Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Όταν ο Σόιμπλε πυροβολήθηκε και έμεινε παράλυτος (Βίντεο)

«Δεν αισθάνομαι τα πόδια μου». Αυτές ήταν οι λέξεις, που είπε αιμόφυρτος ο Γερμανός πολιτικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο μετά τη δολοφονική απόπειρα που θα τον καθήλωσε για πάντα στο αναπηρικό καροτσάκι.
Ηταν 12 Οκτωβρίου του 1990. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρευρίσκονταν για τις ανάγκες προεκλογικής εκστρατείας, σε εκδήλωση της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης στην πόλη Όπεναου, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Ήταν η εποχή που ο ισχυρός άντρας της γερμανικής πολιτικής σκηνής, η «γριά αλεπού» όπως τον αποκαλούσαν, βρίσκεται στη νευραλγική θέση του Υπουργού των Εσωτερικών.
Ανεβαίνοντας στο βήμα για να εκφωνήσει την ομιλία του, τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του ακροατηρίου διέκοψαν τρεις πυροβολισμοί. Η πρώτη σφαίρα βρίσκει το σωματοφύλακα του Γερμανού πολιτικού που σωριάζεται κάτω και οι άλλες δύο τραυματίζουν τον ίδιο στο πρόσωπο και στη σπονδυλική στήλη.

Πλάνα από τη μεταφορά του Σόιμπλε στο νοσοκομείο
Ο Σόιμπλε μεταφέρεται εσπευσμένα λιπόθυμος στο νοσοκομείο της γενέτειράς του, στο Φράιμπουργκ, όπου οι γιατροί δίνουν ολονύχτια μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δεν είναι το τραύμα στο πρόσωπο που ανησυχεί το ιατρικό επιτελείο, όσο η σφαίρα που έχει καρφωθεί στον τρίτο θωρακικό σπόνδυλο. Έξω από την εντατική βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και ο Γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ.
Ο Σόιμπλε δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή και λίγες μέρες μετά καταφέρνει να βγει νικητής. Ωστόσο, η δολοφονική ενέργεια σε βάρος του, τον αφήνει παράλυτο από τη μέση και κάτω, με μια αμυδρή ουλή στο δεξή μάγουλο.
Αμέσως μετά την επίθεση ο δράστης εντοπίζεται. Το περίστροφο κρατούσε ο 37χρονος Ντίετερ Κάουφμαν. Στην απολογία του στο δικαστήριο θα υποστηρίξει ότι αυτό που όπλισε το χέρι του ήταν η αδιαφορία του υπουργείου Εσωτερικών στις εκκλήσεις του για βοήθεια. Ο Κάουφμαν πίστευε ότι τα … ραδιοκύματα των κεραιών τον διαπερνούσαν και σ’ αυτά οφείλονταν οι αφόρητοι πόνοι που ένιωθε. Όπως προέκυψε επί 7 χρόνια έστελνε επιστολές διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ είχε ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης, δύο φορές.
Το δικαστήριο δεν άργησε να καταλάβει την κατάσταση του κατηγορούμενου και αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για ψυχονευρωτικό άτομο.
Μέχρι και σήμερα ο άνθρωπος που άφησε τον Σόιμπλε παράλυτο, βρίσκεται έγκλειστος σε ψυχιατρικό ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας.
Ένα μόλις χρόνο μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο Σόιμπλε θα επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν την απόκτηση της αναπηρίας του
Ο Wolfgang Schäuble σπούδασε Νομική και Οικονομικά, ενώ η καριέρα του στην πολιτική ξεκίνησε το 1961 με την ένταξή του στην Junge Union, τη νεολαία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Στην πατρίδα του έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τη γερμανική αριστερά για την υποστήριξή του στον Πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003, ενώ είναι υποστηρικτής και του στρατοπέδου Γκουαντάναμο!
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Spiegel το 2007, ως Υπουργός Εσωτερικών, πρότεινε την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, ζητώντας: προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας, χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας, συστηματική παρακολούθηση του internet και υποκλοπές e-mail από κυβερνητικές υπηρεσίες, και δολοφονίες (targeted killings) τρομοκρατών από τις αρχές ασφαλείας!
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράδοξο: Φορτηγά πιάνουν φωτιά σε συγκεκριμένη σήραγγα της Εγνατίας!

Τι φταίει και συμβαίνει το περίεργο αυτό γεγονός;
Παρατηρήθηκε στατιστικά και είναι παράδοξο το γεγονός.
Νταλίκες πιάνουν φωτιά σε συγκεκριμένη σήραγγα της Εγνατίας στην Τύρια Ιωαννίνων.
Από τότε, που παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Εγνατία Οδός, στη σήραγγα αυτή έχουν πάρει φωτιά περίπου 10 με 15 νταλίκες. Πρόκειται για περίεργη περίπτωση, που πρέπει να ερευνηθεί, ώστε αν φταίει κάτι, να διορθωθεί...
Δεν είναι καλός ο αερισμός στη σήραγγα; Ευθύνεται άλλος τεχνικός παράγοντας;
Πιστεύουμε ότι μπορεί να μην είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει...
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

20 εργάτες (δίμηνα) για υποστηρικτικές εργασίες της Μονάδας V του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

deiO Tομέας Κεντρικής Συντήρησης ΘΗΣ, με έδρα τον ΑΗΣ Καρδιάς, ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 20 έκτακτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για υποστηρικτικές εργασίες του Τομέα (Γενική Συντήρηση της Μον. V του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου).
Υποβολή αιτήσεων από 17/07/2013 ως και 26/07/2013 στα γραφεία του ΤΚΣ/ΘΗΣ στον ΑΗΣ Καρδιάς.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο κυκλικό του παλαιού πάρκου λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. από 22/7 έως 24/7

deyapΗ ΔΕΥΑ Εορδαίας σε συνέχεια των έργων αποκατάστασης σχαρών και φρεατίων υδροσυλλογής, σας πληροφορεί ότι από την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013  και ώρα 07.30 πμ έως και την Τετάρτη 24/07/2013 και ώρα 09.00 πμ. θα διακοπή η κυκλοφορία οχημάτων λόγω των εργασιών που θα πραγματοποιήσει στο Κυκλικό του Παλαιού  Πάρκου.
Το κλείσιμο των δρόμων θα γίνει από  την οδό Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ μέχρι και την οδό ΦΙΛΛΙΠΟΥ στην διασταύρωση της  με την οδό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Επίσης κλειστή  θα παραμείνει  και  η  οδός   ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ μέχρι  ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΟΣ.
      Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόσληψη 20 εργατών, από την Λ’ ΕΠΚΑ, στο έργο «Χάραξη Οδού Πτολεµαΐδας – ∆υτικής Εορδαίας και Σύνδεση µε τον Κάθετο Άξονα Κοζάνης – Φλώρινας»

ergasiaΠρόσληψη εργατών υψηλής εξειδίκευσης µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου για την εκτέλεση του ενταγµένου έργου στο Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» µε τίτλο «Χάραξη  Οδού Πτολεµαΐδας – ∆υτικής Εορδαίας και Σύνδεση µε τον Κάθετο Άξονα Κοζάνης – Φλώρινας»,  της Λ΄ ΕΠΚΑ.
Κάντε κλικ εδώ για να “κατεβάσετε” από το kozan.gr την προκήρυξη και αίτηση.  (από 22/07/2013 έως 26/07/2013)

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΧΟΛΙΟ: «Παγωμένοι» στα Σκόπια από την απάντηση Σαμαρά

Απόλυτη είναι η δικαίωση της στρατηγικής και της τακτικής του Αντώνη Σαμαρά και των ανθρώπων που τον συμβουλεύουν στο θέμα με το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, αφού αποδεικνύεται η ορθότητα του συλλογισμού όσων «φώναζαν» εδώ και χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν έχει να αγωνιά για τίποτα και ότι το πρόβλημα αφορά την άλλη πλευρά…
Η πλευρά των Σκοπιανών πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες «προσαρμογές» στην πολιτική της, εάν επιθυμεί να λήξει το θέμα και να απολαύσει όσα – πολλά – θα μπορούσε να της προσφέρει η συμμαχία με μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα, μέλος των δυτικών θεσμών συνεργασίας και ασφάλειας. Μια χώρα με αποδειγμένα μη αναθεωρητική πολιτική, σε αντίθεση με άλλους ευκαιριακούς «φίλους και συμμάχους» των γειτόνων στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι «καρφώνονται» από μόνοι τους, όσον αφορά στους μεγαλοϊδεατικούς οραματισμούς, οι οποίοι εμπνέονται από εθνικιστικά και θρησκευτικά ιδεώδη…


Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις διαβάζοντας στα πρακτορεία και τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας τις αντιδράσεις μετά την παραλαβή και ανάγνωση της απάντησης που έλαβε ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος είχε στείλει αρχικά επιστολή. Οι Σκοπιανοί κατηγορούν για «αλαζονεία και υπεροψία» τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος απέρριψε την πρόταση για σύσταση δυο ομάδων με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς, για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Τα σλαβικά – φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η απάντηση Σαμαρά απλώς επιβεβαιώνει την αδιαφορία της ελληνικής πλευράς για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος. Ο πρωθυπουργός κατηγορείται ότι «δεν επιδεικνύει διάθεση για συμμετοχή σε στοχευμένο και εντατικό διάλογο για την υπέρβαση της διαφοράς στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ, επιχειρεί δε να μεταθέσει στην ΕΕ την ευθύνη για την παρεμπόδιση της ενταξιακής πορείας της χώρας».
Αρνητική στάση βέβαια τήρησε απέναντι στην Ελλάδα και το αντιπολιτευόμενο κόμμα«Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, κάνοντας λόγο για «έλλειψη εποικοδομητικής διάθεσης» από την ελληνική πλευρά.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά για τους φίλους – ειλικρινά – Σλαβομακεδόνες ου αποφάσισαν να απαρνηθούν την καταγωγή τους σε μια ακατανόητη ενέργεια (για ποιον λόγο κάποιος να ντρέπεται για την καταγωγή του): Η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο να δεχθεί την παραχάραξη της Ιστορίας, ακόμη κι αν όλη η υφήλιος το πράξει.
Η επιστημονική κοινότητα έχει δώσει τις απαντήσεις της και μόνο επιμέρους γεωστρατηγικοί υπολογισμοί και σχεδιασμοί έδωσαν τη δυνατότητα βραχυπρόθεσμα στην ανάπτυξη αυτού του νοσηρού φαινομένου του «μακεδονισμού», με τα τόσο φαιδρά χαρακτηριστικά που έδωσαν οι ίδιοι (σα να κυκλοφορούν Έλληνες και Ιταλοί με αρχαίες χλαμύδες για να διαφημίσουν την Αθήνα και τη Ρώμη και για να πείσουν ότι η κληρονομιά τους ανήκει…).
Ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Αρχαίοι Μακεδόνες είναι κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού και της παγκόσμιας Ιστορίας. Ουδείς θα εμπόδιζε τους φίλους Σλάβους της ΠΓΔΜ που κατοικούν σε μια γεωγραφική περιοχή – τμήμα του εδάφους που ονομάζεται Μακεδονία, τμήματα της οποίας εμπεριέχονται στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, να λατρεύουν ακόμα αν το επιθυμούν, τους μεγάλους στρατηλάτες και τον πολιτισμό που ανέπτυξαν και διέδωσαν στην ανθρωπότητα. Τουναντίον, αυτό θα έφερνε τους δυο λαούς πολύ πιο κοντά.
Ας το σκεφτούν σοβαρά κι ας συνειδητοποιήσουν ότι οποιαδήποτε «νίκη» και να θεωρήσουν ότι έχουν σημειώσει, ακόμα κι αν ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είναι νομοτελειακό το ότι όσα χρόνια και να περάσουν, όσες γενιές, θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν δυσανάλογα ακριβά την παραχάραξη της Ιστορίας, διότι όταν οι υπολογισμοί διαφόρων… κυνικών και αδιάφορων για την Ιστορία αλλάξουν, τότε θα «ανακαλύψουν» ξανά την αλήθεια, οι περιπέτειες θα είναι μεγάλες και οι συνέπειες πολυεπίπεδες…
http://www.defence-point.gr
efenpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημόσιο: το νέο κύμα διαθεσιμότητας – Καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτές και υπάλληλοι δήμων οι επόμενοι

- Οι εκτός ΑΣΕΠ και όσοι έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο

- 5.000 ως 6.000 υπάλληλοι δήμων και εργαζόμενοι σε τεχνικές υπηρεσίες υπουργείων
- 10.000 υπεράριθμοι καθηγητές και δάσκαλοι σε διαθεσιμότητα ως το 2014
- Μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από μικρά σε μεγαλύτερα νοσοκομεία

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αναζητά άμεσα, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τους 4.800 υπαλλήλους που θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η λίστα όμως που πρέπει να συμπληρωθεί δεν σταματά εδώ, εκτός από τις 12.500 που απαιτούνται βάσει συμφωνίας με την τρόικα για εφέτος η κυβέρνηση αναζητά άλλους τόσους για το 2014.
Ουσιαστικά “λείπουν” περισσότεροι από 17.000 υπάλληλοι του δημοσίου τομέα.


ΟΤΑ-Παιδεία-Υγεία οι μεγάλες δεξαμενές υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα
Έτσι αναζητούνται μεγάλες δεξαμενές απ' όπου θα προκύψουν οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι.
Μετά από σύσκεψη που έγινε πρόσφατα εντοπίστηκαν μια σειρά από υπηρεσίες και τομείς του δημοσίου όπου υπηρετούν χιλιάδες άτομα και μπορούν να γίνουν περικοπές.
Παρά τον σάλο με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές των τεχνικών λυκείων, οι ΟΤΑ, η Παιδεία, αλλά και η Υγεία παραμένουν οι βασικές δεξαμενές προσωπικού.
 
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν στο στόχαστρο
Στους ΟΤΑ στοχοποιούνται περίπου 5.000 ως 6.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Στην Παιδεία το πλάνο προβλέπει ως και διαθεσιμότητα 10.000 εκπαιδευτικών, που θα προκύψουν μετά από συγχωνεύεις σχολίων και τμημάτων ή θα κριθούν υπεράριθμοι μετά την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών.
Ωστόσο για το άμεσο μέλλον γίνεται λόγος για περίπου 700 άτομα (γενικώς), αλλά και 1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης.
Σε ό,τι αφορά στον τομέα της Υγείας γίνεται λόγος για 1.250 άτομα που θα μετακινηθούν καθώς μικρά νοσοκομεία θα αλλάξουν δομή και θα μετατραπούν σε Κ.Υ αστικού τύπου είτε σε εξειδικευμένες μονάδες χρονίως πασχόντων. Το προσωπικό αυτό, σύμφωνα με το iatropedia.gr θα μετακινηθεί σε άλλα μεγαλύτερα νοσοκομεία (διαβάστε εδώ).

Ο κατάλογος όμως δεν σταματά εδώ.
Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν:
350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές
1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ
1.270 αγροφύλακες

Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο σεναρίων και διαρροών. Πάντα όμως μένουν στο τραπέζι και τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, όπου σύμφωνα με τους υπολογισμούς μπορούν να προκύψουν ακόμη και απευθείας απολύσεις υπαλλήλων που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για Πάρι και Απόστολο!

ΠΑΣΟΚ Ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Β. Βενιζέλου ήταν έως πρόσφατα ο Π. Κουκουλόπουλος.
Και όχι μόνο. Ήταν εκ των πλέον εμπίστων του. Πολιτικοί φίλοι για πολλά χρόνια. Ο Πάρης στήριξε με πάθος τον Βενιζέλο στην εσωκομματική μάχη του 2007 με τον Γ. Παπανδρέου. Ήταν ο ατύπως επικεφαλής του επιτελείου του, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει όλα τα οργανωτικά.
Τον ακολούθησε και μετά την ήττα απ’ τον Γιώργο τότε. Ήταν πάντοτε δίπλα του. Πάλι ο συντονιστής του επιτελείου του. Και στα δύσκολα.
Όταν ο Β. Βενιζέλος επιτέλους κατάφερε να κερδίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό αναβάθμισε εσωκομματικά τον άλλοτε δήμαρχο Κοζάνης και στενό του φίλο. Ουσιαστικά του παρέδωσε τα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ, αν και το γεγονός αυτό δυσαρέστησε άλλους φίλους του (όπως την Τ. Αντωνίου ή τον Γ. Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος εγκατέλειψε τον Χρ. Παπουτσή για να στηρίξει τον Βενιζέλο να γίνει αρχηγός του Κινήματος).
Και αργότερα τον αναβάθμισε σε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Και όλα στις σχέσεις τους μέχρι πρόσφατα ήταν μέλι-γάλα.
Το κλίμα άρχισε να χαλάει μόλις ο Βενιζέλος του πρότεινε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, όταν συγκροτήθηκε η δικομματική κυβέρνηση. Αρνήθηκε. Και αρνήθηκε επειδή ο αρχηγός του του είχε τάξει τη θέση του υπουργού.
Όμως ο Βενιζέλος στο deal που έκανε με τον Σαμαρά και προκειμένου να κερδίσει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης υποχώρησε σε άλλα αιτήματά του, όπως το να προέρχεται απ’ το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός των Εσωτερικών.
Κι ο Πάρης είπε «εγώ δεν γίνομαι αναπληρωτής του Μιχελάκη»! Ο Βενιζέλος θύμωσε, αλλά το κλίμα δεν οξύνθηκε παραπάνω.
Όταν όμως κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο κι ο Κουκουλόπουλος άρχισε να
διαφοροποιείται κυρίως στο θέμα της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας, η μεταξύ τους ψυχρότητα εντάθηκε.
Και η πόλωση επήλθε μετά την καταψήφιση του σχετικού άρθρου του πολυνομοσχεδίου. Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ο ίδιος ο Βενιζέλος επιχείρησε να κάνει «μασάζ» στον Πάρη προκειμένου να αλλάξει γνώμη, πλην επί ματαίω!
 Ο Βενιζέλος είναι πλέον οργισμένος με τον έως πρόσφατα στενότατο συνεργάτη του. Και έχει δεχτεί εισηγήσεις να τον αντικαταστήσει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, με το επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατό όλη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο κι ο Πάρης να το παίζει… αντίσταση και να είναι μάλιστα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος»!
Η αντικατάστασή του θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Και σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει τα πυρά όλων σχεδόν των άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Διαφορετική περίπτωση αποτελεί ο Απ. Κακλαμάνης.
Ο παλαιότερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει ντε φάκτο κερδίσει το δικαίωμα της διαφοροποίησης.
Κάποιοι σύντροφοί του λένε μάλιστα, ότι «ο Απόστολος ξεπέρασε τα όριά του αποδεχόμενος συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., αυτός ο έχων καταβολές αντιδεξιές, οπότε ας μην του «μπαίνουμε» και πολύ»…
Ωστόσο και για τον Απόστολο υπάρχει σοβαρή δυσαρέσκεια. Και μάλιστα ορισμένοι εκ των τωρινών συνεργατών του Βενιζέλου (όπως για παράδειγμα ο εκπρόσωπος Τύπου Οδ. Κωνσταντινόπουλος) του ασκούν έντονη κριτική και αμφισβητούν αυτό το δικαίωμά του σε μια ιδιόμορφη εσωκομματική ασυλία!
Γενικά, το κλίμα στο πράσινο στρατόπεδο χαρακτηρίζεται  από κάμποσους μικρούς –προσώρας…- εμφυλίους…
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τα προϊόντα που μειώνεται ο ΦΠΑ 10%

Τη μείωση του στην εστίαση από το 23% στο 13% από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε, χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράςυποσχόμενος καλύτερες ημέρες για τον λαό. Η ανακοίνωση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση  χαιρετίστηκε από τους επαγγελματίες του κλάδου.
Τα προϊόντα που πρέπει πλέον να διατίθενται από την 1η Αυγούστου με ΦΠΑ 13% είναι:
- Τρόφιμα έτοιμα για φαγητό σε εστιατόριαταβέρνεςσούπερ μάρκετ κ.λπ.
Χυμοί φρούτων και λαχανικώνροφήματα όπως καφέςτσάι,σοκολάτααναψυκτικάαεριούχα νερά φυσικά ή, τεχνητά ανεξάρτητα από τον τρόπο πώλησης τους, δηλαδή χονδρική ή λιανική και ανεξάρτητα από τα σημεία πώλησης, δηλαδή σούπερ μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια, ταχυφαγεία.
- Υπηρεσίες εστίασης σε καφενείακαφετέριεςζαχαροπλαστεία,εστιατόριαψητοπωλείαοινομαγειρείααναψυκτήριασνακ μπαρ,γαλακτοπωλεία και καταστήματα διάθεσης catering.
Φαγητά σε πακέτο, αλλά και φαγητά που διατίθενται από καντίνες,κυλικεία σε γήπεδαμπαρ κινηματογράφων και θεάτρωνπιτσαρίες,κινέζικαγεύματα διαίτης ή υγιεινής διατροφήςσούπερ μάρκετ που παραδίδουν έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά και οι επιχειρήσεις πώλησης σάντουιτςτυροπιτώνσαλατών και λοιπόν παρόμοιων πρόχειρων γευμάτων ή σνακ.
Κατανάλωση γλυκών σε ζαχαροπλαστεία. Τα γλυκά που πωλούνται για κατανάλωση εκτός καταστήματος επιβαρύνονται ούτως ή άλλως με συντελεστή 13%.
- Υπηρεσίες εστίασης σε ξενοδοχεία και πακέτα διαμονής και διατροφής (διαμονή με πρωινό, διαμονή με πρωινό και γεύμα, all inclusive.
Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει ατόφια η μείωση κατά 10% στο λογαριασμό του κάθε πελάτη στην εστίαση και όχι να μπει στην «τσέπη» των ιδιοκτητών, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανησυχεί για κερδοσκοπικά παιχνίδια.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »