Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Παραδίδουν την υγεία μας στους Ισραηλινούς…

Παραδίδουν την υγεία μας στους Ισραηλινούς… «Πάρτι στην υγεία», «όλοι μαζί τα φάγαμε», «η κρίση είναι ευκαιρία», είναι κάποιες από τις καραμέλες που χρησιμοποιήθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ και η Ε.Ε, για να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι η μόνη λύση για να «γλιτώσει» η Ελλάδα από την καταστροφή, είναι τα μνημόνια και η σκληρή λιτότητα.

Σήμερα, όλο και εντονότερα καταγγέλλεται ότι υπήρχε σχέδιο υφαρπαγής ενός από τους πιο κρίσιμους τομείς για τον ελληνικό λαό, της υγείας του, από ξένα συμφέροντα. Και επειδή η «κρίση είναι ευκαιρία» μόνο για λίγους και δη ισχυρούς πολυεθνικούς ομίλους, στην περίπτωση της υγείας η μοιρασιά μεταξύ των διεθνών οικονομικών δυνάμεων υπαγόρευε να παραδοθεί -στη μερίδα του λέοντος- σε ισραηλινά συμφέροντα.
Το σχέδιο παράδοσης της υγείας των Ελλήνων στους Ισραηλινούς υλοποιήθηκε βήμα-βήμα. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν αλλοιωμένα –όπως καταγγέλλεται από πολλούς- στοιχεία, ώστε να υπαχθεί η χώρα στον έλεγχο του ΔΝΤ και της τρόικας. Ένας από τους τομείς που υποδείχθηκαν ως υπεύθυνοι για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν η δημόσια υγεία. Επιβλήθηκαν πρωτοφανή μέτρα, που δεν έχουν εφαρμοστεί με τον τρόπο που έγινε εδώ σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Τέσσερα χρόνια μετά την περίφημη ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελλόριζο, τα πλέον επίσημα χείλη, όπως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, παραδέχονται ότι η «συνταγή» ήταν λανθασμένη. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δε, πρόσφατα παραδέχτηκε ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα ήταν οι αιματηρές περικοπές στις δαπάνες για την υγεία. Παρόλα αυτά, η ίδια πολιτική συνεχίζεται, χωρίς να διαφαίνεται καμία διάθεση εγκατάλειψής της και διόρθωσης των αδικιών, που δημιούργησαν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.
Αφού λοιπόν υποδείχτηκε ως ένας από τους «ενόχους» για την κρίση η υγεία, ο Γιώργος Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού ξεκίνησε από το 2011, να υπογράφει ειδικές συμφωνίες με τη χώρα που επιλέχτηκε για να γίνει ο «σωτήρας» της υγείας των Ελλήνων: το Ισραήλ. Μέσα από ιδιωτικές διαβουλεύσεις που είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2009, υπογράφηκε συμφωνία με συγκεκριμένη εταιρεία, ισραηλινής προέλευσης, η οποία διεθνώς ειδικεύεται στις αλυσίδες φαρμακείων. Τον Μάρτιο του 2012 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κ. Λουράντος, αποκάλυπτε συγκεκριμένο έγγραφο στο πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας, που περιέγραφε την εμπορική δραστηριότητα ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία πολυφαρμακείων στην Αθήνα.
Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος νομοθέτησε τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, διαφημίζοντας ακόμα και από το βήμα της βουλής την «ποιότητα» των φθηνών εισαγόμενων γενοσήμων. Προωθούνταν επίσης η υποκατάσταση των γνωστών και αξιόπιστων φαρμάκων, που εμπιστεύονταν επί χρόνια οι Έλληνες πολίτες, προς όφελος άλλων πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών. Εκείνη την εποχή, είχε βουίξει ο τόπος για τα 50 εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να πήρε ως αμοιβή δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι, για να συντάξει τις «ανθρωποκτόνες» όπως έχουν χαρακτηριστεί διατάξεις, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν νόμοι του κράτους.
Η ίδια πολιτική συνεχίστηκε με την ανοχή των επόμενων κυβερνήσεων, έως ότου στο υπουργείο Υγείας ήρθε ο «ευπατρίδης» Άδωνις Γεωργιάδης, για να ολοκληρώσει το σχέδιο καταστροφής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων. Έριξε σε μη βιώσιμα επίπεδα για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία τις τιμές των φαρμάκων, καταβαράθρωσε τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, επέβαλε εξοντωτικά «χαράτσια» στις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, άνοιξε το επάγγελμα του φαρμακοποιού και τώρα ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.
Με το σχέδιο να σιγοντάρεται και από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ετοιμάζονται αλυσίδες φαρμακείων και προωθείται η διάθεση φαρμάκων και από σούπερ-μάρκετ, οδηγώντας σε αφανισμό περισσότερα από τα μισά φαρμακεία της χώρας. Ο ίδιος δε, φέρεται να περιφρονεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία κατέχει την πρώτη θέση σε συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ, και ασχολείται σε καθημερινή βάση για το πώς θα προωθήσει το ισραηλινό «Yozma fund of funds», που εξειδικεύεται και σε θέματα φαρμάκου.
Την ίδια ώρα, η ισραηλινών συμφερόντων φαρμακοβιομηχανία παραγωγής φθηνών γενοσήμων TEVA, έχει ξοδέψει τα τελευταία δύο χρόνια σε διαφήμιση, περισσότερα χρήματα από τον κύκλο εργασιών της στην Ελλάδα. Ίσως κάποιοι της έχουν δώσει τα εχέγγυα ότι ο «κόπος» της θα πιάσει τόπο, παραγκωνίζοντας το ελληνικό φάρμακο από την αγορά και κατακλύζοντας τα ράφια των φαρμακείων (αλυσίδων πια) με τα φθηνά γενόσημά της, που πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί η ποιότητα και αποτελεσματικότητά τους διεθνώς.
Αν μάλιστα, ο έλεγχος του ΕΟΦ περάσει επίσης σε ισραηλινά χέρια, πράγμα για το οποίο εγείρονται βάσιμες υποψίες, τότε θα είναι ηλίου φαεινότερο πως η σημερινή κυβέρνηση -και οι προηγούμενες- έδωσε βήμα-βήμα την υγεία των Ελλήνων σε ισραηλινά συμφέροντα.
Όποιος δεν βλέπει κάποιο συχετισμό στα παραπάνω, ή υπολείπεται νοημοσύνης ή παίζει ύποπτα και «στημένα» παιχνίδια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ του Eυάγγελου Ιωαννίδη



Τον Απρίλιο η χώρα εξήλθε στις αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου με ετήσιο κουπόνι 4,75% ονομαστικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην χώρα της υπερβολής επικράτησε μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση του θέματος για προεκλογικές σκοπιμότητες και από την κυβέρνηση και από την αξ. αντιπολίτευση ενόψει ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών. Η σοβαρότητα πήγε περίπατο μαζί με την αντικειμενική ανάλυση της πραγματικότητας, που διαμορφώθηκε.

Η έξοδος αυτή αν και αποτελεί σχετικά καλό νέο, αφού θα έχει και παράπλευρες συνέπειες στην αύξηση της ρευστότητας των ιδιωτικών επιχειρήσεων της χώρας μέσω του ανοίγματος της στρόφιγγας δανεισμού και προς αυτές, στην δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από τις εγχώριες τράπεζες μέσα από τις διεθνείς αγορές με αποτέλεσμα, να συνεχίσουν την κεφαλαιακή τους ενίσχυση με κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα όπως και στη μείωση των επιτοκίων των εντόκων γραμματίων του δημοσίου, αυτές δεν αρκούν, για να κριθεί ως η μεγάλη επιτυχία της ελληνικής οικονομίας και να δικαιολογηθούν οι αβάσιμες θριαμβολογίες, που ακούστηκαν. Η έξοδος αυτή είναι πολύ πρόωρη και κατά την γνώμη μου θα έπρεπε, να συμβεί το νωρίτερο τον Οκτώβριο του 2014 και οπωσδήποτε μετά την ρύθμιση του θέματος της βιωσιμότητας του χρέους, για να επιτύχουμε ένα χαμηλό επιτόκιο, που δεν θα επιβαρύνει δυσανάλογα το δημόσιο χρέος και για να ήταν πραγματική η επιστροφή στις αγορές και με διάρκεια θα χρειαζόταν αυτή, να έχει επιδιωχθεί με την έκδοση δεκαετούς ομολόγου, που όμως στην παρούσα φάση λόγω των υψηλών επιτοκίων ήταν ανέφικτο.

Η κυβέρνηση είχε ανάγκη μία επικοινωνιακά αξιοποιήσιμη πρόωρη έξοδο στις αγορές με την σύμφωνη γνώμη της τρόικα και την επιδίωξε. Η μεγάλη συμμετοχή ξένων επενδυτών εξηγείται λόγω της φυγής τους τον τελευταίο καιρό από τις κλυδωνιζόμενες αναδυόμενες αγορές και από το γεγονός ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί την έξοδο υπό την εγγύηση της ΕΚΤ και με δεδομένο ότι το 80% του ελληνικού χρέους το κατέχουν πια στα χέρια τους η ΕΚΤ, οι ευρωπαίοι εταίροι μέσω GLF και EFSF/ESM και το ΔΝΤ. Τα κεφάλαια αυτά αναζητούν κερδοσκοπικές αποδόσεις υψηλές με μικρότερο ρίσκο και μεγαλύτερη εξασφάλιση, για αυτό και επέστρεψαν στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου όπως και στην δική μας με την έκδοση του πενταετούς ομολόγου.

Ο δρόμος για την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση είναι ακόμη μακρύς και η σχετική σταθεροποίηση των οικονομικών δεικτών με την επιβράδυνση της ύφεσης και το πρωτογενές πλεόνασμα του 1,5 δις ευρώ, όπως το υπολογίζει η τρόικα, το οποίο όμως δεν προήλθε από υγιή ανάπτυξη την ελληνικής οικονομίας αλλά από άγρια φοροεπιδρομή, λιτότητα και είσπραξη καθυστερούμενων φόρων των προηγούμενων ετών, δεν αρκούν για να υπάρξει φως στο βάθος του τούνελ. Θα πρέπει, να ληφθεί μάλιστα υπόψη, ότι οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες έφτασαν τον Μάρτιο του 2014 στα 4,740 δισ. ευρώ ενώ σειρά καθυστερούμενων φόρων προηγούμενων ετών, που εισπράχθηκαν σωρευτικά στο τέλος του 2013, όπως ο ΦΑΠ δεν θα υπάρχουν τα επόμενα χρόνια.

  Δυστυχώς σοβαρότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας όπως το ύψος του ελληνικού δημοσίου χρέους, το οποίο συνολικά έφτασε τα 321,47 δισ. €, δηλαδή στο 175,7% του ΑΕΠ και η μη βιωσιμότητα του, όσο δεν αντιμετωπίζονται και δεν διεκδικείται πραγματικά μέσα από μια σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με κόκκινες γραμμές και ανυποχώρητο στόχο το συμφωνημένο κούρεμα του χρέους ύψους 50%, που βρίσκεται στα χέρια των επίσημων δανειστών μας μέσω OSI (official sector involvement) συμπεριλαμβανομένων όλων των δανείων, τόσο επιστροφή πραγματικών επενδυτών στην χώρα με διάθεση, να επενδύσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας της και όχι να κερδοσκοπήσουν πάνω στα ομόλογα της, επειδή αυτή έχει τις πλάτες της ΕΚΤ, δεν θα υπάρξει, όπως δεν θα υπάρξει πραγματική εξυγίανση του δημοσιονομικού της προβλήματος και κατά συνέπεια γρήγορη ανόρθωση της πραγματικής οικονομίας. Απορώ μάλιστα, γιατί τώρα, που υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και τελείωσε ο εκβιασμός της θεωρίας, πως δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις, αν δεν μας δανείσουν, δεν αναλαμβάνουν οι κυβερνώντες μια πατριωτική πρωτοβουλία πίεσης των δανειστών για ένα νέο κούρεμα, εκμεταλλευόμενοι και την γεωστρατηγική θέση της χώρας.

Ειδικά τώρα που υπάρχει νέα πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους, το οποίο ορθά διαπιστώνει την μη βιωσιμότητα του, θα πρέπει, να αξιοποιηθεί και να διεκδικηθεί λύση ,προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς άλλους δισταγμούς. Βέβαια το ΔΝΤ εξαιρεί από αυτό τα δικά του δάνεια, ενώ κατά την άποψη μου κανένα από τα δάνεια του επίσημου τομέα δεν πρέπει, να εξαιρεθεί έστω και αν για κάποιους θεσμούς αυτό θα γίνει για πρώτη φορά. Δεν υπάρχει δεν γίνεται, το μόνο που υπάρχει είναι, δεν διεκδικήσαμε, για να δούμε, τι μπορεί, να γίνει. Η κατάσταση λοιπόν δεν προσφέρεται για εύκολους εντυπωσιασμούς και εφήμερους πανηγυρισμούς, διότι για να βγούμε από το τέλμα, χρειάζονται άλματα και με το πρόγραμμα που εφαρμόζεται γίνονται μετά από 4 χρόνια αργά και βασανιστικά βήματα προς την σταθεροποίηση της κατάστασης, πράγμα καθόλου ικανοποιητικό.

Η ύφεση μπορεί, να επιβραδύνθηκε, αλλά η επιστροφή στην ανάκαμψη γίνεται με αργό ρυθμό, λόγω των αδυναμιών της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, που στηρίζεται στην άγρια και άδικη υπερφορολόγηση, τα χαράτσια και την ακραία λιτότητα, χωρίς παράλληλα στοχευμένη επαρκώς μείωση του σπάταλου δημόσιου τομέα. Τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια είναι εξωπραγματικά, δεν στηρίζονται σε λογική ανάλυση και έρευνα και σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχουν επιτευχθεί τέτοιας έκτασης και κυρίως διάρκειας πρωτογενή πλεονάσματα, με την εξαίρεση ελάχιστων χωρών όπως πχ η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία, που και πάλι έχει ιστορικά πετύχει πολύ μικρότερα πλεονάσματα ποσοστού 3,1% επι του ΑΕΠ της, συγκρινόμενα με αυτά, που προβλέπει για την Ελλάδα το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018. Αυτό συμβαίνει, γιατί με τις έωλες αυτές προβλέψεις θέλουν οι εταίροι, να κρύψουν τεχνητά και με στατιστικές αλχημείες κάτω από το χαλί το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και την αναγκαιότητα νέου εθελοντικού κουρέματος του, υιοθετώντας εξωφρενικές εκτιμήσεις πλεονασμάτων, που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον δήθεν για την αποπληρωμή του.

Επίσης οι προβλέψεις του νέου μεσοπρόθεσμου για την εξέλιξη της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια είναι ανεδαφικές και αστήρικτες δεδομένου βέβαια, ότι θα συνεχιστεί τυχόν η σημερινή οικονομική πολιτική. Η τρόικα προβλέπει μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά μέσο όρο 3,9% μέχρι το 2020. Αυτό σημαίνει, ότι η Ελλάδα θα αναπτύσσεται ταχύτερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που αυτός αναμένεται γύρω στο 3,1% μέχρι το 2026. Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει μεγέθυνση 3,2%. Οι προβλέψεις αυτές όπως πολύ σωστά επισημαίνει το γραφείο του προϋπολογισμού της βουλής είναι αστήρικτες και υπεραισιόδοξες, λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος, ότι δεν έχουμε κάποια καταιγίδα επενδύσεων και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, που θα δημιουργούσε την προσμονή νέων σταθερών και βιώσιμων πηγών εσόδων. Η κοινωνία έχει στερέψει από πόρους και η συνέχιση της αφαίμαξης της δεν θα οδηγήσει πουθενά, παρά μόνο σε πιθανή κοινωνική έκρηξη τα επόμενα χρόνια.

Η ανεργία δείχνει ως επίσημο ποσοστό της ΕΛΣΤΑΤ σημάδια στασιμότητας σε εγκληματικά υψηλά ποσοστά 26,5% τον Φεβρουάριο για την κοινωνική συνοχή και ειρήνη και το φρενάρισμα της περεταίρω αύξησης της οφείλεται πιθανότατα στα αυστηρά πρόστιμα και τον περιορισμό της μαύρης αδήλωτης εργασίας και όχι στην πραγματική ανάπτυξη αρκετών θέσεων εργασίας μέσα από άνοδο των ιδιωτικών επενδύσεων στην χώρα μας.

Οι εξαγωγές παρά τις δραματικές και άδικες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας δεν εξελίσσονται καλά. Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών το δωδεκάµηνο Απριλίου 2013 - Μαρτίου 2014 παρουσίασε µείωση 2,2% σε σύγκριση µε το αντίστοιχο δωδεκάµηνο Απριλίου 2012 – Μαρτίου 2013. Για να επιβεβαιωθεί ο σύμβουλος μέχρι πριν λίγο καιρό του κ Μπαρόζο κ Λεγκρέν που υποστήριξε πρόσφατα ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διέγνωσαν λάθος την κρίση και τελικά συνέστησαν το λάθος φάρμακο. Ο Λεγκρέν υποστηρίζει, ότι η Ευρώπη και οι χώρες του Νότου δεν πρέπει, να επιδιώκουν μέσα από την βάρβαρη και άδικη οριζόντια συμπίεση των μισθών του ιδιωτικού τομέα την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά ότι χρειάζεται, να απευθυνθούν σε ακριβότερες αγορές με ποιοτικότερα προϊόντα από πλευράς τους, ακολουθώντας το παράδειγμα των υποδηματοποιών της Πορτογαλίας, που τώρα πουλάνε πιο ακριβά παπούτσια, οι εξαγωγές τους ανθούν, οι μισθοί και τα ποσοστά απασχόλησης τους έχουν αυξηθεί ακριβώς, γιατί δεν ακολούθησαν τον δρόμο, που τους πρότεινε η τρόικα. Έχω τονίσει εμφατικά σε παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο << Ώρα αλλαγής για την Ευρώπη>> 6/2013 και δικαιώνομαι σήμερα, πως η γραμμή της κινεζοποίησης των μισθών του ιδιωτικού τομέα δεν είναι η σωστή λύση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και ειδικά των χωρών της περιφέρειας όπως η δική μας αλλά χρειάζεται, να δώσει την μάχη σε ποιοτικότερα προϊόντα και όχι συναγωνιζόμενη ευτελή προϊόντα, που παράγονται με μισθούς πείνας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Συμπερασματικά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο, να διανύσουμε και η κατάσταση θα βελτιωθεί πραγματικά οδηγώντας σε υγιή ανάπτυξη και πλεονάσματα, μόνο αν σταματήσει η ανόητη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα εδώ και χρόνια, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε μεγαλύτερα ποσοστά απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλιών και μόνο αν υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στην Ελλάδα με αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, με μείωση των φόρων, πάταξη της γραφειοκρατίας, σταθερό και απλό φορολογικό σύστημα και ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ πρόσθετο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πέρα από το ΕΣΠΑ, που θα κατευθυνθεί σε έργα ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Τέλος βέβαια απαιτείται, να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες με στόχο την μείωση του σπάταλου αδηφάγου και αναποτελεσματικού δημοσίου, την πάταξη της γραφειοκρατίας και την δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ώστε να αναπτυχθεί ο κατεστραμμένος παραγωγικός ιστός της χώρας. Χρειάζεται λοιπόν, να προσγειωθούν όλοι και να αποφασίσουν εδώ και τώρα, να διαπραγματευτούν επιτέλους σκληρά μια αλλαγή πολιτικής με τους δανειστές και ένα νέο συμφωνημένο κούρεμα του χρέους άμεσα, για να καταστεί αυτό βιώσιμο. Όλα τα άλλα είναι φρούδες ελπίδες και επικοινωνιακές τακτικές, που δεν πείθουν κανέναν και απλώς παρατείνουν τα βάσανα της οικονομίας και της κοινωνίας. Όπως επίσης είναι αδήριτη ανάγκη και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ορθά θέτει ζήτημα κουρέματος του χρέους, να συνέλθει επιτέλους και να σοβαρευτεί στις προτάσεις της, πράγμα που δεν το πιστεύω, αν θέλει να συμμετάσχει σε μια σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές με πειστικά επιχειρήματα, η οποία να έχει αίσιο τέλος για τις επιδιώξεις μας και όχι να υιοθετεί κάθε ανόητο λαϊκίστικο αίτημα, αντιδρώντας σε κάθε μορφής μεταρρύθμιση, όπως δυστυχώς πράττει μέχρι και σήμερα ανευθύνως.



EYΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΜΥΝΤΑΙΟ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ε ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 84

ΤΗΛ ΓΡ 2386022228

ΚΙΝ 6972698452


Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ

 τα διόδια παράνομα και καταστροφικάΟι άνθρωποι της Δικαιοσύνης στην χωρά μας αν θέλανε θα λέγανε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και θα έβγαζαν τα διόδια παράνομα και καταστροφικά για τον τόπο, γιατί πολύ άπλα ο ελληνικός λαός ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ τους δρόμους (που ούτε καν έχουν ολοκληρωθεί):με ένα σωρό φόρους,τόσα χρονιά τέλη κυκλοφορίας (τα ακριβότερα παγκοσμίως), τόσα χρονιά πληρώνει ένα σωρό διόδια κάθε 20 χιλιόμετρα δρόμο που διανύει (επίσης είναι οι ακριβότερες τιμές διοδίων παγκοσμίως, αν και είναι ελάχιστες οι χώρες που έχουν διόδια),και τέλος,
είμαστε η μοναδική χωρά παγκοσμίως που οι εργολάβοι ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ τα ΔΙΟΔΙΑ για καμιά δεκαριά χρόνια χωρίς ούτε καν να διαβεβαιώνουν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο που έχουν αναλάβει. Έτσι κερδίζουν Εργολάβοι-Τράπεζες δισεκατομμύρια απ το υστέρημα σας

Στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου που δεν υπάρχουν διόδια υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας πολύ φθηνά, και αντίστροφα, εάν δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας υπάρχουν διόδια με ελάχιστα ποσά! Στην Ελλάδα με τους χαμηλότερους μισθούς παν Ευρωπαικά και με τους υψηλότερους φόρους παγκοσμίως έχουμε και τέλη κυκλοφορίας πανάκριβα και διόδια πανάκριβα…
Και επίσης ξεχνάμε το βασικό. Αποτελειωνουν και την πρωτογενή παράγωγη μας άλλα και το εμπόριο στην χωρά… Καθώς και τα μαγαζιά… Δηλαδή, ο έμπορας θα αγοράσει φθηνότερα (απ ότι τις προηγούμενες χρόνιες) την παράγωγη του αγρότη.
Ο αγρότης θα τα πουλήσει σε λιγότερη τιμή (καταστροφή του πρωτογενή τομέα), ο έμπορας θα πρέπει να πληρώσει ένα σωρό διόδια για να τα μεταφέρει (π.χ. από Μακεδονία σε Αθηνά) τα προϊόντα. Και θα καταλήξουν στα μαγαζιά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ οπού θα πωλούνται πανάκριβα τα προϊόντα… Μην ξεχνάμε και τα καύσιμα που επίσης είμαστε η πιο ακριβή χωρά σε καύσιμα (1,50 το πετρέλαιο κίνησης και 1,70 η τιμή της βενζίνης).
Λοιπόν, μειώσεις στα διόδια μην περιμένετε Ελληνίδες και Ελληνες.. Ούτε στα τέλη κυκλοφορίας, ούτε στην βενζίνη, που είναι παγκοσμίως τα υψηλότερα και συνεχώς αυξάνονται… Τα ΜΜΕ σιωπούν ή το αναφέρουν 1-2 μέρες και ξαφνικά το ξεχνάνε…
Κλειστεί τε στο σπιτάκι σας στο καναπέ σας και μην κυκλοφορείτε πολύ, μην σκέφτεστε πολύ, μην οργανώνεστε, μην διαμαρτύρεστε, μην διαδηλώνετε… Αυτός είναι ο στόχος τους, αυτό θέλουν να πετύχουν οι κυβερνώντες της χωράς μας και η Ε.Ε. και οπως βλέπετε το καταφέρνουν καλά…

olympia.
mhnpetaslefta
Διαβάστε περισσότερα » »