Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Εχετε ακίνητα; Δε χαλαρώνετε ποτέ Έρχονται 5 νέα χαράτσια μετά τις εκλογές.


Και για να μη... χαλαρώσουν καθόλου οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ιδού 5 νέα χαράτσια. Αμέσως μετά τις εκλογές εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν έως και πέντε φόρους για την ακίνητη περιουσία τους. Συνολικά μέχρι το τέλος τους έτους θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία περί τα 3,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, από τον Μάιο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν: 1. Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη εκκαθαριστεί 2.920.000 δηλώσεις από 3.946.646 ιδιοκτήτες και έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 278,97 εκατ. ευρώ. 2. Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009. Οσοι είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%, ανάλογα με το ύψος της περιουσίας. 3. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, θα λάβουν τον «λογαριασμό» του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010. 4. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Πάνω από 600.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν και άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011. 5. Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012 που επιβάλλεται και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το τέλος θα καταβληθεί σε 5 ίσες δόσεις.
 
news24gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι αλήτες νομίζουν ότι μιλούν ακόμα στα πρόβατά τους!

H “Goldman Sachs” κάνει… exit poll για τις εκλογές
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Οι διεθνείς παρεμβάσεις, τα σχόλια, οι εκτιμήσεις και οι προτροπές για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και πρωτοφανή επιμονή από την πλευρά των πρωταγωνιστών.
Είναι ίσως πιθανότατα η πρώτη καταγεγραμμένη διεθνής εμπειρία στις σύγχρονες αστικές Δημοκρατίες, όπου οι εκλογές μιας χώρας ξεπερνούν, όχι απλά και μόνο τα γεωγραφικά σύνορά της, αλλά ευρύτερα το εκλογικό σώμα που έχει δικαίωμα να ψηφίσει.
Το Μνημόνιο στο οποίο καταδίκασε την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί ως η «ύστατη πλάνη», προκειμένου να δικαιολογούν οι εκπρόσωποι ή οι… προϊστάμενοι των δανειστών την ωμότητα της παρέμβασής τους, μέσω της οποίας προσπαθούν να καθοδηγήσουν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. Με μόνιμη πλέον την επωδό της «επικινδυνότητας» για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης και το μέλλον του τόπου.
Τελευταίο, αλλά εξόχως χαρακτηριστικό παράδειγμα, η έκθεση της «Goldman Sachs», μιας… σκιάς από τα παλιά, αν θυμηθούμε τη διαρκή κατηγορία για το πώς η Ελλάδα «πείραξε» τα στοιχεία με τα οποία εξασφάλισε την ένταξή της στην ευρωζώνη, πριν από μια δεκαετία.
Ο αμερικανικός κολοσσός λοιπόν, με παρέμβαση και… ρόλο σε όλες τις μεγάλες κρίσεις στην παγκόσμια οικονομία τα τελευταία χρόνια, με κορυφαία στιγμή την κατάρρευση της «Lehman Brothers», τον Οκτώβριο του 2008, θεωρεί με έκθεσή της, απίθανη μια ριζική αλλαγή στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, προβλέποντας ότι δεν θα αναδυθούν τελικά «ασταθείς» πολιτικές δυνάμεις.
Οι αναλυτές της «Goldman Sachs» μάλιστα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι το ρευστό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, θα προωθήσει μια νέα συγκυβέρνηση.
Με την τάση των διεθνών παραγόντων να παρεμβαίνουν στη χώρα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα χρειαστούμε… exit poll για να μάθουμε εγκαίρως το αποτέλεσμα της κάλπης. Θα μας το έχουν… μαρτυρήσει οι ίδιοι.

statesmen
arxaiaithomi
Διαβάστε περισσότερα » »

Πλήρωσε με την ζωή της το ενδιαφέρον της για τους αλλοδαπούς. ΌΣΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΚΑΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ!ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι οι δολοφόνοι- πατέρας και γιος-της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη από την Επισκοπή Ηρακλείου την είχαν βιάσει πολλαπλώς πριν ξεψυχήσει φιμωμένη στο πάτωμα του σπιτιού της.
Οι δολοφόνοι της, ένας 44χρονος Ρουμάνος και ο 18χρονος γιος του, γνώριζαν την άτυχη γυναίκα καθώς στο παρελθόν διέμεναν δίπλα στο σπίτι της. Έτσι εξηγείται γιατί της είχαν δέσει τα μάτια.
“Μαμά Σοφία”. Έτσι αποκαλούσε σύμφωνα με κατοίκους της Επισκοπής την 85χρονη Σ. Κορναράκη ο 44χρονος Ρουμάνος, ο οποίος μαζί με τον 18χρονο γιο του, κατηγορούνται για τον βιασμό και την δολοφονία της.
Η άτυχη γερόντισσα πολλές φορές τον είχε βοηθήσει ενώ του έδινε φαγητό και τσάμπα τσιγάρα. Και δεν ήταν ο μοναδικός. Η 85χρονη, γνωστή για την καλοσύνη και την φιλευσπλαχνία της, πάντα ήταν δεκτική στους οικονομικούς μετανάστες, γεγονός που είχε σχολιαστεί από τους γείτονες της, οι οποίοι πολλές φορές την είχαν προειδοποιήσει, φοβούμενοι τα χειρότερα. “Μην ανοίγεσαι τόσο πολύ” της έλεγαν. Εκείνη όμως ήταν ανένδοτη και γι’ αυτό είχε γίνει “η μαμά” πολλών αλλοδαπών, όπως την αποκαλούσαν.Προσήχθησαν και εξετάστηκαν εξονυχιστικά καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας μέχρι που παραδέχτηκαν εν μέρει την ενοχή τους, ρίχνοντας ωστόσο ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία το μεγαλύτερο βάρος της ειδεχθούς δολοφονίας φέρεται να πέφτει στους ώμους του πατέρα, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά την γιαγιά τόσο ως γείτονας όσο και ως πελάτης.
Κι οι δύο ισχυρίστηκαν ότι την επίμαχη νύχτα έφθασαν με τα πόδια στην Επισκοπή με σκοπό να ληστέψουν την ηλικιωμένη.
Ο γιος ισχυρίζεται ότι πρώτος μπήκε ο πατέρας του στο σπίτι της 85χρονης, την οποία ακινητοποίησε, ρίχνοντας την στο πάτωμα. Εκείνος ακολούθησε και άρχισε να ψάχνει το σπίτι για να βρει χρήματα και χρυσαφικά.
Μετά βγήκε έξω για να φυλάει τσίλιες και ο πατέρας του παρέμεινε στο σπίτι. Ο ίδιος εκτιμά ότι τότε βίασε την 85χρονη.
Ακριβώς τα ίδια αλλά με αντιστραμμένους ρόλους ισχυρίστηκε και ο πατέρας, ο οποίος έριξε το …μπαλάκι στο γιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ταυτοποιήθηκε το σπερματικό υγρό του 44χρονου τόσο από τα δείγματα που είχαν ληφθεί από την σορό της υπερήλικης όσο και από ένα πανί που βρέθηκε κάτω από το στόμα της.
Επίσης αποκαλύπτεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια του βασανισμού της 85χρονης, ο 18χρονος-ο οποίος ενηλικιώνεται τον Ιούλιο-δίψασε, πήρε ένα αναψυκτικό και στην συνέχεια εγκατέλειψε το κουτί πάνω στο ψυγείο της 85χρονης. Εκεί ανιχνεύτηκε το γενετικό του υλικό.
Μετά, πατέρας και γιος, πήγαν στο κατάστημα ψιλικών της Κορναράκη απ’ όπου πήραν μεγάλο αριθμό τσιγάρων. Κάποιες κούτες βρέθηκαν στο σπίτι τους, στις Αγιές Παρασκιές.
Πηγή: Κρητική εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο λαός ψέλνει τον εθνικό ύμνο στην Ανάσταση

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο λαός ψέλνει τον εθνικό ύμνο στην Ανάσταση
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έψελνε το «Χριστός Ανέστη», αλλά οι πολίτες έψελναν τον εθνικό ύμνο!
Κατά την διάρκεια του μυστηρίου της Ανάστασης, πλήθος κόσμου που είχε παρευρεθεί στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θέλησαν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την εξαθλίωση που βιώνει ο ελληνικός λαός, ψάλλοντας αντί για το «Χριστός Ανέστη», τον εθνικό ύμνο, μεταδίδοντας το δικό του μήνυμα τόσο στην πολιτική ηγεσία όσο και στην θρησκευτική.


tsantiri.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Γρεβενά: Δολοφονήθηκε τελικά ο 78χρονος λαχειοπώλης του Καρπερού – Συνελήφθη ο ένοχος…


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star-Fm.gr, ο άτυχος 78χρονος λαχειοπώλης, το πτώμα του οποίου βρέθηκε την Μ.Παρασκευή σε αποθήκη στο Καρπερό Γρεβενών, έφερε, (κατά την νεκροψία -νεκροτομή που έγινε το Μ.Σάββατο), κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στο θώρακα, γεγονός που καταδεικνύει πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.


Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αστυνομικών αρχών όπου προέβησαν στη σύλληψη ενός 23 χρονου Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται πως ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του που έγινε με σκοπό τη ληστεία.

Να θυμίσουμε πως είναι η δεύτερη υπόθεση εξιχνίασης δολοφονίας στη Δυτική Μακεδονία και μάλιστα μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες από το συμβάν, αφού είχαν βρεθεί και οι ένοχοι της δολοφονίας του 50χρονου εργαζόμενου της ΔΕΗ το πτώμα του όποιου είχε εντοπιστεί το μεσημέρι της Κυριακής (11/03) σε κτήμα στο δρόμο Κοζάνης-Πετρανών.

star-fm.gr

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ; - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ"... ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ "ΑΜΠΕΛΙ" ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ "ΠΡΙΓΚΙΠΑ" ΠΑΥΛΟΥ

Μετά τους «συνωστισμούς» της Μαρίας Ρεπούση στον προβλήτα του λιμανιού της Σμύρνης, που είχε κοκκινίσει από το αίμα των διωκόμενων Ελλήνων, τα υπέροχα και «εντυπωσιακά» στίφη των Οθωμανών που «παρελαύνουν κάτω από τον λαμπερό ήλιο» επιστρέφουν. Αυτήν τη φορά μέσα από ένα ανθελληνικού περιεχομένου «εκπαιδευτικό πρόγραμμα» που μοιράζεται σε παιδιά της Ε' τάξης δημοτικού κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Ισλαμικών Τεχνών του Μουσείου Μπενάκη. Το προπαγανδιστικό πόνημα που προωθεί ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τουρκικού ιμπεριαλιστικού επεκτατισμού και πειθαναγκάζει ανήλικες ψυχές να θαυμάζουν «τις κελεμπίες, τα μιχράμπ και τους ιμάμηδες» της Τουρκίας αποκαλύφθηκε όταν αγανακτισμένος γονέας κατήγγειλε με ενυπόγραφη επιστολή του στον διευθυντή σχολείου των βορείων προαστίων ότι «δεν μπορεί να βλέπει το παιδί του να γράφει το αρχαιοελληνικό όνομά του από δεξιά προς τα αριστερά σαν τους βάρβαρους Οθωμανούς που σκλάβωσαν την πατρίδα μας και μας έκαναν ραγιάδες». Μάλιστα ο ίδιος γονιός (γνωστός γιατρός στο επάγγελμα) μας εξέφρασε τους φόβους του για πιθανή εμπλοκή στη χρηματοδότηση του βιβλίου (εκτός από τον ελληνικό λαό που το πληρώνει μέσω του κρατικού Προϋπολογισμού) και μηχανισμών του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.
 foto-islam1
Ο γνωστός γιατρός προσήλθε στη «δημοκρατία» έξαλλος. Μας διηγήθηκε ότι κατά την είσοδο των παιδιών στο μουσείο («λες και εξέλειπαν άλλα μουσεία, όπως το Βυζαντινό, ένα ελληνοχριστιανικό», όπως σχολίασε) οι υπεύθυνοι μοίρασαν στους μαθητές εγχειρίδιο με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό στην Ανατολή».
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του καταγγέλλοντος προς τον διευθυντή του σχολείου, στη σελίδα 6 του συγκεκριμένου εντύπου αρχίζει η πλύση εγκεφάλου: «Η αραβική γλώσσα, αντίθετα με την ελληνική γράφεται από τα δεξιά προς τα αριστερά. Προσπάθησε να γράψεις με αυτό τον τρόπο. Πόσο δύσκολο είναι;» Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι οι μαθητές καθοδηγούμενοι, ανέγραψαν επί των εντύπων το μικρό τους όνομα από τα δεξιά προς τα αριστερά.
foto-islam2
Σε άλλη σελίδα αναγράφεται: «Ο στρατός των Οθωμανών σουλτάνων έκανε συχνά παρελάσεις στις μεγάλες πόλεις της αυτοκρατορίας για να δείξει τη δύναμή του. Φαντάσου πόσο εντυπωσιακή θα ήταν η εμφάνιση των στρατιωτών με τις επίχρυσες πανοπλίες τους να παρελαύνουν κάτω από τον λαμπερό ήλιο». Με τον τρόπο αυτό, όπως καταγγέλλει ο γονιός, ο συγγραφέας του εγχειριδίου επιχειρεί να ερεθίσει τη φαντασία του μαθητή και παραπλανώντας τον να του προκαλέσει αισθήματα θαυμασμού για τα κατορθώματα του οθωμανικού μιλιταρισμού που καταδυνάστευσε επί εκατονταετηρίδες πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.
foto-islam3
Στο εγχειρίδιο που πήραν στα χέρια τους εκατοντάδες Ελληνες μαθητές επιχειρείται -μεταξύ άλλων- ανάκληση της ιστορικής μνήμης, καθώς φωτογραφίζονται τα σκλαβοπάζαρα, το παιδομάζωμα, καθώς επίσης και γενοκτονίες Ελλήνων, Ποντίων και Αρμενίων. «Οι μουσουλμάνοι ηγεμόνες διατηρούσαν τον έλεγχο της αυτοκρατορίας τους έχοντας στην υπηρεσία τους μια δύναμη χιλιάδων στρατιωτών. Αρχικά οι στρατιώτες ήταν Αραβες, αργότερα όμως για την κατάκτηση νέων εδαφών και τη διατήρηση της εξουσίας χρησιμοποιήθηκαν μισθοφόροι από την Κεντρική Ασία, Τούρκοι ή σκλάβοι από την Ευρώπη», αναφέρεται.



http://makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

(Η είδηση από την ΕΡΑ Κομοτηνής, εκπομπή “Τέρμα Κοσμίου” της Αμαλίας Γαρυφαλλίδου την Μ. Τετάρτη)

Ενα από τα ονόματα στους πίνακες μεταθέσεων εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα είναι και αυτό της γνωστής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου.
Η Χαρά Νικοπούλου που τα τελευταία 2 χρόνια υπηρετούσε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης έπειτα από μετάθεση που αναγκάστηκε να ζητήσει, επιστρέφει στον χώρο της Θράκης που όπως ανέφερε αγαπά και νοιώθει σαν το σπίτι της!
Δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποιο σχολείο θα υπηρετήσει και ούτε και η ίδια γνωρίζει κάτι τέτοιο, όμως κατά πάσα πιθανότητα αυτό δεν θα είναι σχολείο μειονοτικής εκπαίδευσης αλλά μάλλον δημόσιο δημοτικό σχολείο.
Η Χαρά Νικοπούλου είχε υπηρετήσει 5 …ατελείωτα χρόνια στο μειονοτικό δημοτικό του χωριού Μεγάλο Δέρειο του Εβρου μέχρι και το καλοκαίρι του 2010 όπου έφυγε με μετάθεση που αναγκάστηκε να ζητήσει λόγω του περιβάλλοντος τρομοκρατίας εις βάρος της που επικρατούσε στην περιοχή από εγκάθετους του τουρκικού εθνοτικού φανατισμού και ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αν και παιδιά και γονείς στην πλειοψηφία της την υπεραγαπούσαν και εκτιμούσαν το εκπαιδευτικό της έργο.
Η δασκάλα του Μεγάλου Δερείου, όπως συνήθως αναφέρεται δεν επιθυμεί με τίποτε να ξαναμπεί σε αυτό το παιχνίδι δημοσιότητας παρά μόνο να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη που δεν είναι η εκπαίδευση των παιδιών. Και όσοι την έχουν γνωρίσει ως δασκάλα λένε όντως τα καλύτερα λόγια.


http://rodopinews.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ -- ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΛΙΔΑΚΗ‏




isxys.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ράτσα σου γεννήθηκε να πολεμάει το αδύνατο και να το νικάει ... Ψυχική έπαρση Ελλήνων ...το άρθρο του Κωνσταντίνου


Δείτε πως έχει το πράμα. Στην αρχή σε αγνοούν, στη συνέχεια σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, στο τέλος νικάς. Ελάχιστη πολιτική παιδεία να είχατε εσείς οι «ταγοί», θα ξέρατε ότι ο Γκάντι από την ημέρα που είπε αυτή τη φράση δεν έχει διαψευστεί ποτέ. Κι όσο ηλίθιοι, πανίβλακες και πουλημένοι και να είστε, ξέρετε ότι ήδη είμαστε στο "μετά σε πολεμούν". Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους…

Να παλεύεις το αδύνατο αδερφέ μου. Κι όσο εσύ το παλεύεις, τόσο και θα επιβεβαιώνεται ο νομοτελειακός κανόνας που σε θέλει να στέφεσαι νικητής. Και το γνωρίζουν τα μίσθαρνα ανθρωπάκια που τώρα στριφογυρίζουν στις ακριβοθώρητες καρέκλες τους. Γνωρίζουν πως από τη στιγμή που αποφάσισαν να σου κηρύξουν τον πόλεμο, έχουν χάσει. Γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Το ξέρουν πως είναι λίγοι, μικροί και πεπερασμένοι σε αριθμό, μα πιότερο σε ήθος. Κι αν οι μικρές νίκες τους γίνονται σημαίες από τα καλοπληρωμένα δουλικά τους, εσύ να ξέρεις πως μόνο μικρές νίκες θα έχουν, μαζί με τον τρόμο που τους γιομίζει η περπατησιά σου.

Μην θωρείς το βουνό και σκιάζεσαι πως δεν θα το ανέβεις. Δικό σου το βουνό, δικός σου και ο χρόνος για να αγναντέψεις από την κορυφή του. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι που τρίζουν τα δόντια τους, να ξέρεις πως το κάνουν από τον τρόμο πως τους πλησιάζεις, από την γνώση πως θα τους τσακίσεις. Πιότερο δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, από το να προκαλέσουν την βίαιη αποκαθήλωσή τους που θα επιφέρει το δικό σου αποφασιστικό περήφανο περπάτημα, που θα επιβάλει η δική σου έντιμη ματιά.

Διαβουλεύονται οι «ιπτάμενοι» επί των κοθόρνων τους, τρεμάμενοι ανέντιμοι πολιτευτάδες, απάτριδες πολιτικοί νάνοι και μεσίτες μιάς πατρίδας που ποτέ δεν αγάπησαν αλλά και της ίδια τους της ψυχής που αποτίμησαν με αργύρια και όχι με την λεβεντιά που σε εσένα περισσεύει.

Στον αγώνα της ζωής εσύ έχεις εμπειρία και γι αυτό σήμερα σαν θα μπεις στην παλαίστρα να είσαι βέβαιος πως θα νικήσεις τους επιδειξιομανείς φρουρούμενους νενέκους. Χτενίσου όπως οι πρόγονοί σου έκαμαν πριν τους μεγάλους αγώνες ζωής και θανάτου και μπες στον δικό σου σημερινό αγώνα. Εσένα σε τρέμει και σε τιμά ως κι ο θάνατος, ενώ τους άμαθους στον αγώνα τους περιμένει για να τους τσουβαλιάσει στα έγκατα και στα σκοτάδια της ατιμίας που οι ίδιοι έκαναν σκοπό της ζωής τους.

Εμπρός λοιπόν αδερφέ και να θυμάσαι… η δική σου η ράτσα φτιάχτηκε για να πολεμάει με το αδύνατο και να το νικά. Η δική σου η ράτσα είναι ο τρόμος όλων εκείνων που επιβουλεύονται την ελευθερία, την δημοκρατία και τις πανανθρώπινες αξίες. Εσένα έφερε η ιστορία και πάλι στο κρίσιμο σταυροδρόμι, για να αντιπαλέψεις με τα θηρία που έχουν γυάλινα πόδια. Εσένα έφερε και πάλι η ιστορία εμπρός της για να δοξαστείς και να την δοξάσεις…
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Μακάρι η Ελλάδα να γαμή@ει το μπουρδέλο την ΕΕ

Άφωνους άφησε τους αναγνώστες της Huffington Post ο Ελληνογάλλος τραγουδοποιός, Ζορζ Μουστακί… ο οποίος με περίσσια ωμότητα και χωρίς ίχνος αβρότητας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο ευρωπαϊκό οικονομικό στερέωμα: «Μακάρι η Ελλάδα να γαμ… το μπου…λο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!» ανέφερε χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο τραγουδοποιός, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τα νέα που μαθαίνει για την Ελλάδα.
«Σφίγγεται η καρδιά μου όταν μαθαίνω τα νέα της Ελλάδας» σχολίασε ο 78χρονος Μουστακί, υπενθυμίζοντας ότι η «Ευρώπη» είναι λέξη ελληνικής προέλευσης, που σημαίνει «αυτή που έχει ευρεία όραση».
 
«Μου αρέσει αυτή η αντίδραση, επειδή την κρίση δε τη δημιούργησε ο λαός. Σε αυτόν όμως φορτώνουν το βάρος. Στο κάτω κάτω ο λαός έχει πιο ανεπτυγμένη αίσθηση πολιτικής ευθύνης από όσους βολεύονται με τις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών. Καλά θα κάνει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά της».
Από το άρθρο του δεν απουσίασε ούτε ο φίλος του, Μίκης Θεοδωράκης, η αντίσταση κατά των χουντικών δυνάμεων και το νέο κύμα φτωχών μεταναστών, το οποίο δημιουργεί, όπως είπε χαρακτηριστικά «η ασυδοσία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πηγή: 24h.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θανητοφόρο τροχαίο λίγα λεπτά πριν την Ανάσταση στην Πτολεμαίδα

Θανητοφόρο τροχαίο, λίγα λεπτά πριν το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης, σημειώθηκε στην Πτολεμαίδα , στο δρόμο για Κοζάνη στο ύψος του γνωστού πολυκαταστήματος Alex Pak, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και στη συνέχεια σε κολώνα του ΟΤΕ.


Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, νεκρός είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου ηλικίας 25 χρονών Κ.Κ, ενώ βαριά τραυματίας είναι ο οδηγός Π.Κ ηλικίας 31 ετών που νοσηλεύεται στο Μποδοσάκειο.

Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί η Τροχαία Πτολεμαίδας.

 
kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Tunguska TO ΡΩΣΙΚΟ Roswell...ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!

 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Γκότζι μπέρι", από την Κίνα στην Ελλάδα


goji_berriΝέο φυτό, που ήταν άγνωστο στους περισσότερους, κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα.
Η εναλλακτική καλλιέργεια του "γκότζι μπέρι" φαίνεται πως αποτελεί επιλογή όλο και περισσότερων νέων αγροτών. Το γκότζι είναι το πρώτο άγριο αντιοξειδωτικό φρούτο, αφού περιέχει 25.100 αντιοξειδωτικές μονάδες.
Το γκότζι μπέρι αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες από -20 έως +40 βαθμούς Κελσίου, χρειάζεται στραγγισμένα εδάφη και μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνεια. Οι σπόροι του πρέπει να φυτευτούν το χειμώνα, έτσι ώστε να βγει η ρίζα την άνοιξη. Η συλλογή του καρπού γίνεται με το χέρι, άρα είναι προτιμότερο για χωράφια λίγων στρεμμάτων.
Είναι ένα δέντρο που ζει μέχρι και 100 χρόνια. Καρπούς παράγει από τον 1ο-2ο χρόνο, ενώ σε πλήρη παραγωγή φτάνει τον 3ο-4ο χρόνο. Άρχισε να καλλιεργείται σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στη Μακεδονία. "Το γκότζι μπέρι είναι ένα φυτό που θέλει λίγα στρέμματα και μπορεί να έχει καλό εισόδημα ο αγρότης. Κάποιοι το τολμούν", ανέφερε ο προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Νάουσας, Ζαφείρης Τσουκαλάς.
Τα Ιμαλάια, εκτός από τις ομορφιές των επιβλητικών ορεινών όγκων και του Θιβέτ, παράγουν και πολύ σημαντικά φρούτα για την υγεία του ανθρώπου. Ένα από αυτά είναι και το φρούτο γκότζι το οποίο σε μετάφραση λέγεται το μούρο της ευτυχίας. Εκτός από τα Ιμαλάια, το γκότσι μπέρι καλλιεργείται πλέον και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το φυτό έγινε γνωστό ουσιαστικά από τη Κίνα όπου περίπου από το 2800 π.Χ. γίνονται γραπτές αναφορές σχετικά με τις ιδιότητές του και κυρίως για την βοήθεια στην μακροζωϊα. Πλέον το γκότζι χρησιμοποιείται παγκοσμίως.
Το φυτό γκότζι είναι το πρώτο, και με τεραστίων διαστάσεων διαφορά από το δεύτερο, άγριο αντιοξειδωτικό φρούτο αφού περιέχει 25.100 αντιοξειδωτικές μονάδες. Για να γίνει αντιληπτό αυτό, το αμέσως δεύτερο πιο αντιοξειδωτικό φρούτο είναι το βατόμουρο με 2.400 αντιοξειδωτικές μονάδες, δηλαδή το γκότζι έχει πάνω από 10 φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές μονάδες από το δεύτερο στη λίστα φυτό! Ακόμη το γκότζι ανήκει στη κατηγορία των φυλλοβόλων φυτών και φτάνει σε ύψος από 1 έως 4 μέτρα, ωστόσο κάποια φυτά γκότζι μπορεί να φτάνουν και μέχρι τα 6 μέτρα. Βοηθάει πάρα πολύ στη μακροζωία, την όραση καθώς δίνει και μεγάλα ποσά ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει στο άγχος της καθημερινής ζωής.
Οι καρποί του γκότζι οπτικά φαίνονται σαν μούρα και επειδή είναι πολύ απαλοί και ευαίσθητοι συλλέγονται με ειδικό είδος υφάσματος μέσα σε ψάθες, χωρίς τη χρήση των χεριών, και μετά υποχρεωτικά πρέπει να αποξηραθούν στη σκιά ή και στον ήλιο. Τα γκότζι συνήθως πωλούνται στην αγορά σε ανοιχτά κουτιά και δεν είναι ποτέ φρέσκα εκτός και αν πωλούνται στη περιοχή που παράχθηκαν. Οι μαλακοί καρποί του γκότζι μοιάζουν οπτικά και γευστικά με τους καρπούς της σταφίδας αλλά τα γκότζι έχουν ομοιότητα γευστικά και με τη ντομάτα. Υπάρχουν βέβαια και οι σκληροί καρποί γκότζι. Μπορούν να καταναλωθούν κατευθείαν από το καρπό τους αλλά μαγειρεύονται κιόλας. Οι Κινέζοι φτιάχνουν κρασί και σούπες από το γκότζι. Επίσης από τους βλαστούς και τα φύλλα του γκότζι μπορεί να φτιαχτεί μία πολύ γευστική και υγιεινή σαλάτα.
Ο χυμός του γκότζι όπως ειπώθηκε προηγουμένως καταπολεμά τη γήρανση εξαιτίας της έκκρισης μίας ορμόνης. Εκτός όμως από τη γήρανση καταπολεμά την αμνησία και την αϋπνία. Δίνει βοήθεια επίσης στο ανοσοποιητικό σύστημα και στο μεταβολισμό και απαλύνει από τις πρωινές ζαλάδες τις εγκύους γυναίκες. Ακόμη αποτοξινώνει τον οργανισμό, βοηθάει τις δίαιτες, και τον καθαρισμό του αίματος. Εν μέρει βοηθάει στη καταπολέμηση κάποιων ειδών καρκίνου και χρησιμοποιήθηκε στη καταπολέμηση της ηπατίτιδας Β. Βοηθάει και στη βελτίωση της σεξουαλικής ικανότητας των ηλικιωμένων, δηλαδή κάτι σαν το Viagra αλλά χωρίς παρενέργειες. Καταπολεμάει τα καρδιακά επεισόδια και τις ταχυπαλμίες. Τέλος δίνει στον οργανισμό μία αίσθηση ευχαρίστησης και αισιοδοξίας και βοηθάει και το συκώτι.
Ο καρπός του γκότζι περιέχει πάρα πολλά συστατικά. Περιέχει βιταμίνες της κατηγορίας Β. Την Β1, την Β2, και την Β6. Το εντυπωσιακό είναι ότι περιέχει περισσότερη Β καροτίνη από το καρότο, 500 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, και την βιταμίνη Ε που δεν περιέχεται σχεδόν ποτέ στα φρούτα. Εκτός από τα παραπάνω ο καρπός γκότζι περιέχει πολλές διατροφικές ίνες, λιπαρά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες αναγκαία για το ανθρώπινο σώμα. Τα 100 γραμμάρια μεταποιημένου γκότζι ισοδυναμούν με 370 θερμίδες. Τέλος βοηθάει τη καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία των ορμονών εξαιτίας των ωφέλιμων λιπών που περιέχει και συνεισφέρει και στη καταπολέμηση μικροβίων και μυκήτων.  Μία ιδανική ποσότητα κατανάλωσης του γκότζι είναι από 10 έως 30 γραμμάρια την ημέρα είτε μονάχο του είτε μαζί με άλλους χυμούς και φρούτα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για παρενέργειες μετά τη λήψη του γκότζι διότι το γκότζι δεν εθίζει τον οργανισμό όπως άλλες ουσίες. Η μόνη εξαίρεση αποτελούν τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και το διαβήτη καθώς και τα αντιπηκτικά φάρμακα. Για την ώρα γίνονται έρευνες αν αυτά τα φάρμακα παρουσιάζουν κάποιες παρενέργειες ή όχι σε σχέση με το φυτό γκότζι.

dailynews24
Διαβάστε περισσότερα » »

Τρώτε ποπ κόρν, κάνει καλό


Popcorn02
Θέλετε ένα υγιεινό σνακ; Λίγο ποπ κορν ψημένο σε ζεστό αέρα είναι ό,τι χρειάζεστε, καθώς μία νέα έρευνα αποκαλύπτει πως περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες πολυφαινολών απ' ό,τι τα φρούτα και τα περισσότερα λαχανικά!
 
Οι πολυφαινόλες είναι ουσίες με πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες ασκούν καρδιοπροστατευτική και αντικαρκινική δράση.
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, μία μερίδα ποπ κορν περιέχει έως 300 χιλιοστά του γραμμαρίου (mg) πολυφαινόλες, όταν το γλυκό καλαμπόκι περιέχει 114 mg και όλα τα φρούτα έως 160 mg ανά μερίδα.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον, που παρουσίασαν την έρευνά τους στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο, η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι οι πολυφαινόλες των φρούτων και των λαχανικών αραιώνονται σε αυτά, επειδή περιέχουν σε ποσοστό έως 90% νερό.

dailynews24
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιών πολιτικών τα παιδιά σπουδάζουν στο εξωτερικό ... ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Ποιών πολιτικών τα παιδιά σπουδάζουν στο εξωτερικό
Υπόσχονται να σώσουν την Ελλάδα, αλλά τα δικά τους παιδιά τα στέλνουν για σπουδές εκτός της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Β. Μπόνιου της εφημερίδας «το χωνί» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, πολλοί πολιτικοί επιλέγουν πανεπιστήμια τους εξωτερικού.
Μερικά παραδείγματα:
Πέτρος Ευθυμίου
Διατέλεσε υπουργός Παιδείας για μια τετραετία (2000 - 2004), ωστόσο όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει πανεπιστήμιο για την κόρη του, στράφηκε στο Λονδίνο. Η Σελήνη δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις στην Ελλάδα.
Γιώργος Παπανδρέου
Ο γιός του, Αντρέας, αποφοίτησε από το κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια πήγε στις Η.Π.Α. και το πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Εκεί σπούδασε οικονομικά, έκανε ο μεταπτυχιακό στη Νορβηγία και συνέχισε στο Λονδίνο.
Αλλά και η κόρη του Γ. Παπανδέρου, Μαργαρίτα, από το 2008 βρίσκεται στο Λονδίνου και σπουδάζει Βιολογία.
Γιώργος Αλογοσκούφης
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέλεξε να στείλει τα παιδιά του σε Η.Π.Α. και Λονδίνο. Ο γιος του Σπύρος σπούδασε οικονομικά στο Yale, ενώ η κόρη του Αθηναΐδα σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο London School of Economics.
Ντόρα Μπακογιάννη
Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» έστειλε την κόρη της να σπουδάσει Επικοινωνία στη Σορβόνη, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στο Παρίσι.
Ο γιός της, Κώστας, ο οποίος είναι και δήμαρχος Καρπενησίου, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση στο Χάρβαρντ.
Άννα Διαμαντοπούλου
Όταν ήταν η ίδια στη θέση της υπουργού Παιδείας καθιερώθηκαν οι φωτοτυπίες και τα dvd αντί για βιβλία. Το ρεπορτάζ στο «χωνί» αναφέρει πως η ίδια φέρεται να ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να «τσεκάρει» κολέγια των Η.Π.Α., προκειμένου να διαλέξει σε ποιο θα φοιτήσει ο γιος της...
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ωριμη πολιτική πρόταση... (BINTEO)

Διαβάστε περισσότερα » »