Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ο γαλάζιος ..ΑΚΗΣ θα καταστρέψει τον ..ΣΑΜΑΡΑ.

Στα χέρια της εδώ αντιπροσωπείας της Τρόικας βρίσκεται ήδη ο φάκελος- πυρηνική βόμβα του ΣΔΟΕ που αφορά ιστορικό στέλεχος της ΝΔ με ρόλο κλειδί στη λειτουργία της πολιτικής ζωής του τόπου. Τρανός και σπουδαίος. Υπουργός σε νευραλγικό πόστο. Ξέρουν ότι μετέφερε χρήματα, μαύρα μεσάνυχτα, στην Ελβετία. Ξέρουν και με ποιον τα μετέφερε. Αυτή είναι η μεγάλη πλάκα!
Τελικός αποδέκτης του φακέλου είναι ο Πολ Τόμσεν ενώ ένας αντίστοιχος φάκελος ταξιδεύει ήδη στη Γερμανία, μέσω διπλωματικών πηγών αλλά και στις Βρυξέλλες.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ πάτησαν τον κόκκινο κουμπί και αποδέσμευσαν τους πυραύλους για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν η καρατόμηση του Διώτη, η οποία εκτιμούν ότι έγινε εξαιτίας του «γαλάζιου Άκη» ο οποίος αντί να βρίσκεται στον Κορυδαλλό, μέσα από θεσμικό ρόλο επηρεάζει τη λειτουργία της δημοκρατίας.
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το κουκούλωμα των υποθέσεων από την Δικαιοσύνη.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ ισχυρίζονται ότι στέλνουν "δεμένες" υποθέσεις στην Δικαιοσύνη αλλά συγκεκριμένοι δικαστές καθώς ανώτεροί τους φροντίζουν να ρίξουν στα μαλακά τους εμπλεκόμενους.
Συγκεκριμένα ονόματα δικαστών εμπεριέχονται στους φακέλους που θα πάρει στα χέρια του τόσο ο Τόμσεν, όσο και η Μέρκελ αλλά και οι Βρυξέλλες.
Το πιο πιθανό είναι η Γερμανίδα καγκελάριος να υποδεχθεί τον Σαμαρά στις 24 Αυγούστου με τον φάκελο –πυρηνική βόμβα του ιστορικού στελέχους της ΝΔ σε περίοπτη θέση.

ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗ

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας: οι ερευνητές έχουν σχεδιάσει μικροσωματίδια που μπορούν με ενέσιμο τρόπο να εισβάλλουν απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος 
 ακόμα κι αν δεν μπορείτε να αναπνεύσετε. Είναι ένα από τα καλύτερα ιατρικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών, που θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.
Η εφεύρεση, αναπτύχθηκε από μια ομάδα στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, και θα επιτρέψει στις ιατρικές ομάδες να κρατήσουν τους ασθενείς στη ζωή για 15 έως 30 λεπτά ,ακόμα και σε μια σημαντική αναπνευστική ανεπάρκεια. Αυτός είναι αρκετός χρόνος για τους γιατρούς και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης να ενεργήσει χωρίς να διακινδυνεύσει μια καρδιακή προσβολή ή μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες στον ασθενή.
Η λύση έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε ζώα κάτω από κρίσιμη πνευμονική ανεπάρκεια. Όταν οι γιατροί έβαλαν σε ένεση αυτό το υγρό στις φλέβες του ασθενούς, αποκαταστάθηκε το οξυγόνο στο αίμα τους σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα, χορηγώντας τους τα πολύτιμα επιπλέον λεπτά της ζωής.
Τα σωματίδια του λίπους και του οξυγόνου
Τα σωματίδια αποτελούνται από φυσικό αέριο οξυγόνο, σε ένα στρώμα λιπιδίων, ένα φυσικό μόριο που αποθηκεύει ενέργεια ή συνήθως χρησιμεύει ως συστατικό στις κυτταρικές μεμβράνες. Τα λιπίδια μπορεί να είναι κεριά, κάποιες βιταμίνες, μονογλυκερίδια, διγλυκερίδια, τριγλυκερίδια, φωσφολιπίδια, ή-όπως στην προκειμένη περίπτωση-λίπη.
Αυτά τα λιπαρά σωματίδια οξυγόνου είναι περίπου δύο έως 
Έχουν ανασταλεί σε ένα υγρό διάλυμα που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί από παραϊατρικό προσωπικό, πληρώματα έκτακτης ανάγκης και εντατικής φροντίδας του προσωπικού. Αυτό το φαινομενικά μαγικό ελιξίριο φέρει "τρεις έως τέσσερις φορές την περιεκτικότητα σε οξυγόνο των ερυθρών αιμοσφαιρίων μας."
Παρόμοιες λύσεις έχουν αποτύχει στο παρελθόν, επειδή προκαλείται εμβολή αερίου, αντί για οξυγόνο στα κύτταρα. Σύμφωνα με τον John Kheir, MD του Τμήματος Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, έλυσαν το πρόβλημα χρησιμοποιώντας παραμορφώσιμα σωματίδια.
Ο Kheir είχε την ιδέα μιας λύσης με ένεση οξυγόνου που ξεκίνησε για τη θεραπεία ενός μικρού κοριτσιού το 2006. Λόγω της αιμορραγίας των πνευμόνων που προκαλείται από την πνευμονία, η κοπέλα υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες οι οποίες, τελικά, οδήγήσαν στο θάνατό της, ενώ η ιατρική ομάδα θα μπορούσε να της είχε τοποθετήσει μια μηχανή καρδιάς-πνευμόνων.
Λίγο μετά, ο Kheir σχημάτισε μια ομάδα από χημικούς μηχανικούς, επιστήμονες σωματιδίων, όπου οι γιατροί θα εργαστούν σε αυτήν την ιδέα, η οποία είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την αρχή:

Ακούγεται σαν μαγικό, αλλά ήταν μόνο η αρχή , μετά από χρόνια έρευνας, δώσαμε  πραγματική ζωή-σε ένα μπουκάλι υγρό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μυρωδικά: Δεν είναι μόνο μυρωδιά! Που κάνουν καλό

Τα μυρωδικά κάνουν καλό στην υγεία
Τα βάζουμε στο φαγητό για μυρωδιά και γεύση, όμως ωφελούν και την υγεία. Δείτε που κάνουν καλό και με ποια φαγητά ταιριάζει το καθένα
ΑΝΗΘΟΣ:
Με τι ταιριάζει: Με ψάρια, φασολάκια, αρακά,  πατάτες, ντομάτες και σαλάτες
Που κάνει καλό: Έχει διουρητικές ιδιότητες και θεωρείται ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Οι σπόροι του μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ:
Με τι ταιριάζει: Σε σάλτσα για μακαρόνια (πέστο),  με ντομάτες, κολοκυθάκια και αρακά.
Που κάνει καλό: Ο βασιλικός διαθέτει εξαιρετικές τονωτικές αλλά και χωνευτικές ιδιότητες. Θεωρείται ότι βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος τις γυναίκες που θηλάζουν. Το αφέψημα του καταπραΰνει τους κοιλιακούς πόνους.
ΜΕΝΤΑ:
Με τι ταιριάζει: Καρότο, σαλάτα, φρουτοσαλάτες.
Που κάνει καλό: Διαθέτει αντιεμετικές, αντισπασμωδικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Βοηθάει στη χώνευση και στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και του βήχα.
ΡΙΓΑΝΗ:
Με τι ταιριάζει: Κυρίως με τις πιπεριές, ντομάτες , πατάτες φούρνου και κρέας.
Που κάνει καλό: Κατά του άσθματος, των σπασμών και της δυσμηνόρροιας.  Θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ρευματισμών.
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ:
Με τι ταιριάζει: Ταιριάζει στη σαλάτα ταμπουλέ, με πατάτες, φαγητά γιαχνί, μαγειρευτά στο φούρνο ή στην κατσαρόλα.
Που κάνει καλό: Θεωρείται ότι καταπολεμά τις κύστεις, την υπέρταση και τις πέτρες στα νεφρά
ΔΥΟΣΜΟΣ:
Με τι ταιριάζει: Με ντομάτες,  πατάτες και φρουτοσαλάτες
Που κάνει καλό: Κατά της δυσπεψίας, ανακουφίζει από τους πόνος στο στομάχι και μαλακώνει το λαιμό
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ:
Με τι ταιριάζει: Με κοτόπουλο, ψάρια, αρνί, το χοιρινό, τις πατάτες και τις ντομάτες
Που κάνει καλό: Δαθέτει τονωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην καταπολέμηση των προβλημάτων του στομάχου, των πονοκεφάλων που οφείλονται σε ένταση, αλλά και της χολοκυστίτιδας
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ:
Με τι ταιριάζει: Κοτόπουλο, γαλοπούλα
Που κάνει καλό: Είναι αποχρεμπτικό, διαθέτει χωνευτική δράση και απολυμαντικές ιδιότητες
ΘΥΜΑΡΙ:
Με τι ταιριάζει: Αυγά, πατάτες, πουλερικά, ντομάτες και κόκκινη κολοκύθα
Που κάνει καλό: Κατά της αϋπνίας, βοηθάει στην ανακούφιση από το βήχα και των συμπτωμάτων της βρογχίτιδας
Διαβάστε περισσότερα » »

'Εκανε απόπειρα η Βίκυ Σταμάτη;

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τις φυλακές Κορυδαλλού η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η συγκατηγορούμενη και σύζυγος του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ φέρεται να κάταπιε μεγάλη ποσότητα χαπιών.
Η έξοδός της από το νοσοκομείο και η επιστροφή της στις φυλακές θα αποφασιστεί από τους γιατρούς ανάλογα με την πορεία της υγείας της.
Σημειώνεται ότι  από τις φυλακές δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση.

enikos
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΛΥΘΗΚΕ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ. ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΠΑΦΕΣ" ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ;

foroum-pakistanos1

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται στο μυστήριο με το δίποδο ανθρωποειδές της Πάρουπου έστειλε αδιάβαστο ένα αθώο κορίτσι. Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός φίλου αναγνώστη του makeleio.gr, του Στάθη(πάντα είχαμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες των φίλων μας)φτάσαμε σε ένα τουρκοσκοπιανό φόρουμ που ενισχύει την φιλία ανάμεσα στις "εθνοτικές" μειονότητες των "Μακεδόνων" και των "Τούρκων" που ζουν στην Ελλάδα.
Είναι το http://turkeymacedonia.wordpress.com/2010/03/10/immigrants-in-greece/. Ως βινιέτα αναγνώρισης έχει τους χάρτες της Τουρκίας και της "Μακεδονίας", των Σκοπίων δηλαδή που τα
εξαμβλωματικά παρακλάδια του Σόρος ονειρεύονται για να κάνουν την Ελλάδα, Κόσσοβο.
foroum-pakistanos2
Turkey & Macedonia,Turkish and Macedonian friendship αναγράφεται στο λογότυπο με πηχαίους λευκούς τίτλους. Και ποιο "πουλάκι" φιλοξενείται σε συνέντευξη για τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα από τους Τούρκους δουλέμπορους; Μα φυσικά ο κύριος Waqas Ahmed, who hails from a small village of Gujrat, is typical. He had paid Rs 700,000 to the agent in Gujrat to get to Unaan. Ο κτηνάνθρωπος της Πάρου. Όχι δεν είναι συνωνυμία. Είναι ο ίδιος. Αχμέτ Βακάς. Από το χωριό Gujrat του Πακιστάν. Η συνέντευξη είναι μια τυπική ιστορία ενός κατακαημένου και βασανισμένου μετανάστη, κυνηγημένου από το αστυνομικό σύστημα μιας χώρας που το 50% των κατοίκων της, όπως λέει, είναι ρατσιστές. Και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα για έναν "φουκαρά" που πουλούσε ηλεκτρικά είδη στην Πλάκα για να ζήσει. Και ξέρουμε καλά ποιοι πουλάνε και πως πουλάνε ηλεκτρικά στην Πλάκα. Είτε τα κλέβουν είτε είναι οι ίδιοι κλεπταποδόχοι είτε τους τα πηγαίνουν για να φαίνονται κλεπταποδόχοι.
foroum-pakistanos3
Τώρα μάλιστα. Εξηγούνται πολλά. Η υπερπροστατευτικότητα στον κτηνάνθρωπο με τις κουκούλες full face, η "Αμερικανίδα" δικηγόρος του Αλεξάνδρα Δήμου που έχει εξαιρετικές σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και υπερασπίζεται από την εποχή του 2000 Αμερικανούς και όχι μόνον πολίτες που κάνουν διακοπές στα νησιά(δεν είναι έτσι κυρία Δήμου;), οι αστυνομικοί-κασκαντέρ που έπαιζαν κωμικοτραγικού ρόλους μπροστά στις κάμερες των ρεπόρτερ, η διαστρέβλωση και παραποίηση της ηλικίας ενός "πράκτορα" που τον έκαναν με το ζόρι 19 ετών για να τον στείλουν πακέτο στον Αυλώνα και από εκεί σε δίκη που ένας Θεός ξέρουμε πότε θα γίνει, η μυστικοπάθεια των αξιωματικών της ΕΛΑΣ των Κυκλάδων που τους ρωτούσαμε να μας πουν τα ακριβή του στοιχεία και μας έκαναν την πάπια. Για έναν περίεργο τύπο ενός ακόμα περίεργου εργοδότη του που απ'οτι φαίνεται έχει και άλλες "ενασχολήσεις" κρατώντας αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά σε έναν ξενώνα-μυστήριο.
Μια χώρα "σουρωτήρι" με τους μειοδότες και τους "κουκουλοφόρους" να αρμενίζουν βιάζοντας τα παιδιά μας, αποκτώντας πέτσινο πολιτικό άσυλο εις το όνομα του Αλλάχ και του φιλόδοξου ονείρου της συνένωσης της Νέας Βαλκανικής του Μεγάλου Οθωμανικού Τόξου.
Ακούει κανείς εκεί στην Κατεχάκη;

Διαβάστε περισσότερα » »

ΡΟΜΠΙΝ ΛΕΙΝ ΦΟΞ -- ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ‏

Ο διεθνούς κύρους Βρετανός καθηγητής μελετητής της μακεδονικής ιστορίας, υποστηρίζει το αυτονόητο πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Έναν σύμμαχο και μάλιστα με διεθνές κύρος απέκτησε η Ελλάδα από το πουθενά…
σε ότι αφορά το θέμα των Σκοπίων. Ο Βρετανός καθηγητής της Οξφόρδης Ρόμπιν Λέιν Φοξ υποστηρίζει -και μάλιστα με μαίνος- πως δεν ευσταθούν οι επί χρόνια τοποθετήσεις των Σκοπιανών που θέλουν να λέγονται Μακεδόνες και να είναι οι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ που θεωρείται από τους επιφανέστερους μελετητές της Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας στον κόσμο, επιρρίπτει ευθύνες στους κυβερνώντες της γείτονας χώρας, αλλά και οι απλοί πολίτες υποστηρίζουν πως η γη τους είναι αυτή που «γέννησε» τον Μέγα Αλέξανδρο και κατά επέκταση η Μακεδονική αυτοκρατορία άρχιζε από τα εδάφη τους και με αυτά τα επιχειρήματα προσπαθούν να καπηλευτούν τον όρο Μακεδονία και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η τοποθέτηση του διεθνούς κύρους Βρετανού καθηγητή, έπεσε πάνω τους ως κεραυνός εν αιθρία σε μια χρονική περίοδο όπου η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συνεχείς προκλήσεις των «πολυμήχανων» γειτόνων της, καθώς βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με μία μεταβατική Κυβέρνηση που δεν μπορεί να αντικρούσει τις συνεχείς αυθάδεις προκλήσεις τους. «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» ξεκαθαρίζει ο Βρετανός καθηγητής. Ο ίδιος είναι από τους κορυφαίους μελετητές της Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας στον κόσμο, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως η άποψη του στηρίζεται σε αναμφισβήτητα ιστορικά τεκμήρια.
«Η Μακεδονία είναι ένα ελληνόφωνο βασίλειο της Βορείου Ελλάδας, που κατοικείται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν ελληνικά ονόματα, έχουν το ελληνικό ημερολόγιο, τη λατρεία των αρχαίων Ελλήνων», εξηγεί ο Φοξ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως οι Μακεδόνες που είναι Έλληνες έχουν κοινά στοιχεία με τους υπόλοιπους «γείτονες» τους στην αρχαιότητα. Οι κοινοί παρανομαστές, η θρησκεία, η γλώσσα, το ημερολόγιο που χρησιμοποίησε κατά την επιχειρηματολογία του ο καθηγητής δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν και σε αντίθετη περίπτωση, αν κάποιος το τολμήσει κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ανιστόρητος ή ακόμη και επικίνδυνος.
Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση θα «ξεσκεπαστεί» μια επί χρόνια πολιτικοϊστορική απάτη. Λάβρος κατά των Σκοπιανών Μάλιστα, ο Βρετανός καθηγητής χαρακτήρισε εξωφρενικές τις αιτιάσεις των Σκοπίων που δεν δείχνουν να έχουν δόση λογικής. «Εκείνοι που ζουν στα Σκόπια και υποστηρίζουν ότι εκεί είναι η Μακεδονία, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι αμαθείς και εξωφρενικοί» , επισημαίνει, σημειώνοντας με νόημα: «Είναι σαν να πει κανείς ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει τις ρίζες του στη Λευκορωσία κι ότι η Οξφόρφη ήταν το Μινσκ». Με αυτό το παράδειγμα ταρακούνησε τους Άγγλους που κατάλαβαν το μέγεθος του θέματος της Μακεδονίας. Όμως ο Ρόμπιν Λέιν δεν στάθηκε μόνο εκεί και συνεχίζοντας υπογράμμισε την περίεργη στάση των Ελλήνων που κρύβει μέσα της και μια δόση απάθειας,
«Τι έχουν να πουν σε αυτό όσοι Έλληνες δηλώνουν ανοιχτοί σε σύνθετη ονομασία ή όσοι λένε ότι «δεν ξέρουν καμία χώρα που να λέγεται Σκόπια»; Σε αυτή την ερώτηση του υπάρχει έμμεσος σχολιασμός για τους Έλληνες πολιτικούς που αμαχητί και χωρίς να προστατεύσουν το αυτονόητο, έπεσαν στην παγίδα των Σκοπίων, αλλά και των δυνάμεων που εξυπηρετούν αυτά, θέτοντας σε αμφισβήτηση ιστορία περισσότερη από 2500 χρόνων. Ο ιστορικός διερωτάται αν η διαδικασία της επιλογής του ονόματος με βάση γεωγραφικό προσανατολισμό τα επόμενα χρόνια θα αλλοιωθεί και οι Σκοπιανοί θα κρατήσουν μόνο τον όρο Μακεδονία, επομένως με την υπομονή τους και με την πονηριά τους θα μπορέσουν να πιάσουν τον εδώ και 25 χρόνια στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να αναγνωριστούν και επίσημα ως…Μακεδόνες! Ρεύμα Μετά από την…ακαδημαϊκή επίθεση που δέχθηκαν οι Σκοπιανοί από τον Λέιν Φοξ, δεν έχουν καταφέρει να αντιδράσουν, δεν έχουν συνέλθει από το σοκ!
Μάλιστα φοβούνται ότι μετά από την άποψη που εξέθεσε και επίσημα ο Βρετανός Ιστορικός μελετητής της Ιστορίας της Μακεδονίας, θα ακολουθήσουν και άλλοι ισάξιοι επιστήμονες αυτό το ρεύμα. Η δημιουργία ενός ακαδημαϊκού μπλοκ που δεν θα στηρίζεται σε Έλληνες και του οποίου οι προσωπικότητες θα έχουν αναγνωρίσιμο κύρος στην παγκόσμια κοινότητα θα είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνουν τόσα χρόνια να αποδείξουν πως ο ελεφάντας δεν είναι ελέφαντας και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Μακεδονία δεν είναι ελληνική.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι πρώτες εικόνες της τεχνητής Λίμνης Ιλαρίωνα (BINTEO-ΦΩΤΟ)

limnilar12.8.12_3Οι πρώτες εικόνες της τεχνητής Λίμνης Ιλαρίωνα

Συμπληρώθηκε σήμερα ένας μήνας από την έμφραξη της σήραγγας εκτροπής του φράγματος -από 13.7.2012- και ο σχηματισμός της τεχνητής Λίμνης Ιλαρίωνα είναι …γεγονός!
Αναμφισβήτητα όμορφες εικόνες -πλησίον του λιθόρριπτου φράγματος του ΥΗΣ Ιλαρίωνα-, που αλλάζουν σιγά-σιγά το χάρτη της περιοχής…
limnilar12.8.12_1limnilar12.8.12_2limnilar12.8.12_3cclimnilar12.8.12_4
limnilar12.8.12_5limnilar12.8.12_6limnilar12.8.12_7limnilar12.8.12_8
limnilar12.8.12_9limnilar12.8.12_10limnilar12.8.12_11limnilar12.8.12_12
Απομένουν βέβαια για ολοκλήρωση, οι αποκαταστάσεις θιγομένων υποδομών και τα αντισταθμιστικά και λοιπά έργα που απορρέουν από την εφαρμογή των Περιβαλλοντικών Όρων...



Γιώργος Μαστρ.
mikrovalto.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ blog skopelos-news (ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ!!!! )

Η Φωτό ΜουΗ ανάρτηση-προβοκάτσια, σε ανυπόληπτο blog της περιοχής μας υπό την επωνυμία skopelos-news, της φωτογραφίας της Ελληνικής σημαίας μαζί με την Τούρκικη, στο Δημαρχείο της Σκοπέλου, μοναδικό σκοπό είχε να αμαυρώσει τα αθλητικά ιδεώδη, να σπιλώσει τους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες που διεξήχθησαν στη Σκόπελο από 4-11 Αυγούστου και να δυσφημίσει, για πολλοστή φορά, το νησί μας.


Με αφορμή την αναδημοσίευση της φωτογραφίας καθώς και την αναπαραγωγή του κειμένου-σπέκουλας από άλλα blogs, σας παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία προς αποκατάσταση της αλήθειας.


• Δίπλα στην Ελληνική υπήρχαν ακόμα δύο σημαίες, της Γαλλίας και της Βουλγαρίας, τις οποίες το εν λόγω blog τεχνηέντως απέκρυψε.
• Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής Διεθνών Αθλητικών Αγώνων, η οργανωτική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να «σηκώνει» τις σημαίες των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης (ιστιοπλόων, κριτών, σκαφών κλπ).
• Το γεγονός ότι η Τούρκικη σημαία «κατέβηκε» σημαίνει την απόσυρση του ενδιαφέροντος των Τούρκων από τους αγώνες, διότι δεν ήρθαν σκάφη τους.
• Επίσης γίνεται κατανοητό ότι σημαίες που βρίσκονται στο Δημαρχείο μας δεν είναι «πρόκληση», αλλά τόπος αναγνώρισης και ενημέρωσης των εμπλεκομένων, μιας και χώρος του δημοτικού καταστήματος είχε παραχωρηθεί -όπως και πέρυσι- για τις ανάγκες των ιστιοπλοϊκών αγώνων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσβάλλεις ένα Δήμο και κατ’ επέκταση τους κατοίκους του. Προς αποφυγήν παραποίησης γεγονότων, δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και πρόκλησης παρεξηγήσεων, καλό θα είναι προηγουμένως να πραγματοποιείται διασταύρωση στοιχείων, ειδικά από ανθρώπους που χειρίζονται το διαδίκτυο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ



SAVREZ -PTOLEMAIOS NEWS

Κατόπιν  αυτού  διαγραφούμε  την  εν  λόγω  ανάρτηση.
Ευχαριστούμε  τον  Δήμο  Σκοπέλου  για  την  αποκατάσταση  της  πραγματικότητας
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπίτια και αποθήκες από παλέτες

Το καταφύγιο αυτό είχε σχεδιαστεί για τους πρόσφυγες στο Κοσσυφοπέδιο, το 2006. Τώρα έχει αναπτυχθεί από την i-beam για χρήση σαν μια ανέξοδη και αποτελεσματική χαμηλού κόστους λύση για στέγαση, όχι μόνο για άτομα που μετακινήθηκαν από φυσικές καταστροφές, αλλά ακόμη σαν μία λύση για μια προσιτή οικονομικά προκατασκευασμένη κατοικία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε μια προσπάθεια ανακούφισης από καταστροφές,, πολλές από τις παλέτες θα φτάσουν σαν μέρος της μεταφοράς της τροφής και των υλικών, οπότε τα βασικά υλικά υπάρχουν ήδη εκεί.

Τα καταφύγια μπορεί να οικοδομηθούν με το χέρι σε ποσοστό 500-600 παλετών ανά ημέρα. Ένα μεταβατικό καταφύγιο διαστάσεων 10’ x 20’ θα έπαιρνε 80 παλέτες για την κατασκευή με κόστος περίπου 500 δολάρια.












Διάφορα σπίτια και αποθήκες από παλέτες

























Διαβάστε περισσότερα » »

Τι έχει να πει η Σοφία Σακοράφα για την μελλοντική ΥΠΕΞ του ΣΥΡΙΖΑ; Κατάπτυστο άρθρο της Χίλαρυ του ΣΥΡΙΖΑ! Το γεράκι των σιωνιστών στο Συριζα, ξεπέρασε το γΑΠ και με άρθρο της νομιμοποιεί το σιωνιστικό ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς!

Ανάξιο κριτικής είναι το βαθύ σιωνιστικό-ναζιστικό κείμενο της "αριστερής" εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ ολίγο υπουργού Εξωτερικών σε εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπαλλήλου του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε όργανο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στην καυτή Μέση Ανατολή -είναι και υπόθεση του λαού που στήριξε ελπίδες στο Σύριζα-, έρχεται αντιμέτωπη με την ιστορία και τους αγώνες της αριστεράς και η σιωπή, η ανοχή είναι συνενοχή σε πολιτικές σαν αυτή της κυρίας Δούρου.
Η Σοφία Σακοράφα δεν έχει το δικαίωμα της σιωπής!
Ο Π. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα!
Είναι δυνατόν η κα Δούρου να αλλάζει την αριστερά χωρίς κιχ; Να τολμά χωρίς ντροπή την ταύτισή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα και κανένας να μην μιλάει;
Ο τόπος, η αριστερά δεν έχουν την πολυτέλεια άλλων προδοσιών! Πρέπει εδώ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει αν είναι με τους λαούς ή με τον ιμπεριαλισμό!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή… Ο πόλεμος στην «επικοινωνία»-προπαγάνδα έχει κορυφωθεί. Τα κείμενα της Mossad, κατάλληλα επεξεργασμένα, διοχετεύονται σε μεγαλοδημοσιογράφους, αλλά και σε... αναδυόμενα πλήρως ελεγχόμενα πολιτικά «αστέρια». Αμέτρητα μαύρα δολάρια στην προπαγάνδα (ξεχνάμε την περίπτωση της μαρτυρικής Κύπρου και το σχέδιο Ανάν;), αμέτρητες οργανώσεις, κόμματα, πολιτικοί σε payroll για τον έλεγχο της κοινής γνώμης!
Τα έχουμε γράψει και ξαναγράψει... δυστυχώς η ζωή μας δικαιώνει τραγικά!
Άραγε κατάλαβε ή δεν κατάλαβε η Χίλαρυ του ΣΥΡΙΖΑ πως ξεπλένει τον εγκληματία πολέμου Πέρες, πως καλύπτει τον σιωνισμό με την έντεχνη επίκληση και προβολή του εβραϊσμού; Κυρία Δούρου ποιος μίλησε για εβραίους; Το βάζετε ως φερετζέ των δικών σας σιωνιστικών επιδιώξεών σας;
Το κατάπτυστο κείμενο της Χίλαρυ του ΣΥΡΙΖΑ στην "Αυγή" ως έχει:
ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ 

Στη δύση του πολιτικού του βίου, ο Σιμόν Πέρες, που για χρόνια εξέφραζε την αριστερή εκδοχή της ισραηλινής πολιτικής σκηνής, αποτελεί πλέον μια… «παραφωνία», με την έννοια ότι τη στιγμή που το γειτονικό περιβάλλον του Ισραήλ αλλάζει καταλυτικά και με ραγδαίους ρυθμούς, η ίδια η χώρα συντηρητικοποιείται σε όλα τα επίπεδα

Η τριήμερη επίσκεψη, στις αρχές της εβδομάδας, του προέδρου του κράτους του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ήλθε ως ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψης πέρσι τον Ιούλιο του Προέδρου Παπούλια σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη. Το γεγονός ότι τούτη την περίοδο πρόεδρος του Ισραήλ είναι ένας από τους τελευταίους ιστορικούς ηγέτες της χώρας, ο άνθρωπος του οποίου η προσωπική ιστορία αποτελεί την ενσάρκωση των περιπετειών του εβραϊκού λαού στη διάρκεια του 20ού αιώνα (γεννήθηκε το 1923 στη Λευκορωσία και μετανάστευσε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στην, υπό βρετανική Εντολή, Παλαιστίνη), προσέδωσε στην επίσκεψη μια ιδιαίτερη υπέρ-αξία. Όλα δείχνουν ότι ο άνθρωπος που διατέλεσε υπουργός σε κρίσιμα πόστα, που σήκωσε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 το βάρος των διαπραγματεύσεων με τον Γιάσερ Αραφάτ και που συνέβαλε στο να μπουν οι σχέσεις Ισραήλ και Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), στη βάση της αμοιβαίας αναγνώρισης, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες, δεν κοιτάζει πίσω. Ο 89χρονος Πέρες, που σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τα γενέθλιά του, δεν αναμασά το παρελθόν αλλά φροντίζει να τονίζει στις παρεμβάσεις του ότι το μέλλον ανήκει στις νέες γενιές, επιμένοντας στην ανάγκη του εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, που μπορούν να συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση, για παράδειγμα, της γεωργικής εκμετάλλευσης.
Ωστόσο σήμερα, στη δύση του πολιτικού του βίου, ο Σιμόν Πέρες, που για χρόνια εξέφραζε την αριστερή εκδοχή της ισραηλινής πολιτικής σκηνής, αποτελεί πλέον μια… «παραφωνία», με την έννοια ότι τη στιγμή που το γειτονικό περιβάλλον του Ισραήλ αλλάζει καταλυτικά και με ραγδαίους ρυθμούς, η ίδια η χώρα συντηρητικοποιείται σε όλα τα επίπεδα: πολιτικό, κοινωνικό και κυριότερα, ηθικό. Μοιάζει δηλαδή σαν να συμβαίνει αυτό που επεσήμανε σε συνέντευξή του, ο γνωστός συγγραφέας Ντέιβιντ Γκρόσμαν: το γεγονός της επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, η περιφρονητική στάση του ισραηλινού στρατού έναντι των Παλαιστινίων (στοχευμένες εκτελέσεις δήθεν «τρομοκρατών», αυθαίρετες κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων, παράνομος πολλαπλασιασμός εβραϊκών οικισμών, ασύδοτη δράση Εβραίων εποίκων, κ.ά.), έχουν πλέον «μολύνει» βαθιά την ίδια την ισραηλινή κοινωνία… «Μπορεί να πει κανείς ότι ο τρόπος που το Ισραήλ μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους τα τελευταία 44 χρόνια, καθόρισε την κυβερνητική συμπεριφορά και έναντι των ίδιων των Ισραηλινών πολιτών. Δηλαδή δεν μπορεί να έχουμε αυτό το αμοραλιστικό ή διπλής ηθικής σύστημα έναντι των υπό κατοχή Παλαιστινίων και ένα εντελώς διαφορετικό έναντι των Ισραηλινών πολιτών! Στο τέλος το πρώτο διεισδύει στα δικά σου όργανα. Αυτό συνέβη και με εμάς» (Κυριακάτικη Αυγή, 14 Αυγούστου 2011).
Σήμερα οι σχέσεις Ισραήλ - Παλαιστινίων βρίσκονται σε νεκρό σημείο. Ποιον εξυπηρετεί αυτό; Σίγουρα τους ακραίους της κάθε πλευράς και βέβαια όχι την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, η οποία πλέον έχει για τα καλά εισέλθει σε περίοδο δομικών αναταράξεων, με άγνωστη έκβαση. Η κατάρρευση των αυταρχικών καθεστώτων έφερε στο προσκήνιο ισλαμιστικά κινήματα, σε Τυνησία και Αίγυπτο - γεγονός που αλλάζει άρδην τους πάγιους σχεδιασμούς του Ισραήλ -, οι εξελίξεις για παράδειγμα σε αυτό που εξελίσσεται σε no man’s land Χερσόνησο του Σινά, είναι ενδεικτικές…
Στο μεταξύ τα μέτωπα αντί να κλείνουν, αυξάνονται. Στο ανοικτό θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, που μέχρι σήμερα κατείχε αποκλειστική θέση στο επίκεντρο του ισραηλινού ενδιαφέροντος, ήλθε να προστεθεί, βίαια, εδώ και πάνω από 17 μήνες, η σταδιακή κατάρρευση του αλλαουϊτικού, φιλοϊρανικού καθεστώτος της Δαμασκού. Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, σήμερα το Ισραήλ είναι υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης παράτασης του status quo, και τούτο γιατί η σύνθεση της «πολύχρωμης» αντιπολίτευσης - π.χ. η διοίκηση του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» βρίσκεται στην Τουρκία ενώ είναι αποδεδειγμένη η παρουσία τζιχαντιστικών στοιχείων, μέσω του σκοτεινού Μετώπου Αλ Νούσρα, καθώς κι εκείνη εκπροσώπων του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων - προκαλεί ρίγη στους Ισραηλινούς ιθύνοντες.
Είναι γνωστό το αξίωμα σύμφωνα με το οποίο, η διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής καθίσταται άκρως προβληματική από τη στιγμή που το εσωτερικό «μέτωπο», η κοινωνία δηλαδή, είναι ρηγματωμένη, παρουσιάζει βαθιά τραύματα, αμφισβητεί βαθιά την κυβέρνηση, βρίσκεται δηλαδή στην κατάσταση της σημερινής ισραηλινής κοινωνίας. Για παράδειγμα το γεγονός του πολλαπλασιασμού τον τελευταίο καιρό των αυτοπυρπολήσεων ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση, είναι ενδεικτικό των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει η ισραηλινή κοινωνία, η οποία σήμερα δεν λειτουργεί διακριτικά μόνο σε βάρος των 900 χιλιάδων ισραηλινών αράβων πολιτών της (για χρόνια πολιτών β’ κατηγορίας) αλλά και σε βάρος συνολικά των κοινωνικά αδύναμων κρίκων της: νέων, συνταξιούχων, κ.ά.
Άρα, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε επείγει να κλείσουν τα εσωτερικά μέτωπα της ισραηλινής κοινωνίας: το κοινωνικό συμβαδίζει με την επίλυση του παλαιστινιακού. Επείγει λοιπόν η επανέναρξη του ισραηλινοπαλαιστινιακού διαλόγου για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα πριν από τον πόλεμο του Ιουνίου του 1967, με διάλυση των εβραϊκών οικισμών, πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και με αποδοχή του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους. Στο πλαίσιο των σημερινών ανακατατάξεων, αυτή η εξέλιξη είναι κρίσιμη: διαφορετικά, η άνοδος των ισλαμιστικών κομμάτων στην περιοχή, θα παρασύρει και το παλαιστινιακό κίνημα, με κίνδυνο να βρεθεί το Ισραήλ απέναντι, όχι σε έναν εταίρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά με έναν ορκισμένο αντίπαλο της ίδιας του της ύπαρξης…
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη δημοσιότητα στοιχεία για επαφές των Μάγιας με εξωγήινους!


Γράφει  ο ανεξήγητος
Σε ένα περσινό συνέδριο, του οποίου το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα σε ορισμένες ιστοσελίδες στις 15 του Δεκέμβρη 2011, έχει πλέον απομακρυνθεί από το YouTube. Σε αυτό το βίντεο ο Δρ Νασίμ Haramein κάνει μια παρουσίαση  κάποιων αντικειμένων φτιαγμένων από τους Μάγια, τα οποία κρύβονταν μέχρι σήμερα από τη μεξικανική κυβέρνηση.
Τώρα η μεξικάνικη κυβέρνηση έχει αφήσει να διαρρεύσουν κάποιες πληροφορίες που αφορούν την ανθρωπότητα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα γεγονότα που περιγράφονται στα εν λόγω αντικείμενα, θα μπορούσε να είναι ένα γεγονός του παρελθόντος, ή μπορεί να είναι ένα γεγονός που θα συμβεί ξανά. Οι πληροφορίες υπήρχαν και φυλάσσονταν για 80 χρόνια.Ελπίζεται ότι τα αντικείμενα αυτά των Μάγια θα μπορέσουν να μελετηθούν και να αποτρέψουν μελλοντικές καταστροφές. Τα αντικείμενα αυτά που κρύβονται από την κυβέρνηση του Μεξικού, περιέχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με την επαφή με εξωγήινους από τους Μάγια.


Πριν από την δημοσιοποίηση των ευρημάτων,ο  Ραούλ Τζούλια-Levy, παραγωγός ενός ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει, με τίτλο "Αποκαλύψεις των Μάγια το 2012 και πέρα», σχολίασε: "Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικές για την ανθρωπότητα, όχι μόνο στο Μεξικό. Και δεδομένου ότι η πληροφορίες αυτές έχουν χαρακτηριστεί εμπιστευτικές και προστατεύονται για 80 χρόνια, είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να κατανοήσουν τα γεγονότα που έρχονται και τις συνέπειες για όλους μας "
 

Όταν ρωτήθηκε εάν οι πληροφορίες αφορούν εξωγήινους,ή περιέχουν μυστικιστικά στοιχεία ή την ημέρα της κρίσης, η δήλωση ήταν: "Δεν  επιτρέπεται να μιλήσω γι 'αυτό. Όλα θα κυκλοφορήσουν του χρόνου, αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω για την επαφή με εξωγήινους ή καταστροφές το 2012. Μπορώ μόνο να πω ότι η μεξικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να πει στην ανθρωπότητα  πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να γνωρίζουμε, τον τρόπο που ζούμε και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον πλανήτη. "
Εδώ είναι δύο φωτογραφίες από τα  ευρήματα, που δείχνουν αντικείμενα που σχετίζονται με το διαστημικό σκάφος, και ακόμη και έναν αστροναύτη:




Τώρα, μπορούμε μόνο να περιμένουμε να δούμε πότε  θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ την και την βασιμότητα των  υποστηριζομένων από τη μεξικανική κυβέρνηση. Αν αυτά ισχύουν πρέπει πραγματικά να έχουν μεγάλο αντίκτυπο για όσους μπορούν να καταλάβουν τις συνέπειες αυτών των αποκαλύψεων.
 
Διαβάστε περισσότερα » »