Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Με απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Ανοιχτά τα σχολεία αύριο Πέμπτη 9/2

Με απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Π.Βρυζίδου , για την Πέμπτη 9/2/2012, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι ανοιχτά.










kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΓΥΝΑΙΟ ....!!!‏


Ακούστε τι είπε σήμερα στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη...

Χρειάζεται πολύ μεγάλη και...

παλικαριά και ανωτερότητα ενώ έχεις την δεδηλωμένη και μπορείς να συνεχίσεις να είσαι πρωθυπουργός, να φεύγεις...



Υ.Γ
Αδερφές και παλικάρια...
γίνανε μαλλιά κουβάρια..
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

'' ΑΠΕΔΡΑΣΕ ''ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ........ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΗ .....!!!

Χρειάστηκε η επέμβαση τριών διμοιριών ΜΑΤ και σκηνές πρωτόγνωρων συγκρούσεων στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ, μεταξύ δυνάμεων καταστολής και καταληψιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, για να «απελευθερωθεί» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός...

φυγαδεύτηκε από το γκαράζ υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

tsantiri.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γλουτένη... ένας σχετικά άγνωστος πολυεπίπεδος κίνδυνος για την υγεία...

Τι είναι η γλουτένη?
Η γλουτένη είναι ένα είδος πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Στα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη, η ουσία αυτή ενεργοποιεί μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, που προκαλεί βλάβες στο λεπτό έντερο και έτσι δεν επιτρέπει στον οργανισμό να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Η βρώμη, το κεχρί και το ρύζι δεν έχουν αυτή την πρωτεΐνη, αλλά σε πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από αυτά τα προϊόντα είχαν ίχνη γλουτένης.

Σύμφωνα με δεκάδες μελέτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κατανάλωση γλουτένης δεν επιρρεάζει όμως τελικά μόνον τα άτομα με δυσανεξία σε αυτή ή τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη, αλλά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και για την καλή κατάσταση του εγκεφάλου, διότι εμποδίζει τη δημιουργία νέων συνάψεων... Όμως δε σταματά ούτε και εδώ η αρνητική επίδραση της στον οργανισμό...



Η κατανάλωση γλουτένης αυξάνει την ανάγκη για τις ορμόνες του θυρεοειδούς...
Δρ Kharrazian, DHSc, DC, MS, MNeuroSci
Thyroidbook.com


Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ασθενείς με Hashimoto με κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) χωρίς συμπτωματολογία (δηλαδή, χωρίς ενοχλήσεις στο πεπτικό σύστημα) χρειάζονται 49% περισσότερη T4 (Θυροξίνη) για να επιτύχουν τα ίδια επίπεδα TSH (θυροτροπίνη) σε σχέση με ασθενείς με Hashimoto χωρίς κοιλιοκάκη.

Από την στιγμή που οι ασθενείς ακολούθησαν μια δίαιτα χωρίς γλουτένη για 11 μήνες οι απαίτησεις σε θυροξίνη(Τ4) έπεσε στα ίδια επίπεδα με τους ασθενείς με Hashimoto χωρίς κοιλιοκάκη.

Η Ευαισθησία στη γλουτένη συνδέεται με τον υποθυρεοειδισμό Hashimoto

Ακόμη μία μελέτη αποδεικνύει την κλινική συσχέτιση μεταξύ ευαισθησίας στη γλουτένη και υποθυρεοειδισμού Hashimoto. Είναι σπάνιο να βρεθεί ένα άτομο με νόσο του Hashimoto που δεν έχει κάποιο βαθμό ή πλήρη ευαισθησία στη γλουτένη κοιλιοκάκη.

Η Γλουτένη ερεθίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η Ευαισθησία στη γλουτένη βασικά ορίζεται ως οποιαδήποτε ανοσολογική αντίδραση στη γλουτένη.

Κοιλιοκάκη ορίζεται γενικά ως μια αυτοάνοση αντίδραση στο έντερο κατά την έκθεση στη γλουτένη, καθώς και την συνολική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Διάφορα εργαστήρια διαγιγνώσκουν την κοιλιοκάκη χρησιμοποιώντας διαφορετικά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών δοκιμών και εντερική βιοψία.

Μια τέτοια ανοσολογική απάντηση δεν είναι ποτέ καλό για ένα ατομο με Hashimoto ή άλλη αυτοάνοση ασθένεια. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ήδη σε μη ισορροπία και υπερδραστήριο κατά τη διάρκεια μιας ενεργούς αυτοάνοσης πάθησης. Μια συνεπής ανοσοποιητική αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο είδος διατροφής κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα πιο ασταθές, επιδεινώνοντας περαιτέρω την αυτοάνοση πάθηση.

Η καθολική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος δημιουργεί φλεγμονή ενώ τα συμπτώματα της ευαισθησίας στη γλουτένη διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για ορισμένους η φλεγμονή μπορεί να εμφανισθεί στις αρθρώσεις, δημιουργώντας πόνο και πρήξιμο. Σε άλλους παρουσιάζεται ως δερματικά εξανθήματα παθήσεις. Αλλοι υποφέρουν με φλεγμονή στον εγκέφαλο, έχοντας ως αποτέλεσμα μια "ομιχλώδη" κατάσταση στο μυαλό τους, κακή διάθεση και αγχώδεις διαταραχές, ή και απώλεια μνήμης.


Η εμπειρία δείχνει μια δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι "must"

Οι περισσότεροι ασθενείς του Hashimoto εμπίπτουν κάπου μεταξύ σε ευαισθησία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη. Παρ 'όλα αυτά, σχεδόν όλοι οι ασθενείς με νόσο του Hashimoto βελτίωνονται κατόπιν αυστηρή δίαιτας χωρίς γλουτένη, ακόμη και αν δεν ταιριάζουν με τα καθιερωμένα κριτήρια για κοιλιοκάκη. Με τον όρο αυστηρή δίαιτα εννοείται να είναι 100% χωρίς γλουτένη. Επειδή η ανοσοποιητική αντίδραση στην γλουτένη έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες μετά την έκθεση του ατόμου σε αυτή, αν κάποιος αργότερα περιστασιακά καταναλώσει γλουτένη θα εκμηδενίσει τα θεραπευτικά οφέλη δίαιτας χωρίς γλουτένη.

Οι διατροφολόγοι κάνουν λάθος όταν λένε ότι η γλουτένη είναι ΟΚ

Πολλοί διατροφολόγοι και ιατροί επιτρέπουν σε ασθενείς με χρόνια Hashimoto, να φάνε γλουτένη επειδή είχουν φυσιολογικές τιμές αντισωμάτων σε τεστ για την ουσία αυτή (δηλαδή υποθέτουν ότι δεν υπάρχει ευαισθησία) ή δεν έχουν γονίδιο για την ευαισθησία στη γλουτένη. Ωστόσο πρόκειται για ένα σημαντικό λάθος και μια πλήρης αποσύνδεση με την πραγματικότητα.

Το Πρόβλημα βρίσκεται στoν λανθασμένο έλεγχο της γλουτένης

Μέρος του προβλήματος είναι τα ακατάλληλα τεστ. Η δοκιμή αντισωμάτων στη γλουτένη που διεξάγονται από τα περισσότερα εργαστήρια γίνεται σήμερα μόνο σε ένα μικρό μέρος της πρωτεΐνης γλουτένης, της άλφα-γλιαδίνης.

Στην πραγματικότητα, ένα άτομο μπορεί να έχει μια ανοσολογική αντίδραση σε διάφορετικά μέρη της πρωτεΐνης γλουτένης, συμπεριλαμβανομένων της ωμέγα-γλιαδίνης, γάμμα-γλιαδίνης, στο φύτρο σιταριού συγκολλητίνη, και "απο-αμιδιομένη" γλιαδίνη.


Άλλοι παράγοντες στα τεστ για τη γλουτένη

Νεώτερη έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διασταυρούμενη αντιδραστικότητα , που σημαίνει ότι αντιδρούν και με άλλα τρόφιμα σα να είναι γλουτένη.. Τέλος, αν το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει εξαντληθεί από κατάθλιψη, μπορεί να μην είναι σε θέση να δημιουργήσουν αρκετά αντισώματα.. Στην περίπτωση αυτή, η αποκατάσταση της υγείας του ανοσοποιητικού θα έχει συχνά ως συνέχεια την θετική ανταπόκριση των αντισωμάτων στη γλουτένη κατά τα εργαστηριακά τεστ.

Μια αυστηρή δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για τη διαχείριση του υποθυρεοειδισμού Hashimoto.


Παρακάτω ακολουθούν άρθρα για τη γλουτένη από αυτόματη μετάφραση του Google

Η Κρυφή Σχέση μεταξύ της δυσανεξία στη γλουτένη στο Προεμμηνοριακό ...

Η γλουτένη προκαλεί βλάβη των νεύρων

Γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη γλουτένη

 Τα πολύπλευρα συμπτώματα κατά την ευαισθησία στη γλουτένη

Λύση στο πρόβλημα κατανάλωσης προϊόντων με γλουτένη αποτελεί η διατροφή βασισμένη σε ζέα και άλλα δημητριακά που δεν την περιέχουν...

Αναπαραγωγή είδησης από creatingrealities

 http://vickytoxotis.blogspot.com/2012/02/blog-post_07.html#ixzz1locrCe4h

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ των ΚΕΛΤΩΝ και η ΥΠΕΡΒΟΡΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ


Μία από τις πιο αινιγματικές περιοχές του πλανήτη είναι η γαλλική Βρετάνη. Ο λόγος βέβαια για αυτή την αξιολόγηση είναι τα περίφημα μενίρ και ντολμέν, ηλικίας πολλών χιλιάδων χρόνων, που βρίσκονται εκεί, αλλά και το ότι παραδοσιακά αποτελεί την κοιτίδα ενός εξίσου αινιγματικού λαού: των Κελτών. Για τα μενίρ, τα ντολμέν αλλά και τους Κέλτες έχουν γραφτεί πολλά. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε.... την σύνδεση αυτού του λαού με τους αρχαίους Έλληνες και τη μυθική Υπερβόρεια και θα παραθέσουμε μερικά άγνωστα όσο και εντυπωσιακά στοιχεία για τις μεγαλιθικές κατασκευές της Βρετάνης.(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ).....












Η μυθική Υπερβόρεια
Κάπως έτσι ήταν οι μύθοι με τους οποίους ανατράφηκαν αμέτρητες γενεές αρχαίων Ελλήνων: Η «Γη της Επαγγελίας» για τον ελληνικό πολιτισμό βρισκόταν κάπου στον μακρινό Βορρά, πέρα από τις περιοχές από τις οποίες, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τους έρχονταν οι ψυχροί άνεμοι τον χειμώνα και ήταν ε'νας τόπος όπου οι άνθρωποι ζούσαν σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους και με τη φύση, απρόσβλητοι από το γήρας ή τις ασθένειες. Επρόκειτο για τη χώρα όπου ο Απόλλωνας περνούσε τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες, απολαμβάνοντας τη λατρεία των σοφών κατοίκων της. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που εί χαν την τιμή να επισκεφτούν την Υπερβόρεια, ανάμεσα στους οποίους βρίσκουμε τα ονόματα του Περσέα (καθοδηγούμενος από την Αθηνά) και του Ηρακλή (εκεί βρίσκονταν τα Μήλα των Εσπερίδων).

Στη σωζώμενη αρχαιοελληνική βιβλιογρα φία συναντάει κανείς πλήθος αναφορών στη θρυλική χώρα, ο «απόηχος» των οποίων εί ναι αισθητός και στους συγγραφείς των πρώ των μεταχριστιανικών αιώνων, χωρίς όμως ποτέ οι αναφορές αυτές να γίνονται συγκε κριμένες, ενώ δεν λείπουν και οι αντιφάσεις (κυρίως όσον αφορά στην ακριβή της τοπο θεσία). Το γεγονός αυτό ώθησε τους περισσότερους μεταγενέστερους αναλυτές στην εκτίμηση ότι επρόκειτο περισσότερο για μια ουτοπική, ιδανική κοινωνία, ένα κοι νωνικό «παράδειγμα προς μίμηση» για τους Έλληνες, παρά για έναν υπαρκτό τόπο, τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να ανα καλύψει και να επισκευτεί.
Ωστόσο, στις συγκεκριμένες προφορικε'ς παραδόσεις που συνοψίζει στο έργο του, βρί σκουμε και την αναφορά των Δηλίων ότι οι Υπερβόρειοι έστελναν κατά το παρελθόν τους πρώτους τους καρπούς στο ιερό νησί του Απόλλωνα, με τη συνοδεία πο μπής δύο νεαρών παρθένων, της Υπέροχης και της Λαοδίκης, και πέντε ανδρών. Μάλι στα, την εποχή, λοιπόν, που ο Ηρόδοτος συνέγραφε τα πολύτιμα ιστορικά και λα ογραφικά του κείμενα, οι προσφορές των Υπερβορείων εξακολουθούσαν να μετα φέρονται από τους Σκύθες έως τη Δωδώ νη και από εκεί κατέληγαν στη Δήλο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Εύβοια, την Άνδρο και την Τήνο.

Μία άλλη σημαντική πληροφορία για τη χώρα των Υπερβορείων προέρχεται από τις ωδές του Πινδάρου και συγκεκριμένα από τα Ίσθμια (ωδή 6), προσδιορίζοντας όχι αυτή βρίσκεται στο τέλος του γνωστού κόσμου, ενώ ο Διόδωρος ο Σικελός (2.47.5) αναφέρει ότι «εχειν δε τους Υπερβορείους ιδίαν τινά διάλεκτον» (έχουν κάποια δική τους διάλε κτο). Στη συνέχεια του κειμένου, ο ίδιος συ γραφέας παραθέτει ότι «προς τους Έλληνας οικειότατα διαχεϊσθαι, καί μάλιστα προς τους Αθηναίους καί τους Δηλίους, εκ παλαιών χρόνων» (αισθάνονται από παλαιότερες επο χές πολύ οικείους τους Έλληνες, ιδίως τους Αθηναίους και τους Δηλίους), για να κατα λήξει στη συνέχεια ότι αφιερώνουν (στον Απόλλωνα;) «αναθήματα πολυτελή, γράμμα-σιν Έλληνικοίς έπιγεγραμμένα».
Ύστερα από τα παραπάνω, είναι δυνατόν να διατυπωθεί με ασφάλεια η υπόθεση ότι οι σοφοί, αλλά και ικανότατοι μάγοι, Υπερ βόρειοι είναι ένα γένος, εάν όχι αμιγώς ελληνικό, σίγουρα συγγενικό προς την Ελλάδα και τους Έλληνες που έκαναν χρήση χου ελληνικού αλφαβήτου στα ιερά τους αναθήματα.
Ενδεικτικός ως προς τα παραπάνω είναι ο διάλογος Φιλοψευδής ή Απιστιών του «παρα μυθά» Λουκιανού (έργο από το οποίο ο Ντίσνεϋ εντέχνως «δανείστηκε» και την υπόθεση της περίφημης Φαντασίας του) σχετικά με έναν Υπερβόρειο, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα πετώντας και άφησε τους πάντες άφωνους πραγματοποιώντας διάφορα «θαύ ματα» - στο κείμενο αναφέρεται ότι περπα τούσε στο νερό ή στον αέρα, περνούσε μέσα από τη φω τιά χωρίς να καίγεται, καλούσε δαίμονες και νεκρούς, είχε δημιουργήσει έναν αγγελιοφό ρο από πηλό κ.λπ.

Η ιστορία του Λουκιανού εικάζεται ότι είχε ως αφετηρία ένα μάλλον πραγματικό -κα θώς μνημονεύεται από πληθώρα αρχαίων συγγραφέων- περιστατικό, που δεν είναι άλ λο από την επίσκεψη στην Ελλάδα του θρυλικού Υπερβορείου, Άβαρη (Άβαρις).0 Αβάρις ήταν ένας ιερέας του Απόλλωνα, για τον οποίο ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι είχε κάνει τον γύρο του κόσμου πετώντας με το βέλος του Απόλλωνα και χωρίς να τρώει (4.36) ενώ, σύμφωνα με τη βιογραφία του Πυθαγόρα από τον Ιάμβλιχο, ήταν δάσκαλος του μεγάλου Έλληνα σοφού, με τον οποίο και εμφανίστηκε στην αυλή του τυράννου της Σικελίας, και είχε «καθαρίσει» τη Σπάρ τη και την Κνωσσό από επιδημίες. Τέλος, σύμφωνα με τον Παυσανία (9.10), σε αυτόν ήταν αφιερωμένος ένας ναός στην Σπάρτη.
Εάν δεχτούμε ως αληθείς τους ισχυρι σμούς του Ιαμβλίχου, του Ηροδότου και του Πινδάρου, οι Υπερβόρειοι, εκτός από ευσε βείς και σεμνοί, θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα εξελιγμένοι και εγκεφαλικά/πνευματικά, σε σημείο ώστε να έχουν υπερβεί την ύλη - αυ τό, τουλάχιστον, καταδεικνύουν οι μαρτυ ρίες ότι ήταν απρόσβλητοι από το γήρας και τις ασθένειες, ότι είχαν σε υψηλή εκτίμηση τις τέχνες και ότι ζούσαν σε απόλυτη κοινω νική αρμονία.

Πού βρισκόταν η Υπερβόρεια;
Οι μάλλον ασαφείς και συχνά αντιφατικές πληροφορίες της αρχαίας ελληνικής βιβλιο γραφίας οδηγούν στο συμπέ ρασμα ότι η άγνωστη χώρα θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε στον μακρινά Βορρά, στα «πέρατα της Γης» για τον ελληνικό προκλασικό κόσμο. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ανάλυση του ζητή ματος των Υπερβορείων θα μας αποκάλυπτε ότι οι αρ χαίοι Έλληνες συγγραφείς δεν αποτελούν τη μοναδι κή διαθέσιμη πηγή πληρο φόρησης αναφορικά με τον εξελιγμένο αυτόν πολιτισμό.

Το 77 π.Χ., ο Ρωμαίος συγγραφέας Πλί νιος ο πρεσβύτερος συνέγραψε ένα εντυπω σιακό πολύτομο έργο, την περίφημη Naturalis Historia (Φυσική Ιστορία), χρησι μοποιώντας, όπως ο ίδιος αναφέρει στον πρόλογο του έργου, ως πηγές περίπου 20.000 πληροφορίες και ιστορικά γεγονότα, από 2.000 βιβλία 100 επίλεκτων συγγραφέ ων! Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πηγών του Ρωμαίου «σοφού» προ έρχεται από Έλληνες συγγραφείς, δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ότι σκοπός του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος ήταν η συ γκέντρωση σε ένα ενιαίο έργο ολόκληρου του σώματος της γνώσης του αρ χαίου ελληνικού κόσμου. Στις συγκεκρι μένες ενότητες βρίσκουμε και τα ακόλουθα (4.26):

«Πέρα από τον Aquilon, μπορεί κανείς να βρει έναν ευλογημένο λαό, τα μέλη του οποίου αποκαλούνται, σύμφωνα με την παράδοση, Υπερβόρειοι. Οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν σε απίστευτη ηλικία. Πολλά θαυμαστά αναφέρο νται για αυτό το έθνος. ... Η χώρα είναι λου σμένη στο φως του Ηλίου και απολαμβάνει ευχάριστη θερμοκρασία. Η δυσαρμονία εκεί είναι άγνωστη και το ίδιο συμβαίνει με την ασθένεια. Οι άνθρωποι εκεί δεν πεθαίνουν, παρά μόνο από την 'κόπωση' της ζωής. Μετά από ένα εορταστικό δείπνο, όποιος επιθυμεί να πεθάνει, χορτασμένος από τις χαρές της ζωής σε μεγάλη ηλικία, πηδάει στη θάλασσα από έναν απόκρυμνο βράχο. Έτσι είναι γι' αυτούς ο πιο ευτυχισμένος τρόπος να ζει κα νείς. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξη αυτής της χώρας, η οποία περι γράφεται από πολλές αυθεντίες».

Εδώ, ωστόσο, υπάρχει μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια: Η πληροφορία ότι η επικράτεια των Υπερβορείων περιλαμβάνει τα «όρια της πορείας των άστρων» έρχεται να προστεθεί στο «σχόλιο» του Πινδάρου ότι είναι αδύνα το να επισκεφθεί κανείς τη μυστηριώδη χώ ρα από στεριάς ή θαλάσσης κ.α., θίγοντας και το ενδεχόμενο η μυθική Υπερβόρεια να μη βρίσκεται καν στον πλανήτη μας.
Επιστρέφοντας τώρα στο απόσπασμα του Πλινίου, όσο κι αν ψάξει κανείς στην αρχαία βιβλιογραφία, πολύ δύσκολα θα βρει μία πληρέστερη περιγραφή σχετικά με την αινιγματική χώρα και τους κατοίκους της. Σύμφωνα με την επίσημη βιβλιογραφία, το όνομα Aquilon αναφέρεται στον Βόρειο Άνεμο, ακολουθώντας την ελληνική παράδοση.

===========================================================================


ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ
Σε ολόκληρη χη διάρκεια της 2ης χιλιετίας π.Χ., οι πρόγονοι αυτών που σήμερα αποκαλούμε Κέλτες ήταν, σύμφωνα με την επίσημη του λάχιστον εκδοχή, ένα από τα φύλα που κυριαρχούσαν στη μεγαλύτε ρη έκταση της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης. Ωστόσο, από τον 12ο αιώνα π.Χ. άρχισαν να συρρέουν στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία η παραδόσεις τους ονόμαζαν γενέτειρα χους. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ήταν οι ίδιοι οι αρχαίοι Κέλτες ή, έστω, οι μακρινοί τους πρόγονοι που δημιούργησαν τις μεγαλιθικές κατασκευές (καμία ένδειξη δεν καταδεικνύει κάτι τέτοιο), ωστόσο το γεγονός ότι ο συ γκεκριμένος λαός διασώζει κάποιες προφορικές παραδόσεις που ανα φέρονται στην κατασκευή χους, επιχρέπει να εικάσουμε με σχεχική βεβαιόχηχα ότι σε κάποιο σημείο της ιστορικής τους διαδρομής ήρ θαν σε επαφή με εκείνους - όποιοι κι αν ήταν αυτοί- που τα δημι ούργησαν.
Από τον 8ο π.Χ. αιώνα, άρχισε από τους κατοίκους της Βρε-τάνης ο εποικισμός των πλούσιων σε πρώτες ύλες νησιών, που ακόμα και σήμερα αποκαλούμε Μεγάλη Βρετανία. Από ευρήμα τα στη Νότια Αγγλία (διακοσμητικά μοτίβα σε χειροτεχνήματα), οι ιστορικοί συμπεραίνουν ότι αρχικά αποβιβάστηκαν στη Νότια Αγγλία (περιοχή του Κεντ), από όπου σταδιακά μεταφέρθηκαν δυτικά, προς την πλούσια σε κοιτάσματα κασίτερου περιοχή της Κορνου άλης.
Πολύ σύντομα, βρίσκουμε την επίδραση των Κελτών να έχει επε κταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές των βρετανικών νήσων, όπως η Ιρλανδία, η Ουαλία και η Σκοτία - χωρίς οι ιστορικοί να αποκλείουν το ενδεχόμενο ο εποικισμός των υπολοίπων περιοχών να έγινε από άλλα, ανεξάρτητα μεταναστευτικά ρεύματα κατά τον 7ο αι. π.Χ. από τη Βρετάνη.
Ο εποικισμός αυτός των δυσπρόσιτων περιοχών των βρετανικών νήσων υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση και την ιστορική συνέχεια του συγκεκριμένου έθνους καθώς -σε αντίθεση με τους προχριστιανικούς Κέλτες της Βρετάνης που δέχθηκαν στη συνέχεια πλήθος πληθυσμιακών και πολιτισμικών-γλωσσικών επι δράσεων από άλλες εθνότητες (Νορμανδοί, Ρωμαίοι και διάφορα γερ μανικά φύλα)- οι Κέλτες των απόμακρων περιοχών της Μεγάλης Βρετανίας απόλαυσαν για πολλούς ακόμα αιώνες, ακόμα και μετά τις εισβολές των Ρωμαίων και των Αγγλοσαξώνων, ως τη σύγχρονη εποχή, την πολιτισμική ασφάλεια που τους προσέφερε η γεωγραφική απομόνωση.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Leigh T. Denault, οι επιδράσεις της ύπαρξης και της ιστορικής συνέχειας του κελτικού πολιτι σμού στις συγκεκριμένες περιοχές μπορούν να ανιχνευθούν με βεβαιότητα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 25 αιώνων. Στις περιοχές αυτές, οι ζωντανοί φορείς της πολιτισμικής κληρονο μιάς, όπως π.χ. η γλώσσα και οι μυθολογικές παραδόσεις, διασφαλίζο νται από «εξωγενείς επιδράσεις», επιτρέποντας τη μελέτη σε μεγαλύ τερο βάθος, αλλά και την ανεύρεση εντυπωσιακών ομοιοτήτων με τον ελληνικό πολιτισμό.


==============================================================================
Παρόλα αυτά, την ίδια περίπου εποχή που ο Πλίνιος συνέγραφε τα παραπάνω λόγια, Ρωμαίοι στρατιώτες αποκαλούσαν Aquilonia (1ος αι. π.Χ) μία μικρή πόλη στη Βρετάνη, τη βορειοδυτική «γωνία» της σημερινής Γαλλίας, δέκα περίπου χι λιόμετρα από τις εκβολές του ποταμού Odet στον Ατλαντικό.

Η κελτική γλώσσα
Το 1892 κυκλοφόρησε στην Αγγλία μία εξαιρετικής σπουδαιότητας μελέτη, από αυτές που πολύ σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πάνω στις κέλτικες διαλέκτους. Η μελέτη έφερε τον τίτλο The Kelt or Gael και είχε γραφτεί από τον ερασιτέχνη γλωσσολόγο Τ. De Courcy Atkins, νομικό, πτυχιούχο του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η πρωτοπορειακή αυτή μελέτη κατέληγε στη διαπί στωση ότι η επαφή των δύο πολιτισμών είχε γίνει απευθείας, χωρίς δηλαδή, όπως πιστευόταν, την πολιτισμική διαμεσολάβηση των Ρωμαίων.
Σε υποστήριξη των απόψεων του, παρέθε τε πλήθος ελληνικών λέξεων, που χρησιμοποιούνταν σχεδόν αυτούσιες στις διά φορες τοπικές διαλέκτους των Κελτών της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες ωστόσο δεν απαντούνταν στα Αγγλικά ή τα Λατινικά. Από όλες τις κελτικές διαλέκτους, η πλησιέστερη στην Ελληνική ήταν η, oυaλική διάλεκτος (σύμφωνα με μία εκδοχή, το μυθικό Άβαλον βρισκόταν στην Ουαλία και συγκεκριμένα στο νησί Anglesey). Ο συγγραφέας παραθέτει μάλιστα έναν εκτενή αλφα βητικό κατάλογο με λέξεις στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Ουαλικά (π.χ. το «αγγείον» ονομάζεται «vessel» στα αγγλικά, ωστόσο στην ουαλικη διάλεκτο αποκαλείται «angeian»!).
Αν και όλα χα συμπεράσματα του Atkins δεν είναι βάσιμα, ωστόσο το βιβλίο του παρα μένει εξαιρετικά αξιόλογο, απλά και μόνο γιατί αποτελεί άριστη πηγή πληροφοριών για την σχε'ση της αρχαίας ελληνικής γλωσ σάς και των αρχαίων κελτικών διαλέκτων.Ο αποκαλυπτικός ερευνητής τονίζει μάλι στα στον επίλογο του έργου του την ανάγκη να γίνουν περαιτέρω συγκριτικές γλωσσολο γικές μελέτες ανάμεσα στην ελληνική γλώσ σα και τις διαλέκτους αυτές. Αν συνδυάσου με τις αρχαίες αναφορές για τους Υπερβόρει ους, τις σκοτικές παραδόσεις για αρχαιοελλη νική καταγωγή των Σκοτσέζων, αλλά και τους κελτικούς μύθους περί καταγωγής των προγόνων του μυθικού βασιλιά Αρθούρου από τους αρχαίους Τρώες, καταλήγουμε ότι όντως η σχέση Ελλήνων και Κελτών είναι πολύ πιο σημαντική απ' ό,τι πιστεύεται επί σημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τρωικός Πόλεμος ήταν ουσιαστικά μία εμφύλια σύρ ραξή, καθώς Αχαιοί και Τρώες μοιράζονταν την ίδια γλώσσα, θεούς, παραδόσεις κ.α. Η πληροφορία για την ελληνική καταγωγή του Αρθούρου απαντάται στο ουαλικό ποίημα του του 15ου αιώνα Wedding of Sir Gawain and Dame Ragnelle.
Δυστυχώς, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η «πολυπόθητη» συγκριτική με λέτη των κελτικών διαλέκτων με την ελλη νική γλώσσα, η οποία είναι βέβαιο ότι θα έδινε πλήθος αποκαλυπτικών πληροφοριών, όπως π.χ. σε ποια ακριβώς χρονική περίοδο έγινε η πρώτη επαφή των δύο πολιτισμών, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Το παζλ της άγνωστης Ελληνικής ΑρχαιότηταςΕίναι αλήθεια ότι αυτά που αγνοούμε υπερ βαίνουν κατά πολύ αυτά που γνωρίζουμε (ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε) στο τεράστιο κε φάλαιο που ονομάζεται Απώτερη Ελληνική, Αρχαιότητα. Και πρέπει να θεωρείται βέβαιο οτι μια λεπτομερής εξέταση του ζητήμα τος θα μας αποκάλυπτε και άλλα σημαντικά ευρήματα, τη σπουδαιότητα των οποίων εν δέχεται αυτή τη στιγμή να μη διανοούμαστε.
Ενδεικτικά μόνο, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ιστοσελίδες ερευνητών από την Αγγλία γί νεται λόγος για την ανακάλυψη αγαλμάτων και απεικονίσεων του Απόλλωνα και άλλων ελληνικών θεοτήτων στη Μεγάλη Βρετανία -πληροφορίες που όμως δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθούν- ενώ στον καθεδρικό ναό του Quimper της Βρετάνης (αρχαία Aquilonia) φυλάσσεται αγαλμάτιο της περί φημης Μαύρης Παρθένου, μιας μορφής που πιθανόν να συνδέεται με την παλαιότερη λα τρεία στην περιοχή, της θεάς Κυβέλης (βλ. ΤΜ, τ. 134).
Η σύνδεση των Ελλήνων με τους Κέλτες είναι κατά πολύ βαθύτερη από ό,τι πιστεύου με. Μια επίσκεψη στη Βρετάνη της Γαλλίας αποκαλύπτει ότι οι Κέλτες της Γαλλίας χο ρεύουν πιασμένοι από τα χέρια χορούς κυκλικούς, οχεδόν πανομοιότυπους με τους ελληνικούς, με συγκεκριμένους βημα τισμούς και σε μουσικές φόρμες που είναι πολύ γνώριμες στο αυτί των Ελλήνων, ενώ οι παραδοσιακές τους ενδυμασίες θυμίζουν έντονα αυτές της Μακεδονίας. Τέτοιου εί δους «ομοιότητες» δεν έχουν φυσικά περάσει απαρατήρητες απο τους ίδιους τους σύγχρο νους Κέλτες, κύκλοι των οποίων όμως, επιδί δονται εδώ και χρόνια σε μια ιδιόμορφη «προπαγάνδα», κάνοντας λόγο για μια άγνω στη ενιαία ιστορία στο πολύ μακρινό πα ρελθόν, που έλκει την καταγωγή της από χαμένες ηπείρους...
Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε εξηγούν και την ύπαρξη ελληνικών λέξεων στο λεξιλόγιο τους. Πρόκειται για την γνωστή «ινδοευρω παϊκή» θεωρία; η οποία μιλά για μία αρχαιό τατη κοινή γλώσσα που παρείχε τις κοινές ρίζες για τις λέξεις όλων των μετέπειτα ινδοευρωπαϊκών γλωσσών.Βιβλιογραφία• Ηρόδοτος, «Μελπωμένη», τόμος 4, εκδ. Κάκτος, 1992 • Διόδωρος Σικελιώτης, «Βιβλίο Β», εκδ, Κάκτος, 1997 • Λουκιανός, «Φιλοψευ-δής ή Απιστιών», εκδ. Πατάκη, 1998 • Πίνδαρος, Βακχυλίδης, «Λυ¬ρικοί Ποιητε'ς», τόμοι 2, 3, 4, 8, εκδ. Κάκτος, 2001, 2002 • Παυσα¬νίας, Απαντα, εκδ. Κάκτος, 1992 • Trevor Murphy, «Pliny the Elder's Natural History: The Empire in the Encyclopedia», εκδ, Oxford University Press, 2004 • Πυθαγόρας, «Προσωκρατικοί», τό¬μοι 4, 5, 6, εκδ. Κάκτος, 1999 • Στράβων, «Γεωγραφικά», τόμοι 4, 5, εκδ. Κάκτος, 1994 • Πλάτων, «Τίμαιος, Κριτίας», εκδ. Κάκτος, 1993 • Pierre Roland Giot, «Prehistory in Brittany», Editions d'Art, 1995 • Peter Berresford Ellis, «Celt and Greek: Celts in the Hellenic World», Trans-Atlantic Publications, 1996 • Brian M. Fagan, «The Little Ice Age: How Climate Made History», 1300-1850, εκδ. Basic Books, 2001 • Peter Berresford Ellis, «The Mammoth Book of Celtic Myths and Legends, Constable and Robinson», 2003 • T. De Courcy Atkins, «The Kelt or Gael», εκδ. Τ. Fisher Unwin, 1892 • Laura Knight Jadczyk, «the Grail Quest and the Destiny of Man, Part V», εκδ. Cassiopaea, 2004 • Fred Gettings, «Dictionary of Occult, Hermetic and Alchemical Sigils», εκδ. Viking Pr., 1981 • Umberto Eco, «Fouceault's Pendulum», εκδ. Ballantine Books, 1990 • Fulcanelli, «Le Mystere des Cathedrales», εκδ. Brotherhood of Life, 1997 • Boris de Zirkoff, «H.P.B. Collected Writings», εκδ. Quest Books, 1995 • Hutton, R., «The Pagan Religions of the Ancient British Isles: Their Nature and Legacy Blackwell», εκδ. Oxford, 1991 • Donald MacAulay, S. R. Anderson, J. Bresnan, and B. Comrie, «The Celtic Languages», εκδ. Cambridge University Press, 1993 • Durdin-Robertson, L., «Juno Covella: Perpetual Calendar of the Fellowship of Isis Cesara», εκδ. Enniscorthy, 1982 • John King, Kingdoms of the Celts: «A History and a Guide», εκδ. Sterling Publishing, 2000 • Ιωάν. Σταματάκου, «Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης», εκδ. Βιβλιοπρομηθευ-τικη, 2002.
•http://www.norwichmoot.paganearth.com/celticgods.htm •http://www.ngdc.noaa.gov/paleo/ctl/cliscilOk.html
• http://www.tylwythteg.com/dynionl.html
• http://www.bagadoo.tm.rr/kemper/histoire_E.html

Απο παλαιότερο περιοδικό "Τρίτο Μάτι"
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 20 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΟΣΤΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δημοσίευμα του "Εμπρός" της δεκαετίας του '20



Ένα περίεργο δημοσίευμα- απόκομμα εφημερίδας των αρχών του περασμένου αιώνα– μας έστειλε αγαπητός φίλος του εξωτερικού.

Διάβασε τη δημοσίευσή μας σχετικά με τους γίγαντες και θυμήθηκε το απόκομμα αυτό.

Προσπαθήσαμε να το διασταυρώσουμε με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Εμπρός, αλλά για άγνωστους λόγους μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατή η πρόσβασή μας σε αυτήν.

Το δημοσίευμα με τους δύο γιγάντιους σκελετούς που βρέθηκαν στη Μεσσηνία και είχαν μήκος 3,5 μέτρων, αρχίζει ως εξής:


ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ

ΕΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ– ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ-Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.



Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημιν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων.

Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάτας, όπου και τους φυλάττε, καραδοκών την ευκαιρίαν όπως τους εξαγάγη εις το εξωτερικόν. Εμάθομεν δ’ ότι ο κύριος ούτος ήλθεν ήδη εις διαπραγματεύσεις μετά της διευθύνσεως του του εν Παρισίοις Παλαιοντολογικού μουσείου, και ζητεί υπέρογκον χρηματικόν ποσόν προς πώλησιν των σκελετών.

Εν αποτυχία δε της εκεί πωλήσεως έγραψεν εις φίλους του εν Βερολίνω και Λονδίνω, όπως ερωτήσωσι τι προσφέρουσι τα εκεί Παλαιοντολικά μουσεία προς απόκτησιν των δύο σκελετών.

Έχει γνώσιν των ευρημάτων τούτων η Αρχαιολογική Εταιρεία;

Εάν δεν έχη, αρκεί μία ανάκρισις εν Καλάμαις ή δια να είπωμεν μάλλον συγκεκριμένως εν Πυλία, και θα μάθη τις ο κάτοχος των δύο γιγαντιαίων σκελετών.»


ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΞΕΝΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΕΙ;

Ακομα ενα περιστατικο αναφερεται σε αλλη Ελληνικη περιοχη και προσπαθητε αποκρυψη στοιχειων.
 
 
files-e
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΗΤΣΟΥ , ΠΟΣΟΥ ΒΕΝΖΙΝΑ ΒΑΖΟΥ ΣΤΗ ΜΟΛΟΤΟΥΦ ? ... Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΩΝ !!!

Αλίμονο στους Νέους...

Κατεβαίνω το πρωί στο κέντρο της Αθήνας στην πανεργατική διαδήλωση.
Για να είμαι ειλικρινής, δε θυμόμασταν πού ήταν το κάλεσμα ποιου (είναι και πολλά παναθεμά τα) και κατεβήκαμε βλέποντας και κάνοντας ώσπου να συναντήσουμε τα μπλοκ.
Περιδιαβαίνοντας τα μπλοκ με την παρέα και απογοητευόμενοι από τη μικρή -σχετικά με το διακύβευμα- προσέλευση κόσμου παρατηρούσα τον κόσμο σαν περιηγητής πλέον, αφού δεν ήλπιζα σε τίποτα.

Τι παρατήρησα;
Ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη διαδήλωση ήταν ηλικίας άνω των 45 ετών.
Και μεγάλη η συμμετοχή ανθρώπων πάνω από 55 ετών...

Όσο περνούσε η ώρα εξοργιζόμουν.
ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥ;;;
Μονολογούσα σχεδόν φωνάζοντας.

Πού είναι εκείνο το 1 ή 1,5 εκατομμύριο ανέργων;

Μη μου πει κανείς πως είχαν ανάγκη το σημερινό πρωί να ανοίξουν τη Χρυσή Ευκαιρία;
Όποιος δε βρίσκει καμία δουλειά εδώ και τόσους μήνες, δε χάνει κάτι με το να θυσιάσει ένα πρωινό ψαξίματος και να κατέβει να διαδηλώσει. Λέτε να βρήκαν σήμερα δουλειά;
Δε τους φάγαν οι δουλειές τους ανέργους.
Πίνουν καφέ στο σπίτι τους, χαζεύουν στο facebook κι οι πιο φιλότιμοι κλαίνε και τη μαύρη μοίρα τους.

Πού είναι οι δεκάδες χιλιάδες των φοιτητών που πριν 5-6 χρόνια κάνανε ανάστατη την Αθήνα προκειμένου να μην περάσει ΜΙΑ αναθεώρηση ΕΝΟΣ άρθρου του Συντάγματος σε σχέση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;
Πού είναι τώρα που, εκτός από τα πανεπιστήμια, ιδιωτικοποιούνται τα πάντα;
Πού είναι τώρα που ξεπουλιούνται τα πάντα;
Που παραβιάζονται όλα τα άρθρα του Συντάγματος;
Πού στο διάολο είναι;
Τι τους ψεκάζουν; Μαλακία στον εγκέφαλο τους ψεκάζουν;
Τι αποβλάκωση τους έχει βαρέσει;
Υπήρχε περίπτωση να 'μαι φοιτητής και να μην κατέβω να διαδηλώσω τώρα; ΤΩΡΑ;;;
Μη μου πει κανείς ότι δεν κατέβηκαν να διαδηλώσουν διότι ήθελαν να παρακολουθήσουν μάθημα στο Πανεπιστήμιο ή να συγκεντρωθούν στα διαβάσματά τους, γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...
Απλούστατα είναι πιο τρέντυ να κωλοβαράνε κάπου και να μην ασχολούνται "μ' αυτά".


Αλλά τώρα που ξέρουν τι έκαναν λάθος τότε, δεν έχουν πια τις φυσικές δυνάμεις για να το διορθώσουν.
Αλλά εγώ πιστεύω σ' αυτούς.
Αυτοί μπορούν, γιατί αυτοί θέλουν.
Από μας δεν περιμένω τίποτα πια.
Τίποτα παραπέρα απ' το να σκύβουμε το κεφάλι.

Η σημερινή Ελλάδα:
Υποταγμένοι νέοι.
Μα αγέρωχα γηρατειά!

Αλίμονο στους Νέους.
Ζήτωσαν οι Γέροι!

ΥΓ.: Αφιερωμένο σε σας, περήφανα γηρατειά, που με κάνετε να ντρέπομαι για τη γενιά μου!


http://toixo-toixo.blogspot.com/

Τρελαίνομαι γαμώτο!
Τρελαίνομαι όταν βλέπω η γροθιά της ανατροπής να υψώνεται από ροζιασμένα, κουρασμένα χέρια, από κρεμασμένα απ' τον καιρό μπράτσα.
Να βλέπω να γυαλίζει το μάτι ρυτιδιασμένων προσώπων.
Να βλέπω να έχουν φτερά τα πόδια με οστεοπόρωση και αρθριτικά.
Να βράζει το αίμα που 'χει υπέρταση.

Και την ίδια ώρα τα σφιχτά νεανικά χέρια, τα φουσκωμένα μπράτσα, τα έντονα μάτια, τα φρέσκα, αψεγάδιαστα πρόσωπα, τα γυμνασμένα πόδια, το νεανικό αίμα να σέρνονται κάπου μεταξύ καφετέριας και playstation, μπάφου και τάβλι.

Κάθε επανάσταση, κάθε εξέγερση, την κάνουν οι νέοι που βράζει το αίμα τους και ανατρέπουν ένα καθεστώς γιατί ελπίζουν, ονειρεύονται να ανοίξουν τα φτερά τους σε ένα καινούριο.
Ανεξαρτήτως του τι θα προκύψει μετά, πάντα μια γενεσιουργός αιτία των εξεγέρσεων είναι η νεανική ορμή.

Η ανατροπη που ίσως γίνει στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι η πρώτη στην Ιστορία "Επανάσταση των Γέρων".
Και μιλώ για ανθρώπους που έζησαν ανατροπές επί ανατροπών στα νιάτα τους, έζησαν την Κατοχή, την μετεμφυλιακή πόλωση, το 114, τα Ιουλιανά, τη Χούντα, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση...
άλλά το λέει η καρδούλα τους ρε γαμώτο!
Αυτούς τους θαυμάζω!
Ζήσαν τόσα, αγωνίστηκαν σαν νέοι για το μέλλον τους κι έρχονται τώρα σαν γέροι και αγωνίζονται για το μέλλον το δικό μας, αφού εμείς λείπουμε.
Εμείς, η γενιά των κάτω των 45 ετών, που δεν έχουμε "φτιαχτεί" ακόμη κοινωνικά και οικονομικά, δεν έχουμε ζήσει τίποτα σπουδαίο, εμείς που βλέπουμε τη ζωή μας απ' την τηλεόραση και το internet, να περνά από μπροστά μας.

Και άρχισα και αναλογιζόμουν πως σε μεγάλο βαθμό και το καλοκαίρι επί "Αγανακτισμένων" πάλι οι ηλικιωμένοι δίναν τον παλμό.
Και σε σχεδόν όλες τις συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις που γίνονται ιδιαιτέρως τα δύο τελευταία χρόνια με θέμα την ανατροπή του παρόντος καθεστώτος, συναντώ ως επί το πλείστον απομάχους της ζωής και της εργασίας, ανθρώπους που θεωρητικά δεν έχουν κανένα λόγο να σκοτώνονται για το μέλλον, αφού όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο μεγαλύτερη αξία δίνει στο παρόν του, σε αντίθεση με τον νέο που κεντρικός του άξονας είναι το μέλλον.

Ρίξτε μια ματιά (ανεξαρτήτως αν συμφωνείτε ή όχι με αυτά) σε κάποια κινήματα αντικαθεστωτικά.
"Δεν Πληρώνω", "Ε.ΠΑ.Μ", "Σπίθα"... οι περισσότεροι άνω των 50 ετών!
Αν ρίξατε μια ματιά και στη σημερινή διαδήλωση, και κυρίως στο μοναδικό πολύ μαζικό μπλοκ, αυτό του ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία του κόσμου μεσήλικες και άνω.
Ούτε οι Κνίτες δεν κατέβηκαν μαζικά! Ούτε οι Κνίτες!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία του Ελληνικού λαού.
Ότι η νεολαία έχει αναθέσει στα περήφανα γηρατειά να κάνει την ανατροπή για λογαριασμό της.
Το -υποτίθεται- πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού (18-45 ετών) αποδεικνύεται άξιο της μοίρας του.
Την ώρα που χιλιάδες περήφανοι ηλικιωμένοι διαδηλώνουν, τα εκατομμύρια των νέων αυνανίζονται μπροστά σε μια οθόνη.

Την ώρα που ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος εδώ και δύο χρόνια κάνουν έναν τεράστιο αγώνα για να συγκροτηθεί ένα παλλαικό κίνημα αντίστασης ενάντια στις νεο-κατοχικές κυβερνήσεις, δεν υπάρχει ούτε ένας νέος που να επιδιώκει κάτι αντίστοιχο.
Είχα κατέβει μάλιστα το καλοκαίρι στη μεγάλη εκδήλωση-ομιλία που διοργάνωσε το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με το Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια και είχε γεμίσει ασφυκτικά το κέντρο της Αθήνας εκείνο το απόγευμα από πολίτες με τη φλόγα της ανατροπής στα μάτια τους. Από πολίτες ως επί το πλείστον, άνω των 50 ετών.
Πολλοί κατηγορούν αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι γέροι και σηκώνουν τα λάβαρα.
Ε, εγώ λοιπόν σήμερα απαντώ ότι καλά κάνουν οι γέροι.
Ας πάνε να βρούνε δυο νέους να βγουν μπροστάρηδες στον αγώνα και να 'χουν τα αρχίδια του Μίκη και του Γλέζου.
Δε θα βρεθεί κανείς.
Γιατί είναι κότες. Γιατί η γενιά μου είμαστε κότες μπροστά σε πραγματικούς άντρες, σε πραγματικούς ήρωες του λαού, της ελευθερίας και της δημορατίας.
Γιατί σ' αυτή τη χώρα η τελευταία γενιά που άξιζε τελικά ήταν η γενιά του Μικη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου.
Η γενιά που είδε ναζιστική σημαία και την έκανε κουρελόπανο στα μούτρα του Χίτλερ.
Η γενιά που έκανε του Μουσολίνι τις επελαύνουσες φασιστικές ορδές να μοιάζουν με πορδές.
Η γενιά που φώναξε αέρα στην Πίνδο και στο Γοργοπόταμο.
Η γενιά που δεν παραδόθηκε ούτε στον Ανταρτοπόλεμο που ακολούθησε.
Η γενιά που  βγήκε και φώναξε για τη Δημοκρατία και το 114 και για την ειρήνη μαζί με το Γρηγόρη Λαμπράκη.
Αυτή ήταν η τελευταία γενιά της Ελλάδας που θαυμάζω.
Η Ελλάδα που αναδείκνυε ήρωες, ηγέτες, ποιητές, αγωνιστές, μουσικούς.
Κι όχι η σημερινή Ελλάδα που αναδεικνύει μόνο πλατινέ ξανθιές πουτάνες πολυτελείας της τηλεόρασης.
Η σημερινή ηλικιακά ανερχόμενη γενιά Ελλήνων είμαστε ένα μάτσο υπηκόων.
Ένα μάτσο αποβλακωμένοι λεγεωνάριοι της "παρακμής της Ρώμης".
Μαζί με τους ήρωές της χάνεται κι η "Ρώμη".


Άυτή η τελευταία άξια γενιά του Μίκη και του Γλέζου έχει "το μεν πνεύμα πρόθυμον, τη δε σάρκα ασθενή".
Αλλά το πνεύμα δίνει πνοή και στη σάρκα ώρες-ώρες.
Και πόσες φορές σαν τον Χορν στο "Αλίμονο στους νέους" δε θα πουλούσαν την ψυχή τους στον Διάολο, αρκεί αυτός να τους ανταμείψει με τα νιάτα;
Κι αυτοί, όχι όπως στην ελληνική παραλλαγή του "Φάουστ", όπου ο Χορν πούλησε την ψυχή του για να κατακτήσει τη νεαρή Κοντού.
Αλλά για να κατακτήσουν το νεανικό όνειρο της ανατροπής του συστήματος, της λαικής νίκης.
Για να νικήσουν εκεί που έχασαν κάποτε. Αλλά έχασαν αγωνιζόμενοι.
Και τι δε θα 'διναν για μια δεύτερη ευκαιρία!!!
Εμείς δεν είμαστε άξιοι ούτε για την πρώτη.
Γαμώ τα νιάτα και την ομορφιά μας.
Είμαστε δυο-τρεις γενιές για πέταμα.
Ξέρουμε να χειριζόμαστε ένα laptop αλλά αδυνατούμε να χειριστούμε τις ζωές μας.
Μας αποβλάκωσε η κατανάλωση κι ο καπιταλισμός.
Έχετε γεια βρυσούλες...

Αυτοί οι γέροι μόνο (που γέρικο είν' το μάτι μου, αν τούτοι δω είναι γέροι) έχουν τα κότσια να σηκώσουν το λάβαρο της αλλαγής.
Αυτοί έστω και με μπαστούνι θα μπουκάρουν στη Βουλή.

"Χράτσα-χρούτσα, χράτσα-χρούτσα" θα τα καταφέρουν.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ! ΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ! ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟΥ ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ !!!


Αυτό είναι πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεοκοπία.
Όταν μια χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά της, αυτό λέγεται χρεοκοπία. Η χρεοκοπία αντιμετωπίζεται με στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, με στάση ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, ή και με τα δύο.
Επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτικών πιο δρόμο θα διαλέξουν. Για να γίνει στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, και να υποστηριχθεί αυτή η ενέργεια, χρειάζεται αλλαγή εξωτερικής πολιτικής. Είναι θέμα αστραπιαίας αλλαγής Γεωπολιτικής της περιοχής, αλλιώς οι γείτονες θα μας ριχθούν, υποκινούμενοι από τους διεθνείς δανειστές.
H στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών είναι το ύστατο όπλο που διαθέτουμε. Όσο δραματικό και αν ακούγεται. Όμως είναι το λυσιτελέστερον.  Πρόκειται για την επιβίωση του Λαού μας.
Φτάνει να έχουμε πλάτες-συμμαχίες να στηριχθούμε.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί θα τολμήσουν ;; αφού είναι αχυράνθρωποι των διεθνών Σιωνιστών δανειστών, και «Βάρδα ζόρι»…..
                                          Ανάλυση:
Επειδή υπάρχουν πολλοί που λένε, μα «Μπαταχτζήδες» θα γίνουμε;;;
Για να τεκμηριώσουμε αυτή τη λύση, παραθέτουμε τα κάτωθι.
Παραμένοντας πιστοί στο δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύση», στην Ε.Ε.
και στο  ΝΑΤΟ, (το στρατό σωτηρίας της παγκόσμιας Δικτατορίας),
η πλήρης καταστροφή μας είναι βέβαιη.
Οι «σύμμαχοι» φίλοι και εταίροι δυτικοί, ιστορικώς απεδείχθησαν αναξιόπιστοι, και εχθροί για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Μπήκαμε το 1952 στο Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, με βάση το δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσην», υποτίθεται για να προστατευθούμε από το Σοβιετικό ολοκληρωτισμό, και αυτοί οι ίδιοι οι «σύμμαχοι» υπέβλεπαν την εθνική μας κυριαρχία, αφού βρεθήκαμε μέσα στο Σιωνιστικό και Παντουρκικό ολοκληρωτισμό, πήγαμε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.
Βρεθήκαμε μέσα στο λάκκο των λεόντων, σαν τον Δανιήλ.
Θυμηθείτε ότι μας πήραν τη μισή Κύπρο, (τα γεγονότα είναι γνωστά),
κινδυνεύουμε να χάσουμε το μισό Αιγαίο με τα νησιά, στο οποίο με τις συμφωνίες της Μαδρίτης, οι δυτικοί «σύμμαχοι» χάραξαν «γκρίζες ζώνες», και ανεγνώρισαν δικαιώματα της Τουρκίας, σήμερα δε κινδυνεύουμε να χάσουμε και τη Θράκη μας, στην οποία οι Βάρβαροι Τούρκοι αλωνίζουν, με τους εφιάλτες της Αθήνας να αδιαφορούν, και να έχουν γεμίσει τη πρωτεύουσα του Ελληνισμού με τρία εκατομμύρια Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες από Αφρική-Ασία, με ότι οικονομικό κόστος αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.
Έκαναν τη πατρίδα μας αποθήκη λαθρομεταναστών, γιατί έτσι το θέλησε η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Τα αφεντικά της Γης.
Σήμερα αρπάζουν τη δημόσια περιουσία, πτωχεύοντας τους Έλληνες.
Ο Παπαδήμος με τους άλλους πολιτικούς Αρχηγούς, είναι τελείως ακατάλληλοι για να αντιμετωπίσουν τα εθνικά μας θέματα, από τα οποία κινδυνεύει η Ελλάδα με διαμελισμό.
Όσον αφορά στην οικονομία τα γεγονότα είναι γνωστά, αφού οι δυτικοί
«εταίροι» μας οδήγησαν καταχρεωμένους και χρεοκοπημένους με δόλια δανειοδότηση στο ΔΝΤ  και στη Τρό’ι’κα, για να μας καταστρέψουν τελείως, και έτσι εξαθλιωμένους να μη μπορούμε να αντιδράσουμε στην αρπαγή του ορυκτού πλούτου, και διαμελισμού της πατρίδας μας.
Θυμηθείτε τα καταστροφικά γεγονότα στην εξωτερική πολιτική και οικονομία επί των Κυβερνήσεων Σημίτη.
Εξωτερική πολιτική και οικονομία συμβαδίζουν.
Στο σημείο που φθάσαμε σήμερα βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.
Η αποφασιστική βουτιά μας μένει για να αυτοκτονήσουμε.
Υπάρχει όμως μια τελευταία λύση, η τελευταία πράξη του δράματος.
Η τελευταία αυτή λύση λέγεται, Στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, ή αλλιώς, «Κατάσταση Ανάγκης». Βεβαίως η λύση αυτή είναι πιστωτικό γεγονός ή αλλιώς Χρεοκοπία. Μια χρεοκοπία που θα είναι εις βάρος των δανειστών, και υπέρ του Λαού μας.
Το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει σε ένα κράτος που βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας (κατάσταση ανάγκης), το δικαίωμα να αναστείλει τη πληρωμή των δανείων του.
Οι ξενόδουλοι και υποτελείς πολιτικοί μας, αυτό το αποκρύπτουν από το Λαό διότι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των τραπεζιτών-δανειστών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, αφού «Εκείνοι» τους έβαλαν στη θέση που κατέχουν, για να προδίδουν τη πατρίδα τους.
Οι δοσίλογοι και εφιάλτες πολιτικοί το βράδυ αποφασίζουν να ψηφίσουν ΟΧΙ στα μνημόνια, και το πρωί ψηφίζουν ΝΑΙ…….
Ψηφίσανε τα μνημόνια από υποτέλεια στους εχθρούς της πατρίδος.
Μαζί με τη χρεοκοπία ξεπούλησαν και την Εθνική μας κυριαρχία.
Υπογράφουν συμβάσεις θανάτου  Ελλήνων, και σωτηρία δανειστών.
Ευτυχώς που υπάρχουν φιλέλληνες ευρωβουλευτές στο Ευρωπα’ι’κό Κοινοβούλιο σαν το Βρετανό ευρωβουλευτή NIGEL  FARANGE
ο οποίος επέκρινε το Γερμανικό σχέδιο να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία, και συνέκρινε αυτό με τη τοποθέτηση στην Αθήνα «Γκαουλά’ι’τερ» από τους Ναζί. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές τσιμουδιά.
Εάν βουλιάξει η Ελλάδα, θα βουλιάξει και η Ε.Ε. Αυτό είναι ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της Ελλάδος, μαζί με το τεράστιο χρέος, δυστυχώς οι μαριονέτες πολιτικοί δεν το εκμεταλλεύονται.
Όμως ένας αξιοπρεπής εθνικός πατριώτης ηγέτης μπορεί να σώσει τη χώρα και το Λαό της, βασιζόμενος στο Διεθνές Δίκαιο, λέγοντας ότι,
προκειμένου να πεινάσει και δυστυχήσει ο Λαός, και να διαλυθεί το κράτος, με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι προτιμότερο με τη στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, να χάσουν ένα μικρό μέρος από τα κέρδη τους οι πλούσιοι διεθνείς τοκογλύφοι τραπεζίτες, οι οποίοι και το τεχνητό χρέος μας φόρεσαν καπέλο, αλλά και τα δάνεια τα έχουν  ήδη  πάρει πίσω με τους τόκους πολλών ετών.
Ο Λαός ακούει «στάση πληρωμών» ή  χρεοκοπία, και τρομοκρατείται,
διότι οι προδότες πολιτικοί μας, φροντίζουν μέσω των ΜΜΕ της βαρονίας των Αθηνών, να εμφυσήσουν στο κόσμο ότι χρεοκοπία σημαίνει μόνο στάση ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, και ότι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα δάνεια των τοκογλύφων τραπεζιτών των κ.κ. Ρότσιλντ, και Ροκφέλερ, ενώ υπάρχει και η χρεοκοπία με στάση μόνο ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, εκεί όπου πάνε τα πολλά χρήματα του Λαού. Είναι τόσο προδότες, αχυράνθρωποι, και μαριονέτες, που προτιμούν να καταστρέψουν το Λαό μας, παρά να χάσει ο Ρότσιλντ, Σόρος, και Ροκφέλερ, ψιχία από το πλούτο τους.
Το χρέος της Ελλάδος είναι ψιχία για τους διεθνείς τραπεζίτες-δανειστές. Υπενθυμίζω ότι εις βάρος του τοκογλύφου Σόρος, η Ρωσία
εξέδωσε  διεθνές ένταλμα σύλληψης, για κακουργήματα εις βάρος της ανθρωπότητος, και χαρακτήρισε αυτόν οικονομικό τρομοκράτη.
Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τους άλλους οικονομικούς τρομοκράτες ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, που τρομοκρατούν του Λαούς της Γης με χρεοκοπίες. Αυτούς τους κλέφτες και απατεώνες
του διεθνούς και τοπικού πλούτου, εξυπηρετούν οι εφιάλτες και αχυράνθρωποι πολιτικοί μας.
Χρηματοδοτούν τις ντόπιες τράπεζες, με δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ κόβουν τις συντάξεις των γερόντων.
Οι οικονομικοί εταίροι της Ε.Ε. μας στέρησαν το δικαίωμα να έχουμε το δικό μας νόμισμα,  μας στέρησαν το δικαίωμα στην οικονομική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να βυθιστούμε στην ύφεση και τη χρεοκοπία,  με ένα πανίσχυρο νόμισμα στα χέρια μας.
Στην οκταετία Σημίτη έγινε το έγκλημα της Ο.Ν.Ε. και η οικονομική υπονόμευση της Ελλάδος. Ο  Σημίτης το έκανε αυτό ενώ διέλυσε όλες τις βασικές οικονομικές υποδομές της χώρας.(Βιομηχανία, Βιοτεχνία, Γεωργία, κλπ). ενώ ταυτόχρονα προώθησε τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Τέτοιος «σοφός» οικονομολόγος ήταν.
Εξετέλεσε τα σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας…….
Το δημόσιο αυτό χρέος στρέφεται κατά του Λαού, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως τον εισβολέα στη χώρα μας.
Μας έριξαν στο έλεος του ΔΝΤ  και των άλλων διεθνών τοκογλύφων δανειστών μας. Το ΔΝΤ και οι άλλοι, συμπεριφέρονται στους λαούς που δανείζουν, όπως η Μαφία των τοκογλύφων της Θεσ/νίκης.
Τα πιόνια οι πολιτικοί συμφωνούν και υπογράφουν μνημόνια για μας
χωρίς εμάς, χωρίς καν να τα διαβάσουν.
Ο Λαός θα εξοφλήσει τα δάνεια, όχι οι προδότες πολιτικοί.
Δεν θα πονέσουν οι μαριονέτες πολιτικοί, εμείς ο Λαός θα πονέσουμε.
Γιατί καθυστερούν τις εκλογές;;; για να κατοχυρώσουν με τα διάφορα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, τα συμφέροντα των δανειστών της διεθνούς Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Η παρούσα κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ευρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία προς τις επιθυμίες του Λαού. Δεν έχουν πια την έξωθεν καλή μαρτυρία, που λέει η Εκκλησία μας, γιαυτό πρέπει τάχιστα με δημοκρατικές διαδικασίες να αντικατασταθούν, αφού απεδείχθησαν όργανα των εχθρών του Λαού και της Ελλάδος.
Το Δόγμα του Σόκ, ευρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή για την Ελλάδα.
Οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν είναι εταίροι, είναι εγκληματίες κατά του Ελληνικού Λαού. Η βία που ασκείται από τη τρό’ι’κα είναι φοβερή κατά του Λαού. Τιμωρούν τη κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Ζητούν να θέσουν υπό εποπτείαν την Ελλάδα όπως ζητά η αγράμματη κυρία Μέρκελ, απόγονος Ούνων, Γότθων, και Βανδάλων.
Τώρα που έληξε η σύμβαση COOPER θυμήθηκαν οι προδότες πολιτικοί τα πετρέλαια. Τόσα χρόνια έκαναν πως δεν τα γνωρίζουν, ενώ εάν από χρόνια τα είχαν βγάλει στο διεθνές εμπόριο, η χώρα μας τώρα θα ήταν πλούσια. Μας βύθισαν στη φτώχεια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Ρότσιλντ, και της παρέας του.
Η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία θυμήθηκε την «Αυτονομία» της Κρήτης, επειδή η Κρήτη κάθεται επάνω στους υδρογονάνθρακες.
Μέχρι και για «Αυτονομία» της Κέρκυρας μίλησαν, διότι τα Διαπόντεια
νησιά έχουν ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίων και φυσικού αερίου.
Ακόμη και τη Ρόδο σβήσανε από το Ελληνικό χάρτη, επειδή η Ρόδος έχει πλούσια υφαλοκρηπίδα και Ελληνική  Α.Ο.Ζ. με πετρέλαια.
Το ίδιο κάνουν στη Θράκη μας, για να αποκτήσει η Τουρκία υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στο Αιγαίο, ώστε μαζί με τη Τουρκία, να αποκλείσουν τη Ρωσία στο Βορρά.  Το κόλπο «Αυτονομία» στη Γεωπολιτική, είναι η μεγάλη πατέντα των Κοσμοκρατόρων παγκοσμίως για να βάλλουν στο χέρι τον ορυκτό πλούτο των Λαών της Γης.
Η Ελλάδα σήμερα έχει κυβέρνηση ανδρεικέλων. Κατάντησαν τη πατρίδα μας Ουγκάντα και Ουζουμπούρου.
Ρωτάμε, τι μέλος της Ε.Ε. είμαστε;; μας φέρονται σαν αφεντικά προς δούλους. Τα μνημόνια της τρό’ι’κα είναι συνταγές εξαφάνισης του Ελληνικού Λαού. Συμπεριφέρονται στο Λαό μας, όπως οι προστάτες
της Μαφίας στο Σικάγο.(βλέπε THOMSEN  και ΣΙΑ). H βία θέλει βία.
Να τους αντιμετωπίσουμε με βία, και όχι σαν φοβισμένα αρνιά.
Οι μαριονέτες  και δοσίλογοι των Αθηνών πρέπει να σαρωθούν.
Αυτούς τους εφιάλτες μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε;;;
Οι σημερινοί ηγέτες της Ε.Ε. είναι νάνοι, είναι κατώτεροι των περιστάσεων, και μαριονέτες της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Γιαυτό κατάντησαν την Ε.Ε. στο σημερινό χάλι.
Οι δοσίλογοι χτίζουν τζαμιά και τεμένη για τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, ενώ οι Έλληνες άστεγοι κοιμούνται στα παγκάκια, και σιτίζονται χάρη στη φιλανθρωπική πρόνοια της εκκλησίας. 
Τα χαράτσια της ΔΕΗ πηγαίνουν όλα στις Τράπεζες του Ρότσιλντ  και στη GOLDMAN SACHS,  ενώ ο λαός μας στενάζει.
Η βαριά φορολογία, και όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στους τοκογλύφους δανειστές,  στις ΜΚΟ,  στα μυστικά κονδύλια των υπουργείων, και στο σπάταλο κράτος, ενώ ο λαός στενάζει.
Αντί να περιορίσουν το σπάταλο κράτος, κόβουν τις συντάξεις των γερόντων. Μπορούμε να ανακουφίσουμε ολίγον το χρέος αν κρατικοποιηθούν οι τράπεζες. Όμως δεν κάνουν ούτε αυτό.
Τα μέτρα αυτά βαθαίνουν την ύφεση. Κάθε 3 μήνες και νέα μέτρα.
Η αλληλεγγύη εξέλιπεν από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Οι εταίροι μας σαν λύκοι ωρυόμενοι επέπεσαν επάνω στην Ελλάδα, για να κατασπαράξουν τις σάρκες της.
Όλο αυτό το παιχνίδι με την Ελληνική οικονομία γίνεται για να βγάλουν μερικοί δισεκατομμύρια ευρώ από τα ασφάλιστρα κινδύνου, και για να μας πίνουν το αίμα οι Σιωνιστές δανειστές δια βίου.
Μέχρι η δικαιοσύνη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δικαίωσε τη Ναζιστική Γερμανία για τις δολοφονίες και τη γενοκτονία των κατοίκων του Διστόμου και  Καλαβρύτων, και γενικά της Ελλάδος, με πρόφαση τη λανθασμένη διαδικασία της προσφυγής.
Το Διεθνές Δικαστήριο πρέπει να ντρέπεται για την απόφαση αυτή.
Αυτοί οι δικαστές του διεθνούς δικαστηρίου δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται δοτή………
Η Γερμανία αρνείται να πληρώσει το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο.
Γιατί λοιπόν εμείς πρέπει να είμαστε συνεπείς στους δανειστές της διεθνούς Μαφίας;; Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γερμανίας.
Εδώ ισχύει ο νόμος του ισχυροτέρου, ο νόμος της Ζούγκλας!!!
Οι μαριονέτες δοσίλογοι πολιτικοί συνηθίζουν να λένε,
«Δεν είναι ώρα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις», «Δεν είναι ώρα για τα πετρέλαια», οι δοσίλογοι είναι «βάρδα ζόρι» που λέει ο λαός, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, και για να μη θίξουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, και «ο λαός ας πάει να κουρεύεται», γιαυτό φθάσαμε στη σημερινή δραματική κατάσταση.         
Η τρό’ι’κα ζητάει απολύσεις στις ένοπλες δυνάμεις, για να μπουκάρουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι μέσα, όπως έκαναν στη Κύπρο, και να διαμελίσουν τη χώρα, δηλαδή παράδοση των Ελλήνων άνευ όρων.
Για αυτή τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων φταίνε και οι δοσίλογοι πολιτικοί μας,  αφού έδωσαν τα πετρέλαια προς εκμετάλλευση στις
ΑμερικανοΕβρα’ι’κές εταιρίες πετρελαίων, και στο Ισραήλ,
και αγνόησαν την Ε.Ε. Τώρα η Ε.Ε. μας εκδικείται.
Σαν μέλος της Ε.Ε. είχαμε ηθική υποχρέωση να δώσουμε προτεραιότητα στους Ευρωπαίους, και αν δεν μπορούσαν αυτοί, τότε σε άλλες παγκόσμιες ενεργειακές δυνάμεις.
Πρόσφατα οι γνωστοί διεθνείς ANONYMOUS  χτύπησαν τους εφιάλτες «Έλληνες» πολιτικούς. Έλληνες θαρσείτε, επιτέλους μια ισχυρή διεθνής οργάνωση ίσταται στο πλευρό μας για αντίσταση.
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. ΠΟΥΤΙΝ δήλωσε, οι διεθνείς κερδοσκόποι, δημιούργησαν τη κρίση στην Ελλάδα, και δεν άφησαν την Ελλάδα να εξυγιάνει την οικονομία της.
Μεγάλη αναταραχή στις διεθνείς αγορές και στις οικονομίες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ θα προκαλούσε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος, δηλώνει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας στην εφημερίδα «Die Welt».
Η εφημερίδα «LE FIGARO» γράφει, «Η Ευρώπη χρωστά στην Ελλάδα», και συνεχίζει λέγοντας, «Μιλάμε διαρκώς για το Ελληνικό χρέος, χωρίς καν να επισημαίνουμε ότι η Ευρώπη είναι αυτή που εδώ και 2500 χρόνια έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα.
Ένα χρέος αιώνιο, αφού αφορά τα θεμέλιά της.
Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, λέμε στους εφιάλτες
πολιτικούς, δεν έχουμε άλλη λύση, παρά μόνο στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
πληρωμών, και τη μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος διαγραφή του τεχνητού χρέους. Το χρέος αυτό το δημιούργησαν οι διεθνείς δανειστές
της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, για να σκλαβώσουν την Ελλάδα, να την αρμέξουν οικονομικά αρπάζοντας το πλούτο της, διαμελίζοντας αυτήν, για τα δικά τους Γεωπολιτικά συμφέροντα.
Υπενθυμίζουμε στους εφιάλτες και δοσίλογους πολιτικούς, πως ο εθνικός πατριώτης πολιτικός Ιωάννης Μεταξάς, αντιμετώπισε την ίδια περίπτωση, και έσωσε τότε την Ελλάδα από μια άλλη χρεοκοπία.
Έκανε στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ και μόνο πληρωμών, και αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου. Οι δανειστές προσέφυγαν στο διεθνές δικαστήριο, και η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη κατάσταση του Λαού και της χώρας.
Σήμερα ποιός θα το κάνει αυτό;; μήπως ο Jeffrey, ή ο κ. Παπαδήμιος;
Ο  ΜΕΤΑΞΑΣ  τόνισε τότε στο διεθνές δικαστήριο, ότι ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση η οποία κάνει αδύνατο για τις κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς το Λαό τους ταυτόχρονα.
Πρέπει η κυβέρνηση να επιλέξει ανάμεσα στα δύο, ή τους δανειστές, ή το Λαό. Φυσικά το καθήκον του κράτους είναι να σώσει το Λαό του, και το καθήκον αυτό ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών του.
Οι σημερινοί δοσίλογοι πολιτικοί προτιμούν τα αφεντικά τους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, έναντι του Ελληνικού λαού.
Ο  ΜΕΤΑΞΑΣ είπε, στη περίπτωση που η αποπληρωμή των δανείων και χρεών, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και ασφάλεια του Λαού, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει την εξυπηρέτηση των δανείων και του χρέους. Με αυτά τα επιχειρήματα το διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο.
Το παράδειγμα του ΜΕΤΑΞΑ ακολούθησαν και άλλες χώρες στα σημερινά χρόνια, όπως η Αργεντινή, ο Ισημερινός, κ.λ.π. και σώθηκαν από τους δανειστές, αφού υπάρχει το ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ.
Μόνο η Ελλάς των δοσίλογων εφιαλτών πολιτικών δεν τολμά, αλλά θυσιάζει το Λαό της, για τα κέρδη της GOLDMAN SACHS……
Για να γίνει αυτό, (Στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών), χρειάζεται εθνικός ηγέτης ο οποίος σε άμεσο συμφωνία με το αντίπαλο δέος, (για προστασία και κατοχύρωση της χώρας), να προβεί σε αστραπιαία μεταβολή των Γεωπολιτικών δεδομένων της περιοχής, ο ηγέτης αυτός δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει.
Επειδή «χα’ί’ρι και προκοπή» δεν είδαμε από τους Σιωνιστές δυτικούς,
και μάλλον προς τα χειρότερα πάμε, με κατάληξη τη χρεοκοπία εις βάρος του Λαού, για να προστατευθεί η χώρα από το παμπόνηρο γείτονα που καραδοκεί την ευκαιρία να ριχθεί στο θύμα του,
η Ελλάς μια και μόνη λύση έχει, να τεθεί κάτω από τη προστατευτική στρατιωτική ομπρέλα της Ρωσίας, (αφού το ΝΑΤΟ είναι εχθρικά διακείμενο), ώστε να γλιτώσουμε μια και καλή από τα νύχια των αρπακτικών της Δύσης, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν το ΝΑΤΟ και το κακό γείτονα, για να μας επιτεθούν και  μας σκλαβώσουν .
Η τεχνική χρεοκοπία της Ελλάδος υπό των παγκόσμιων Σιωνιστικών Δικτατορικών Δυνάμεων, είναι ένα σατανικό όπλο Γεωστρατηγικής που στρέφεται κατά της Ρωσίας, αφού οι Νατο’ι’κοί «σύμμαχοι», θα μπλοκάρουν το Αιγαίο, έναντι των δανείων και των χρεών που δεν θα μπορεί να αποπληρώσει η Ελλάς, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τη Ρωσία στο Βορρά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δύο χώρες…
Πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο, της Ν.Τ.Π. που το υφίσταται τώρα η πατρίδα μας, και οι Σιωνιστές Ευρωπαίοι ηγέτες παίζουν το παιχνίδι.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί θέτουν το ερώτημα, εάν κάνουμε τώρα στάση  πληρωμών των δανείων, μετά τι;;;  Τους  απαντάμε.
Επειδή η στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών σήμερα ελλοχεύει εθνικούς κινδύνους, απαιτείται αστραπιαία αλλαγή Γεωπολιτικής της περιοχής, (όπως γράψαμε πιο πάνω και στην αρχή του άρθρου),
και κάλυψη όλων των εθνικών αναγκών της Ελλάδος υπό της Ρωσίας, υπό τη προ’υ’πόθεση ότι η Ρωσία θα το δεχθεί και θα το θελήσει.
Όμως ένα προαιώνιο όραμα των Ρώσων να κατέβουν και να έχουν βάσεις στις θερμές θάλασσες θα γίνει πραγματικότητα.
Έτσι διασφαλίζουν την εθνική τους ασφάλεια. Αλλιώς οι δυνάμεις της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας θα τους εγκλωβίσουν στο Βορρά, και θα πάθουν Γεωστρατηγική ασφυξία.
Οι Ρώσοι το γνωρίζουν, γιαυτό και ο Στόλος στη Μεσόγειο…….
Όμως ο Στόλος χρειάζεται ναυστάθμους………
Το Γεωπολιτικό και Γεωστρατηγικό παιχνίδι των Δυτικών σήμερα στη Συρία, σκοπό έχει να στερήσει τις βάσεις στη Μεσόγειο για τις Ρωσικές  δυνάμεις. Τις Αραβικές χώρες τις αντιμετώπισαν με πόλεμο, και την Ελλάδα με οικονομικό πόλεμο. Θα μου πείτε Συρία θα γίνουμε;;; Πάντως κάτι πρέπει να κάνουμε. Εάν δεν αντιδράσουμε, θα ζήσουμε παντοτινά φτωχοί και σκλαβωμένοι στη Σιωνιστική Δύση, εξαρτημένοι δια βίου στα δάνεια…..Έλληνες προβληματιστείτε.!!!
Εν συνεχεία παραχώρηση ναυστάθμων (Μούδρο Λήμνου- Νεώριον Σύρου) στο Αιγαίο στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έναντι σοβαρού οικονομικού τιμήματος, και άμεσο πώληση δικαιωμάτων του ορυκτού πλούτου έναντι σοβαρού οικονομικού τιμήματος, και ταχεία εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου με τους Ρώσους και άλλους, με αξιοπρεπή ποσοστά και όχι τζάμπα που τώρα μας τα παίρνουν οι Σιωνιστές Αμερικανοί. Με σύμβαση αποικιοκρατίας κατέχουν τώρα οι Αμερικανοί το ναύσταθμο Σούδα στη Κρήτη.
Δεν υπάρχει άλλη λύση. Εκεί μας ώθησαν οι εταίροι μας δυτικοί «σύμμαχοι», και οφείλουμε να σωθούμε.
Έτσι μηδενίζουμε το CASUS BELI των Τούρκων, θα τολμήσουν οι Τούρκοι να τα βάλλουν με τη Ρωσία;;;
Η χώρα μας σήμερα αντιμετωπίζει επίθεση από τους Δυτικούς, βρισκόμαστε σε πόλεμο, η τρό’ι’κα έχει αφηνιάσει, εμείς τι κάνουμε για να αμυνθούμε;;; Με προδότες πολιτικούς υποταχθήκαμε.
Τι καλό είδαμε από τη Δύση από τη λήξη του Β! Π.Π. μέχρι σήμερα;;;
Έχθρα και μόνον έχθρα και μίσος.  Συγκεκριμένα.
1.- Η Ιταλία με τη Γερμανία μας επιτέθηκαν το 1940, μας σκλάβωσαν,
και επέφεραν τρομερές καταστροφές σε ανθρώπους  και υποδομές.
2.-Η Αγγλία μας έριξε σε εμφύλιο σπαραγμό. (1945-1950).
3.-Οι ΗΠΑ μας έκαναν αποικία από το 1950 μέχρι σήμερα, μας πήραν όλο το πλούτο, και μας ανάγκασαν να ζούμε όλα αυτά τα χρόνια με το τρόμο των Τούρκων επί της κεφαλής μας.
4.-Κατάστρεψαν τη Κύπρο.
5.-Δημιούργησαν γκρίζες ζώνες στο Ελληνικό Αιγαίο.
6.-Δεν έχουμε το δικαίωμα να χαράξουμε την Ελληνική Α.Ο.Ζ. και δεν
     ελέγχουμε πια τον ορυκτό μας πλούτο.
7.-Τελικά ήλθε η Ε.Ε. και αντί να μας σώσει, μας χρεοκόπησε.
Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;;;;
Αυτά για να προστατευθούμε σε περίπτωση που αποφασίσουμε στάση ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ πληρωμών, αλλιώς θα είμαστε αιωνίως σκλάβοι των σατανικών δανειστών μας της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.-
Ούτως ή άλλως σκλαβωμένοι, φτωχοί, και δούλοι στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία θα ζήσουμε από δώ και μπρός, και εμείς και οι ερχόμενες γενεές  Ελλήνων.
Είναι επαναστατική πράξη, που θυμίζει το έπος του 1821
Θυμηθείτε, στη μάχη των Θερμοπυλών, 300  γενναίοι πέθαναν για την Ελλάδα, σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για 300 εφιάλτες.
Σήμερα Η  ΕΛΛΑΣ  ΕΑΛΩ……
Ήτε  παίδες  Ελλήνων.
                                                   ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                                   Διεθνολόγος.-
                                             E-mail: ant.grypaios@gmail.com
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »