Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αλβανικό Κόμμα Σκοπίων μποϋκοτάρει τους εορτασμούς της ανεξαρτησίας

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (DPA), θα μποϋκοτάρει την σημερινή επίσημη συνεδρίαση του σκοπιανού Κοινοβουλίου που είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, στις 8 Σεπτεμβρίου.


Ο λόγος για το μποϋκοτάζ είναι η δυσαρέσκεια με την τρέχουσα πολιτική της κυβέρνησης, ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο αλβανικός πληθυσμός της χώρας.

«Δεν έχουμε τίποτε εναντίον του εορτασμού, αυτής της σημαντικής αργίας, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει διακρίσεις κατά των εθνοτικών Αλβανών και για το λόγο αυτό δεν θα συμμετάσχουμε στον εορτασμό, δήλωσε ο Μπεκίμ Φαζλίου, αναπληρωτής του κόμματος αυτού.
Διαβάστε περισσότερα » »

“Πολιτικό Θέατρο η επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων»

Γράφει ο Arben Llalla στην αλβανική εφημερίδα Zemra

Οι τελευταίες κινήσεις των πολιτικών στα Σκόπια, για το θέμα της ονομασίας, δείχνουν ότι αυτό το διπλωματικό πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και την FYROM, οδεύει προς την τελική λύση.

Μετά από τόσα χρόνια στο διπλωματικό αυτό τούνελ,  παρουσιάστηκε λίγο φως, ώστε τα Σκόπια να δυνηθούν να  ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μέχρι στιγμής αυτό που βλέπουμε  είναι ένα πολιτικό παιχνίδι αλά Τόμ και Τζέρι.


Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται στη Νέα Υόρκη – στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ- να πραγματοποιηθεί ακόμη μια επίσημη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου και της FYROM Νίκολα Γκρούεφσκι. 

Η εν λόγω συνάντηση θα συντονιστεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε κατάλληλο χρόνο, ώστε η FYROM να αποδεχθεί δημοσίως την ελληνική πρόταση «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Αν τα δύο μέρη συμφωνήσουν ότι το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ,  που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2012, τότε οι κ.κ. Παπανδρέου και Γκρούεφσκι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με την αμερικανίδα υπουργό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον, για να σφραγιστεί η συμφωνία. (Πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ).

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Fyrom έχουν κάνει πρόσφατα μια σειρά  ανεπίσημων συναντήσεων στις ΗΠΑ για να  λύσουν το λεπτό ζήτημα και κατ’ αρχήν έχουν συμφωνήσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δοθεί ένα  όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, Βόρεια Μακεδονία αλλά και ως προς την γλώσσα και την ταυτότητα.

Προφανώς οι Σλάβοι προτείνουν  η ονομασία ‘Βόρεια Μακεδονία’ να ενέχει την έννοια ενός ενιαίου κράτους και όχι μιας πολυεθνικής οντότητας (για αυτό επιμένουν  σε μία  γλώσσα και σε μία ταυτότητα).

Το ζήτημα της ονομασίας δεν θα επιλυθεί μέχρι την Σύνοδο Κορυφής

 Πιστεύω, ότι το όνομα δεν θα επιλυθεί  πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (Απρίλιος 2012), επειδή και οι δύο κυβερνήσεις στην Ελλάδα και τα Σκόπια,  δεν έχουν την θετική γνώμη του εκλογικού τους  σώματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε πίεση από το εσωτερικό της χώρας. Σε πιθανές πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, στα τέλη Νοεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ θα χάσει ψηφοφόρους από τα σκάνδαλα και την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση. Θα ήταν μια πολιτική γκάφα για τον Παπανδρέου σε αυτήν τη δύσκολη  οικονομικο- πολιτική περίοδο να συνάψει μια συμφωνία για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος με τα Σκόπια.

Οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες δεν αποδέχονται οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία.  Εάν αυτήν την περίοδο η Ελλάδα αποδεχθεί ένα όνομα που να περιέχει την λέξη Μακεδονία είναι πιθανόν  να εμπλακεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο.

Το πολιτικό κλίμα έχει επιβαρυνθεί μετά την αποκάλυψη πολλών μυστικών εγγράφων που σχετίζονται με παρακολουθήσεις που έγιναν προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, την πώληση διαφόρων τραπεζών, τη δημοσίευση των μυστικών τηλεγραφημάτων για την υποστήριξη που έδωσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην εισβολή στην Κύπρο από τουρκικά μαχητικά, τα 100 εκατομμύρια δολάρια που χρηματοδοτήθηκε το ΠΑΣΟΚ από τις ΗΠΑ, το 1974,  για έρθει στην εξουσία κλπ.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην αύξηση μίσους των Ελλήνων  εναντίον ορισμένων φιλο-αμερικάνων πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι πολίτης των ΗΠΑ με εβραϊκή καταγωγή.

Αυτές τις ημέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε συζήτηση για το λεγόμενο ‘Ελληνο-μακεδονικό’ λεξικό που εκδόθηκε στην Ελλάδα και το οποίο επισημαίνει ότι ‘μακεδονική’ μειονότητα ζει στα σύνορα των δύο χωρών.

Η άλλη πλευρά

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι στην προεκλογική του εκστρατεία στηριζότανε πάντα σε μία ονομασία, ‘Μακεδονία’, και ότι η αρχαία ιστορία των Σκοπίων είναι η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έτσι, ο Γκρούεφσκι δεν θέλει να βγει ψεύτης στους ψηφοφόρους του και με πολιτική πονηριά σπρώχνει το ζήτημα αυτό άλυτο, στο διηνεκές.

Με τα εγκαίνια, εξάλλου,  της νέας πλατφόρμας στο αεροδρόμιο των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος» και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και ο ερχομός του Τούρκου πρωθυπουργού με μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών θα κάνει κατανοητό στον ελληνικό λαό ότι αποτελεί πολιτική πρόκληση η συνάντηση στη Νέα Υόρκη  Παπανδρέου- Γκρούεφσκι.

Ωστόσο η αποτυχία επίλυσης του προβλήματος του ονόματος δεν θα την χρεωθεί, αυτή τη φορά, η Ελλάδα, αλλά οι ‘πρίγκιπες’ των Σκοπίων, οι οποίοι είναι απρόθυμοι να δεχθούν  την επίλυση αυτού του ζητήματος.
Αν και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι έτοιμη να δώσει την υπογραφή της για ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», οι πολιτικοί των Σκοπίων δεν θέλουν να ακούσουν τέτοιες συστάσεις.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν πάνε στο πανηγύρι του Γκρούεφσκι

Ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι,  ο Λιούπκο Γκεοργκιέφσκι και ο Βλάντο Μπούσκοφσκι,  τρεις πρώην πρωθυπουργοί των Σκοπίων, δεν θα παραστούν αύριο στο πανηγύρι στην πλατεία των Σκοπίων για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.


Ο Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα μαζί τους δεν κατάφερε να τους πείσει να εμφανιστούν στο πανηγύρι που διοργανώνει.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόσκληση σε όλους να λάβουν μέρος στον  εορτασμό της 20ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για μια γιορτή όλων των πολιτών, είναι η γιορτή της ανεξαρτησίας μας , όπου όλοι οι πολίτες έχουν σημαντικό ρόλο, καθώς και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, οι κυβερνήσεις,  τα πολιτικά και κοινωνικά δραστήρια άτομα. Είναι μια γιορτή των «Μακεδόνων», των Αλβανών, των Σέρβων, των Τούρκων, των Ρομά, των Βόσνιων και άλλων, μια γιορτή της κοινής Πατρίδας μας» αναφέρει η δήλωση της κυβέρνησης.

Και οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί, που δεν θα παραστούν, πιστεύουν ότι η αυριανή επέτειος της ανεξαρτησίας δεν δίνει το στίγμα της ένωσης του λαού αλλά  της συνέχισης του διαχωρισμού και της απομόνωσής του.
Διαβάστε περισσότερα » »

“Εμείς γιορτάζουμε την Ανεξαρτησία και …ανατολικά την Μεγάλη Βουλγαρία”…

Με τίτλο «ανατολικά γιορτάζουν την Βουλγαρία του Αγίου Στεφάνου»,  η σκοπιανή τηλεόραση Sitel αναφέρει ότι ‘ενώ τα Σκόπια γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους,  ανατολικά γιορτάζουν την Βουλγαρία του Αγίου Στεφάνου.

«Με μεγάλους χάρτες στους οποίους τα Σκόπια περιέχονται  στη Βουλγαρία,  οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Βουλγαρίας, γιορτάζουν στην Φιλιππούπολη την 126 επέτειο  της βουλγαρικής ενοποίησης».

Και θα συνεχίσει:


«Όπως δημοσιεύθηκε στα μέσα ενημέρωσης, η ενοποίηση του Βουλγαρικού Πριγκιπάτου με την Ανατολική Ρωμυλία, ήταν πολύ σημαντικό γι’ αυτούς, διότι αντανακλά τον μακρόχρονο στόχο του βουλγαρικού κράτους, να ενώσει όλα τα εδάφη στα οποία ζει βουλγαρικός πληθυσμός.

»Ας υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα κατηγορεί τα Σκόπια για αλυτρωτισμό, διότι εμφανίζει ιστορικούς χάρτες της ‘Μακεδονίας’, η οποία περιλαμβάνει μέρος της σημερινής Βόρειας Ελλάδας.

»Ποια είναι η ελληνική λογική, από το ζήτημα που θέτει η Βουλγαρία τιμώντας την ιστορία της και προσπαθεί να αποδείξει εδαφικές διεκδικήσεις στα Σκόπια;»
Διαβάστε περισσότερα » »

Ήθελαν να διορίσουν 76 νεκρούς!

Πόσο μπάχαλο μπορεί να είναι αυτό το κράτος που δεν έκανε το αυτονόητο δηλαδή να ελέγξει τις λίστες με τα ονόματα που έχει και πόσο παλιές είναι.
Πέρα από τα αστεία αυτή είναι σοβαρή πολιτική δουλειά στους νεκρούς ανεργία στους ζωντανούς!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ...

κλαμα, προσπαθεια, klama, prospatheia title=Μεγάλος θεατρίνος ο Λοβέρδος. Έχει εξελιχθεί στη... Μάρθα Βούρτση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πετάει μια ατάκα και μετά αρχίζει το κλάμα για να πείσει ότι λέει πάντα την αλήθεια. Τις άρπαξε πάντως σήμερα από τον Πρετεντέρη. Αυτό που κρατήσαμε από την σημερινή παρουσία του; Η προσπάθεια να στηρίξει...
την πολιτική του Βενιζέλου. Λογικό είναι. Φίλοι από παλιά...
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε το γιό της να σπουδάσει στο εξωτερικό

διαμαντοπουλου, αννα, diamantopoulou, anna title=Η πληροφορία παραμένει ανεπιβεβαίωτη ωστόσο αν αληθεύει αποτελεί τεράστια ντροπή για το πολιτικό σύστημα αλλά και την ίδια την Υπουργό Παιδείας, η οποία προσπαθεί να μας πείσει πως αναμορφώνει την ανώτατη εκπαίδευση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Άννα Διαμαντοπούλου δεν εμπιστεύθηκε για τις....
σπουδές του γιού της, κάποιο από τα ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά αντίθετα τον έστειλε να σπουδάσει στο Λονδίνο.

Αν αληθεύει η πληροφορία, τότε πρόκειται για μέγιστη κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό, την ίδια ώρα που η Υπουργός εμφανίζεται ως η αναμορφωτής της ελληνικής Παιδείας. Φυσικά, για να μην την αδικούμε ακολουθεί την πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ μιας και όλοι οι προκάτοχοι της φρόντισαν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Τα παραδείγματα άλλωστε είναι πολλά με τους Γεράσιμο Αρσένη και Πέτρο Ευθυμίου να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Άλλωστε, στην κυβέρνηση τα παραδείγματα είναι ακόμη περισσότερα…

Ο υιός Σκανδαλίδης σπουδάζει στην Ουάσινγκτον αλλά και η κόρη του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου επέλεξε το Imperial College του Λονδίνου για τις σπουδές της. Κατά τα άλλα μας έκανε κηρύγματα ο Πρωθυπουργός για τα ελληνικά ιδρύματα και τους φοιτητές. Λίγη ντροπή… εκτός αν για αυτούς ισχύουν άλλοι νόμοι.

prionokordela.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκε γνωστό κρουασάν λόγω μούχλας!

Απέσυρε από την αγορά η ΕΒΓΑ κρουασάν παραγωγής της στο οποίο διαπιστώθηκε, στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της…
αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε προϊόν κρουασάν λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλα).

Πρόκειται για κρουασάν με την εμπορική επωνυμία «Trendy με γέμιση κρέμα κακάο», με ημερομηνία λήξης 21/11/2011.


Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αεροπορικό δυστύχημα με νεκρούς αθλητές στη Ρωσία

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 36 άτομα (η πλειοψηφία τους μέλη της ομάδας χόκεϊ της Λοκομοτίβ) στη Ρωσία, μετά από συντριβή επιβατικού αεροσκάφους.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Γιάροσλαβ, με το αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωση να παρουσιάζει βλάβη, να τυλίγεται στις φλόγες και να συγκρούεται στο έδαφος. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν 36 νεκροί επιβαίνοντες.

Την δυσάρεστη αυτή είδηση επιβεβαίωσε η Έλενα Σμίρνιχ, εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας: «Τριάντα επτά άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος και οι 36 πληροφορούμαστε ότι είναι νεκροί, περιλαμβανομένων των τεσσάρων μελών του πληρώματος. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε».

Στο σημείο -μετά από εντολή του Ρώσου Πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν- έσπευσε ο Υπουργός Μεταφορών, Ιγκόρ Λεβίτιν.

Δείτε το πρώτο video που ανέβηκε στο διαδίκτυο:




Η Λοκομοτίβ ήταν προγραμματισμένο να πετάξει στο Μινσκ για να αντιμετωπίσει την τοπική Ντιναμό την Πέμπτη. Ένα ταξίδι που εξελίχτηκε στο χειρότερο εφιάλτη με μια ολόκληρη ομάδα να «σβήνεται» από τον χάρτη και ταυτόχρονα πολλές οικογένειες να ξεκληρίζονται…

Το παιχνίδι που ήταν σε εξέλιξη για τον ίδιο θεσμό διεκόπη όταν οι διοργάνωτές έμαθαν τα τραγικά νέα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στην Πτολεμαΐδα το επόμενο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών

Στην Πτολεμαΐδα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Οι εργασίες του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα αρχίσουν στις 5 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Μεταξύ άλλων τα θέματα που θα απασχολήσουν το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα είναι :
- Οι τρέχουσες εξελίξεις
- Οι σχετικές με το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ, εξελίξεις
Η πορεία της ΔΕΗ ( λιγνίτες, κατασκευή μονάδας κλπ).

Εντωμεταξύ, επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο με θέμα την «χειραγώγηση της μετοχής της ΔΕΗ Α.Ε.», απέστειλε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΗΕ. Η επιστολή έχει ως εξής:


Κύριε Υπουργέ


Με ιδιαίτερα έντονη ανησυχία αλλά και οργή διαπιστώνουμε μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της μετοχής της ΔΕΗ, η οποία είναι ηλίου φαεινότερον ότι αποτελεί αντικείμενο συστηματικής υποτιμητικής κερδοσκοπίας.
Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι μέχρι σήμερα κανένας «αρμόδιος» δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το πολύ σημαντικό θέμα και είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε σε σας για να καταγγείλουμε τα ακόλουθα:

Μεταξύ των συνεδριάσεων της 26ης Ιουλίου και της 10ης Αυγούστου 2011 η μετοχή της ΔΕΗ σημείωσε μία πρωτοφανή μείωση κατά 38,9% υποχωρώντας από τα 9,45 ευρώ στα 5,77 ευρώ. Στο ανωτέρω διάστημα και σε 12 συνεχόμενες συνεδριάσεις σημειώθηκε μια ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών, με το μέσο ημερήσιο αριθμό αγοραπωλησιών να ανέρχεται σε 618 χιλιάδες. Σημειώνεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2011 ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών για μετοχές της ΔΕΗ ανερχόταν σε περίπου 437 χιλιάδες (σε σύνολο 226 συνεδριάσεων), ενώ από τις 26 Ιουλίου και μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2011 ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών εκτινάχθηκε σε 679 χιλιάδες (σε 26 συνεδριάσεις).
Η πρωτοφανής αυτή πτώση της μετοχής της ΔΕΗ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι παντελώς αδικαιολόγητη, καθώς ουδεμία απολύτως μεταβολή προέκυψε ή εκδόθηκε ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με αλλαγές στην οικονομική κατάστασή της.
Επιπλέον, εντυπωσιάζει η πορεία της μετοχής της ΔΕΗ σε σχέση με αυτήν του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Συγκεκριμένα:
¨      Κατά το ανωτέρω διάστημα των 12 συνεδριάσεων, ο Γενικός Δείκτης μειώθηκε κατά 20,4%, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου υποχώρησε κατά 15,4%. Δηλαδή, διαπιστώνεται μια πολύ εντονότερη χειροτέρευση της πορείας της μετοχής της ΔΕΗ σε σχέση με αυτήν ολόκληρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
¨      Από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως και το τέλος του δεύτερου 10ήμερου του Ιουλίου ο δείκτης μεταβολής της μετοχής της ΔΕΗ παρέμεινε μόνιμα υψηλότερος έναντι του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ αντίθετα, μετά από αυτή τη χρονική περίοδο,  η εντελώς αδικαιολόγητη μεγάλη πτώση της μετοχής της ΔΕΗ ήταν ταχύτερη από την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις για την αρνητική πορεία της μετοχής της ΔΕΗ είναι παντελώς αδικαιολόγητες, αφού:
¨      Τα ιδιοχρησιμοποιούμενα πάγια στοιχεία της εταιρείας (σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κλπ) ανήλθαν στο συνολικό ύψος των 13,4 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο ενεργητικού 16,6 δισ. ευρώ στις 30.6.2011. Δηλαδή, τα ακίνητα, μηχανολογικός εξοπλισμός κλπ της ΔΕΗ έχουν μια αξία – που υπολογίζεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία – δέκα φορές μεγαλύτερη από την χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ όπως αυτή αποτιμάται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου…
¨      Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της ΔΕΗ  στις 30.6.2011 ανέρχονταν σε 6,7 δισ. ευρώ, σχεδόν κατά 4,8 φορές μεγαλύτερο  σε σχέση με την «πλασματική» – λόγω υποτιμητικής κερδοσκοπίας – τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία.
¨      Η εταιρεία διαθέτει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς με τον ετήσιο κύκλο εργασιών να ξεπερνάει τα 5,8 δισ. ευρώ, πολλαπλάσιο της σημερινής χρηματιστηριακής αξίας της που είναι  μόλις στα 1,4 δισ. ευρώ περίπου.
¨      Η ΔΕΗ δεν έχει κανένα απολύτως διαρθρωτικό ή λειτουργικό πρόβλημα που να δικαιολογεί αυτή την «κατάρρευση» της μετοχής, αφού, πέραν του τεράστιου δυναμικού στην ηλεκτροπαραγωγή, διανομή κλπ έχει ισχυρή ρευστότητα με τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα αυτών να ξεπερνούν τα 770 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή «καθίζηση» της ΔΕΗ σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται τόσο όσο προς τα οικονομικά μεγέθη της και τις αναπτυξιακές δυνατότητές της όσο και προς τις βασικές ανάγκες που ικανοποιεί σε όφελος εκατομμυρίων νοικοκυριών και εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας για παροχή ρεύματος σε πολύ χαμηλές τιμές και σε μια περίοδο παρατεταμένης και βαθειάς οικονομικής κρίσης.

Πέραν αυτών, θέτουμε υπόψη σας και τα ακόλουθα:
¨      Από τα στοιχεία που έχουμε – και τα οποία είναι και στη διάθεσή σας εφόσον μας τα ζητήσετε – προκύπτει ότι, σε σχέση με τα οικονομικά στοιχεία και το ενεργητικό της η χρηματιστηριακή αποτίμηση (βλ. «απαξίωση») της ΔΕΗ είναι η «χειρότερη» μεταξύ ομοειδών εισηγμένων επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας των χωρών της ευρωζώνης.
¨      Είναι αδικαιολόγητη η «κατάντια» της μετοχής της ΔΕΗ, καθώς σε διεθνές επίπεδο οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης εταιρειών κοινωφελούς χαρακτήρα (Utilities) αποτελούν «καταφύγια» των επενδυτών σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας, ενώ είναι περισσότερο ανθεκτικές και παρουσιάζουν μεγαλύτερες «αντοχές» σε περιόδους χρηματιστηριακής πτώσης και υποχώρησης των Γενικών Δεικτών των Χρηματιστηρίων.


Κύριε Υπουργέ,

Από τη θέση που εκπροσωπείτε τον Βασικό Μέτοχο της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας έχετε την κύρια ευθύνη για την προστασία και την ανάπτυξη ΔΕΗ, σε όφελος όχι μόνο του Ελληνικού Λαού αλλά και της Πολιτείας που κατέχει το 51%.
Με τις ανακοινώσεις που έχουμε ήδη εκδώσει (σχετικά 1 & 2) ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχουμε δημόσια εκφράσει τις βάσιμες υποψίες μας ότι, ασκείται μια πολιτική συστηματικής κερδοσκοπίας σε βάρος της μετοχής της ΔΕΗ. Είναι προφανές ότι «κάποιοι» επιδιώκουν να «ξεπουλήσουν κοψοχρονιά» τη ΔΕΗ, κάτι για το οποίο όχι απλώς είμαστε ριζικά αντίθετοι, αλλά και θα αντιταχθούμε δυναμικά με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο.
Ανάλογα «μεγάλα παιχνίδια» υποτιμητικής κερδοσκοπίας είδαμε στο παρελθόν και σε βάρος άλλων κρατικών εταιρειών στρατηγικής σημασίας, όπως στην περίπτωση του ΟΤΕ που η μετοχή της κατέρρεε πριν από την ιδιωτικοποίησή της. Εμείς τέτοια παιχνίδια κερδοσκοπίας και «ξεπουλήματος» της ΔΕΗ δεν θα τα επιτρέψουμε ποτέ…
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
¨            οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ έχουν έννομα συμφέροντα πάνω στην περιουσία της εταιρείας ;
¨            η ΔΕΗ είναι κοινωφελούς χαρακτήρα εταιρεία και αποτελεί τον κύριο πυλώνα στήριξης των εισοδημάτων εκατομμυρίων καταναλωτών και εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, μέσω της παροχής σε αυτούς ρεύματος σε πολύ χαμηλές τιμές και
¨            για λόγους προστασίας των συμφερόντων του βασικού μετόχου – τον οποίο εκπροσωπείτε – και πολλών μικροεπενδυτών που έχουν χάσει σημαντικό μέρος της αξίας των επενδύσεων που είχαν κάνει με τοποθετήσεις σε μετοχές της ΔΕΗ

Σας καλούμε δημόσια
να παρέμβετε και να ζητήσετε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να διενεργήσει ως αρμόδιος εποπτικός φορέας της κεφαλαιαγοράς εμπεριστατωμένη και σε βάθος έρευνα για τους τρόπους «χειραγώγησης» της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ με σκοπό τη χρηματιστηριακή απαξίωση της εταιρείας, που έγινε, όπως πιστεύουμε, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή της.
Με βάση τα ανωτέρω αναφερθέντα στοιχεία και για λόγους προστασίας των εννόμων συμφερόντων που έχουμε για την προστασία της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας,
ζητούμε την εφαρμογή των προβλεπομένων από:
¨      το Νόμο 3340/2005 και ειδικότερα από το Άρθρο 7, παρ. 1,  που απαγορεύει τη χειραγώγηση της αγοράς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι δόθηκαν εντολές  για διενέργεια συναλλαγών για θεμιτούς λόγους  και εάν οι σχετικές συναλλαγές είναι σύμφωνες με αποδεκτές πρακτικές της αγοράς και

¨      την Απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 1/347/12.7.2005, η οποία της παρέχει τη δυνατότητα (Άρθρο 2, παρ α & β) να διερευνήσει τις ενδείξεις για χειραγώγηση της αγοράς, ιδιαίτερα αυτών που έχουν σχέση με εντολές ή συναλλαγές οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές στις τιμές των μετοχών της ΔΕΗ.

Θέλουμε να πιστεύουμε κύριε Υπουργέ ότι, άμεσα θα κινηθείτε για την ενεργοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη και σε βάθος έρευνα – εξασφαλίζοντας όρους πλήρους διαφάνειας – προκειμένου να εντοπισθούν εκείνοι που μέσα από συγκεκριμένες συναλλαγές και με αθέμιτους τρόπους προκάλεσαν την «τεχνητή κατάρρευση» της μετοχής της ΔΕΗ για να προωθήσουν δικά τους κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Μια τέτοια παρέμβαση εκ μέρους σας
¨            θα διασφαλίσει τα έννομα συμφέροντα του βασικού μετόχου, των μικρομετόχων και των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ αλλά και τα ευρύτερα συμφέροντα που έχουν εκατομμύρια καταναλωτές και
¨            θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την εγχώρια κεφαλαιαγορά.

Διατηρώντας πάντοτε αναπαλλοτρίωτες τις θέσεις μας για τη διατήρηση του 51% στο Δημόσιο και για την πώληση οποιασδήποτε Μονάδας ή περιουσιακού στοιχείου της ΔΕΗ, από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα παρασχεθούν πρόσθετα στοιχεία που θα της ζητηθούν για να χυθεί «άπλετο φως» σε ένα από τα μεγαλύτερα «οικονομικά σκάνδαλα» όλων των εποχών.
Τέλος, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε παρέμβασή σας, διατηρούμε στο ακέραιο όλα τα δικαιώματά μας να ζητήσουμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για διαλεύκανση της υπόθεσης για την τεχνητή απαξίωση της ΔΕΗ και για τη λήψη οποιουδήποτε άλλου μέτρου για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων των καταναλωτών, των μετόχων και των εργαζομένων και συνταξιούχων της μεγαλύτερης Επιχείρησης της χώρας.


Με εκτίμηση
Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας


                       Ν. Φωτόπουλος                                                         Κ. Κατσαρός
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΓΡΑΒΑΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ» …ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

«Η ΓΕΝΟΠ δεν θα συμφωνήσει στην εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής. Δεν κάνουμε συνδικαλισμό γραβάτας και θα παρέμβουμε με πολλούς τρόπους εάν η κυβέρνηση δια της ΔΕΗ αποφασίσει να πουλήσει τον Αγ, Δημήτριο η τον ΑΗΣ Αμυνταίου» δήλωσε στο veto91fm ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος. Στη διαδικασία πώλησης μονάδων η Ατμοηλεκτρικών σταθμών, θα πρέπει να αποφασίσει το ΔΣ της ΔΕΗ

για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αφού πρώτα το ίδιο θεσμικό όργανο θα πρέπει να κάνει την σχετική αποτίμηση της περιουσίας. Ο Ν. Φωτόπουλος προειδοποίησε ότι «δεν θα επιτρέψουμε το ΔΣ της ΔΕΗ να πάρει μια τέτοια απόφαση» και συμπλήρωσε με νόημα «όταν έχουμε δίκιο μπορούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα».
Να θυμίσουμε ότι επί ΝΔ, η διοίκηση της ΔΕΗ υπό τον Τ. Αθανασόπουλο, ήθελε να πάρει αποφάσεις για την υπόθεση της λιθανθρακικής μονάδας. Κάτω από την ασφυκτική πίεση της ΓΕΝΟΠ έφτασε να συνεδριάζει κρυφά ακόμη και σε αίθουσες ξενοδοχείων.
«Στην υπόθεση της πώλησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, υπάρχει τεράστιο νομικό θέμα που η κυβέρνηση και ο Ευ. Βενιζέλος δεν μπορούν να το προσπεράσουν. Θα τρίβουν τα μάτια τους- σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος - εάν η πολιτεία δεν σεβαστεί το νόμο που η ίδια ψήφισε».
Ακόμη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των ''λεγομένων'' - όπως τους κατονόμασε- ανταγωνιστών της ΔΕΗ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τονίζοντας  ότι δεν έχουν καμία διάθεση να επενδύσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα στο τέλος απεύθυνε ερώτημα στο υπουργό Ε. Βενιζέλο λέγοντας ότι, «εάν πουληθεί ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στους ιδιώτες θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Περιμένουμε απάντηση». Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρθηκε στους 850 και πλέον συνταξιούχους από την περιοχή του Λιγνιτικού κέντρου δυτικής Μακεδονίας που εδώ και 1 χρόνο περιμένουν να λάβουν το εφάπαξ κα την σύνταξη τους. «Μας κατάντησαν επαίτες», σημείωσε.
Σήμερα τα απόγευμα θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ στην Πτολεμαΐδα, ενώ την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει στην ίδια περιοχή το ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΩΝ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΗΡΑ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΔΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Συνελήφθησαν, σήμερα (07-09-2011) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, δύο (2) ημεδαποί, 60 και 44 ετών για απείθεια, αντίσταση και παράβαση των νόμων περί θήρας και περί όπλων, στην Άρδασσα - Κοζάνης.  
Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν από δύο (2) θηροφύλακες σε αγροτικό δρόμο, να χρησιμοποιούν κινητό προβολέα για αναζήτηση θηραμάτων με σκοπό τη παράνομη θήρα. Στην προσπάθεια των θηροφυλάκων να τους ελέγξουν, αυτοί δεν σταμάτησαν και απομακρύνθηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν στην Άρδασσα, ενώ προσπαθούσαν να αποκρύψουν την κυνηγετική  καραμπίνα και στην προσπάθεια των θηροφυλάκων να κατασχέσουν αυτή, ο 60χρονος απώθησε βίαια αυτούς και τράπηκε σε φυγή.
Τελικά, οι προαναφερόμενοι ημεδαποί αφού προσήχθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας, που κλήθηκαν από τους θηροφύλακες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας .

Κατασχέθηκαν:
·               μία (1) καραμπίνα η οποία ήταν έμφορτη με πέντε (5) φυσίγγια,
·               το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
·               ένας (1) φορητός προβολέας.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.
  
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Κοζάνη, 7 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 24610 49889 24610 49889      
FAX
  24610 28336
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρε κοίτα να δεις γιατί απειλούσαν τον Καραμανλή μέχρι την τελευταία στιγμή…

Ενώ ήταν σίγουρη η εκλογική ήττα, όλα αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για απίστευτα και εφιαλτικά συμβάντα με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό, τις απειλές (και φωτογραφίσεις βεβαίως βεβαίως) της Νατάσας, τις έντονες φήμες για εγκληματική ενέργεια εις βάρος της οικογενείας δύο ημέρες προ των εκλογών, τον εκρηκτικό μηχανισμό λίγα μέτρα από την εξέδρα, την “αυτοκτονία” του σωματοφύλακα του, μονο σε ένα συμπέρασμα οδηγούν…

 
Το πρώτο τρίμηνο της “νέας διακυβέρνησης”, έγινε το μεγάλο έγκλημα της πώλησης του CDS, αλλά και οι άλλες βρωμίτσες (Τ10, μίζα στην Goldman Sachs κλπ). Που πάει το μυαλό μας;
Ο Καραμανλής είχε δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να παραιτηθεί, ανεξάρτητα το αποτέλεσμα των εκλογών. Μήπως εντέλει δεν ήταν το συντριπτικό αποτέλεσμα που τον έκανε να φύγει; Μήπως ο σκοπός ήταν ακριβώς να μην υπάρχει αντιπολίτευση εκείνο το κρίσιμο τρίμηνο;


Διότι όλοι θυμόμαστε πως το κύριο θέμα ήταν η εσωκομματική κόντρα και το σφυροκόπημα στον “άχρηστο πρώην πρωθυπουργό”, την ίδια στιγμή που η συμμορία κένταγε και τον Νοέμβρη ο ΓΑΠ συναντιόταν με τον Σόρος…

Ουδείς πήρε είδηση. Μόνο κάτι “τρελλοί” τύπου Νούλα και Τόμπρα, εμείς που βγάλαμε την πληρωμή της Goldman για τα Swaps και το Τ3 – Τ10. Όλοι οι άλλοι μιλούσαν για την εσωκομματική μάχη της διαδοχής.

Μήπως έτσι εξηγείται και η σπουδή του ΚΚ να τελειώνει το θέμα της διαδοχής το συντομότερο;
Μήπως όλο το σύστημα ήθελε διαλυμένη την αντιπολίτευση για να γίνουν τα εγκλήματα σε απόλυτη σιωπή;




olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ TΩΝ BLOGGERS!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 

Σχετικό: Ιδού τα αποτελέσματα της παρέμβασης του ελληνικού κράτους για τον έλεγχο των πληροφοριών στο internet!...




Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης,
σε αντίθεση με σας που μας γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, τ o Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο απάντησε σε ερώτημα ενεργών πολιτών της Ελλάδας:


«…η  οδηγία 2002/58/ΕΚ …υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών… Εάν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .»!!!!!!


Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας  αναγνώστες μας, ενεργοί πολίτες απευθύνθηκαν, επώνυμα, στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εφαρμογή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατάγγειλαν την προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, των ανώτατων εισαγγελέων και του Υπουργού Δικαιοσύνης, για τρομοκρατία και φίμωση των bloggers, υποβάλλοντας  αναφορά και ερώτημα για τη σύσταση της επιτροπής για τη φίμωση των blogs από τον κ. Παπαϊωάννου και την έκδοση των γνωμοδοτήσεων από τους ανώτατους εισαγγελείς τέως Σανιδά, νυν Τέντε και  νυν Αντεισαγγελέα Κατσιρώδη σχετικές με την επέκταση στις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών και για αδικήματα εκτός του κακουργηματικού πεδίου.


Επίσης την ίδια αναφορά έστειλαν και στο Ελληνικό Τμήμα της παραπάνω Επιτροπής.

Ο Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Λουξεμβούργο απέστειλε ταχυδρομική επιστολή στους αναφέροντες ενεργούς πολίτες, αναγνώστες μας, με την οποία τους πληροφορούσε ότι έλαβε το ερώτημά τους και το προώθησε προς νομική και ουσιαστική του έρευνα, με συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου, τον οποίο και τους κοινοποίησε.

Στη συνέχεια από την "Υπηρεσία ενημέρωσης του πολίτη" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι αναφέροντες έλαβαν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου την παρακάτω επιστολή:




Θέμα: άρση ανωνυμίας στο διαδίκτυο

Προς: ………..

Ημερομηνία: Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011, 20:00

Αξιότιμε κύριε ........

Η μονάδα "Υπηρεσία ενημέρωσης του πολίτη" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβε την επιστολή σας.

Θα ήθελα κατ' αρχήν να σας ενημερώσω ότι όσον αφορά παραβίαση ή μη του Συντάγματος, το θέμα δεν εμπίπτει στον τομέα αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εφόσον βάσει της αρχής της επικουρικότητας, ο τομέας του Συντάγματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών.

Όσον όμως αφορά το Διαδίκτυο, με χαρά μου σας πληροφορώ ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει την εγγύηση του απορρήτου στις επικοινωνίες. 
Πιο συγκεκριμένα, η οδηγία 2002/58/ΕΚ αναφέρει τα εξής: "Η οδηγία υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οφείλουν, ειδικότερα, να απαγορεύουν σε κάθε άλλο πρόσωπο εκτός των χρηστών την ακρόαση, την υποκλοπή, την αποθήκευση των επικοινωνιών χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερόμενων χρηστών. Ο συνδρομητής ή ο χρήστης που αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνεται για τον σκοπό της επεξεργασίας των δικών του δεδομένων. Του δίνεται η δυνατότητα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των δεδομένων κίνησης." Στην κάτωθι ιστοθέση θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο της οδηγίας αυτής,  καθώς και λεπτομερέστερες πληροφορίες επί του θέματος:http://europa.eu/legislation_summaries/information_society/legislative_framework/l24120_el.htm

Η παρούσα οδηγία ισχύει στα κράτη μέλη από τις 25 Μαΐου 2011. Εάν λοιπόν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον κάτωθι ιστότοπο της Επιτροπής θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υποβολή καταγγελίας:http://ec.europa.eu/eu_law/your_rights/your_rights_el.htm

Ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να σας φανούν χρήσιμες και σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με εξαιρετική εκτίμηση

Βαρβάρα Χωρέμη

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Υπηρεσία Ενημέρωσης του Πολίτη»

-------------------------------------------------------------------------------------

Κύριε Παπαϊωάννου

ΠΑΡΟΤΙ  ΕΣΕΙΣ  ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ  ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΑΙL ΣΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ και αντ’ αυτού συστήνετε παράνομες επιτροπές, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ έστω και τώρα να ενεργήσετε τα νόμιμα και να ελέγξετε τα ανώτατα κρατικά όργανα της Δικαιοσύνης σας για τις παράνομες γνωμοδοτήσεις που εξέδωσαν και μάλιστα ο τελευταίος κ. Κατσιρώδης και μετά τις 25-5-2011, που η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2002/58/ΕΚ, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας ενημερώνει, είχε γίνει νόμος του Κράτους μας!

Επανορθώστε όσο είναι καιρός, διαλύστε την παράνομη επιτροπή με τους ελεγχόμενους κρατικούς λειτουργούς της Δικαιοσύνης σας και των δήθεν ανεξάρτητων Αρχών σας και ελέγξτε τους παρανομήσαντες! Αλλιώς θα καταγγελθείτε όλοι στην παραπάνω Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φανταστείτε το ρεζίλι σας, να καταγγέλλουν Έλληνες ενεργοί πολίτες τα ανώτατα δικαστικά όργανα της Ελλάδας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου!!

Πάψτε να τρομοκρατείτε τους πολίτες αυτής της Χώρας που σας ταϊζουν και σας πληρώνουν με το αίμα της ψυχής τους γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζετε την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη μη δυνατότητα να ψηφίσετε νομοθέτημα που να αντιβαίνει σ’ αυτήν!!



Υ.Γ. Προκαλούμε όσα από τα ΜΜΕ θέλουν να λένε ότι δεν είναι ξεπουλημένα να αναδημοσιεύσουν αυτή την ανάρτησή μας και να ενημερώσουν όλο τον κόσμο για την τρομοκρατία και την παρανομία των κρατικών οργάνων (κυβερνητικών και δικαστικών) της Ελλάδας
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΥΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Με εντολή του αντιεισαγγελέα υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης προς τις αστυνομικές διωκτικές αρχές Κοζάνης και Πτολεμαΐδας ετοιμάζονται από χθες και σήμερα δικογραφίες για τις κινητοποιήσεις του δήμου Εορδαίας, των φορέων και των πολιτών της περιοχής με αφορμή τα όσα προηγήθηκαν με την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και τη μείωση των κλινών του. Ήδη το τμήμα τροχαίας Πτολεμαΐδας έχει συντάξει δικογραφία με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και μάλιστα έχουν παρθεί και καταθέσεις μαρτύρων που πιστοποιούν την πράξη που σύμφωνα με το γράμμα του νόμου έχουν διαπράξει οι κάτοικοι και οι φορείς της Πτολεμαΐδας. Την ίδια ώρα αντίστοιχη δικογραφία συντάσσει και η τροχαία Κοζάνης καθώς το ίδιο αδίκημα διαπράχθηκε και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου των Κοίλων (σήμερα το πρωί 6 Σεπτεμβρίου). Την εντολή έδωσε ο Αντιεισαγγελέας υπηρεσίας και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται οι δύο δικογραφίες που συντάσσουν οι αστυνομικές αρχές (και αφού έχει παρέλθει το αυτόφωρο της πράξης) θα παραληφθούν από το δικαστικό λειτουργό ο οποίος και θα κρίνει την τύχη τους. Δύο είναι τα ενδεχόμενα καθώς εκτός από την περίπτωση η υπόθεση να καταλήξει στο αρχείο ο Αντιεισαγγελέας μπορεί να ζητήσει (διατάξει) προκαταρτική εξέταση κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει την υπόθεση ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες. Στην περίπτωση αυτή θα ζητούν καταθέσεις αλλά και απολογίες τόσο από τη δήμαρχο όσο και το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας ενώ ενδέχεται να απαγγελθούν και κατηγορίες.       


Διαβάστε περισσότερα » »

H ελληνική γλώσσα, η γλώσσα του κόσμου ( + βίντεο )

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα" βιβλίο Γκίνες).

"Η Ελληνική γλώσσα με τη μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια" (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).

"Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και. στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική" (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως "άμιλλα", "θαλπωρή" και "φιλότιμο". Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει. Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι». Το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε. Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά. Επιπλέον, η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λες, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της. Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.


Η ΣΟΦΙΑ

Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι' αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες. Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα = γή) + έχων). Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή = φωνή + θέω =τ ρέχω.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη. Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» - ελαττώνει ως ανθρώπους - και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας.

Η λέξη «ωραίος» προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε. Η λέξη «ελευθερία», «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη δυνατότητα να πας όπου αγαπάς.

Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία. Η Ελληνική γλώσσα μάς λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο. Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα. Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.


ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ως εκ τούτου, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η ελληνική γλώσσα χαίρει της αγάπης, εκτίμησης και του θαυμασμού όλου του κόσμου. Η κατανόηση και εκμάθηση δε, της αρχαίας ελληνικής γλώσσας βοηθάει στον τρόπο σκέψης, αλλά και στην καλύτερη γνώση και ομιλία της νεοελληνικής.

Ωστόσο,η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα μιλώντας στις 21.6.2011 σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ (βλ. βίντεο) για το νέο Δημοτικό Σχολείο, είπε ότι "από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική, η οποία είναι μία μικρή γλώσσα σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί λίγοι άνθρωποι μιλάνε Ελληνικά".

Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί δεν διδάσκονται και τα αρχαία Ελληνικά στην Α΄ Δημοτικού, η απάντηση της κας Δραγώνα ήταν πως... "πρόκειται για νεκρή γλώσσα, η διδασκαλία της οποίας δεν έχει νόημα σε μικρή ηλικία"!

Σημειώνω ότι η Θάλεια Δραγώνα αποτέλεσε προσωπική επιλογή της Υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία έχει παραβρεθεί και συμμετάσχει στην περιβόητη "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ", ενός βασικού οργάνου της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης πραγμάτων και εκ των πραγμάτων, της συρρίκνωσης των εθνικών συνόρων, της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της κατάργησης των παραδόσεων, ηθών και εθίμων και της εξαφάνισης της ελληνικής γλώσσας..
 
Ακουστέ  τη  λέει  το  βόδι...
 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατεβάστε τώρα τα σχολικά βιβλία! Όλα τα links... (Ας όψεται η Αννούλα)

Oι σύνδεσμοι είναι: (σχολικα βιβλια κατέβασμα download school books)


 ■Βιβλία Δημοτικού
■Βιβλία Γυμνασίου
■Παροράματα βιβλίων Δημοτικού – Γυμνασίου
■Προσχολική Αγωγή


Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο....
του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Επίσης, ....

βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου. (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php )

Διαβάστε περισσότερα » »

Είχε Άγιο ο τύπος! (video)

Ένα ατύχημα που ενώ στην αρχή φαίνεται ασήμαντο, αλλά δεν είναι...
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:


Διαβάστε περισσότερα » »