Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟY 50 Μ.Χ

Ο ρόλος του «συντονιστή»- διαφημιστή και του τεχνίτη καλλιτέχνη «Γλύπτη» στην παραγωγή μαρμάρινων επιγραφών στα ελληνικά και ρωμαϊκά στην Σικελία και αλλού το 50 μ.Χ .

«Η κατασκευή μιας μεγάλης ελληνικής - ρωμαϊκής επιγραφής που ήταν για μια επιχείρηση υψηλής απόδοσης και επαγγελματικότητας. Το σημαντικό έγγραφο-εύρημα στο πλαίσιο αυτό είναι ότι πρόκειται για μια διαφήμιση με τη μορφή της επιγραφής του πρώτου αιώνα μ.Χ. Η επιγραφή ήταν στο σημερινό Παλέρμο και βρέθηκε το 1885 Γραμμένο στα ελληνικά και λατινικά, ο διαφημιζόμενος αναφέρει με λίγα λόγια στους τους τίτλους του ότι στις εγκαταστάσεις που είναι εδώ μπορείτε να χαράξετε και να τυπώσετε και να κάνετε σχετικές δημόσιες :εργασίες

Εδώ ο καθ. Jean Mallon προτείνει, ότι το ρήμα ordinare πρέπει να σημαίνει ότι ο διαφημιζόμενος είχε ένα «συντονιστή». ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τον τρόπο το κείμενο, και την ονομασία του τύπου της επιγραφής, και ήταν αυτός που εντοπίζεται στην ενεπίγραφη πέτρα την ordinatio του κειμένου, το οποίο ο γλύπτης φαίνεται να

(υπόσχετε) ότι θα ακολουθήσει με ακρίβεια. . Όπως προκύπτει από ορισμένες επιγραφές που επιζούν και περιγράφεται από τούς Hübner, Cagnat, και άλλους που περιλαμβάνουν παραστάσεις με την σμίλη, πυξίδα, κανόνα, καμπύλη, σφυρί και βαρίδι. Όλη αυτή η οργάνωση, που υπάρχει πίσω από τις επιγραφές που περιλάμβανε τότε τις μεγαλύτερες επιγραφές που είχε δει ποτέ ο κόσμος » (Morison, Πολιτική και Script... Barker ed. [1972 ] 38).

Καλά οι ρωμαίοι δεν μιλούσαν λατινικά;
Ένα όμως σημαντικό στοιχείο που πρέπει να δούμε εδώ είναι κάτι που φαίνεται πολύ «παράξενο». Βρισκόμαστε στο
 έτος 50 μ.Χ. Βρισκόμαστε στην καρδιά την Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με ρωμαίους πολίτες και εθνικότητα…. Ναι αλλά εδώ στην επιγραφή και μάλιστα αρχίζοντας από αριστερά ευρισκόμενο το κείμενο ….είναι γραμμένο ΕΛΛΗΝΙΚΑ…!!! Ένα κείμενο που απευθύνεται σε ευρύ κοινό δεν έπρεπε να είναι γραμμένο στα λατινικά ; . Αυτή η θεωρεία δεν υπάρχει στους ιστορικούς που μας λένε για τους Λατίνους ρωμαίους . εδώ όμως βλέπουμε ότι μάλλον «πολιτικούς» ιστορικούς έχουμε να επικρατούν στην Ρεπούσια και Βερέμια ιστορία ... παρά ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.
Διαβάστε περισσότερα » »

IMIA: Γιατί στην Ελλάδα όλοι εχτές ξέχασαν ξαφνικά την μαύρη αυτή επέτειο;

Τι συνέβη με τους 10 τούρκους κομμάντος που αιχμαλώτισαν οι δύο Ελληνες οϋκάδες στην μικρή Ιμια;Γιώργος Αδαλής
Περίμενα να περάσει η χτεσινή μέρα, για να διαπιστώσω κάτι που προσωπικά ανέμενα και το θεωρούσα σοβαρό!
Στις 28 Ιανουαρίου του 1996, διεπράχθη κατά την προσωπική μου άποψη, η πιο προδοτική υπόθεση στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, η οποία δεν έχει εξιχνιαστεί ποτέ, και ο....
Πρωθυπουργός τότε, Κώστας Σημίτης, ευχαρίστησε δημόσια τις ΗΠΑ !! Προφανώς και γράφω για την υπόθεση των Ιμίων!

Εκανα μια βόλτα χτες, στα sites των επωνύμων δημοσιογράφων αλλά διαπίστωσα ότι … ξέχασαν την μαύρη αυτή επέτειο!
Περίμενα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων αλλά μάταια! Κι αυτοί είχαν ξεχάσει.
Ακουσα ραδιοφωνικά προγράμματα και δεν αναφέρθηκε ούτε λέξη!
Διάβασα τον ημερήσιο τύπο και αισθάνθηκα ότι ουδείς κι εκεί θυμήθηκε !
Είναι δυνατόν;
Είναι δυνατόν να μην θυμήθηκε έστω ένας Ελληνας δημοσιογράφος ότι σαν χτες, πριν 16 χρόνια τρία παλληκάρια μας βρήκαν τραγικό θάνατο με το ελικόπτερό τους στο Αιγαίο!;!
Είναι δυνατόν να μην θυμήθηκε κανείς ότι στα Ιμια ότι μεγαλύτερη νίκης της Ελλάδας, μετατράπηκε μετά από δύο τηλεφωνήματα ξένων διπλωματών, στην μεγαλύτερη σύγχρονη στρατιωτική ήττα που υπέστη η χώρα μας και με αυτή οι Τούρκοι «γκριζάρισαν το μισό Αιγαίο»;
Θα πει κανείς, ότι ίσως ο δημοσιογραφικός κόσμος … «βοηθά» τον μέσο Ελληνα να «ξεχάσει» την ντροπή που αισθάνθηκε τότε και δεν αναφέρει τίποτα!
Μπορεί κάποιος να το πει και αυτό! Αλλωστε, στην Ελλάδα ζούμε!
Προσωπικά, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τέτοιες μέρες! Γιατί, πρωτίστως ξεχνάμε όλους αυτούς που έφεραν τη χώρα μας στο σημείο αυτό και παρά ταύτα, συνεχίσουν να μας κυβερνάνε!
Το πείραμα λοιπόν που έκανα εχτές πέτυχε!
Αποδείχτηκε ότι στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει να αποτίσεις φόρο τιμής στους ήρωες σου! Σε αυτούς προστατεύουν με την ζωή τους , το βιός σου και την οικογένειά σου!
Δυστυχώς μόνο η «Χρυσή Αυγή» τους θυμήθηκε και αυτό είναι ότι χειρότερο για την κοινωνία μας! Δεν «ανήκουν» τα Ιμια στην Χρυσή Αυγή ούτε τα παλληκάρια μας έπεσαν για χάρη της! Σήμερα δεν θα προβούμε σε καμία απολύτως ανάλυση της ιστορικής υπόστασης εκείνης της μέρας! Εχουμε χρόνο να ασχοληθούμε αργότερα, μιας και τα γεγονότα των Ιμίων, απασχολούν σύσσωμη την ερευνητική ομάδα των AegeanTimes.gr
Απλά θα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας και θα μπούμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε τον κ. Πάγκαλο, τον κ.Παπανδρέου, τον κ. Σημίτη κάποια πράγματα απλά!
Τα Ιμια ως γκρίζα ζώνη είχαν οριοθετηθεί από την εποχή του Σαμπαχατίν Τσακμάκογλου και δέθηκαν στο άρμα της Τουρκικής πολιτικής από το παρ ολίγο θύμα της 17Ν, τον τούρκο διπλωμάτη που έχει τώρα δικό του κόμμα στην γειτονική χώρα, Ντενίζ Μπουλούκμπασι !
Τα Ιμια όπως αποκαλύψαμε το 2001(!) δεν επιλέχτηκαν τυχαία! Όπως και κάθε «γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο». Αποτελούν περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων!
Τότε μάλιστα είχαμε δημοσιεύσει κι ένα χάρτη, που έδειχνε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κοίτασμα στην περιοχή, που ξεκινά από την Μεγάλη Ιμια, κάνει ένα μεγάλο “S” και καταλήγει στην Γαύδο της Κρήτης!
Τα Ιμια επιλέχτηκαν για τον σκοπό αυτό. Να δηλώσει η Τουρκία διεκδίκηση των κοιτασμάτων και να παγώσει το ενδιαφέρον της Γαλλικής εταιρίας που τα εποφθαλμιούσε!
Μάλιστα ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, είχε φτάσει σε σημείο να δηλώσει ότι «η Γαύδος είναι Τουρκική»!!!
Και όλοι στην Ελλάδα «τρελάθηκαν» με την δήλωση αυτή!
Ολοι εκτός αυτών που γνώριζαν την τακτική της Τουρκίας που δεν ήταν άλλη παρά «η μείωση του ενδιαφέροντος εταιριών για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων». Βλέπετε καμιά τέτοια εταιρία δεν έμπαινε τότε στον κόπο να ασχοληθεί με μια τέτοια επένδυση, που εμπεριείχε Εθνικές Διεκδικήσεις!
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η κρίση των Ιμίων ήταν μια επεκτατική προσπάθεια των Τούρκων Στρατηγών , ένας «τσαμπουκάς» και τίποτε παραπάνω!
Κανείς σήμερα δεν τολμά να πει, ότι :
Στην μεγάλη Ιμια, βρέθηκαν Ελληνες κομάντος
Στην μικρή Ιμια δέκα τούρκοι κομάντος
Το βράδυ, δύο (2) Ελληνες κομάντος, κολύμπησαν στην μικρή Ιμια και συνέλαβαν ΚΑΙ τους δέκα τούρκους κομάντος, αφήνοντάς τους με … όσα ρούχα τους γέννησε η μάνα τους!
Κανένας δεν τολμά να πει ότι τους δύο Ελληνες κομάντος τους διέταξαν να αφήσουν τους τούρκους και να επιστρέψουν στις μονάδες τους! Αυτό το κομμάτι της υπόθεσης, δεν το ακουμπά κανείς!
Κι όλα αυτά, πριν πέσει (για πολλούς πριν ρίξουν) το ελικόπτερο με τα τρία παλληκάρια μας που βρήκαν τραγικό θάνατο!
Το σοβαρότερο ζήτημα όμως είναι, ότι μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, όσοι τούρκοι είχαν «πατήσει» στην μικρή Ιμια και συνελήφθησαν από τους δύο Έλληνες οϋκάδες, είτε πέθαναν, είτε είχαν κάποιο ... τροχαίο είτε εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας!!! Πάντως σήμερα δεν ζει πλέον ούτε ένας από αυτούς!
Κι αυτό δεν απασχόλησε ποτέ την Ελληνική Δημοσιογραφία, γιατί «έτρεμαν» στην ιδέα μήπως χαρακτηριστούν ως … Εθνικιστές!
Ποτέ μα ποτέ δεν τόλμησε να γράψει κανείς ή έστω να ψελλίσει ότι οι δέκα αυτοί τούρκοι κομάντος που κατατροπώθηκαν από δυο Ελληνόπουλα, ντρόπιασαν τον τουρκικό στρατό!
Κανείς δεν τόλμησε ποτέ να ρωτήσει: «είναι τυχαίοι όλοι αυτοί η θάνατοι των τούρκων επίλεκτων στρατιωτών που πάτησαν την Ιμια, ή το μακρύ χέρι της Τουρκίας φρόντισε να κλείσει το στόμα και του τελευταίου μάρτυρα που υπέστη αυτή την υπέρτατη ξευτίλα από τους Ελληνες»;
Ετσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας που να παραδεχτεί κάποτε, ότι σαφώς και οι Ελληνες στρατιώτες, αν και σε πλεονεκτική θέση, εντούτοις , δέχτηκαν διαταγή να οπισθοχωρήσουν κι ας τους είχαν πιάσει αιχμαλώτους!
Προσωπικά, δεν θα επιχειρήσω να σας πείσω –σήμερα- παραθέτοντας στοιχεία και ντοκουμέντα της εποχής μιας και δεν γνωρίζω –ακόμη- τι συνέβη ΚΑΙ με τους δέκα τούρκους κομάντος καθώς και τις ακριβείς συνθήκες θανάτου τους!
Αυτό που ξέρω πολύ καλά, είναι ότι ουδέποτε Ελληνας δημοσιογράφος που είχε μπροστά του, κάποιον από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής, (πολιτικούς και στρατιωτικούς) δεν τόλμησε να ρωτήσει έστω το παραμικρό από αυτά! Και εχτές όλη η Ελλάδα ξέχασε ότι ήταν η επέτειος των Ιμίων.
Κι εμένα αυτό με τρομάζει ...
Διαβάστε περισσότερα » »

Nα πώς θα παραγγέλνουμε πίτσα στο μέλλον! [video]

Ο Τζιμακος προσπαθει να παραγγειλει πιτσα... (λιγα χρονια μετα...)! Απολαύστε τον γαργαλιστικό διάλογο με τη τηλεφωνήτρια...
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία: Τα πρώτα ελικόπτερα παραδίδονται τον Απρίλιο

Άγκυρα.

Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, Bayar Murad,  δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της τουρκο-ιταλικής συμπαραγωγής ελικοπτέρων Atak είναι ικανοποιητικό και η πρώτη παράδοση των ελικοπτέρων αυτών θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.


Σύμφωνα με τον Μουράντ, ο οποίος επισκέπτεται τη Ρώμη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μεταξύ της Τουρκίας και της Ιταλίας, εδώ και δέκα χρόνια, έχει αρχίσει μια συμπαραγωγή μεγάλων έργων και η οποία πρόκειται να συνεχιστεί».

Το νέο ελικόπτερο γίνεται με συνεργασία της τουρκικής εταιρείας «Turkish Aerospace Industries, Inc. (TAI και της ιταλικής «Agusta Westland Attack» και το ελικόπτερο Τ129 βρίσκεται στο τελικό στάδιο και θα είναι ετοιμοπαράδοτο τον Απρίλιο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλενχος του νου με παράσιτα που υπάρχουν στους εγκεφάλους γατών και άλλων θηλαστικων και μεταδίδεται και στον άνθρωπο.;;

Όσοι έχουνε γάτες μπορεί να το έχουν.Μεταδίδεται και απο το κρέας, μπαίνει στον εγκέφαλο μας και μένει μόνιμα εκεί..
Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε..

ΤΡΕΛΌ-ΔΕΊΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ..ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ..
'Αυτο το παράσιτο αλλάζει το μυαλό μας..Είναι επιλεκτικό.Έχει νοημοσύνη.
Άτομα με αυτό το παράσιτο έχουν.... διπλάσια πιθανότητα να ενεπλακουν σε ατύχημα..
Παραπάνω απο 60.000.000 Αμερικανοί έχουν αυτό το παράσιτο στον εγκέφαλο τους. 
Επίσης αυτό το παράσιτο δεν μπορεί να καταπολεμηθεί Ιατρικά..
Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε..



okloios

Έξυπνο παράσιτο:;Εξωγήινο:;
Είναι τρομακτικό.Ονομάζεται Toxoplasmosis Gondii.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψάξε ποιόν συμφέρει..να κλείσει ο πορθμός του Ορμούζ!!!!

Οι ΗΠΑ σκόπιμα εντείνουν την κατάσταση γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Το πολλών δισεκατομμυρίων πρόγραμμα εξόρυξης «δύσκολων» υδρογονανθράκων που ισχύει στις ΗΠΑ, μπορεί να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά υπό τον όρον υψηλών τιμών πετρελαίου. Αν σε απάντηση των ενεργειών των ΗΠΑ το Ιράν κλείσει το πορθμό του….. Ορμούζ, η αύξηση των τιμών είναι αναπόφευκτη, σημειώνουν οι αναλυτές.


Ακόμα πριν μερικές εβδομάδες οι εμπειρογνώμονες ήταν πεπεισμένοι ότι η κατάσταση δεν θα φτάσει μέχρι το πετρελαϊκό εμπάργκο κατά του Ιράν. Η ΕΕ, η Ιαπωνία και άλλες χώρες που εισάγουν το ιρανικό πετρέλαιο, θα είναι αναγκασμένες να βρουν άλλους προμηθευτές. Αλλά η πιο σοβαρή απειλή είναι οι απαντητικές ενέργειες της Τεχεράνης.  Οι αρχές του Ιράν δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η πίεση στην χώρα αυξηθεί, ο πορθμός του Ορμούζ θα κλείσει. Αυτή το μέτρο σημαίνει παράλυση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου γιατί ακριβώς μέσω αυτού του πορθμού πραγματοποιείται πάνω από το 45% όλων των θαλάσσιων μεταφορών. Σε αυτή την περίπτωση οι παγκόσμιες τιμές «μαύρου χρυσού» αυξάνονται κατά δύο φορές. Και αυτή η αύξηση συμφέρει περισσότερο στις αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι πεπεισμένος ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Σεργκέι Πραβοσούντοβ.
- Αυτό συμφέρει πολλούς στις ΗΠΑ. Μέσα σε τελευταίες δεκαετίες αναπτύσσεται πολύ δυναμικά η εξόρυξη αερίου σχιστόλιθου και τώρα άρχισαν την εξόρυξη πετρελαίου σχιστόλιθου. Στις ΗΠΑ αυτό είναι σχεδόν σχέδιο εθνικής σημασίας γιατί προβλέπει τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου εργατικών θέσεων. Χρειάζεται συνεχής γεώτρηση πετρελαιοπηγών για αυτή την εξόρυξη γιατί κανονικά εξαντλούνται σε ένα χρόνο. Το πετρέλαιο όμως πρέπει να κοστίζει όχι παραπάνω από 100 δολάρια το βαρέλι για να είναι κερδοφόρο το σχέδιο. Οι ΗΠΑ χρειάζονται το Ιράν για να κλείσει τον πορθμό του Ορμούζ μέσω του οποίου περνάει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Μέση Ανατολή. Τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο έλλειμμα.
Οι εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι υπάρχει και άλλη άποψη της «ιστορίας του σχιστόλιθου». Οι περιβαλλοντολόγοι των ΗΠΑ προειδοποιούν για τις καταστροφικές επιπτώσεις σε περίπτωση μαζικής αξιοποίησης των κοιτασμάτων σχιστόλιθου. Ακολουθεί το σχόλιο του Ρώσου περιβαλλοντολόγου καθηγητή Αλεξέι Γιάμπλοκοβ.
- Η εξόρυξη του αερίου σχιστόλιθου μπορεί να προκαλεί σεισμούς. Υπάρχει και άλλο πρόβλημα – το πρόβλημα της ρύπανσης των υπόγειων οριζόντων που μπορεί ναι είναι πολύ πλατιά. Και στην Αμερική τώρα  υπάρχουν λογομαχίες γύρω από το ερώτημα αν πρέπει ή όχι να επιτραπεί αυτή η εξόρυξη στη Νέα Υόρκη ή σε άλλες περιοχές.
Στη Νέα Υόρκη και τη Τέξας η εξόρυξη υδρογονανθράκων σχιστόλιθου απαγορεύτηκε. Οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στα κοιτάσματα, θυμούνται και τώρα πως από τη βρύση μαζί με το νερό έβγαινε αέριο. Παρόλα αυτά, αν οι τιμές του πετρελαίου αυξηθούν απότομα, κανείς δεν θα ακούει τους περιβαλλοντολόγους και τους πολίτες. Οι ΗΠΑ σε συνθήκες μείωσης των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης δεν μπορούν να επιτρέπουν στον εαυτό τους να εξαρτούνται από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής και τις ενέργειες του Ιράν. Αυτές οι δηλώσεις ακούγονται όλο και πιο συχνά στο Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο.

Πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Μυστική Τεχνολογία Δημιουργίας Σεισμών, Οι Θερμικές Σφαίρες Πλάσματος

Τα ufo’s που εμφανιστήκαν λίγο πριν το μεγάλο σεισμό που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ιαπωνία ήταν πραγματικά ufo ή ανθρώπινες θερμικές σφαίρες πλάσματος για πρόκληση καταστροφών; Ο σεισμός που προκάλεσε το τσουνάμι ήταν φυσική καταστροφή ή αποτέλεσμα ανθρώπινης σκόπιμης παρέμβασης στη φύση; Μην βιαστείτε να απαντήσετε ή να μας θεωρήσετε υπερβολικούς! Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή…

Τον Ιανουάριο του 1978, το περιοδικό ''Specula'' δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο περιέγραφε ένα απίστευτο φαινόμενο που αποκαλέστηκε ''Συμβάν Τέσλα'' και μπορούσε να παραχθεί εντός του εδάφους. Σύμφωνα με το άρθρο, τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ορισμένων συχνοτήτων που διαβιβάζονται εντός της Γης, δύνανται να σχηματίσουν γιγάντια στατικά κύματα και να παραχθεί μεγάλη ενέργεια που αν συγκεντρωθεί και συνδυαστεί σωστά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή σεισμών σε μακρινά σημεία. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα από το γνωστό φυσικό Νίκολα Τέσλα (Nicola Tesla).

Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1856, στο μικρό σερβικό προσφυγικό χωριό της Λίκα, μια περιοχή που ανήκει σήμερα στην Κροατία. Το 1879 αποφοίτησε από το Graaz και το 1884 ταξίδεψε στην Αμερική για να παρουσιάσει τα σχέδια του επαγωγικού κινητήρα στον Τόμας Έντισον, που ήταν πρωτοπόρος ως τότε στο χώρο της ηλεκτροτεχνικής. Ο Τέσλα δούλεψε λίγο καιρό μαζί με τον Έντισον μέχρι το 1885 που δημιούργησε την εταιρεία Tesla Arc Light Company, ενώ μερικά χρόνια αργότερα κατάφερε να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα. Στη διάρκεια της ζωής του κατοχύρωσε 700 ευρεσιτεχνίες, ενώ ήταν ο εφευρέτης του εναλλασσόμενου ρεύματος, του συστήματος ηλεκτρικής μετατροπής και μετάδοσης με περιοδικές εκφορτίσεις, της μετάδοσης ενέργειας μέσω ενός απλού αγωγού χωρίς επιστροφή, της ασύρματης μετάδοσης και συνέλαβε την ιδέα του περιστρεφόμενου μαγνητικού πεδίου και του επαγωγικού κινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα σε κάθε ηλεκτρική συσκευή! Επίσης ήταν ο εφευρέτης τριών εφευρέσεων που τράβηξαν τα βλέμματα των μυστικών υπηρεσιών. Των ραδιοκυμάτων, της επίγειας μεταφοράς ρεύματος αλλά και της συσκευής παραγωγής σεισμών!
Τέλη του 1899 μέχρι τις αρχές του 1900, ο Τέσλα άρχισε να πειραματίζεται πάνω στην ασύρματη μεταφορά ενέργειας στο Κολοράντο Σπρινγκς σε έναν εγκαταλειμμένο στάβλο που μετέτρεψε σε εργαστήριο και δεν άργησε να κάνει την σπουδαία ανακάλυψη: τα γήινα στατικά κύματα (terrestrial stationary waves). Στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο Τέσλα διαπίστωσε πως τόσο το έδαφος όσο και η ατμόσφαιρα της Γης, ήταν καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Κατά τη διάρκεια πειραμάτων δημιούργησε τεχνητές αστραπές μήκους σαράντα μέτρων, άναψε 200 λάμπες ακουμπώντας τες απλά στο έδαφος και έθεσε εκτός λειτουργίας μηχανές σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων! Ο μεγάλος εφευρέτης αντιλήφθηκε για πρώτη φορά πως η γη ήταν στην ουσία μια τεράστια «ενεργειακή λίμνη», που μπορούσε να μεταφέρει κυματικά τις διαταραχές των ηλεκτρικών πεδίων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, χωρίς τη χρήση καλωδίων.


Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη το 1900, ο Τέσλα άρχισε να κατασκευάζει στο Λονγκ Άιλαντ (Long Island) έναν πύργο για την ασύρματη μετάδοση σημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, με την ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ο κύριος στόχος του! Ο Tesla με το τεράστιο πηνίο στην κορυφή του πύργου κατάφερε να παράγει εκατομμύρια βολτ ηλεκτρικού ρεύματος αλλά εξαιτίας διαφόρων οικονομικών προβλημάτων και αποχώρησης των επενδυτών, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε λίγα χρόνια αργότερα.


Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη, ίδρυσε ένα εργαστήριο και άρχισε πειράματα με τις ηχητικές δονήσεις. Εφηύρε τον μηχανικό ταλαντωτή ή αντηχείο, ενώ σε μια δοκιμή προκάλεσε έναν σεισμό στο κάτω Μανχάταν, τρομάζοντας για ακόμα μια φορά τους κατοίκους της περιοχής που έβλεπαν συχνά πυκνά, σπίθες να ξεπηδούν από το εργαστήριο του. Όταν ο εκατομμυριούχος John Jacob Astor, στενός φίλος και χρηματοδότης του, πέθανε στον τιτανικό το 1912, ο Τέσλα χρεοκόπησε και βρέθηκε στο περιθώριο. 





