Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΚΑΘΙΣΕ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ. ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ DVD ΠΟΥ "ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΚΑΙ Η ΟΛΓΑ" ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ


xios-kabourakisΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ
Tην καταδίκη του δημοσιογραφικού οργανισμού του MEGA CHANNEL αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε απόφαση του που εξεδόθη στις 31-7-2013. Η εκδίκαση της υπόθεσης αφορούσε αγωγή που είχε υποβάλλει ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Στέφανος Χίος, κατά στελεχών του μνημονιακού καναλιού αλλά και εναντίον του ίδιου του δημοσιογραφικού οργανισμού. Σύμφωνα με την αγωγή(την οποία υποστήριξε στο δικαστήριο, ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης(ο οποίος αυτό το καιρό ασχολείται με κορυφαίες υποθέσεις ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος), δημοσιογράφοι του MEGA τις ημέρες που ξέσπασε το σκάνδαλο με την πτώση του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Χρήστου Ζαχόπουλου, από το μπαλκόνι της οικίας του στο Κολωνάκι(μεταξύ των οποίων και ο Δημήτριος Καμπουράκης), υποστήριζαν δημόσια ότι ο Στέφανος Χίος είχε προβεί σε υποκλοπή συνομιλίας του Καμπουράκη ο οποίος ξεκάθαρα αποκάλυπτε ότι και η «Όλγα Τρέμη είχε δει το επίμαχο DVD» με τις ιδιωτικές σκηνές του Ζαχόπουλου με την Τσέκου.
Μετά από λίγο καιρό και αφού είχε ασκηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση κατά του Χίου(από την Εισαγγελία Πρωτοδικών)επί εποχής Ράικου, ο Χίος αθωώθηκε από την υποκλοπή και στράφηκε κατά του ΜEGA και όσων δημόσια τον είχαν δυσφημίσει.
Στις 31-7 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε εν μέρει την αγωγή(απόφαση 4074/13-ΔΗΜ :31-7-2013)η οποία είχε εκδικασθεί μετά τα...Χριστούγεννα του 2012, δηλαδή στις 31-1-2013. Έστω και μετά από 6 μήνες η απόφαση βγήκε κατά του Καμπουράκη και του Mega. Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιήσουμε λεπτομέρειες αλλά και το σκεπτικό μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ιστορίας που κουκουλώθηκε, μπήκε στο ψυγείο και θάφτηκε. Μιλάμε για την υπόθεση Ζαχόπουλου των κομιστών, των Ανδριανών αλλά και των Καραμανλήδων.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΔΙΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ
"Aπαιτήθηκαν 17 μήνες δικαστικών ερευνών, χαρτιών, εγγράφων , ένορκων και ανωμοτί καταθέσεων, απομαγνητοφωνήσεων cd και dvd στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής(!) για να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη για την τύχη της αυτεπάγγελτης διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης που ειχε διατάξει για την περίφημη τηλεφωνική συνομιλία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου με τον παρουσιαστή του Mega Δημήτρη Καμπουράκη, μέσα στον κυκεώνα των αποκαλύψεων της υπόθεσης Ζαχόπουλου.
Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, η εισαγγελική αρχή απαλλάσσει το δημοσιογράφο της Espresso από κάθε πιθανολογούμενη εμπλοκή του σε διερευνούμενη υποκλοπή και θέτει τον ογκώδη φάκελο στο αρχείο. Ουσιαστικά δηλαδή αποφαίνεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία ήταν νόμιμη, καθ'όλα επιτρεπτή και μέσα στην καθημερινή ενάσκηση των δημοσιογραφικών του καθηκόντων. Ως εκ τούτου, κατά την απαλλακτική απόφαση, δεν συντρέχει κανένας λόγος για να κινηθεί η διαδικασία δίωξης κατά του Στέφανου Χίου.
Ως γνωστόν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου του 2007(την ημέρα που ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού έπεφτε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Κολωνάκι)ο Στέφανος Χίος είχε τηλεφωνήσει στον κ. Καμπουράκη και τον είχε ρωτήσει(για να δημοσιεύσει το ρεπορτάζ στην εφημερίδα του)εαν γνώριζε λεπτομέρειες για την επίσκεψη της Εύης Τσέκου στο Mega. Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής, αυθόρμητα, είχε αποκαλύψει ότι "και η Όλγα Τρέμη είχε δει το DVD" των προσωπικών στιγμών της με τον Ζαχόπουλο ενώ διηγείτο λεπτομέρειες της συνάντησης αναφέροντας ότι το θέμα είχε συζητηθεί και μπροστά του. Όταν η συνομιλία δημοσιοποιήθηκε και την χρησιμοποίησε και ο Θέμος Αναστασιάδης σαν υπερασπιστικό του όπλο στον ανακριτή, η ανάκριση και το τηλεοπτικό τοπίο πήρε φωτιά. Κάποιοι κατηγόρησαν τον Χίο για υποκλοπή, ακόμα και ως μοντέρ της περιβόητης κασσέτας που έπαιξε στον αέρα τηλεοπτικών σταθμών και αποκάλυπτε πολλά από αυτά που είχαν πιθανώς κρύψει στο Μεγάλο Κανάλι των εκδοτών..."
nikos-antoniadis
O ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης. Τα έβαλε με το εκδοτικό κατεστημένο και τους νίκησε...
Αυτά είχαν γραφεί τότε. Αποδείξαμε ότι το σύστημα δεν είναι ανίκητο όταν η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και όταν κάποιοι δικηγόροι αποφασίζουν να αναμετρηθούν με το κατεστημένο.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


thanatosmelissΌταν οι φωνές του λαού δεν ακούγονται, τότε καταφεύγουν στην μια και μοναδική λύση, της δημοσιοποίησης του προβλήματος. Κάπως έτσι και ο αναγνώστης του Μακελειό, μελισσοκόμος στο επάγγελμα, αφού είδε και απόειδε ο άνθρωπος την αδιαφορία του πολιτικού συστήματος, αποφάσισε μέσω της ιστοσελίδας μας να καταγγέλλει τη σοβαρή δολοφονία των μελισσών. Η φύση πρέπει να προστατεύεται γιατί όσο αδιαφορούμε για αυτήν, τόσο θα νιώσουμε στο πετσί μας την οργή της... Δείτε την καταγγελία του αναγνώστη:
Είμαι ενας μελισσοκόμος που δημιούργησε ένα μικρό μελισσοκομικό blog το http://www.melissocosmos.com/ εδώ και 3 χρόνια.
Όσο μπορώ τάραξα κάπως τα νερά στον χώρο της μελισσοκομίας άλλα οι δυνάμεις μου είναι μικρές μιας που υπάρχουν στην Ελλάδα μόνο κάπου στους 20 χιλιάδες μελισσοκόμοι.
Θα ήθελα την βοήθεια σας αν γίνεται και μπορείτε.
Κάθε χρόνο στις 2 Αύγουστου αρκετά μελισσοκομικά blog κάνουμε μια κοινή ανάρτηση κατά των ραντισμάτων που σκοτώνουν τις μελισσούλες μας.
Πάντα οι υπεύθυνοι μας λένε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την προστασία της μέλισσας αλλά τζίφος.
Φέτος έγραψα μια σχετική επιστολή και την έστειλα σε όλα τα κόμματα της Βουλής και της Ευρωβουλής καθώς και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ρωτώντας τους ποια είναι η θέση τους για τα ραντίσματα και τι τρόπους έχουν να προτείνουν τα κόμματα και το υπουργείο για την προστασία της Μέλισσας.
Αν και πέρασαν 2 εβδομάδες δεν απάντησαν.
Πιστεύω πως δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν λόγο του ότι το blog είναι μικρό και απευθύνεται σε λίγο κοινό.
Αύριο λοιπόν παραμονή της διαμαρτυρίας μας για τα ραντίσματα θέλω να τους κράξω που μας απαξίωσαν.
Τι λέτε θα βοηθήσετε λίγο στο κράξιμο;
Είναι η μονή γλωσσά που καταλαβαίνουν.
Βασιλης Ξεσφιγγης
MELISSOCOSMOS

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγκρίθηκαν τα προγράμματα μελισσοκομίας για την περίοδο 2014-2016

Eγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την περασμένη Πέμπτη, τα προγράμματα για τη βελτίωση της παραγωγής μελιού, προϋπολογισμού για την Ελλάδα περί τα 8,5 εκατ. ευρώ, στην τριετία 2014 - 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 9% περίπου των συνολικών ποσών που διαθέτει η ΕΕ για τα 28 πλέον κράτη μέλη. Αν ληφθεί υπόψη και η εθνική συμμετοχή στις ενισχύσεις, τα συνολικά διαθέσιμα ποσά για την ελληνική μελισσοκομία φθάνουν τα 17 εκατ. ευρώ.

Τα «μελισσοκομικά προγράμματα» είναι συγχρηματοδοτούμενα σε ποσοστό 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 50% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στόχος των μελισσοκομικών προγραμμάτων είναι, μέσω της υλοποίησης δράσεων διαρθρωτικού χαρακτήρα, να βελτιωθούν οι συνθήκες παραγωγής και εμπορίας των μελισσοκομικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να στηριχθεί ο τομέας της μελισσοκομίας. Το ύψος της ευρωπαϊκής συμμετοχής στη χρηματοδότηση των «μελισσοκομικών προγραμμάτων» σχετίζεται άμεσα και καθορίζεται από το σύνολο των μελισσοσμηνών, που διαθέτει το κάθε κράτος μέλος.

Οι επιδοτήσεις μπορούν να χρηματοδοτήσουν έξι κατηγορίες μέτρων υπέρ των μελισσοκόμων: Τεχνική βοήθεια προς τους μελισσοκόμους και τις ομάδες τους, έλεγχο της βαρροϊκής ακαρίασης, που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα των μελισσοσμηνών, εργαστηριακές αναλύσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα, ανασύσταση του μελισσοκομικού κεφαλαίου και εφαρμοσμένη έρευνα στον τομέα, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Τα ποσά της χρηματοδότησης κατανέμονται, βάσει του εγκεκριμένου εθνικού «μελισσοκομικού προγράμματος» στις ακόλουθες δράσεις:

Μέτρο 1ο: Τεχνική Βοήθεια προς τους μελισσοκόμους και τις ομάδες μελισσοκόμων

1.1 Λειτουργία κέντρων μελισσοκομίας

1.2 Λειτουργία ηλεκτρονικού δικτύου μελισσοκομίας

1.3 Εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων – έκδοση εντύπων

1.4 Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης

Μέτρο 3ο: Εξορθολογισμός των μετακινήσεων

3.1 Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (αντικατάσταση κυψελών)

3.2 Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας

Μέτρο 4ο: Μέτρα Στήριξης των εργαστηρίων ανάλυσης φυσικοχημικών ιδιοτήτων του μελιού

4.1 Αναλύσεις μελιού

4.2 Στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού

Μέτρο 6ο: Εφαρμοσμένη έρευνα

6.1 Εφαρμοσμένη έρευνα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, με αφορμή την έγκριση των προγραμμάτων μελισσοκομίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει την απρόσκοπτη συνέχιση ενός αποτελεσματικού προγράμματος για έναν κλάδο με παρουσία στις εξαγωγές μας, που απασχολεί περί τους 27.000 μελισσοκόμους, σε περιοχές μάλιστα ευαίσθητες, όπως τα νησιά. Το μέλι είναι ένα σημαντικό προϊόν για τη χώρα, ένα προϊόν εθνικής εμβέλειας, υψηλής διατροφικής αξίας, που συμβολίζει την ποιότητα και την αειφορία. Ο τομέας έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, αν ληφθεί υπόψη ότι η ΕΕ καλύπτει από την εγχώρια παραγωγή μόλις το 40% των αναγκών της. Με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορεί να αποδειχθεί άλλη μία πηγή απασχόλησης και εισοδήματος, προερχομένη από τον πρωτογενή τομέα».

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τη συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη για την Ελλάδα για κάθε ένα από τα έτη αναφοράς.

melissocosmos
Διαβάστε περισσότερα » »

Βάσεις 2013: Ποιες σχολές πέφτουν ανά πεδίο

Βάσεις 2013: Ποιες σχολές πέφτουν ανά πεδίο Μετά τις 15 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις του 2013 για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Πτώση σε αρκετά δημοφιλείς σχολές αναμένεται να προκαλέσει έκπληξη στους μαθητές καθώς σύμφωνα με νεώτερες εκτιμήσεις σχολές όπως το Πολυτεχνείο αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση κατά τουλάχιστον 300 μόρια, ενώ πάνω από 800 μόρια αναμένεται να πέσουν οι σχολές χαμηλής ζήτησης.
Αναλυτικά οι εκτιμήσεις ανά πεδίο:
1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Πτώση μέχρι και 300 μόρια θα πρέπει να αναμένουν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει στο μηχανογραφικό τους τις δύο Νομικές σχολές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η επίδοση στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα που θα συμπιέσει τις βάσεις προς τα κάτω. Παράλληλα, οι Φιλολογικές Σχολές θα σημειώσουν πτώση από 100 έως 300 μόρια, ενώ τα Παιδαγωγικά τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης μπορεί να μην έχουν την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που υπόσχονταν παλιά, όμως, συνεχίζουν να προσελκύουν χιλιάδες υποψηφίους. Σημειώνεται ότι οι θέσεις εισακτέων μειώθηκαν για τις περισσότερες σχολές, γεγονός που τροφοδοτεί ανοδικές τάσεις κυρίως για τα επαρχιακά τμήματα.
2ο και 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Οι πολύ χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά αλλά και στη Φυσική Κατεύθυνσης αναμένεται να ρίξουν κατά πολύ τις βάσεις 2013. Κατά 300 μόρια αναμένεται να πέσουν οι βάσεις σε σχολές του Ε.Μ.Π. Οι φυσικομαθηματικές στις μεγάλες πόλεις θα πέσουν 200 έως 400 μόρια ενώ σε κάποιες επαρχιακές πόλεις, μπορεί να υποχωρήσουν έως και 600 μόρια. Σύμφωνα με έμπειρους εκπαιδευτικούς είναι χαρακτηριστικό πως στο μαθηματικό της Σάμου οι πύλες της εισόδου για του νέους φοιτητές αναμένεται να ανοίξουν κάτω από τα 12.000 μόρια.
3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Η πτώση των βάσεων θεωρείται δεδομένη ακόμη και για τα τμήματα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η Ιατρική σχολή του Καποδιστριακού θα κινηθεί κοντά στα 19.000 μόρια. Η Ιατρική Αλεξανδρούπολης αναμένεται να κινηθεί από τα 18.000-18.200 μόρια. Στα ίδια περίπου επίπεδα θα είναι η πτώση και σε Κτηνιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές.
5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Μεγάλη πτώση των βάσεων 2013, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα ξεπεράσει τα 300 μόρια, αναμένεται να καταγραφεί και στο 5ο Επιστημονικό πεδίο. Ακόμα και πάνω από 400 μόρια θα πέσουν οι βάσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ: Tα χιόνια λιώνουν και αποκαλύπτουν τους ορειβάτες που δεν τα κατάφεραν [ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Φαίνεται μακάβριο αλλά ορισμένοι νεκροί ορειβάτες αποτελούν πλέον «σημάδια» στη διαδρομή προς την κορυφή.



Προσπάθησαν να φτάσουν την κορυφή αλλά δεν τα κατάφεραν. Το κρύο και η έλλειψη οξυγόνου τους νίκησαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο χιόνι.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ορειβάτες, τα κουφάρια των οποίων αποκαλύπτονται όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία ή όταν φυσάνε δυνατοί άνεμοι και απομακρύνουν το χιόνι, αποτελούν πλέον όχι μόνο μια προειδοποίηση για τους ορειβάτες που ανεβαίνουν αλλά και σημάδια για τη διαδρομή.

Ένα από αυτά είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία…

Πρόκειται για τον Green Boots, έναν Ινδό ορειβάτη που έχασε τη ζωή του το 1996 όταν αποκόπηκε από την ομάδα του και προσπάθησε να κόψει δρόμο. Όμως έπεσε σε κακές καιρικές συνθήκες και τελικά πέθανε από το κρύο. Σήμερα ο Green Boots είναι ένα από τα σημάδια ότι η κορυφή είναι κοντά.








tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Συμψηφίζονται οι οφειλές 12 δήμων προς το δημόσιο

Οι οφειλές 12 δήμων προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 18 εκατ. ευρώ, συμψηφίζονται έναντι των εσόδων που... θα είχαν από παρακρατηθέντες πόρους, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Η ρύθμιση έγινε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα και να μη στερούνται ρευστότητας και για να εξυπηρετούνται οι δημόσιοι οργανισμοί.

Επίσης, υπάρχει η πρόβλεψη οι δήμοι να απαλλάσσονται από βεβαιωμένους πρόσθετους φόρους και πρόστιμα καθώς και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και κάθε μορφής επιβαρύνσεις με την προϋπόθεση να εξοφλούνται οι κύριες οφειλές στο σύνολό τους.

Οι δήμοι που αφορά η ρύθμιση είναι:

- Βέλου - Βόχας Ν. Κορινθίας
- Βέροιας Ν. Ημαθίας
- Βύρωνα Ν. Αττικής
- Εορδαίας Ν. Κοζάνης
- Ηλιούπολης Ν. Αττικής
- Καλυμνίων Ν. Δωδεκανήσου
- Κέρκυρας Ν. Κέρκυρας
- Λιβαδειάς Ν. Βοιωτίας
- Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Ν. Αττικής
- Πάργας Ν. Πρέβεζας
- Πεντέλης Ν. Αττικής
- Χαϊδαρίου Ν. Αττικής
 
ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Αβραμόπουλος: Από πού είσαι; Μακεδονία; Γιατί δεν μιλάς ελληνικά;

«Αντί να απαντήσει στην ερώτηση, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσπάθησε να προσβάλει δημοσιογράφο από το Σκοπιανό πρακτορείο Ειδήσεων», σημειώνει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όλη τη μέρα είχε αποφύγει τις συναντήσεις με τους δημοσιογράφους και ένας δημοσιογράφος από Σκοπιανό Πρακτορείο κατάφερε να τον πλησιάσει και να τον ρωτήσει αν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ομόλογό του, Chuck Heigl συζήτησαν για το θέμα της διαφωνίας του ονόματος.
Ο Αβραμόπουλος τον ρώτησε από πού είναι.

«Από πού είσαι; Από τη Μακεδονία; Και δεν μιλάς ελληνικά;», είπε ο Αβραμόπουλος και γρήγορα απομακρύνθηκε.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, είχε μια σύντομη συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον Heigl.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της διαφωνίας.

Ο Αβραμόπουλος πήγε στις ΗΠΑ για να προετοιμάσει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, σημειώνει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Ο μέσος μισθός κατά τον Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία των Σκοπίων,  ο μέσος μισθός του Μαΐου παρουσιάζεται αυξημένος κατά 2 τοις εκατό από το περσινό Μάιο.


Ο μέσος μηνιαίος ακαθάριστος μισθός ανά εργαζόμενο είναι 31. 247 δηνάρια και ο καθαρός μισθός 21.288 δηνάρια ή σε Ευρώ 345,00.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το 1,5 τοις εκατό των εργαζόμενων δεν έλαβε καθόλου μισθό το Μάιο.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Να δεχθούμε ότι υπάρχουν δύο βουλγαρικά κράτη»

Ο Βούλγαρος κοινωνιολόγος Γιούρι Ασλάνοφ σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους αναφερόμενος σε ερώτηση για τη βουλγαρική προπαγάνδα στο κράτος των Σκοπίων, απάντησε:

«Τι είναι αντι-βουλγαρική προπαγάνδα, όταν προέρχεται από μία χώρα που αποτελείται κυρίως από Βουλγάρους;

 Υπάρχουν πολλές συσσωρευμένες προκαταλήψεις, ακόμη και ύβρεις στην ιστορία των διεθνών σχέσεων, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.

 Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα, υπάρχουν αρκετά γερμανικά κρατίδια, 


υπάρχουν γαλλικά, ιταλικά και ούτω καθεξής.

 Είναι καιρός για μας να υποθέσουμε ότι υπάρχουν δύο βουλγαρικά κράτη και να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο με σεβασμό. 

Κατά την γνώμη μου, είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε τα Σκόπια στην πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή η απομόνωσή τους θα ενισχύσει αυτά τα τεχνητά και φανταστικά εθνικιστικά πάθη που ένα μέρος της ελίτ των Σκοπίων προσπαθεί να ανατροφοδοτήσει», δήλωσε ο κοινωνιολόγος Γιούρι Ασλάνοφ προς το διευθυντή εταιρείας δημοσκοπήσεων ΑΦΙΣ- АФИС.

Σύμφωνα με την άποψή του οι τελευταίες εξελίξεις στις βουλγαρο-σκοπιανές σχέσεις με τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, Πλάμεν Ορεσάρσκι και Νίκολα Γκρούεφσκι είναι ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »