Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Γαλλική «καταιγίδα» για Παπαδήμο και Goldman Sachs: Μια ιστορία με βαμπίρ

Γαλλική «καταιγίδα» για Παπαδήμο και Goldman Sachs: Μια ιστορία με βαμπίρΑλυσιδωτά άρθρα στις γαλλικές ενημερωτικές ιστοσελίδες φωτίζουν την σχέση του Λουκά Παπαδήμου με την Goldman Sachs και αναφέρονται και σε άλλα δύο πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του Μάριο Μόντι και του Μάριο Ντράγκι.

«Τι κοινό έχουν οι Λουκάς Παπαδήμος, Μάριο Μόντι και Μάριο Ντράγκι;». Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει στο σημερινό της φύλλο η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Και την απάντηση δίνει ο ίδιος αρθρογράφος: «Την Goldman Sachs», χαρακτηρίζοντας τους τρεις άνδρες ως "μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης Goldman Sachs".

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ιταλός, Μάριο Ντράγκι ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στην Ευρώπη την περίοδο 2002-2005 και μάλιστα μια από τις αποστολές του ήταν να πουλήσει τα περίφημα "swaps" για να καλυφθεί μέρος του χρέους της Ελλάδας, πριν από την είσοδο στην ευρωζώνη.

lemonde_1_swstoΓια τον Μάριο Μόντι αναφέρει ότι ήταν διεθνής σύμβουλος της τράπεζας από το 2005, ενώ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, τον συνδέει με την τράπεζα αναφέροντας ότι ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002 και «συμμετείχε στην επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs», στην απόκρυψη δηλαδή του ελληνικού χρέους!

Η Ηumanite με τίτλο «Goldman Sachs και Ελλάδα: Μια ιστορία βαμπίρ» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο και τον νέο πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η Goldman Sachs παίρνει την εξουσία.

hummanite_swstoΚαι η ειρωνεία είναι ότι πρόκειται για την τράπεζα που αλλοίωσε τους ελληνικούς λογαριασμούς και επέτρεψε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη".
Ποιο είναι το κοινό σημείο ανάμεσα στον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον επόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό;
Η απάντηση δίνεται από το Marc Roche, ανταποκριτή της Monde στο Λονδίνο και η απάντηση είναι «η Goldman Sachs», αναφέρει και το franceinfo.com.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκική η μειονότητα για τη «Δημοκρατική Συμμαχία»;

Μια είδηση που μάλλον πέρασε στα «ψιλά» του αθηναϊκού κράτους έφερε στο φως η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής. Σύμφωνα με την εφημερίδα το στέλεχος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ιλχάν Αχμέτ, προέβη σε σοβαρότατο ατόπημα. Αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα της εφημερίδας :

«Περίεργα τερτίπια του Ιλχάν Αχμέτ που παίζει με το χαρτί της ανθρωπιστικής στάσης και μ’ ένα έγγραφο...
νομικίστικων επιχειρημάτων κι ανακριβειών, επιδιώκοντας να κερδίσει την εύνοια των χιλιάδων μειονοτικών πολιτών που ζουν σε οικισμούς αυθαιρέτων. Ζητά νέα διακριτική πολιτική για τους μειονοτικούς της Θράκης, ώστε να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη όπως όλος ο ελληνικός λαός για την τακτοποίηση των εκκρεμών αυθαίρετων κτισμάτων. 

Μεγαλόψυχος, ανθρωπιστής αλλά κυρίως το πρόσωπο κλειδί, που αναλαμβάνει να διατυπώσει δημόσια την αξίωση «η τουρκική μειονότητα να απαλλαγεί από τις εισφορές για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων» ζητά με μακροσκελή του επιστολή ανερυθρίαστα ο πρώην βουλευτής και ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΣΥ, δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ, λίγες μέρες πριν από την μεγάλη γιορτή του κουρμπάν μπαϊράμ στην ελληνική Θράκη, στρέφοντας επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.


Εξέδωσε μάλιστα γραπτή ανακοίνωση, σχετικά με το νόμο περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και την ερμηνεία του σε μια προσπάθεια να προσεταιριστεί όλο το χαμένο εκλογικό πληθυσμό και να κερδίσει το έδαφος με ένα πυροτέχνημα, που αγγίζει όμως το μέσο μουσουλμάνο. Ουσιαστικά ζητά να μην καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι της Θράκης, που τους αποκαλεί «τουρκική μειονότητα» ούτε ένα ευρώ για τη νομιμοποίηση των παράνομων κατασκευών δίχως οικοδομική άδεια, αφού πολύ έγκαιρα μυρίστηκε το κλίμα των εκλογών και ο ίδιος αναγορεύεται ως ο προστάτης των μειονοτικών εκμεταλλευόμενος με την πρότασή του το κλίμα που υπάρχει για ένα θέμα που καίει. 

Όποιος λοιπόν σηκώνει το μπαϊράκι κατά της οικονομικής αιμορραγίας των πολιτών, προκειμένου να νομιμοποιήσουν παράνομες οικοδομές και υπερβάσεις, γίνεται αυτομάτως ο εκλεκτός του με αποτέλεσμα να του δίνουν βήμα οι πάντες κι από τα αζήτητα ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και στέλεχος του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη να φιλοξενείται στον τουρκόφωνο Τύπο, τα blogs, προκειμένου να υπεραμυνθεί την θέση του.

Στην ανακοίνωσή του αυτή, υποστήριξε ότι η μειονότητα θα πρέπει να εξαιρεθεί από τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος που θεσπίστηκε για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε η εφαρμογή του υπ’ αριθμ. 4014/2011 νόμου περί εξαίρεσης αυθαίρετων κτισμάτων από την κατεδάφιση για μια περίοδο 30 χρόνων. Ο εν λόγω νόμος επιφέρει σημαντικούς περιορισμούς στο δικαίωμα της μειονότητας στην ιδιοκτησία. με βάση τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει και το γεγονός ότι αφορά στην απόλυτη πλειοψηφία των ακινήτων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. 

Όπως είναι γνωστό, οι ελληνικές κυβερνήσεις, με τις διοικητικές απαγορεύσεις, τα μέτρα και τους περιορισμούς που επέβαλλαν στη μειονότητα την περίοδο 1955-1993, παραβίασαν το δικαίωμα της μειονότητας στην κατοχή περιουσίας και δεν παραχωρούσαν άδειες ανοικοδόμησης. Με τον τρόπο αυτό παραβίασαν πολλά άρθρα του ελληνικού Συντάγματος και της ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κυρίως την αρχή της «ισότητας μπροστά στο νόμο». 

Από το 1993 και μετά, όσες απαγορεύσεις και αν άρθηκαν, ως αποτέλεσμα των απαγορευτικών πολιτικών που εφαρμόζονταν επί 70 χρόνια το δικαίωμα της μειονότητας στην ιδιοκτησία δεν τηρήθηκε από τα υποθηκοφυλακεία και η μειονότητα αναγκάστηκε για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της, να χτίζει χωρίς οικοδομικές άδειες. Τοιουτοτρόπως, το άρθρο 23 του υπ’ αριθμ. 4014/2011 νόμου, προβλέπει την καταβολή χιλιάδων ευρώ για την εξαίρεση παντός είδους ακίνητης περιουσίας των συμπολιτών μας από την κατεδάφιση.


Επειδή η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαιρέσει από το νόμο τα ακίνητα που ανήκουν σε μέλη της μειονότητας. Το νομικό επιχείρημα της μειονότητας είναι το εξής: 

Σύμφωνα με το άρθρο 105 του εισαγωγικού νόμου του ελληνικού αστικού κώδικα: «Για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση». Με βάση το εν λόγω άρθρο, το ελληνικό κράτος που μέχρι το 1993 δεν παραχωρούσε στη μειονότητα οικοδομικές άδειες, δεν τήρησε την υποχρέωση που του επέβαλλε ο νόμος, ενώ με το να μην παραχωρούνται οικοδομικές άδειες από το υποθηκοφυλακείο, ζημίωσε τους ανθρώπους μας παραβιάζοντας συγχρόνως το νόμο. 

Λόγω αυτής της παραβίασης του νόμου, συνεχίζει να υφίσταται το προς αποζημίωση χρέος της ελληνικής κυβέρνησης προς κάποια μέλη της μειονότητας. Το χρέος αυτό, θα πρέπει να ανταλλαχθεί με το δικαίωμα που πηγάζει από τη γενική ρύθμιση. Πρόκειται για κατάφορη παράβαση του άρθρου 4 του ελληνικού Συντάγματος που προβλέπει την «ισότητα απέναντι στο νόμο», των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 5 καθώς και του άρθρου 9. 

Με βάση δηλαδή το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, σύμφωνα με το οποίο «όποιος εκτίθεται σε περιορισμούς όσον αφορά στη στέγασή του και στην ανάπτυξη της οικογένειάς του» αποτέλεσαν αντικείμενο διακρίσεων κατά τις διοικητικές ρυθμίσεις λόγω της καταγωγής, της σκέψης και της θρησκείας τους, με βάση τα άρθρα 9 και 10».
Ο κ. Ιλχάν μιλά για «υποχρέωση του κράτους να απαλλάξει την μειονότητα από τον βραχνά των προστίμων. Αν το δούμε κι αυτό, θα πρέπει να ασπασθούμε όλοι μαζί το Ισλάμ αγαπητοί μας αναγνώστες».

Πέραν της «ουσίας» (δηλαδή του προστίμου για τους παράνομα κλειστούς ημιυπαίθριους) του ζητήματος, μήπως να μας έλεγαν οι λαλίστατοι κατά τα άλλα εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το αν υιοθετεί το κόμμα τα περί τουρκικής μειονότητας; Μήπως δεν είναι και τόσο κακό να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και να δηλώνουμε αυτό που πιστεύουμε; Κάθε τι άλλο ισοδυναμεί με απόπειρα εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας. Μήπως λοιπόν να μας έκαναν τη χάρη να μας εξηγήσουν πως ακριβώς αντιμετωπίζουν το θέμα της «τουρκικής» μειονότητας και το περίφημο «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού»…
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανός Μετεωρολόγος αποκαλύπτει επιτέλους την αλήθεια για τους αεροψεκασμούς

Μετά από το σύνηθες θερινό “διάλλειμα” στη διενέργεια των χημικών αεροψεκασμών,από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν “δυναμικά”, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

Και ενώ χιλιάδες πολίτες παγκοσμίως γίνονται μάρτυρες της κατάστασης σε καθημερινή σχεδόν βάση,κανείς αρμόδιος,ειδικός, επιστήμονας ή πολιτικός, δε γνωρίζει κάτι επί του θέματος....

Οι υποστηρικτές αλλά και μάρτυρες των αεροψεκασμών, έχουν χαρακτηριστεί, γραφικοί, φαντασιόπληκτοι, συνομωσιολόγοι και πολλά άλλα. Ήρθε όμως η ώρα των αποκαλύψεων και πληροφοριών, οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να απαξιωθούν.

Ο Kevin Martin, είναι Αμερικανός Μετεωρολόγος ο οποίος υπήρξε αρνητικός στο θέμα των chemtrails και για μεγάλο διάστημα, εξαρτώμενος αλλά και απειλούμενος επαγγελματικά αντιμετώπιζε το θέμα όπως η πλειοψηφία των επιστημόνων: Αρνούταν πεισματικά την ύπαρξη των chemtrails.Τα ακραία όμως καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών καθώς και η αλλαγή στην πορεία της υγείας του,τον έκαναν να αποκαλύψει όσα ξέρει για το θέμα και να δραστηριοποιηθεί δυναμικά,ζητώντας τη βοήθεια όλων μας για να σταματήσει αυτή η- καταστρεπτική για τον πλανήτη και τον άνθρωπο-δραστηριότητα.
Αυτή είναι η αποκάλυψη του Kevin Martin:
“Ασχολούμαι με την πρόγνωση του καιρού για περισσότερο από 10 χρόνια. Έχω δει πολλά πράγματα στον ουρανό μας. Πολλοί με ρώτησαν το λόγο που με ώθησε από αρνητής του φαινομένου να γίνω σκεπτικιστής. Και επιτρέψτε μου να ρωτήσω κάτι. Αν είχατε ένα επάγγελμα που σχετίζεται με κάποια επιχείρηση για την οποία δεν επιτρέπεται να μιλήσετε – τι θα κάνατε; Τι θα μπορούσε να συμβεί;
Ακριβώς αυτό. Εσείς θα το αποφεύγατε. Έχω χάσει θέσεις εργασίας, και ακόμη κλήθηκα να εγκαταλείψω μια συνέντευξη για θέσεις μετεωρολογίας εξ αιτίας των chemtrails.
Οι Μετεωρολόγοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν. Γνωρίζουμε πως αυξάνονται. Αλλά οι περισσότεροι μετεωρολόγοι δεν θα αποκαλύψουν οποιοδήποτε μέρος του προγράμματος. Οι περισσότεροι εργάζονται για μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τη δουλειά τους ακολουθεί τη «γραμμή». Εγώ όχι, γι’ αυτό και πηγαίνω «ενάντια» σε πολλούς Οργανισμούς Πρόβλεψης Καιρού, ακόμη και σε ολόκληρο το οπλοστάσιο της NOAA και των οργανισμών πρόβλεψης τυφώνων, ανεμοστρόβιλων, ακόμη και για τις τοπικές καιρικές προβλέψεις. Με ενδιαφέρει λιγότερο ποιοι είναι ή τι ξέρουν. Το μόνο που ξέρω είναι, πως αυτό που ξέρουν δεν μπορούν να το πουν.
Κατά τα τελευταία 3-4 χρόνια αρρωσταίνω ολοένα και περισσότερο. Συνήθως αρρώσταινα κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 2 χρόνια. Αυτό μέχρι το 2004, όταν άρχισα να αρρωσταίνω ετησίως. Τώρα αρρωσταίνω 3-4 φορές το χρόνο, και έχω προβλήματα στο στήθος / καρδιακά. Θέλω να πω έλα; Στην ηλικία μου και καρδιακά προβλήματα; Αυτά ήρθαν ξαφνικά και ακόμα δεν έχω ιδέα γιατί τώρα.


Πολλοί μου λένε, πως οι προβλέψεις μου είναι εξαιρετικές. Αλλά έχω παρατηρήσει, πως η ικανότητά μου να προβλέψω Τυφώνες έχει μειωθεί. Γιατί; Επειδή κατευθύνονται ή επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντίθετα από το παραδοσιακό κλίμα. Αυτό το ξέρω, και αυτό είναι που επηρεάζει τη μέθοδο πρόβλεψης που χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια.
Να σε διώχνουν από συνεντεύξεις για θέσεις μετεωρολόγων, αλλαγή μεθόδου πρόβλεψης, η υγεία μου, όλα τα σημεία οδηγούν σε ένα πράγμα: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτά τα chemtrails χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση των καιρικών συστημάτων. Ο λόγος που πολλοί αρρωσταίνουν περισσότερο το χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ψεκασμός γίνεται στα μετωπικά συστήματα . Πολλές εκατοντάδες μίλια μπροστά τους. Οι χημικές ουσίες των ψεκασμών πέφτουν κάτω όταν οι καταιγίδες χτυπούν με τη μορφή βροχής ή το χιονιού. Αυτό είναι αλλιώς γνωστό ως όξινη βροχή. Αυτό σίγουρα μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία του πλανήτη. Στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μένω μέσα, όταν έχω προβλέψει chemtrails σε όλη την Νότια Καλιφόρνια, και σίγουρα έχω σταματήσει να βγαίνω όταν έχει καταιγίδες όταν ξέρω ότι θα βρέξει ή θα χιονίσει ταυτόχρονα χημικές ουσίες.
HAARP και Chemtrails – Ναι. και τα δύο χρειάζονται. Πειράματα με τη χρήση των μετάλλων που υπάρχουν στη σούπα των chemtrail χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν σε περιοχές τις οποίες χτυπούν με επαναλαμβανόμενα σήματα από το HAARP. Η θέρμανση των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη μετάδοση της θερμότητας, που είναι ευρύτερα γνωστή ως αλλαγή ροής του ανέμου. Αυτό μπορεί να διαταράξει την ταχύρρευμα (jet stream) του πλανήτη και μπορεί να έχουν ως στόχο να κατευθύνουν τα συστήματα με ανώμαλους τρόπους.
Τα Chemtrails είναι μόνο συμπύκνωση (contrails) λέτε;
Αυτό το νομίζετε μόνο και μόνο επειδή «οι ουρές» έχουν τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό των κινητήρων που, αυτοί προκαλούν ένα contrail; Λοιπόν ας το ξανασκεφτούν …
Ξέρω ότι αυτό είναι ένα απλό γεγονός και μπορείτε να το πάρετε όπως είναι …Τα συστήματα Chemtrail επισυνάπτονται ακριβώς κοντά ή κάτω από το επίπεδο των κινητήρων. Γίνονται ένα καλό μείγμα με τις κανονικές συμπυκνώσεις (contrail) και διαρκούν πολύ περισσότερο. Αν νομίζετε πως μόνο λόγω του αριθμού των αεροπλάνων αυτά είναι μόνο κανονικές συμπυκνώσεις ας το ξανασκεφτείτε. Η κυβερνητικές εξουσίες είναι εξυπνότερες από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και διατηρούν τα συστήματα «γραμμής» ώστε να είναι σύμφωνα με τον αριθμό των κινητήρων του τύπου αεροπλάνου που χρησιμοποιούν. Είναι πάντα σταθερό.
Πώς μπορώ να ξέρω πότε θα χτυπήσουν; Λοιπόν δεν μπορώ να αποκαλύψω την προσωπική επαφή μου, που μου λέει περίπου το 33% των επερχόμενων εργασιών ψεκασμού. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι αυτή με τα «φώτα λειτουργίας» πάνω τους, αποτελεί μέρος από τις εξωτερικές πληροφορίες που λαμβάνω. Για την ασφάλειά τους Ποτέ δεν θα αποκαλύψω ποιος είναι αυτός ή αυτή.
Έτσι, όπως γνωρίζετε, εμείς ως μετεωρολόγοι γνωρίζουμε τον εναέριο χώρο μας. Γνωρίζουμε τι ακριβώς περνά μέσα σε αυτόν και πότε. Πρέπει να το γνωρίζουμε. Αυτό είναι που παρακολουθείτε. Πριν από χρόνια ρωτήθηκα για τις ουρές(τα chemtrails) … “Τι ουρές;” και έπρεπε να τα απομυθοποιώ (να τα αρνούμαι) και τα στέλνω στην πορεία τους. Αυτό έπρεπε να κάνω. Τίποτε περισσότερο. Υπάρχουν τα chemtrails και πρέπει να γνωρίζετε σχετικά…
Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό;
Γιατί δεν βοηθάτε την εκστρατεία έξω; Εμείς συλλέγουμε τα αποδεικτικά στοιχεία μας και αυτό θα διαρκέσει για όσο είναι δυνατόν πριν από τον τερματισμό λειτουργίας.
Οι προβλέψεις είναι 90% ακριβές. Με ρωτήσατε πώς μπορούν να ακριβή. 90% είναι το καλύτερο που μπορώ να δώσω, επειδή τίποτα δεν είναι 100%. Θα μπορούσαν να ακυρώσουν μια επιχείρηση σε ένα λεπτό.
Ελπίζω πως η τοποθέτηση σας βοήθησε να καταλάβετε το ιστορικό αυτού που κάνω, γιατί άλλαξα, και τι ξέρω …”
Ο K.Martin , εκτός από την ιστοσελίδα που διατηρεί και στην οποία αναρτεί τις προβλέψεις του για τον καιρό, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα- χάρτη το οποίο ονόμασε: chemtrails alert και με το οποίο προειδοποιεί για τους επερχόμενους αεροψεκασμούς παγκοσμίως.
Οι διευθύνσεις τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε για να ενημερωθείτε για τα παραπάνω είναι οι:
http://www.owsweather.com/ και http://www.owsweather.com/contrailreport.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα κλιμάκια του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο

Στα 780 ευρώ ορίζει τον εισαγωγικό μισθό των υπαλλήλων στο Δημόσιο τομέα του βαθμού ΣΤ της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.


Με βάση το ποσό αυτό οι βασικοί μισθοί των υπόλοιπων κατηγοριών διαμορφώνονται με βάση τον πολλαπλασιασμό με...
επιμέρους συντελεστές οι οποίοι φτάνουν έως το 1,4 για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Από εκεί και πέρα ο μισθός αυξάνει ανάλογα με τον βαθμό του κάθε υπαλλήλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο οι διατάξεις του νέου μισθολογίου στοχεύουν στην περαιτέρω εκλογίκευση του ισχύοντος σήμερα συστήματος αμοιβών για το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης.

Ειδικότερα, το νέο μισθολόγιο:

α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα.

β) Υιοθετεί ένα μεικτό σύστημα αποδοχών, βάσει του οποίου η μισθολογική εξέλιξη κάθε υπαλλήλου συναρτάται με τη χορήγηση βαθμού και συνεπώς, συνδέει πλέον το βαθμό που κατέχει κάθε φορά ο υπάλληλος με τον αντίστοιχο μισθό.

γ) Καταργεί τα κάθε είδους επιδόματα, παροχές και αποζημιώσεις και προσδιορίζει τα επιδόματα που θα καταβάλλονται, εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής τους.

δ) Καταργεί την οικογενειακή παροχή (συζύγου) για τους έγγαμους υπαλλήλους, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παροχή για τα τέκνα τα οποία βρίσκονται υπό την προστασία του υπαλλήλου.

ε) Αυξάνει σημαντικά το επίδομα θέσης ευθύνης με σκοπό τη δημιουργία ενός επιπλέον κινήτρου για την κατάληψη των θέσεων ευθύνης από τα ικανότερα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

στ) Προβλέπει τη χορήγηση Κινήτρου Επίτευξης Στόχων στους υπαλλήλους των υπηρεσιών που πετυχαίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ποσοτικοποιημένους στόχους που θα τεθούν με βάση το εκάστοτε σύστημα αξιολόγησης.

Επιπλέον, προβλέπεται, αντί του ανωτέρω κινήτρου, η χορήγηση Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων για τους υπαλλήλους κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, που υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες, που έχουν ως κύρια αρμοδιότητά τους την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων ή την είσπραξη δημοσίων εσόδων, καθώς και στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την επιθεώρηση ή τον έλεγχο υπηρεσιών και λειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης, εφόσον έχουν πετύχει την υλοποίηση των προβλεπόμενων στόχων σε ποσοστό άνω του 90%.

ζ) Προβλέπει τη δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων, με αμοιβή, η οποία καθορίζεται κάθε φορά με υπουργική απόφαση, θέτοντας ως ανώτατο όριο ωρών τις είκοσι (20) μηνιαίως. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ώρες υπερωρίας μπορεί να φτάσουν τις 60 ή 50 ώρες, κατά μήνα, ανάλογα την περίπτωση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ἰδοῦ ἡ πρωτεύουσα τῶν «ἀφεντάδων»!

Ἐὰν ἀληθεύῃ τὸ δημοσίευμα, τότε τὰ πράγματα ἐξελίσσονται ταχύτερα ἀπὸ ὅσο μποροῦμε νὰ διανοηθοῦμε! 
Ἐκτὸς τῆς παγκοσμίου κυβερνήσεως, τῆς παγκοσμίου οἰκονομίας καὶ τῆς παγκοσμίου θρησκείας,  τώρα περνᾶμε καὶ στὴν παγκόσμιο πρωτεύουσα. 
Ἔχει μεγάλο ἐνδιαφέρον, θὰ ἔλεγα!
Διότι ὅλα αὐτὰ μοῦ γεννοῦν περίεργες σκέψεις… 
Ὅπως γιὰ παράδειγμα τὴν ἐπανάληψι κάποιων γεγονότων! (Ἄτιμη ἱστορία…. Ὅλα τὰ ἔχεις χαράξει!)
Ἢ τὶς τόσες ἀνάλογες κοσμοκρατορίες ποὺ πέρασαν ἀπὸ τὸν πλανήτη!
Ἢ ἀκόμη καὶ τὶς τόσες ἀνατροπές τους….
Εἰλικρινῶς, ὅπως ἐξελίσσονται πλέον τὰ γεγονότα, ἀποκτᾶ μεγαλύτερον ἐνδιαφέρον ἡ συνέχεια. 
Ἀδημονῶ!
Διότι, αὐτὸ θὰ πρέπῃ ὅλοι μας νὰ τὸ συνειδητοποιήσουμε, αὐτὸς ὁ πόλεμος ποὺ ξεκίνησε ἢδη εἶναι παγκόσμιος. Καὶ ἔχει μόνον μίαν διαδρομή κι ἕνα ἀποτέλεσμα. Τὴν ἐπιστροφὴ τῶν Ἑλλήνων.
Φιλονόη. 

