Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

''Πιο οικονομική η μέθοδος του φυσικού κύκλου για την σύλληψη παιδιού με εξωσωματική γονιμοποίηση - επανήλθε στο προσκήνιο



του Δρ Βασίλη Αθανασίου 
ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Ο Φυσικός Κύκλος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια επίκαιρος λόγω δύο γεγονότων: Πρώτον η υπάρχουσα οικονομική κρίση και δεύτερον η εξέλιξη των τεχνικών της βιοτεχνολογίας.
 Όσον αφορά την οικονομική κρίση, η μέθοδος αυτή είναι οικονομικότερη καθώς δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα και γεκινά όλα τα υλικά που χρειάζονται κατά τη διάρκεια πραγματοποίησής της είναι λιγότερα σε σύγκριση με μια εξωσωματική γονιμοποίηση και ως εκ τούτου είναι πολύ πιο οικονομική περίπου το 1/3 σε κόστος.
Από την άλλη πλευρά δεν έχει καμία σχέση ο Φυσικός Κύκλος ο οποίος εφαρμόζεται τώρα με τη μέθοδο του Φυσικού Κύκλου που αφαρμόστηκε πριν 35 χρόνια μέσα από την διαδικασία την οποία γεννήθηκε η Louis Brown το 1975. Ποιες είναι οι διαφορές? Όλα αυτά τα 35 χρόνια έχουμε αποκτήσει πολύ μεγαλύτερες γνώσεις τόσο για το ωάριο όσο και για το σπερματοζωάριο και γενικότερα για τη λειτουργία της γονιμότητας της γυναίκας και του άνδρα.
Από την άλλη πλευρά η βιοτεχνολογία μας έχει δώσει υλικά τέτοια τα οποία προσομοιάζουν προς εκείνα του γεννετικού συστήματος. Δηλαδή, δημιουργούμε στο εργαστήριο ένα μικρό περιβάλλον, ανάλογο με εκείνο της σάλπιγγας, γιατί ως γνωστόν η γονιμοποίηση γίνεται στη σάλπιγγα της γυναίκας. Παράλληλα ,δημιουργούμε ένα μικροπεριβάλλον ανάλογο με εκείνο της ενδομητρικής κοιλότητας, δηλαδή της μήτρας, εκεί όπου πηγαίνει να κολλήσει και να εμφυτευθεί το γονιμοποιημένο ωάριο, δηλαδή το έμβρυο.  Έχουμε φτάσει στο σημείο να αναπτύσσουμε έμβρυα μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης 
Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε πως με τη μέθοδο αυτή αποτρέπονται οι σπάνιες μεν επιπλοκές μιας υπερδιέγερσης που γίνεται με την λήψη φαρμάκων για την εξωσωματική γονιμοποίηση και συγκεκριμένα αναφέρομαι σε κάποια υπερδιέγερση των ωοθηκών μιας και η γυναίκα, μη παίρνοντας φάρμακα δεν μπορεί να υποστεί υπερδιέγερση.
Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να αυξηθούν τα ποσοστά επιτυχίας των κυήσεων. Συνεπώς για όλους αυτούς τους λόγους, ο Φυσικός Κύκλος αποτελεί εναλλακτική λύση.

Μέτσαι Μαρία 
6956645840

Διαβάστε περισσότερα » »