Το 1924 οι αμερικανικές εφημερίδες αφιέρωσαν πολλά άρθρα τους στην περιβόητη «ακτίνα θανάτου» (Death Ray), στην οποία ενέπλεξαν και το όνομα του Τέσλα. Ο ίδιος ο εφευρέτης πάντως, στις διάφορες συνεντεύξεις που έδωσε, δεν συμφωνούσε με τον όρο «ακτίνα θανάτου» αλλά έκανε λόγο για ένα υπερόπλο ραδιοκυμάτων που θα καταργούσε όλους τους πολέμους! Με την ανακάλυψη αυτού του μυστηριώδους υπερόπλου ασχολήθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, καθώς έβλεπε την απειλητική σκιά της Ναζιστικής Γερμανίας να απλώνεται πάνω από την Ευρώπη και ιδιαίτερα πάνω από την αγαπημένη του πατρίδα, τη Γιουγκοσλαβία.





Τελικά απεβίωσε στις 7 Ιανουαρίου του 1943. Αμέσως μετά το θάνατό του, πράκτορες του FBI λεηλάτησαν το εργαστήριο και έκλεψαν μεγάλο μέρος των πολύτιμων σημειώσεων του, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν (όπως θα διαβάσετε παρακάτω), επιστήμονες των μυστικών υπηρεσιών δούλεψαν και βελτίωσαν τις δημιουργίες του.

Στις 10/12/1976 ο ΟΗΕ ξάφνιασε τους πάντες ανακοινώνοντας στην Γενική Συνέλευση τη ψήφιση της Συνθήκης: «Περί Απαγορεύσεως για Στρατιωτικές ή άλλες εχθρικές ενέργειες, της Χρήσης Τεχνικών Τροποποιήσεως του Περιβάλλοντος». Στις 30/1/1981 η εφημερίδα «Washington Post» έγραψε ότι το 1979 συνέβησαν παγκοσμίως 56 μεγάλοι σεισμοί και το 1980 ο ετήσιος αριθμός αυξήθηκε σε 71. Συμπτωματικά το 1980 ήταν έτος αυξήσεως των Ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών χαμηλής συχνότητας τόσον από τις ΗΠΑ, όσον και από τη Ρωσία.

Εκτός από τις αποδεδειγμένες εφευρέσεις του Τέσλα και την συνθήκη του ΟΗΕ, (και άλλα γεγονότα) τα λεγόμενα διαφόρων πολιτικών και επιστημόνων βγάζουν επίσης το συμπέρασμα ότι υπάρχει η τεχνολογία δημιουργίας σεισμών από τον άνθρωπο.





Ένας ερευνητής της τεχνολογίας Τέσλα και πυρηνικός μηχανικός, ο Αντ/ρχης Thomas Bearden, συνδύασε τις γνώσεις της ασύρματης μετάδοσης, των ραδιοκυμάτων, αλλά και του ταλαντωτή και σε διάλεξη στο Συμπόσιο της Ψυχοτρονικής Εταιρείας στις ΗΠΑ το 1981, δήλωσε : ''Ο Τέσλα ανακάλυψε ότι μπορούσε να εγκαταστήσει στατικά κύματα εντός της Γης (στον ρευστό πυρήνα της) ή να τα βάλει μεταξύ των πετρωμάτων έτσι ώστε η δραστηριότης των τελλουριακών πετρωμάτων να προσδώσουν ενέργεια στα στατικά κύματα''. Ο Thomas Bearden απεκάλεσε την ιδέα «Ενισχυτικό Πομπό Τέσλα» και εξήγησε πως εργάζεται. ‘’Με την αλλαγή της συχνότητας είναι δυνατόν να εξάγεις την ενέργεια είτε στη ατμόσφαιρα, είτε στην άλλη άκρη της Γης. Το ενεργειακό κύμα ιονίζοντας τον αέρα, αλλάζει το μοντέλο του καιρού και τα ρεύματα του αέρος. Αν η εισαγωγή των στατικών κυμάτων γίνει προοδευτικά τότε τα φαινόμενα αυτά θα είναι ομαλά. Αν όμως γίνει απότομα τότε θα συμβούν ακραία και βίαια φυσικά φαινόμενα. Αν τα επιταχύνουμε, τότε δεν θα ιονισθεί η ατμόσφαιρα, αλλά θα δημιουργηθούν φωτεινές μπάλες και εκλάμψεις πλάσματος (που θα μοιάζουν με ufo φαινόμενα), οι οποίες θα κατέβουν στη Γη και θα δημιουργήσουν τρομερές καταστροφές!'' Φυσικά, τα λεγόμενα του κ. Bearden δεν αποκλείουν το γεγονός αυτά τα φωτεινά αντικείμενα να είναι κανονικά ufo που παρακολουθούν φυσικά φαινόμενα, αν όντος αυτά είναι φυσικά φαινόμενα και όχι δημιουργήματα των μυστικών τεχνολογιών (οπότε σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για θερμικές σφαίρες πλάσματος και όχι για ufo).






Επίσης ως σύγχρονο παράδειγμα (ότι η τεχνολογία σεισμών υπάρχει) αναφέρουμε την δήλωση του πρώην Αμερικανού Γερουσιαστή Claiborne Pell: ''Χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη συνθήκη τώρα, πριν οι στρατιωτικοί ηγέτες του κόσμου αρχίσουν να κατευθύνουν θύελλες, να μεταβάλλουν το κλίμα και να προκαλούν σεισμούς στον αντίπαλο''. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι σήμερα η ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να προκαλεί τεχνητούς σεισμούς με την «Τηλεγεωδυναμική» τεχνολογία μέσα από το πρόγραμμα HAARP του Δρ. Νικ Μπέγκιτς.




Το πειραματικό πρόγραμμα HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) επίσημα έχει σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας για τη διέγερση και χρήση αυτής ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των επικοινωνιών (πχ HF, VHF, επικοινωνίες υποβρυχίων ELF, κτλ) αλλά ακόμη και για επιτήρηση (surveillance). Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων υψηλής συχνότητας (2.8-10MHz) και υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW), τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας, προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων. Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30-300Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τομογραφίας).

Στις ειδικές εγκαταστάσεις του HAARP στη Gakona της Αλάσκα στον Αρκτικό Κύκλο, (450 χλμ ανατολικά του Ανκορέιτζ), το Πεντάγωνο έχει εγκαταστήσει ένα μετασχηματιστή μαμούθ ικανό να παράγει ενέργεια πολλών gigawatt (δισεκατομμύρια watt) και 360 κεραίες ύψους 24 μέτρων η κάθε μία, γνωστή σαν συστοιχία IRI (ionospheric research instrument), ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοπομπούς που έχουν κατασκευασθεί ποτέ.




Το πρόγραμμα HAARP δεν δείχνει ένα απλό ακαδημαϊκό πρόγραμμα που έχει σαν σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας. Έχει συνοδευτεί από συνωμοσιολογικές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες, το HAARP αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), πρόκληση ακραίων καιρικών φαινομένων(τροποποίηση κλίματος) και παραγωγή σεισμών και τσουνάμι (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο).

Μεγάλοι ερευνητές και επιστήμονες, αναφέρουν ότι τα ηλεκτρικά κύματα παραγόμενα από τις ειδικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού διοχετεύονται στην υπερ-κεραία και εκπέμπονται στον ουρανό. Τα κύματα μέσω της αντανάκλασής τους στην ιονόσφαιρα πολλαπλασιάζουν την ισχύ της ραδιομαγνητικής συχνότητας (10 δισ. Watt) και κατευθύνονται σε επιθυμητά σημεία για την πρόκληση σεισμών σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, με την σταδιακή και επιλεκτική θέρμανση του σημείου μέσω ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, που έχει ως αποτέλεσμα η εκτόνωση αυτής της απορροφημένης ενέργειας να γίνεται με τη μορφή σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας.



Επίσημα το Haarp αναφέρει ότι εκπέμπει μικροκύματα υψηλής συχνότητας προς την ιονόσφαιρα, η οποία λειτουργεί σαν ένας τεράστιος καθρέφτης που αντανακλά τα μικροκύματα και τα στέλνει πίσω στην επιφάνεια της γης με την μορφή μικροκυμάτων χαμηλής συχνότητας, από 1 ως 100Ηz. Λόγω της έντονης αλληλεπίδρασης του φλοιού με την ιονόσφαιρα στο εύρος των χαμηλών συχνοτήτων, στις ίδιες χαμηλές συχνότητες θεωρείται πιθανή, αν και δεν έχει γίνει δημόσια παραδεκτή, η δυνατότητα επιλεκτικής πρόκλησης σεισμών με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα και με την ανακάλυψη του Τέσλα, ότι η Γη δονείται ή αντηχεί στην πολύ χαμηλή συχνότητα των 12 Hertz.



Οι κορυφαίοι αρχηγοί όλων κυριολεκτικά των Ευρωπαϊκών χωρών είχαν αρκετές συναντήσεις με το Δρ. Νικ Μπέγκιτς, πρωτοπόρο ερευνητή και συγγραφέα για τις επιχειρήσεις του HAARP, καθώς επίσης και με άλλους ανεξάρτητους επιστήμονες και ερευνητές. Ακολούθησαν πανευρωπαϊκές συσκέψεις στις οποίες εκφράστηκαν εξαιρετικά ισχυρές ανησυχίες, επιφυλάξεις και καθαρές αντιθέσεις εναντίον του HAARP και των περισσότερων, αν όχι όλων των διατάξεων του προγράμματος, καθώς επίσης σοβαρές επιφυλάξεις για τα μακροπρόθεσμα παγκόσμια αποτελέσματά του πάνω στο περιβάλλον. 







Βέβαια είναι λογικό να υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία παγκοσμίως για ένα τόσο επικίνδυνο όπλο, όπως το HAARP. Και ειδικά για τον έλεγχο του προγράμματος σεισμών, που είναι πιθανόν να είχε χρησιμοποιηθεί και στον σεισμό της Κίνας το 2008! Οι λόγοι συνήθως οικονομικοί...



Στον μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας το Μάρτιο του 2011, ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για δημιουργία τεχνητού σεισμού να ήταν η άρνηση της χώρας λίγο καιρό πριν, για υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αμερική (προτίμησε Κίνα και Ρωσία) και ειδικά η άρνηση της να συνδράμει το ΝΑΤΟ για στρατιωτική επίθεση στην Λιβύη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τιμ Γκάϊτνερ.

Φήμες θέλουν τον Γκάϊτνερ να θέλει την υποδούλωσή της Ιαπωνίας στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους της Γουώλ Στρητ, ζητώντας παράλληλα από το Τόκιο να σταματήσει εδώ και τώρα την πολιτική υποστήριξη που παρέχει στην Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, στο θέμα των πυρηνικών.
Πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ιαπωνία είχε απειληθεί με την χρήση όπλου που θα ενεργοποιούσε σεισμούς ώστε να προκληθεί πυρηνική καταστροφή στους αντιδραστήρες των εργοστασίων της. Δείτε ένα βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) όπου ο Καναδός δημοσιογράφος Benjamin Fullford αναλύει πως πήρε την ομολογία αυτή το 2008 από τον τότε υπουργό οικονομικών της χώρας Heizō Takenaka κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην τηλεόραση. Ο Καναδός δημοσιογράφος είναι εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή, μιλά άπταιστα τα ιαπωνικά και τότε διατελούσε διευθυντής του περιοδικού Forbes στην Ιαπωνία, το οποίο είναι ως γνωστόν το μεγαλύτερο περιοδικό οικονομικών στον κόσμο.


Ένας άλλος λόγος για να δημιουργηθεί τεχνητά ο σεισμός, ήταν η προστασία της Ιαπωνικής οικονομίας από τα εκατοντάδες δις Δολάρια που θα έδινε στις γύρο χώρες σε αποζημιώσεις, στην περίπτωση που θα υπήρχε διαρροή ραδιενέργειας από τους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, αν δεν υπήρχε η φυσική καταστροφή από το σεισμό και το τσουνάμι. Δηλαδή, φήμες μιλούν για διαρροή ραδιενέργειας πριν το τεχνητό σεισμό, ο οποίος έγινε για να μην πληρώσουν αυτά τα δυσβάστακτα ποσά. Ένα ενδεχόμενο αρκετά πιθανό, αφού ανιχνεύθηκαν ραδιενεργά τρόφιμα στη πόλη Ταϊπέι της Ταιβάν, που προέρχονταν από μη ραδιενεργή περιοχή της Ιαπωνίας και με ημερομηνία εισαγωγής, αυτή του μεγάλου σεισμού!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ) Etra Publishing


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!



Από «Το Βρετανικό Ίδρυμα Γεωλογικών Ερευνών» (Φυσικό Συμβούλιο Ερευνών Περιβάλλοντος):




Μια μαγνητική αντιστροφή είναι σε εξέλιξη ;


Η Ανωμαλία στο Νότιο Ατλαντικό (SAA) είναι γνωστό ότι αυξάνεται σε έκταση και εξαπλώνεται προς τα δυτικά από τη Νότια Αφρική, καθώς το εσωτερικό μαγνητικό πεδίο της Γης, αποδυναμώνεται γρήγορα σε αυτήν την περιοχή.  Αυτό μπορεί να είναι πρώιμες ενδείξεις για επικείμενη αντιστροφή στην κατεύθυνση του εσωτερικού μαγνητικού πεδίου της Γης.  Δεν γνωρίζουμε λεπτομερώς  τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια τέτοιων αντιστροφών, συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών που παρατηρήθηκαν στο μαγνητικό πεδίο και το χρόνο που μια τέτοια αντιστροφή χρειάζεται για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί για να γνωρίζουμε πού μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος ακτινοβολίας και πως η ατμόσφαιρα θα μπορούσε να απαντήσει.


Graph of magnetic north pole shift (420 years):



Another graph with possible outcomes :



5.0-5.9 quakes increasing at an alarm frequency (Average Annually=1300):


Years: 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011


Magnitude


5.0 to 5.9:  1344 | 1224 | 1201 | 1203 | 1515 | 1693 | 1712 | 2074 | 1768 | 1896 | 2009 | 2268 !!

source: [earthquake.usgs.gov]

Το γήινο μαγνητικό πεδίο υπήρξε στο παρελθόν πολύ ψηλά, χαμηλά, και  με πολλές αντιστροφές. Η τελευταία αντιστροφή έγινε περίπου πριν 800.000 χρόνια. Έτσι, η Γη είναι γνωστό ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει εκ νέου το μαγνητικό πεδίο της και το έχει πράξει κατά τη διάρκεια της ανθρώπινη προϊστορίας. Κατανοώντας την ανάπτυξη του  SAA, μπορεί να είναι δυνατόν κατά συνέπεια για την κατανόηση της διαδικασίας αντιστροφής, η οποία είναι σημαντική και τον αντίκτυπό της στη ζωή και το φυσικό περιβάλλον.
Έχουν επιβεβαιωθεί αναφορές για την «μετακίνηση των πόλων» προς τη Σιβηρία που επιταχύνεται. Θερμότερα γεωγραφικά πλάτη έχουν μετατοπιστεί ΒΔ.

 






Διαβάστε περισσότερα » »

Μιλημένα και συμφωνημένα.


Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς στήθηκε η κομπίνα της Energa και Hellas Power.


Ηλεκτροσόκ προκαλεί η κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να είχε στηθεί εις βάρος της ΔΕΗ, με πρωταγωνιστές τις μεγαλύτερες εταιρίες - παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power και την πώλησή τους πριν περίπου δύο μήνες σε ρωσο-αραβικό fund.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας "Real News", οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν εδώ και μήνες για την οσμή σκανδάλου, καθώς η ΔΕΗ τούς είχε ενημερώσει όχι μόνο για το ύψος των οφειλών των δύο προμηθευτών, που σήμερα φτάνουν τα 83.478.003 ευρώ, αλλά και για την παραπλανητική διαφήμιση στην οποία είχαν καταφύγει.


Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι 2 εταιρίες παρουσιάστηκαν ασυνεπείς ως προς την εξόφληση των υποχρεώσεών τους, με την ΔΕΗ να εκτιμά ότι έχουν αυθαιρέτως προχωρήσει σε στάση πληρωμών για το 2011 και αντιστοίχως, να ενημερώνει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Διαχειριστή του Ελληνικού συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η ΔΕΗ είχε προσφύγει από τις 4/11 και στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, υποστηρίζοντας πως οι ισχυρισμοί περί φθηνότερης ενέργειας είναι παραπλανητικοί.
Σύμφωνα ωστόσο με το πόρισμα - καταπέλτη του επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πάνω από 120 εκατ. ευρώ, αντί να αποδοθούν στη ΔΕΗ, μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία, ζημιώνοντας τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.


Ήδη με εντολή της Ανεξάρτητης Αρχής έχουν δεσμευτεί ποσά ύψους 100 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 2 εταιριών.
Αμφότερες οφείλουν συνολικά πάνω από 200 εκατ. ευρώ, ενώ ο αγοραστής που της ελέγχει δεν έχει καταβάλει τη ληξιπρόθεσμη δόση των ήδη ρυθμισμένων υποχρεώσεών του που ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στις οφειλές είναι και περίπου 100 εκατ. ευρώ που προέρχονται από το χαράτσι της ΔΕΗ και δεν έχουν αποδοθεί στο δημόσιο.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Real News" η εντολή που έχει δοθεί στις εταιρίες που διαχειρίζονται τους καθυστερημένους λογαριασμούς είναι να αποδεικνύουν στους μεγάλους πελάτες την καταβολή των οφειλομένων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.




 http://news247.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

ALERT! ΠΡΩΤΑ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα » »

FNOUS-ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ

 


Κώστας Σινιώρης
Διαβάστε περισσότερα » »

Διευκρινήσεις για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Διευκρινήσεις για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.για ιατρική εξέταση, συνταγογράφηση και αναγραφή εξετάσεων μπορούν να εξυπηρετούνται:
1. Από τις Υπηρεσίες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πολυϊατρεία, ιατρεία κ.λπ. πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).
2. Από τους σχηματισμούς του ΕΣΥ (εξωτερικά ιατρεία Κρατικών Νοσοκομείων, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία).
3. Από τους συνεργαζόμενους (συμβεβλημένους) με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς (η λίστα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.eopyy.gov.gr/MedSupplier/Index καθώς και στους διαδικτυακούς τόπους των εντασσόμενων στον Οργανισμό φορέων),
4. Από τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί μόνο για συνταγογράφηση φαρμάκων και παραπομπή παρακλινικών εξετάσεων και μόνο ηλεκτρονικά.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :

Όταν ο ασφαλισμένος απευθύνεται σε πιστοποιημένο ιδιώτη γιατρό το κόστος της επίσκεψης βαρύνει τον ασφαλισμένο και δεν αποδίδεται από τον Φορέα.
Στα πολυιατρεία - ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ) εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Οι ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ ( πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμοι και αυτοί που έχουν σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου εξυπηρετούν όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ  –     ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Για τη διενέργεια παρακλινικών – διαγνωστικών εξετάσεων οι ασφαλισμένοι απευθύνονται:
• Στις υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ (πρώην Μονάδες Υγείας ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).
• Στα εργαστήρια των σχηματισμών του ΕΣΥ (εξωτερικά ιατρεία Κρατικών Νοσοκομείων – Κέντρα Υγείας).
• Στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικούς παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (λίστα των οποίων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ).
Ο γιατρός που εξετάζει τον ασθενή υποχρεούται να ελέγχει την ταυτοπροσωπία και την ασφαλιστική του ικανότητα και να αναγράφει, στην περίπτωση χειρόγραφης παραπομπής, στο βιβλιάριο υγείας του τις παρακλινικές εξετάσεις τις οποίες παραγγέλλει .

Η θεώρηση – έγκριση δίδεται από τους ελεγκτές μόνο για τα χειρόγραφα παραπεμπτικά για εξετάσεις ποσού άνω των 100 € εντός (10) ημερών από την αναγραφή τους. Για τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά δεν απαιτείται έγκριση. Επίσης δεν απαιτείται έγκριση όταν η εξέταση εκτελείται από τις υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ, ή από τα εργαστήρια των σχηματισμών του ΕΣΥ ανεξαρτήτως ποσού.
Η εξέταση εκτελείται εντός (30) ημερών από την ημερομηνία θεώρησης, όταν απαιτείται έγκριση ελεγκτή και από την ημερομηνία έκδοσης του παραπεμπτικού, όταν δεν απαιτείται θεώρηση.
Οι ασφαλισμένοι (άμεσα και έμμεσα) συμμετέχουν στη δαπάνη των εξετάσεων με ποσοστό 15% όταν αυτές πραγματοποιούνται σε συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους.
Δεν προβλέπεται συμμετοχή του ασφαλισμένου όταν :
- -
οι εξετάσεις εκτελούνται εντός των δομών του Οργανισμού ή των σχηματισμών του ΕΣΥ. οι  εξετάσεις   αφορούν       προμεταμοσχευτικό    ή μεταμοσχευτικό έλεγχο   και  εκτελούνται         σε εξουσιοδοτημένα κέντρα που λειτουργούν σε κρατικά νοσοκομεία ή ΝΠΙΔ κοινωφελούς χαρακτήρα.
- Επίσης δεν προβλέπεται συμμετοχή για τη διενέργεια εξετάσεων που γίνονται στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του Οργανισμού.
Παραπεμπτικά   που       εκδίδονται   ηλεκτρονικά      ή χειρόγραφα και αφορούν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής με μηδενική συμμετοχή, ο παραγγέλλων ιατρός θα πρέπει να αναγράφει επί του παραπεμπτικού ότι πρόκειται για εξετάσεις που διενεργούνται στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου, σύμφωνα με τον Ε.Κ.Π.Υ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και θα αναγράφονται στο βιβλιάριο Ασθενείας.

Η δαπάνη για διενέργεια εξετάσεων σε μη συμβεβλημένους φορείς βαρύνει τον ασφαλισμένο και δεν αποδίδεται από τον ΕΟΠΥΥ.


Για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούνται από:

•      ̈Όλα τα Κρατικά Νοσοκομεία. 
•      Τις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές, η λίστα των
οποίων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Για την εισαγωγή του ασθενούς σε συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από το θεράποντα ιατρό στην οποία θα αιτιολογείται η ανάγκη για νοσηλεία. Η εισαγωγή θα αναγγέλλεται ηλεκτρονικά από τη νοσηλευτική μονάδα που υποδέχεται τον ασθενή και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί με το υπ. Αριθμ. Οικ. 145/11.1.2012 έγγραφο, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, καθώς και στο διαδικτυακό τόπο των εντασσόμενων με τον ΕΟΠΥΥ φορέων.
Η έξοδος του ασθενούς από τη νοσηλευτική μονάδα αναγγέλλεται άμεσα με την ίδια διαδικασία που αναγγέλλεται και η είσοδος.
Ο έλεγχος της ασφαλιστικής ικανότητας του ασθενούς προκύπτει από το βιβλιάριο ασθενείας και αποκλειστικά υπόχρεος και υπεύθυνος αυτού του ελέγχου είναι η νοσηλευτική μονάδα που υποδέχεται τον ασθενή.
Για  νοσοκομειακή      περίθαλψη    που πραγματοποιείται         σε     μη συμβεβλημένη νοσηλευτική μονάδα, η δαπάνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον ασφαλισμένο χωρίς δικαίωμα αναζήτησης αυτής από τον φορέα.
Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την αρ. Φ 80000/οικ.32115/2009 Κ.Υ.Α. που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3010/Τ.Β./29-12-2011 οι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πάροχοι υγείας (Νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια) θα υποβάλλουν δικαιολογητικά για εκκαθάριση στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Πρώην Υ.Π.Α.Δ).


το πλήρες έγγραφο βρίσκεται εδώ

 http://medlabgr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Το ειδικό τέλος στα ακίνητα επιβλήθηκε επειδή δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε τους φόρους του 2011»


Σε μία ομολογία που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων προέβη ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων.

«Το ειδικό τέλος στα ακίνητα επιβλήθηκε εεπιδή δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και αμέσως δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες των ιδιοκτητών ακινήτων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως υπάρχει «υπεύθυνος» για την αδυναμία είσπραξης, ο οποίος μάλιστα είναι γνωστός χωρίς ωστόσο να δεχθεί να τον κατανομάσει.

Στην ίδια ομιλία ο κ. Οικονόμου άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση ενώ απέρριψε τα σενάρια περί αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Εξάλλου, και την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε υποστηρίξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ εστίασης είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση, στην παρούσα φάση.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την περυσινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, «λάθος, που δεν έγινε κατά λάθος, αλλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων σε εφαρμογή του μεσοπροθέσμου προγράμματος».

 



newpost.gr
Διαβάστε περισσότερα » »