Τι συμβαίνει με την Αστανά;

Η Αστανά είναι η πρωτεύουσα πλέον του Καζακστάν, μιας πρώην επαρχίας της Σοβιετικής Ένωσης η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1991. Το κράτος του Καζακστάν, όντας μια βασικά γεωργική και κτηνοτροφική χώρα, γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη από το 2000 κι έπειτα, λόγω της ύπαρξης πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και ιδίως φυσικού αερίου αλλά πρόσφατα και ραδιενεργών υλικών. Με τη μεταφορά της πρωτεύουσας στην Αστάνα, η τελευταία γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη, με αποτέλεσμα μέσα σε 8 χρόνια ο πληθυσμός της να τριπλασιαστεί.
Τι μας ενδιαφέρει όμως η Αστάνα; Πολύ απλά, φαίνεται να είναι μια από τις πόλεις που προωθεί και χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη (εξ ου και η μεγάλη ανάπτυξη). Τα “ενδιαφέροντα” με αυτή την πόλη ξεκινούν καταρχήν με το ίδιο της το όνομα. Διότι “Αστάνα” σημαίνει “μεταίχμιο, κατώφλι”: πράγματι, το κατώφλι της Νέας Εποχής. Δεύτερον στην πόλη αυτή έχουν ανεγερθεί μια σειρά από υπερπολυτελή αλλά και γεμάτα μυστικιστικά σύμβολα κτίρια, όπως η περίφημη πυραμίδα της εικόνας, η οποία αποκαλείται“Πυραμίδα της Ειρήνης” και “Παλάτι της ειρήνης και συμφιλίωσης”. Η πυραμίδα αυτή φιλοξενεί στο υπόγειό της μια όπερα, στους επάνω ορόφους του συμβούλιο όλων των θρησκειών του πλανήτη. Όλα τα διαμερίσματα περιλαμβάνουν απεικονίσεις γιγάντιων Ηλίων: στο ταβάνι της όπερας, στο πάτωμα μεταξύ του κυκλικού τραπεζιού του συμβουλίου των θρησκειών και στο θόλο της ξεχωριστής μικρότερης πυραμίδας της κορυφής, τα τζάμια της οποίας είναι διακοσμημένα με περιστέρια, ενώ η απεικόνιση του Ήλιου στο θόλο της τελικής πυραμίδας είναι πραγματικά μαγευτική.

Ολόκληρη η ανάβαση προς το θόλο συνιστά μια μεταφορική αναπαράσταση της Ηλιακής Μύησης: από το υπόγειο όπου οι απαίδευτες μάζες ψυχαγωγούνται στο σκοτάδι, στο κεντρικό τμήμα όπου όλες οι θρησκείες “συμφιλιώνονται” γύρω από έναν στρογγυλό Ήλιο μέχρι την κορυφή όπου, κυριολεκτικά μέσα στον ουρανό, αναπαρίσταται η Ηλιακή Θεότητα.
Απέναντι από την κώλουρο Πυραμίδα βρίσκεται ένα άλλο καταπληκτικό δημιούργημα: η αναπαράσταση του Δέντρου της Ζωής με μια χρυσή σφαίρα στο κεντρικό του τμήμα. Στο εσωτερικό της (γυάλινο κι αυτό) εκτός από τη μαγευτική θέα, ο επισκέπτης συναντά και δυο περίεργα αντικείμενα: ένα χρυσό αποτύπωμα της παλάμης του Προέδρου της χώρας (σαφές κι αυτό αποκρυφιστικό σύμβολο) και παραδίπλα η αναπαράσταση της σφαίρας της Γης, με δεκαεπτά ακτίνες να εκπορεύονται από αυτή, πάνω στις οποίες βρίσκονται υπογραφές των ηγετών των 17 κύριων θρησκειών του πλανήτη. Γύρω από το Δέντρο της Ζωής βρίσκονται υπέροχοι κήποι και όλο αυτό κοιτάζει προς το Προεδρικό Μέγαρο, διαμέσου δύο άλλων πύργων με μασονική προέλευση.
Η χωροθεσία αυτών των κτιρίων, εκτός από τους συμβολισμούς τους, παραπέμπει σαφώς σε ιερή γεωμετρία: η Πυραμίδα, το Δέντρο της Ζωής, οι μασονικοί πύργοι, βρίσκονται στην ίδια ευθεία με το προεδρικό μέγαρο: το ένα κοιτάζει στην ευθεία το άλλο. Ο λόγος είναι σαφής: προσπαθεί να γίνει έκλυση δύναμης προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπως συμβαίνει και με άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως για παράδειγμα με την Ουάσινγκτον.

Είμαι βέβαιος ότι ο αναγνώστης δεν θα διακρίνει τίποτα ύποπτο σε όλο αυτό. Θα μιλήσει προφανώς για μια έξοχη αρχιτεκτονική και για ένα αισθητικό όραμα που αποτυπώθηκε αριστουργηματικά από τον κατασκευαστή του, Λόρδο Νόρμαν Φόστερ, μέλος του Ταγματος της Αξίας. Εκείνοι όμως που διαβλέπουν κάπως περισσότερο και που γνωρίζουν τα σχετικά με το μυστικιστικό συμβολισμό, κατανοούν ότιτίποτα δεν σχεδιάζεται τυχαία και τίποτα δεν τοποθετείται στην τύχη. Οι συνομωσιολόγοι μπορεί να ισχυριστούν ότι η Αστάνα έχει επιλεγεί ως μια από τις μελλοντικές πόλεις – κέντρα της Νέας Τάξης, επικεφαλής προφανώς κάποιου γεωπολιτικού τομέα που θα αναπτυχθεί στο μέλλον… (Μιχάλης καὶμαντρί)
Ἀπὸ τὴν Ἑλένη μας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γ. Πετζετάκις: Η άνοδος, τα χρέη και η σύλληψη του... βασιλιά του σωλήνα

Από τον Φεβρουάριο του 2011, η εταιρεία "ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ" λειτουργούσε υπό καθεστώς μηδενικής ρευστότητας με τον κύκλο των ζημιών να διευρύνεται καθημερινά. Το πρωί, ο 47χρονος "βασιλιάς", Γιώργος Πετζετάκις, είδε τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες, στο πολυτελές του σπίτι, στη Βούλα. Πώς, όμως, ο άλλοτε "βασιλιάς του σωλήνα" έφτασε από την κορυφή στα κρατητήρια της οικονομικής αστυνομίας;...




Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον, μακαρίτη πλέον, Αριστόβουλο Πετζετάκι. Έναν άνθρωπο διορατικό και αρκετά φιλόδοξο. Είναι ο μοναδικός Έλληνας επιχειρηματίας που κατάφερε να ιδρύσει και να γιγαντώσει μία 100% ελληνική πολυεθνική εταιρεία με εργοστάσια σε όλο τον κόσμο.

Με αποκλειστική πατέντα σωλήνων από σκληρό πολυαιθυλένιο PVC για περίπου 30 χρόνια, με εργοστάσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με εξαγωγές και παρουσία σε περίπου 60 χώρες, φάνταζε για όλους όσοι ασχολούνταν με τη βιομηχανία αλλά και για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου που αγόρασαν μετοχές και τελικά έχασαν τα λεφτά τους ως «λίρα 100» στην ελληνική οικονομία.

Ο μακαρίτης Αριστόβουλος που ήξερε όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του με τα μικρά τους ονόματα (είχε βαφτίσει και πολλά παιδιά τους) έφυγε σχετικά νωρίς, το 1973. Αφησε στον (25χρονο τότε) γιο του Γιώργο πολύ σημαντική και ισχυρή κληρονομιά: μία υγιή και δυναμική κερδοφόρο βιομηχανία και μία παγκόσμια πατέντα κατοχυρωμένη. Εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες σε όλο τον κόσμο (από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως και το Ιράν!) χρησιμοποιούσαν αρδευτικούς σωλήνες του Πετζετάκι με το σήμα «Heliflex», ενώ κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας στον χώρο των ελαστικών όπως η Pirelli και η Goodyear, ήταν βασικοί πελάτες και καλοπληρωτές του Ομίλου.


Η κρίση στις εξαγωγές με τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ που ξεκίνησε το 1980 και κατέστρεψε το νότιο τμήμα και των δύο χωρών ήταν ένα μήνυμα. Ο Ομιλος έχασε περίπου το 25% των εξαγωγών του και φάνηκε απροετοίμαστος στην πρώτη γερή δυσκολία.
Η τονωτική ένεση όμως με στελέχη που πήραν τη διοίκηση, ήταν επιτυχής. Από το τιμόνι του Πετζετάκι πέρασαν ο κ. Γιάννης Ζωντανός αλλά και ο κ. Χρίστος Βερελής (μετέπειτα υπουργός Μεταφορών του κ. Κ. Σημίτη) καθώς και μια ισχυρή δεκάδα διευθυντών με αρκετούς πρώην συμβούλους υπουργών και το «πλοίο» άρχισε σιγά σιγά να ξαναπαίρνει ρότα ξεπερνώντας τις αρχικές στραβοτιμονιές.

Η απώλεια της πατέντας και οι σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ

Κομβική χρονιά για τον Πετζετάκι ήταν το 1990 όταν μετά από 30 χρόνια έληξε η παγκόσμια αποκλειστικότητα της πατέντας που είχε εφεύρει και κατοχυρώσει ο μακαρίτης Αριστόβουλος. Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα του Ανδρέα Χριστοδουλάκη στην εφημερίδα «Το Βήμα», όπως ομολογούν στελέχη εκείνης της εποχής που σήμερα δουλεύουν αλλού (και σε ανταγωνιστές, όπως η Eurodrip που ιδρύθηκε από τον Δημ. Παρασκευόπουλο, ευλαβικό μαθητή του Αριστόβουλου), «ο Γιώργος χαμπάρι δεν πήρε από τον κίνδυνο του ανταγωνισμού που ερχόταν με φόρα».

Προσθέτουν μάλιστα με αρκετή δόση κακεντρέχειας (προφανώς επειδή αργότερα για λόγους περικοπών απολύθηκαν από τον Πετζετάκι) ότι η μοναδική ασχολία του Γιώργου ήταν η «πολυέξοδη ιταλίδα σύζυγός του με τα συνεχή ταξίδια στο Μιλάνο», ενώ θυμούνται (με δόση υπερβολής ίσως;) ότι «από την επιχείρηση περνούσε ένα φεγγάρι μόνον για να πάρει τις εισπράξεις».

Από τα μέσα της δεκαετίας του '80 χρονολογείται και το σφοδρό ειδύλλιο της αδελφής του Γιώργου Πετζετάκι με τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Γιώργο Κατσιφάρα που τότε ήταν εν ενεργεία υπουργός (και μάλιστα με αρμοδιότητα το εξαγωγικό εμπόριο). Οι κοσμικές στήλες της εποχής έγραφαν και ξαναέγραφαν για επικείμενο γάμο που ποτέ δεν έγινε. Ιδιαίτερα σχόλια είχαν γίνει και με το ταξίδι του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στην Κίνα όταν συνοδευόταν τόσο από τον Γ. Κατσιφάρα όσο και από μέλη της οικογένειας Πετζετάκι.

Η πτώση

Οι προσπάθειες που έγιναν στη συνέχεια από τη διοίκηση της εταιρίας μόνο προσωρινή ανακούφιση έφεραν.

Η εταιρεία κατέρρεε. Στα 6,159 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Πετζετάκις στο τέλος του 9μηνου του 2010 (2,391 εκατ. ευρώ έναντι του δημοσίου, 2,848 εκατ. ευρώ έναντι των ασφαλιστικών ταμείων και 1,92 εκατ. ευρώ έναντι μισθών). Εως και σήμερα, οι επίδικες αξιώσεις που έχουν εγερθεί, ανέρχονται στο ποσό των 3,6 εκατ.ευρώ. Αντίστοιχα, σε επίπεδο θυγατρικών, ήτοι Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος ΑΒΕΕ καθώς και Induplas S.p.A, οι υποχρεώσεις τους που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έναντι δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων και μισθοδοσίας, είναι συνολικού ποσού 5,247 εκατ. ευρώ.

Και κατέληξαν στη σημερινή σύλληψη του Γιώργου Πετζετάκι για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 2.093.979,75 ευρώ. Ο συλληφθείς επιχειρηματίας θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Γιώργος Πετζετάκις πέρα από τις επαγγελματικές δυσκολίες που βίωνε τα τελευταία χρόνια ήταν αντιμέτωπος και με οικογενειακά προβλήματα καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου εσχάτως οι σχέσεις με τη σύζυγό του Γκαμπριέλα είναι τυπικές και κυρίως με επίκεντρο τα τρία τους παιδιά.

Ο Γιώργος Πετζετάκις είναι το πέμπτο παιδί της οικογένειας και έχει τέσσερις αδελφές, τις Πόπη, Μαρία, Σίσσυ και Ρένα. Είναι παντρεμένος με την Γκαμπριέλα Πετζετάκι, επικεφαλής της οργάνωσης «Make a wish», ο γάμος τους, όμως, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αντιμετωπίζει κρίση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μυστικός Κόσμος των Ινδικών και Ελληνικών Κειμένων


Υπήρξαν στο παρελθόν ιπτάμενες ανθρώπινες κατασκευές;

Υπάρχει μια διαχεόμενη πεποίθηση πως ερευνητές και επιστήμονες γνωρίζουν πάρα πολλά για έναν παγκόσμιο πολιτισμό που χάθηκε. Τα στοιχεία που υπάρχουν και κρατούν αδημοσίευτα, είναι απρόσιτα, ‘ερμητικά’ κλειστά, στην μάζα των ανθρώπων (εδώ πάει η λέξη ‘μάζα’).


Οι αναφορές του Πλάτωνα στον Τίμαιο και τον Κριτία για τον χαμένο πολιτισμό της Ατλαντίδας, για υποβρύχια και ιπτάμενα αντικείμενα καθώς και οι αναφορές της ινδικής μυθολογίας για τα περίφημα ‘βιμάνας’ - ιπτάμενα αντικείμενα, έχουν εξάψει την φαντασία του ανθρώπινου πνεύματος τα τελευταία δυόμισι χιλιάδες χρόνια!

Πέρσι, τον Αύγουστο, οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών & Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μηχανικής, ένα διεθνές συνέδριο στην αρχαία Ολυμπία με θέμα: «Επιστήμη και τεχνολογία στα Ομηρικά Έπη».
Ζουμερά σημεία του συνεδρίου ήταν οι διαπιστώσεις για μια ανώτερη τεχνολογία της αρχαϊκής εποχής.

Διαβάζουμε μερικά από τα συμπεράσματα του συνεδρίου αυτού:
«...Στην Ιλιάδα βρίσκεται η πρώτη αναφορά σε προηγμένα σύνθετα υλικά και συγκεκριμένα στις περιγραφές της κατασκευής και της συμπεριφοράς στη μάχη των ασπίδων του Αχιλλέα και του Αίαντα. Δίνονται επαρκή δεδομένα την ανακατασκευή και την πλήρη δομική τους ανάλυση, πράγμα που επέτρεψε την πλήρη μελέτη τους, η οποία και απέδειξε ότι οι επακόλουθες περιγραφές για τη συμπεριφορά τους στη μάχη είναι απόλυτα ακριβείς και επιστημονικά ορθές.»

Το ελληνικό Δωδεκάθεο περιλάμβανε τον Ήφαιστο, ένα θεό-τεχνίτη, στο σιδηρουργείο του οποίου λειτουργούσε το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο. Ο ίδιος ο θεός είχε ως βοηθούς δυο μεταλλικά κορίτσια με ανθρώπινες ιδιότητες, πράγμα που κατά τον Isaac Asimov αποτελεί την πρώτη αναφορά σε ρομπότ. Περισσότερες αναφορές σε ρομπότ βρίσκουμε σε άλλες ραψωδίες της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, καθώς και σε σκάφη με εκπληκτικές δυνατότητες αυτοπρόωσης και πλοήγησης.
”Στην Οδύσσεια οι οδηγίες της Κίρκης προς τον Οδυσσέα πώς να διασχίσει με ασφάλεια το στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης, αναλύθηκαν με σύγχρονους αριθμητικούς κώδικες και αποκάλυψαν βαθιά γνώση Δυναμικής των Ρευστών. Επίσης βρίσκουμε ακριβέστατα διατυπωμένες πολλές αρχές της φυσικής επιστήμης, όπως της καμπυλόγραμμης κίνησης και του ερπυσμού των υλικών.»

Στο ενδιαφέρον αυτό συνέδριο αναφέρθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα που ανοίγουν ορίζοντες στο νου και τρέφουν άμετρα την φαντασία μας.

Ο Όμηρος, εξάλλου, στα έπη του, περιγράφει τις αστραπιαίες μετακινήσεις των ολύμπιων θεών στον αιθέρα με μεταλλικά άρματα. Μας δίνει, με τον τρόπο αυτόν, την υπόνοια μιας μυστηριώδους θεϊκής τεχνολογίας πολύ ανώτερης του ανθρώπου της εποχής εκείνης.

Λέει ο Όμηρος στην Ιλιάδα του, για παράδειγμα, πως η Ήρα πέταξε από τον Όλυμπο πάνω από τα Πιέρια όρη, την Ημαθία, τα βουνά της Θράκης χωρίς να πατάνε οι φτέρνες της στις κορυφές των βουνών και από τον Άθω κατηφόρησε και ‘προσγειώθηκε’ στη Λήμνο:
«Ἥρη δ᾽ ἀΐξασα λίπεν ῥίον Οὐλύμποιο,
Πιερίην δ᾽ ἐπιβᾶσα καὶ Ἠμαθίην ἐρατεινὴν
σεύατ᾽ ἐφ᾽ ἱπποπόλων Θρῃκῶν ὄρεα νιφόεντα
ἀκροτάτας κορυφάς· οὐδὲ χθόνα μάρπτε ποδοῖιν·
ἐξ Ἀθόω δ᾽ ἐπὶ πόντον ἐβήσετο κυμαίνοντα,
Λῆμνον δ᾽ εἰσαφίκανε πόλιν θείοιο Θόαντος. ”
(Ιλιάς 225)


Όταν ο Μέγας Κωνσταντίνος έκτισε την Κωνσταντινούπολη έφερε σε αυτήν το άρμα του Δία που το οδηγούσαν πύρινα άλογα:
«Διός άρμα εν τετράσιν ίπποις πυρίνοις, ιπτάμενον παρά δύο στηλών, εκ παλαιών χρόνων υπάρχον»
(Scriptores originum Constantinopolitarum 1 (Leipzig 1901, ανατ. 1975), σελ. 41-42.)


Αν ασχοληθεί κανείς, ελάχιστα με το θέμα αυτό, θα παρατηρήσει αμέσως μια ομοιότητα της ομηρικής περιγραφής με τα αναφερόμενα στα ινδικά κειμένα Βέδας.
Στα Βέδας ο Ήλιος και η Ίνδρα, αλλά και άλλοι βεδικοί θεοί μετακινούνταν πετώντας με ιπτάμενα άρματα που τα τραβούσαν ζώα, συνήθως άλογα εκτός από το θεό Πουσάν που το άρμα του το τραβούσαν αίγες.

Περιγράφονται, μάλιστα, και αερομαχίες με τα παράξενα αυτά ιπτάμενα αντικείμενα που ανήκουν στο προϊστορικό παρελθόν.
Αναφέρονται, επίσης, στα παμπάλαια ινδικά κείμενα τα λεγόμενα "agnihotra-vimana", και επειδή στα σανσκριτικά ‘agni’ σημαίνει φωτιά, θεωρούνται ιπτάμενα οχήματα που ωθούνταν από τη φωτιά.
Αναφέρονται, ακόμη, τα "gaja-vimana" , οπου ‘gaja’ στα σανσκριτικά σημαίνει ελέφαντας. Αυτά θεωρούνται ιπτάμενα βαρέως τύπου.

Στην ελληνική μυθολογία έχουμε τον Όλυμπο που βρίσκεται πάνω από τα νέφη και ετυμολογείται ως Ολύν-πους. Το Ολύν από το ρήμα όλλυμι, τόπος που δεν τον έχει πατήσει πόδι, απάτητος, δηλαδή, όπως έχουμε την αρχαία πόλη της Μακεδονίας Όλυν-θος (όπου το όλυν- έχει το νόημα του άνευ, δηλαδή Όλυν-θος = άνευ άνθος, όλυνθος λέγεται και η συκιά, το δέντρο, δηλαδή, που δεν βγάζει άνθη).
Στα κείμενα Βέδας έχουν τη Βιμάνα. Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν τη βεδική λέξη ως σύνθετη: Βι-Μάνα, την επεξηγούν ως χώρο, κατοικία των αρχαίων θεών. Θα μπορούσαμε να το παραβάλουμε ως Γη-Μάνα, που υποδηλώνει μια άλλη πατρίδα, την μητέρα της Γης...
Με τη λέξη Βιμάνα υποδηλώνεται και το τέμπλο των ινδουϊστικών ναών.
Η σύγκριση των δύο μυθολογιών της Ινδικής και της Ελληνικής γίνεται αυθόρμητα αφού τα στοιχεία τους είναι κοινά.

Αν λάβουμε, εξάλλου, τις μαρτυρίες του Στράβωνα που αναφέρεται σε παμπάλαια κατάληψη της Ινδίας από τον Ηρακλή και το Διόνυσο, θα μπορούσαμε να εικάσουμε πως η ινδική μυθολογία βασίζεται στην αρχαία ελληνική.

Γράφει ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων για το απώτατο ελληνικό παρελθόν της Ινδίας:
«...παρ΄ Ἰνδῶν ...κρατῆσαι τῆς μεθ΄ Ἡρακλέους καὶ Διονύσου»(Στράβων 15.1.6)
δηλαδή, “την Ινδία κατέκτησε ο Ηρακλής και μετά ο Διόνυσος’’

Άλλωστε οι ίδιοι οι Ινδοί, παραδέχονται πως ο Ινδός θεός Σκάνδρα, προέρχεται από την ελληνική μυθολογία (δές άρθρο μου Καταραγκάμα ,Διόνυσος και Αλέξανδρος).
Τα ιπτάμενα άρματα ή αντικείμενα υπάρχουν στα ελληνικά και ινδικά κείμενα αλλά τοιχογραφίες σχετικές με τα αντικείμενα αυτά έχουν βρεθεί σε πολλά σημεία της Γης. Έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Αυστραλία, στην Κεντρική Αμερική. Χρονολογούνται κυρίως από το 10.000 έως 3.000 π.Χ. Πολλά νεότερης περιόδου (1η χιλιετία μ.Χ.) υπάρχουν στην Κεντρική Αμερική.
Ήταν δημιουργήματα ανθρώπινης φαντασίας ή αναπαράσταση πραγματικών εικόνων;
Και αν δεν ήταν δημιουργήματα της φαντασίας του, ήταν γήινα αντικείμενα ή όντα που εισέβαλαν από το διάστημα;

Αναδύεται, πραγματικά, ένας μυστικός κόσμος μέσα από τα κείμενα, μέσα από τις απεικονίσεις. Ένας κόσμος που ξέρει καλά να καλύπτει τα ίχνη του...









Διαβάστε περισσότερα » »

Κλείνει ......


Μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της Θράκης, οδηγείται – όπως δείχνουν τα πράγματα- σε λουκέτο μετά από 30 χρόνια λειτουργίας. Η Diana που λειτούργησε στην περιοχή για αρκετές δεκαετίες, φαίνεται να οδηγείται οριστικά σε διακοπή της λειτουργίας της....Η Χαρτοποιία Θράκης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ στη αρχή του χρόνου είχε διακόψει για λίγες μέρες της λειτουργία της, λόγω έλλειψη πρώτων υλών. Τον Ιούνιο υπήρξε διακοπή της παροχής ρεύματος, που επανήλθε μετά από παρεμβάσεις.

Τελικά, όπως μαρτυρούν και δημοσιεύματα που υπήρξαν, αρχικά από την εφημερίδα Xanthinews και, πρόσφατα, της εφημερίδας «Εμπρός», η απόφαση (Drama-tika.blogspot.com) για διακοπή φαίνεται να είναι οριστική και οδηγεί στην ανεργία περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, πρόσφατα σε εργαζόμενους μίλησε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Πάνος Ζερίτης, ο οποίος ανέφερε ότι η Χαρτοποιία έχει να παίρνει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, από επιστροφή φόρων και επιδότηση 12 %, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα οικονομικά της εταιρίας.

Χωρίς ρεύμα και αέριο


Ήδη τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρεται πια, έχει διακοπεί το ρεύμα καθώς και παροχή αερίου στην επιχείρηση, γεγονός που έχει παύσει κάθε παραγωγική (Drama-tika.blogspot.com) δραστηριότητα. Οι εργαζόμενοι είναι πλέον σε διαθεσιμότητα και το μέλλον της εταιρίας είναι μάλλον σκοτεινό. Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι οικογένειές τους έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενώ η επιχείρηση δεν διαθέτει Σωματείο Εργαζομένων.

Ποια είναι η Diana

Χαρτοποιία Θράκης Diana, ιδρύθηκε το 1980 στα Μάγγανα, εκμεταλλευόμενη το Ν. 289/76 και λειτουργεί απασχολώντας πάνω από 100 εργαζόμενους στην Ξάνθη και 200 συνολικά στη χώρα. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χάρτου (Drama-tika.blogspot.com) στην Ελλάδα, κατέχοντας περίπου το 20% της εγχώριας αγοράς ενώ στα Μάγγανα δραστηριοποιείται και στην παραγωγή πολυαιθυλενίου. Η Diana δεν είναι η μοναδική εταιρία του ομίλου καθώς το Γκρουπ Zερίτη διαθέτει άλλες εταιρίες και εργοστάσια σε άλλες χώρες όπως Βουλγαρία, Ουγγαρία και Αίγυπτο. Εξάγει στη Δυτική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Άγριο έγκλημα στο Ριζοχώρι Πέλλας


Αντιμέτωποι με ένα άγριο έγκλημα ήρθαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Ριζοχωρίου Πέλλας.

Κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, μέσα σε καφενείο του χωριού, αλλοδαπός από την Αλβανία ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία για την εμπλοκή του σε μικροκλοπές, μαχαίρωσε τον 47χρονο Έλληνα κάτοικο Ριζοχωρίου Χ.Ν. τον....
οποίο και σκότωσε, ενώ τραυμάτισε ευτυχώς όχι σοβαρά και άλλους τρεις που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην παρέα του άτυχου 47χρονου.

Σύμφωνα με τους χωριανούς...

...προηγήθηκε λεκτική παρεξήγηση η οποία κατέληξε σε αυτή την τραγική εξέλιξη.

Ο δράστης μετά την πράξη του συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αριδαίας, ενώ διεξάγονται έρευνες για να πέσει φως στο έγκλημα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η "ιστορική αλήθεια" για τους αρχαίους ελληνικούς μύθους


Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι; Oι περιγραφές του Ομήρου στην "Ιλιάδα" και την "Οδύσσεια" και του Ησίοδου στη "Θεογονία" και στα "Έργα και Ημέραι", είναι απλά και μόνο αποκυήματα της ζωηρής φαντασίας τους; Ο Ηλίας Μαριολάκος, καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταθέτει την ενδιαφέρουσα επιστημονική του άποψη για το θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Πολλοί πιστεύουν ότι οι ελληνικοί μύθοι είναι φανταστικές ιστορίες. Κατά τη γνώμη μου, η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη, τουλάχιστον σχετικά με το θέμα των γεωγραφικών και...
φυσικών-ωκεανογραφικών χαρακτηριστικών του Ατλαντικού Ωκεανού και γενικότερα των ωκεανών, όπως αυτά περιγράφονται κυρίως από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τα Ορφικά και τον Πλούταρχο", υποστηρίζει στην έρευνά του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (www.ekke.gr ).

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, αρχαιολόγοι και ιστορικοί πίστευαν πως από κάθε γραπτό αρχαίων συγγραφέων, όπως του Ησίοδου, του Πλάτωνα, του Στράβωνα, του Διόδωρου του Σικελιώτη και κυρίως του Ομήρου, που συνδέονταν με τη μυθολογία, έλειπε κάθε "σπέρμα" αλήθειας. Μετά τις ανασκαφές του Σλήμαν, όμως, αποδείχθηκε ότι όλα όσα έγραψε ο Όμηρος για την Τροία ήταν αληθινά, ότι οι Μυκήνες υπήρχαν και ήταν αντίπαλες των Τρώων και πολλά ακόμα.

Ο κ. Μαριολάκος μελέτησε αποσπάσματα από έργα αρχαίων συγγραφέων, μεταφρασμένα και αξιολογημένα από διακεκριμένους επιστήμονες, πριν καταλήξει στα συμπεράσματα που αναφέρει.

«Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρούμε την ελληνική μυθολογία ως ένα όμορφο παραμύθι. Η ελληνική μυθολογία είναι στην πραγματικότητα η πιο αρχαία ιστορία των λαών που έζησαν στη γη η οποία, πολύ αργότερα, ονομάστηκε Ελλάς (Ελλάδα). Αυτή η γη είναι το Αιγαίο και ο Περι-Αιγαιακός χώρος. Η ελληνική μυθολογία επομένως αποτελεί την κρυπτογραφημένη προ-ιστορία των πρώτων Ελλήνων και κυρίως τις αγωνίες του και τον αγώνα του για επιβίωση αρχικά και την ανάπτυξή του στη συνέχεια», καταλήγει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ, ΤΑ ΕΣΒΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΦΟΥΓΚΑΡΙ ΟΛΑ ..!!!

ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ...... ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ..!!!
ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ .....!!!! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ 1996 ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ......Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΙΜΗΤΗΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ....ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ...ΙΜΙΑ -ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ --ΓΚΡΙΖΕΣ
ΖΩΝΕΣ GOLDMAN SACHS -ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ, ΤΑ ΕΣΒΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΦΟΥΓΚΑΡΙ ΟΛΑ ..!!!

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ? ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ
ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.... ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΣΕ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.....ΤΩΡΑ
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ......ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ..Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ......ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ .. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011
ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ..!!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ...ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ TUB O FLO ΓΙΑ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ,,,,

Διαβάστε περισσότερα » »

Τι είναι αυτές οι γιγάντιες κατασκευές στην μέση της ερήμου;

Τεράστιες κατασκευές στην μέση της κινεζικής ερήμου, εντόπισε η υπηρεσία Google Maps και δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα gizmodo.com, καλώντας τους αναγνώστες να βγάλουν τα δικά τους συμπέρασματα για το αν πρόκειται για κάτι άξιο λόγου και προβληματισμού ή όχι!
Στην πρώτη εικόνα, απεικονίζεται κάτι που μοιάζει με τεράστιο περίπλοκο δίκτυο, το οποίο αποτελείται από μεγάλες λευκές ή μεταλλικές λωρίδες. Οι γραμμές είναι άψογα σχηματισμένες και φαίνεται σαν να έχουν σχηματιστεί ώστε να είναι ορατές από δορυφόρους σε τροχιά. Δεν είναι σαφές αν έχουν σχηματιστεί με κάποιο άσπρο υλικό, ή ίσως αν πρόκειται για χώμα σκαμμένο με μηχανήματα.
Δείτε το και εδώ στο Google Maps (maps.google.com:: 40.452107,93.742118).

Η παραπάνω κατασκευή βρίσκεται στην περιοχή Dunhuang της επαρχίας Gansu, βόρεια του ποταμού Shule, η οποία διασχίζει το οροπέδιο του Θιβέτ προς τα δυτικά, στην έρημο Kumtag και καλύπτει μία περιοχή περίπου 1,5 χιλιομέτρου σε μήκος και 920 μέτρων σε πλάτος. Το σχετικό άρθρο στο gizmodo.com, αναρωτιέται αν πρόκειται για ένα δίκτυο το οποίο βοηθάει τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της Κίνας ή μήπως πρόκειται για κάποιον κώδικα για τους "εξωγήινους πολιτισμούς";
  Ακολουθεί η δεύτερη κατασκευή (στην παρακάτω φωτογραφία) η οποία μοιάζει με ένα γιγάντιο δίκτυο... στόχων και βρίσκεται και αυτή στα βόρεια του ποταμού Shule. Η ιστοσελίδα αναφέρει πως αν μεγεθύνει κάποιος την εικόνα, μπορεί να δει κατεστραμμένα οχήματα, ενώ στα δυτικά διακρίνεται κάτι που που μοιάζει με ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, θα μπορούσε να πει κανείς κάτι παρεμφερές του HAARP.  Δείτε την εικόνα εδώ για να καταλάβετε τι ακριβώς περιγράφουμε  (maps.google.com: 40.452107,93.742118).



 

   Ακολουθούν και άλλες παρόμοιες κατασκευές, ανάμεσά τους και η παρακάτω η οποία  μοιάζει σαν ένας τεράστιος ακτινοειδής στόχος, που όμως αν ζουμάρει κανείς στο Google Maps, θα δει ότι περιλαμβάνει κάποια αεροσκάφη και κάποια αντικείμενα σαν εμπόδια.
Δείτε το και εδώ ( maps.google.com: 40.458679,93.31314).

Διαβάστε περισσότερα » »

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!

Απομακρύνσεις και στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να έχουμε το επόμενο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας ότι δεν «πειράζεται το ΕΣΥ», η δέσμευση αυτή φαίνεται να αφορά μόνο γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό όχι όμως και διοικητικούς υπαλλήλους. 

Την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ αναμένεται να δουν το επόμενο διάστημα πολλοί εργαζόμενοι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα εφεδρείας και στα δημόσια νοσοκομεία.

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστήριζε ότι το προσωπικό των νοσοκομείων θα εξαιρεθεί από τις απομακρύνσεις, κάτι τέτοιο όμως δε φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση των διοικητικών υπαλλήλων.

Πηγές αναφέρουν ότι ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κληθεί να καταρτίσουν καταλόγους με όλους τους υπαλλήλους (εκτός γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού) ώστε να ερευνηθεί ποιοι μπορούν να μπουν σε εργασιακό «πάγο».

Πρώτοι στη λίστα φαίνεται να είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι ο αριθμός των οποίων ανά τμήμα ξεπερνά τις βασικές ανάγκες καθώς και όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με διαδικασίες εξπρές εξαιτίας των πιέσεων της τρόικας στη μεταβατική κυβέρνηση να μειώσει τις δαπάνες άμεσα και στον τομέα της υγείας. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Επίθεση Καμμένου σε Παπακωνσταντίνου (video) ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΚΑΚΑΛΑ

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πριν λίγο απο το βήμα της Βουλής πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό.....
Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλα και το Γιώργο Παπανδρέου.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία Καμμένου..



Διαβάστε περισσότερα » »

Μελέτες έργων περιοχής Εορδαίας θα παραδώσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στη Δήμαρχο Εορδαίας Βίκυ Βρυζίδου


Τις μελέτες των έργων:
1) Αποχετευτικός αγωγός μεταφοράς λυμάτων οικισμών πρώην Δήμων Μουρικίου, Βερμίου και Πτολεμαΐδας στον Βιολογικό Πτολεμαΐδας, προϋπολογισμού 8.000.000 
2) Κατασκευή 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ Πτολεμαΐδας προϋπολογισμού 3.500.000 ,


3) Αναπαλαίωση κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου Βλάστης, προϋπολογισμού 600.000  και
4) Αρδευτικό δίκτυο διασύνδεσης ταμιευτήρα Μηλοχωρίου με το υφιστάμενο αρδευτικό Μηλοχωρίου, προϋπολογισμού 305.000 ,

θα παραδώσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι στη Δήμαρχο Εορδαίας Βίκυ Βρυζίδου, στο Δημαρχείο Εορδαίας (Πτολεμαΐδα).

Τα έργα αυτά χρηματοδότησε και εκπόνησε η πρώην Ν.Α. Κοζάνης (Π.Ε. Κοζάνης) και παραδίδονται στο Δήμο Εορδαίας για υλοποίηση λόγω αρμοδιότητας με το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελλάς: Χώρα της τρέλας, της διαφθοράς και των... επιτροπών!

Το αθάνατο και... χιλιοτραγουδισμένο ελληνικό δημόσιο δεν είναι μόνο γραφειοκρατία, αναποτελεσματικότητα αλλά και...επιτροπές. Πολλές και...τρελές επιτροπές. Από επιτροπή για τον σκύλο   Dax που έχει τσιμπούρια μέχρι επιτροπή αγοράς χαρτιού υγείας!  Βλέπετε, στην χώρα μας φαίνεται ότι συστήνονται επιτροπές για κάθε «επικίνδυνη» αποστολή, τα μέλη των οποίων προφανώς συμμετέχουν σε αυτές με το αζημίωτο.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τριμελής επιτροπή για τη «μηνιαία εξέταση και τη θεραπεία αποπαρασιτισμού του αστυνομικού σκύλου Dax». Ο τελευταίος είναι ένα συμπαθές τετράποδο που χρησιμοποιούν οι αρχές για να βρίσκουν ναρκωτικά. Ως τετράποδο όμως, ενίοτε υποφέρει από... τσιμπούρια. Να μην συσταθεί λοιπόν μια επιτροπή που να προσέχει την υγεία του;
Αντιστοίχως, άλλη επιτροπή συστήθηκε στην Ρόδο για τον έλεγχο των αιματολογικών εξετάσεων ενός άλλου αστυνομικού σκύλου, της Gina, ενώ ένας άλλος σκύλος στην Μυτιλήνη έχει για ... πάρτη του μια τριμελή επιτροπή που έχει αναλάβει την προμήθεια των υλικών της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε όλες αυτές τις επιτροπές, τα μέλη δεν είναι κτηνίατροι αλλά... αστυνομικοί (!)«κάτι που ενδεχομένως δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το εύρος των γνώσεων που πρέπει πλέον να έχει σήμερα ένας αστυνομικός», όπως επισημαίνουν τα «Νέα».


Δεν υπάρχουν όμως στο αθάνατο ελληνικό δημόσιο μόνο επιτροπές για... σκύλους. Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Σιάτιστα συστάθηκε τριμελής επιτροπή υπαλλήλων με αποστολή την «αναζήτηση προσφορών από το ελεύθερο εμπόριο για την προμήθεια χαρτιού υγείας και επαγγελματικού χαρτιού υγείας». Μάλιστα, ρητά επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιστολή οφείλει «να εργάζεται μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έργο της», γεγονός που αποδεικνύει τη ύψιστη σημασία της αποστολής της.

Στην Κατερίνη η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας πρόσφατα συνέστησε επίσης τριμελή επιτροπή με θέμα«την εξεύρεση από το ελεύθερο εμπόριο διαφόρων εδεσμάτων για την διοργάνωση μικρής δεξίωσης κατά τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου», προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλες τριμελείς επιτροπές ανέλαβαν να ελέγξουν αν λαμπύριζε το πάτωμα στα κρατητήρια και αν είχαν εξαφανιστεί οι σκόνες από τους φοριαμούς των αστυνομικών τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.


Μια άλλη τριμελής επιτροπή συστήθηκε για την δημοσίευση προκήρυξης πρόσληψης διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, αφού φαίνεται ότι τρία άτομα είναι απαραίτητα για να επιβλέψουν αν δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες.


Άλλες επιτροπές συστήθηκαν με σκοπό τηνανεύρεση προμηθευτή παγωτών για τις ανάγκες του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Τίρυνθας και του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου.  Τέλος, στο 6ο τμήμα κοινοτικών προγραμμάτων και δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συστάθηκε επιτροπή για να ελέγξει αν πράγματι έπρεπε να δαπανηθεί το... μυθικό ποσό των 9,85 ευρώ (!) για την αποστολή του φακέλου. 
Διαβάστε περισσότερα » »

«Προδότης, αποστάτης και επικίνδυνος ο Σαμαράς»

Άστραψε και βρόντηξε μια μέρα μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

Μιλώντας στο ράδιο Ζυγός των Τρικάλων, καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον «προδότη, αποστάτη που έριξε την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και επικίνδυνο».

Είπε δε πως «με 22% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις δεν γίνεται πρωθυπουργός». Όσο για τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις; «Οψόμεθα» απάντησε αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…

Χθες, λίγο μετά την διαγραφή του ο κ.Χατζηγάκης είπε ότι η ΝΔ του κ. Σαμαρά από μεγάλο και πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Άνοιξης και σημείωσε με νόημα πως "δεν ξέρω αν είναι δικαίωμά του, λυπάμαι όμως γιατί μια παράταξη που υπηρετώ 37-38 χρόνια κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά".
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΞΕΒΕΝΤΟΥΖΩΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ - ΔΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΨΑΞΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ



Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ WRO-2011 ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μετά την πρώτη πανελλαδική διάκριση που απέσπασε  τον  Ιούνιο του 2011 στην προκριματική φάση του μαθητικού διαγωνισμού W.R.O. ομάδα μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου της Πτολεμαΐδας,  θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία του Λυκείου στην παγκόσμια Μαθητική Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (W.R.O 2011)  που θα πραγματοποιηθεί στο Αμπού Ντάμπι των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 18-20 Νοεμβρίου 2011.

Στην φετινή Ολυμπιάδα, συμμετέχουν  34 χώρες και 13000 ομάδες. Αξιοσημείωτο είναι ότι μαθητές της Πτολεμαΐδας συμμετέχουν για τρίτη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση της Ολυμπιάδας  Ρομποτικής.
Η ομάδα μας που θα αγωνιστεί στην τεχνική (regular) κατηγορία του Λυκείου αποτελείται από τις μαθήτριες της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας Ζαραφίδου Αναστασία, Γκέρτση Αφροδίτη και  Κοκκινίδου Ειρήνη με προπονητή τον Ζαραφίδη Χαράλαμπο, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής ΠΕ20  του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας. Στην προηγούμενη Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στις Φιλιππίνες κατακτήσαμε την 13η ανάμεσα σε 50 ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση της Ολυμπιάδας.
Οι μαθήτριες θα κληθούν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα που θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση.  Συγκεκριμένα, πρόκληση (σενάριο) φέρει την ονομασία ρομποτική ανακύκλωση (Robot Recycler).  Μέσα σε χρονικό περιθώριο 150 λεπτών πρέπει να συναρμολογηθεί η ρομποτική διάταξη και να   προγραμματιστεί για να εκτελεί την αποστολή της με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Η αποστολή είναι ο διαχωρισμός διάφορων υλικών κατά μέγεθος και χρώμα και η μετακίνηση τους σε προκαθορισμένες θέσεις μέσα στο χρονικό όριο των (2) δύο λεπτών!
Πέρα από την προσπάθειά μας για τη διεκδίκηση μια καλής θέσης  στην παγκόσμια κατάταξη, βασική επιδίωξή μας είναι η απόκτηση τεχνογνωσίας. Οι εκπαιδευτικοί που θα συνοδεύσουν την αποστολή θα παρακολουθήσουν ένα διεθνές διήμερο συνέδριο ρομποτικής, επίσης οι μαθητές που διακρίθηκαν στην προκριματική φάση του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκτός από το τεχνικό τμήμα του διαγωνισμού, τη δημιουργική κατηγορία (open)  αλλά και το πρωτάθλημα του ρομποτικού ποδοσφαίρου.
Η δράση μας πλαισιώνεται αφιλοκερδώς από συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης και στηρίζεται από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας. 
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας. Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εοδραίας, Cyta Ελλάδος, Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Διερευνητική Μάθηση Α.Ε.

Εκ μέρους της ομάδας
Ζαραφίδης Χαράλαμπος                                          
Εκπ. Πληροφορικής 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολ/δας              
Χατζησάββας Βασίλης
Εκπ. Ηλεκτρολόγος 1ου ΕΠ.Λ. Πτολ/δας
Περισσότερες πληροφορίες στο http://plinetptol.sch.gr/tiki-robotics
Ζωντανή μετάδοση της ολυμπιάδας στο http://www.wroboto.org


Ομάδα
Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Πτολεμαΐδας
Δελτίο Τύπου
Πτολεμαΐδα 15/11/11
Διαβάστε περισσότερα » »