Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Στη δημοσιότητα οι 5 νέες φωτογραφίες των ιερόδουλων με AIDS

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των πέντε νέων παράνομα εκδιδόμενων ιερόδουλων που βρέθηκαν θετικές στον ιό ΗΙV, μετά από ελέγχους σε υπαίθριους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.
Σε βάρος όλων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Η ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει πως η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των παραπάνω πέντε γυναικών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Επίσης, για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης από μέρους τους παρόμοιων πράξεων, της προτροπής όσων έχουν ήδη συνευρεθεί μαζί τους να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς και της αποτροπής του πανικού που θα μπορούσε να προκληθεί σε όσους έχουν συνευρεθεί με εκδιδόμενο πρόσωπο με όμοια χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για τις :..........

1. MARINOVA (ον) KRASIMIRA του KRASIMIR και της TOTKA, η οποία γεννήθηκε στις 03-09-1991 στη Βουλγαρία, άστεγη
 2. ARKHIPOVA (ον) EVGENIA του MIHAIL και της NINA, η οποία γεννήθηκε στις 15-05-1979 στη Ρωσία και κατοικεί στην Αθήνα  
 3. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ρεβέκκα του Λουκά και της Τρισεύγενης, η οποία γεννήθηκε στις 04-02-1976 στην Πάτρα, άστεγη 
 4. ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ Ελένη του Παναγιώτη και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε στις 19-02-1968 στο Καζακστάν και κατοικεί στο Αιγάλεω Αττικής 
 5. ΔΡΕΤΤΑ Αικατερίνη του Αντωνίου και της Δημητρούλας, η οποία γεννήθηκε 07-09-1980 στην Αθήνα και κατοικεί στο Κορωπί Αττικής   Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη AIDS), μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα εξής τηλέφωνα:  Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222 Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 52 12 054.  







πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


Στη Ροδόπη ο υποψήφιος της ΝΔ Ερχάν Ιμάμογλου στο προεκλογικό του φυλλάδιο έχει τοποθετήσει σε περίοπτη θέση την Τούρκικη σημαία. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο μέσο του φυλλαδίου κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρώην βουλευτή και πράκτορα της Τουρκικής κυβέρνησης Αχμέτ Σαδίκ.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Θράκη. Μπορεί οι υποψήφιοι να γράφουν εδώ και χρόνια την λέξη TURK, αλλά ούτε σημαία είχαν, ούτε φωτογραφία με Τούρκους πράκτορες.

Όλα για την ψήφο. Τι λέει γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς και όλοι οι πατριώτες της ΝΔ;







 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Την ώρα που η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία μαστίζει, μόλις 19 Έλληνες ανταποκρίθηκαν φέτος στο κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών για τη συγκομιδή ροδάκινων στον κάμπο της Ημαθίας.

Η προσφορά για εργασία που αφορά σε 6 μέρες απασχόληση με έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ φαίνεται πως δεν αποτέλεσε δέλεαρ για το ελληνικό εργατικό δυναμικό, την ώρα που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.

Πριν δύο εβδομάδες η Ένωση Νέων Αγροτών κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, την ανάγκη εργασίας Ελλήνων εργατών γης που θα δουλέψουν για 4 μήνες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας.
Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και μέσω μηνύματος από το κινητό, χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία. Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση για εργασία σε ένα τόπο με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων, ήταν πολύ μικρή και δεν συνάδει με το ύψος της ανεργίας που φτάνει το 25% στη Βέροια και το 50% στη Νάουσα.
Ό  Νίκος Αγγελόπουλος,  πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, αναφέρει "Φέτος περιμέναμε να έχουμε μεγάλη ανταπόκριση. Ακούμε για κρίση και ανεργία. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δύσκολο επάγγελμα αλλά όταν είσαι άνεργος παλεύεις για το μεροκάματο. Ενδιαφέρθηκαν την πρώτη εβδομάδα οχτώ Έλληνες που σήμερα φτάνουν τους 19. Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και να επιστρέψουν στα χωράφια".
Στους 19 Έλληνες πάντως που υπέβαλαν αίτηση συμπεριλαμβάνονται γυναίκες άνω των 60 ετών, ένας συνταξιούχος γιατρός και ένας άνεργος μηχανικός. Άνθρωποι μεγαλύτερης δηλαδή ηλικίας και επιστήμονες που αναζητούν μερικά χρήματα για να ζήσουν.
Σε Ημαθία υπάρχουν 1700 εγγεγραμμένοι νέοι αγρότες οι οποίοι αναζητούν περίπου 4800 εργάτες για τέσσερις μήνες. Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος, "μάλλον θα καλύψουμε τις ανάγκες μας με Αλβανούς, Βούλγαρους και Σκοπιανούς".


ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Έδεσσα: Πυρκαγιά στον υγροβιότοπο του Άγρα

Έδεσσα: Πυρκαγιά στον υγροβιότοπο του ΆγραΠυρκαγιά ξέσπασε το πρωί στον υγροβιότοπο του Άγρα, σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η.

Στο σημείο επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ. Ωστόσο, το έργο των Πυροσβεστών δυσκολεύει το δύσβατο της περιοχής.
Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της αντιπεριφέρειας Πέλλας, που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες στην Έδεσσα, είχε γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο οικοσύστημα της περιοχής του Άγρα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΟΜΒΑ: O νόμος 3213 περί «πόθεν έσχες» απαγορεύει από το 2003 στους βουλευτές να «παίζουν» στο χρηματιστήριο!!! - Κι αυτοί δημοσιοποιούν τις μετοχές τους!!!


O ισχύον νόμος του «πόθεν έσχες» είναι ο 3213/2003, ο οποίος ορίζει ρητά περιοριμούς διενέργειας χρηματηστηριακών συναλλαγών στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ... όταν ενεργούν ατομικά, καθώς και για λογαριασμό των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους.

Ακόμη και η τροποποίησή του, με το νόμο 4065 που ψηφίστηκε στις 09-04-2012 (ΦΕΚ 77 Α’) και ειδικότερα στο άρθρο 7 , περί περιορισμών διενέργειας χρηματιστηριακών συναλλαγών, στην παρ. 1, αναφέρει ότι :

«Οι περιορισμοί των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 32 του Ν.2843/2000(φεκ 219Α’) επεκτείνονται στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ...όταν ενεργούν ατομικά, καθώς και για λογαριασμό των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους».

Πώς λοιπόν υπουργοί και βο(υ)λευτές αναρτούν στο διαδίκτυο, σελίδες με κατοχή μετοχών στο Ελληνικό χρηματιστήριο, όταν αυτό απαγορεύεται ρητά από τον νόμο;;;

Πώς είναι δυνατόν να μην εφαρμόζεται ο νόμος περί του «πόθεν έσχες» (Ν.3213/2003 άρθρο 7 παρ. 1 και 2, Ν. 4065/2012, Ν. 2843/2000 άρθρο 32 παρ. 1 και 2, κτλ), στους πολιτικούς (υπουργούς, βουλευτές, κτλ.) οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν στην κατοχή τους μετοχές του Ελληνικού χρηματιστηρίου, πραγματοποιώντας χρηματιστηριακές συναλλαγές και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, ή όταν συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες (OFF SHORE) ;;;

Γιατί ο πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς δεν ενημέρωσε ως είχε υποχρέωση κατά νόμο, τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου της βουλής ;;;

Και εάν το έπραξε, γιατί έως σήμερα δεν εφαρμόστηκε ο νόμος ;;;

Πώς, όταν ο ισχύον νόμος είναι απολύτως σαφής σε αυτό, ότι δηλ. η συμμετοχή βουλευτών, ευρωβουλευτών, κτλ., σε εξωχώρια εταιρεία (OFF SHORE) και η διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών, αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, καθώς επίσης με επιβολή χρηματικής ποινής ανάλογης του αδικήματος, δεν κινείται από την αντίστοιχη επιτροπή της βουλής, εδώ και αρκετά χρόνια η διαδικασία την οποίαν επιβάλλει ο νόμος ;;;

Στην τροποποίηση του ν. 3213/2003, περιλαμβάνονται προσθήκες οι οποίες ενισχύουν και διευρύνουν, τον ελεγκτικό ρόλο και αποστολή της επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από το έτος 1974 έως και το 2012.

Το ιστορικό της τροποποίησης του αρχικού νόμου είναι τρικυμιώδες, και βέβαια «κρίσιμο σημείο», αποτελούσε η «αναδρομικότητα των ελέγχων των πολιτικών».

Στην πρόταση νόμου η οποία ήταν «δικομματικής» στήριξης, εισηγητές ήταν ο κ. Παπουτσής από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Τζαβάρας από την ΝΔ, και στην οποία, κατά τη συζήτηση στην βουλή των Ελλήνων, ενσωματώθηκαν και άλλες πολλές βελτιωτικές προτάσεις, προεβλέπετο δε, μεταξύ άλλων:

-Ο αναδρομικός επανέλεγχος των πολιτικών από το 1974 μέχρι 2010.

-Ανάρτηση στο Διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όχι μόνο των πολιτικών αλλά και όλων των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».

-Κατάσχεση υπέρ του δημοσίου οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου έχει παραλειφθεί να δηλωθεί, αν μέσα σε τρεις μήνες δεν έχει αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.

Επακολούθησαν διθυραμβικές δηλώσεις και «ύμνοι» της ακεραιότητας των βο(υ)λευτών μας, κάποιες εκ των οποίων παραθέτω παρακάτω :

«Η θετική αντιμετώπιση αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας από όλες τις πτέρυγες της Βουλής δίνει στον ελληνικό λαό ένα καλό δείγμα γραφής του πολιτικού κόσμου. Στέλνει το μήνυμα ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δεν έχει καμία σχέση με ορισμένους, που είναι και η εξαίρεση του κανόνα, οι οποίοι μπαίνουν στη πολιτική για άλλους λόγους και όχι για αυτούς που τους εκλέγει ο ελληνικός λαός» Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην πρόεδρος της Βουλής.

«Η πρόταση αυτή δείχνει τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα ζητήματα της χώρας» Μάξιμος Χαρακόπουλος, γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ .

«Με τον πιο ορθό τρόπο αυτή η πρόταση δημιουργεί τις θεσμικές προϋποθέσεις για έναν ουσιαστικό και εκτενή έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων όσων εμπλέκονται στον δημόσιο βίο», Κωνσταντίνος Τζαβάρας, εισηγητής της ΝΔ.

Ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Α.Σαμαράς δηλώνει: «Το πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται συνταγματικά από ειδικό σώμα».

Δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης υπέβαλαν οι 300 εν ενεργεία βουλευτές, οι 22 ευρωβουλευτές, 189 τέως βουλευτές, οκτώ εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, 13 τέως ευρωβουλευτές, 27 υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων και 13 τέως υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.

Η δήλωση της επιτροπής ελέγχου είναι περισσότερο «ακριβής» περί των καταθέσεων Ελλήνων πολιτικών στην Ελβετία “Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.

Κανένας πολιτικός δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, και δεν φαίνεται να υπάρχουν “μεγάλα” ποσά κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες” λέει η ανακοίνωσή του προέδρου της επιτροπής ελέγχου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Βαγγέλης Αργύρης δήλωσε ότι «αν βρεθεί κάποιος να έχει έστω και 100 ευρώ σε ελβετική τράπεζα και δεν το έχει δηλώσει, έχει παρανομήσει».

Δεν ακούσαμε τίποτα όμως για τούς “παίκτες” ή αλλιώς “επενδυτές” στο ΧΑΑ, βουλευτές ή υπουργούς ή άλλους τούς οποίους περιλαμβάνει η απαγόρευση του νόμου περί του “πόθεν έσχες” του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Για αυτούς «άκρα του τάφου σιωπή».

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :

Γιατί μέχρι σήμερα ο νόμος του κράτους, δεν εφαρμόζεται ;;;

Ακούσαν οι Έλληνες πολίτες τίποτα, έκτοτε, τουλάχιστον περί του «πόθεν», πέραν όσων λέγονται για το ... «έσχες» ;;;

Και αν ναι, γιατί δεν δημοσιοποιούνται εάν δικαιολογούνται τα αποτελέσματα του ελέγχου του «πόθεν» ώς έχουν υποχρέωση εκ του νόμου ;;;

Πώς Έλληνες βο(υ)λευτές και υπουργοί δηλώνουν κάτοχοι μετοχών του ΧΑΑ και δεν κινείται η διαδικασία του νόμου ;;;

Γιατί ουδείς δεν ασχολείται με αυτό το οποίο θεωρούν «αυτονόητο» οι Εθνοπατέρες του δικομματισμού, την οικονομική εξασφάλισή τους, χρησιμοποιώντας εμμέσως τον θεσμικό τους ρόλο ως «μέσον πλουτισμού» ;;;

Τελικά πού εφαρμόζεται ο νόμος και το Σύνταγμα, στους πολίτες κατωτέρας κοινωνικής τάξης, τούς πληβείους Έλληνες εργαζόμενους πολίτες ;;;

Που είναι η ισονομία, την οποίαν σήμερα προεκλογικά οι Εθνοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ανέσυραν από το λεκτικό τους «οπλοστάσιο» και επικαλούνται ;;;

Αιδώς αχρείοι !!!



Λάζαρος Ελευθεριάδης
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Η πιπεριά Φλωρίνης στην... Ευρώπη

Καλλιεργείται εδώ και πολλές δεκαετίες στη Φλώρινα και μάλιστα, η ποικιλία αυτή πήρε το όνομά της από τον νομό που την ανέδειξε.

H παραδοσιακή καλλιέργεια της κατακόκκινης πιπεριάς ήταν αντικείμενο συζήτησης για πολύ καιρό στην Φλώρινα και πάντα υπήρχε ενδιαφέρον να κατοχυρωθεί ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ).

Σύμφωνα με το Γεωπονικό Σύλλογο Φλώρινας αυτές τις ημέρες ξεκινά η διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων, προκειμένου να σταλεί εμπεριστατωμένος φάκελος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να πάρει το δρόμο προς τις Βρυξέλλες, για την τελική έγκριση.

Τα επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν και είναι αποτέλεσμα ερευνών των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου.

Η έρευνα αυτή περιλαμβάνει γεωπονικά δεδομένα και στοιχεία που θα αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία την καλλιέργεια του φυτού, κατά τις τελευταίες δεκαετίες στον νομό.

Το πετυχημένο παράδειγμα άλλων πιστοποιημένων προϊόντων της περιοχής όπως είναι τα φασόλια Πρεσπών ΠΓΕ, έδωσε αφορμή στον Γεωπονικό Σύλλογο να ξεκινήσει τις προσπάθειες σύνταξης φακέλου. Παράλληλα, η πιστοποίηση θα δώσει υπεραξία στο προϊόν, και οι καλλιεργητές και οι μεταποιητές της Φλώρινας θα έχουν ένα πάρα πολύ καλό όπλο στα χέρια τους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η πιπεριά Φλωρίνης είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο μικροκλίμα της περιοχής ενώ διαθέτει καταπληκτικά οργανοληπτικά στοιχεία όπως το γλυκό της άρωμα, την ωραία γεύση και το έντονο κόκκινο χρώμα. Επίσης, στα θετικά των στοιχείων την καθιστούν ξεχωριστή είναι και το ότι μπορεί να μεταποιηθεί εύκολα.

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος θα επιχειρήσει να συνδέσει τον κοινωνικό ιστό της Φλώρινας, με το φυτό, μέσα από τη συλλογή παραδοσιακών συνταγών.
Πηγή:apospasma.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Φλώρινα: Δηλητηρίασαν αρκούδα 240 κιλών

Η μεγαλόσωμη ενήλικη αρκούδα εντοπίστηκε νεκρή από δηλητηρίαση στους Ψαράδες Πρεσπών, από ανθρώπους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι ο θάνατός της προήλθε από δηλητηρίαση καθώς, στην ίδια περιοχή, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε εντοπιστεί ως "δόλωμα" με φυτοφάρμακα, μια νεκρή αγελάδα.

Η αρκούδα ήταν αρσενική, ενήλικη (10-12 ετών περίπου) και βάρους 220-240 κιλών!
Η ημερομηνία θανάτου του ζώου δεν είναι γνωστή, αλλά με βάση το στάδιο της αποσύνθεσης στην οποία βρισκόταν, εκτιμάται πριν από περίπου 4 εβδομάδες.

Στην περιοχή των Ψαράδων Πρεσπών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου, το πρόβλημα με τα δηλητηριασμένα δολώματα είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενα περιστατικά από τον Φορέα Διαχείρισης, την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και τους κατοίκους.

Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ευρώπης και σε χώρες της Μεσογείου και πλήττει σημαντικά τα αρπακτικά πουλιά, καθώς και είδη απειλούμενων θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα (Ursus arctos), ο λύκος (Canis lupus), ο λύγκας της Ιβηρικής χερσονήσου (Lynx pardinus).

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τα μόρια των chemtrails πως φαίνονται στον ήλιο!Αδιαμφισβήτητη Γενοκτονία!

Colorado USA & The Death of Your DNA !!
Τι να είναι αυτό;
Πολύ ανατριχιαστικό γιατί ότι και να είναι το αναπνέουμε και δεν φαίνεται και πολύ υγιεινό... 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόγραμμα αυτεπιστασίας: Δουλειά σε 120.000 ανέργους, με απόλυτη διαφάνεια και κριτήρια ΑΣΕΠ!

«Από την 7η Μαίου θα ξεκινήσουν κανονικά οι διαδικασίες για την πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ σε μικρά και μεγάλα τεχνικά έργα στους Δήμους περίπου 120.000 άνεργων τεχνικών ειδικοτήτων και ανειδίκευτων μέχρι τα τέλη του 2014.
Δεκάδες δήμοι έχουν καταθέσει τις σχετικές μελέτες προς έγκριση και αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου να έχουν πιάσει δουλειά 30-35.000 άνεργοι με διάρκεια 135 ημερομίσθια. Η χρηματοδότηση των θέσεων εργασίας πραγματοποιείται με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου».
            Αυτά αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα  ΕΘΝΟΣ, σχετικά με το πρόγραμμα αυτεπιστασίας, που δίνει μια μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας.
            Για το πρόγραμμα αυτό ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος το εισηγήθηκε, σημειώνει τα εξής:
«Η ιδέα γεννήθηκε στη μεγάλη ύφεση του ΄29 και πατέρας της είναι ο Κέϋνς.
Πρόσφατα ο νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν έγραψε πως η ιδέα αντέχει και σήμερα, ογδόντα χρόνια μετά.
Η βαθιά ύφεση επιβάλει σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομικής βάσης αλλά στο ενδιάμεσο την ανάσα δίνουν δημόσιοι πόροι που διατίθενται σε έργα και επενδύσεις έντασης εργασίας.
Η ανασυγκρότηση της οικονομίας δεν συντελείται πάνω στα ερείπια της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας.
Την αντοχή της Κεϋνσιανής πρότασης τη δοκίμασα ως Δήμαρχος το 1991, όταν έκλεισαν 3 εργοστάσια με 2.500 εργαζόμενους, και είδα τα αποτελέσματα.
Με την πόλη σε βαθιά ύφεση η συνοχή της κοινωνίας διατηρήθηκε αρραγής.
 Την πρότεινα στον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς το 2008, όταν κατέρρευσε η Leaman Brothers και αντιμετωπίστηκε μάλλον αδιάφορα.
Οι Δήμαρχοι την υιοθέτησαν αλλά η Νεοδημοκρατική ηγεσία στο Υπ. Εργασίας και στον ΟΑΕΔ είδαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ρουσφετολογικά με χιλιάδες ανέργους. Έτσι η πρόταση ναυάγησε.
Μετά από επίπονη δουλειά 9 μηνών με τα στελέχη των Υπ. Εσωτερικών και Εργασίας, του ΑΣΕΠ, του ΟΑΕΔ και της ΚΕΔΕ, είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε.
-         Με απόλυτη διαφάνεια στις προσλήψεις
-         Με εξασφαλισμένους πόρους, χωρίς ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα οφέλη αφορούν τους ανέργους, την πραγματική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες από την Αθήνα μέχρι το Καστελλόριζο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μπαίνει στη μάχη για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι το πρόγραμμα διαρκεί 3 χρόνια, όσο δηλαδή η σκληρή προσπάθεια για την έξοδο μας από το Μνημόνιο και προσθέτει 1% στο ΑΕΠ, ετησίως».

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κράταιγος: Το βότανο της καρδιάς



Crataegus Officinalis,crataegus oxyacantha

Ο κράταιγος είναι ένα θαυμαστό βότανο. Είναι το κατ’ εξοχήν βότανο που βοηθά σε οποιαδήποτε διαταραχή αφορά στην καρδιά. Το ίδιο του το όνομα μας λέει ότι βοηθά να κάνει κραταιά δηλ. δυνατή την καρδιά μας.
Ανήκει στην κατηγορία των βοτάνων που βοηθούν το κυκλοφορικό μας σύστημα. Χρησιμοποιείται ευρέως και στη Δυτική και στην Κινέζικη βοτανολογία. Το όνομα του στην Κινεζική είναι Shan Zha – crataegus pinnatifida.
Στην Δύση χρησιμοποιούν κυρίως τους ανθοφόρους βλαστούς, ενώ στην Κίνα κυρίως τους  καρπούς του.
Ως βότανο έχει μακραίωνη ιστορία. Το χρησιμοποιούσαν πολύ οι γυναίκες θεραπεύτριες κατά τη διάρκεια της εποχής του Μεσαίωνα. Το λουλούδι του είχε υιοθετηθεί από αυτές ως έμβλημα του έργου τους, επειδή σχετίζεται με την καρδιά. Όμως τότε θεωρήθηκαν  μάγισσες λόγω των γνώσεων τους και εκδιώχθηκαν. Δεν υπήρχε θέση γι’ αυτές σε μία ανδροκρατούμενη ιατρική. Το βότανο ξεχάστηκε.
Επανήλθε από τους άνδρες πλέον στο τέλος του 19ου αιώνα, χρησιμοποιούμενο ως τονωτικό της καρδιάς. Σήμερα αυτό έχει επιβεβαιωθεί και επιστημονικά.
Περιέχει φλαβονοειδείς γλυκοσίδες, προκυανιδίνες, σαπωνίνες, τριτερπενοειδή & τανίνες.
Είναι κορυφαίο καρδιοτονωτικό. Δρά στα αγγεία και στο μυοκάρδιο διαστέλλοντας τη στεφανιαία αρτηρία. Τονώνει τα τοιχώματα των αγγείων και του καρδιακού μυός βελτιώνοντας τη συσταλτικότητα του μυοκαρδίου. Δίνεται στην αρχική φάση της ανεπάρκειας της καρδιάς και σε ισχαιμία.
Εχει ηρεμιστική δράση η οποία σε συνδυασμό με την αγγειοδιασταλτική μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της υπέρτασης. Υπάρχουν κλινικές δοκιμές που αποδεικνύουν ότι βοηθά όχι μόνο σε ιδιοπαθή υπέρταση αλλά και σε εκείνη που οφείλεται σε αρτηριοσκλήρυνση ή σε νεφρική νόσο.
Αφετέρου η καρδιοτονωτική του δράση βοηθά και στη θεραπεία της υπότασης. Δηλαδή δρα στον οργανισμό μας ανάλογα με τις ανάγκες του.
Η χρήση του βοτάνου επεκτείνεται  στην ταχυκαρδία και στην αρρυθμία. Δηλαδή, εάν κάποιος έχει αίσθημα παλμών,  λαχανιάζει ή έχει ατονία.
Είναι καλό αντιγηριατρικό. Λέγεται βότανο για τη γερασμένη καρδιά.

Η Κινέζικη βοτανολογία υποστηρίζει ότι και τονώνει την καρδιά και δρα ηρεμιστικά σ΄αυτήν καταστέλλοντας τη φωτιά η οποία την ταλαιπωρεί.
Ο κράταιγος έχει τη δυνατότητα –είναι αποδεδειγμένο από εκτεταμένες κλινικές έρευνες – να διαλύει τις αθηρωματικές πλάκες στα αγγεία. (στεφανιαία, αορτή, καρωτίδες, περιφερειακό αγγειακό δίκτυο).
Στην Κίνα το χρησιμοποιούν επίσης για να ανοίξει το γαστρεντερικό κανάλι και να διευκολύνει την πέψη  του φαγητού. Δηλ. πίνεται και σαν χωνευτικό ρόφημα.
Είναι ασφαλέστατο βότανο χωρίς καμμία αντένδειξη.
Οι ανθοφόροι βλαστοί του χρειάζονται ελαφρύ βράσιμο μέχρι 5 λεπτά. Μία δόση  θεωρείται γύρω στα 10 gr. φυτού.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ιπποφαές: Η αρχαία υπερτροφή που έκανε θαύματα

Στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολύ γνωστό και η χρήση του ήταν ευρέως διαδεδομένη. Στο σύγχρονο κόσμο, όμως, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις εκπληκτικές του ιδιότητες μόλις την τελευταία πενταετία.


Το ιπποφαές αποτελεί ένα από τα φυτά, τα οποία κατακτούν την παγκόσμια αγορά και τους καταναλωτές με μεγάλη ταχύτητα, χάρη στις τεράστιες θεραπευτικές του ιδιότητες.

Στη Ρωσία και την Κίνα η καλλιέργειά του θεωρείται συστηματική, με την Ελλάδα να ευελπιστεί στο άμεσο μέλλον να μπει με δυναμικό τρόπο στην παγκόσμια αγορά.

Ηδη σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως την Κοζάνη, την Εύβοια, την Πέλλα, τη Φθιώτιδα και τη Ροδόπη υπάρχουν ομάδες παραγωγών, με την Κρήτη όμως να αναδεικνύεται στην περιοχή, όπου η ενασχόληση με το ιπποφαές παρουσιάζει μια έκρηξη ενδιαφέροντος!

Όπως λέει, μιλώντας στην «Τ», ο καλλιεργητής Γιάννης Βιαννιτάκης, στην Ιεράπετρα το ενδιαφέρον των αγροτών για την καλλιέργεια του φυτού αυτού είναι τόσο μεγάλο, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες από τους 30 παραγωγούς ο αριθμός τους θα φτάσει τους 100.



Μια ενασχόληση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί «χρυσορυχείο», μιας και το ένα κιλό από το έλαιο που παράγεται από τον καρπό του κοστολογείται προς 120 ευρώ, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα μεγάλα κέρδη που μπορούν να έρθουν για κάθε παραγωγό, από την πώληση αποξηραμένων φύλλων (χρησιμοποιούνται ως αφέψημα) και από την παραγωγή προϊόντων, όπως συμπυκνωμένους χυμούς και ζελεδάκια, απευθυνόμενα στα παιδιά.

Τεράστιες οι δυνατότητες

Με την καλλιέργεια του ιπποφαούς να είναι ακόμη σε πρώιμο ουσιαστικά στάδιο, οι δυνατότητες ανάπτυξής του και στην Ελλάδα που καταγράφονται είναι τεράστιες. Αρκεί η καλλιέργειά του να γίνει, όπως σημειώνει ο κ. Βιαννιτάκης ορθολογικά και με επιστημονικό τρόπο, αλλιώς θα παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα, που εμφανίζονται σε άλλα αγροτικά προϊόντα και θα οδηγήσουν σε αποτυχία την όλη προσπάθεια.

Οι χώρες που έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ο Καναδάς και η Γερμανία, με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να μπαίνουν σιγά- σιγά στο παιχνίδι. Ηδη μεγάλη εταιρία από την Ελλάδα έχει ζητήσει από τους αγρότες της Ιεράπετρας μια ποσότητα 2.000 κιλών ελαίου, ενώ αντίστοιχη πρόταση υπάρχει από τον Καναδά και τη Γερμανία.

«Η Ελλάδα έχει το ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων χωρών, λόγω κλίματος. Κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, ασκώντας μια κοινή πολιτική. Να υπάρξει δηλαδή κοινό όνομα για το προϊόν μας στην αγορά και να πιστοποιηθεί, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε και να διεκδικήσουμε ένα ικανό μερίδιο στο εμπόριο» αναφέρει ο κ. Βιαννιτάκης.



Εκατόν ενενήντα ωφέλιμα συστατικά! 

Με βάση την ανάλυση του φυτού και των καρπών του, το ιπποφαές συμπεριλαμβάνεται δίκαια στην κατηγορία των υπερτροφών. Σύμφωνα με τον κ. Βιαννιτάκη, το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες. «Οι περισσότερες και δραστικότερες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του. Είναι ένα φυτό που βοηθάει πάρα πολύ στην τόνωση, ευεξία και ενέργεια του ανθρώπινου οργανισμού, τη γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος» σημειώνει.

Το κύριο παράγωγο του ιπποφαούς είναι το έλαιο του φυτού, που παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.

Πέρα από συμπλήρωμα διατροφής, το ιπποφαές χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ, όπως λέει ο κ. Βιαννιτάκης, από τους καρπούς του οι ίδιοι παρασκευάζουν χυμούς και μαρμελάδες. Μπορεί, επίσης, να το βρει κανείς στα καταστήματα υγιεινής διατροφής και φαρμακεία στην Ιεράπετρα σε μορφή αποξηραμένου φυτού, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες.

Το ιπποφαές στην ιστορία

Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη. Η παρουσία του χρονολογείται πολύ πριν από την εποχή των παγετώνων, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για έναν πολύ ανθεκτικό θάμνο, ο οποίος αντέχει είτε στην ξηρασία, είτε στο κρύο (μέχρι -43ο C).

Το όνομά του το οφείλει στο Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος παρατήρησε στα ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Πήρε το όνομα του από τις λέξεις ίππος (άλογο) και φάος (φως, λάμψη)

Πάρα πολλές είναι και οι αναφορές για τη χρήση του ιπποφαούς, κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας, αλλά και σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη.

Αργότερα χρησιμοποιείτο ευρέως και από το στρατό του Τζένκινς Χαν στη Μογγολία, ενώ αναφορές υπάρχουν και στην κινεζική και θιβετιανή ιατρική. Στη σύγχρονη ιστορία, το ιπποφαές επανήλθε για πρώτη φορά το 1929, όταν πραγματοποιήθηκε και η βιοχημική ανάλυση των καρπών του.

Το φυτό και οι καρποί του

Οι καρποί του ιπποφαούς μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, είναι χυμώδεις και έχουν υπόξινη γεύση. Το χρώμα τους είναι πορτοκαλί. Είναι φυτό πάρα πολύ ανθεκτικό, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες προσβάλλεται από ελάχιστες ασθένειες και εχθρούς. Το ιπποφαές ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην Ευρώπη και την Ασία. Η καλλιέργειά του, σήμερα, είναι αναπτυγμένη στη Ρωσία και την Κίνα, όπου συνολικά υπάρχουν 13 εκατ. στρέμματα, 3 εκατ. στρ. καλλιεργήσιμα και τα υπόλοιπα σε άγρια μορφή.

Το συνιστούν και οι γιατροί

Οι καρποί του είναι υπόξινοι και μοιάζουν με το σταφύλι, ενώ συναντάται σε μορφή θάμνου σε παράκτιες και ορεινές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. Στη χώρα μας το βρίσκουμε κυρίως στην Εύβοια, όπου και καλλιεργείται σε ημιάγρια κατάσταση στην περιοχή Αχούρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα και το καρότο, υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε από το σιτάρι, το καλαμπόκι και τη σόγια, ενώ περιέχει περισσότερες φυτοστερόλες από το έλαιο της σόγιας. Περιέχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία και προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Επίσης, σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση.

Για αυτό και συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των super foods, μαζί με τη σπιρουλίνα, την αλόη, τη γύρη, το τζίνσενγκ, το κερί του ζαχαροκάλαμου, το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες. Στα καταστήματα υγιεινής διατροφής βρίσκεται σε μορφή αποξηραμένου φυτού και χρησιμοποιείται ως αφέψημα. Υπάρχει, επίσης, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες, που βρίσκεται σε μεγάλα φαρμακεία.

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση του προσφέρει στον οργανισμό τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μείωση του άγχους, ρύθμιση του μεταβολισμού, αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος, αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα. Οπωσδήποτε, πάντως, πριν από τη χρήση του πρέπει να προηγείται συνεννόηση με το γιατρό.

Πηγήhttp://grizosgatos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι… υπεράνω υποψίας πελάτες των οίκων ανοχής

Άνδρας ηλικίας 35 – 45 χρόνων, δεσμευμένος με όρκους… αιώνιας ή μη πίστης με τη σύντροφό του, που όμως υπέπεσε σε «στιγμιαίο» λάθος σε ό,τι αφορά τη συνεύρεσή του με εκδιδόμενη γυναίκα, και μάλιστα χωρίς προφυλακτικό: αυτό είναι το προφίλ του άνδρα που αναζητεί τις ερωτικές υπηρεσίες των γυναικών σε οίκους ανοχής, όπως τουλάχιστον σκιαγραφείται από τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Οι τηλεφωνικές κλήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οπότε δημοσιοποιήθηκε ο οίκος ανοχής όπου εργαζόταν νεαρή οροθετική ιερόδουλη, η οποία εν γνώσει της λοίμωξης που είχε επιδιδόταν σε επαφή χωρίς προφυλάξεις με πελάτες της, έχουν ξεπεράσει τις 4.000!

Σημαντική αύξηση όμως καταγράφεται και στη ζήτηση των δωρεάν αιματολογικών εξετάσεων για τον ιό HIV στις Κινητές Μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Πλέον κατακλυζόμαστε από ενδιαφερόμενους που έρχονται και μας ζητούν να υποβληθούν σε εξετάσεις. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα οι Μονάδες μας έχουν ελέγξει 1.180 άτομα που έχουν προσέλθει αυτοβούλως για έλεγχο. Τα αποτελέσματα μας είχαν προϊδεάσει για αυτό που ξέσπασε τώρα: από τα 1.180 άτομα, οι 85 ήταν οροθετικοί» λέει η κυρία Ιωάννα Παυλοπούλου, επικεφαλής του προγράμματος των Κινητών Μονάδων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κλήσεις γίνονται από άνδρες που παραδέχονται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν συνευρεθεί με παράνομα ή νόμιμα εκδιδόμενες γυναίκες και ζητούν από τους ειδικούς οδηγίες για το πώς να κινηθούν υγειονομικά.

Υπεράνω υποψίας οι πελάτες των οίκων ανοχής

Τουλάχιστον το 50% των ανδρών που απευθύνθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσαν ότι είναι παντρεμένοι ή βρίσκονται σε σοβαρή σχέση. Σε ό,τι αφορά την ηλικία τους οι περισσότεροι δηλώνουν 35 – 45 χρόνων. Πάντως, ο αριθμός των ενδιαφερόμενων ανδρών που καλούν αδιάκοπα στις τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας λεπτομέρειες για ιατρικό έλεγχο και εξετάσεις για τον ιό HIV έχει… τρομάξει ακόμη και τους ειδικούς του Κέντρου: παρότι αυτοί γνωρίζουν καλά τον χάρτη της πορνείας (έχουν «οργώσει» την πρωτεύουσα το τελευταίο έτος επισκεπτόμενοι με τις Κινητές Μονάδες τους οίκους ανοχής για να ενημερώσουν τις εκδιδόμενες σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων) δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα ήταν τόσοι πολλοί οι απερίσκεπτοι φαν του αγοραίου έρωτα…

Εκτός από απερίσκεπτοι, παρότι στην ωριμότητα της ηλικίας τους, οι άνδρες φαίνεται ότι δυσκολεύονται να υποστηρίξουν την επιλογή υψηλού ρίσκου που έλαβαν μη χρησιμοποιώντας προφυλακτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι αποδίδουν την χωρίς προφύλαξη επαφή που είχαν με εκδιδόμενη ή και άλλη περιστασιακή σχέση στην κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ! Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν ότι οι εκδιδόμενες δεν έχουν υποβληθεί σε υγειονομικούς ελέγχους, ενώ άλλοι δικαιολογούν το τηλεφώνημά τους στη γραμμή του ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι χρησιμοποίησαν μεν προφυλακτικό αλλά αυτό έσπασε κατά τη διάρκεια της επαφής.

Αυξάνονται και οι γυναίκες που αναμένουν στο… ακουστικό τους

Υπάρχουν όμως και δεκάδες τηλεφωνήματα από γυναίκες οι οποίες αναζητούν τρόπο να προστατευθούν οι ίδιες από τυχόν… άτακτους συζύγους ή συντρόφους. «Αρκετές εκφράζουν ανοιχτά τους φόβους τους, μας λένε για το ενδεχόμενο ο σύζυγός τους να έχει επισκεφτεί κάποιον οίκο ανοχής και μας ζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να ελέγξουν αν αυτός έχει μολυνθεί. Άλλες πάλι μας ζητούν τις πληροφορίες επικαλούμενες ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είχε ερωτική επαφή με εκδιδόμενη και ρωτούν πως μπορούν να μάθουν εάν έχει κολλήσει κάτι» λέει στο protothema.gr ψυχολόγος της συγκεκριμένης υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ.




http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=194455
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έλληνες βουλευτές τυπώνουν τα φυλλάδιά τους στη Βουλγαρία!

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται το μεγαλείο της κατάντιας στην όποια έχει περιέλθει η χώρα μας Στο ελληνικό τυπογραφείο της πόλης Πετρίτσι, στηΒουλγαρία, επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες οργασμός δουλειάς.Ο λόγος;...

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα!

Ναι καλά διαβάσατεΤο τυπογραφείο τύπωνε προεκλογικό υλικό Ελλήνων υποψηφίων, που επέλεξαν να τυπώσουν τα φυλλάδια τους στο Πετρίτσι, λόγω, ενδεχομένως, χαμηλότερου κόστους.

Το εν λόγω τυπογραφείο είναι μία μόνο από τις περίπου 150 ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως του κλάδων της κλωστοϋφαντουργίας και των ενδυμάτων, αλλά και του επίπλου και των πλαστικών, που δραστηριοποιούνται, ιδίως την τελευταία 15ετία, στο Πετρίτσι, όπως επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης, Βέλιο Ίλιεφ (Velyo Iliev), με την ευκαιρία εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε , στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με θέμα «Ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας».

Όταν χρόνια πριν σκορπιζόταν πακτωλός χρημάτων για τις προεκλογικές εκστρατείες, ποιος θα φανταζόταν ό, τι θα έφταναν στο σημείο οι βουλευτές να ξενιτευτούν για λίγο… χαρτί!

prionokordela.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ανεργία, η απελπισία οδηγεί σε υποβάθμιση της ατομικής φροντίδας υγείας και σε αλματώδη αύξηση των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων.


Επιμέλεια: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr
Πριν από ένα χρόνο έγραφα ότι τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα βρίσκονται σε αλματώδη αύξηση λόγω της υποβάθμισης της ατομικής φροντίδας υγείας. Με την αποκάλυψη των ιερόδουλων με το ΑΙDS ήρθε στο φως ένα τεράστιο πρόβλημα. Και βέβαια το AIDS είναι το πιο γνωστό και σοβαρό αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Στο πλαίσιο των πληθυσμιακών μεταβολών ευνοείται η ταχεία μετακίνηση και διασπορά παθογόνων, μεταξύ των οποίων και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων.

Τα Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Άλλοι τρόποι μετάδοσης, που ισχύουν σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι μέσω του αίματος, κάθετα από τη μητέρα στο μωρό, και μέσω στενής σωματικής επαφής.

Η υποβάθμιση των οικονομικών δεδομένων για εκατομμύρια ανθρώπους, η αύξηση της ανεργίας και η ανασφάλεια για το μέλλον συμβάλλουν στην υποβάθμιση της ατομικής φροντίδας υγείας.
Οι πολυάριθμοι οικονομικοί μετανάστες συνιστούν ευπαθείς για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) πληθυσμούς.
Η συγκέντρωση πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα διευκολύνει τη συγκρότηση και διόγκωση των σεξουαλικών δικτύων, μέσω των οποίων συντηρούνται ανανεώνονται και διασπείρονται πολλά ΣΜΝ.
Οι μεταβολές στην βιομηχανία του αγοραίου σεξ και στο εμπόριο των ναρκωτικών συμβάλλουν περαιτέρω στην αύξηση και διασπορά τους.
Οι τεχνολογικές εξελίξεις (internet, κινητή τηλεφωνία) διευκολύνουν την αναζήτηση ερωτικών συντρόφων ενώ η επιβολή της πολιτισμικής ομοφωνίας οδηγεί συχνά σε αποενεχοποίηση και αποδοχή συμπεριφορών υψηλού κινδύνου.

Στα αποτελέσματα των ανωτέρω μεταβολών περιλαμβάνονται η αναζωπύρωση της επιδημίας του HIV/AIDS, η αύξηση της επίπτωσης της σύφιλης και της γονόρροιας που προς το παρόν εντοπίζεται κυρίως σε συγκεκριμένους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου, αλλά και η ευρύτατη διασπορά λοιμώξεων από HPV, απλό έρπητα και χλαμύδια στο γενικό πληθυσμό

Το 2010 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει έως σήμερα το 1.000%. Οι αφορμές του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα είναι η πορνεία από μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές και οι σύριγγες των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 803 νέα περιστατικάHIV/AIDS δηλώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2011, έναντι 519 για το περυσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Ο μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών καταγράφηκε ως συνήθως στην ομάδα των γκέι ανδρών (33,13%) όμως το 2011 δηλώθηκαν 190 νέες περιπτώσεις HIV λοίμωξης σε χρήστες ναρκωτικών (ετήσια αύξηση: +1250%). Συνολικά, από την εμφάνιση της νόσου, έχουν καταγραφεί 11340 περιστατικά HIV λοίμωξης στην Ελλάδα.

Η ΓΟΝΟΚΟΚΚΙΚΗ ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑ (ΒΛΕΝΝΟΡΡΟΙΑ)
Η γονόρροια, το δεύτερο συχνότερο αφροδίσιο νόσημα, είναι μία βακτηριακή λοίμωξη που προκαλείται από το μικροοργανισμό Neisseria gonorrhea (Ναϊσέρια της γονόρροιας). Αυτοί οι αρνητικοί κατά Gram διπλόκοκκοι βρίσκονται μόνο στους άνδρες και μεταδίδονται μέσω της άμεσης ανθρώπινης επαφής.. Η ουρηθρίτιδα είναι η πιο συχνή μορφή λοίμωξης στους άνδρες η διασπορά της μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση επιδιδυμίτιδας και ορχεοεπιδιδυμίτιδας. Η περίοδος της νόσησης δηλώνεται από την παρουσία ουρηθρικού εκκρίματος και δυσουρίας. Η λοίμωξη από τη Nαϊσέρια της γονόρροιας έχει περίοδο επώασης 2 - 14 ημέρες. Η ονομαζόμενη περίοδος νόσησης χαρακτηρίζεται συχνά από ήπια ενόχληση στην ουρήθρα, που ακολουθείται από δυσουρία και λίγες ώρες αργότερα συνοδεύεται από ένα πυώδες έκκριμα πρασινοκίτρινου χρώματος• τα χείλη του έξω στομίου της ουρήθρας είναι συνήθως ερυθρά και οιδηματώδη. Η συχνουρία και η επιτακτική ούρηση αυξάνονται καθώς η νόσος επεκτείνεται προς την οπίσθια ουρήθρα. Η μεταγονοκοκκική ουρηθρίτιδα είναι μία συνηθισμένη συνέπεια που προκαλείται από κάποια λοίμωξη από άλλους μικροοργανισμούς όπως τα χλαμύδια. Η επιδιδυμίτιδα δεν είναι συχνή και αν συμβεί είναι συνήθως μονόπλευρη. Η προστατίτιδα ή η προσβολή των σπερματοδόχων κύστεων είναι λιγότερο συχνές.Η συνηθέστερη επιπλοκή της λοίμωξης είναι τα στενώματα της ουρήθρας.

ΜΗ ΓΟΝΟΚΟΚΚΙΚΗ ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑ
Ο όρος μη-γονοκοκκική ουρηθρίτιδα αναφέρεται σε λοίμωξη της ουρήθρας που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και προκαλείται από μικροοργανισμούς όπως το χλαμύδιο του τραχώματος (Chlamydia trachomatis, που ευθύνεται για 50% όλων των περιστατικών της μη- γονοκοκκικής ουρηθρίτιδας), το Mycoplasma genitalium και το Ureaplasma urealyticum. Σε μερικές περιπτώσεις, η διευκρίνιση της αιτιολογίας δεν είναι δυνατή. Η έναρξη των συμπτωμάτων παρατηρείται συνήθως μεταξύ 1 και 4 εβδομάδων μετά τη συνουσία, με ήπια δυσουρία σε γενικές γραμμές και με την εκροή διαυγούς η βλεννοπυώδους εκκρίματος. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο έντονα το πρωί, γιατί τα ξεραμένα εκκρίματα προκαλούν συγκόλληση των τοιχωμάτων του στομίου της ουρήθρας. 
ΣΥΦΙΛΗ
Η σύφιλη είναι μία νόσος που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και προκαλείται από τη σπειροχαίτη Τρεπόνημα το ωχρό (Treponema pallidum) με σοβαρές συστηματικές επιπλοκές. Η λοίμωξη διέρχεται διάφορα στάδια εξέλιξης και μπορεί να λανθάνει για χρόνια. Η κυρίαρχη βλάβη της πρωτογενούς σύφιλης είναι μία εξέλκωση στην περιοχή ενοφθαλμισμού της σπειροχαίτης, η οποία τείνει να επουλώνεται αυτόματα, στους ασθενείς που δεν λαμβάνουν θεραπεία, μέσα σε τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες. Αρχίζει σα μία ερυθρωπή βλατίδα, που εξελίσσεται γρήγορα σε ένα σκληρό ανώδυνο έλκος με ορώδες εξίδρωμα, που περιέχει πολυάριθμα τρεπονήματα. Στους άνδρες εντοπίζεται σε οποιοδήποτε σημείο του γεννητικού, ορθοπρωκτικού ή στοματοφαρυγγικού βλεννογόνου. Περιστασιακά, μπορεί να εμφανιστεί στα χέρια ή σε άλλα σημεία του δέρματος, ως ανώδυνη και συχνά απαρατήρητη βλάβη. Είναι συνήθης η ανεύρεση διόγκωσης των επιχωρίων λεμφαδένων, που παρουσιάζουν ελαφρά σκληρία και είναι ανώδυνοι .
ΕΡΠΗΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Η λοίμωξη του γεννητικού η του ορθοπρωκτικού βλεννογόνου μπορεί να προκληθεί από δύο τύπους του απλού έρπητα: τον HSV-l και τον HSV-2. Οι πρωτογενείς βλάβες αναπτύσσονται 4 έως 7 ημέρες μετά την επαφή και μπορούν να εξελιχθούν με συμπτώματα γενικης αδιαθεσίας, πυρετό και επιχώρια αδενοπάθεια. Οι βλάβες αυτές εμφανίζονται ως μικρές ομάδες επώδυνων φυσαλίδων που εξελίσσονται σε επιπολής κυκλικές εξελκώσεις που περιβάλλονται από ερυθρή άλω και τείνουν να συνενώνονται Ύστερα από μερικές ημέρες, σχηματίζονται εφελκίδες πάνω από τα έλκη, τα οποία επουλώνονται συνήθως σε 10 ημέρες περίπου. Στους άνδρες οι βλάβες εντοπίζονται στην ακροποσθία, τη βάλανο, το σώμα του πέους η γύρω από τον πρωκτό. Οι υποτροπές είναι συχνές γιατί ο ιός εγκαθίσταται στα γάγγλια των ιερών νεύρων και επανενεργοποιεί τη λοίμωξη.
ΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ(HPV)
Η σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) προκαλεί διαφορετικές βλάβες ανάλογα με τον τύπο του ιού (τύποι του ιού HPV 6,11, 16, 18,31, 33 και 35) . κάποιοι από αυτούς, όπως οι τύποι 16 και 18, έχουν σχετιστεί με καρκίνο των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες. Οι τύποι 6 και 11 προκαλούν κονδυλώματα στην πρωκτογεννητική περιοχή, τα οποία στους άνδρες μπορεί να εντοπίζονται σε υγρές επιφάνειες, όπως είναι η περιοχή που καλύπτεται από την ακροποσθία, η η περιοχή της βαλανοποσθικής αύλακας εντός του έξω στομίου της ουρήθρας και στο σώμα του πέους όπως επίσης στην περιπρωκτική περιοχή και το ορθό. Έχουν εμφάνιση γκρίζων προς ρόδινων, μαλακών και υγρών πολυπόδων, που τείνουν να συγκεντρώνονται σε συσσωματώματα και παρουσιάζουν ανθοκραμβοειδή επιφάνεια.
HIV - AIDS
Το 1993 το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών κατέταξε τα ατομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό ΗIV σε τρεις κατηγορίες: α) ασυμπτωματικά, β) με συμπτώματα που μπορούν να αποδοθούν στον ιό ΗIV και γ) με AIDS. Μία άλλη κατάταξη βασίστηκε στη μέτρηση των CD4+ Τ-λεμφοκυττάρων και έχει ως εξής: 1) >500 κύτταρα /μL, 2) 200 - 499 κύτταρα /μL και 3) <200 κύτταρα /μL. ο ιός ΗIV προσβάλλει κυρίως τα CD4+ Τ-λεμφοκύτταρα άλλα και άλλα μη-λεμφοειδή κύτταρα, όπως τα μακροφάγα, τα μικρογλοιακά, ενδοθηλιακά και επιθηλιακά κύτταρα. ο ιός μπορεί να βρίσκεται σε όλα τα υγρά και τα εκκρίματα του σώματος (και κυρίως στο αίμα, το σπέρμα, τα κολπικά υγρά, το μητρικό γάλα και το σάλιο). Η πιο συνηθισμένη οδός μετάδοσης είναι η απ' ευθείας μεταφορά αυτών των υγρών όταν χρησιμοποιούνται μολυσμένα αντικείμενα, όπως οι σύριγγες η κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Σε πολλές περιπτώσεις, η πρώτη εκδήλωση της λοίμωξης από ΗIV είναι μια ευκαιριακή νόσος η νεοπλασία. 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

H Xάγη απάντησε! Υπο εξέταση οι κυβερνήσεις ΓΑΠ για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας!


Με την πρωτοφανή ανταπόκριση των συνΕλλήνων και συνΑγωνιστών μετά από το άρθρο μας περί πιέσεως της Χάγης έρχεται η πρώτη επιτυχία : η Χάγη επισήμως με έγγραφα της στα αγγλικά και στα γαλλικά, ενυπόγραφα επισήμως μας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει τον φάκελο που στείλαμε
κατά των κυβερνήσεων γαπ και πάντων των συνεργατών των για να εξετάσει τις πράξεις των για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Δράσαμε όλοι μαζί και φέραμε την πρώτη νίκη!

Όσο και να προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν, όσο και αν προσπάθησαν να
προβάλλουν δικαιολογίες για να μην δεσμευθούν επισήμως να τοποθετηθούν
ενώπιον της διεθνούς και της Ελληνικής κοινής γνώμης ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ.

Ο αριθμός της υπόθεσης είναι "reference: OTP-CR-47/12" και από σήμερα
άρχεται επίσημα η πρώτη έρευνα των προδοτών και εγκληματιών κατά της
Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού για τα επί της ουσίας εγκλήματα τους.

Αυτό επίσης αποτελεί ιστορική πρωτιά της Ελλάδας όπου δύο απλοί
Πολίτες, με μόνη την επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος
εξαναγκάζουν την κινητοποίηση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης κατά
πολιτικών και κυβερνήσεων που έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως...υπεράνω του Νόμου και παντοδύναμοι.

Ακόμη μια φορά στην Ιστορία η Ελλάδα πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο για την Δικαιοσύνη και την πραγματική Δημοκρατία.

Ζήτω η Ελλάδα ! Ζήτω ο Ελληνικός Λαός ! Ζήτω το 120 Σ !


Όλγα και Τάνυα - Μάρια Γεριτσίδου
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας: Κάδοι εδώ ή παραπέρα … ιδού το ερώτημα!

Κάδοι εδώ ή παραπέρα … ιδού το ερώτημα!!! Βρε Σοφοκλή, τελικά πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό σου! Και πώς να μην είσαι άλλωστε τόσες φορές Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος … Μεσόβουνο θες, Βέρμιο θες κατέβηκες και στην Πτολεμαΐδα.
Δικαίως μπορείς να αισθάνεσαι ότι έκλεισες και ως πολιτικός (…). Αλλά βρε παιδάκι μου, δείξε λίγη κατανόηση σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πιάσουν το πνεύμα σου. Τι να καταλάβει ένας παλιός Δήμαρχος σαν το Σταύρο στις μέρες μας. Που είχε και μια φαεινή ιδέα για τους υπόγειους κάδους… θα μου πεις, τι θα έκανε ο αμέσως επόμενος Δήμαρχος χωρίς το στρογγυλό τραπεζάκι έξω από το «Γι άλλα». Δίκιο θα χεις και εδώ. Αλλά βρε παιδί μου (συνεχίζω), κάτι είπε ο Σταύρος, κάτι είπε και ο Αποστόλης. Την πάτησες και με το θέμα της λαϊκής …κράτα λίγο. Συμφωνούσε και η Ιωάννα.! Λίγο το χεις αυτό! Να συμφωνήσει η Ιωάννα μαζί με τον Αποστόλη και τον Σταύρο. Ε ..ε, και εσύ τίποτε… βρε εκείνος ο Παύλος μάλλον δεν θα χει το επικοινωνιακό χάρισμα… Μα να μιλάει ο άνθρωπος να λέει ότι ήταν και δημοτική αρχή και αντιπολίτευση και πέρασε χρόνους δίσεκτους και να μην τον καταλαβαίνουν. (Ο λόγος γίνεται για τους κάδους σκουπιδιών που παραμένουν δέκα χρόνια μπροστά στο καφέ, στο εμπορικό κέντρο της Πτολεμαΐδας στη γωνία Βασιλίσσης Σοφίας με Βασιλέως Κωνσταντίνου).
Άσε το άλλο…. Καλέ ποιος το πε… να σου πω δε θυμάμαι τι μου είπανε, ο Κώστας ήταν, ο Αποστόλης ήταν ή ο Παύλος… (θα πρέπει να ξαναρωτήσω φίλοι μου) κάποιες πόλεις όπως η Νάουσα, η Κατερίνη, η Καβάλα δεν έχουν κάδους και την ώρα που περνάει η σκουπιδιάρα κατεβαίνουν και τα σκουπίδια. Μεγάλο θέμα … αλλά τι, είναι δυνατό να είμαστε ίδιοι εμείς με τους άλλους. «Tragik». Εμείς έχουμε τη ΔΕΗ και μας έκανε ξεχωριστούς … με κουλτούρα. Και να την πουλήσουμε θα μας μείνει… η σκέψη, η φιλοσοφία, το ένδοξο παρελθόν βρε παιδιά!
Μα να λέει ο Αποστόλης: «η απόφαση αυτή Σόφο μου που έφερες για επαναψήφιση μπορεί να εφαρμοστεί και χωρίς να έρθει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο … ξέρεις είναι απόφαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Μπορείς να την εκτελέσεις αν θέλεις. Αλλά αν δεν θέλεις τι να σου κάνω. Πάρε μια ιδέα». Και εκεί, αγαπητοί μου, έγινε το μεγάλο «μπαμ». Μία ώρα συζητούσαν οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν.
Προτάσεις βέβαια είχε και ο Κώστας και ο Σταύρος, ο οποίος βέβαια όπως πάντα έχει. Μάλλον τώρα του ήρθαν όλες μαζεμένες, τόσες όσες δεν είχε στη θητεία του, και όπως είπαμε, είχε και ο Αποστόλης. Όταν ρωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος αν αποσύρει την πρότασή του για να ισχύσει κάποια άλλη που θα ευνοούσε τους πολίτες …. Εκεί να δείτε ρώμη, εκεί να δείτε πυγμή. Αυτό είναι να έχουμε δυναμικούς Αντιδημάρχους. Αχ μακάρι να ήταν η πόλη εκεί να καμαρώσει τον Αντιδήμαρχό της. Ναι. Είπε όχι.
Αχ όχι Σοφοκλή μου καημένε…!!! Τι έπαθες… «όχι σκουπίδια στους κεντρικούς δρόμους. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια είναι μέρος της κοινωνίας μας (… μάλλον αυτό δεν το πε)»και συνεχίζει ο Αποστόλης ο Ντελικανής. «Όχι κάδοι στους κεντρικούς δρόμους. Είναι εμπορικά καταστήματα και το κέντρο της πόλης. Πρέπει να τα κατεβάζουν οι πολίτες την ώρα που περνάει η σκουπιδιάρα. Αλλιώς πρόστιμο. ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ». Τι έγινε βρε παιδιά… κατάλαβε επιτέλους κάποιος τι έλεγε ο καημένος ο Παύλος και οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών εκεί. Κοσμοϊστορικό γεγονός. Και να δείτε τη συνέχεια. Το Σοφάκι, καλέ πως το λένε… δεν της έμαθε κανείς ούτε οι γονείς της ότι πρέπει να ακούει τους «μεγαλύτερους» της. Τι κάνανε οι γονείς της τόσα χρόνια. Δεν της λέγανε τι θα ψηφήσει όπως τα περισσότερα παιδιά των «καλυτερότερων» οικογενειών … πως ξεστόμισε το όχι. Φαντάζομαι τι τράβηξαν οι γονείς της για να τη μεγαλώσουν!!!. «έι ξεφύγγγ». Και λέει ο Πρόεδρος: Το θέμα, βεβαίως – βεβαίως, κλείνει με την πρόταση του Αντιδημάρχου να περνάει κατά πλειοψηφία. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Ε, ναι βέβαια πώς να το κάνουμε. Αντιδήμαρχος είναι, έχει άδικο;… και τότε πετάγεται το αμίλητο Σοφάκι που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει και λέει: όχι δεν το ψηφίζω. Πω, πω, κλαυθμός και οδυρμός!!! Τριγμοί στο σύστημα!!! Και τι ψηφίζει; την πρόταση του Αποστόλη του Ντελικανή. Καλά δεν τα είπανε πιο πριν; δεν αντάλλαξαν απόψεις και αιφνιδιάστηκε ο Αποστόλης για το καλό της πόλης από την πρόταση του συναδέλφου του. Ωχ μάνα μου και ξεκινάει ονομαστική ψηφοφορία. Βρεθήκανε να μετράνε τα κουκιά. Αφού φωνάξανε και τον Νικολάκη τον γιατρό να ψηφίσει αλλά εκείνος νόμιζε ότι έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στη Δήμαρχο και είπε ναι…. Άσε το άλλο. Που βρέθηκε ο Γιωργάκης να ρίξει λευκό και μάλιστα εκ των αριστερών του αντιδημάρχου; Αχ Βούλα τι σου έμελε να πάθεις. Α όλα κι όλα. Δεν τα μέτρησες τα πράγματα καλά. Που αφήνεις έρμαιο το Σοφοκλή…. Συμβούλεψέ τον για το καλό της πόλης αλλά και για το δικό σου κοπέλα μου! Καταλαβαίνεις τι λέω τώρα…
Όμως επειδή η Δημοκρατία τα προβλέπει όλα, δίκιο έχουν πάντα οι πολλοί και περνάει η πρόταση του Αντιδημάρχου οριακά, για να μην πάνε τζάμπα τα γαλόνια του ως πρόεδρος, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος σε Καλλικρατικό Δήμο, βλέπεις….

Η σκουπιδιάρα
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

CHEMTRAILS....ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΨΕΚΑΖΟΥΝ (Ντοκιμαντέρ Ελλ.υπότιτλοι)

Σε αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ θα δείτε..
* Κορυφαίους επιστήμονες της γεωμηχανικής να παραδέχονται ότι θέλουν να ψεκάσουν στην στρατόσφαιρα μικρά σωματίδια από διάφορα μέταλλα και ιδιαίτερα το αλουμίνιο.

* Να λένε ότι οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν ώστε τα σωματίδια στη στρατόσφαιρα να παρεμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να ψύξουν τον πλανήτη, με πρόσχημα τον περιορισμό του.....
φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

* Ότι τα σωματίδια αλουμινίου θα δημιουργούνται με μια μέθοδο ψεκασμού αερίου αλουμινίου από τις εξόδους των τζετ, το οποίο θα οξειδώνεται στη στρατόσφαιρα, δημιουργώντας "ποιοτικά" σωματίδια αλουμινίου.

* Ότι όχι μόνο είναι φθηνή η όλη διαδικασία τοποθέτησης τέτοιων σωματιδίων στη στρατόσφαιρα, αλλά και ότι η δημιουργία ή η ανάλογη τροποποίηση αεροπλάνων είναι μια απλή διαδικασία.

* Ότι βιάζονται να το κάνουν, χωρίς να ενδιαφέρονται ουσιαστικά να εξετάσουν καλά τις επιπτώσεις αυτών των σωματιδίων και ιδιαίτερα του αλουμινίου στη φύση και στην ανθρώπινη υγεία, αν και υποψιάζονται (ή μήπως γνωρίζουν;) ότι οι επιπτώσεις είναι πολλές.

Και βέβαια, όπως η απλή λογική συστήνει, όταν λένε ότι θέλουν να κάνουν κάτι νέο, σημαίνει ότι το έχουν ήδη κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι έγινε με τους υπολογιστές, έτσι έγινε με το διαδίκτυο και γενικά με κάθετι νέο τεχνολογικά. Όλα ξεκίνησαν στα πλαίσια απόρρητων σχεδίων, και μετά από χρόνια δημοσιεύτηκαν στο ευρύ κοινό.

Έτσι λοιπόν οι ψεκασμοί που λένε ότι θέλουν να κάνουν, είναι οι ψεκασμοί που κάνουν εδώ και δεκαετίες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Λοβέρδος: «Να ποινικοποιηθεί το σεξ χωρίς προφυλακτικό με ιερόδουλες»!

Δήμητρα Ευθυμιάδου
Εξαιρετικά εκνευρισμένος με όσους συνευρέθηκαν ερωτικά χωρίς προφυλάξεις με τις ιερόδουλες φορείς του Aids, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος μίλησε για γαϊδουριά και βαρύτατες ευθύνες και συμπλήρωσε ότι "εξεράγη η υγειονομική βόμβα".
Στο μεταξύ σώθηκαν οι τρεις νέοι που ήρθαν σε επαφή τα τελευταία 24ωρα με την 22χρονη Ρωσίδα φορέα της νόσου, καθώς τους χορηγήθηκε αντιρετροική αγωγή. 
Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα της θανατηφόρου νόσου, επιτέθηκε και σε όσους άνδρες πήγαν στους οίκους ανοχής και σήμερα έχουν αγωνία για την υγεία τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι: « Πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε χώρους που δε είναι ελεγμένοι υγειονομικά και να πας χωρίς προφύλαξη; Διακινδυνεύεις την οικογένεια σου;»
Ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε ότι η ευθύνη για τη μετάδοση του ιού δεν είναι μόνο των εκδιδόμενων γυναικών αλλά και των ανδρών που κάνουν σεξ μαζί τους χωρίς προφυλάξεις και πρότεινε ακόμη και να ποινικοποιηθεί η ερωτική συνεύρεση χωρίς προφυλάξεις αλλά και γενικότερα η ερωτική πράξη με παράνομη εκδιδόμενη.
 Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ.Λοβέρδος φανερά εκνευρισμένος είπε πως η επιθυμία του θα ήταν «να δημοσιοποιηθούν και οι φωτογραφίες των πελατών που πήγαν στους οίκους ανοχής χωρίς προφυλάξεις. Διότι η ευθύνη είναι μισή μισή».
Να σημειωθεί ότι ήδη πάνω από 1600 άνδρες τηλεφώνησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας πληροφορίες καθώς ήρθαν σε επαφή χωρίς προφυλάξεις σε οίκους ανοχής.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι τα έτη 2010 και 2011 αυξήθηκαν τα περιστατικά της νόσου κατά 1250% ενώ οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 50%.

iatropedia
Διαβάστε περισσότερα » »

Άλλα 5 νέα περιστατικά ιερόδουλων με aids! Συνολικά βρέθηκαν 17 εκδιδόμενες οροθετικές

Και νέα περιστατικά εκδιδόμενων γυναικών φορέων του Aids εντόπισαν σήμερα οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως ανακοινώθηκε κατά τον έλεγχο των επιστημόνων διαπιστώθηκε ότι άλλες 5 νεαρές γυναίκες που εκδίδονταν σε πιάτσες και πλατείες έχουν μολυνθεί με τον ιό.
Τρόμος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας από τα κρούσματα Aids σε ιερόδουλες που εντοπίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όσο θα συνεχίζονται οι έλεγχοι τόσο θα αυξάνεται και η μαύρη λίστα με τις μολυσμένες ιερόδουλες.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες τηλεφωνήματα γίνονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ (ξεπέρασαν τα 1600) από άνδρες που συνευρέθηκαν με εκδιδόμενες χωρίς προφύλαξη.  Στη δημοσιότητα έδωσαν το απόγευμα της Τρίτης οι εισαγγελικές αρχές τα στοιχεία των 11 ιερόδουλων που βρέθηκαν θετικές στον ιό του Aids ύστερα από ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι αρχές προχώρησαν στη γνωστοποίηση όλων των στοιχείων των 11 γυναικών προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία αλλά και για να ενημερωθούν όσοι είχαν συνευρεθεί μαζί τους.
Πρόκειται για 9 Ελληνίδες, μία Πολωνή και μία Βουλγάρα. Οι εκδιδόμενες έκαναν σεξ με πελάτες τους χωρίς προφύλαξη- όπως είπαν – για να λάβουν μεγαλύτερη αμοιβή. Οι ιερόδουλες που συνελήφθησαν είναι κυρίως τοξικομανείς και εκδίδονταν σε οίκους ανοχής αλλά και σε υπαίθριες πιάτσες.

Πάντως οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ που εξέτασαν πάνω από 100 ιερόδουλες τα τελευταία 24ωρα εκτιμούν ότι οι οροθετικές είναι πολλοί περισσότερες καθώς πολλές εκδιδόμενες έχουν εξαφανιστεί από τις πιάτσες καθώς έχουν μάθει για τους ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αστυνομίας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των παραπάνω έντεκα γυναικών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Επίσης, για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης από μέρους τους παρόμοιων πράξεων, της προτροπής όσων έχουν ήδη συνευρεθεί μαζί τους να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς και της αποτροπής του πανικού που θα μπορούσε να προκληθεί σε όσους έχουν συνευρεθεί με εκδιδόμενο πρόσωπο με όμοια χαρακτηριστικά.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα εξής τηλέφωνα:
·  Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222·   Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 52 12 054.

Οι 11 ιερόδουλες που εντοπίσθηκαν την Δεύτερα τη νύχτα διώκονται για κακουργήματα. Ο εισαγγελέας σχημάτισε δικογραφία με τις κατηγορίες:

- βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης
- βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα
- παράβασης του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών

Και οι 11 πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή.

iatropedia
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέγας Αλέξανδρος ~ History Channel (Βίντεο 1ο - 2ο μέρος)

Καθ' όλη την ένδοξη και τρομερή ιστορία των κατακτήσεων ένα όνομα δεσπόζει όλων.

Ένας πολεμιστής, ένας βασιλιάς, ένας θρύλος. Ο Μέγας Αλέξανδρος!

Ντοκυμανταίρ του History Channel για τη ζωή και τη θαυμαστή πορεία του Μεγίστου των Ελλήνων. Οι συντελεστές επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους που συνδέονται με τον Αλέξανδρο και προσπαθούν να δώσουνε απαντήσεις σε σπουδαία ερωτήματα:

-Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος;
-Τι τον παρακινούσε;
-Πως γίνεται σε τόση νεαρή ηλικία να έχει μια τόσο τεράστια αυτοκρατορία;


Στο πρώτο μέρος η εκπαίδευση του, οι πολιτικές συνθήκες τις περιόδου, η μάχη στη Χαιρώνια, η δολοφονία του Φιλίππου, οι τάφοι στην Βεργίνα και η αναχώρηση για τον πόλεμο κατά των Περσών.







Στο δεύτερο μέρος η μεγάλη εκστρατεία εναντίων των Περσών, οι μάχες μέχρι την Ινδία και το τέλος του Αλεξάνδρου σε ηλικία μόλις 33 χρονών.





krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »