giortestisgis Ανακοινώθηκε σήμερα το πλήρες συναυλιακό πρόγραμμα των Γιορτών της Γης στη Βλάστη Εορδαίας. Διαβάστε ποιοι τραγουδιστές και ποια συγκροτήματα θα εμφανιστούν φέτος στις γιορτές:




Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013
Οι Muchatrela (balkan swing/hot jazz/reggae) και οι RadioSol (indie/ska) στο ξέφρενο live πάρτι της έναρξης των Γιορτών της Γης. Κιθάρες, ukulele, τύμπανα, τρομπόνια και τρομπέτες, 9 άτομα, 2 μουσικά σχήματα σε ένα πολύωρο γλέντι, όπου θα κριθούν oι φυσικές αντοχές του κοινού. Αθλητικά παπούτσια και χαλαρή ένδυση επιβάλλονται καθώς οι ρυθμοί θα περνούν από βαλκανικά σε ska/reggae και από hot jazz σε indie μέχρι τελικής πτώσεως!
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013
Altribe (rock – funk – blues). Ένα γκρουπ με δυνατό στίχο, εκρηκτικό μουσικό μίγμα και δυναμική σκηνική παρουσία. Mε τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, σε αγγλικό και ελληνικό στίχο, καθώς και διασκευές από την διεθνή μουσική σκηνή.
Γιάννης Αγγελάκας. Μαζί με την παρέα του, θα παρουσιάσει τα νέα του κομμάτια, με “καινούριο ήχο και καινούριες αγωνίες”, μαζί με τα παλαιότερα και θα μας ταξιδέψει σε γνώριμα και νέα μουσικά μονοπάτια.
Μπάμπης Μπατμανίδης. Ο Σαλονικιός φωτεινός ιππότης της indie λαϊκής μουσικής, ένας γνήσιος cult μουσικός που πατά στη φόρμα του λαϊκού τραγουδιού και μέσω των στίχων του την τραβάει στα άκρα. Γι’ αυτό και έχει φανατικό κοινό ακόμη και ανάμεσα σε όσους βγάζουν εξανθήματα στο άκουσμα της λέξης «λαϊκό».
Σάββατο 13 Ιουλίου 2013
Σαν Ξέμπαρκοι. O Νότης Χασάπης συνθέτης και δημιουργός του «S/S Ιόνιον 1934» μαζί με τους Θανάση Ματθαίου και Νικόλα Καραγκούνη αναβιώνουν τους «Ξέμπαρκους», ένα σύνολο που γραψε ιστορία στην ελληνική δισκογραφία και στην μουσική προσέγγιση του Νίκου Καββαδία.
Orkestar Celal Agusevi. Ήταν και πέρσι μαζί μας και χαρακτηρίστηκαν ως η αποκάλυψη του φεστιβάλ. Φανερά επηρεασμένοι από τα πειραματικά funky περάσματα του Markovic στο ανακάτεμα με τον brass ήχο αναμόχλευσαν και αναπροσδιόρισαν τον ορισμό της balkan music.
Djembe Nights. Κλείνουν το συναυλιακό πρόγραμμα των Γιορτών της Γης με ένα ξέφρενο πάρτυ, φέρνοντάς μας την μαγεία της μουσικής των Αφρικανικών κρουστών και τραγουδιών. Άλλοτε στην παραδοσιακή τους μορφή και άλλοτε μαγειρεμένα με σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους
Κυριακή 14 Ιουλίου 2013
Έχει καθιερωθεί πλέον, κάθε χρόνο το διονυσιακό γλέντι της Κυριακής, μέσα στο δάσος είναι το χαρακτηριστικό των Γιορτών της Γης. Γι’ αυτό μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το όργανό σας, θα χρειαστεί για το ατέλειωτο τζαμάρισμα που θα ακολουθήσει. Φέτος πάντως το γλέντι αρχίζει με τα χάλκινα της Orkestar Celal Agusevi. Ας κρατήσουν οι χοροί, λοιπόν, μέχρι τελικής πτώσεως.
Περισσότερες πληροφορίες για τα συγκροτήματα μπορείτε να λάβετε  στη διεύθυνση http://www.oikotopia.gr/EarthFestival-gr.htm