν Fox News προέβαλε πλάνα από επειδόδια στην Ελλάδα και το CNN έδειξε πλάνα από πορεία εθνικιστών στην Μόσχα ύστερα από την δολοφονία ενός Ρώσου Εθνικιστή από λαθρομετανάστες, προσπαθώντας να τα παρουσιάσουν ως “διαδηλώσεις αντικαθεστωτικών”.

Διαβάστε περισσότερα » »

Η αλυτρωτική προπαγάνδα της FYROM στα δημόσια σχολεία

Ωραίος ο τίτλος αλλά θα πρέπει να έλεγε
"και η μηδαμινή αντίδραση της Αθήνας (ΒΟΥΛΗ)..."
είδατε τελικά δεν παίχτηκε το βίντεο στην ΧΑΓΗ !
δείτε το:
 
 
 






TAXALIABLOGSPOT
Διαβάστε περισσότερα » »

Καλλιέργεια Στέβια, Stevia Rebaudiana


Η ΣΤΕΒΙΑ ( Stevia rebaudiana bertoni) είναι σήμερα, το πιο πολυσυζητημένο φυτό σε παγκόσμια κλίμακα, που απασχολεί τον διεθνή έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και το διαδίκτυο, που προκαλεί ραγδαίες ανακατατάξεις στην αγορά γλυκαντικών και ζάχαρης και δίκαια χαρακτηρίζεται σαν το «μαγικό φυτό της νέας χιλιετίας».
του Χρήστου Γ. Σαλτογιάννη
Το φυτό στέβια προέρχεται από την Λατινική Αμερική. Εδώ και αρκετά χρόνια καλλιεργείται συστηματικά στην Παραγουάη, την Βραζιλία και την Αργεντινή καταλαμβάνοντας...
χιλιάδες στρέμματα γης. Ειδικότερα, φυτρώνει στη βορειοδυτική Παραγουάη και αποτελεί παραδοσιακό γλυκαντικό της αυτόχθονης φυλής Γκουαρανί και ορισμένοι το αποκαλούν ως το μαγικό βότανο από την Παραγουάη...

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες σε χώρες όπως ο
Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Μαλαισία.

Η στέβια είναι ένα ετήσιο, ποώδες, πολύκλαδο και αρκετά λιτοδίαιτο φυτό. Σπέρνεται τον Απρίλιο, μεταφυτεύεται (όπως ο καπνός) τον Μάιο και συγκομίζεται τον Σεπτέμβριο, ενώ όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες-τεχνικές γίνονται με μηχανικά μέσα και ακόμη απαιτούνται λίγα εργατικά χέρια (εργατοώρες). Επιπλέον, για να αναπτυχθεί χρειάζεται τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες με τον καπνό.

Γενικά, η στέβια μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά σε ύψος και ευδοκιμεί και σε αμμώδη εδάφη μικρής γονιμότητας.

Η στέβια είναι ένα φυτό ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες και σε περιπτώσεις παγετού μπορεί να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές (καταστροφή υπέργειου τμήματος).

Οι αποστάσεις μεταξύ των φυτών κυμαίνονται περίπου στα 30 εκατοστά και επίσης μεταξύ των γραμμών φύτευσης περίπου στα 60 εκατοστά.

Επιπροσθέτως, το φυτό χρειάζεται λίγη άρδευση και ελάχιστες λιπάνσεις. Δεν προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες και έντομα γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν δυνατότητες να καλλιεργηθεί και με βιολογικό τρόπο.

Κύρια ουσία της στέβια θεωρείται η στεβιοσίδη, μια κρυσταλλική γλυκαντική ουσία που δεν διαθέτει θερμίδες και μπορεί να καταναλωθεί άφοβα και από τους διαβητικούς. Συγκεκριμένα, η στεβιοσίδη είναι 300 φορές πιο γλυκιά από την συμβατική ζάχαρη και σύμφωνα με έρευνες δεν έχουν διαπιστωθεί ενδείξεις για ανεπιθύμητη δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Τονίζεται ότι, οι έρευνες του Πανεπιστημίου της Ασουνσιόν έχουν δείξει ότι η στέβια διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Ακόμη, τα φύλλα της στέβια μπορούν να καταναλωθούν χλωρά για δροσερή αναπνοή, ενώ παράλληλα γίνεται και λικέρ με δυνατότητες επεξεργασίας από την βιομηχανία τροφίμων και αναψυκτικών.

Τα συμπεράσματα από τους πειραματικούς αγρούς είναι ενθαρρυντικά (ιδιαίτερα για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας) και σύντομα η στέβια πρόκειται να εισέλθει στη λίστα των καλλιεργούμενων ελληνικών φυτών με σκοπό να αντικαταστήσουν τον καπνό και τα ζαχαρότευτλα που λόγω της νέας Κ.Α.Π. δεν αποδίδουν ικανοποιητικό εισόδημα στα νοικοκυριά των αγροτών μας.

Η αναμενόμενη έγκριση από την Ε.Ε. σημαίνει ότι τα προϊόντα της στέβιας θα χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών και θα βρίσκονται στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ της Ευρώπης από τις αρχές του 2012 και επίσης ότι η καλλιέργεια της στέβιας θα ξεκινήσει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα από την άνοιξη του 2012.

Σήμερα παγκοσμίως καλλιεργούνται περίπου 500.000 στρέμματα στέβιας και αναμένεται να αυξηθούν τα στρέμματα λόγω της εισαγωγής των προϊόντων της στέβια στην παγκόσμια αγορά. Δηλαδή, αναμένεται να εκτοπίσει τα χημικά γλυκαντικά (Ασπαρτάμη, Σουκραλόζη κλπ), αλλά και να αποσπάσει μεγάλα μερίδια αγοράς και από την κλασσική ζάχαρη (τευτλοζάχαρη και καλαμοζάχαρη), όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές και πρακτικά αυτό δηλώνει ότι τα στρέμματα θα ανέλθουν στα 8.000.000.

Προβλέπεται ότι εντός της Ε.Ε. θα χρειαστεί να καλλιεργηθούν περίπου 1.000.000 στρέμματα για την κάλυψη των αναγκών της. Η Ελλάδα οφείλει να αποκτήσει μέρος της Ευρωπαϊκής αγοράς στέβιας και να καλλιεργείται κυρίως από πρώην καπνοπαραγωγούς.

Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται είναι μια εντονότερη δράση σε επίπεδο ενημέρωσης από πλευράς της Πολιτείας και των ειδικευμένων Φορέων. Επιπλέον, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών οφείλουν να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες και με αυτό τον τρόπο να συμβάλουν ενεργά στην μετά καπνό εποχή.

Απαιτούνται λοιπόν, κοινές δράσεις από όλους τους Φορείς για να προκύψει κάτι βιώσιμο και ελπιδοφόρο για τον τόπο μας, το Ξηρόμερο και ευρύτερα τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Nέα στοιχεία για απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλη ;


Όπλο με διόπτρα είχε εντοπιστεί απέναντι από το σπίτι του Κώστα Καραμανλή σύμφωνα με το περιοδικό "Crash". Οι πιέσεις των ΗΠΑ, οι απειλές και τα τρία περιστατικά που τον έπεισαν ότι έπρεπε να φύγει από την εξουσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα....Στις πιέσεις και στις απειλές που δεχόταν αποδίδει την "έξοδο" του Κώστα Καραμανλή το περιοδικό "Crash", το οποίο αποκαλύπτει ότι απέναντι από το σπίτι του, σε ένα οίκημα είχε βρεθεί όπλο!

Το περιοδικό στο τεύχος του Δεκεμβρίου 2011, επικαλείται μαρτυρίες στενών συνεργατών του, εκμυστηρεύσεις του ίδιου, το Wikileaks και τα ειδικά μηνιαία δελτία της ΕΥΠ και υποστηρίζει ότι είχε σταλεί μήνυμα προς τον Καραμανλή που έλεγε: "Φεύγεις τώρα, Είναι αδιανόητο χώρα -μέλος του ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία".

Ο κίνδυνος και η "καραντίνα"

Ο τέως πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αλλάξει την καθημερινότητά του όταν κατάλαβε ότι η ζωή του και η ζωή της οικογένειάς του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το "Crash" ξεκίνησαν αλλαγές στα δρομολόγιά του, έμενε για λίγο σε συγκεκριμένους χώρους και περιόρισε τους περιπάτους του και τις επισκέψεις σε οποιοδήποτε χώρο θα μπορούσε να γίνει στόχος εκτελεστών.

Το γεγονός που είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας ήταν ότι είχε σε οίκημα απέναντι από το σπίτι του Καραμανλή είχε βρεθεί μακρύκαννο πολεμικό όπλο μεγάλης εμβέλειας με διόπτρα.

Ο Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε και όπως είπε ο ίδιος μπήκε για 242 ημέρες σε "καραντίνα", που άρχισε από το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009, όταν ο Π. Παυλόπουλος του παρέδωσε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για σχέδιο δολοφονίας του και τελείωσε το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου 2009, όταν η ΝΔ συνετρίβη στις εκλογές.

Το θέμα με το όπλο, υποβαθμίστηκε, αν και το όπλο θεωρήθηκε ως "μήνυμα" καθώς στο σημείο του σπιτιού όπου βρέθηκε, υπήρχε παράθυρο με θέα την πρωθυπουργική κατοικία.

Το περιοδικό επικαλείται τα λόγια του ίδιου του Καραμανλή:

"Όλο εκείνο το διάστημα έζησα σε καραντίνα. Δεν πίστευα βέβαια ότι δολοφονούσαν έναν πρωθυπουργό δυτικής χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τα πάντα άλλαξαν στο καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν είπα τίποτα στη Νατάσα, αλλά κατάλαβε ότι ξαφνικά αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από το σπίτι και ότι εγώ δεν ακολουθούσα πλέον το πρόγραμμά μου. Η ασφάλειά μου είχε ενισχυθεί από τις μέρες των 'Δεκεμβριανών' του 2008, αλλά μετά τις πληροφορίες για παρακολούθηση των κινήσεών μου τριπλασιάστηκε", εκμυστηρεύθηκε σε στενό φίλο του.




Σύμφωνα με το "Crash", το βράδυ των εκλογών του 2007, ο Κώστας Καραμανλής, είχε πει στη σύζυγό του ότι η κυβέρνησή του έχει το πολύ 15 μήνες ζωή.

Οι Αμερικανοί έδειχναν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την εξωτερική πολιτική του Κώστα Καραμανλή και των θεωρούσαν "αναλώσιμο".

Τρία περιστατικά που κλόνισαν τον Καραμανλή

Το περιοδικό αναφέρει τρία περιστατικά, στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2009, που ακολούθησαν τις πληροφορίες της FSB για το σχέδιο δολοφονίας του, τα οποία έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφασή του να αποχωρήσει. Αυτά είναι:

*Η πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τα γραφεία της ΚΕΔ στις 19 Μαρτίου 2009, όπου βρίσκεται το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Το γεγονός ότι έγινε στη συμβολή των οδών Κόνιαρη και Λ. Αλεξάνδρας και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση προκάλεσε ανησυχία. Αυτό που δεν έγινε γνωστό, ήταν ότι από το σημείο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Κώστα Καραμανλή, όταν έφευγε από το διαμέρισμά του στον Λυκαβηττό.

*Στο τέλος Ιανουαρίου, η ΕΥΠ παραδίδει στον Καραμανλή τρία μηνιαία πληροφοριακά δελτία με ευρήματα από υποκλοπές που είχε κάνει η μυστική υπηρεσία σε Αμερικανούς διπλωμάτες.

"Σε 6 μήνες ο Καραμανλής θα είναι παρελθόν" αναφέρει ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, διπλωμάτης με μεγάλη και εχθρική δραστηριότητα στην περιοχή της Θράκης.

*Την ίδια περίοδο, στο διάστημα μεταξύ 15 Μαρτίου-15 Απριλίου, οι Αμερικανοί διαμηνύουν στον ίδιο των Κώστα Καραμανλή: "Είναι αδιανόητο χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία".

Σύμφωνα με το "Crash" ο Κώστας Καραμανλής, είχε κλονιστεί και από την υπόθεση των υποκλοπών το 2006, όταν έμαθε ότι ήταν στόχος παρακολούθησης.

Εξηγώντας τους λόγους που η υπόθεση κρατήθηκε για ένα χρόνο μυστική ο τέως πρωθυπουργός φέρεται να είπε: "Δεν ήθελα να προκαλέσω αναταραχή. Δεν γνωρίζαμε από ποιο επίπεδο της αμερικανικής ηγεσίας είχαν δοθεί οι οδηγίες για κάτι τέτοιο. Εγώ ποτέ δεν είχα κινητό μαζί μου. Ένα είχα, που το έδωσα στη Νατάσα πολύ πριν κερδίσουμε τις εκλογές", είχε πει σε φίλο του.

Τα "όχι" του Καραμανλή

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο Καραμανλής είχε εξοργίσει τις ΗΠΑ με τις συνεχείς αρνήσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Από το "όχι" στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μέχρι την άρνησή του να κάνει δήλωση κατά της Ρωσίας, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Γεωργία, ο κ. Καραμανλής έδειχνε να απομακρύνεται συνεχώς από τους Αμερικανούς, οι οποίοι μάλιστα τον είδαν να παραγγέλνει 450 άρματα μάχης από τους Ρώσους και να συναντιέται 8 φορές με τον Πούτιν.

Όταν μάλιστα αποφάσισε να προχωρήσει τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να του είπε: "Ασφαλώς και είσαι έτοιμος να δεχτείς επιθέσεις. Το έχεις μετρήσει;".

Σύμφωνα με το "Crash" ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε τελικά πολλές επιθέσεις, καθώς υπήρχαν πάνω από 1000 αναφορές (Intelligence Reports) που "έφευγαν" μέσα από το Μαξίμου και τον εμφάνιζαν, άλλοτε επιρρεπή στο ποτό, άλλοτε ψυχικά κλονισμένο και άλλοτε εκνευρισμένο με διάφορους υπουργούς.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΟΒΕΡΔΟΣ:΄"Η χώρα είναι στα όρια σε ότι αφορά το κοινωνικό κράτος".Και ποιος ήταν υπουργός εργασίας και υγείας τα τελευταία χρόνια ρε Λοβέρδο;


Μας δουλεύει και από πάνω ο Λοβέρδος.Ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός τα τελευταία χρόνια , που έφτασε με τις αποφάσεις του την δημόσια ασφάλιση και την δημόσια υγεία στα σημερινά χάλια μας κοροϊδεύει.Με δραματικό ύφος μας 
 ανακοίνωσε μετά από την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια την κατάσταση στην οποία έφτασε το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας , λες και δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος.Διβάστε τι δήλωσε ξεδιάντροπα ο άνθρωπος:
«Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι στα όρια. Εάν δεν αξιοποιήσει όλους τους μήνες του 2012, ούτως ώστε να αρθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια της ανάπτυξης, εάν δεν αναθερμανθεί η ελληνική οικονομία και δεν υπάρξει περίσσευμα από αυτή την αναπτυξιακή εξέλιξη, δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία, για τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες που το κράτος παρέχει, ενώ από το τέλος του 2012 απειλούνται και οι βασικές υποδομές του ελληνικού κοινωνικού κράτους».
Διαβάστε περισσότερα » »