Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η αλλοτρίωση και αλλοίωση της ιστορίας απο την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας

 

Αμερική 1910-ελλάδα 2011 Συγκρίνετε αυτά τα δύο κείμενα που ακολουθούν

Για να μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις ότι ακολουθούν τις εντολές των ξένων μυστικών κέντρων


Οσοι έχουν την δυνατότητα ας προωθήσουν τα κείμενα αυτά στο facebook και σε εκπαιδευτικούς!

Πανεπιστημιακή... τρομοκρατία!

Η.Ν.: Τότε γιατί χτυπιέται τόσο άγρια (από παντού) αυτός ο πολιτισμός;

Ε.Μ.: Χτυπιέται κατά τούτο: θα μελετάτε, αλλά με μια προϋπόθεση: θα θεωρείται (αυτός ο πολιτισμός) «κοινή μεσογειακή κληρονομιά», όχι ελληνική. Δεν είναι προνόμιο της Ελλάδος ότι αυτή τον έχει ως παρακαταθήκη και κληρονομιά της. Είναι κληρονομιά «όλων μας». Η φράση αυτή προβάλλεται στο Τμήμα Ιστορίας, τώρα που δεν είμαι εκεί πρόεδρος.

Η.Ν.: Δηλαδή ο εκάστοτε πρόεδρος ελέγχει και καθορίζει το τι διδάσκεται στο τμήμα του;
Ε.Μ.: Η κακομοιριά των Πανεπιστημίων έφερε όλα αυτά τα πράγματα. Διότι αρνηθήκαμε να υπηρετούμε εκείνο για το οποίο έχουμε κληθεί. Διότι υπάρχουν αυτοί που θέλουν να ικανοποιούνται τα σχέδια που λένε μείωση της Ελλάδος, σε κάθε τομέα. Και εδαφικώς και χρονικώς (ιστορικώς). Πρέπει να περιοριστεί η Ελλάδα. «Πολύ ψηλά» είχε πάει το όνομα της Ελλάδος!

Η.Ν.: Εννοείτε Ελληνες καθηγητές;
Ε.Μ.: Έλληνες μίσθαρνα όργανα στο Τμήμα Ιστορίας, στο τμήμα που υφαίνει την ιστορική πραγματικότητα. Σε αυτό το Τμήμα, πιστεύω ότι έχω παίξει ένα ρόλο κατά τούτο: είδα ό,τι αποκλείνει - δηλαδή, ό,τι υπηρετεί τον σκοπό που θέλουν αυτοί. Και επειδή το είδα αυτό, έφυγα από το Φιλολογικό Τμήμα, με δική μου αίτηση, και πήγα στο Ιστορικό. Το να πάω στο Ιστορικό δεν ήταν απλώς ένας λόγος.'Επρεπε να πάρω και την προεδρία. Διότι, χωρίς προεδρία, δεν κατευθύνεις το Τμήμα.
Εβαλα υποψηφιότητα και βγήκα πρόεδρος. Έπαιρνα πάντοτε 70% των ψήφων. Άρα, η ετυμηγορία του τμήματος ήταν 70 προς 30. Εάν -προσέξτε τη δραματικότητα- ζητούσα φανερή ψηφοφορία, δεν θα έπαιρνα καμία ψήφο! Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη πίεση ασκείται; Τρομοκρατία. Αυτό δείχνει ότι οι λίγοι αυτοί (το 30%) έχουν τη μεγάλη δύναμη...
Εδώ αρχίζει το θέμα της τρομοκρατίας στο Πανεπιστήμιο. Η ηγετική μορφή από αυτούς, που τους κατευθύνει, εξέπεσε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ζήτησα από τον Πρύτανη να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως κάνουμε πάντοτε. Κατά το Σύνταγμα, οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε. είναι άμεσα εκτελεστές. Κανένας Πρύτανης, ούτε Γέροντας, ούτε Δημόπουλος, ούτε Μπαμπινιώτης εφήρμοσετην απόφαση! Τον άφησαν εκεί, να διδάσκει και να πιέζει...

Η.Ν.: Και ποιο είναι το όνομα του, κύριε καθηγητά;
Ε.Μ.: Τον ξέρει όλος ο κόσμος! Λιάκος λέγεται. Άρα, αυτή τη στιγμή, το Τμήμα αυτό δεινοπαθεί. Δεν υπάρχει μια δύναμη να φέρει μια ανάσχεση!
Χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν έκανα την πρώτη τετραετία (προε­δρίας) και επειδή θα μεσολαβούσαν δυο χρόνια για να ξαναθέσω υπο ψηφιότητα, έλειψα για να κάνω ένα σημαντικό έργο (Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού) και στην Κίνα, και στην Ινδία. Γυρίζοντας ξαναβγήκα πρόεδρος, και η πρώτη μου δουλειά ήταν να δω τι γίνεται στο Τμήμα Ιστορίας. Βλέποντας τον κατάλογο των διδακτορικών των υπο­ψηφίων διδακτόρων που έχουμε στο Τμήμα, είδα ότι, ενώ ο νόμος καθόριζε να πάρουμε μόνο δύο στην ανωτέρα Ιστορία, που είναι η κρίσιμη Ιστορία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, υπήρχαν διακόσιοι! Αυτοί οι διακόσιοι ταχέως αποκτούν το διδακτορικό, χωρίς εμπόδια, και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 7μελείς επιτροπές με «δικούς τους» και να τους προ­ωθούν «διδακτοροποιούντες τους»!
Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό. Να έχεις το «έμψυχο υλικό». Διότι αυτοί που θέλουν να δράσουν, πρέπει να έχουν ένα φυ­τώριο. Να έχουμε διακόσιους ανθρώπους που να έχουν τοπο­θετηθεί σε διακόσιες πανεπιστημιακές μονάδες ή σε ινστιτού­τα πνευματικά ή να έχουν πάρει κάποιες θέσεις με κάποιο τίτλο - δηλαδή, να μην είναι απλοί απόφοιτοι πανεπιστημίων, αλλά να έχουν κάποιο διδακτορικό. Πολύ σκληροί στα διδα­κτορικά «των άλλων» και πολύ εύκολοι στα διδακτορικά αυτών. Θα ήταν ευχής έργον να γραφεί μια διατριβή «τι απέγι­ναν οι διακόσιοι λαθραίως εισελθόντες εις το μεταπτυχιακόν πρόγραμμα»...

Η.Ν.: Όσοι συνάδελφοι σας δεν λειτουργούν έτσι (ακόμη και αν είναι λίγοι), γιατί δεν αντιδρούν;
Ε.Μ.: Είναι πολλοί. Αλλά είτε δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, είτε σκέπτονται«πού να μπλεχτώ τώρα σε φασαρίες. Θέλω να εξελιχθώ σε μια ανώτερη βαθμίδα».
Είναι πολύ φυσικό. Ο καθηγητής, όταν μπαίνει στο Πανεπι­στήμιο, έχει τέσσερις βαθμίδες: είναι λέκτωρ, επίκουρος, ανα­πληρωτής και καθηγητής. Η κύρια μεριμνά του είναι πώς να πάει στην επόμενη βαθμίδα! Αυτό δεν το κατακρίνω. Είναι θεμιτό.
Αλλά υπάρχουν και μερικά όρια. Διότι έχουμε έναν σκοπό. Έχουμε Τμήμα Ιστορίας; Έχουμε Εθνική Ιστορία; Ποια είναι αυτή; Ποιο είναι το εθνικό μας πρόβλημα; Τι θα πει «Ελλάς»; Τι σήμα εκπέμπει η Ελλάς; Εκπέμπει ένα σήμα, που σημαίνει ορισμένα πράγματα.
Σήμα = σημαία. Μπορεί να είναι «πανί», αλλά είναι σύμβο­λο. Και εδώ «συμβάλλει», μαζεύεται η όλη εθνική υπόστασις. Η σημαία είναι το οπτικό σύμβολο του Έθνους, το σύντομο. Ο Εθνικός μας 'Υμνος λέει τι γυρεύω ως Έθνος. Αν σβήσουμε ως Έθνος, τότε τι είμεθα; Είδατε κάποιο κράτος, όπως τη Γερ­μανία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία ή τη Γαλλία, να εγκαταλείπει την εθνικότητα του; Θα μας «πετάξουν έξω»!Είναι σαν να μας «γδύνουν» ψυχικώς. Δεν ζεις χωρίς Έθνος!

Η.Ν.: Το να «μας πετάξουν έξω» μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα μέσα από την Παιδεία;
Ε.Μ.: Εγώ στην Παιδεία βλέπω ότι, με τον περιορισμό των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, δεν έχουμε καλή προοπτική. Με αυτή τη χαλάρωση που υπάρχει, ευνοείται η αμεριμνησία, η ολιγωρία περί τα εθνικά θέματα.
Στο Πανεπιστήμιο, οι περισσότεροι λένε «αν μιλήσω και φωνάξω, δεν θα εξελιχθώ».Έπειτα, οι φοιτητές με τους οποίους συνεργάζεσαι, ψηφίζουν. Και δεν σε «βγάζουν» Πρύτανη, αν δεν σου βρουν κάποια «τρωτά». Τα «τρωτά» έγιναν... προτέρημα! Έχω πολλές περιπτώσεις που οι Πρυτάνεις ακολουθούν την τακτική που τους λένε οι φοιτητές. Οι καταλήψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Το λεγόμενο «άσυλο» έχει τόσο παραχαραχθεί, ώστε θα ευχόμουν σήμερα να βρούμε ένα... άσυλο να μας γλυτώσει από το υπάρχον άσυλο!
Πουθενά δεν γίνεται τέτοια απαξίωση της εθνικής μας ζωής, όσο μέσα στο Πανεπιστήμιο! Εν ονόματι του άσυλου, μπορεί να πας στο Πανεπιστήμιο και να κάνεις του κόσμου τις αθλιότητες, χωρίς να παρέμβει κανείς. Αν αποφασίσουν οι φοιτητές να κλείσουν τη Σχολή (και είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζουν), οι καταλήψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Αυτό δεν το μαθαίνει ο κόσμος. Αυτό είναι κατάχρησις του ασύλου! Διότι, ενώ λένε ότι «το άσυλο είναι για να μπορεί ελευθέρως ο καθηγητής να κυκλοφορεί και να λέει ό,τι θέλει» (ελευθερία και διδασκαλία ιδεών), δεν του επιτρέπεται! Όχι μόνο να έχει ελευθερία διακινήσεως ιδεών, αλλά ούτε να μπει στο Πανεπιστήμιο! Δηλαδή τελεία αχρήστευσις της εννοίας του ασύλου.

= = = = = = ==  = == = = =  = = = = = = ==  = == = = =  = = = = = = ==  = ==

...Στην παιδεία, με τον περιορισμό των Αρχαίων Ελληνικών και της ιστορίας, δεν έχουμε καλή προοπτική. Με αυτή τη χαλάρωση που υπάρχει, ευνοείται η αμεριμνησία και η ολιγωρία περι τα εθνικά θέματα.

= = = = = = ==  = == = = =  = = = = = = ==  = == = = =  = = = = = = ==  = ==


Το άγνωστο παρασκήνιο στα ΑΕΙ

Η.Ν.: ...και αντίθετα με την έννοια της Δημοκρατίας.
 Ε.Μ.: Ποια έννοια Δημοκρατίας; Είναι η Δημοκρατία των ολίγων, η δημοκρατία του «συφερτού». Αυτοί επιβάλλονται με μερικούς καθηγητές. Και μερικοί φοιτητές, που είναι «συφερτός», κάνουν ό,τι θέλουν. Αποφασίζουν: θα καταλάβουμε τη Φιλοσοφική Σχολή!
Ενας καθηγητής μεμονωμένα, το πολύ-πολύ, να πει «δεν θα κάνω εξετάσεις». Το λένε πολλοί, αλλά μόλις προχωρήσουν στην ημέρα των εξετάσεων, σιωπούν. Άρα, οι φοιτητές ξέρουν ότι, ακόμα κι αν απειλήσει ο καθηγητής, υπάρχουν τρόποι εύκολοι τρόποι. Θα «του σύρει» μια φωνή ο Πρύτανης, ο οποίος συνεργάζεται μαζί τους και τον κάνουν ό,τι θέλουν - τον έχουν εκλέξει! Εσύ, ο καθηγητής, δεν μπορείς να βρεθείς ανάμεσα στους φοιτητές και τους Πρυτάνεις. Δηλαδή ανάμεσα σε Συμπληγάδες...
Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό, για το οποίο καμαρώνω. Ως Κοσμήτωρ της Σχολής έχεις τον δεύτερο ρόλο στο Πανεπιστήμιο, μετά τον Πρύτανη. Το Πανεπιστήμιο έχει τέσσερις Κοσμήτορες. Περί το 2000, έπρεπε να πούμε για μια φορά ότι «θα χάσουμε το εξάμηνο». Να μη μείνει απειλή, αλλά να το κάνουμε. Γιατί, επαναλαμβάνω, τέτοιες απειλές έχουν γίνει σε όλα τα Πανεπιστήμια.
Έχω, λοιπόν, τη θέση του Κοσμήτορος και πρέπει να θέσω αυτό το πρόβλημα για όλη τη Φιλοσοφική Σχολή (πάνω από 10 τμήματα, 25.000 φοιτητές). Αρχίζει η κατάληψις. Απαγορεύεται η είσοδος των φοιτητών και των καθηγητών στο Πανεπιστήμιο. Φυσικό ήταν να τους πω: «Πού πάτε, με αυτό τον τρόπο θα χάσετε το εξάμηνο σας.» -«Καλά, μας το είπαν και άλλοι.» -«Σας καλώ και κάνω και συνεδρίαση. Έλα κι εσύ, κύριε Πρύτανη, να είσαι παρών», του λέω, «για να δεις ότι η απειλή είναι άμεση». - «Ας τελειώσουμε το εξάμηνο και θα μετρήσουμε τις εβδομάδες μαθήματος, αν έγιναν 13», λέει ο Πρύτανης. Ούτε μία δεν είχε γίνει! Κατάλαβα ότι είχαν συνεννοηθεί.
Όταν τελείωσε το εξάμηνο, βγάζω μία ανακοίνωση η οποία κοινοποιείται σε όλα τα μέλη της Φιλοσοφικής Σχολής, και στους φοιτητές, και στο διοικητικό προσωπικό και στους συναδέλφους καθηγητές: «Αγαπητοί συνάδελφοι, το εξάμηνο ετελείωσε. Όλοι ξέρουμε πώς. Δεν έγιναν μαθήματα. Αφού δεν έγιναν μαθήματα, δεν θα κάνουμεεξετάσεις»!
Ε, τότε άρχισε ο πόλεμος. Λέει ο Πρύτανης να πάμε το πρόβλημα στη Σύγκλητο και εκείνη να αποφασίσει. Η Σύγκλητος γυρίζει το θέμα στα επί μέρους τμήματα.

Η.Ν.: Γιατί;
Ε.Μ.: Διότι αυτό ζήτησαν οι φοιτητές! Πηγαίνουν στη συνεδρίαση κάθε Τμήματος και αποφασίζουν αυτοί και εξω-πανεπιστημιακά στοιχεία.Ετσι βγαίνει απόφασις από μέλη που δεν ανήκουν στο Τμήμα ή πηγαίνουν από Τμήμα σε Τμήμα. Άρα, τα ίδια πρόσωπα λαμβάνουν αποφάσεις να κάνουν εξετάσεις χωρίς να έχουν γίνει (λόγω καταλήψεων) καθόλου μαθήματα. Εξετάσεις επί ποίας ύλης; Επί μηδαμινής. Εμπαιγμός, δηλαδή.
Κατά σύμπτωση, δεν ήμουν μόνο Κοσμήτωρ, αλλά και πρόεδρος στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Λέω: «Ας γίνουν στα άλλα Τμήματα, στο δικό μου δεν θα γίνουν εξετάσεις.» Οι φοιτητές φώναζαν. Άρχισαν να με πιέζουν. Εγώ δεν υπέκυπτα. Και έκαναν το εξής τρομακτικό: πάει ο Πρύτανης με τον Υπουργό Παιδείας και με απολύουν! Η θητεία μου τελείωνε σε δύο μήνες. Αλλά έπρεπε να γίνουν οι εξετάσεις... Άπαξ και παύομαι εγώ, αναλαμβάνει ο αναπληρωτής και κάνει εξετάσεις!
Το τελευταίο μετερίζι που μου έμενε ήταν το δικό μου μάθημα. Είπα, λοιπόν: «Κάντε εσείς εξετάσεις όπου θέλετε, εγώ δεν κάνω στο δικό μου μάθημα.» Αλλά δεν ήταν μόνο το Φιλολογικό. Είχα και άλλα Τμήματα. Οπότε πήγαν στον Πρύτανη και απαίτησαν να βρεθεί λύση. Και βρήκαν τον τρόπο: να κάνουμε μια συνεδρίαση Συγκλήτου, στην οποία συμμετέχουν μόνο οι πρόεδροι των τμημάτων και ορισμένος μικρός αριθμός φοιτητών. Αλλά απαίτησαν από τον Πρύτανη να γίνει η συνεδρίαση όχι στη μικρή αίθουσα που συνεδριάζει η Σύγκλητος, αλλά στη μεγάλη αίθουσα των τελετών του Πανεπιστημίου. Γέμισε, λοιπόν, η αίθουσα με φοιτητές που άρχισαν να με απειλούν. Παρά τις πιέσεις δεν υποχώρησα και, παρά την απόφαση του Πρύτανη να γίνουν οι εξετάσεις με μια επιτροπή, τελικά εξετά­σεις δεν έγιναν. Και βρήκαν τρόπο να μη μου δώσουν τον βαθμό του «ομότιμου» καθηγητού - ένα βαθμό που τον παίρ­νουν όλοι. Βεβαίως, για μένα είναι άκρως τιμητικό. Και, βεβαίως, οι φοιτητές πέτυχαν να έχουν στο ενεργητικό τους την τιμωρία ενός καθηγητή που δεν έκανε εξετάσεις, αφού δεν είχαν γίνει μαθήματα ολόκληρο το εξάμηνο λόγω καταλήψε­ων. Πρέπει να είμεθα πειθήνια όργανα σε όλα. Καταλαβαίνετε τι μηχανισμοί κινούνται και σε μπλέκουν...

Η.Ν.: Οι φοιτητές που δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις προωθούνται;
Ε.Μ.: Βεβαίως. Αυτοί συνήθως παίρνουν τίτλους. Αυτούς προωθούν, καμιά φορά, και στα μεταπτυχιακά. Γιατί αυτοί είναι όργανα. Δεν είναι κακά παιδιά. Τους χαλάει το σύστημα. Αν υπήρχε κάπως η έννοια ότι υπάρχει τάξις, κάποια δυνατότητα να επιβληθεί κάποια ποινή... Όπως είπε ένας φιλόσοφος: «Αν φτάσουμε στο σημείο να υπάρχει ανεπιπληξία, δηλαδή να απαγορεύεται η απλή επίπληξις, τότε χαθήκαμε»! Διότι Παι­δεία είναι έπαινος και ψόγος. Όταν ισοπεδώνονται όλοι, δεν υπάρχει Παιδεία!

Η.Ν.: Το σύστημα αυτό, όμως, επιβάλλεται εκ των άνω, που σημαίνει ότι και οι καθηγητές έχουν ευθύνες. Ε.Μ.: Αυτοί που θέλουν να εξασθενήσουν την Παιδεία έχουν τρόπους να το προωθούν και να τους καθοδηγούν.
Η.Ν.: Σε «αυτούς» συμπεριλαμβάνονται και πολιτικά πρόσωπα; Ε.Μ.: Για τους πανεπιστημιακούς μιλάω. Η Πολιτεία λέει: «Εχετε αυτοδιοίκηση, κάντε ό,τι θέλετε».
Είναι εύκολο να βρεις 5 ανθρώπους και να τους καθοδηγείς. Πολύ εύκολο. Ο σχεδιαστής ενός τέτοιου προγράμματος θα πει: «Πρέπει να βρούμε καμιά 20αριά καθηγητές να ενεργή­σουν. Εμπροσθοφυλακή.» Θα πάρουν μερικούς καθηγητές, οι οποίοι είναι ευάλωτοι. Θα βρουν μερικές εφημερίδες, μερικά εκδοτικά συγκροτήματα να τους βοηθήσουν. Είναι πολύ εύκο­λο να σκεφθεί κάποιος πώς γίνεται η άλωσις. Η άλωσις δεν γίνεται με στρατό, γίνεται με αυτό τον τρόπο.Ολοι είναι ωνητοί.

Πηγή: Περιοδικό Hellenic Nexus τεύχος Ιουλίου σελ. 16

Το παραπάνω κείμενο είναι μέρος της συνέντευξης την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδω

Το δεύτερο κείμενο για την αλλαγή της Αμερικανικής ιστορίας

Βρισκόμαστε στα μέσα του 20ού αιώνα(1954) στις ΗΠΑ. Η βουλή των Αντιπροσώπων διαπίστωσε ότι στις ΗΠΑ υπήρχαν μη φορολογούμενα ιδρύματα, τα οποία είχαν ένα επίσημο καταστατικό και περίεργες δραστηριότητες.

Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε μια επιτροπή με πρόεδρο τον Caroll Reece με σκοπό να ερευνηθούν αυτά τα ιδρύματα, ποιοί είναι οι πραγματικοί τους στόχοι, ποιοί τα χρηματοδοτούν.

Κάποιος ονομαζόμενος Norman Dodd μέλος της επιτροπής αποκάλυψε τα συμπεράσματα και τα στοιχεία της έρευνας και εκδόθηκε ένα βιβλίο το «THETAX-EXEMPT FOUNDATIONS» (by William HMcIlhany,II).

Ένα απο τα ιδρύματα με τα οποία ασχολήθηκαν ήταν το CarnegieEndowment for International Peace. Πρόεδρος ήταν ο δρ. Joseph Johnson, ο οποίος επέτρεψε στον Dodd να ερευνήσει τα αρχεία του ιδρύματος. Ερεύνησαν τις χρονιές απο το 1910 μέχρι το 1920 και σοκαρίστηκαν απο το υλικό του Dodd.
-        Στα πρακτικά του 1911 το ίδρυμα ασχολήθηκε με το ερώτημα: «Αν κάποιος θέλει να αλλάξει το κόσμο, υπάρχει άλλος τρόπος πιο αποτελεσματικός απο τον πόλεμο;» Η συζήτηση κράτησε ένα χρόνο περίπου και αποφάνθηκαν ότι με τα δεδομένα αυτής της εποχής δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το επόμενο που έθεσαν ήταν με πιο τρόπο θα μπλέξουμε τις ΗΠΑ σε πόλεμο. Ενα ακόμη ερώτημα που έθεσαν είναι το πως θα καταφέρουμε να ελέγξουμε τους διπλωμάτες των ΗΠΑ. Στα πρακτικά φαίνεται καθαρά ότι οι επίτροποι του ιδρύματος συνέχαιραν ο ένας τον άλλον όταν μπήκαν στον πόλεμο οι ΗΠΑ.
-        Στα πρακτικά του 1914 είχαν θέσει το ερώτημα «Πως μπορούν να ελέγξουν την ανατροφή των Αμερικανόπαιδων. Και κατέληξαν ότι πρέπει να ελέγξουν την εκπαίδευση. Τότε πλησίασαν το ίδρυμα Ροκφέλερ και όλως περιέργως το ίδρυμα Ροκφέλερ έκανε ότι χρειάζεται για να ελέγξουν το εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ. Δηλαδή αποφάσισαν ότι το κλειδί είναι ο τρόπος με τον οποίο διδάσκεται η Αμερικανική ιστορία. Έτσι πλησίασαν τους πιο μεγάλους  Αμερικάνους ιστορικούς εκείνης της εποχής για να τους πείσουν να αλλάξουν την προσέγγιση με την οποία παρουσιάζουν τα γεγονότα. Ωραιοποίηση της ιστορίας δηλαδή. Ότι κάνει τώρα Βερέμης, Λιάκος, Φραγκουδάκη.100 σχεδόν όμως χρόνια πριν. Τα πρακτικά δείχνουν σύμφωνα με τον Doddότι οι καθιερωμένοι ιστορικοί αντιστάθηκαν οπότε το ίδρυμα Carnegieμαζί με το ίδρυμα Guggenheim διέθεσαν νέες υποτροφίες σε νέους ιστορικούς με την υποχρέωση φυσικά να παρουσιάσουν την ιστορία όπως ήθελε το ίδρυμα....


Θυμηθείτε ότι μετά την πτώση της Χούντας όλοι οι παραδοσιακοί ιστορικοί κατηγορήθηκαν σαν εθνικόφρονες και απολύθηκαν. Οι απολύσεις αυτές συνεχίζονται ακόμη και τώρα. Χαρκατηριστική είναι η περίπτωση του καθηγητή Μιχαλόπουλου(πληροφορίες για την περίπτωσή του μπορείτε να δείτε στο διαδίκτυο). 

Την θέση των παλιών ιστορικών την παίρνουν άνθρωποι με ελαστική συνείδηση και μεγάλη άγνοια της ιστορίας, το κύριο όμως χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι απόλυτα υπάκουοι στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Κάποια στιγμή το ίδρυμα κατάφερε να φτιάξει την δική του «ομάδα μαϊμού ιστορικών» και παρ’ όλες τις αντιδράσεις με την πάροδο των χρόνων η ομάδα αυτή επιβλήθηκε στην Αμερικάνικη Ιστορική Ένωση.
Όταν λοιπόν στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν στην Αμερική τέτοιοι ιστορικοί αναλαμβάνουν να τα μορφώσουν.
Ο Dodd αποκαλύπτει οτι πίσω απο τα ιδρύματα αυτά κρύβεται μια πολύ ισχυρή ομάδα ατόμων που ενδιαφέρονται να αλλάξουν το σύνολο της ζωής στη Γη. Δημιούργησαν λοιπόν τέτοια ιδρύματα για να πετύχουν το στόχο τους με το λιγότερο δυνατό κόστος. Υποστηρίζει ακόμη ότι τα ιδρύματα αυτά έχουν τους φανερούς στόχους όπως φιλανθρωπίες, διαλέξεις κτλ, ενω οι πραγματικοί στόχοι των ιδρυμάτων αυτών δεν αποκαλύπτονται ποτέ φαίνονται όμως απο τα ίχνη των πράξεων του ιδρύματος.
Ένας ακόμη απο τους σκοπούς σύμφωνα με τον Dodd είναι η μετατροπή όλων των χωρών της Γης σε σοσιαλιστικού τύπου κράτη.
Πίσω απο τα ιδρύματα αυτά βρίσκονται οι μεγάλες εβραϊκές οικογένειες των Cecil Rhodes και Milner.
Να προσθέσουμε δε για χάρη της ιστορίας ότι η κυριαρχία των Κομμουνιστών στην Κίνα είχε προσχεδιαστεί απο αυτά τα ιδρύματα. Η έρευνα αυτή όμως είναι περίπου 1300 σελίδες και δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί σε ένα τόσο μικρό άρθρο.
Κλείνουμε το άρθρο με την σημαντικότατη επισήμανση του Dodd οτι πίσω απο τα ιδρύματα αυτά κρύβονται μεγάλες οικογένειες τραπεζιτών(όλες είναι εβραϊκές αλλά ο Dodd δεν το αναφέρει για ευνόητους λόγους) αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι οτι «όλα τα ιδρύματα και οι οργανισμοί αυτοί συνιστούν μια ολότητα με συγκεκριμένο στόχο και πρόγραμμα. Και ο στόχος είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση».
Όπως καταλαβαίνετε ο σοσιαλισμός είναι δικός τους προσωρινό εφεύρημα.
Αυτά τα βιβλία δεν επανεκδίδονται. Ψάξτε σε αγγλικά κείμενα για περισσότερες πληροφορίες.

Η πηγή του δεύτερου κείμενου είναι εδω

Διαβάστε περισσότερα » »

Συμπαντική μετάβαση σε υψηλότερες συχνότητες - 2012

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Ελληνικά ΜΜΕ «έθαψαν» την είδηση για την ανακάλυψη ομαδικού τάφου στην Τουρκία!


Την είδηση για την ανακάλυψη ομαδικού τάφου στο Ερζερούμ της «φίλης» και γείτονος, όπου είναι θαμμένα τα θύματα των θηριωδιών των Τούρκων την περίοδο 1915-1923, δεν θα σας τη μεταδώσουν τα συστημικά ΜΜΕ. Δεν θα τη δείτε γραμμένη στις εφημερίδες. Γιατί, χαλάει τη «σούπα» της ελληνοτουρκικής φιλίας. Και μπορεί να έγινε ερώτηση στη Βουλή, από τον βουλευτή της ΝΔ (Λάρισα) Μάξιμο Χαρακόπουλο, όμως ούτε αυτό συγκίνησε κανέναν…

Αντίθετα, μεταδόθηκε η εξής είδηση και αντιγράφουμε από το «καθώς πρέπει» in.gr: «Την ικανοποίηση του για τη στάση της Τουρκίας στην καλοκαιρινή περίοδο εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την επικύρωση διεθνών συμβάσεων. Όπως είπε ο υπουργός, το καλοκαίρι ξεκίνησε με καλές πρακτικές από την πλευρά της Τουρκίας τόσο από αέρος όσο και στη θάλασσα». Είναι αυτό που λέμε, ο καθείς με τις δικές του προτεραιότητες ή «προτεραιότητες»…
Σημειώνουμε ότι πρόκειται για τον δεύτερο ομαδικό τάφο, καθώς είχε βρεθεί και άλλος το 2008, στο χωριό Yazilar στην Σαμψούντα του Πόντου, τον Μάρτιο του 2008, σε σημείο όπου υπήρχαν τα ερείπια χριστιανικού ναού. Με την ερώτησή του, ο βουλευτής ζητά να πιστοποιηθεί στο βαθμό του δυνατού, η ταυτότητα των θυμάτων και σημειώνει ότι «η σύγχρονη Τουρκία χάριν της ιστορικής αλήθειας οφείλει να συμφιλιωθεί με τις μελανές σελίδες του παρελθόντος της και να αναγνωρίσει την γενοκτονία σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής…»
Τέλος, ο βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους, πως σκέπτονται την αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής την περίοδο 1916-1923 στην περιοχή του Πόντου και της Μικράς Ασίας και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να επιτραπεί η εξέταση DNA στα ανευρεθέντα οστά στους ομαδικούς τάφους Σαμψούντας και Ερζερούμ και να αναγνωρισθεί η ταυτότητά τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βούλγαροι αστυνομικοί θα περιπολούν μαζί με Έλληνες στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα. --- Άντε και με ...Αλβανούς στα Γιάννενα βρε!

 

Πρόγραμμα κοινών θερινών περιπολιών Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών θα αρχίσει να εφαρμόζεται στη Μακεδονία, όπου συχνάζουν αρκετοί τουρίστες από τη γειτονική χώρα. Το σχετικό κείμενο κανόνων που θα διέπουν τις κοινές αυτές περιπολίες θα υπογράψουν αύριο το μεσημέρι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Βούλγαρος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και.....
αρχηγός της αστυνομίας της χώρας του, Γκαλίν Γκεοργκίεφ.

Όπως έγινε γνωστό, στο πρόγραμμα των κοινών θερινών περιπολιών θα συμμετέχουν συνολικά έξι Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι θα περιπολούν ανά δύο, μαζί με ισάριθμους Έλληνες συναδέλφους τους, στις πόλεις Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Ο αστυνομικοί από τη Βουλγαρία θα είναι ένστολοι, αλλά δεν θα φέρουν τον οπλισμό τους, αφού σκοπός του εν...
λόγω προγράμματος είναι να μεσολαβούν σε τυχόν περιστατικά στα οποία εμπλέκονται ομοεθνείς τους και να βοηθούν όπου χρειάζεται.

Οι κοινές θερινές περιπολίες αποτελούν συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος που εφαρμόστηκε τον χειμώνα στο τουριστικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών. Θα δούμε και Τούρκους ή Αλβανούς αστυνομικούς;
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πραγματικός προορισμός και το περιεχόμενο των κοντέινερ του θανάτου

 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr αναφορικά τόσο με την ταυτότητα των πυρομαχικών των μοιραίων εμπορευματοκιβωτίων όσο και με τον πραγματικό προορισμό τους.

Τα εμπορευματοκιβώτια είχαν φτάσει στη βάση του Ναυτικού του ΓΕΕΦ την Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009. Αυτά μεταφέρονταν από ρωσικών συμφερόντων εμπορικό σκάφος με......
κυπριακή σημαία ναυλωμένο από την IRISL, τις κρατικές ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά του από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στην Ταρτούς της Συρίας.

Η κατάσχεση του φορτίου έγινε από τις κυπριακές αρχές κατόπιν αμερικανικού αιτήματος και από την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει αμερικανικό κλιμάκιο αποκαλύφθηκε πως στα εμπορευματοκιβώτια περιέχονταν «Πυρομαχικά των 120, 122, 125 και 160 χιλιοστών, σφαίρες τυφεκίων ΑΚ-47 των 7,62 χιλιοστών, πεπιεσμένη πυρίτιδα, γομώσεις απλές και γομώσεις μαγνησίου», ανέφερε το απόρρητο τηλεγράφημα 09State5968 που στάλθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία.

Παρόλα αυτά και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του κυπριακού κοινοβουλίου, Γιώργος Βαρνάβας, στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» απεκάλυψε πως 35 από τα 95 κοντέινερ περιείχαν υλικά τα οποία παρέμειναν άγνωστα στις; Κυπριακές αρχές και προσθέτει πως όντως εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της έκρηξης σωλήνες, με μήκος 2 έως 4 μέτρα, τραυματίζοντας κόσμο.

«Ακόμη δεν μας αποκαλύπτουν το περιεχόμενο των 35 κοντέινερ», είπε ο Γιώργος Βαρνάβας, και είναι αμφίβολο πως μετά την έκρηξη θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η ποσότητα των εκρηκτικών και πυρομαχικών που βρίσκονταν στα εμπορευματοκιβώτια είχε ως τελικό αποδέκτη την φιλο-ιρανική οργάνωση Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο καθώς και το τακτικό Στρατό της Συρίας. Πιο αναλυτικά το φορτίο περιελάμβανε πυρομαχικά των 120 χλστ για ρυμουλκούμενο όλμο PM-43 ο οποίος χρησιμοποιείται από το Στρατό της Συρίας και την Χεζμπολάχ, πυρομαχικά των 122 χλστ για τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα του Στρατού της Συρίας (A-19, D-30, M-30), πυρομαχικά των 125 χλστ για τα άρματα μάχης T-72 επίσης του Στρατού της Συρίας και βλήματα όλμων των 160 χλστ του συστήματος M53.

Για αυτό ακριβώς το λόγο οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από τις κυπριακές αρχές την κατάσχεση του φορτίου καθώς ήταν ενήμερες για την παραλαβή τους από τη φιλο-ιρανική οργάνωση.
Η αμερικανική ανησυχία για την ποσότητα αυτή των όπλων εστιαζόταν κυριότερα στην ύπαρξη αντιαρματικών όπλων 9M133 Kornet και 9K115-2 Metis-M δύο πανίσχυρων αντιαρματικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής τα οποία σκόπευε να χρησιμοποιήσει η Χεζμπολά εναντίον ισραηλινών αρμάτων μάχης σε περίπτωση μιας δεύτερης, ανάλογης του 2006 επέμβασης στο νότιο Λίβανο.

Πάντως για την διερεύνηση της υπόθεσης η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στην Κύπρο σήμερα ένα κλιμάκιο της ΕΥΠ. Η ελληνική αποστολή θα συνεργαστεί με την αντίστοιχη κυπριακή υπηρεσία για τη διερεύνηση της φονικής έκρηξης στη Λεμεσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω θερινών αδειών είχαν μειωθεί ή και διακοπεί για αρκετές ώρες οι στρατιωτικές περιπολίες γύρω από τη ναυτική βάση, ενώ όπως αναφέρουν περίοικοι δύο αυτοκίνητα με πινακίδες από τα κατεχόμενα πέρασαν έξω από τη βάση με πολλή μικρή ταχύτητα δίνοντας την εντύπωση ότι οι επιβάτες τους φωτογράφιζαν ή κατέγραφαν λεπτομέρειες του χώρου όπου φυλάσσονταν τα 98 κιβώτια
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ντόρα ομολογεί ότι αγνόησε τη βούληση του ελληνικού λαού στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Πώς λέγεται αυτό;

Συνέντευξη Μπακογιάννη σε εφημερίδα των Σκοπίων για το όνομα 
Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν επιθυμεί ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, εξέφρασε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ».

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι ο κ.Γκρούεφσκι χρησιμοποιεί το ζήτημα της ονομασίας για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και για να αποσπά ψήφους στις εκλογές.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αναφέρει ότι η ελληνική θέση στο ζήτημα της ονομασίας είναι σαφής.
«Η Ελλάδα επιθυμεί λύση η οποία θα σέβεται τις ευαισθησίες και των δύο λαών.
Προτείνουμε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό με τον οποίο θα γίνεται διάκριση μεταξύ της δικής σας χώρας και της ελληνικής Μακεδονίας. Και, οπωσδήποτε, η ονομασία αυτή πρέπει να ισχύει έναντι όλων», δήλωσε.


«Αν ρωτήσετε τον ελληνικό λαό, σε ποσοστό 85-90% θα σας απαντήσει ότι ο όρος Μακεδονία δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο όνομα της χώρας σας. Αυτό πιστεύει ο κόσμος στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα αγνόησαν το πολιτικό κόστος, με στόχο να βρεθεί μια λύση. Αναμένουμε και τα Σκόπια να επιδείξουν το ίδιο θάρρος και ήδη έχουν αργήσει πολύ », συμπλήρωσε.
Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτότητα του έθνους της ΠΓΔΜ δεν αποτελούν μέρος της διαπραγμάτευσης για το θέμα του ονόματος.
«Σε πολυεθνοτικές χώρες, όπως η δική σας, θα μπορούσατε να αποκαλείστε “πολίτες της ....” (σ.σ εννοεί το όνομα της χώρας που θα μπορούσε να εξευρεθεί ως λύση).
Αν οι ΗΠΑ μπορούν να ζήσουν με κάτι τέτοιο, υποθέτω ότι μπορείτε και εσείς στην ΠΓΔΜ. Με την αναφορά “πολίτες της ...”, το θέμα της ταυτότητας δεν θα αποτελεί πρόβλημα», συμπλήρωσε.



Αναφορικά με την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, η κ.Μπακογιάννη ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή από την μεριά του κ.Γκρούεφσκι αποτελεί όχι μόνο προβοκάτσια, άλλα και πολιτική κίνηση εκτός πραγματικότητας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.
«Οποιοσδήποτε στον κόσμο που πήγε σε κάποιο σχολείο, θα θεωρήσει ότι τέτοια πράγματα δεν είναι σοβαρά .Ακόμη και στην Αφρική να ρωτήσετε κάποιον για τον Μ.Αλέξανδρο θα σας πει ότι ήταν Έλληνας που διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό ανά τον κόσμο. Γι΄αυτό τον λόγο ο κόσμος τον οποίο δημιούργησε ονομάζεται ελληνικός», συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη θεώρησε ως σωστή την απόφαση που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Οκτώβριο του 2008 σχετικά με το αίτημα της ΠΓΔΜ για να ενταχθεί στη Συμμαχία και πρόσθεσε ότι η ελληνική θέση στο Βουκουρέστι είχε την υποστήριξη και άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.



Του ανταποκριτή μας Ν.Φραγκόπουλου © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Φίλος καρδιολόγος για τους βηματοδότες της μίζας

Φίλος καρδιολόγος, από τους  ρομαντικούς της Ιατρικής που υπηρετεί σε δημόσιο νοσοκομείο, μου μιλούσε πρόσφατα για το όργιο με τους βηματοδότες στην Ελλάδα.

Εννοείτε ότι είμαστε η χώρα με τους περισσότερους σε αναλογία πληθυσμού.
Κι αυτό εξαιτίας της μίζας που πάει σύννεφο σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Μάλιστα ένα συγκεκριμένο μοντέλο χρεώνεται στην χώρα μας στην ακριβώς διπλάσια τιμή απ’ ότι στις υπόλοιπες ευρωπαικές.
Το ίδιο και με τους απινιδωτές.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζει ο Μ. Αλέξανδρος στους πρόποδες του Ολύμπου

http://1.bp.blogspot.com/-Pv6WnsX-znc/ThwtmtcAmeI/AAAAAAAAWAI/f9VVpYR5UUY/s1600/%25CF%2586%25CF%2589%25CF%2584%25CE%25BF%2B7-7-2011%2B022.jpg

Ζει ο Μ. Αλέξανδρος στους πρόποδες του Ολύμπου


   Από χθες το απόγευμα το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στήθηκε στο Αλεξάνδρειο στην περιοχή Ξηροκάμπι στο Λιτόχωρο. 
 
Πρόκειται για δωρεά του Γ. Καρατζαφέρη, τα δε αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 29 Ιουλίου. 
 
Από σήμερα το πρωί γίνονται οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, και ήδη έγινε και η πρώτη επίσκεψη από έναν μικρό μαθητή. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Στην Ελβετία "έκοψαν" τα τζαμιά, στην Ελλάδα δίνουν 15 εκατ. για τζαμί και 16 στρέμματα του Πολεμικού Ναυτικού !

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου σε καιρούς που οι χριστιανοί κάτοικοι κυριολεκτικά "δεν έχουν μαντίλι για να κλάψουν", δίνει 15 εκατ. ευρώ και 16 στρέμματα του Πολεμικού Ναυτικού που αγωνίστηκε για να ελευθερώσει τη χώρα από τον μουσουλμανικό ζυγό προκειμένου να ανεγερθεί άμεσα μουσουλμανικό τέμενος στην καρδιά της Αθήνας.

Την ώρα, η Ελβετία, η οποία ουδόλως απειλείται από πληθυσμιακή αλλοίωση λόγω της μαζικής λαθρομετανάστευσης, έκλεισε οριστικά τη πόρτα ακόμα και στις πιέσεις πανίσχυρων οικονομικά χωρών όπως η Σαουδική Αραβία και απέρριψε οριστικά την ανέγερση τζαμιών.


Έτσι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, οροθετήθηκε και χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «χώρος συνάθροισης κοινού» ή έκταση όπου πρόκειται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού με ημερομηνία 5/5/2011, καθορίζεται η έκταση 16 στρεμμάτων στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να ανεγερθούν το μουσουλμανικό τέμενος, η βιβλιοθήκη, οι χώροι υγιεινής τα γραφεία κ.ά.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου τεμένους, υφιστάμενα υπόστεγα του πρώην ναυτικού οχυρού θα διαμορφωθούν ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις λατρευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η προσωρινή χρήση των πρώην εγκαταστάσεων ήταν πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος έχει και τον συντονισμό για την υλοποίηση του έργου.

Η συγκεκριμένη έκταση μέχρι πρότινος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραχωρήθηκε ήδη στην κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), περιουσιακά στοιχεία της οποίας θα είναι το τέμενος και οι λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις. Θα ανεγερθούν με αποκλειστικές δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου και σύμφωνα με τον αρχικό υπολογισμό θα δαπανηθούν 15 εκατ. ευρώ!

Την ίδια στιγμή στην Ελβετία ως "απαράδεκτες" χαρακτήρισε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων, που υποστήριζαν ότι, η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία, είναι αντίθετη με την Σύμβαση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Δικαστήριο απέρριψε και κήρυξε απαράδεκτες τις προσφυγές των μουσουλμανικών οργανώσεων, με το αιτιολογικό ότι τα μέλη τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξαν, άμεσα ή έμμεσα «θύματα» της σχετικής απόφασης των Ελβετικών αρχών καθώς και ότι, η απαγόρευση για ανέγερση μιναρέδων, δεν συνιστά παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και των διακρίσεων εξαιτίας της θρησκείας. Παρέλαβαν Ελλάδα με πλήρη εθνική κυριαρχία και θα παραδώσουν ένα πολυεθνικό μόρφωμα, τουλάχιστον στην Αθήνα...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:4 περιοχές στην Ελλάδα κινδυνεύουν να τιναχτούν όπως η Κύπρος!

Τέσσερις περιοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν άμεσα να ζήσουν,τον εφιάλτη και τη τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στη Κύπρο.
Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της ΠΑ που αποκαλύπτει το Onalert, 140 απαρχαιωμένοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι που έχουν αποσυρθεί εδώ και επτά χρόνια βρίσκονται αποθηκευμένοι σε σε αποθήκες που δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υπάρξει έκρηξη!!!

Πρόκειται για τους πυραύλους ΝΙΚΗ,οι οποίοι στις 31 Ιανουαρίου 2004 αποσύρθηκαν μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας στην αντιαεροπορική άμυνα της χώρας. Οι πύραυλοι αυτοί αποθηκεύτηκαν πρόχειρα σε τέσσερις απλές αποθήκες μονάδων της ΠΑ,με την προοπτική ότι θα καταστρέφονταν άμεσα. Η πολεμική κεφαλή κάθε τέτοιου πυραύλου περιέχει καθαρό βάρος εκρηκτικής ύλης 5.800 λιβρών!

Επτά χρόνια μετά οι πύραυλοι παραμένουν αποθηκευμένοι σε :

•Κατσιμίδι
•Κορωπί
•Σκύρο
•Κρήτη




Σ΄ ότι αφορα στο Κατσιμίδι και στο Κορωπί ,οι αποθήκες στις οποίες έχουν στοιβαχτεί οι πύραυλοι ,βρίσκονται σχετικά κοντά σε κατοικημένες περιοχές και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα συμβεί αν προκληθεί έκρηξη! Πόσο σοβαρό είναι αυτό το ενδεχόμενο; Για να μην κατηγορηθούμε για κινδυνολογία, αντιγράφουμε επί λέξη το σχετικό έγγραφο του ΓΕΑ:

“Τα συγκεκριμένα βλήματα είναι κατασκευασμένα από τις αρχές της δεκαετίας του 60,δηλαδή ηλικίας άνω των 45 ετών. Λόγω της ιδιόμορφης σύστασης της γόμωσής τους -ειδικότερα της νυτρογλυκερίνης- δημιουργούνται προϋποθέσεις ,σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες,για την πιθανή ύπαρξη αστάθειας της συμπεριφοράς τους”!
Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες; Σύμφωνα με αξιωματικό της ΠΑ “ακόμη και οι υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες ένας πιθανός καύσωνας για παράδειγμα,μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες,αφού οι θερμοκρασίες μέσα σ΄ αυτές τις αποθήκες ξεπερνούν τους 50 βαθμούς”!

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι “όλα τα βλήματα έχουν ήδη αφοπλιστεί δια της αφαίρεσης των εκρηκτικών μηχανισμών έναυσης”,αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει τίποτα!

Γιατί δεν καταστρέφονται οι επικίνδυνοι πύραυλοι ,τόσα χρόνια; Γιατί κάποιοι στο ΥΕΘΑ ,όλη αυτή τη περίοδο δεν έβρισκαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη καταστροφή τους! Δισεκατομμύρια για άχρηστα όπλα βρίσκονταν πολύ εύκολα όμως...
Διαβάστε περισσότερα » »

Ντοκουμέντο. Νίκος Ρολάνδης: η Ελλάδα το 2003 αρνήθηκε......

H Ελλάδα το 2003 αρνήθηκε την ύπαρξη ΑΟΖ από το Καστελλόριζο και πίεσε την Κύπρο να υποχωρήσει στη διευθέτηση της δικής της ΑΟΖ

Ο πρώην υπουρός της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης εξηγεί πώς η μικρή και αδύναμη στρατιωτικά Κύπρος κατάφερε να συμφωνήσει με την Αίγυπτο στη «μέση γραμμή» για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης το 2003.

Την ίδια ώρα, εξηγεί πώς η Ελλάδα πίεσε την Κύπρο να υποχωρήσει μερικά ναυτικά μίλια, ώστε να μην συμπεριλάβει το Καστελλόριζο στην αντίστοιχη μέση γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, διότι η Τουρκία δεν δέχεται την απόδοση ΑΟΖ στα νησιά, και ειδικά στο Καστελλόριζο.


Διαβάστε περισσότερα » »

Τι είναι το μικροτσιπ, VeriChip, RFID chip.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ, ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΟΓΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΣΟΚ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ. ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Μια άγνωστη, αλλά παλαιά επενδυτική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1971), που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες, εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Αντρίκο Παπανδρέου.



Πάνω, σελίδα από -δυσεύρετη πλέον- παρουσίαση της εταιρείας, όπου φαίνονται οι δύο της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού. Κάτω, το newsletter του 2010 με τις συμβουλές για τα CDS και στον πίνακα η πορεία των ελληνικών ασφαλίστρων, όπου φαίνεται η εκτίναξή τους στις 1.000 μονάδες
Πρόκειται για τη UNIGESTION, μια εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity με γραφεία στη Γενεύη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη και στα Channel Islands.


Σε μια δυσεύρετη πλέον παρουσίασή της, η Unigestion, τον Μάρτιο του 2009 και υπό τον τίτλο: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα (ή αειφορία) «Environmental Sustainability The Private Equity Edge», ως Strategic Committee εμφανίζει τον Bertrand Piccard και τον Αντρέα Α. Παπανδρέου, αφήνοντας κενή τη θέση του τρίτου μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και με την ένδειξη «θα ανακοινωθεί».


Την πράσινη επενδυτική πρόταση πραγματοποιεί ο Cristofhe de Dardel, επικεφαλής του private equity, ενώ η Unigestion επισημαίνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξαφανίσει ή να τροποποιήσει τις πληροφορίες που περιέχει το εν λόγω σημείωμα, δίχως πρότερη ενημέρωση.


Στρατηγικός σχεδιασμός


* Μέχρι στιγμής, η παρουσία του Αντρίκου Παπανδρέου στο στρατηγικό σχεδιασμό μιας τέτοιας εταιρείας ήταν άγνωστη και είχε μείνει η εντύπωση ότι η ενασχόλησή του με τα περιβαλλοντικά ζητήματα ήταν... συνεδριακού τύπου. Ωστόσο, αν κανείς δει το οργανόγραμμα της Unigestion θα διαπιστώσει ότι η Strategic Committee βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Δίπλα από το managment και πάνω απ' όλους τους άλλους. Αγνωστο παραμένει για πόσο καιρό κατείχε αυτή τη θέση ο αδελφός του πρωθυπουργού, αλλά και τι σχέση έχει σήμερα με την εν λόγω επενδυτική εταιρεία.


* Σε ενημερωτικό της δελτίο η Unigestion (Νοέμβριος 2010) περιγράφει φόρα παρτίδα τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) -δεσπόζουν τα ελληνικά CDS που χτυπούν υψηλές αποδόσεις. Η εταιρεία προτάσσει στο ενημερωτικό της τα CDS προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.


* Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia. Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Α.Α. Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από αναφορές του πρώτου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου.


Πάντως, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει, οι δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου αποτελούν ταμπού. Ελάχιστα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτές, και μόνον ιστολόγια, όπως το antinews, το Olympia κ.ά. σκαλίζουν πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι δημόσιες σε μια περίοδο καχυποψίας, σκανδάλων, αλλά και «απαλλοτριώσεων» δικαιωμάτων χάριν της κρίσης.


Χαρακτηριστικό της σιωπής είναι και το γεγονός ότι δημοσιεύματα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (Χρ. Ιωάννου - Βασιλική Σιούτη) τον Μάρτιο, Μάιο και Οκτώβριο του 2010 για τη ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου μεταδόθηκαν ευρέως μόλις προ ημερών. Οταν η i4cence (Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακής Ασφάλειας) βρέθηκε εγγεγραμμένη στα μητρώα των ελβετικών εταιρειών. *
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια τρομερή είδηση που έθαψαν τα ΜΜΕ

Ένας προφανώς ανεύθυνος υπουργός  παίζει με την δημόσια Υγεία.  Σε Ελλάδα και Γαλλία εντοπίστηκε στην ίδια εταιρεία  κάποιος τύπος e coli. Στην Ελλάδα   έδιωξαν αυτόν  που το αποκάλυψε!!!
Συγκεκριμένα: Στις 15-6-2011 γράφτηκε
Γαλλία: Μπιφτέκια με e.coli στα Lidl Πέντε παιδιά, θύματα τροφικής δηλητηρίασης που συνδέεται με ένα σπάνιο είδος E. coli, νοσηλεύτηκαν στο Nord / Pas-de-Calais, στη Γαλλία, μετά από την κατανάλωση κατεψυγμένων μπιφτέκια που πωλούνται σε καταστήματα Lidl, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπων των γαλλικών υγειονομικών αρχών. «Αυτός ο τύπος Escherichia coli δεν παρουσιάζει καμία σχέση, προς το παρόν, με την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περιφερειακού Οργανισμού Υγείας (ARS) Nord / Pas-de-Calais.
Στις  05 Ιούλιος 2011  ο ΕΦΕΤ αποκάλυψε: E- Coli σε εισαγόμενο κρέας
Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το βακτήριο E. coli O157, εντόπισε ο ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της», τόνισε ο κ. Νυχάς.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) ανακοίνωσε ότι το βακτήριο E. Coli O157 που ανιχνεύθηκε σε κατεψυγμένο προϊόν κιμά και σε κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια είναι διαφορετικό από τον ορότυπο Ο104 που προκάλεσε πρόσφατα μεγάλες επιδημίες στη Γερμανία και τη Γαλλία. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το βακτήριο καταστρέφεται με το μαγείρεμα στους 70 βαθμούς Κελσίου για πάνω από δύο λεπτά.
Μια μέρα  μετά η  Lidl θα πει: Ψάξαμε και δεν βρήκαμε Ε.coli
Σε μικροβιολογικές αναλύσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών ινστιτούτων ανακοίνωσε ότι υπέβαλε η εταιρεία Lidl τα προϊόντα κιμά που κατηγορήθηκαν ότι έχουν μολυνθεί από το βακτήριο Ε.coli και όπως υποστηρίζει δεν ανιχνεύτηκαν ίχνη του βεροτοξινογόνου ορότυπου.
Σήμερα μαθαμε οτι  αποπέμφηκε ο Γιώργος Νύχτας πρόεδρος του ΕΦΕΤ γιατί αποκάλυψε ότι το e-coli εντοπίστηκε στην Ελλάδα και ζητησε να εφαρμοστεί ο νόμος. Το κράτος δεν πίστεψε τον επίσημο φορέα του αλλά την έρευνα  της εταιρείας που έγινε από  ανεξάρτητα Ινστιτούτα.
Γιατί θάφτηκε αυτή η είδηση; Ακούσατε τίποτα; Μάθατε τίποτα; Πια ενημερωτική χούντα και ποιος ανεύθυνος αποκρύπτει μια τέτοια είδηση; Ποιος πρέπει να  δώσει εξηγήσεις; και  ποιος πρέπει να παραιτηθεί;
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Κίνα έκανε πια την επιλογή της ανάμεσα στο ευρώ και το δολάριο....Να μια είδηση που πετάει το μέλλον σου στα σκουπίδια!!

 

Κατoχικα Νεα: Την τελευταία φορά που θυμάμαι να συμβαίνει αυτό ήταν με τον Σανταμ Χουσειν , και τα αποτελέσματα πιστευω όλοι να τα θυμούνται!!

Η Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες πουλά μεγάλες ποσότητες δολαρίου από το απόθεμα συναλλαγμάτων της  και αγοράζει ευρώ.

Οι οικονομικοί αναλυτές όλου του κόσμου θεωρούν ότι η Κίνα με το συναλλαγματικό της απόθεμα ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει ήδη επιβληθεί ως σημαντικός παίκτης, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό  το κλίμα της παγκόσμιας οικονομίας και που επιδρά στην λήψη των πολιτικών αποφάσεων
Έγινε γνωστό, ότι τον τελευταίο καιρό, οι ποσότητες των
 κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ που διαθέτει η Κίνα, όλο και μειώνονται, ενώ η τάση προς την αλλαγή των συναλλαγματικών προτεραιοτήτων της Κίνας υπέρ του ευρώ αναπτύσσεται ανοδικά, είπε στο ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" ο Βασίλι Μιχέγιεφ, αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
- «Τα σχέδια της Κίνας για την διαφοροποίηση της δομής του αποθέματος χρυσού και συναλλάγματος έχουν τόσο οικονομικό, όσο και πολιτικό χαρακτήρα. Η αγορά των ευρώ οφείλεται στο ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης και να αγοράσει το προσεχές μέλλον ένα μέρος των κρατικών ομολόγων μετά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Σχεδιάζει επίσης να προσφέρει βοήθεια στις οικονομίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας οι οποίες μπορούν να βρεθούν στην ίδια δύσκολη θέση»,- σημείωσε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Βασίλι Μιχέγιεφ.
 Παρά τα επικερδή συμβόλαια που υπογράφτηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο σε ευρωπαϊκές  χώρες και τις νέες δηλώσεις του Πεκίνου ότι δεν θα αφήσει τις  εξασθενισμένες οικονομίες της Ευρώπης να πνιγούν, στις ίδιες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βλέπουν πολύ διαφορετικά τα τελευταία βήματα της Κίνας. «Παρ’ όλη τη χαρά των εξαντλημένων από την κρίση Ευρωπαίων, ότι υπάρχει έστω και κάποιος που είναι πρόθυμος να κάνει επενδύσεις στην Γηραιά  Ήπειρο, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Κίνα δεν τα κάνει όλα αυτά ανιδιωτελώς»,- έγραψε π.χ. μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες- η «Frankfurter Allgemeine Zeitung».
Η Κίνα δεν ενδιαφέρεται μόνο για την άρση του εμπάργκο στις προμήθειες όπλων ευρωπαϊκής κατασκευής και  την απόκτηση σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και για την ενίσχυση της οικονομικής και της πολιτικής επιρροής της στην Ευρώπη. Η Κίνα, σώζοντας την Ελλάδα από την χρεοκοπία της και παραχωρώντας σ΄αυτήν τα τόσο χρειαζούμενα δάνεια, κατάφερε να διεισδύσει σε στρατηγικούς τομείς της χώρας- στον τουριστικό και το συγκοινωνιακό. Δεν αποκλείεται, όπως θεωρούν πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί αναλυτές, ότι παρόμοια προοπτική περιμένει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκλεισαν ξαφνικά τα χρηματιστήρια Αγγλίας και Γαλλίας

Πριν από λίγο (12.40 μ.μ. 12/7/2011) σταμάτησαν την λειτουργία τους τα χρηματιστήρια της Αγγλίας και της Γαλλίας, χωρίς να ανακοινωθεί κανένας λόγος για το κλείσιμό τους (τερματισμός συναλλαγών)! Αυτή η είδηση φέρεται να μεταδόθηκε από το Reuters μέσα από το δίκτυο ροής (συνδρομητικά) που παρέχει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη; Μήπως έρχεται κάτι τεράστιο; Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες και ο Μπάρακ Ομπάμα ουσιαστικά ανακοίνωσε την επερχόμενη πτώχευση των ΗΠΑ...

Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων..
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Μετά από διετή καθυστέρηση, η νομιμοποίηση του ιπτάμενου αυτοκινήτου στους δρόμους των ΗΠΑ  είναι πλέον γεγονός. Αυτό σημαίνει πώς το Terrafugia Transition θα βρίσκεται στα αμερικανικά γκαράζ μέσα στο φθινόπωρο του 2012.

Μπορεί να μην είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι όμως το πρώτο που προσφέρει την πρακτική ευκολία της αναδίπλωσης των φτερών του με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το καινοτόμο όχημα πήρε τελικά όλες τις απαιτούμενες άδειες από τον αμερικανικό φορέα οδικής ασφάλειας. Ελαφρύτερα παράθυρα και παχύτεροι τροχοί από τα κανονικά οχήματα, κρίθηκαν επίσης απαραίτητα έτσι ώστε το Terrafugia να μπει στην παραγωγή.

Το κόστος του θα ανέρχεται στα 200.000 δολάρια(όσο κοστίζει μια Φεράρι δηλαδή) και θα χρειάζεται έναν ανοιχτό διάδρομο μήκους 500 περίπου μέτρων για να απογειωθεί.

«Συνδυάζει την μοναδική πρακτικότητα της αναδίπλωσης των φτερών με τη δυνατότητα να το οδηγεί κάποιος σε οποιαδήποτε επιφάνεια», δηλώνουν με περηφάνια οι κατασκευαστές του(πρώην επιστήμονες της NASA ανάμεσά τους).
Η εναλλαγή από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα. Στην επίγειά του μορφή, ο οδηγός μπορεί να το χειριστεί σαν ένα τυπικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τιμόνι, γκάζι και φρένο όχι όμως ταχύτητες. Για την εναέρια μορφή υπάρχει φυσικά ο κατάλληλος μοχλός πλοήγησης.

Το Terrafugia θα έχει μήκος περίπου 6 μέτρα και πλάτος 1.5 μέτρο ως αυτοκίνητο ενώ όταν ανοίγει τα φτερά του το πλάτος του θα αυξάνεται στα 8 περίπου μέτρα.

Όσο για το πόσο γρήγορο θα είναι, ενδεικτικά η εταιρία δημοσίευσε πως η τελική ταχύτητα στον δρόμο θα φτάνει τα 104 χλμ/ώρα ενώ στον αέρα θα ανέρχεται στα 185 χλμ/ώρα.

Κι όλα αυτά ενώ θα καίει κανονική βενζίνη.









Διαβάστε περισσότερα » »

Διάσπαρτες ελληνικές ονομασίες σε όλο τον πλανήτη!

Όχι δεν είναι στην Ελλάδα!Που είναι;Στα νησιά Φερόες,πάνω από την Αλβιώνα(Αγγλία)!Ναι,αλλά από εκεί είχε περάσει ο Πυθεύς,στο ταξίδι του προς τον Βόρειο Πόλο!Ναι,αλλά μόνο αυτός;
Στο ταξίδι του ο Πυθεύς,ξεκινώντας από τη Μασσαλία το 347 π.χ.χ.,έφτασε και στη Θούλη!
Που είναι;Στη Γροιλανδία και συγκεκριμένα:στις 76 μοίρες, 32' 15.98" Βόρεια και στις 68 μοίρες,50' 32.46" Δυτικά!

Για να δούμε και κάποια άλλα ονόματα νησιών
 πάνω στον πλανήτη!

-Νήσος Ζευς(Jupiter)(ΗΠΑ)στις 27 μοίρες,01' 52.60" Βόρεια και 80 μοίρες,06' 04.83" Δυτικά.
-Νήσος Βασιλάκι ή Βασιλική(Παπούα),10 μοίρες,37' 49.22" Νότια,150 μοίρες,58' 38.01" Ανατ.
-Νήσος Σιδεία(Παπούα),10 μοίρες,34' 48.75" Νότια,150 μοίρες,54' 06.66" Ανατ.
-Νήσος Ανάκουσα(Παπούα),10 μοίρες,43' 01.12" Νότια,151 μοίρες,14' 31.72" Ανατ.
-Νήσος Αμυχή(πάνω από τις Μαλδίβες),11 μοίρες,06' 27.09" Β.,72 μοίρες,44' 03.34" Ανατ.
-Νήσος Ανδροτή;(Androth)========),10 μοίρες,49' 31.83" Β.,73 μοίρες,40' 17.73" Ανατ.
-Νήσος Πάχη(Ειρηνικός),2 μοίρες,05' 30.30" Νότια,146 μοίρες,25' 47.58" Ανατ.
-Επί της νήσου Upolou(Σαμόα),ίσως παραφθορά του ονόματος Απόλλων,
πόλις Απία,13 μοίρες,49' 51.46" Νότια,171 μοίρες,45' 07.31" Δυτικά και
χωριό Λοτοφάγο,14 μοίρες,02' 32.07" Νότια,171 μοίρες,34' 05.85" Δυτικά
-Νήσος Καναθέα(Φίτζι),17 μοίρες,16' 08.62" Νότια,179 μοίρες,08' 38.49" Δυτικά
-Νησιά Διομήδη(Βερίγγειος),65 μοίρες,47' 10.33" Βόρεια,169 μοίρες,03' 49.97" Δυτικά
-Νήσος Τρίτων(Πάρασελ,Φιλιππίνες),15 μοίρες,45' 52.69" Βόρεια,111 μοίρες,13' 24.54" Ανατ.
-Νήσος Μήνις(Φιλιππίνες),6 μοίρες,12' 07.63" Βόρεια,121 μοίρες,03' 14.78" Ανατ.
-Νήσος Λαμινούσα(Φιλιππίνες),5 μοίρες,32' 51.80" Βόρεια,120 μοίρες,55' 02.69" Ανατ.

-Νήσοι Αντίποδες(Τσάθαμ,Ν/Ανατολικά της Ν.Ζηλανδίας,που δυστυχώς το όνομά τους παραμένει στην ιστορία και στη γεωγραφία γραμμένο πάνω στον τοίχο μιας εκκλησίας!
Δείτε στη φωτογραφία!44° 14' 33.97 S 176° 14' 13.39 W

Και βέβαια να μη περνούν απαρατήρητα τα ονόματα Πολυνησία,Μελανησία,Μικρονησία,Φιλιππίνες,που είναι καθαρά ελληνικά!
Τι να μας πουν και για τις ονομασίες...Αρκτική και Ανταρκτική!
Αυτά είναι μόνο κάποια ενδεικτικά στοιχεία...
Άραγε,γιατί να έχουν ονόματα που θυμίζουν Ελλάδα;
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψάχνουν για σαμποτέρ στην Κύπρο

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ( πρώην ΚΥΠ) αναχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί για την Κύπρο προκειμένου να συνεργαστεί με την αντίστοιχη κυπριακή υπηρεσία για τη διερεύνηση της φονικής έκρηξηςστη Λεμεσό.
Τρία είναι τα σκοτεινά ερωτήματαγια το αιματηρό γεγονός που έχει βυθίσει την Κύπρο στο πένθος:
1.Πόσο τυχαία ή πόσο αδικαιολόγητη είναι η ξαφνική πυρκαγιά στα 2 κιβώτια με πυρομαχικά στις 4 το πρωί, στη ναυτική βάση Λεμεσού, καθώς στην περιοχή των κιβωτίων την ώρα της πυρκαγιάς δεν υπάρχει ποτέ η παραμικρή κίνηση οχημάτων και πεζών.

2. Γιατί η πρώτη φωτιά εμφανίστηκε σε δύο από τα 98 κιβώτια, που είχαν όμως τα πιο εύφλεκτα πυρομαχικά και μπορούσαν αστραπιαία να μεταδώσουν τη φωτιά στα υπόλοιπα, τα οποία όμως είχαν κυρίως, όπλα και ανταλλακτικά βαρέων όπλων πεζικού. Ποιός άραγε ήξερε που έπρεπε πρώτα να εμφανιστεί η φωτιά;
3. Την περασμένη εβδομάδα λόγω θερινών αδειών είχαν αραιώσει και μερικές φορές είχαν διακοπεί για πολλές ώρες οι στρατιωτικές περιπολίες γύρω από τη ναυτική βάση. Στο διάστημα αυτό περίοικοι είχαν δει δύο αυτοκίνητα με πινακίδες της κατεχόμενης Κύπρου να περνάνε με πολλή μικρή ταχύτητα έξω από τη βάση δίνοντας την εντύπωση ότι οι επιβάτες τους φωτογράφιζαν ή κατέγραφαν λεπτομέρειες του χώρου όπου φυλάσσονταν τα 98 κιβώτια.
Το γεγονός ότι τα κιβώτια αυτά είχαν κατασχεθεί από Αμερικανούς και Ισραηλινούς κομάντος στη θάλασσα της Κύπρου από ρωσικό πλοίο που είχε προορισμό λιμάνι της Συρίας και τα όπλα αυτά ήταν ιρανικής προέλευσης έχει βάλει σε συναγερμό τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.
newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ (12 Ιουλίου)

altΣτις 12 Ιουλίου (νέο ημερολόγιο) του 1994, στις 11:30 τη νύχτα, την ησυχία τάραξε μια δυνατή βροντή! Κατόπιν με συνεχείς αστραπές φωτιζόταν όλο το Άγιον Όρος. Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Γέροντας είχε περάσει στην αιωνιότητα.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο στις 11 Ιουλίου  το βράδυ στις 21:00, θα τελεστεί αγρυπνία για την επέτειο κοιμήσεως του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. 
Διαβάστε περισσότερα » »