Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Αυτά είναι τα πιο έξυπνα γυαλιά που είδατε ποτέ [Video]

atheer0glassesΤα γυαλιά Google Glasses παρέχουν στο χρήστη πάμπολλες δυνατότητες όπως ανάγνωση email, πλοήγηση, απάντηση κλήσεων κ.α. χωρίς ωστόσο κάποια από αυτές να απαιτεί ιδιαίτερη ευφυία.

Κάτι τέτοιο έρχονται να προσφέρουν τώρα τα νέα έξυπνα γυαλιά της τεχνολογικής εταιρείας Atheer τα οποία αλληλεπιδρούν με το χρήστη, του προσφέρουν λύσεις αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του (για παράδειγμα του προτείνουν φαγητά που μπορεί να μαγειρέψει βάσει αυτών που έχει στο ψυγείο του) και γενικότερα βελτιώνουν τη ζωή του σε κάθε πιθανή πτυχή.
Σύμφωνα με την Atheer, η τεχνολογία που βλέπουμε στο παρακάτω video αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στην επόμενη διετία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχύσουν το project από εδώ και να κάνουν τα γυαλιά δικά τους (Δεκέμβριο 2014) καταβάλλοντας το ποσό των $350:

techgear.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Της μίζας το ανάγνωσμα: Με 25.000 ευρώ προσημειωμένα συνελήφθη ο πρόεδρος του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και πολιτευτής της Ν.Δ Χάρης Τομπούλογλου

Στην κατοχή του βρέθηκαν 25.000 ευρώ που σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, απαίτησε από ιδιωτική εταιρία προκειμένου να συνεχίσει σύμβασή της.

Τελικά οι λέξεις μίζα  και φακελάκι τείνουν να γίνουν συνώνυμες με την έννοια της δημόσια υγείας.
Πλέον η Ν.Δ λίγα 24ωάρα μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού της Μιχάλη Λιάπη για πλαστές πινακίδες, θα πρέπει να απολογηθεί και για τον πρώην πολιτευτή της και διορισμένο επί διακυβέρνησης της, πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη  παραμονή Χριστουγέννων,  από το τμήμα Εκβιαστών με προσημειωμένα χαρτονομίσματα .
Οι αρχές βρήκαν προσημειωμένο ποσό από το οποίο απαιτούσε για να συνεχίσει σύμβαση που είχε υπογράψει το νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία.
Στην κατοχή του βρέθηκαν 25.000 ευρώ που σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, απαίτησε από ιδιωτική εταιρία προκειμένου να συνεχίσει σύμβασή της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
"Συνελήφθη πριν από λίγο από το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με προσημειωμένο ποσό 25.000 ευρώ το οποίο απαιτούσε εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία. Αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.00 από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχο Δ. Γεωργατζή".
Ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού είναι Χάρης Τομπόλογλου πρώην πολιτευτής της Ν.Δ
Ο Χάρης Τομπoύλουγλου ήταν πολιτευτής της ΝΔ. Το 1986, 1990 και 1998 εκλέχτηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας μεταξύ όλων των συνδυασμών Στις Δημοτικές Εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα υποστηριζόμενος μόνο από τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστά 45% την πρώτη Κυριακή και 48,5% την δεύτερη (το κομματικό ποσοστό στην περιοχή ήταν τότε 31%)
Στις Βουλευτικές Εκλογές του 1996 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθήνας και πήρε 26.300 σταυρούς καταλαμβάνοντας τότε την πρώτη θέση μεταξύ των νέων υποψηφίων του συνδυασμού.  Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2004, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β Αθήνας, πήρε 26.616 σταυρούς.
Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος στον καλλικρατικό Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Στην δεύτερη Κυριακή, μετά το θάνατο του αντιπάλου του πρώην Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη (μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής), έλαβε ποσοστό 48,5% απέναντι στη σημερινή Δήμαρχο και χήρα του αποβιώσαντος κ. Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη και είναι από 01-01-2011 επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οριστικός πίνακας κατάταξης για την πρόσληψη 7.400 ανέργων

Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης για την πρόσληψη 7.400 ανέργων σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα
 
Αναρτήθηκε σήμερα με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης».
Για τα ονόματα των επιλεγέντων και για οδηγίες σχετικές με τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς, οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ  www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.
Όσοι έχουν επιλεγεί θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στις υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι προϋποθέσεις για την αίτηση στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Περισσότερους από 8.000 Νέους Αγρότες, που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, θα καλύψει το νέο πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών, οι αιτήσεις για το οποίο «τρέχουν» από τις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» ύψους 140 εκατ. ευρώ, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 3255/Β΄/20.12.2013).


Φαίνεται στον πίνακα η κατανομή των πιστώσεων ανά Περιφέρεια για την παροχή των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 112.Φαίνεται στον πίνακα η κατανομή των πιστώσεων ανά Περιφέρεια για την παροχή των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 112.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των υποψηφίων νέων γεωργών στο εν λόγω Μέτρο, οι εμπλεκόμενοι φορείς, η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, η διαδικασία καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων, καθώς και οι υποχρεώσεις των επενδυτών αναφέρονται στην αριθμ. 704/2008 ΚΥΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στην αναλυτική Πρόσκληση του Μέτρου (ΦΕΚ 3255/Β΄/20.12.2013) καθώς και στην αριθμ. πρωτ. 26983/19-12-2013 (ΦΕΚ 3254/Β΄/20.12.2013) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Έγκριση φακέλου υποψηφιότητας Νέου Γεωργού - Οδηγού Συμπλήρωσης Αξιολόγησης Φακέλου Υποψηφιότητας για τη 2η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έτους 2014» που βρίσκονται στους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr.

Αναλυτικότερα η κατανομή των πιστώσεων ανά Περιφέρεια για παροχή οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 112 περιγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί:
 
Α/Α
Περιφέρεια
Προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης σε €
1.
Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
12.600.000
2
Κεντρικής Μακεδονίας
32.400.000
3
Δυτικής Μακεδονίας
6.300.000
4


Θεσσαλίας
13.600.000
5
Ηπείρου
5.100.000
6
Ιονίων Νήσων
1.400.000
7
Δυτικής Ελλάδος
15.500.000
8
Στερεάς Ελλάδος
5.900.000
9
Πελοποννήσου
14.700.000
10
Αττικής
700.000
11
Βορείου Αιγαίου
7.400.000
12
Νοτίου Αιγαίου
1.600.000
13
Κρήτης
22.800.000
ΣΥΝΟΛΟ
140.000.000
Στόχος του παρόντος προγράμματος είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων ανθρώπων κάτω των 40 ετών, μέσω της παροχής κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου, γεγονός που θα συμβάλει θετικά, τόσο στην απασχόληση, όσο και στη διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο.
Υποβοηθάμε άμεσα τη ρευστότητα των υποψηφίων που θα ενταχθούν λαμβάνοντας το 70% του ύψους της εγκεκριμένης χρηματοδότησης τους ως προκαταβολή.
Το ύψος της χρηματοδότησης κυμαίνεται ανάλογα βάση των παρακάτω κριτηρίων.

 
Α/Α
ΚΡΙΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ
ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
1
Περιοχή μόνιμης κατοικίας
Ορεινή
7.500
Μειονεκτική
5.000
Λοιπές Περιοχές
2.500
2
Προσανατολισμός παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση
Κτηνοτροφική
7.500
Φυτική
7.500
Μικτή -Μελισσοκομία
5.000
3
Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση
> από το 120% του Εισοδήματος Αναφοράς
5.000
80% - 120% του Εισοδήματος Αναφοράς
2.500
ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ - ΣΥΝΟΛΟ
Μέγιστο
20.000
Ελάχιστο
10.000

Δικαιούχοι Υποψήφιοι Νέοι Γεωργοί
Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το 14μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
 α) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και φερεγγυότητα και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.
β) Είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου.
Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος περιοχής:
• Ορεινής ή μειονεκτικής Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και Οικισμού.
• Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.

γ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή (0,5) Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 Μ.Α.Ε. = 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος) και πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις του Κεφ. I.Γ2.
δ) Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.
ε) Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους, καθώς και για τη διαρθρωτική προσαρμογή της εκμετάλλευσής τους, αλλά και για την απόκτηση ή συμπλήρωση επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, εφόσον απαιτούνται.
στ) Αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.
ζ) Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων (Κεφ. I.Γ3).
Ο όρος της πρώτης φοράς για την εγκατάσταση του υποψηφίου ως αρχηγού γεωργικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να τύχει των ενισχύσεων του Μέτρου, εκπληρώνεται εφόσον το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας πρώτης εγκατάστασης στη γεωργική εκμετάλλευση και της λήψης της απόφασης έγκρισης δεν υπερβαίνει τους δεκαοκτώ (18) μήνες.
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: Ως περίοδο υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης –φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η από 18.3.2014 έως 16.5.2014.
                                                                                              
Τσαυτάρης: Πετύχαμε να αυξηθούν τα κονδύλια του προγράμματος
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, με αφορμή την προκήρυξη του προγράμματος,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λαμβάνουμε πρωτοβουλίες και προωθούμε δράσεις για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαίτερα της ενίσχυσης των νέων στη γεωργία. Ας μην ξεχνάμε ότι το πλέον οξυμμένο κοινωνικό πρόβλημα του τόπου μας είναι η ανεργία και ιδίως στους νέους ανθρώπους. Η υποστήριξή τους αποτελεί χρέος μας και βασικό άξονα της πολιτικής μας για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την προκήρυξη  του προγράμματος εγκατάστασης νέων γεωργών ύψους 140 εκατομμύρια ευρώ, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν περισσότεροι από  8.000 νέοι άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί ότι προσπαθήσαμε και πετύχαμε να αυξηθούν τα κονδύλια του προγράμματος νέων αγροτών  για να υποστηριχθούν περισσότεροι νέοι άνθρωποι που θέλουν να απασχοληθούν στη γεωργία.
Η υποστήριξη των νέων αγροτών θα είναι σημαντική κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς και στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, προβλέπεται  ότι 2% του συνόλου του προϋπολογισμού  θα δοθεί για την είσοδο νέων ανθρώπων στον αγροτικό τομέα.
Ο ανθρώπινος πόρος είναι ο πιο περιορισμένος στη γεωργία και θέλουμε να τον ενισχύσουμε. Πρέπει λοιπόν να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στην Περιφέρεια, αλλά και να φέρουμε αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο. Χωρίς τους νέους δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της γεωργίας, δεν μπορεί να ενσωματωθεί νέα γνώση και καινοτομία».

Χαρακόπουλος: Στόχος η ανανέωση του αγροτικού δυναμικού
Με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης για το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 3255 τ. β΄ 20/12/2013), ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους νέους να καταθέσουν έγκαιρα τους φακέλους για την ένταξή τους στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής: «Η αναζωογόνηση της υπαίθρου και η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης. Έτσι, στην προκήρυξη του Προγράμματος Νέων Αγροτών, τα χρήματα από 100 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν προβλεφθεί αρχικά, αυξήθηκαν σε 140 εκατομμύρια ευρώ, καθώς βρέθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι. Το πριμ πρώτης εγκατάστασης μπορεί να φτάσει τις 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ αναμένεται να καλύπτει 8 χιλιάδες νέους αγρότες. Καλώ, λοιπόν, τους ενδιαφερόμενους να ετοιμάσουν έγκαιρα τους φακέλους τους καθώς η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 18 Μαρτίου 2014 και λήγει στις 16 Μαΐου 2014.
Έχουμε ζητήσει στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 η προκήρυξη να γίνεται κάθε χρόνο, ώστε να ωφελούνται περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Να υπενθυμίσω, βεβαίως, ότι στη νέα ΚΑΠ προβλέπεται έως 2% του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου να δίνεται σε νέους αγρότες. Στόχος μας είναι ένας δυναμικός και εξωστρεφής πρωτογενής τομέας. Και οι νέοι που επιλέγουν την ενασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξή του».

agronews
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα λείψανα του τσάρου Σαμουήλ θα μεταφερθούν προσωρινά από την Ελλάδα στη Βουλγαρία

Η ιδέα να αφεθούν σε λατρεία τα οστά  του τσάρου των Βουλγάρων Σαμουήλ, που βρίσκονταν στην εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου στο μικρό νησί της λίμνης των Πρεσπών, στην εκκλησία της βουλγαρικής πρωτεύουσας  ‘Αγία Σοφία’, για την επέτειο των χιλίων ετών από την επέτειο της μάχης της Μπελασίτσας, δημοσιεύεται σήμερα στο βουλγαρικό ‘Πρες’.


«Έτσι κάθε Βούλγαρος θα μπορέσει να τιμήσει το βασιλιά, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή, όταν αντίκρυσε τους 15.000 άνδρες του στρατού του, τυφλούς από τον αυτοκράτορα Βασίλειο της Κωνσταντινούπολης ( τον βουλγαροκτόνο)», είπε ο Ljudmil Vagalinski διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα λείψανα του Σαμουήλ βρίσκονται σήμερα στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Η βουλγαρική εφημερίδα ανέφερε ότι ο εορτασμός της μάχης θα γίνει το φθινόπωρο του επόμενου έτους και η Ελλάδα θα παραχωρήσει στη Βουλγαρία το μανδύα του τσάρου Σαμουήλ που είναι φτιαγμένο από μετάξι, το μοναδικό που σώζεται, αναφέρει το σκοπιανό Κανάλ 5.

[ Τον τσάρο Σαμουήλ διεκδικούν οι Σκοπιανοί ως πρόγονό τους ως «βασιλιά των Μακεδόνων»!!!]


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Αναζητώντας τα παλαιά και τα νέα χαρακτηριστικά των κομμάτων, μέσα από τις ηγεσίες που τακατηύθυναν, τα στελέχη που τα υπηρέτησαν, τα μέλη τους φίλους και τους ψηφοφόρους που τα
εμπιστεύτηκαν, βγαίνουν αβίαστα, χρήσιμα συμπεράσματα.
Ως βασικοί συντελεστές ενός κομματικού οικοδομήματος προσμετρώνται η ιδεολογία και τα πρόσωπα που
την εφήρμοσαν.
Η ιδεολογία των Ελληνικών δημοκρατικών κομμάτων διαμόρφωνε συνήθως τα όριά της, ανάλογα με τις διεθνείς συγκυρίες και εξελίξεις, από την προσωπικότητα το κύρος και τις αντιστάσεις των εκάστοτε ηγετών κόντρα στις μονίμως ασκούμενες πιέσεις συμφερόντων και από τις συμπεριφορές στελεχών που άσκησαν
εξουσία.
Σήμερα η παγκοσμιοποίηση συνέθλιψε τις ιδεολογίες και τις αντικατέστησε κυνικά και απροκάλυπτα με κυματίζουσες σημαίες συμφερόντων, στις πύλες των οχυρών κάθε ισχυρού. Η ιδεολογία ξεθώριασε και έπαψε να αποτελεί φωτεινό φάρο στρατηγικής των πολιτικών, προσέλκυσης & καθοδήγησης των πολιτών.

Οι πολιτικοί υποτάσσονται σε πολιτικές που δεν υπηρετούν τον πολίτη, με διακρίσεις στη διαφθορά και τα σκάνδαλα. Τα ασκούντα εξουσία στελέχη ζούνε το όνειρο του χθες, εντελώς ξεκομμένα από την σημερινή πραγματικότητα. Η ευθύνη των πολιτών είναι υπαρκτή, αλλά δίκαια και όχι ισόποσα μοιρασμένη.

Τα χρεωκοπημένα‐δανειοδοτούμενα κόμματα, οι μοναδικοί ‘’νόμιμοι’’ μπαταξήδες απέναντι στις τράπεζες, που έχουν και απλήρωτους τους εργαζόμενους, βιώνουν την απομόνωσή τους. Δίχως λόγο, ρόλο και ιδέες, με αγκυλώσεις και παρωχημένες αντιλήψεις πορεύονται, χωρίς κανένα δείγμα προσαρμογής.

Βασισμένοι στο φόβο και τις ακραίες ανάγκες επιβίωσης των πολιτών, οι προσταγμένοι ηγέτες
περιχαρακώνουν σκέψη και δράση, πλοηγώντας τον ‘’Τιτανικό’’ με τους επιβάτες του στο μοιραίο ταξίδι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων που ασκούν βασική εξουσία, είναι ‘’φυλακισμένοι’’ στην
αλεξίσφαιρη γυάλα τους, συνειδητά ή τρέφοντας ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Και η αντίδραση των
πολιτών είναι ο παραλογισμός του ατομικισμού και απομονωτισμού, πρόθυμοι μόνον να προσέλθουν με την πανοπλία τους ομαδικά στο ‘’Κολοσσαίο’’ για να επιβάλλουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, οδηγεί σήμερα σημαντική μερίδα συμπολιτών μας στην ‘’ιδεολογία’’ μιας τιμωρητικής ‘’αρένας’’. Με έναν μονομάχο και τιμωρό ή έστω κάποιον διώκτη που θα τρομοκρατεί, το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της εξουσίας. Θα έρθει ο ‘’κακός’’ για να συνετίσει τον ‘’άτακτο’’;

Το πολιτικό προσωπικό αρνείται πεισματικά να αφουγκρασθεί το εκκωφαντικό καμπανάκι, από τα
κελεύσματα των καιρών και την οργή των πολιτών. Έχασε την ακοή του ή δεν βγάζει τις ωτοασπίδες;

Η  αισιοδοξία ότι υπάρχουν ακόμα έστω και αμυδρές ελπίδες, για ένα καθοριστικό ‘’ταρακούνημα’’  του πολιτικού κόσμου, ίσως να μην αποτελεί ένα παιδικό ρομάντζο για την απελπισμένη Ελληνική κοινωνία ….
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόκληση! Ως και τρεις φορές πάνω οι ώρες πτήσεις των VIP αεροσκαφών το 2013!!!

Υπάρχουν και πτήσεις της γραμμής. Κάποιος πρέπει να το πει στην κυβέρνηση ,γιατί όπως πρκύπτει από τα στοιχεία το 2013, που σε λίγες μέρες μας αφήνει τα vip αεροσκάφη μας πέταξαν από διπλάσιες έως και τριπλάσιες ώρες απ΄ ότι το 2012!!!

Αν δεν πιστεύετε διαβάστε τους αριθμούς:

Το ένα αεροσκάφος Ebraer το μικρό των 13 θέσεων πέταξε το 2012 44 ώρες για κυβερνητικές πτήσεις.
Το 2013 οι ώρες πτήσεις ήταν 105.

Το μεγαλύτερο Ebraer των 30 θέσεων το 2012 πέταξε 55 ώρες και το 2013 , 110 ώρες.

Το τρίτο αεροσκάφος το αμερικανικό Gulfstream το οποίο μπορεί να κάνει και υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς ανεφοδιασμό το 2012 πέταξε 50 ώρες και το 2013 162.

Σύνολο 377 ώρες πτήσης σ΄ ένα χρόνο. Και δεν έγινε και η περιβόητη πλέον πρωθυπουργική πτήση στο Αζερμπαϊτσάν.

Λιγότερες θα πείτε από τις 864 ώρες που είχαν πετάξει το 2011 αλλά πολύ πολύ περισσότερες από τις 150 του 2012.

Κόστος ωριαίας χρήσης για κάθε αεροσκάφος; Το υπερατλαντικό Gulfstream κοστίζει 5.800 ευρώ την ώρα. Στα 5.700 είναι το ωριαίο κόστος των δύο Ebraer.

Τα κυβερνητικά αεροσκάφη ,τρία τον αριθμό υποτίθεται ότι μετά από την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ θα γίνονταν δύο ,γιατί θα πουλούσαμε το ένα. Όχι μόνο δεν το πουλήσαμε αλλά ...του δώσαμε και κατάλαβε.


Τέλος πάντων για να μην κατηγορηθούμε για “λαϊκισμό” αγαπημένη και εύκολη δικαιολογία κυβερνήσεων και πολιτικών να δεχτούμε ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να διαθέτει ένα τουλάχιστον κυβερνητικό αεροσκάφος το οποίο θα μπορεί ο πρωθυπουργός της ή κάποιοι υπουργοί της να χρησιμοποιούν όταν πρέπει να πάνε γρήγορα σε κάποιο δύσκολο προορισμό ή ακόμη και για λόγους που έχουν να κάνουν με την εικόνα της χώρας.

Πόσες απ΄ αυτές τις 377 ώρες πτήσεων του 2013 έχουν αυτές τις προϋποθέσεις; Υποπτευόμαστε ελάχιστες, ίσως και καμία. Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ,γιατί διαπιστώνουμε και προσπάθεια να μεινουν κρυφές οι ώρες πτήσης των vip αεροσκαφών. Στην ιστοσελίδα του ΓΕΑ μπορούσε κάποιος να δει στα σχετικά δημοσιευμένα στοιχεία τις ώρες πτήσης των κυβερνητικών αεροσκαφων.

Διαπιστώσαμε ότι πλέον οι μόνες ώρες πτήσης που δημοσιοποιούνται είναι αυτές που έχουν να κάνουν με τις αεροδιακομιδές ασθενών! Που ορθότατα γίνονται. Οι άλλες ...αεροδιακομιδές πολιτικών πότε θα σταματήσουν είναι το ερώτημα.

onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

30 ακίνητα έχει η Μαρία Ρεπούση

Εξασφαλισμένο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους έχουν αρκετοί βουλευτές της Αριστεράς και την ίδια ώρα που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τον απλό πολίτη που δεινοπαθεί να τα βγάλει πέρα, εκείνοι δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να ανησυχούν.
Τεράστια ακίνητη περιουσία έχει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.
Μαζί με τον σύζυγό της δήλωσε στο Πόθεν Εσχες συμμετοχή σε 30 περίπου ακίνητα εκ των οποίων 10 καταστήματα στο κέντρο του Πειραιά κάτι που προφανώς οδήγησε στο ετήσιο εισόδημα 97.000 ευρώ για το 2010 και 71.000 ευρώ το 2011.
Μεταξύ άλλων στο πόθεν έσχες δηλώνονται σπίτια σε Πειραιά, Κυκλάδες και Μονεμβασιά αλλά και διαμέρισμα στο Κολωνάκι και τη Θεσσαλονίκη.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε στους λογαριασμούς της 42.000 δολάρια, 120.000 ευρώ, μετοχές στην Toyota αξίας 2.679.872 γιέν, πάνω από 500.000 ευρώ η αξία μετοχών σε διάφορες εταιρείες.

Πηγή: iefimerida.gr
tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »