Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΕΩΝ "Αυτονομία για την Βόρειο Ήπειρο" - Η ρευστότητα στα Βαλκάνια επιστρέφει


Εξελίξεις οι οποίες υπερβαίνουν ακόμα και την ίδια την βούληση των ελληνικών κυβερνήσεων σε ότι αφορά την διεκδίκηση της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου συμβαίνουν αυτή την στιγμή στα Βαλκάνια.
Αυτή την στιγμή επίσημα η Σερβία ζητεί την αυτονόμηση της Μητρόβιτσα, αλλά και των Σέρβων της Βοσνίας. Οι Αλβανοί με ρελάνς ζητούν την αυτονόμηση του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, στα τεχνητά σύνορα με το Κόσοβο, αλλά και αυτονομία των Αλβανών του Τέτοβο στα Σκόπια.
Ισχυρές πλέον είναι και οι ελληνικές φωνές στην Βόρειο Ήπειρο που ζητούν αυτονομία, άσχετο αν στο υπουργείο Εξωτερικών κάνουν πως τις ακούνε. Μήπως είναι ώρα να τεθούν κάποια πραγματικά ζητήματα;
Τους ασκούς του Αιόλου, άνοιξε φυσικά η απόσχιση και η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου από την αλβανική μειονότητα της Σερβίας.
Η Σερβία επιμένοντας ακόμα και στα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν την ισοπέδωσή της από τους ΝΑΤΟΪκούς βομβαρδισμούς το 1999 εξ αιτίας της σύγκρουσης στο Κόσοβο (ή Κοσσυφοπέδιο για τους Σέρβους που είναι και η ιστορική κοιτίδα τους). Και τώρα που έχει επιτέλους μπει στο δρόμο της εθνικής ανάστασης και με την στήριξη της Ρωσίας, ανέδειξε εθνοκεντρική κυβέρνηση και προχωρά με συνέπεια στο εθνικό της σχέδιο.
Με αφετηρία την αρχή ότι η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η πλατφόρμα του Βελιγραδίου για το Κόσοβο προβλέπει τον τερματισμό του τεχνικού διαλόγου και τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την Πρίστινα και θέτει ως βασική αρχή των διαπραγματεύσεων τις “συνομιλίες πακέτο”, με ταυτόχρονη κατάθεση αιτήματος αυτονομίας ή ανεξαρτητοποίησης της σερβικής περιοχής της Μητρόβιτσα στο βόρειο Κόσοβο.
Σύμφωνα με το σχέδιο  σχέδιο της πλατφόρμας για το Κόσοβο, που παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.
Στη νέα "Λευκή Βίβλο" της σερβικής εθνικής πολιτικής αναφέρεται ότι το Βελιγράδι θα ζητήσει την αυτονομία όλων των σερβικών κοινοτήτων της επαρχίας, στο μοντέλο της Καταλονίας, αλλά και να δοθεί καθεστώς ανάλογο μ' αυτό του Βατικανού στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.
"Η σερβική κυβέρνηση, με στόχο την προάσπιση των κρατικών της συμφερόντων, σταματά τη σύναψη περαιτέρω τμηματικών συμφωνιών με τους προσωρινούς θεσμούς της Πρίστινας, στο πλαίσιο του τεχνικού διαλόγου, καθώς αυτές οι συμφωνίες οδηγούν στην αλλαγή των κρατικών υποθέσεων στην περιοχή προς όφελος των προσωρινών θεσμών στην Πρίστινα και αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της Σερβίας στον υψηλού επιπέδου πολιτικού διάλογο σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση των συνθηκών που σχετίζονται με την ασφάλεια", αναφέρεται- μεταξύ άλλων -στην πλατφόρμα.
 Η πλατφόρμα εμμένει στη συγκρότηση μίας Αυτόνομης Κοινότητας Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο που θα προβλέπει την εδαφική αυτονομία τεσσάρων δήμων στο βόρειο Κόσοβο και άλλων δήμων, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία (π.χ.  Γκρατσάνιτσα, Στρπτσε, Γκόρα κ.ο.κ.). Αυτοί οι δήμοι θα αποτελούν μία ξεχωριστή περιοχή στο πλαίσιο της επαρχίας (ενν. Κόσοβο), τονίζεται στο έγγραφο.
Σημειώνεται ακόμη ότι στόχος του Βελιγραδίου είναι η αποστρατικοποίηση του Κοσόβου και η μετατροπή του σε αποστρατικοποιημένη ζώνη, όπου οι μόνες ένοπλες δυνάμεις θα είναι η αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης και μίας αυτόνομης αστυνομικής αρχής στο πρότυπο της Καταλονίας.
 Οι εγγυητές της ασφάλειας της αποστρατικοποιημένης Αυτόνομης Επαρχίας του Κοσόβου- κατά το σχέδιο -θα μπορούσαν να είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUROCORPS), ο Στρατός της Σερβίας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας.
Το Βελιγράδι ζητά, επίσης, επιπρόσθετα κονδύλια από το σερβικό προϋπολογισμό για την Αυτόνομη Κοινότητα Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο και εγγύηση της αυτονομίας στη βάση των υψηλότερων νόμων του Κοσόβου και με τη στήριξη των διεθνών αξιωματούχων. Προτείνει, επίσης, το διαχωρισμό του Κοσόβου σε μία σειρά περιφερειών, με την Αυτόνομη Κοινότητα Σερβικών Δήμων ν' αποτελεί ξεχωριστή περιφέρεια.
 Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός από την αυτονομία των τεσσάρων δήμων στο βόρειο Κόσοβο, ζητείται επιπλέον αυτονομία για τους δήμους Γκρατσάνιτσα, Στρπτσε, Γκόρα καθώς και για άλλους με πλειοψηφούντα τον σερβικό πληθυσμό, καθώς και ειδικό καθεστώς για τους αγροτικούς θύλακες.
 Η πλατφόρμα αναφέρει ακόμη ότι σημείο έναρξης για τον καθορισμό της περιοχής η οποία θα απολαμβάνει αυτό το ειδικό καθεστώς, ιδιαίτερα εκτός των αστικών κέντρων, θα είναι η εθνοτική της δομή “πριν από την εθνοκάθαρση”, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.
 Η αυτονομία αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει πραγματική δικαιοδοσία στους τομείς της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, των δημόσιων υπηρεσιών πληροφόρησης, της περιβαλλοντικής προστασίας, του αστικού σχεδιασμού, της γεωργίας, της δασοπονίας, της αλιείας, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της οικονομικής πολιτικής, της δικαιοσύνης, των εσωτερικών υποθέσεων, του ορυκτού πλούτου κ.ο.κ.
 Μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα προβλέπει ακόμη ότι η Αυτόνομη Κοινότητα Σερβικών Δήμων θα μπορεί ν' αποφασίσει ανεξάρτητα για τη χρήση των συμβόλων της (σημαία, ύμνος κ.λπ.) ενώ ο νόμος, σε επαρχιακό επίπεδο, είναι αυτός που θα ορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη χρήση των συμβόλων της επαρχίας.
 Η Αυτόνομη Κοινότητα Σερβικών Δήμων θα πρέπει, επίσης, να έχει το δικό της κοινοβούλιο και εκτελεστικό συμβούλιο που θα πρέπει να φέρει εις πέρας όλες τις παραπάνω αρμοδιότητες.
 Η πλατφόρμα προβλέπει ακόμη μία ειδική σχέση ανάμεσα στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τους προσωρινούς, όπως αναφέρεται, θεσμούς του Κοσόβου, στη βάση της οποίας θα υπάρχουν διεθνείς εγγυήσεις για την περιουσία και τις δράσεις της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσοβο.
Τα Βαλκάνια αποκτούν πάλι την ρευστότητα των αρχών της δεκαετίας του '90, όπου η Ελλάδα απώλεσε την ευκαιρία αύξησης της εδαφικής της κυριαρχίας μέχρι το Μοναστήρι το 1992-1993 (σχέδιο τεσσάρων Εθνών), αλλά και απώλεσε δικαιώματα της μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο...
Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Eπιστολή “βόμβα” προς τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, απο αγανακτισμένη Ελληνίδα !!!

“ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΙΣ “Ε.Δ.” ΕΝΕΡΓΟΥΣ & ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ,
Εάν δεν μπορείτε εσείς οι Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Πτέραρχοι, που έχετε τη δύναμη των όπλων στα χέρια σας, τότε ποιος μπορεί;;; Κάντε τους εφιάλτες πολιτικούς να σας φοβούνται!!!

Μην αναγκάσετε το λαουτζίκο να επαναστατήσει, διότι τότε οι καταστάσεις θα είναι ανεξέλεγκτες, με άμεσο κίνδυνο για το διαμελισμό της χώρας. Ήδη οι λαθρομετανάστες....
καιροφυλακτούν  και περιμένουν την εντολή από το ΝΑΤΟ για να δράσουν.
Οι Ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες είναι η Λεγεώνα των ξένων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Είναι ο Στρατός του ΝΑΤΟ. Ήδη μας έδωσαν ένα μάθημα με τη δημόσια προσευχή στην ομόνοια, και στα προπύλαια του Πανεπιστημίου προ καιρού. Μας δηλώνουν ότι έχουν κάνει κατοχή τη πατρίδα μας. Ο εχθρός ευρίσκεται εντός των πυλών, με τη προστασία του ΝΑΤΟ, και των προδοτών πολιτικών.
Γιαυτό το σκοπό τους έφεραν εδώ…….
Αμέσως καλέστε τη Ρωσία να κατέβει κάτω, και να παραχωρήσετε βάσεις, αεροδρόμια, & Ναυστάθμους, στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ανά την επικράτειαν, με όρο την εγγύηση της Εδαφικής μας ακεραιότητος, και εθνικής μας κυριαρχίας. Με όρο την ασφάλεια της χώρας.
Να ζητήσετε άμεσα από τη Ρωσία να διακηρύξει διεθνώς, ότι επίθεση κατά της Ελλάδος, θα σημάνει επίθεση κατά της Ρωσίας.
Να καλέσετε το πρόεδρο ΠΟΥΤΙΝ για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, για σύσφιξη των φιλικών σχέσεων.
Δεν έχουμε άλλη λύση, αφού η Σιωνιστική Δύση μας βλέπει σαν εχθρούς, το Δόγμα, «Ανήκομεν στη Σιωνιστική Δύση», απέτυχε παταγωδώς. Οι «Σύμμαχοι» μας κατάστρεψαν!!! “

Με εκτίμηση Ντινα Ντεμου


http://cretanpatriot.wordpress.com
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Πριν λίγο η αυθεντική λίστα Λαγκάρντ στα χέρια οικονομικών εισαγγελέων

Φωτογραφία για Πριν λίγο η αυθεντική λίστα Λαγκάρντ στα χέρια οικονομικών εισαγγελέωνΣτα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκεται πλέον η Λίστα Λαγκάρντ, την οποία παρέδωσε πριν από λίγο ο Γιάννης Στουρνάρας. Πρόκειται για τη λίστα που είχε ζητήσει ο υπουργός από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συγκριθεί αυτή η λίστα με εκείνη που παρέδωσε στους εισαγγελείς ο κ. Βενιζέλος. Άνθρωποι του υπουργείου μετέβησαν στο Παρίσι και παρέλαβαν την «αυθεντική» λίστα.

 
Tromaktiko
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δηλωμένος κομμουνιστής (!) ο πολέμιος της Χρυσής Αυγής Παύλος

Φωτογραφία για Δηλωμένος κομμουνιστής (!) ο πολέμιος της Χρυσής Αυγής ΠαύλοςΕίναι δυνατόν να συνάδει η Ορθοδοξία με την αθεΐα και τον κομμουνισμό;

Οπαδός της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ήταν στα νιάτα του ο 55χρονος Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος Ιωάννου, που έχει αναλάβει εργολαβικά να πείσει τους Χριστιανούς ότι θα καταλήξουν στην Κόλαση, αν ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή! Το ομολόγησε ο ίδιος το περασμένο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη που μεταδόθηκε από την ΝΕΤ. Αμέσως μετά την Μεταπολίτευση, ο σύντροφος Ιωάννου ήταν ιερέας στο Μαντούδι της Εύβοιας και η τοπική αστυνομία τον παρακολουθούσε επειδή έκανε συνέχεια παρέα με Αναρχοαριστερούς: «Και οι δύο ψάλτες μου στην εκκλησία ήταν Αριστεροί», δήλωσε με υπερηφάνεια ο Άγιος Σιατίστης στον Κοττάκη!

Ο δεδηλωμένος κομμουνιστής Παύλος Ιωάννου, επανέλαβε και στην ΝΕΤ την επίθεσή του στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλωθεί η Εκκλησία από τους Νεοειδωλολάτρες κι ότι όποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, δεν μπορεί να είναι Χριστιανοί. Αντίθετα, Χριστιανοί μπορούν να είναι όσοι ψηφίζουν ΚΚΕ, Σύριζα και Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά!

Ξεπερνώντας τον εαυτό του, ο Άγιος Σιατίστης δήλωσε στην ΝΕΤ πως καθόλου δεν τον πειράζει που ο επικεφαλής του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας δεν έχει παντρευτεί την γυναίκα των δύο του παιδιών, Περιστέρα Μπαντζάνα και δεν θέλει να βαφτίσει τα δύο του παιδιά! Τέλος, ο Μητροπολίτης Παύλος επιτέθηκε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, γιατί έχει απύλωτο στόμα και έβρισε χυδαιότατα τον Αλβανό σκηνοθέτη του Corpus Christi, Λαέρτη Βασιλείου.

Αν και μερικοί συναγωνιστές μας είναι αθυρόστομοι... Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου, γι΄αυτά που ακούμε από κάποιους ιεράρχες μας.

"Κοινός Νούς" - Εφημερίδα "Στόχος"
Eglimatikotita
newsnow 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντικαρκινική Σύνθεση

Σούπερ Συνταγή: Ελιξήριο: Αντικαρκινική Σύνθεση
Reishi για υγεία σε όλα τα επίπεδα
Αγαπητοί φίλοι, αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο Ελιξήριο της σειράς των Σούπερ Συνταγών που σας υποσχεθήκαμε...
Εδώ θα βρείτε το Ελιξήριο της Μακροζωίας και εδώ το Ελιξήριο του Ανοσοποιητικού Συστήματος =================================================
Σύνθεση Reishi – Shiitake
Προσαρμοστική, τονωτική για το αναοσοποιητικό σύστημα.
Υποστηρίζει τα νεύρα και τη μεταβολική λειτουργία σε περιόδους υψηλού στρές ειδικά για άτομα που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από εκείνη που παίρνουν γνωστά σαν προσωπικότητες τύπου Α. Αντικαρκινικό – περιορίζει την πιθανότητα όγκων.
Αυξάνει τη μακροζωία.. αντιγηραντικό.
Αξίζει τον κόπο .. να αναφέρω λίγα λόγια για την ιστορία τους...
The Mushroom Therapies - Reishi, shiitake λοιπόν, με περίοπτη θέση στην αρχαία κινεζική ιατρική εθεωρείτο.... ότι παρέτειναν τη ζωή και χάριζαν διαρκή νεότητα.
Τα μανιτάρια reishi - shiitake έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, όπου θεωρούνται από τα πιο ευεργετικά φυτικά φάρμακα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και την αντοχή σε ασθένειες όπως ο καρκίνος… Ο «ιατρικός μύκητας» reishi ήταν σεβαστός από καιρό ως μη τοξικό τονωτικό που προάγει την μακροζωία.
Λίγα λόγια για τα μανιτάρια αυτά.. Τα θαυματουργά αυτά μανιτάρια φυτρώνουν μόνο σε ξύλο οξιάς και καλλιεργούνται εργαστηριακά σε άχυρο και πριονίδια.
Η ευεργετική τους δράση είχε ανακαλυφθεί από Ασιάτες γιατρούς γύρω στο 1500 πΧ, οι οποίοι σε γραπτά τους ανέφεραν, ότι δίνει ενέργεια, θεραπεύει τα κρυολογήματα και εξαφανίζει τα παράσιτα από τον οργανισμό .
Σε νεότερες – σύγχρονες μελέτες φάνηκε, ότι τα "χαρίσματα" των μανιταριών αυτών είναι περισσότερα και πολύ πιο σημαντικά. Έτσι, σήμερα, μετά από σειρά μελετών γνωρίζουμε, ότι τα εν λόγω μανιτάρια λόγω του πολυσακχαρίτη lentinan, που διαθέτουν μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου του μαστού, αλλά και να επιβραδύνει σημαντικά τις ηπατικές μεταστάσεις.
Επίσης, φαίνεται να έχουν, εξίσου θεραπευτικές ιδιότητες και στις περιπτώσεις καρκίνου του πεπτικού συστήματος, του προστάτη, του μαστού και του τράχηλου της μήτρας, ενώ δε λείπουν και αναφορές, που το θέλουν να δρα και ως αντιθρομβωτικός παράγοντας.
Μάλιστα, ο lentinan έχει εγκριθεί ως αντικαρκινικό φάρμακο, ενώ στην Ιαπωνία χορηγείται ήδη σε ενέσιμη μορφή και είναι το όγδοο σε πωλήσεις στην κατηγορία του. Που μπορείτε να τα βρείτε; Παντού πλέον! Κάντε μια αναζήτηση στην Google με τις ονομασίες και θα βρείτε άφθονες πηγές στην Ελλάδα. Mπορείτε να το καταναλώσετε όπως θέλετε είτε ψημένο είτε βρασμένο αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι ως έγχυμα .
Σύνθεση εγχύματος
Μανιτάρι Reishi (Ganoderma iucidum)
Προσαρμοστικό, χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει από τα αποτελέσματα του στρές. Δυναμώνει την καρδιά, προστατεύει το ήπαρ, καλμάρει τα νεύρα. Ομαλοποιεί την πίεση του αίματος. Εμποδίζει την εκκριση ισταμίνης ανακουφίζοντας τη φλεγμονώδει αλλεργική αντίδραση. Στηρίζει τη λειτουργία των επινεφριδίων. Τονώνει το ανοσοποιητικο σύστημα. Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρατος . Αντικαρκινογόνο, αντιβακτηριακό..
Mανιτάρι Shiitake (Lentiinus edodes)Προσαρμοστικό. Αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης περιορίζοντας έτσι την πιθανότητα όγκων. Αντι-ικό.
 Βοηθά το σώμα να αποβάλει την παραπανίσια χοληστερίνη..
Γκότου Κόλα, φύλλα (Centella asiatica)Αυξάνει τη διανοητική αντοχή, κατκαπραύνει την κατάθλιψη βελτιώνει τη μνήμη προαγάγει μακροζωία. Αυξάνει την ενεργητικότητα και την αντοχή.
 Al Zaro
Καλή σας χρήση!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗ ΦΟΡΑ


 alttherapy
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πρόεδρος Σκοπίων για το όνομα της χώρας του

Σκόπια.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας τους προς τους βουλευτές στο κοινοβούλιο, αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, και στο όνομα της χώρας.

Ο Ίβανοφ τόνισε ότι μια κοινά αποδεκτή λύση για το όνομα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς απαιτήσεις τελεσιγράφου που έρχονται σε αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα και την ταυτότητα της χώρας.

Ο καθένας έχει  την αίσθηση το που ανήκει και πρέπει να είναι ελεύθερος να το εκφράζει αυτό. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι ακέραια και πρέπει να γίνει σεβαστή, είπε ο Ίβανοφ.

«Κάθε πολίτης, κάθε γειτονικής χώρας, ας αισθάνεται με τον τρόπο που επιθυμεί. Αλλά είναι απαράδεκτο να μας κάνουν να αισθανόμαστε όπως θέλουν αυτοί», τόνισε ο σκοπιανός πρόεδρος.

«Πάντα αντιδρούσαμε και θα συνεχίσουμε να αντιδράμε όταν προσβάλλεται  κάθε πτυχή της ταυτότητάς  μας, επειδή η ταυτότητα ανήκει στις κατηγορίες για τις οποίες δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με κανέναν.

»Αυτό που κανείς στον κόσμο δεν θέλει να διαπραγματευθεί και εμείς δεν θα διαπραγματευθούμε.

»Εμείς πάντοτε πιστεύουμε και εφαρμόζουμε στην πράξη τη θέση ότι ο διάλογος είναι απαραίτητος, ειδικά στις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες σχέσεις έχουν διπλή κατεύθυνση και την οποία πρέπει να βοηθούμε και όχι να παρεμποδίζουμε. Εν γένει είμαστε ανοικτοί στους γείτονες και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.

Οι χρεώσεις που μας καταλογίζουν είναι απαράδεκτες σχετικά έναν πιθανό αλυτρωτισμό και εθνικισμό που προέρχεται από τα Σκόπια.

»Καλώ λοιπόν να μην δημιουργούμε  μια ψευδή εικόνα της κατάστασης των σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή.

Η πραγματική εικόνα είναι ότι η ‘μακεδονική’ κοινωνία δεν έχει κανέναν πρόβλημα με καμία γειτονική κοινωνία».

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Виножито"- Βινοζίτο: Η ελληνική θέση κινείται προς την «αντι-μακεδονική» πολιτική

Σύμφωνα με το σλαβικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο»- Βίνοζίτο, στην Ελλάδα παρατηρείται μια αρνητική αλλαγή σε σχέση με τα Σκόπια, όπως μετέδωσε το σκοπιανό Νέτπρες.


«Υπάρχουν αλλαγές στην ελληνική θέση με ακόμη πιο εθνικιστικές και «αντι-μακεδονικές»  πολικές και στο ίδιο μοτίβο  βρίσκεται και η Βουλγαρία, είπε ο Πάβλε Βοσκόπουλος – Φιλίποφ του σλαβικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο»,  στην Ελλάδα.

Ο Βοσκόπουλος- Φιλίποφ αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία έχουν πολλές φορές  δείξει ενότητα ενάντια στα συμφέροντα των Σλάβων της Μακεδονίας και η Βουλγαρία έχει συμφωνήσει να γίνει το μέσο που θα υπονομεύσει τη σταθερότητα του Σκοπιανού κράτους με τους πολιτικούς μαριονέτες της και η Ελλάδα θα σιγοντάρει σε διεθνές επίπεδο, ως ανώτερο μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας κατά των Σκοπίων, σχετικά με την ταινία «Το τρίτο Ημίχρονο» που αναφέρεται σε γεγονότα στα κατεχόμενα εδάφη  της σημερινής πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας από τη Βουλγαρία. Η  Βουλγαρία κατά κανόνα είχε εργαστεί την ναζιστική εποχή για την εξόντωση του εβραϊκού λαού. Ο πρωθυπουργός (της Βουλγαρίας) πρέπει να ντρέπεται που ομιλεί έτσι, σε μια προσπάθειά του να λογοκρίνει την κινηματογραφική τέχνη και θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον εβραϊκό λαό και να μιμηθεί τη συμπεριφορά της Μέρκελ σε αυτό το πλαίσιο», είπε ο Φιλίποφ-Βοσκόπουλος.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εύχεται καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος 2013


Επίσης ενημερώνει στα μέλη του πως τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι κλειστά από 23-12-2012 έως 05-01-2013 λόγω εορτών.

 


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος
Διαβάστε περισσότερα » »

Εργοστάσιο συσκεύαζε τσιγάρα-μαϊμού


Κανονική… καπνοβιομηχανία  είχε στήσει ένα κύκλωμα λαθρεμπόρων σε ένα παράνομο εργοστάσιο στη Νέα Μπάφρα Σερρών, όπου έφτιαχνε τσιγάρα με λαθραίο καπνό από τη Βουλγαρία, τα συσκεύαζε σε κούτες «μαϊμού» και τα διοχέτευε σε ανυποψίαστους καταναλωτές ως γνήσια, χωρίς φυσικά την ταινία  του ειδικού φόρου κατανάλωσης!

«Εγκέφαλοι» της λειτουργίας του παράνομου εργαστηρίου ήταν ένα ζευγάρι 47χρονων Ελλήνων, που είχαν εγκαταστήσει από τον Οκτώβριο στην αποθήκη τους συσκευές κοπής και αποξήρανσης καπνού και παρασκευής τσιγάρων σε τσιγαροσωλήνες με ενδείξεις διαφόρων εταιρειών, οι οποίοι δεν κυκλοφορούν νόμιμα στην ελληνική αγορά και τους προμηθεύονταν από την Βουλγαρία μαζί με κούτες από τις ίδιες μάρκες. Οι κούτες των 100 ή 200 πακέτων που έφεραν εξωτερικά πλαστά σήματα εταιρειών, πωλούνταν ως γνήσιες προς 10 και 20 ευρώ, ενώ ο καπνός πουλιόταν χύμα προς 15 ευρώ κάθε νάιλον συσκευασίες των 500 γραμμαρίων χωρίς ενδείξεις.
Μαζί τους συνελήφθησαν μια 77χρονη γυναίκα και ένας 28χρονος, ενώ κατασχέθηκαν 176,70 κιλά κατεργασμένου – τριμμένου καπνού, 276 συσκευασίες κατεργασμένου και τριμμένου καπνού βάρους 500 γραμμαρίων καθεμία, πλήθος κουτιά συσκευασίας με λαθραία τσιγάρα και φίλτρα με ή χωρίς καπνό, άδειες κούτες συσκευασίας, έξι δοχεία με αρωματικό έλαιο των πέντε λίτρων το καθένα, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, διάφορα υλικά συσκευασίας και μηχανολογικός εξοπλισμός για την κοπή του καπνού και την παρασκευή τσιγάρων.
Από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους που θα καταλογιστούν από το Τελωνείο Σερρών, το ελληνικό δημοσίου υπέστη σημαντική ζημία. Σε βάρος των… καπνοβιομήχανων σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία, παράβαση των νόμων περί σημάτων και περί αθέμιτου ανταγωνισμού, πλαστογραφία και απάτη και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Βουλή «ψάχνει» τον Παπακωνσταντίνου και για τις δουλειές της ανακύκλωσης


Στη Βουλή διαβιβάστηκε κατά του κ. Γιώργου , η οποία σχηματίστηκε μετά από μήνυση της εταιρείας «Ανταποδοτική » που  κατηγορεί τον πρώην υπουργό για «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στον τομέα ανακύκλωσης».

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» τον Φεβρουάριο 2012 και σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα ο κ. Παπακωνσταντίνου «επιστρατεύτηκε» για να «χειραγωγήσει» τον τομέα ανακύκλωσης, υπερ συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Αρκετές εταιρίες τον κατηγόρησαν ότι «προωθεί» προϊόντα συγκεκριμένης εταιρίας και είναι ενδεικτικό ότι σε δελτίο τύπου – απάντηση στα δημοσιεύματα – έσπευσε να προαναγγείλει το αποτέλεσμα των σχετικών ελέγχων που μιλούσαν για «διαφανείς διαδικασίες» πριν ακόμα αυτοί ολοκληρωθούν.
Πέραν αυτών, να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι κ.κ. Γιάννης Ματζουράνης και Φαήλος Κρανιδιώτης συνέταξαν αναφορά προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη στην οποία ανέφεραν: «η μονότονη επανάληψη των ιδίων συκοφαντικών ισχυρισμών από το μηνυόμενο αποκαλύπτει ότι εκτελείται «συμβόλαιο» με προδιαγεγραμμένους στόχους, που κατατείνουν στη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού με την -κατ’ ουσίαν και επί του παρόντος- απαγόρευση μείωσης των τιμών των εισφορών των υπόχρεων διαχειριστών με πρόσχημα … ευρήματα μηδέποτε διενεργηθέντος ελέγχου επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος και επ’ ωφελεία ιδιωτικών συμφερόντων» .

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ορισμός "ελεύθερης βοσκής"

Αυγό: Φάρμακο ή Δηλητήριο, ανάλογα με τον τρόπο που θα το φάτε

Ο ορισμός “ελεύθερης βοσκής” είναι τέτοιος ώστε η εμπορική βιομηχανία αυγών μπορεί να έχει φάρμες με βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να εξακολουθεί να αποκαλεί τα αυγά “ελευθέρας βοσκής”, παρά το γεγονός ότι η διατροφή των πουλερικών δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα αποκαλούσαμε φυσικό..

Αληθινά αυγά ελεύθερης βοσκής είναι από κότες που περιφέρονται ελεύθερα στην ύπαιθρο σε ένα λιβάδι όπου καταναλώνουν τη φυσική τροφή τους, η οποία περιλαμβάνει σπόρους, πράσινα φυτά, έντομα και σκουλήκια.

Οι μεγάλες εμπορικές εγκαταστάσεις αυγών στεγάζουν συνήθως δεκάδες χιλιάδες πουλερικά και κάποιες φορές ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Προφανώς δεν μπορούν να επιτρέψουν σε όλα να…
βόσκουν ελεύθερα.

Αυτές οι περιορισμένου τύπου εκτροφής πουλερικών εγκαταστάσεις, επίσης γνωστές ως CAFO, αποτελούν την συντριπτική πηγή των εμπορικών διαθέσιμων αυγών στην αγορά.
Ο σαθρός αυτός ορισμός της «ελευθέρας βοσκής» επιτρέπει σε τέτοιες εταιρείες να πωλούν τα προϊόντα τους ως ελεύθερης βοσκής, Παρακαλώ όμως λάβετε σοβαρά υπόψη ότι μια κότα που έχει μείνει έξω σε ένα άγονο έδαφος για πολύ λίγα λεπτά την ημέρα, και τρέφεται από ένα μόνο είδος καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακόσπορου και με γεύματα που περιλαμβάνουν συνθετικά πρόσθετα δεν είναι ελευθέρας βοσκής κότα, και απλά δεν θα παράξει τα ίδια αυγά και δεν θα παράξει την ίδια ποιότητα αυγών όπως μια άλλη κότα που τρέφεται φυσικά.

Τα αυγά ελεύθερης βοσκής είναι πιο θρεπτικά

Το 2007, το Mother Earth News έκανε ανάλυση και κατέδειξε σαφώς τις διατροφικές διαφορές μεταξύ αυγών από ελευθέρας βοσκής όρνιθες και εμπορικά εκτρεφομένων ορνίθων. Η διαφορά αυτή δεν είναι μια περιστασιακή απροσδόκητη εξέλιξη – είναι το φυσικό και αναπόφευκτο αποτέλεσμα της διατροφής της ωοτόκας κότας. Σε σύγκριση με τα βιομηχανοποιημένα, τα αυγά ελευθέρας βοσκής περιέχουν:
1/3 λιγότερη χοληστερόλη
2/3 περισσότερη βιταμίνη Α
3 φορές περισσότερη βιταμίνη Ε
1/4 λιγότερο κορεσμένο λίπος
2 φορές περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά
7 φορές περισσότερο β-καροτένιο

Πού και Πώς να βρείτε υψηλής ποιότητας αυγά ελεύθερης βοσκής

Η καλύτερη πηγή σας για τα νωπά αυγά είναι ένας τοπικός αγρότης. Εάν ζείτε σε μια αστική περιοχή, η επίσκεψη σε ένα τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής ή βιολογικών προϊόντων είναι συνήθως ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρείτε υψηλής ποιότητας αυγά
(κι αυτό με κάποια επιφύλαξη).

Πέρα από αυτό, μπορείτε να δείτε εάν τα αυγά είναι ελεύθερης βοσκής από το χρώμα του κρόκου τους. Οι κότες ελεύθερης βοσκής παράγουν αυγά με έντονο φωτεινό πορτοκαλί κρόκο, ενώ ο άτονος, υποκίτρινος κρόκος είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι παίρνετε αυγά από κότες που ζουν σε κλωβοστοιχίες.

Πώς να τρώτε τα αυγά σας για να έχετε το μέγιστο όφελος στην υγεία σας
Οι δημόσιοι οργανισμοί υγείας συμβουλέυουν να μαγειρεύετε καλά τα αυγά για να μειωθεί ο κίνδυνος της σαλμονέλας, αλλά τα ωμά αυγά είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας.

Ενώ αυτή μπορεί να ακούγεται σαν μία τρομακτική πρόταση για πολλούς, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κίνδυνος της σαλμονέλας προέρχεται από κοτόπουλα που ζουν υπό ανθυγιεινές συνθήκες. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν κανόνα για τα CAFO, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο για τα μικρά βιολογικά αγροκτήματα. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη από τη βρετανική κυβέρνηση διαπίστωσε ότι το 23% από τις φάρμες με κλωβοστοιχίες ήταν θετικές στη σαλμονέλα, σε σύγκριση με το μόλις πάνω από 4% των οικολογικών εκτροφείων και 6,5% των ελεύθερης βοσκής κοπαδιών.

Έτσι, εφ ‘όσον παίρνετε φρέσκα αυγά, ο κίνδυνος να αρρωστήσετε από ένα ωμό αυγό είναι ελάχιστος. Σύμφωνα με μια μελέτη του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, από τα 69 δισεκατομμύρια αυγά που παράγονται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 2,3 εκατ. έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα, πράγμα που ισοδυναμεί με ένα μόνο αυγό για κάθε 30.000.

Ενώ τα αυγά είναι συχνά ένα από τα πιο αλλεργιογόνα τρόφιμα, πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι είναι συνήθως υπερβολικά πολύ μαγειρεμένα. Η θέρμανση της πρωτεΐνης του αυγού αλλάζει στην πραγματικότητα το χημικό του σχήμα και αυτή η στρέβλωση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αλλεργίες. Εάν καταναλώνετε αυγά σε ακατέργαστη μορφή, η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργίας σχεδόν εξαφανίζεται.

Πιστεύω επίσης ότι η κατανάλωση ωμών αυγών βοηθά στη διατήρηση πολλών θρεπτικών συστατικών, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, τα οποία είναι ισχυρά στοιχεία πρόληψης για την χρόνια εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία είναι η πιο κοινή αιτία τύφλωσης.

Εάν ωστόσο επιλέξετε να μην τρώτε τα αυγά σας ωμά, προσπαθήστε να τα φάτε μελάτα. Με το να κάνετε τα αυγά σας σφιχτά οξειδώνετε στην πραγματικότητα την χοληστερόλη στον κρόκο του αυγού. Αν έχετε υψηλή χοληστερόλη αυτό μπορεί πραγματικά να είναι ένα πρόβλημα, δεδομένου ότι η οξειδωμένη χοληστερόλη μπορεί να σας προκαλέσει ποικίλα
θέματα υγείας.

Προειδοποιητική Σημείωση για τις έγκυες γυναίκες

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι υπάρχει κίνδυνος στην κατανάλωση ολόκληρου του ωμού αυγού, αν είστε έγκυος. Η ανεπάρκεια βιοτίνης είναι ένα συχνό πρόβλημα και η κατανάλωση ωμού αυγού μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Εάν είστε έγκυος, έχετε δύο επιλογές:

1.Εξεταστείτε για να δείτε εάν έχετε ανεπάρκεια βιοτίνης. Αυτό γίνεται αντιληπτό μέσω της ουρικής απέκκρισης 3-υδροξυϊσοβαλερικό οξύ (3-ΗΙΑ), το οποία αυξάνει, ως αποτέλεσμα της μειωμένης δραστηριότητας της βιοτίνης, το εξαρτώμενο ένζυμο methylcrotonyl-ΟοΑ καρβοξυλάσης.

2.Εναλλακτικά, πάρτε ένα συμπλήρωμα βιοτίνης, ή καταναλώστε μόνο τον κρόκο.
Τα αυγά δεν θα βλάψουν τη καρδιά σας

Υπάρχει μια μεγάλη παρανόηση ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα όπως είναι τα αυγά και τα κορεσμένα λιπαρά για να προστατευτεί η καρδιά σας. Ενώ είναι αλήθεια ότι τα ζωικά λίπη περιέχουν χοληστερόλη, αυτό δεν είναι απαραίτητα ένας κίνδυνος για την υγεία. Όπως έχω πει πολλές φορές, το σώμα σας χρειάζεται τη χοληστερόλη, και το να κατεβάζετε τεχνητά τις τιμές της είναι σχεδόν πάντα πολύ περισσότερο κακό παρά καλό.

Κάθε κύτταρο στο σώμα σας χρειάζεται τη χοληστερόλη. Βοηθά στην παραγωγή κυτταρικών μεμβρανών, των ορμονών, της βιταμίνης D και των χολικών οξέων που βοηθούν να χωνευτεί το λίπος. Η χοληστερόλη βοηθά επίσης στο σχηματισμό των αναμνήσεων και είναι ζωτικής σημασίας για τις νευρολογικές σας λειτουργίες. Με άλλα λόγια, η διαιτητική χοληστερόλη είναι φίλος σας, όχι εχθρός σας.

Εκτός αυτού, πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι τα αυγά δεν έχουν σχεδόν τίποτα να κάνουν με την αύξηση της χοληστερόλης ούτως ή άλλως. Για παράδειγμα, έρευνα που δημοσιεύεται στο International Journal of Cardiology έδειξε ότι, υγιείς ενήλικες, τρώγοντας καθημερινά αυγά, δεν είχαν καμία αρνητική επίδραση στην λειτουργία του ενδοθηλίου, ενός μέσου μέτρησης του καρδιακού κινδύνου, ούτε και στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης.


http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5558.html 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ΥΠΕΚΑ βάζει πλαφόν στα καυσόξυλα που θα επιτρέπεται να κοπούν.

Να μπει πλαφόν στις ποσότητες καυσόξυλων που θα επιτρέπεται να κόβουν οι πολίτες από τα δάση, ζητεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με εγκύκλιο προς τις δασικές αρχές, προκειμένου να προστατευθούν τα δάση αλλά και να δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης όσο το δυνατόν περισσότερων δικαιούχων.

Το ΥΠΕΚΑ ζητεί, επίσης, να τεθούν κανόνες ως προς το είδος της ξυλείας και τα σημεία που θα επιτρέπεται η υλοτομία, ώστε να μπορεί να γίνεται έλεγχος, καθώς και να περιοριστούν οι δικαιούχοι στους μόνιμους κατοίκους ορεινών οικισμών. Επικαλείται δε, συνεχή γραπτά και προφορικά αιτήματα πολιτών από όλη τη χώρα, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, που έχει σαν αποτέλεσμα αυξημένες ανάγκες σε καυσόξυλα των κατοίκων ορεινών οικισμών, για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών.

Η στροφή των καταναλωτών σε παραδοσιακές μεθόδους θέρμανσης παρατηρείται όχι μόνο στην Περιφέρεια αλλά και στα αστικά κέντρα, όπου η ζήτηση για καυσόξυλα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου θέρμανσης.

Το ΥΠΕΚΑ ζητάει αναλυτικά από τις κατά τόπους δασικές αρχές να εκδώσουν Δασικές Αστυνομικές Διατάξεις με τις εξής ρυθμίσεις:

Καυσόξυλα: Να περιγράφονται συγκεκριμένα η ξυλεία που επιτρέπεται να συλλεχθεί. Κατά προτεραιότητα επιτρέπεται η συλλογή καυσοξύλων από δέντρα κατακείμενα, στρεβλά, κλπ. σε ξερή ή χλωρή κατάσταση και δευτερευόντως (εφόσον υπάρχει η δυνατότητα) η υλοτομία ιστάμενων και χλωρών δέντρων ακατάλληλων για την παραγωγή τεχνικής ξυλείας. Να αποτραπεί καταστροφή ή υλοτομία δένδρων τα οποία κρίνεται ότι είναι σημαντικά για την διατήρηση της βιοποικιλότητας και την διατήρηση και ανάπτυξη της άγριας πανίδας.

Δικαιούχοι: Να ορίζονται οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν (για παράδειγμα κάτοικοι συγκεκριμένων κοινοτήτων με βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο δήμο).

Θέσεις: Θα πρέπει να υποδεικνύονται συγκεκριμένες θέσεις από τις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να συλλέξουν καυσόξυλα, ώστε να αποφεύγονται καταστροφές στο δάσος.

Χρονικοί προσδιορισμοί: Να καθορίζονται συγκεκριμένες ημέρες, ώρες και μήνες που επιτρέπεται η συλλογή (αν είναι δυνατόν και το δρομολόγιο), ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος από τις δασικές υπηρεσίες.

Ποσότητες: Να καθορίζονται οι μέγιστες επιτρεπόμενες ποσότητες ανά δικαιούχο, ώστε να αποφεύγονται τυχόν αδικίες και να δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης όσο το δυνατόν περισσότερων δικαιούχων.

Μεταφορά - Κυρώσεις: Να ορίζεται ο τρόπος και χρόνος μεταφοράς των καυσοξύλων, ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος από τις δασικές υπηρεσίες. Να προβλέπονται κυρώσεις για τις περιπτώσεις που αθετούνται οι όροι της Διάταξης. Εφόσον πρόκειται για καμένες εκτάσεις, συντάσσεται και εγκρίνεται πίνακας υλοτομίας έκτακτης κάρπωσης, στον οποίο καθορίζονται οι συστάδες (διαχειριζόμενα δάση) ή οι περιοχές (μη διαχειριζόμενα δάση) των οποίων το λήμμα θα χορηγηθεί για κάλυψη ατομικών αναγκών καθώς και οι συστάδες ή οι περιοχές των οποίων το λήμμα θα διατεθεί στο εμπόριο κατά τις ισχύουσες διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εξετάζεται αν έχει αναπτυχθεί αναγέννηση και να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της καμένης έκτασης, ακόμη και αν αυτό απαιτεί αποκλεισμό της από την έκτακτη κάρπωση. «Η απόληψη καυσοξύλων, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρέπει να διενεργείται υπό τον έλεγχο και την επίβλεψη της δασικής υπηρεσίας. Αναγνωρίζοντας τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης των ορεινών πληθυσμών, θα πρέπει να γίνεται κάθε προσπάθεια διευκόλυνσής τους, χωρίς όμως να θίγονται η προστασία και αειφορία των δασικών οικοσυστημάτων», καταλήγει η εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ.


newpost
Διαβάστε περισσότερα » »

«Φακέλωμα» στην κατανάλωση νερού, ρεύματος, τηλεφώνου...

Στην εφαρμογή του νέου τύπου λεγόμενων αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης προχωράει η συγκυβέρνηση τοποθετώντας νέες φοροθηλιές στα ήδη διαλλυμένα εισοδήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», με το ηλεκτρονικό περιουσιολογίο που ετοιμάζονται να περάσουν σε επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, θα μπορούν να «τσεκάρουν» τις δαπάνες των νοικοκυριών που αφορούν στις καταναλώσεις νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου, οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί στη συνέχεια για την τεχνική διόγκωση του εισοδήματος και για την επιβολή αυξημένων φόρων και άλλων χαρατσιών.

Να δωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται ηλεκτρονικά αρχεία με τις δαπάνες και τα ζητούμενα στοιχεία για τον καθένα πελάτη τους ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς (εταιρείες ύδρευσης, τηλεφωνίας, ΔΕΗ, τράπεζες κ.ά.) το Υπουργείο Οικονομικών. Ο κυνισμός και η ειρωνία δεν έχει όρια καθώς όλοι ξέρουμε πως οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν θα έπεφταν ποτέ στην παγίδα με τους λογαριασμούς του … νερού ή ακόμη και από τις τραπεζικές καταθέσεις που έτσι κι αλλιώς έχουν το ελεύθερο να διακινούνται στις τράπεζες της Ελβετίας

Το δημοσίευμα στην συνέχεια αναφέρει πως Υπόχρεοι στην υποβολή ηλεκτρονικών αρχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, εταιρείες ύδρευσης, πιστωτικά ιδρύματα, φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών, Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια, κλινικές των Ταμείων ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης κ.ά.

Ειδικότερα:

-- Οι πρώην ΔΕΚΟ (εταιρείες ύδρευσης, ΔΕΗ, ΟΤΕ) και άλλοι πάροχοι διαβιβάζουν το ύψος της κατανάλωσης και της δαπάνης για κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, μαζί με το ΑΦΜ του πελάτη τους.

-- Τα ασφαλιστικά ταμεία (κύρια και επικουρικά) διαβιβάζουν το περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές εισφορές σε αυτά (είτε μέσω εργοδοσίας είτε άμεσα από τους ασφαλισμένους) καθώς και για τις προαιρετικές εισφορές.

-- Οι τράπεζες τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει, τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλο στοιχείο που θεωρείται αναγκαίο στις διαδικασίες «ελέγχου και διασταύρωσης».

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Αόρατες στολές στον Ελληνικό Στρατό -

Με νέα σχεδίαση στην παραλλαγή, έτσι ώστε να την καθιστά πρακτικά αόρατη, η νέα στολή του στρατού που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, δοκιμάζεται ήδη από τις ειδικές δυνάμεις.



Η νέα στολή του Έλληνα στρατιώτη θα έχει «ψηφιακή» παραλλαγή! Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του προσωπικού του και κάλυψης των αναγκών επιβίωσης και εκπλήρωσης της αποστολής του σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης των ψηφιακών στολών μάχης.


Στο νέο σχέδιο παραλλαγής, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, οι «σκιές» των χρωμάτων έχουν σπάσει σε μορφή τετραγωνικών ψηφίδων με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ο χρωματισμός του υφάσματος αλλάζει (διατηρώντας βέβαια το βασικό του χρώμα) ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, προσαρμοζόμενος καλύτερα στον χρωματισμό του περιβάλλοντος χώρου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η δυνατότητα εντοπισμού ενός στρατιώτη (με απλά μέσα παρατήρησης) έως και 50%!


Οι ψηφιακές στολές μάχης σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το Στρατιωτικό Εργοστάσιο 700 ΣΕ, σύμφωνα με προδιαγραφές που εξέδωσε η Διεύθυνση Υλικού Πολέμου.


Οι αλλαγές που επήλθαν σε σχέση με την κλασική παραλλαγή έχουν να κάνουν με τον χρωματισμό αλλά και με το σχέδιο και το κόψιμο της στολής (στις νέες στολές μεταξύ των άλλων, το κάτω μέρος του χιτωνίου θα μπαίνει μέσα στο παντελόνι).


Οι ψηφιακές στολές έχουν ήδη χορηγηθεί σε μονάδες των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να δοκιμαστούν για ένα εξάμηνο, κάτω από όλες τις συνθήκες και να αξιολογηθούν.


Οι νέες παραλλαγές παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από ουλαμό Καταδρομέων στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.




aorata-gegonota 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το βιβλίο του "αιρετικού" εβραίου Σλόμο Σαντ: "Πως επινοήθηκαν οι Εβραίοι"


Το αιρετικό βιβλίο του διάσημου καθηγητή του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, που τον κατέστησε κινούμενο στόχο μέσα στο Ισραήλ. Τι είναι φυλή, τι είναι έθνος, τι είναι λαός; Ο Ισραηλινός καθηγητής επιλέγει τον όρο «εβραϊκός λαός» για να ορίσει μια από τις μεγαλύτερες παραχαράξεις της ιστορίας που έγινε κυρίως τον 20ο αιώνα. Τελικά, οι Εβραίοι είναι φυλή, ή ένας λαός δημιουργημένος από ένα θρήσκευμα; Διαβάστε πως το κίνημα του Σιωνισμού ... βασίστηκε πάνω στο χριστιανικό παραμύθι της εκδίωξης των Εβραίων και επινόησε τον λαό που εκτός από τις βλέψεις στην ιστορία των αρχαίων Εβραίων απαίτησε και τη γη που κατοίκησαν αυτοί. Το βιβλίο που συζητήθηκε, ρίχτηκε στην πυρά και προκάλεσε αντιδράσεις σε όλη την παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα.
πηγη

ttp://makedonia-is-greece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Να τους πάρετε στα σπίτια σας κοπρόσκυλα του κερατα και καλό θα ήταν να ασχοληθείτε και με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων

Η Διεθνής Αμνηστία «καταδικάζει» την Ελλάδα για μεταχείριση προσφύγων
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

Με δελτίο Τύπου που δημοσιεύεται σήμερα με τον τίτλο «Οι αναζητητές ασύλου και οι μετανάστες στην Ελλάδα κατατρέχονται από επιχειρήσεις της Αστυνομίας και ακροδεξιούς», η Διεθνής Αμνηστία καταφέρεται κατά της χώρας μας, αποδίδοντάς της σοβαρή καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι δεκάδες χιλιάδες προσφύγων περνούν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα, ενώ σε προηγούμενη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας περιγράφονταν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες όταν φθάσουν στην Ελλάδα. Ελάχιστοι βρίσκουν την καλύτερη ζωή που αναμένουν από ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας, John Dalhuisen, λέει επί τούτου: «Η αποτυχία της Ελλάδας να σεβαστεί τα δικαιώματα των μεταναστών και όσων αναζητούν άσυλο λαμβάνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης. Ενόψει της συνεχούς πίεσης από τους μετανάστες, της βαθιάς οικονομικής κρίσης και του αυξανόμενου αισθήματος ξενοφοβίας, η Ελλάδα αποδεικνύεται ανίκανη να παράσχει ακόμα και τα βασικότερα στοιχεία ασφάλειας και ασύλου σε όλους τους μετανάστες και τους αναζητούντες άσυλο που καταφθάνουν κάθε χρόνο.

Η Διεθνής Αμνηστία αναγνωρίζει το τεράστιο βάρος που καλείται να σηκώσει η Ελλάδα, αλλά δεν αναγνωρίζει καμία δικαιολογία στην στάση της χώρας ως προς την αναγνώριση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Η σχετική υπηρεσία που δημιουργήθηκε το 2011, δεν έχει εκδικάσει ακόμα, ελλείψει προσωπικού, ούτε μία υπόθεση.

Εντωμεταξύ, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών μόνο 20 άτομα την εβδομάδα καταφέρνουν να κάνουν αίτηση για παροχή ασύλου, κατά την μοναδική ημέρα που η Υπηρεσία παραμένει ανοικτή. Η ουρά είναι εκατοντάδες μέτρα μακριά. Η Διεθνής Αμνηστία μίλησε με πολλούς από αυτούς που περίμεναν και δήλωσαν ότι όσοι δεν καταφέρνουν να υποβάλουν επίσημα την αίτησή τους κινδυνεύουν να συλληφθούν σε επιχειρήσεις – σκούπα και να οδηγηθούν σε χώρους κράτησης με άθλιες υγειονομικές συνθήκες για περισσότερο από έναν χρόνο.

«Οι Ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να συλλαμβάνουν συστηματικά αναζητούντες άσυλο και λαθρομετανάστες, μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά, παραβιάζοντας τα διεθνή στάνταρ, και φαίνονται να χρησιμοποιούν την κράτηση – συχνά υπό αποκρουστικές συνθήκες – ως φόβητρο», υποστηρίζει ο Dalhuisen, ο οποίος επιμένει ιδιαίτερα στην ανάγκη αποτελεσματικότερης προστασίας των παιδιών. Ο ίδιος μιλάει για τις καταγγελίες μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν το ποτάμι του Έβρου, αλλά και για διαμαρτυρίες άλλων, σε καθημερινή βάση, που υπέστησαν ρατσιστική βία.

Επ’ αυτού ο Dalhuisen αναφέρει:

«Οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να καταδικάσουν με δυνατή φωνή, να ερευνήσουν αποτελεσματικά και να διώξουν την βία που έχει κίνητρο τον ρατσισμό», συμφωνώντας με την ιδέα σχηματισμού ειδικής ομάδας της Αστυνομίας, αμφιβάλλοντας όμως για την δραστικότητά της.

Σύμφωνα με την πολιτική ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες που συλλαμβάνουν λαθρομετανάστες στο έδαφός τους, δικαιούνται να τους επαναπροωθήσουν στην χώρα εισόδου. Όμως αυτές, λόγω των άθλιων συνθηκών στην Ελλάδα, αποφεύγουν να το κάνουν. Ο Dalhuisen συμφωνεί με την τακτική αυτή και καλεί σε μια πιο ισόρροπη ανάληψη των βαρών που συνεπάγεται η μετανάστευση.

«Η τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα είναι εντελώς ανάξια του βραβείου Νομπέλ που κέρδισε η Ε.Ε. και υπολείπεται τόσο πολύ των διεθνών ανθρώπινων στάνταρ, που τα γελοιοποιεί. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά θα πρέπει να αποδεχθεί και τις ευθύνες της», αποφαίνεται ο Dalhuisen.

Το δελτίο τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας κλείνει με την παράθεση καταγγελλόμενων πραγματικών περιστατικών.


http://ysterografa.gr 
eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακούστε προδότες του διπλού δημοψηφίσματος του 2004

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο , τον καθηγητή Χρήστο Ιακώβου τι λέει για το διπλό δημοψήφισμα του 2004 , από το 05.10 και έπειτα.

Για πρώτη φορά κάποιοι διανοούμενοι τολμούν να πουν την αλήθεια στον ελληνισμό , να πουν αυτό που το ΕΔΗΚ και προσωπικά ο πρόεδρος του και υποψήφιος των προεδρικών εκλογών , Λουκάς Σταύρου κατήγγειλαν ως πράξη εσχάτης προδοσίας και όχι απλά “βλακώδους αποδοχής”.

Να θυμίσουμε στον κύριο Ιακώβου , τον οποίο συγχαίρουμε για την τόλμη του , ότι η προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος συνοδεύτηκε και από την συμμετοχή των εποίκων σε αυτό.

Συνεπώς ας μην βγαίνουν σήμερα οι διάφοροι Λιλλήκες που στήριξαν τότε την προδοσία να παρουσιάζονται ως ρηξικέλευθοι εθνοσωτήρες .
Είστε προδότες και κάποτε θα λογοδοτήσετε για αυτό ενώπιον του έθνους.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
και εθνικιστικές συνιστώσες.


eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα πάνω - κάτω στα καπνικά προϊόντα φέρνει η νέα κοινοτική οδηγία.

Με στόχο να καταστήσει τα καπνικά προϊόντα λιγότερο ελκυστικά, η νέα κοινοτική οδηγία που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την κατάργηση των πρόσθετων ουσιών στα τσιγάρα (αρωματικές ουσίες) και το 75% της επιφάνειας του πακέτου να αφορά σε προειδοποιήσεις σε θέματα υγείας, κυρίως με εικόνες αντιαισθητικές από τις επιπτώσεις του καπνίσματος.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο επιτροπο για θέματα υγείας κ. Τόνιο Μπόργκ: «Οι καταναλωτές δεν πρέπει να εξαπατώνται: Τα προϊόντα καπνού πρέπει να μοιάζουν και να μυρίζουν σαν προιόντα καπνού, και η παρούσα πρόταση εξασφαλίζει ότι η ελκυστική συσκευασία και οι αρωματικές ουσίες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εμπορική στρατηγική».

Οι οργανώσεις καταναλωτών πανηγυρίζουν αλλά όλη η εφοδιαστική αλυσίδα των καπνικών προϊόντων (καπνοπαραγωγοί, μεταποίηση, καπνοβιομηχανίες, εργαζόμενοι στις καπνοβιομηχανίες και οι περιπτερούχοι) θεωρούν ότι η απόφαση αυτή θα δώσει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα στον κλάδο μετά την ύφεση και την υπέρμετρη φορολόγηση. Η ζήτηση για τσιγάρα τα τελευταία τρία χρόνια έχει απωλέσει το 1/3 του όγκου της, έχουν κλείσει 8 μονάδες μεταποίησεις, 2.000 περίπτερα, οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες καταγράφουν υψηλές ζημιές και έχει αυξηθεί η διείσδυση των λαθραίων τσιγάρων που σήμερα αντιπροσωπεύουν το 15% του συνόλου.

Σύμφωνα με την οδηγία, όλες οι συσκευασίες τσιγάρων και καπνού για στριφτά τσιγάρα πρέπει να φέρουν μια συνδυασμένη προειδοποίηση για την υγεία, που να αποτελείται από εικόνα και από κείμενο και να καλύπτει το 75% του εμπρόσθιου και του οπίσθιου μέρους της συσκευασίας, ενώ δεν πρέπει να φέρουν κανένα διαφημιστικό στοιχείο. Οι σημερινές πληροφορίες για την πίσσα, τη νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα, που θεωρούνται παραπλανητικές, αντικαθίστανται από ένα ενημερωτικό μήνυμα στην πλαϊνή πλευρά του πακέτου, που θα αναφέρει ότι ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 70 ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

Επίσης, Θα θεσπιστεί ένας ηλεκτρονικός μορφότυπος υποβολής κοινοποιήσεων για τα συστατικά και τις εκπομπές. Η πρόταση προβλέπει την απαγόρευση των τσιγάρων, του καπνού για στριφτά τσιγάρα και των μη καπνιζόμενων προϊόντων καπνού που έχουν χαρακτηριστικά αρώματα/γεύσεις, καθώς και την απαγόρευση των προϊόντων με αυξημένη τοξικότητα και εθιστικότητα. Η οδηγία θα συζητηθεί στο Ευρωκοινωβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Υπουργών. Θα εκδοθεί το 2014 και θα αρχίσει να ισχύει το 2015 - 2016.

Αντιδρούν οι ενώσεις

Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

«Με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Οδηγίας Καπνού, η οποία σήμερα ολοκληρώθηκε, διαφαίνεται ότι επιλογή της Επιτροπής είναι να αγνοήσει την αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός ρεαλιστικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, καθώς και για κάθε άλλο προϊόν καπνού, νικοτινούχο ή μη, που θα μπορούσε να αποδείξει ότι μπορεί να είναι λιγότερο βλαβερό για την υγεία από τα συμβατικά τσιγάρα.
Το ΙΝ.ΚΑ., σε συνέχεια των σχετικών υπομνημάτων, που έχει αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και σε αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα, υπενθυμίζει την πάγια θέση του, ότι δηλαδή αποτελεί πολιτική και ηθική υποχρέωση των ρυθμιστικών αρχών, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, να δώσουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές προϊόντων καπνού να επιλέξουν προϊόντα που θα είναι λιγότερο βλαβερά, αφού έτσι θα μπορούσαν να σωθούν πολλές ζωές.
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η αναθεώρηση της Οδηγίας για τα Προϊόντα Καπνού προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να αντιμετωπιστούν με ορθολογικό τρόπο τα νέα αυτά προϊόντα καπνού που μπορεί να είναι λιγότερο βλαβερές εναλλακτικές των συμβατικών τσιγάρων και να συμπεριληφθούν στο πεδίο εφαρμογής της. Και ελπίζουμε ότι σ' αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας δηλαδή τις ανάγκες και το συμφέρον των πολιτών και καταναλωτών της Ε.Ε., θα κινηθεί τους επόμενους μήνες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».


Ομοσπονδία Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος
«Με σημερινή της (19/12/2012) ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την πρότασή της για την αναθεώρηση της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού.
Δυστυχώς στο κείμενο της συγκεκριμένης πρότασης, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για την προώθηση μέτρων, που θα οδηγήσουν το ήδη βαρύτατα τραυματισμένο λιανεμπόριο στον αφανισμό. Δυστυχώς, φαίνεται πως στις Βρυξέλες δεν επικράτησε ο ρεαλισμός και το ενδιαφέρον για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά μία δογματική λογική, που εξαντλείται στην υιοθέτηση μέτρων, που ούτε επιστημονικά έχουν τεκμηριωθεί, ούτε η αποτελεσματικότητά τους έχει δοκιμαστεί. Θέλουμε να εκφράσουμε ξανά την άποψή μας μέσω του παρόντος, τονίζοντας πως οι αναντίρρητα βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος δε θα περιοριστούν, πόσο δε μάλλον θα εξαλείφουν, μέσω της εξόντωσης μίας κοινωνικής ομάδας ή της στρέβλωσης της αγοράς.
Πάγια άποψη και θέση μας είναι πως οι νομοθετικές Αρχές θα πρέπει να εξορθολογήσουν τόσο τον τρόπο σκέψης όσο και τον τρόπο δράσης τους, επικεντρώνοντας την προσοχή και τη μέριμνά τους σε αλλαγές που στόχο θα έχουν τη ριζική βελτίωση της ανθρώπινης ζωής».


Ομοσπονδια Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδος
«Χθες δημοσιοποιήθηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τα προϊόντα καπνού που δείχνει πόσο πολύ απέχουν πια οι Βρυξέλλες και οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες από τις χώρες και τις κοινωνίες, που καλούνται να υπηρετήσουν.
Εάν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση της Επιτροπής, με τα ακραία και επιστημονικά ατεκμηρίωτα μέτρα που περιλαμβάνει, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να χαθούν ακόμα μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με σημαντική παραγωγική βάση στον κλάδο του καπνού, χωρίς μάλιστα να προστατεύεται η δημόσια υγεία.
Καλούμε όλους τους έλληνες Ευρωβουλευτές και την Ελληνική Κυβέρνηση να υπενθυμίσουν στην Επιτροπή τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να μην επιτρέψουν την υιοθέτηση των ακραίων και δογματικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θέτουν σε κίνδυνο τους 2.000 εργαζόμενους της Ομοσπονδίας μας».


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Σήμερα, έπειτα από χρόνια προετοιμασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την πρότασή της για την αναθεώρηση της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού. Η προτεινόμενη νομοθετική πράξη περιλαμβάνει νέους, αυστηρότερους κανόνες για τον τρόπο κατασκευής, παρουσίασης και πώλησης των προϊόντων καπνού. Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύει τη χρήση των τσιγάρων, του καπνού για στριφτά τσιγάρα και των μη καπνιζόμενων προϊόντων καπνού που έχουν χαρακτηριστικά αρώματα ή γεύσεις και καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μεγάλων εικονογραφικών προειδοποιήσεων για την υγεία στα τσιγάρα και στον καπνό για στριφτά τσιγάρα. Ρυθμίζει τις διασυνοριακές πωλήσεις προϊόντων καπνού μέσω του Διαδικτύου και προβλέπει τεχνικά χαρακτηριστικά για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Επιπλέον, προτείνονται μέτρα για τα προϊόντα για τα οποία δεν προβλέπονταν μέχρι τώρα ειδικές ρυθμίσεις, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα φυτικά προϊόντα για κάπνισμα. Ο καπνός μάσησης και ο καπνός που λαμβάνεται από τη μύτη θα υπόκεινται σε ειδικές ρυθμίσεις όσον αφορά την επισήμανση και τα συστατικά. Η ισχύουσα απαγόρευση του καπνού που λαμβάνεται από το στόμα (snus) θα διατηρηθεί. Με την ευκαιρία της έγκρισης της πρότασης, ο κ. Tonio Borg, επίτροπος υπεύθυνος για θέματα υγείας και πολιτικής καταναλωτών, δήλωσε: "Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποσχεθεί ότι θα υποβάλει πρόταση σχετικά με τα προϊόντα καπνού ως το τέλος του 2012, κι αυτήν ακριβώς την πρόταση παρουσιάζω σήμερα στους υπουργούς Υγείας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: ο καπνός σκοτώνει τους μισούς χρήστες του και είναι ιδιαίτερα εθιστικός. Καθώς το 70% των καπνιστών αρχίζουν πριν από τα 18, η φιλοδοξία της σημερινής πρότασης είναι να κάνει τα προϊόντα καπνού και το κάπνισμα λιγότερο ελκυστικά και, με τον τρόπο αυτόν, να αποτρέψει τους νέους από το κάπνισμα». Πρόσθεσε ότι "οι καταναλωτές δεν πρέπει να εξαπατώνται: Τα προϊόντα καπνού πρέπει να μοιάζουν και να μυρίζουν σαν προϊόντα καπνού, και η παρούσα πρόταση εξασφαλίζει ότι η ελκυστική συσκευασία και οι αρωματικές ουσίες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εμπορική στρατηγική».


Για ποιον λόγο προτείνεται η αναθεώρηση του δικαίου της ΕΕ;
Η ισχύουσα οδηγία για τα προϊόντα καπνού (2001/37/ΕΚ) χρονολογείται από το 2001. Από τότε, σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στην επιστήμη, στην αγορά και σε διεθνές επίπεδο. Για παράδειγμα, υπάρχουν πλέον νέα στοιχεία για τις αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα καπνού και για την αποτελεσματικότητα των
προειδοποιήσεων για την υγεία. Νέα προϊόντα, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, έχουν εισέλθει στην αγορά, ενώ οι πρόσφατες εμπορικές στρατηγικές περιλαμβάνουν τη χρήση ελκυστικών συσκευασιών και αρωμάτων/γεύσεων. Σε διεθνές επίπεδο, η ΕΕ και όλα τα κράτη μέλη της έχουν κυρώσει τη σύμβαση-πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον έλεγχο του καπνού (ΣΠΕΚ), η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2005. Κατά συνέπεια, μερικές από τις τρέχουσες διατάξεις της οδηγίας είναι πλέον ξεπερασμένες. Τα κράτη μέλη έχουν υιοθετήσει επίσης διαφορετικές κανονιστικές προσεγγίσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει απόκλιση μεταξύ των νομοθεσιών των
κρατών μελών σχετικά με την κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση των προϊόντων καπνού. Η νέα πρόταση ανταποκρίνεται στις εξελίξεις αυτές και στα σχετικά αιτήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Υπουργών, καθώς επίσης στις εκθέσεις που υπέβαλε η ίδια η Επιτροπή, το 2007 και το 2009, σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού, οι οποίες εντόπισαν τομείς στους οποίους θα ήταν δυνατόν να υπάρξει βελτίωση.

Κύρια στοιχεία της πρότασης:
Η πρόταση προβλέπει σημαντικές αναθεωρήσεις της ισχύουσας οδηγίας. Επικεντρώνεται ιδίως στους ακόλουθους τομείς:

• Επισήμανση και συσκευασία: Ολες οι συσκευασίες τσιγάρων και καπνού για στριφτά τσιγάρα πρέπει να φέρουν μια συνδυασμένη προειδοποίηση για την υγεία, που να αποτελείται από εικόνα και από κείμενο και να καλύπτει το 75% του εμπρόσθιου και του οπίσθιου μέρους της συσκευασίας, ενώ δεν πρέπει να φέρουν κανένα διαφημιστικό στοιχείο. Οι σημερινές πληροφορίες για την πίσσα, τη νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα, που θεωρούνται παραπλανητικές, αντικαθίστανται από ένα ενημερωτικό μήνυμα στην πλαϊνή πλευρά του πακέτου,
που θα αναφέρει ότι ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 70 ουσίες που προκαλούν καρκίνο. Τα κράτη μέλη παραμένουν ελεύθερα να καθιερώσουν την απλή, τυποποιημένη συσκευασία σε δεόντως αιτιολογημένες
περιπτώσεις.
• Συστατικά: Θα θεσπιστεί ένας ηλεκτρονικός μορφότυπος υποβολής κοινοποιήσεων για τα συστατικά και τις εκπομπές. Η πρόταση προβλέπει την απαγόρευση των τσιγάρων, του καπνού για στριφτά τσιγάρα και των μη καπνιζόμενων προϊόντων καπνού που έχουν χαρακτηριστικά αρώματα/γεύσεις, καθώς και την απαγόρευση
των προϊόντων με αυξημένη τοξικότητα και εθιστικότητα.
• Μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού: Η απαγόρευση των προϊόντων καπνού που λαμβάνονται από το στόμα (snus) διατηρείται, με εξαίρεση τη Σουηδία, για την οποία προβλέπεται εξαίρεση. Ολα τα μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις για την υγεία στις κύριες επιφάνειες της συσκευασίας, ενώ απαγορεύεται η πώληση προϊόντων με χαρακτηριστικά αρώματα/γεύσεις. Τα νέα προϊόντα καπνού πρέπει να κοινοποιούνται εκ των προτέρων.

• Επέκταση του πεδίου εφαρμογής της οδηγίας: Τα νικοτινούχα προϊόντα (π.χ. ηλεκτρονικά τσιγάρα) που περιέχουν νικοτίνη σε ποσότητα που δεν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο επιτρέπεται να διατίθενται στην αγορά, αλλά πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις για την υγεία· τα προϊόντα αυτού του είδους που περιέχουν νικοτίνη σε ποσότητα που υπερβαίνει το εν λόγω όριο επιτρέπεται να διατίθενται στην αγορά μόνο αν εγκριθούν ως φάρμακα, όπως τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε θεραπείες υποκατάστασης της νικοτίνης. Τα φυτικά τσιγάρα θα
πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις για την υγεία.

• Διασυνοριακές πωλήσεις από απόσταση: Προβλέπεται, αφενός, η κοινοποίηση των εμπόρων λιανικής πώλησης που δραστηριοποιούνται μέσω του διαδικτύου και, αφετέρου, η θέσπιση ενός μηχανισμού επαλήθευσης της ηλικίας, για να αποκλειστεί η πώληση προϊόντων καπνού σε παιδιά και σε εφήβους.
• Λαθρεμπόριο: Προβλέπεται ένα σύστημα εντοπισμού και παρακολούθησης των προϊόντων καθώς και η θέσπιση χαρακτηριστικών ασφαλείας (π.χ. ολογραμμάτων), για να εξασφαλιστεί ότι στην ΕΕ πωλούνται μόνο προϊόντα που συμμορφώνονται με την οδηγία.

Διαδικασία και χρονοδιάγραμμα
Η πρόταση εγκρίθηκε έπειτα από εκτενείς διαβουλεύσεις με τους παράγοντες του τομέα, συμπεριλαμβανόμενης μιας διαβούλευσης στο πλαίσιο της οποίας ελήφθησαν 85.000 απαντήσεις. Κατά την περίοδο εκπόνησης της πρότασης, πραγματοποιήθηκε διεξοδική εκτίμηση αντικτύπου, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν οι συνέπειες που έχουν οι διάφορες εξεταζόμενες επιλογές πολιτικής στην οικονομία, την κοινωνία και την υγεία.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγγέλθηκαν διάφορες εξωτερικές μελέτες. Στη συνέχεια, η πρόταση θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο των Υπουργών. Αναμένεται να εκδοθεί το 2014 και να αρχίσει να ισχύει το 2015-2016.



tovima
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχεδιάζεται η δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο 523 ΤΠ Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (Αποκλειστικό)

Την έντονη ανησυχία του για την «τύχη» του  523 ΤΠ Κέντρου Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, εξέφρασε πριν από λίγο, μιλώντας αποκλειστικά στο kozan.gr, o πρώην δήμαρχος Δημ. Υψηλάντη και περιφερειακός σύμβουλος Κυριακός Μιχαηλίδης. «Πριν από ένα μήνα και με αφορμή τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «λουκέτο» στο στρατόπεδο στο Μαυροδένδρι, είχα τοποθετηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο, ζητώντας απ’ όλους να προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που που θα απέτρεπαν κάτι τέτοιο. Σήμερα διαπιστώνω (και παράλληλα ανησυχώ), πως η πολιτεία, όχι μόνο δε προγραμματίζει να το κρατήσει ανοιχτό, αλλά πιθανότατα να προορίζει το συγκεκριμένο χώρο ακόμη και για Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Στην ερώτησή μας από που προκύπτει  η ανησυχία του αυτή, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε τα εξής: «Δεν έχω αποδείξεις για κάτι, υπάρχουν όμως ενδείξεις. Αυτές τις μέρες, σύμφωνα με δικές μου βάσιμες πληροφορίες, βρέθηκε ειδικό κλιμάκιο του Στρατού, που επιθεώρησε το χώρο για να εξακριβώσει αν πληροί τις προϋποθέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είμαι αντίθετος με τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση, ωστόσο στο συγκεκριμένο, διαφωνώ με τον τρόπο που το πράττει, διότι η περιοχή μας υποβαθμίζεται διαρκώς και δείχνει ότι κάποιοι δεν μας υπολογίζουν».
Ο κ. Μιχαηλίδης θα έχει τις επόμενες ώρες συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργο Δακή, , για να τον ενημερώσει, εκτενώς για το θέμα. Ήδη τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε από χθες το βράδυ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκήρυξη του προγράμματος των ΠΕΠ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μετά από συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις Περιφέρειες, οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών, ύψους 456 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προκηρυχθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, οριστικοποιήθηκε το σύστημα διαχείρισης της προκήρυξης και υλοποίησης της δράσης: η προκήρυξη θα γίνει από το υπουργείο Ανάπτυξης ενώ την δράση θα διαχειριστεί η ΕΥΔ ΕΠΑΕ με φορέα διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ που επιλέχθηκε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας.
Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν επίσης ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό των κλάδων που θα είναι επιλέξιμοι προς ενίσχυση καθώς και στην αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων σε δεύτερο βαθμό και στην παρακολούθηση της υλοποίησής τους.
Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ύστερα από γόνιμη συνεργασία με όλους τους Περιφερειάρχες και με την έγκριση από την ΕΕ της αναθεώρησης των ΠΕΠ από τα οποία χρηματοδοτείται η δράση, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του προγράμματος που αναμένει εδώ και αρκετούς μήνες η αγορά.
Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, μετά την προκήρυξη θα δοθεί προθεσμία δύο μηνών (ως τα μέσα Μαρτίου) για την προετοιμασία και υποβολή των προτάσεων από τους επενδυτές, ενώ δύο μήνες θα διαρκέσει και η αξιολόγησή τους. Εκτιμάται ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013.
Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) ύψους 456 εκατ. ευρώ η οποία κατανέμεται στις Περιφέρειες σύμφωνα με τον πίνακα που παρατίθεται στο τέλος.
Το 70 – 85 % των κονδυλίων θα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 15 – 30 % νέες.
Τα ποσοστά επιχορήγησης κυμαίνονται ανά Περιφέρεια μεταξύ 40 και 60 %, σύμφωνα με τον πίνακα που επίσης ακολουθεί.
Επιλέξιμες είναι ΜΜΕ (μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες), υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου – Υπηρεσιών.
Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
δαπάνες για βελτιώσεις κτηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, προμήθειας εξοπλισμού-μηχανημάτων- συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας-συστημάτων αυτοματοποίησης, δαπάνες πιστοποίησης εφαρμογής συστημάτων ποιότητας διασφάλισης ποιότητας, δαπάνες προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δαπάνες προβολής προώθησης, δαπάνες λογισμικού, λειτουργικές δαπάνες κλπ.
Οι ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας, δηλαδή τα επιμέρους επαγγέλματα) που θα είναι επιλέξιμοι για ενίσχυση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έμφαση στην καινοτομία και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφέρειας, θα ομαδοποιηθούν από τις ίδιες τις Περιφέρειες σε τρεις κατηγορίες: υψηλής, μέσης και χαμηλής προτεραιότητας. Το κριτήριο αυτό θα λαμβάνεται υπόψη (μεταξύ άλλων) και κατά την αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων.
Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή) κάθε πρότασης, μπορεί να κυμαίνεται:

-από 30.000 έως 300.000 € για τους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού
-από 20.000 έως 100.000 € για τον τομέα Εμπόριο – Υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι η ιδιωτική συμμετοχή μπορεί να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό ή με συνδυασμό των δύο. Στην περίπτωση του τραπεζικού δανεισμού οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας που διατίθενται μέσω των Τραπεζών. Δηλαδή, για παράδειγμα, μπορούν να ζητήσουν την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ για δάνεια ή εγγυητικές επιστολές, ή την παροχή επιχειρηματικών δανείων με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους.
Όλες οι λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά του προγράμματος περιλαμβάνονται στον Οδηγό Εφαρμογής που θα δοθεί στη δημοσιότητα μαζί με την προκήρυξη.
ΠΕΠ
Περιφέρεια
Συνολικός π/υ
(Δ.Δ. σε €)
Μερίδιο για υφιστάμενες επιχειρήσεις
Μερίδιο για νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
Ανατολική Μακεδονία- Θράκη
22.500.000
80%
20%
Κ. Μακεδονία
90.000.000
85%
15 %
Δ. Μακεδονία
22.500.000
70%
30%
ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ
Ήπειρος
22.500.000
80%
20%
Στερεά Ελλάδα
18.000.000
70%
30%
Θεσσαλία
22.500.000
80%
20%
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Ιόνια
22.500.000
80%
20%
Δ. Ελλάδα
22.500.000
70%
30%
Πελοπόννησος
22.500.000
70%
30%
ΚΡΗΤΗ – ΝΗΣΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
Β. Αιγαίο
22.500.000
80%
20%
Ν. Αιγαίο
15.000.000
80%
20%
Κρήτη
22.500.000
80%
20%
ΑΤΤΙΚΗ
Αττική
130.500.000
80%
20%
Σύνολο


456.000.000


Κάντε δεξιό κλικ εδώ, για να κάνετε λήψη των εικόνων. Για να συμβάλει στην προστασία του απορρήτου σας, το Outlook απέτρεψε την αυτόματη λήψη αυτής της εικόνας από το Internet.
Διαβάστε περισσότερα » »