Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ginkgo Biloba-Το βότανο της μνήμης

Περιγραφή
Η χρήση των φύλλων του Ginkgo Biloba (σαλιβουρία ή γίνκο το δίλοβο, Ginkgo biloba) στην ιατρική πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα το 2800 π.Χ. Κλινικά δεδομένα έδειξαν ότι το Ginkgo Biloba είναι αποτελεσματικό στην αύξηση της ροής του αίματος στα άκρα και τον εγκέφαλο. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι τα φύλλα του Ginkgo Biloba μετριάζουν τις δυσμενείς επιδράσεις του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών αντιδράσεων που σχετίζονται με τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Χρήσεις του βοτάνου
Το Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της αρτηριακής ανεπάρκειας (χαμηλή ροή αίματος), βοηθώντας στη βελτίωση της κυκλοφορίας σε όλα τα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, των χεριών και των ποδιών. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη των δυσμενών επιδράσεων του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (PAF) σε αρκετούς ιστούς του σώματος. Έχουν επίσης καταγραφεί βελτιώσεις στην αλλεργική απόκριση (π.χ. στο άσθμα).

Ωφέλεια λήψης συμπληρώματος Ginkgo biloba
Το Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται για περιπτώσεις κυκλοφορικών προβλημάτων και άλλων σχετιζόμενων διαταραχών όπως είναι ο βόμβος (κουδούνισμα των αυτιών), το Αλτσχάιμερ, η ζαλάδα, το σύνδρομο Raynauds, το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα, η ημικρανία, οι δυσλειτουργίες στύσης, η φλεγμονή και διαταραχές στην πνευματική και εγκεφαλική λειτουργία.
Ανεπαρκής Κυκλοφορία του Αίματος στον Εγκέφαλο
Το Ginkgo Biloba βοηθά στη διατήρηση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, όταν λαμβάνεται σε δοσολογίες τουλάχιστον 120mg εκχυλίσματος ημερησίως και για χρονικό διάστημα ενός χρόνου. Με τη λήψη αυτή μειώνονται σημαντικά οι ίλιγγοι, οι κεφαλαλγίες, ο βόμβος και οι συναισθηματικές διαταραχές.
Μνήμη και Συγκέντρωση
Τα εκχυλίσματα Ginkgo Biloba σε δοσολογία τουλάχιστον 150mg ημερησίως βελτιώνουν τη μνήμη. Αυτό έχει αποδειχθεί σε διπλές τυφλές δοκιμές ελέγχου με placebo σε άτομα με κακή μνήμη η οποία εμφανίζεται στην γεροντική άνοια. Περαιτέρω μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το Ginkgo Biloba βελτιώνει τη μνήμη και την ακοή στους ηλικιωμένους. Το Ginkgo Biloba μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το βόμβο των αυτιών και μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το Ginkgo Biloba έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε άτομα με Αλτσχάιμερ σε πρώιμο στάδιο, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις άνοιας πολυεμφρακτικού τύπου.
Ανεπαρκής Κυκλοφορία του Αίματος στα Πόδια
Μελέτες έχουν δείξει ότι το Ginkgo Biloba βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πόνο κατά το περπάτημα και επιτρέποντας την αύξηση των διανυόμενων αποστάσεων.
Αναστολή του PAF/αντιαλλεργικό
Ο παράγοντας ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (PAF) είναι υπεύθυνος για τις αλλεργικού τύπου ανοσολογικές αποκρίσεις όπως είναι η κατακράτηση υγρών, ο ερεθισμός του δέρματος, η δυσκολία στην αναπνοή και άλλες σοβαρές φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Τα υψηλά επίπεδα PAF σχετίζονται επίσης με καταστροφή των νευρικών κυττάρων και μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η δράση του Ginkgo Biloba έχει μελετηθεί σε άτομα με αλλεργίες στη σκόνη και τη γύρη, καθώς και σε άτομα με άσθμα.
Αντιοξειδωτικό
Το εκχύλισμα Ginkgo Biloba έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει αποτελεσματικά τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα των μεμβρανών. Έχει δράση στον εγκέφαλο, τον αμφιβληστροειδή του οφθαλμού και το καρδιαγγειακό σύστημα. Το Ginkgo Biloba έχει αποδειχθεί ότι δρα θεραπευτικά στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του αμφιβληστροειδούς, η οποία προκαλεί μείωση ή ακόμα και απώλεια της όρασης. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Στον εγκέφαλο, το Ginkgo Biloba μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των διαταραχών που οφείλονται στην ηλικία και επηρεάζουν τη νοητική λειτουργία.
Βόμβος (κουδούνισμα των αυτιών) και Ισορροπία
Σύμφωνα με μελέτες ελέγχου, το Ginkgo Biloba μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τον βόμβο των αυτιών και τα προβλήματα ισορροπίας
Προτεινόμενες δοσολογίες
Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται: Φύλλα.
Εκχύλισμα φύλλων: 80–150mg ημερησίως.
Παρενέργειες και προφυλάξεις
Δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές παρενέργειες κατά τη χρήση του Ginkgo Biloba. Επίσης, δεν έχουν καταγραφεί σε κλινικές δοκιμές σημαντικές παρενέργειες σε άτομα που λάμβαναν 600mg εκχυλίσματος φύλλου σε μία δόση. Ελαφρές παρενέργειες περιλαμβάνουν γαστρεντερικές διαταραχές και κεφαλαλγίες. Δεν συνιστάται η χρήση του Ginkgo Biloba σε παιδιά.
Υποσημείωση: Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι δεν επηρεάζεται ο καρδιακός ρυθμός, η πίεση του αίματος και η συγκέντρωση της χοληστερόλης ή των τριγλυκεριδίων στο αίμα σε άτομα που βρίσκονταν σε θεραπεία με Ginkgo biloba.
Αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις
Τo Ginkgo Biloba δεν θα πρέπει να χορηγείται σε άτομα που ακολουθούν θεραπεία με αντιπηκτικά, όπως η ηπαρίνη και η βαρφαρίνη.
Πηγή: www.douni.gr

To περίφημo δέντρο Ginkgo Biloba και η παιδεία
To Ginkgo Biloba (Γκίνγκο Μπιλόμπα) είναι δέντρο. Φτάνει μέχρι τα 35 μέτρα ύψος. Αγαπημένο δέντρο των Κινέζων και των Ιαπώνων που το χρησιμοποιούσαν για ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου, βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης και βελτίωση της κυκλοφορίας. Θεωρείται η «μαγική» φυσική θεραπευτική ουσία που δυναμώνει εκπληκτικά τη μνήμη και την εξυπνάδα. Φύεται και στην Ελλάδα. Οι νεότερες έρευνες επιβεβαίωσαν με πανηγυρικό τρόπο τις απόψεις των Κινέζων και των Ιαπώνων. Πάνω από 400 διπλές τυφλές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη του Γκίνγκο. Θεωρείται το ανθεκτικότερο δέντρο του πλανήτη στις προσβολές των εντόμων, στις ασθένειες που προέρχονται από βακτηρίδια και μύκητες καθώς και στις επιπτώσεις από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Στην Κίνα εθεωρείτο ιερό δέντρο και στην κινέζικη material medica αναφέρεται ήδη από το 2.800 π.Χ. Στην νεότερη εποχή επανεξήχθη από την Κίνα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπου καλλιεργείται κυρίως για τα σχήματος ανοιχτής βεντάλιας φύλλα του, τα οποία έχουν  εξαιρετικές φαρμακολογικές ιδιότητες.
Σήμερα στις χώρες της Δύσεως κατέχει την κορυφαία θέση στην συνταγογράφηση βοτανικού σκευάσματος για την μνήμη και την ενδυνάμωση των εγκεφαλικών λειτουργιών. Οι παρατηρήσεις αυτές έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά. Σε πολλές αμερικανικές πόλεις το έχουν φυτέψει στους αυτοκινητόδρομους, ενώ στη Λάρισα ο δήμος έχει κοσμήσει την πόλη με το Ginkgo. Όπως γράφει ο καθηγητής Ιατρικής, το Ginkgo λόγω της βελτίωσης που επιφέρει σε όλο το σώμα, έχουν παρατηρηθεί καλά αποτελέσματα στην αντρική στύση (που είναι αγγειακό φαινόμενο), στη ζάλη, στην ημικρανία και στον ίλιγγο (αν οφείλεται σε κακή αιμάτωση του αφτιού), στη γεροντική άνοια (αρτηριοσκλήρωση) και στη νόσο του Parkinson (αν είναι αγγειακή η αιτία) και προπάντων στη νόσο του Αλτσχάϊμερ. Στο διεθνές ιατρικό περιοδικό - μεγάλου κύρους – Lancet, στις 7 Δεκεμβρίου 1992 οι καθηγητές Ιατρικής στο Μάαστριχ της Ολλανδίας, T. Kλάϊνεν και Πολ Κνίπσιλντ εξέτασαν το Ginkgo και ισχυρίστηκαν ότι οι ίδιοι θα το έπαιρναν, αν είχαν πρόβλημα στη μνήμη ή αν είχαν συμπτώματα εγκεφαλικής ανεπάρκειας. Κleijnen J. & Knipschild P. Ginkgo Biloba Lancet 340, 1136-9,1992.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει συστήσει την επιτροπή Ε αποτελούμενη από κορυφαίους γερμανούς επιστήμονες αντίστοιχο του FDA και πληροφορεί υπεύθυνα το λαό για την αξία διαφόρων σκευασμάτων. Δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβέρνησης και δεν τα αμφισβητεί κανένας, π.χ. ο κράταιγος κάνει για την καρδιά και τη πίεση. Παίρνει αριθμό κυκλοφορίας Γερμ. 1349.99.99. Αρ. Μονογραφίας επιτροπής Ε Φεκ 1/3.1.84. Κανένας δεν διανοείται να πει οτιδήποτε. Συνιστά λοιπόν η Γερμανική κυβέρνηση υπεύθυνα, μέσω της επιτροπής Ε για τη μνήμη και την κυκλοφορία στον εγκέφαλο Ginkgo Biloba. Αυτή τη στιγμή πωλούνται στη Γερμανία περισσότερα από 100 εκατ. κουτιά το χρόνο, συνταγογραφούνται και οι Γερμανοί τα θεωρούν ιδανικά για τη μνήμη. Ενώ υπάρχουν αποδεδειγμένα αυτές οι ιδιότητες η πλειονότητα των Ελλήνων τις αγνοεί. Η γνώση αυτή για το Ginkgo πρέπει να περάσει στα παιδιά μας. Θα τα βοηθήσει φοβερά στο σκληρό αγώνα της μάθησης. Θα βελτιώσει τη συγκέντρωσή τους, μιας και το Ginkgo παράγει ντοπαμίνη που βοηθά στη συγκέντρωση. Όλοι οι δάσκαλοι βλέπουν καθημερινά στις τάξεις παιδιά που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα.

Έχουμε κάνει προσπάθειες με αρκετούς Διευθυντές σχολείων και από το βήμα αυτό τους ευχαριστώ δημοσίως, που έχουμε φυτέψει Ginkgo Biloba σε αρκετά σχολεία. Θα πληροφορήσουμε τα παιδιά για τις ιδιότητες του Ginkgo Biloba και θα είναι ευχής έργον να το χρησιμοποιήσουν για τη βελτίωση της μνήμης τους, ειδικά την περίοδο των εξετάσεων. Ευχής έργον θα είναι επίσης να ασχοληθούν κάποιοι επαγγελματικά με αυτό. Μια φυτεία π.χ. 200 δέντρων παρέχει αρκετό υλικό για να γεμίσουν πολλά μπουκάλια. Πασιφανές είναι πως χρειάζεται και η συσκευασία από ανάλογη  επιχείρηση. Αυτά μας λείπουν. Περισσότερο όμως μας λείπει η πληροφόρηση. Είναι ασφαλές το Ginkgo; To Ginkgo θεωρείται πολύ ασφαλές, χωρίς παρενέργειες. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε - συνιστούν οι ειδικοί – είναι να μην χορηγείται μαζί με ασπιρίνη ή όσοι έχουν ιστορικό αιμορραγικού εγκεφαλικού ή λαμβάνουν τακτικά αντιπηκτικά, όπως είναι  η κουμαδίνη (Coumadin).
Ολοκληρώνω την μελέτη αυτή με μια συζήτηση με έναν κορυφαίο καθηγητή ψυχιατρικής σε Αμερικανικό Παν/μιο - ηλικίας 86 χρονών - ο οποίος έπαιρνε 4 χάπια Γκίνγκο την μέρα. -Πολλά δεν είναι γιατρέ; -Όχι, μου είπε. Ακολουθώ τις οδηγίες (guidelines) της Αμερικανικής ψυχιατρικής εταιρείας. Είναι το μυστικό της ζωτικότητάς μου, πνευματικής και σωματικής. Δόξα τω Θεώ, σε αυτή την ηλικία με τη βοήθεια του Γκίνγκο είμαι εντελώς καλά. Εδώ στην Ελλάδα ελάχιστοι ξέρουν να το χρησιμοποιούν, πρόσθεσε με παράπονο.
Όπως γράφει ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κ. Στέφανος Καραγιαννόπουλος: «το Γκίνγκο Μπιλόμπα είναι ο τελευταίος μεγάλος έρωτας της γηριατρικής. Πολύ μεγάλος έρωτας!».
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΔΗΜ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ
Πηγή: www.p-andr.blogspot.com

Μερικές πληροφορίες από εμένα…
Το Ginkgo biloba φανερώνει από μόνο του τις ιδιότητές του… όπως σχεδόν τα περισσότερα φυτά, για αυτό πρόσθεσα και τις φωτογραφίες.
Παρατηρήστε τα φύλλα του χωρισμένα σε 2 μέρη όπως τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου και τις λεπτότατες γραμμές που έχει…
Στα φυτώρια θα το βρείτε εύκολα. Το ενός μέτρου κάνει περίπου 15 ευρώ. Προτιμήστε των 2 μέτρων, όπως στη φωτογραφίες, που έχει περίπου 25 ευρώ για σχεδόν άμεση παραγωγή φύλλων, εξαρτάτε τις ανάγκες σας βέβαια στο πόσα δέντρα θα φυτέψετε…
Έχω κάνει και βλάστηση από σπόρους που είναι αρκετά εύκολη.
Τα δέντρα ζουν πάνω από χίλια χρόνια….

Προφυλάξεις

Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ειδικά όταν λαμβάνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα, βότανα ακόμα και συμπληρώματα.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
 
ftiaxno.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Αργοναύτης» ένα ντοκιμαντέρ για τις άγνωστες Ελληνικές Νάρκες

Ένα ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κοντογιάννη, με σπάνιο πρωτότυπο υλικό, από τα προσωπικά του αρχεία που μας μεταφέρει στο 1936 στη βράβευση των εργοστασίων Στυλ. Ισιδ. Κοντογιάννη από τον διάδοχο Παύλο για την...

κατασκευή των ναρκών τύπου «Αργοναύτης».

Άραγε πόσοι από εμάς ξέρουν ότι στην Ελλάδα του 1930 παράγονταν νάρκες; πρόκειται για ένα πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο, τόσο σε επίπεδο Ελληνικής πολεμικής και μη βιομηχανίας όσο και κινηματογραφικής, αφού το αρχειακό υλικό είναι του 1936 και αποτελεί ένα από τα λίγα ελληνικά φιλμ της εποχής.





ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Επαναστατικό χάπι: Ξεμεθάει σε δευτερόλεπτα!


Hapi anti-1-NAIΜετά το εμβόλιο που αποτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ, η επιστήμη είναι σε θέση να μας προσφέρει το χάπι που... θα ξεμεθάει σε δευτερόλεπτα!
Όποιος λοιπόν δεν προτιμήσει την δραστική εφαρμογή του επαναστατικού εμβολίου και επιμένει να πίνει μέχρι... τελικής πτώσης, θα έχει την επιλογή να επανέλθει άμεσα σε νηφαλιότητα με το μαγικό χάπι...
Το επαναστατικό αυτό φάρμακο κατά της μέθης είναι φτιαγμένο από φυσικά βότανα και φυτά και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πειραματόζωα και συγκεκριμένα σε ποντίκια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, τα ποντίκια στα οποία και χορηγήθηκε το εν λόγω χάπι επανήλθαν σε κατάσταση νηφαλιότητας πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με άλλα που δεν τους χορηγήθηκε και σταμάτησαν να παρουσιάζουν τα συμπτώματα μέθης, όπως η ζαλάδα.
Το χάπι είναι μια νανοκάψουλα στην οποία και έχουν τοποθετηθεί ένζυμα που επικουρούν την διάσπαση του αλκοόλ κατά παρόμοιο τρόπο με τη λειτουργία που το συκώτι το διασπά, μόνο που η διαδικασία με την κάψουλα γίνεται πιο γρήγορα.
Βέβαια όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια που πραγματοποίησαν τις συγκεκριμένες έρευνες, το χάπι ξεμεθάει άμεσα αλλά δεν καταπολεμά τις βλάβες που προκαλεί το αλκοόλ τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο συκώτι...

prisonplanet

Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΌ CHANNEL 4 (vid) Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι Βρετανοί για ρατσισμό - Ιδού τι έκαναν στους Έλληνες της Κύπρου

Πάλι ανακάλυψαν "φασίστες" στην Ελλάδα οι Βρετανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, με ρεπορτάζ του Channel 4.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο Channel4: «Ήμουν τρομοκρατημένος από το γεγονός ότι αυτοί οι χρυσαυγίτες ήταν...
περήφανοι να εκφράσουν τις ακραίες ιδέες τους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ανοιχτά στο κοινό. Σοκαρίστηκα από την εχθρότητα τους και από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στις αθηναϊκές πλατείες.» Δηλώσεις έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είπε ότι οι απόψεις που ακούγονται στο ντοκιμαντέρ, «δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Θα κάνουμε σαπούνια τους Ελληνες; Μα, είστε σοβαρή κυρία μου» με αυτή φράση ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, με παρέμβαση του στον ΣΚΑΪ απάντησε στις νέες βρετανικές συνωμοσίες κατά του ελληνικου εθνικιστικού χώρου ότι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος ζήτησε να γίνουν οι μετανάστες σαπούνια.

«Ηταν κάποιοι δημοσιογράφοι που πήγαν σε ένα καφενείο χωρίς να αναφέρουν στον κόσμο που ήταν εκεί πως τους μαγνητοσκοπούν. Αυτά είναι παραμύθια, είναι υπόθεση για τα πανηγύρια. Να προβάλετε συνέχεια το βίντεο για να γελάει ο κόσμος», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως η ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα κινηθεί νομικά εναντίον του channel 4.

Μάλιστα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και στον απίθανο Θάνο Τζήμερο που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή (από εκεί μπορούμε να κρίνουμε και την σοβαρότητα της εκπομπής) λέγοντας «η Χρυσή Αυγή δεν είναι η αρρώστια, όπως είπε ο κ. Τζήμερος, αλλά το φάρμακο απέναντι στην διαφθορά και την παρακμή».

Τέλος είπε πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου καταδικάζει κάθε πράξη βίας,και το πρόβλημα είναι οι ρατσιστικές επιθέσεις από αλλοδαπούς εναντίον Ελλήνων και οχι το αντίθετο.

Αλλά επειδή ειδικά οι Βρετανοί έχουν στοχοποιήσει τον χώρο των εθνικών κομμάτων στην Ελλάδα ας θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες των Βρετανών στην Κύπρο κατά τον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων. Να θυμίσουμε ακόμα και ότι ο ίδιος ο Ούίνστον Τσόρτσιλ είχε υποσχεθεί την ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο κατά τον Β'Π.Π. γοα να πάρει πίσσω την υπόσχεσή του αμέσως μετά.

Ας δούμε το δραματοποιημενο ντοκιμαντέρ "Ο σταυραετός του Μάχαιρα" με τον τραγικό θάνατο του αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού Γρηγόρη Αυξεντίου, περικυκλωμένου από Βρετανούς σε μια τρύπα και την μάχη που έδωσε παίρνοντας μαζί του πολλούς αποικιοκράτες. Έτσι για να θυμούνται οι νέοι και να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι ότι ένα κομμάτι ελληνικού χώματος ήταν απικία των Βρετανών και πως συμπεριφερόντουσαν οι Βρετανοί στους "εθνικιστές" Έλληνες της Κύπρου.

Το πρώτο βίντεο είναι παραγωγή του 7ου Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΣ. To δεύτερο είναι η αφήγηση όλης της μάχης και του αγώνα με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τα βρετανικά αρχεία.




oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαίδα: Νέος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Νέος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Κοτσίδης. Ο κ. Κοτσίδης αναλαμβάνει στην θέση του παραιτηθέντος Λάζαρου Λωτίδη.




ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκλεισαν την Εγνατία στο ύψος του Πολυμύλου για περίπου μία ώρα οι φοιτητές του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας – Αντιδρούν στις αλλαγές του σχεδίου Αθηνά και ετοιμάζονται για Πανκοζανίτικο συλλαλητήριο – πιθανότατα – την Παρασκευή 08/03 (Βίντεο)


Φοιτητές του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, μετά τη συμπαράσταση του Δήμου Κοζάνης και διαφόρων θεσμικών φορέων της περιοχής, αφού συγκεντρώθηκαν αρχικά στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που επιφέρει στο Ίδρυμα το Σχέδιο “Αθήνα”, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα διόδια Πολυμύλου, όπου έκλεισαν συμβολικά το δρόμο για διάστημα περίπου μίας ώρας, επιτρέποντας κατά διαστήματα τη διελευση των οχημάτων. Το kozan.gr, μετά το πρώτο βίντεο, σας παρουσιάζει και άλλες εικόνες, μεταφέροντάς σας  – ΠΡΩΤΟ – το παλμό της διαδήλωσης.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων για το έτος 2013

ampelonas  Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ανακοινώνεται ότι, καθορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων, από 07 Μαρτίου έως και τις 15 Μαϊου 2013.
        Ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο Πρόγραμμα ορίζεται το ένα (1) στρέμμα πραγματικής έκτασης αμπέλου.

       Στόχος των μέτρων του εν λόγω προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργών μέσω:
  • της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού
  • της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον
  • της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών
και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.
     Το πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες δράσεις:
  • την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου του επαναεμβολιασμού.
  • την επαναφύτευση των αμπελώνων.
  • τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων.
Δικαιολογητικά ένταξης στο Πρόγραμμα

      Για την ένταξή του στο πρόγραμμα ο ενδιαφερόμενος παραγωγός ή ο νόμιμος εκπρόσωπος, υποβάλλει, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Κοζάνης Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, αίτηση δύναται να υποβάλει κάθε συνιδιοκτήτης για το μερίδιο που του αναλογεί με την έγγραφη συγκατάθεση των λοιπών συνιδιοκτητών και βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.
     Η αίτηση θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία ο αιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιο του χωρίς άλλη ειδοποίηση έως τις 31 Ιανουαρίου 2014, καθώς και ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την εφαρμογή του προγράμματος.
      Εφόσον οι αιτούντες είναι ήδη αμπελοκαλλιεργητές ή οινοποιοί θα πρέπει να έχουν υποβάλλει δήλωση αμπελοκαλλιέργειας, δηλώσεις συγκομιδής και να παραδίδουν μέρος ή ολόκληρη την παραγωγή τους σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία της χώρας, για τις αμπελουργικές περιόδους 2011 – 2012 και 2012 – 2013.
     Την Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση συνοδεύουν τα παρακάτω δικαιολογητικά κατά περίπτωση:
  • Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών για το Αμπελουργικό Μητρώο.
  • Δήλωση συγκομιδής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα. ( Έντυπο Α και Έντυπο Β)
  • Εφόσον οι αιτούντες είναι ήδη αμπελοκαλλιεργητές ή οινοποιοί θα πρέπει και να παραδίδουν μέρος ή ολόκληρη την παραγωγή τους σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία της χώρας, για τις αμπελουργικές περιόδους 2011 – 2012 και 2012 – 2013.  Βεβαίωση με παραστατικά (τιμολόγια) από νόμιμο οινοποιείο, καθώς και οι εν λόγω ποσότητες σταφυλιών  να αναφέρονται και να αναγράφονται από το οινοποιείο στις Δηλώσεις Παραγωγής του για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα.
  • Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης την περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα και τα επόμενα 5 έτη.
  • Δικαίωμα φύτευσης / αναφύτευσης.
  • Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  • Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος ή της φορολογικής δήλωσης, έτους 2012.
  • Σε περίπτωση ιδιόκτητων εκτάσεων, ο νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας με το πιστοποιητικό μεταγραφής. Εάν υπάρχει αδυναμία προσκόμισης νόμιμου τίτλου, δύναται κατ’ εξαίρεση να υποβληθεί επικυρωμένο ακριβές αντίγραφο του πιο πρόσφατου εντύπου Ε9 «ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του δικαιούχου, στο οποίο να εμφαίνεται το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο.
  • Σε περίπτωση επικαρπίας, ακριβές αντίγραφο του συμβολαιογραφικού εγγράφου σύστασής της και το πιστοποιητικό μεταγραφής του.
  • Σε περίπτωση μισθωμένων εκτάσεων, το συμβολαιογραφικό έγγραφο (μισθωτήριο) και πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου, και έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται ότι ο αιτών έχει την αποκλειστική διαχείριση των μισθωμένων αγροτεμαχίων για την χρονική περίοδο που διαρκεί το πρόγραμμα (υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από τον ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου). Η διάρκεια της μίσθωσης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από δέκα (10) έτη οπότε υποβάλλεται συμβολαιογραφικό έγγραφο και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου.

      Η υποβολή των αιτήσεων και η προσκόμιση δικαιολογητικών ένταξης στο πρόγραμμα γίνεται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, 1ος όροφος, γραφείο 20 (πρώην κτίριο Νομαρχίας).  
       Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στα τηλέφωνα 24613-51431/51368.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κόλαφος το πόρισμα της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ για το χρυσό της Χαλκιδικής!

ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΑΠΘ

Η Γενική Συνέλευση της.....
Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με αριθμό 692/22-6-2012, μετά από αίτηση του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της Ιερισσού και των πέριξ, εξουσιοδότησε Επιτροπή ειδικών, από μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής, να αποφανθεί για το ‘εάν και κατά πόσο η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β. Α. Χαλκιδική είναι συμβατή με αγροτικές δραστηριότητες όπως, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία, η Μελισσοκομία, η Αλιεία, κ. ά.’.

Η Επιτροπή αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

1. Αποστολίδης Απόστολος, Αναπληρωτής καθηγητής Ιχθυολογίας

2. Δημάση-Θεριού Κορτέσσα, Καθηγήτρια Δενδροκομίας

3. Θρασυβούλου Ανδρέας, Καθηγητής Μελισσοκομίας

4. Λαζαρίδης Χαράλαμπος, Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων

5. Νικολάου Νικόλαος, Καθηγητής Αμπελουργίας

6. Ντότας Δημήτριος, Καθηγητής Διατροφής Αγροτικών Ζώων

7. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Εδαφολογίας (συντονιστής)

8. Σέμος Αναστάσιος, Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας

9. Τσιάλτας Ιωάννης, Λέκτορας Εφαρμ. Φυσιολ. Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας.

 Η Επιτροπή αφού μελέτησε το ‘Επενδυτικό Σχέδιο Ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από την «Ελληνικός Χρυσός» Α. Ε. (2006)’, τη ‘Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική (ΜΠΕ)’ και έλαβε υπόψη αποφάσεις Θεσμικών και Επιστημονικών Φορέων όπως του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, κατέληξε στα ακόλουθα:

1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η περιοχή που έχει παραχωρηθεί στη εταιρία ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ’, για μεταλλευτική δραστηριότητα (Ν.3220/2004) χαρακτηρίζεται από έντονο επιφανειακό 2 ανάγλυφο, έχει έκταση 317.000 στρεμμάτων και καλύπτεται κατά περίπου 90 % από δάση. Μεγάλο μέρος αυτής της έκτασης αποτελεί περιοχή NATURA 2000 αλλά υπάρχουν σε αυτήν και άλλες προστατευόμενες περιοχές. Η περιοχή επίσης χαρακτηρίζεται από πλούσια χλωρίδα και πανίδα με σπάνια, κινδυνεύοντα και αυστηρώς προστατευόμενα από διεθνείς συμβάσεις είδη. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η εκτεταμένη ακτογραμμή της (περίπου 77 χιλιόμετρα).

Η βορειοανατολική (Β. Α.) Χαλκιδική έχει να επιδείξει σημαντικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους καθώς........ 

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα κοιμητήρια Πτολεμαΐδας ( Της Άρτας το γιοφύρι )


Σχετικά  με  την  εκταφή  των  οστών  από  τα  κοιμητήρια  της  Πτολεμαΐδας  έχει  πρόκυψη  μείζον  θέμα  λόγω  έλλειψης  χώρου. Εν το  μεταξύ  ξεκίνησαν  τα  νέα  νεκροταφεία  στη  θέση  κουρί  Πτολεμαΐδα   (της  Άρτας  το  γιοφύρι)  Δήμαρχοι  φεύγουν  και  έρχονται  νεκροταφεία  δεν  βλέπω  να  γίνονται, μα  δεν  σκέφτονται  ούτε  τα  τομάρια  τους  που  θα  βάλουν,  τόση  φτώχεια  έχει  πέσει  η  μας  γραφούν  εκεί  που  δεν  πιάνει  μελάνη.
Πετάξανε  ένα  σκασμό  λεφτά  για  τα  εκατό  χρονιά  των  ζωντανών  της  Εορδαίας.   Λεφτά  πέφτουν  για  την  βόρεια  είσοδο  της  πόλις  για  την  νοτιά  την  δυτική  την  ανατολική  και  δεν  ξέρω  γιατί  άλλο, αυτό που  ξέρω  είναι ότι από  αρχαιοτάτων  χρονών  πάντοτε  και  πρώτα  τιμούσαν  του  νεκρούς  τους  και  δεν  τους  πετούσαν  σε  κιβώτια  και  οπού νάνε .
Καλά  είναι  τα  πανηγύρια  και  η  φανφάρες  και  ο εξωραϊσμός  της  πόλης  αλλά  προτεραιότητα  έχουν  οι  νεκρή  συνδημότες  μας  εξάλλου  και  για αυτόν τον λόγω  πλήρωνα  το νερό  για  μπύρα  και  ένα  σκασμό  δημοτικά  τέλη  για  να  έχουν  ένα  ανάλογο  τέλος  της  ζωής  τους.
Γ’ αυτό  σας  βάλαμε   στης  θέσης  που  κατέχεται  για  να  βρίσκεται  λύσης  στα  δύσκολα, αν  είναι  να  τα  κάνετε  μπουρδέλο  μπορούσαμε  και  μονή  μας. 
Την  ανάλογη  ευθηνή  φέρει  και  η  εκκλησιά  ας βοηθήσει  με  οποία  μέσα  μπορεί.   
Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των νεκρών είναι η ταφή, διότι έτσι δίνεται η δυνατότητα στους αποικοδομητές, που είναι μικροοργανισμοί που βρίσκονται ακόμα και όταν είμαστε εν ζωή στον εντερικό σωλήνα μας, να μας ανακυκλώσουν και τα ανόργανα πλέον υλικά μας, να τροφοδοτήσουν τους αέναους βιογεωχημικούς κύκλους της ζωής,  χωρίς αυτούς τους κύκλους απλώς δεν θα υπήρχε ζωή.
Σκύψετε  επάνω στο πρόβλημα  Δήμος  και  Εκκλησιά  και  δώσετε  λύση .



Δείτε   πως  είναι  σήμερα  τα  νέα  νεκροταφεία. Video 
 


savrez.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμος Εορδαίας :Αναβάλλεται προσωρινά η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων

dianomi trofimonΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους(προγραμμα έτους 2013)διότι  η υπ’αριθμ.22830/20-3-2011 (ΦΕΚ Β΄660) Κ.Υ.Α των Υ.Ε.Δ.Δ & Υ.Α.Α.Τ καταργείται από την νέα Κ.Υ.Α με αρ.αποφ. 279/23460(ΦΕΚ Β΄ 414/22-2-2013).Με τη νέα απόφαση αλλάζουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων και διαμορφώνονται ως εξής:

     Ως άπορα άτομα σύμφωνα με το αρ. φύλλου ΦΕΚ B΄414/22-2-2013 αριθ. απόφασης 279/23460 θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα:
  1. 1.    Ατομικό εισόδημα έως και 7200 ευρώ.
  2. 2.    Για οικογένεια με 2 μέλη  (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και 1 προστατευόμενο μέλος) έως και 10700 ευρώ.
  3. 3.    Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με 1 προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ουσα και 2 προστατευόμενα μέλη) έως και 11520 ευρώ.
  4. 4.    Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με 2 προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και 3 προστατευόμενα μέλη έως και  14400  ευρώ.
  5. 5.    Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με 3 προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και 4 προστατευόμενα μέλη έως και 17280 ευρώ.
  6. 6.    Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται καυά 2880 ευρώ.
  7. 7.    Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικο κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3600 ευρώ. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.
      Η νέα απόφαση αναφέρει ότι αιτήσεις θα υποβάλλονται το διάστημα από 1ης Απριλίου έως 15ηςΜαϊου  2013.
      Σημειώνεται ότι όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί θα πρέπει να ξαναυποβληθούν σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΕΛΟΣ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΥΑΛΙΩΝ ΟΡΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

GLASSESΗ ανθρωπιστική κρίση τώρα αρχίζει. Οι τροϊκανοί εγκληματίες της τοκογλυφίας βάλλουν ευθέως εναντίον του λαού με επόμενο άμεσο στόχο τη διακοπή παροχών υγείας. Φάρμακα, ιατρικά βοηθήματα, οπτικά είδη και άλλες παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ, τελειώνουν!

Με το πρόσχημα της εξοικονόμησης χρημάτων, τα λαμόγια της τρόικας με τους εγκάθετους τοποτηρητές τους, καρφώνουν για μια ακόμη φορά το μαχαίρι σε κάθε οικογένεια. Μετά την κλοπή μισθών-συντάξεων, αποταμιεύσεων ομολογιούχων, έρχεται η διακοπή στις παροχές υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυαλιά οράσεως που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ κάθε 4 χρόνια, το αμέσως προσεχές διάστημα θα θεωρούνται παρελθόν: διακόπτεται η συγκεκριμένη κοινωνική παροχή! Γυαλιά οράσεως θα χορηγούνται πλέον μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (όπως χαμηλής όρασης γυαλιά)!!!

Ήδη, η αρμόδια Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Ελλάδος πληροφορήθηκε την πρόθεση της κυβέρνησης και το Προεδρείο της, ασκεί πιέσεις ώστε να αποτρέψει το γεγονός. Θεωρείται όμως αδύνατον κάτι τέτοιο, διότι η απόφαση είναι ειλημμένη και προκαθορισμένη από το γενικό πλάνο της τρόικας, που είναι η εξόντωση των περισσότερων κοινωνικών ομάδων. Ως γνωστόν, τα γυαλιά οράσεως είναι απαραίτητα σε κάθε ελληνική οικογένεια. Ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, χρησιμοποιούν τα γυαλιά οράσεως ως αναγκαίο βοήθημα στη ζωή τους.

Μέχρι σήμερα, το ταμείο τούς χορηγούσε γυαλιά οράσεως και φακούς επαφής κάθε 2-3 χρόνια. Με την ενοποίηση των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, τον περασμένο Νοέμβριο ο ασφαλιστικός Οργανισμός πήρε αιφνίδια απόφαση να χορηγεί γυαλιά οράσεως κάθε 4 χρόνια!!! Για να εκδηλωθεί τώρα η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να διακόψει και αυτή την κάθε 4 έτη, ελάχιστη κοινωνική παροχή.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΥΛΟΒΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΠΤΙΚΩΝ-ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ): «Καταργείται η έννοια του κοινωνικού κράτους»
 
MYLOVAS-visionΟ Κώστας Μυλόβας, Πρόεδρος της ΠΕΟΟ (Πανελλήνια Ένωση Οπτικών-Οπτομετρών) μιλώντας στην «Ε.Ω.», είπε: «Οι έννοιες της ασφαλιστικής παροχής και υγείας, επιβάλλουν να χορηγούνται στους ασφαλισμένους γυαλιά οράσεως κάθε 2 χρόνια. Ο ασθενής θα χρειαστεί οπωσδήποτε μια φορά στα δύο χρόνια να επισκεφτεί τον γιατρό του για να ελέγξει τα μάτια του. Ειδικά τα μικρά παιδιά πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό κάθε εξάμηνο. 

Το να έρχεται ο ΕΟΠΥΥ και να χορηγεί γυαλιά κάθε 4 χρόνια, σημαίνει ότι καταργεί την παροχή υγείας και το κοινωνικό κράτος. Πόσο μάλλον εάν διακόψουν οριστικά κάθε χορήγηση γυαλιών οράσεως. Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτός από το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργήσουν σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, θα οδηγηθούν σε λουκέτο οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις οπτικών, ενώ θα ανθεί μόνο το παρασιτικό εμπόριο. Γυαλιά οράσεως οι Έλληνες, θα προμηθεύονται από το πανέρι του παράνομου μικροπωλητή, που ως γνωστόν πολλά από τα προϊόντα που διαθέτει είναι καρκινογόνα»!

Το σχέδιο υποδούλωσης της χώρας ολοκληρώνεται λοιπόν και με την διακοπή παροχών υγείας!
Στα παραπάνω να αναφέρουμε και τη γερμανική φαρμακευτική Merck η οποία διέκοψε την προμήθεια των ελληνικών νοσοκομείων με το Erbitux, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Λέτε να είναι τυχαίο ότι γερμανική εταιρεία διέκοψε το φάρμακο για την θεραπεία καρκίνου. Τι δικαιολογία έδωσαν οι Γερμανοί; Ότι τα δημόσια νοσοκομεία σε κάποιες χώρες που έχουν πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους προμηθευτές! Αυτό φέρεται να δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Merck, Matthias Zachert. Τόνισε ωστόσο ότι η μόνη χώρα στην οποία η Merck διέκοψε την προμήθεια φαρμάκων ήταν μόνο η Ελλάδα!

Ο στόχος είναι να πλήξουν την Ελλάδα. Το δηλώνουν και οι ίδιοι!

"Ελεύθερη Ώρα", indobserver.blogspot.gr
 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 50 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ‼!

Στη δέσμευση 50 τόνων ρυζιού, προέλευσης Πακιστάν, προχώρησαν ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα του συγκεκριμένου φορτίου ρυζιού, επειδή ανιχνεύθηκε αφλατοξίνη, σε συγκέντρωση πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Το προϊόν επιστράφηκε στη χώρα προέλευσής του.

Οι αφλατοξίνες (aflatoxins) αποτελούν μια ομάδα από τις πιο τοξικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση. Οι ισχυρότατα τοξικές και καρκινογόνες αφλατοξίνες παράγονται από μύκητες (μούχλα), που αναπτύσσονται σε διάφορα προϊόντα.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχολικός Εκφοβισμός “Bullying”


Δεύτερη φάσης της «Κοινωνικής Δράσης»
του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας


Συνεχίζοντας με τη δεύτερη φάση της  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας, η ομάδα της θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις στα Δημοτικά σχολεία  του Δήμου με θέμα:

«ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ».
 
Ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια δυσάρεστη επαναλαμβανόμενη κατάσταση, που περιλαμβάνει σωματική βία, ταπείνωση, παρενόχληση και  αποκλεισμό από τη σχολική κοινωνία. Μαθητές ασκούν πάνω σε συμμαθητές τους εκφοβισμό, προκαλώντας  απομόνωση, άγχος, φόβο και τελικά την σχολική άρνηση των θυμάτων.
Η  Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, σχολιάζοντας την δεύτερη φάση της κοινωνικής δράσης ανέφερε:
«Έχοντας υπόψη την έξαρση του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού επιλέξαμε η δεύτερη φάση της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ  του Δήμου Εορδαίας, στοχευμένα να γίνει σε όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου μας, γιατί από εκεί μπορεί να γίνει και πρόληψη του φαινομένου».
Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ  Θεοπίστη Κρυσταλλίδου ανέφερε πως «η δεύτερη φάση της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» αγγίζει ένα πολύ σοβαρό θέμα, τον σχολικό εκφοβισμό, όπου θύτες και θύματα είναι παιδιά. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στη διαχείριση αυτού του φαινομένου και αν είναι δυνατόν να το προλάβουμε. Με την ενημέρωση αυτή δίνουμε εφόδια στους μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το δυσάρεστο και λυπηρό φαινόμενο, εν τη γενέσει του.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους διευθυντές και τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων του δήμου Εορδαίας, για την άμεση ευαισθητοποίηση τους και την άψογη συνεργασία μαζί μας, αλλά και τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννη Γκαμπούρα   για την ανταπόκριση του».
Την παρουσίαση επιμελούνται η κοινωνική λειτουργός Γλυκερία Παπαδοπούλου και η ψυχολόγος Ειρήνη Σακελάρη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

      04/03/13         5o  Δημοτικό Πτολεμαΐδας   ώρα  11:45
      06/03/13         8ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας (έκτη τάξη)   ώρα  10:00
      13/03/13        12ο   Δημοτικό Σχολείο  ώρα  10:00
      15/03/13         Δημοτικό Αγίου Χριστοφόρου ώρα  10:00
      19/03/13          1ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας ώρα  11:45
      26/03/13          2ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας  ώρα  10:00
      28/03/13          6ο  Δημοτικό Σχολείο ώρα  10:00
      29/03/13         Δημοτικό Προαστίου ώρα  10:00
      02/04/13           3ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας ώρα  10:00
      09/04/13          4ο & 10ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας (συστεγάζονται)   ώρα  10:00                    11/04/13         11ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας ώρα  10:00
      12/04/13           7ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας ώρα  10:00
      16/04/13           8ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας (5η και 6η Δημοτικού) ώρα  10:00
      19/04/13           9ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας ώρα  10:00
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ







Σε συνέχεια της προσπάθειας της Δημοτικής Αστυνομίας για τη διατήρηση της ευταξίας και ευκοσμίας της πόλης μας, αλλά  και της εξασφάλισης περισσοτέρων θέσεων στάθμευσης και σύμφωνα με το Π.Δ. 116/2004 περί εγκαταλελειμμένων οχημάτων, η Υπηρεσία μας σας ενημερώνει ότι κατά τα έτη 2011-2012 καταγράφηκαν 150 εγκαταλελειμμένα οχήματα εκ των οποίων:
Ø                 Δόθηκαν για επεξεργασία και τεμαχισμό μέσω ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος) 6 οχήματα
Ø                 Αποσύρθηκαν  από τον κοινόχρηστο χώρο,κατόπιν ενεργειών της
           Υπηρεσίας μας, 144 οχήματα
Η Δ/νση Δημ. Αστυνομίας καλεί τους πολίτες αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, είτε ενημερώνοντάς μας για τυχόν εγκαταλελειμμένα οχήματα ,είτε φροντίζοντας να απομακρύνουν οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία.
Πληροφορίες: Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας 24633-50152
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία σχολείων στις δημοτικές ενότητες Μουρικίου – Βερμίου και Αγίας Παρασκευής προκαλεί η συνεχιζόμενη αποχή μαθητών σε ένδειξη διαμαρτυρίας των συλλόγων γονέων – κηδεμόνων για την διακοπή των μαθητικών δρομολογίων. Σήμερα δεν θα προσέλθουν στις τάξεις τους οι μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών σχολείων Μουρικίου, του σχολικού συγκροτήματος της Γαλάτειας, του Γυμνασίου Ανατολικού, και ενδεχομένως οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καρυοχωρίου – Αγίου Χριστοφόρου. Εξ άλλου και λόγω αδυναμίας ειδικού μεταφορικού μέσου ελάχιστοι είναι οι μαθητές στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Σήμερα στις 12.30 μετά το μεσημέρι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς τα ΚΤΕΛ.

Εν τω μεταξύ κλειστά παρέμειναν χθες το ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης, το Γυμνάσιο Καπνοχωρίου και το παράρτημα Τρανοβάλτου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Xάος στο λεγόμενο “Οστεοφυλάκιο” του Δήμου Εορδαίας – Δείτε τις εικόνες που δημοσιεύει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας

osteofilakio2 Xάος στο “Οστεοφυλάκιο” του Δήμου Εορδαίας – Δείτε τις εικόνες που δημοσιεύει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας.
osteofilakio55OSTEfilakio1


Διαβάστε περισσότερα » »