Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο ΖΩΓΡΆΦΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΎΦΑΝΕ !!


Σε μόλις ένα λεπτό και 30 δευτερόλεπτα, φτιάχνει ένα αριστούργημα.
Το κλου όμως είναι στο τέλος.

Δείτε το βίντεο







πηγη
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Αύριο οι γιαλαντζί “Μακεδόνες” ψηφίζουν για πρόεδρο σε κάλπες-τάπερ για…λαχανικά!

skopia-ekloges-kalpesΟι πολίτες των Σκοπίων, καλούνται αύριο, 13 Απριλίου 214, να συμμετάσχουν στις εκλογές για την εκλογή του προέδρου της χώρας.
Μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας, έχουν γίνει τέσσερις προεδρικές εκλογές, το 1994, 1999, 2004 και 2009.
Ο πρώτος πρόεδρος του ανεξάρτητου κράτους ήταν ο Κίρο Γκλιγκόροφ ο οποίος δεν εξελέγη με άμεση λαϊκή ψήφο, αλλά είχε αναδειχθεί από το Κοινοβούλιο, στις 27 Ιανουαρίου 1991, σύμφωνα με τις τότε συνταγματικές ρυθμίσεις.
Στις 27 Ιανουαρίου του 1991, σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, με ψήφους 114 υπέρ, εξελέγη πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας του νοτιοσλαβικού κράτους, ο Κίρο Γκλιγκόροφ.
Αργότερα, με την εισαγωγή του πολυκομματικού συστήματος στο νέο ανεξάρτητο κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ξεκίνησαν μεταξύ των κομμάτων διαβουλεύσεις σχετικά με το πρόσωπο που θα προταθεί, ως υποψήφιος πρόεδρος για τη χώρα.
Σήμερα, τέσσερις είναι οι διεκδικητές του προεδρικού θώκου.
Η προεκλογική εκστρατεία άρχισε στις 24 Μαρτίου του 2014, σε αυτήν οι τέσσερις υποψήφιοι, προσπαθούν με επαφές με το λαό, να πείσουν τους πολίτες να τους παράσχουν την εμπιστοσύνη τους για την ανάδειξη στην προεδρία.
Πρόεδρος θα εκλεγεί ο υποψήφιος που θα κερδίσει τις εκλογές με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Αν δεν λάβει κανείς την απαραίτητη πλειοψηφία, θα υπάρξει δεύτερος εκλογικός γύρος, στον οποίο οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την απόσπαση των περισσότερων ψήφων.
Στις εκλογές αυτές θα πρέπει να συμμετάσχουν, τουλάχιστον, το 40 τοις εκατό του εκλογικού σώματος, για να είναι έγκυρες.
Σύμφωνα με το echedoros-a.gr αν κανείς δεν κατορθώσει να αποσπάσει κανείς την απαιτούμενη πλειοψηφία, θα επαναληφθεί η διαδικασία.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ! Η εφορία ζητά στο τριπλάσιο όσα πήραν οι άνεργοι από επιδοτούμενα σεμινάρια!

oaed1Για γέλια και για κλάματα είναι η καταγγελία που κάνει ο Σύλλογος των Λογιστών της Αχαΐας, αναφορικά με τους ανέργους που παρακολούθησαν επιδοτούμενα σεμινάρια το 2013. Η Εφορία τους ζητά να της επιστρέψουν και μάλιστα στο τριπλάσιο τα λεφτά που πήραν καθώς χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο εισόδημα ως αποτέλεσμα από εμπορικές επιχειρήσεις!

Το γεγονός ευαισθητοποίησε τους λογιστές, ο πρόεδρος των οποίων Γιάννης Βάρδας, έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρναρά, αλλά και τον γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σχετικά με την φορολόγηση των εισοδημάτων από σεμινάρια που παρακολούθησαν οι άνεργοι την χρήση 2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στην εκκαθάριση του οικονομικού έτους 2014 το Υπουργείο Οικονομικών στην ουσία, ζητά την επιστροφή τους στο τριπλάσιο και παραπάνω.
Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι είναι εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα όταν ο φορολογούμενος δεν έχει άλλο εισόδημα η φορολογία επιβάλλεται στα τεκμήρια διαβίωσης (ακίνητα, αυτοκίνητα κ.λ.π) και όταν αυτά δεν υπάρχουν στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης (3.000 ευρώ).
Αποτέλεσμα αυτού είναι για άνεργο ο οποίος δεν έχει τεκμήρια από περιουσιακά στοιχεία να φορολογείται στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ αι με συντελεστή 26% που σημαίνει ότι θα πληρώσει 780 ευρώ φόρο και επιπλέον προκαταβολή 55% δηλαδή συνολικά 1.209 ευρώ. Δηλαδή για επιδότηση του ανέργου 385 ευρώ (μικτά) ο φόρος που θα πληρωθεί θα είναι 1.209 ευρώ…
Χωρίς καμία άλλη αναβολή θα πρέπει να τροποποιήσετε άμεσα τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ούτως ώστε το εισόδημα από τα σεμινάρια Οικονομικού έτους 2014 να φορολογείται σαν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες με την κλίμακα των μισθωτών και να έχει την μείωση των 2.100 ευρώ.»

Πηγή: Thebest.gr
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Επικίνδυνος “τραγουδόσαυαρος” κυκλοφορεί ελεύθερος. Μετά τον “Νεφελίμ” Βενιζέλο που πίνει αίμα, νέο επεισόδιο…(Βίντεο)

Samaras-ndΤο 2ο Επεισόδιο τής ΑΝΤΙΚΑΘΗΜΕΡΙΝήΣ & ΑΝΤΙΕΒΔΟΜΑΔΙΑίΑΣ ΣΕΙΡάΣ που ΤΡέΛΑΝΕ τα ΜΗΧΑΝάΚΙΑ τής AGB και τής KGB, μόνο στη ΣΑΥΡΑ TV!!!
ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ: ” Άχ ρε Αντώνιε!…”
Στίχοι, Υποτιτλισμός & Μοντάζ: ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣ
Ακούγεται το Αιγυπτιακό άσμα με τίτλο ” Άχ Γιά Ντόνια” (” Άχ βρε Ντουνιά”) τής Μπόσι, σε Σύνθεση τού Μοχάμετ Αμπντέλ Μονεΐμ και Στίχους τού Μέλο Αχάμντολα



makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξέλιξη; Δείτε πως …μεταμορφώθηκαν με τα χρόνια τα ήθη στις μουσουλμανικές χώρες (ΦΩΤΟ)

metamorfosi2Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε, και δεν έχουν άδικο…Δείτε την εξέλιξη …προς τα πίσω στις μουσουλμανικές χώρες…Υπάρχει λόγος να ανησυχούμε…
Ιραν 1970
metamorfosi
Ιραν 2012
metamorfosi1
Αφγανιστάν
metamorfosi2
Πανεπιστημιο Καΐρου 1959
metamorfosi3
Πανεπιστημιο Καΐρου 2012
metamorfosi4
Συνοικία Μουσουλμάνων στο Άμστερνταμ 1980
metamorfosi5
Συνοικία Μουσουλμάνων στο Άμστερνταμ 2012
metamorfosi6

Διαβάστε περισσότερα » »

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη», λέει ο συνιδρυτής της Greenpeace

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί θέρμανση στον πλανήτη Γη», δήλωσε ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο συνιδρυτής της Greenpeace, Patrick Moore, «εξοργίζοντας» περιβαλλοντολογικές ομάδες.

Ανέφερε ότι το επιχείρημα ότι η χρήση ορυκτών καυσίμων προκαλεί θέρμανση δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και ότι η Γη περνάει μία σχετικά ψυχρή περίοδο και θα ήταν καλό εάν ...θερμαινόταν λίγο. Ο άνθρωπος "γεννήθηκε" και εξελίχθηκε σε τροπικές ζώνες και οι πάγοι είναι ο εχθρός της ανθρώπινης ζωής.


Ο Καναδός οικολόγος είπε στην Γερουσία των ΗΠΑ ότι υπάρχει "μικρή συσχέτιση" στην υποστήριξη της «άμεσης αιτιώδους σχέσης» μεταξύ των εκπομπών CO2 και της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον άνθρωπο είναι οι κυρίαρχες αιτίες της μικρής θέρμανσης της ατμόσφαιρας της Γης κατά τα τελευταία 100 χρόνια», είπε στην επιτροπή της Γερουσίας. "Αν υπήρχαν τέτοιες αποδείξεις, θα έπρεπε να καταγραφούν για να τις δουν όλοι. Καμία πραγματική απόδειξη, όπως είναι κατανοητή στην επιστήμη, δεν υπάρχει".

Επέκρινε επίσης τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) για τον ισχυρισμό της ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό» η ανθρώπινη δραστηριότητα να είναι η «κυρίαρχη αιτία» για την παγκόσμια υπερθέρμανση, σημειώνοντας ότι το «είναι εξαιρετικά πιθανό» δεν είναι ένας επιστημονικός όρος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
sfondilos
Διαβάστε περισσότερα » »

Ηλεκτρονικά διόδια έως το 2016 στην Εγνατία Οδό

Έως το τέλος του 2016 πρόκειται να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό, καθώς υπεγράφη η σχετική απόφαση για τη χωροθέτησή τους.
 
Στον σχεδιασμό προβλέπεται να παραμείνουν οκτώ σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό έως το τέλος του 2016, όταν και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελεύθερης ροής.
 
Πρακτικά, η απόφαση αποτελεί ανατροπή του προηγούμενου σχεδιασμού του υπουργείου Υποδομών και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που αρχικά εισηγούνταν 21 σταθμούς διοδίων, για να μειωθούν στη συνέχεια σε 15 και να αυξηθούν εκ νέου σε 17.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Χιλιάδες πολίτες λένε «όχι» στον λιγνίτη και την Πτολεμαΐδα V

Περισσότεροι από 15.000 πολίτες, σε λιγότερο από έναν μήνα, είπαν όχι στον βρώμικο λιγνίτη και τη σχεδιαζόμενη από ΔΕΗ και ΥΠΕΚΑ, Πτολεμαΐδα V, μέσα από τη διεθνή εκστρατεία του WWF Ελλάς. 
 
Μέσα από μία κινητοποίηση που έλαβε διεθνή διάσταση, το WWF Ελλάς ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδιά της για την Πτολεμαΐδα V και να σχεδιάσει ένα καθαρό και ενεργειακά ασφαλές όραμα για τη χώρα.
 
Παράλληλα, ζήτησαν από τη γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW, η οποία αποτελεί αυτή τη στιγμή τον βασικό χρηματοδότη με δάνειο 739 εκ. ευρώ, να ακυρώσει τα σχέδια χρηματοδότησης της Πτολεμαΐδας V και να στρέψει το επενδυτικό της ενδιαφέρον παγκοσμίως από τον λιγνίτη στην καθαρή ενέργεια. 
 
Οι 15.000 και πλέον υπογραφές παραδόθηκαν από το WWF Ελλάς στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ενώ δρομολογείται και η παράδοσή τους στη γερμανική τράπεζα KfW.
 
Ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Περισσότεροι από 15.000 πολίτες ένωσαν τη φωνή τους μαζί μας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα.
 
Το ΥΠΕΚΑ και η πολιτική ηγεσία συνολικά οφείλουν να αντιληφθούν τον κρίσιμο ιστορικό τους ρόλο και να προσφέρουν στη χώρα και τους πολίτες της ένα βιώσιμο όραμα ανάπτυξης, απεγκλωβισμένο από τα λάθη του παρελθόντος και με προοπτική καινοτομίας και απασχόλησης για το μέλλον».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »