Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΗ είναι η ΕΙΔΗΣΗ που δεν τονίστηκε καθόλου από τα ΜΜΕ!

epistimonesΜέσα στην κατήφεια και τη μελαγχολία που όλοι βιώνουμε στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έρχεται μία είδηση που διαφοροποιεί την καταστροφολογία των καθημερινών ειδήσεων.
Η είδηση αυτή που έρχεται να φωτίσει για λίγο τη μίζερη ζωή μας έρχεται από Έλληνες επιστήμονες, μεταξύ των οποίων μια ομάδα νέων ανθρώπων που κόντρα “στα κελεύσματα της δύσκολης εποχής” προχώρησαν μπροστά: αφορά στην πρώτη καθαρά ελληνική αποστολή στο διάστημα και στην πρώτη δοκιμή ενός νέου υλικού άνθρακα, του γραφενίου που δεν έχει σημαντικές εφαρμογές στη νανοτεχνολογία.
epistimones
Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί οι Έλληνες επιστήμονες το συνδύασαν με μια πρακτική εφαρμογή που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, πρωτοπόρο στη ναυτιλία διεθνώς.
Έτσι, οι ερευνητές μας σχεδίασαν δορυφόρο που στέλνει δεδομένα από το διάστημα με στόχο να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο τα ελληνικά εμπορικά πλοία βελτιώνοντας την ασφάλεια των πληρωμάτων και ελαχιστοποιώντας τα φαινόμενα πειρατείας.
Η είδηση αυτή, που δεν τονίστηκε καθόλου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που όπως φαίνεται έχουν άλλους δείκτες αξιολόγησης της ειδήσεως, έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή για να δώσει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες.
Αυτοί οι 15 Έλληνες ερευνητές, που τους αξίζουν συγχαρητήρια, δείχνουν το δρόμο της πραγματικής αλλαγής και ανάπτυξης της χώρας.
Αν πραγματικά θέλουμε να πάρει θετική πορεία η χώρα, ένας μόνο δρόμος υπάρχει: η αφοσίωση στα ιδανικά και στη γνώση που παράγει καινοτομία, ο κόσμος των ιδεών των αρχαίων Ελλήνων που ακόμα και στις μέρες μας μας εκπλήσσει για την πρωτοπορία του κάθε φορά που η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει κάτι “νέο” στην επιφάνεια.
Επαμεινώνδας Πανάς
τ. Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
epistimones1
epistimones2

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Νισάφι πια! Βάζουν “χαράτσι” μέχρι στα διπλώματα οδήγησης

diplwma-odigisisΝέα “τσουχτερά” διπλώματα οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή…
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας.
Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο κόστος έκδοσης των διπλωμάτων. Θα ακριβύνουν τα παράβολα που θα πρέπει να υποβάλλονται με τον φάκελο του κάθε υποψηφίου. Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών από τους γιατρούς. Σε αυτή την υπόθεση δεν εμπλέκεται πλέον η υπηρεσία Μεταφορών.
ΑΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Τα ερασιτεχνικά διπλώματα θα ανανεώνονται ανά 15ετία και όχι στα 65 χρόνια όπως ισχύει τώρα. Όσον αφορά στους επαγγελματίες, υποκατηγορίες δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, με τη θεσμοθέτηση υποκατηγοριών Γ1 φορτηγό έως 7,5 τόνων και λεωφορείο έως 16 θέσεων δηλαδή Δ1, κατηγορίες που δεν υπήρχαν έως τώρα.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Μανιταρόφιλοι Ελλάδας Τριήμερο μανιταρογνωσίας στη Γρεβενιώτικη Πίνδο

Διαβάστε περισσότερα » »

Πλήθος κόσμου στην 11η Πανελλήνια γιορτή Μανιταριού στη Φλώρινα (Φωτογραφίες)


Μουσικές εκδηλώσεις, εξόρμηση στο δάσος, έκθεση δειγμάτων μανιταριών, σεμινάριο μανιταρογνωσίας, γευσιγνωσία, διαδραστικό show μαγειρέματος, έκθεση και παζάρι τοπικών προϊόντων και μανιταροπροϊόντων, έκθεση φωτογραφίας, εικαστικές δραστηριότητες για παιδιά και πολλά άλλα περιελάμβανε η 11η Πανελλήνια γιορτή Μανιταριού στη Φλώρινα, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή λίγο μετά τις 11 το πρωί.
manitaria8
manitaria79
manitaria7
manitaria6
manitaria5
manitariaflorina4
manitariaflorna3
manitariaflorina2
manitariaflorina
manitarofiloi11
manitariaflorina10
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »