Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μεταμόσχευση από μη συμβατό δότη σώζει παιδιά

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μία πρωτοποριακή τεχνική μεταμόσχευσης μυελού.
Οι εν λόγω επιστήμονες θεωρούν ότι η νέα αυτή μέθοδος θα μειώσει το πρόβλημα με την έλλειψη συμβατών δοτών για μεταμοσχεύσεις καθώς δεν απαιτεί απόλυτη συμβατότητα.
Ο πεντάχρονος Mohamed Ahmed ήταν ανάμεσα στα πρώτα 3 παιδιά στα οποία δοκιμάστηκε αυτή η νέα θεραπευτική μέθοδος. Υποφέρει από σοβαρό σύνδρομο ανοσοανεπάρκειας και είναι στη λίστα αναμονής για συμβατό δότη για χρόνια. Η κατάστασή του τον κάνει πολύ πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις και η μεταμόσχευση μυελού των οστών ήταν η μόνη γνωστή θεραπεία. Στη διάρκεια της αναμονής του για να μεταμοσχευτεί αρρώστησε βαριά από τη γρίπη των χοίρων. Τότε οι γιατροί αποφάσισαν ότι έπρεπε να μεταμοσχευτεί άμεσα ακόμα και από έναν μη απόλυτα συμβατό δότη και επέλεξαν τον πατέρα του, Jamil, για να γίνει δότης. Ο Jamil συμφώνησε να δοκιμάσει την πειραματική θεραπεία.
Πριν πάρουν τον μυελό από τον Jamil του έκαναν το εμβόλιο για τη γρίπη των χοίρων ώστε τα δικά του κύτταρα να γνωρίζουν πώς να πολεμήσουν τον ιό. Οι γιατροί μετά στο εργαστήριο τροποποίησαν τα ανοσοποιητικά αυτά κύτταρα – τα Τ λεμφοκύτταρα, όπως λέγονται – και δημιούργησαν ένα δίχτυ ασφαλείας, που ήταν ένα αυτοκαταστροφικό μήνυμα που θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία αν το σώμα του μικρού Mohamed ξεκινούσε να τα απορρίψει μετά τη μεταμόσχευση.
Άλλωστε το ζήτημα της απόρριψης του μοσχεύματος είναι η μεγαλύτερη επιπλοκή στις μεταμοσχεύσεις ειδικά όταν ο δότης και ο λήπτης δεν είναι απολύτως συμβατοί. Και έτσι το ζήτημα αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους γιατρούς. Γι’ αυτό και στην περίπτωση του Mohamed οι γιατροί δημιούργησαν το δίχτυ ασφαλείας, ώστε να αυτοκαταστρέφονταν τα κύτταρα αν εμφανιζόταν τελικά κάποιο πρόβλημα.
Ευτυχώς η μεταμόσχευση, που έγινε το 2011, στέφθηκε με επιτυχία και δεν χρειάστηκε οι γιατροί να χρησιμοποιήσουν το δίχτυ ασφαλείας. Αν και ο Mohamed χρειάζεται να παίρνει ακόμα πολλά φάρμακα ώστε να πολεμάει μελλοντικές λοιμώξεις το ανοσοποιητικό του είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ο πατέρας του μάλιστα δήλωσε ότι ο γιος του είναι αρκετά καλά, τόσο που μερικές φορές ξεχνάνε τι πέρασε.
Η Δρ. Waseem Qasim, σύμβουλος στην παιδιατρική ανοσολογία στο Νοσοκομείο Great Ormond Street και πρώτη συγγραφέας της μελέτης δήλωσε ότι αυτή η νέα προσέγγιση θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα παιδιά που μεταμοσχεύονται από μη συμβατό δότη θα μπορούσαν να έχουν τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας με όσα μεταμοσχεύονται από κάποιον απόλυτα συμβατό. Επίσης, είπε ότι θεωρούν ότι ο Mohamed θεραπεύτηκε από το πρόβλημά του και ότι θα μπορεί πλέον να ζει μία απολύτως φυσιολογική ζωή. Τα άλλα δύο παιδιά που έλαβαν τον ίδιο τύπο θεραπείας είναι επίσης καλά.
Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή 37000 άνθρωποι παγκοσμίως περιμένουν για μεταμόσχευση μυελού των οστών και ότι γενικά μόνο το 30% των ανθρώπων θα βρουν συμβατό δότη μέσα από την οικογένειά τους.(vita)
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Έργα συντήρησης, βελτίωσης στην εθνική οδό Κοζάνης- Φλώρινας εως και τις 5 Δεκεμβρίου 2013

dromosΣε εκ περιτροπής διακοπή της κυκλοφορίας προβαίνει η Τροχαία Εργασίες συντήρησης – βελτίωσης τμημάτων της νέας εθνικής οδού Κοζάνης – Φλώρινας ξεκίνησαν από την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, οι οποίες προβλέπεται να διαρκέσουν έως και 5 Δεκεμβρίου 2013.
Με απόφαση μάλιστα του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης τέθηκαν από χθες σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προβλέπουν την εκ περιτροπής διακοπή της κυκλοφορίας επί της Νέας Εθνικής οδού Κοζάνης – Φλώρινας, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού επί της Νέας Εθνικής οδού Κοζάνης – Φλώρινας, κατά τις εργασίες για την εκτέλεση του έργου “ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Κοζάνης – Φλώρινας”,
Η σχετική απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης προβλέπει συγκεκριμένα:
α. Την εκ περιτροπής διακοπή κυκλοφορίας επί της Νέας Εθνικής οδού Κοζάνης – Φλώρινας (25ο χλμ, έως το 39ο χλμ και ανά 500 μέτρα) στο ρεύμα κυκλοφορίας από Κοζάνη προς Φλώρινα.
β. Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα διακόπτεται αλλά θα διεξάγεται εναλλάξ ανά κατεύθυνση στο ρεύμα κυκλοφορίας από Φλώρινα προς Κοζάνη.
γ. Ισχύς της απόφασης από την 21-10-2013 έως 05-12-2013. Σημειώνεται ότι οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Ποινικού Κώδικα και των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν. 2696/99 «περί κυρώσεως του Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007, αφού πρώτα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση, και ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τ.Τ. Πτολεμαΐδας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκστρατεία Βουλγαρίας για την αναγνώριση των 120 χιλιάδων Βουλγάρων στα Σκόπια

Η Βουλγαρία θα ξεκινήσει μια πολιτική εκστρατεία στην οποία θα απαιτεί την επίσημη αναγνώριση  του βουλγαρικού πληθυσμού στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέσατ», βουλγαρικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν στα Σκόπια ότι η βουλγαρική κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει την αναγνώριση της βουλγαρικής κοινότητας και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περισσότερους από 120 χιλιάδες Βουλγάρους που ζουν  στο κράτος των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση της Σόφιας αναμένεται να ζητήσει την αναγνώριση της ιδιότητας των Βουλγάρων ως εθνική μειονότητα και να περιληφθεί στο Σύνταγμα της χώρας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Σόφια θα προβεί σε επίσημες πιέσεις προς τα Σκόπια, χρησιμοποιώντας την επιρροή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την κοινότητα των 120 χιλιάδων Βουλγάρων που ζουν στο σκοπιανό κράτος, είχε ανακοινώσει επανειλημμένα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βουλγαρικής Ιστορίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος , ως γνωστόν, είχε διατελέσει υπουργός της Διασποράς και είναι ένας από τους εμπνευστές του σχεδίου για τη χορήγηση βουλγαρικής υπηκοότητας σε πολίτες των Σκοπίων που έχουν βουλγαρική καταγωγή.

Ανεπίσημες πληροφορίες  αναφέρουν ότι η Βουλγαρία δεν συμφωνεί  για έναρξη των διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Σύνοδο του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, το Δεκέμβριο.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατεπείγουσα έρευνα για για την υπόθεση του Ιπποκράτειου

Κατεπείγουσα έρευνα για για την υπόθεση του Ιπποκράτειου Εντολή για άμεση εξέταση πιθανής κατάχρησης δημόσιου χρήματος έδωσε ο Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας από τις εισαγγελικές αρχές για τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη διαχείριση των κονδυλίων του Ο.Α.Ε.Δ., τα οποία προορίζονται για ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση εργαζομένων (Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων – Λ.Α.Ε.Κ. 0,45%).

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ζήτησε την άσκηση κατεπείγουσας έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση, ως προς το σκέλος το οποίο αφορά στον Οργανισμό Απασχόλησης, και την άμεση κατάθεση πορίσματος σε σχέση με τη χρήση που είχαν τα κονδύλια για την επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεραπεία του καρκίνου χωρίς φάρμακα!

Επανάσταση στην ιατρική επιστήμη,η οποία ανακάλυψε έναν μοναδικό τρόπο να εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να επιτίθεται και να νικά τον καρκίνο.
Δοκιμές πραγματοποιούνται τώρα σε διάφορα νοσοκομεία και τα αποτελέσματα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, καθώς στην ουσία θεραπεύεται ο καρκίνος χωρίς φάρμακα.
Οι ειδικοί λοιπόν τώρα όχι απλώς κατάφεραν να ανακαλύψουν τον μηχανισμό με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα ξεφεύγουν από την φυσική άμυνα του οργανισμού, αλλά και τον τρόπο (το φάρμακο δηλαδή) με τον οποίο μπορούν να σπάσουν την ασπίδα του καρκίνου, ώστε το ανοσοποιητικό να του επιτεθεί.
Όταν η επίθεση αρχίσει τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν και ο όγκος που έχουν δημιουργήσει αρχίσει να συρρικνώνεται ή να εξαφανίζεται στους πιο τυχερούς ασθενείς, που εμφανίζουν αυτό που ονομάζεται καλή ανταπόκριση.
Μάλιστα δεν έχει καμιά σημασία σε ποιο όργανο έχει εκδηλωθεί ο καρκίνος ή ποιος είναι ο τύπος του. Αυτό που μετράει είναι να απελευθερωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
Σε προπαιδευτικές μελέτες που έγιναν, το φάρμακο είχε θετικά αποτελέσματα και σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, της κεφαλής και του τραχήλου. Αλλά όχι του προστάτη.
Η θεραπεία αυτή με την οποία ουσιαστικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα εκπαιδεύεται για επιτίθεται στους εισβολείς ονομάζεται ανοσοθεραπεία, η αρχή της οποίας βασίζεται στη δημιουργία σχεδόν όλων των εμβολίων.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Τσίπρας: Θα ακυρώσω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

1979371_534_355Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας και δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μιλώντας στους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ. ”Με παρακάλια στην κα Μέρκελ και στην κα Λαγκάρντ να τους λυπηθεί γιατί έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει διαφορετική στάση από την πλευρά των πιστωτών”, είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε ότι: “Ο στόχος τους άλλωστε είναι να διατηρηθεί η κυβέρνηση του μνημονίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Προκειμένου να πάρουν τα κλειδιά της χώρας”.
Και συνέχισε: “Αυτό που δεν τολμούν και δεν θέλουν να ψελλίσουν οι μετανοημένοι και αμαρτωλοί μαθητές της κας Μέρκελ, το έχει καταλάβει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όχι μόνο.” Αναφερόμενος στην ΔΕΗ, είπε οτι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης τα δίκτυα ανήκουν σε ανεξάρτητες αλλά 100% κρατικές επιχειρήσεις και οι μετοχές τους ανήκουν είτε στο Υπουργείο Οικονομικών, είτε στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Και αναρωτήθηκε: “Ποια λοιπόν είναι η σπουδή να προχωρήσουμε εμείς στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων; Αλλού η κρατική ιδιοκτησία των δικτύων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, εδώ ο στόχος των πιο ακραίων και νεοφιλελεύθερων οπαδών είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Και βεβαίως η απάντηση που πρέπει να δώσουμε είναι ότι αυτό το παιχνίδι της απαξίωσης του ελληνικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την ιδιωτικοποίηση ως διαδικασία που θα παράξει νέα σκάνδαλα. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την ιδιωτικοποίηση ως διαδικασία εκποίησης του δημόσιου πλούτου.”
Προειδοποίησε επίσης την “μνημονιακή συγκυβέρνηση”, όπως είπε ότι “Δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην εκποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Και σε ό,τι μας αφορά, δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει τέτοιου είδους μνημονιακές αποφάσεις και να σταματήσει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Επίσης, δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση. Διότι για εμάς αυτό είναι αξίωμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Δεν μπορούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά να βρίσκονται υπό ιδιωτική εποπτεία και έλεγχο και να είναι κάτω από εμπορευματική χρήση.”
Ευθείες προειδοποιήσεις και απειλές εναντίον όσων θελήσουν να πάρουν κομμάτι από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.   Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή του με τα κυβερνητικά σχέδια και είπε χαρακτηριστικά «Όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρα να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά. Θα χάσουν τα λεφτά τους, αλλά θα τεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου».     Προσέθεσε μάλιστα στρέφοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ: «Η ελληνική δημοκρατία έχει νόμους. Και έχουμε και εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Δεν διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληρονόμησαν οι παππούδες τους. Διαχειρίζονται τους κόπους και την περιουσία χρόνων ενός ολόκληρου λαού. Αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λήαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματιών μπορούν να ξεπουλάνε σα να είναι τσιφλίκι του παππού τους ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ κάνουν λάθος».   Παράλληλα προειδοποίησε τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι αν ψηφίσουν νέα μέτρα δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »