Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η παραπληροφόρηση των Σκοπιανών ΜΜΕ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

«Ο Γκρούεφσκι δεν πήγε για βόλτα, ή για μια οικονομική επίσκεψη στις ΗΠΑ»...

Οκτώβριος 4, 2013.

«Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων δεν πρέπει να  περιτοιχίσουν τους πολίτες της χώρας μέσα σε στενά τοιχώματα τοπικιστικών συμφερόντων και να βρίσκονται εντελώς έξω από το κύριο ρεύμα της παγκόσμιας ανάπτυξης»

Τα κείμενα που παρατίθενται είναι της καθ. Δρ. Μιριάνα Ναϊτσέβσκα, εμπειρογνώμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο κράτος των Σκοπίων.


«Ένα από τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης κοινωνικής οργάνωσης είναι η ένωση των κρατών, η αλληλεξάρτησή τους και φυσικά, τα κοινά πρότυπα που γίνεται προσπάθεια να οικοδομηθούν στο πλαίσιο των διεθνών δομών.

»Η δυνατότητα κάθε κράτους να συμμετάσχει στη συζήτηση των προτύπων αυτών, είναι ένα μέρος της απόφασης για επένδυση στο κοινό μέλλον και είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του σύγχρονου πολιτισμού».

Η αρθρογράφος θα επισημάνει πολύ εύστοχα ορισμένα στοιχεία της δημοσιότητας:
«Σε κανένα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, δεν υπάρχει καμία βασική πληροφορία, σχετικά, με τι συζητήθηκε κατά την 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ή στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έγινε το ίδιο διάστημα στη Γενεύη.

Τα ΜΜΕ της χώρας θεωρούν επουσιώδεις τις πληροφορίες για τους πολίτες της χώρας, τι γίνεται στον κόσμο και τι επηρεάζει τη διεθνή σκηνή, όπως είναι τα ζητήματα της υγιεινής διατροφής των πληθυσμών, της φτώχειας, τις διακρίσεις, τα πυρηνικά όπλα ...

Στα ΜΜΕ της χώρας εμφανίστηκε ένα τεράστιος αριθμός άρθρων, πληροφοριών και κουτσομπολιών, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφκσι και του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στα μέσα ενημέρωσης της χώρας υπήρχε μία σύγχυση για το αν ο Γκρούεφσκι θα παραστεί στη σύνοδο του ΟΗΕ ή πρόκειται για μια απλή επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Η σύγχυση αυτή παρουσιάστηκε με τους τίτλους των δημοσιευμάτων:

«Ο πρωθυπουργός πάει για επίσκεψη εργασίας στις ΗΠΑ»

«Πάει για μια ουσιαστική ατζέντα ο Γκρούεφσκι στις ΗΠΑ»

«Ο Γκρούεφσκι με πολιτική και οικονομική ατζέντα στις ΗΠΑ»

Επίσης και έντυπα αναφέρθηκαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως εξής:  

«Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ»

«Ο Γκρούεφσκι και ο  Πόποσκι πηγαίνουν  στη Νέα Υόρκη»

«Ο Γκρούεφσκι θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή  τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» και άλλα τέτοια τελείως έξω από την ουσία του πράγματος.

Μάλιστα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης γράψανε την ενδιαφέρουσα φράση: «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ»...

Αυτό και αν είναι σύγχυση.

Ένα ακόμη πιο θολό στοιχείο της παραπληροφόρησης των πολιτών είναι από την τηλεόραση Σίτελ που έχει τίτλο:

« Τα Σκόπια θα αποτελέσουν μέρος της συζήτησης στο πλαίσιο του ΟΗΕ» από τον οποίο τίτλο δημιουργείται η εντύπωση ότι το θέμα της χώρας μας τέθηκε στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ...

Και μία, ακόμη, κύρια είδηση της ημέρας- όπως  δημοσιεύεται- «Ο Γκρούεφσκι σε δείπνο με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών» αυτός το τίτλος έχει, καθαρά, στόχο τη χειραγώγηση των πολιτών, να αποκτήσουν δηλαδή την εντύπωση ότι πρόκειται για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων, παρά το πρωτόκολλο της φωτογραφίας του δείπνου με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα που διοργανώθηκε  για το ευρύ σύνολο των εκπροσώπων των κρατών που συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Και η αρθρογράφος θα σημειώσει ότι όφειλαν τα ΜΜΕ των Σκοπίων να ενημερώσουν το λαό για το περιεχόμενο των συζητήσεων στον ΟΗΕ- θέματα που είναι σημαντικά και για τη χώρα.

»Να διασυνδέσουν  τα διεθνή προβλήματα με αυτά στη χώρα μας και να ενημερώσουν τους πολίτες  για το αντικείμενο των ομιλιών τόσων κρατών.
»Να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τις αποφάσεις και άλλα έγγραφα που προέκυψαν από τις συγκεκριμένες συναντήσεις. Οι αλλαγές που επήλθαν σε παγκόσμια κλίμακα και θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και εδώ.

Και μία σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν το μέλλον της χώρας και τη συνύπαρξη του κράτους μας στη διεθνή κοινότητα».

«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν πρέπει να επιτρέψουν να κλειστούν οι πολίτες της χώρας σε στερεότυπα με καθαρά πολιτικά συμφέροντα  που παίζονται στην πλάτη του , που  τους οδηγούν έξω από το ρεύμα της παγκόσμιας ανάπτυξης», σημειώνει η εμπειρογνώμων.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα Πετρέλαιο θέρμανσης – Στην Α’ κλιματική ζώνη η Κοζάνη

petrelaioΠερισσότεροι πολίτες σε σύγκριση με πέρυσι θα μπορούν να βάλουν τη χειμερινή περίοδο 2013-2014 επιδοτούμενο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι περίπου 400.000 περίπου δικαιούχοι δεν αναμένεται λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί, αλλά σε δύο δόσεις που το πιθανότερο είναι να καταβληθούν εντός του 2014.
Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ήτοι 7 μέρες πριν την επίσημη έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο οι αποφάσεις για το επίδομα έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συσκέψεις που είχε το προηγούμενο διάστημα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης με τις υπηρεσίες του υπουργείου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να διευρύνει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα κακώς κείμενα του περυσινού χειμώνα που η Ελλάδα πνίγηκε στην αιθαλομίχλη.
Σήμερα δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ, έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ, με 1 παιδί 38.000 ευρώ, με 2 παιδιά 41.000 ευρώ και με 3 παιδιά και άνω ετήσιο εισόδημα 44.000 ευρώ.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγο για αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά τουλάχιστον 3.000 ή 5.000 ευρώ ώστε περισσότερες οικογένειες να μπορούν να επιλεγούν και να επιδοτηθούν.
Σήμερα αναφορικά με το κριτήριο της περιουσιακής κατάστασης ισχύει όριο ατομικής περιουσίας αντικειμενικής αξίας ως 150.000 ευρώ για άγαμους και 200.000 ευρώ για έγγαμους.
Πλέον μελετάται αύξηση του εν λόγω κριτηρίου στα 200.000 ευρώ για άγαμους και στα 300.000 ευρώ για έγγαμους.
Το υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει ουσιαστικά είναι στην ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας με ανώτατο τα 120 τετραγωνικά.
Τέλος, το υπουργείο εξετάζει να διπλασιάσει τα επιδοτούμενα λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Σήμερα όσοι βρίσκονται στη Α’ ζώνη επιδοτούνται με 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο τα 3.000 λίτρα, όσοι βρίσκονται στη Β’ ζώνη λαμβάνουν επίδομα για 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τα 1.800 λίτρα, όσοι βρίσκονται στη Γ’ Ζώνη το επίδομα είναι 8 λίτρα για κάθε τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο τα 960 λίτρα και όσοι βρίσκονται στη Δ’ Ζώνη αμβάνουν επίδομα 5 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο τα 600 λίτρα.
Για τον καθορισμό του ύψους του επιδόματος η χώρα χωρίζεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες ως εξής:
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Β: Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, ‘Αρτας.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Δ: Νομοί Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού.
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρίψεις δολωματικών εμβολίων, κατά της λύσσας, από 21 ως τις 24 Οκτωβρίου … και σε περιοχές της Δ.Μακεδονίας

lissaΣε επιφυλακή για νέα κρούσματα λύσσας είναι οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Βάσει του προγράμματος των από αέρος εμβολιασμών (με δολώματα), από τις 21 ως τις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν … και σε περιοχές της Δ.Μακεδονίας.
Τα δολώματα, τα οποία θα ρίπτονται από αεροσκάφη, έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους, περιέχουν δε στο εσωτερικό τους μια πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο (εξασθενημένος ιός της λύσσας) σε υγρή μορφή και όταν το φάει το άγριο ζώο εμβολιάζεται κατά της ασθένειας.
Οδηγίες προφύλαξης για τους ανθρώπους: ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ.
Αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα κατά τη διάρκεια του περιπάτου, της άθλησης κ.λπ. (στο δρόμο, στο προαύλιο, στο μονοπάτι, στο χώρο άθλησης) τότε πρέπει:
Μόνο εάν είναι απαραίτητο να πιάσετε το δόλωμα αποκλειστικά με γάντι ή πλαστική σακούλα και
Να το μεταφέρετε σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή ώστε να μην έρθει σε επαφή με ανθρώπους.
ΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ.
Οδηγίες προς τους κατόχους ζώων (κτηνοτρόφους, κυνηγούς, ιδιοκτήτες σκύλων): Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σκυλιά διότι αν το εμβόλιο δόλωμα καταποθεί η ανοσία γίνεται στη στοματική κοιλότητα και η ουσία καταστρέφεται στη συνέχεια από τα γαστρικά υγρά.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Από το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας κι από τους κατοίκους Καρυοχωρίου θα κριθεί αν θα “μπει” νέος αποθέτης της ΔΕΗ στη συγκεκριμένη περιοχή

apothetis Συνάντηση της δημάρχου Εορδαίας με τη Γενική διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) κα Όλγα Κουρίδου, παρουσία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Προαστίου, Καρυοχωρίου, Σπηλιάς και Αγ. Χριστοφόρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Θέμα συζήτησης ήταν η πρόθεση της ΔΕΗ  να τοποθετήσει νέο αποθέτη σε περιοχή πλησίον του οικισμού Καρυοχωρίου, εξέλιξη με την οποία διαφωνούν οι πρόεδροι (και η τοπική κοινωνία) των προαναφερόμενων κοινοτήτων. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την υφιστάμενη περιβαντολλογική μελέτη. Παρά τις διαβεβαιώσεις της διευθύντριας πως θα υπάρξει τροποποίηση της περιβαντολλογικής μελέτης, ο πρόεδρος του Προαστίου κ. Δημήτρης Κριαρίδης, ζήτησε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, κάνοντας ταυτοχρόνως λόγο για τη μη τήρηση της πλειοψηφίας των όρων της ισχύουσας μελέτης. Το αίτημα του πρόεδρου έγινε δεκτό από τη δήμαρχο Εορδαίας κα. Παρασκευή Βρυζίδου με τις οριστικές αποφάσεις και εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα να αναμένονται μετά τη συνεδρίαση του κορυφαίου αυτοδιοικητικού οργάνου της Εορδαίας.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οδήγηση δικύκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου Τι ισχύει στην «άλλη» Ευρώπη...

Σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη, Βορρά και Νότου, «παλαιάς» και «νέας» Ευρώπης, όπως Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, Σουηδία, Βέλγιο, Νορβηγία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία κ.ά...
ισχύει η ισοδυναμία διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου 50cc.
Δηλαδή ο κάτοχος άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έξοδα και εξετάσεις, επιτρέπεται να οδηγήσει και μοτοποδήλατο 50cc

Η SYM, αποφάσισε φέτος να συμμετέχει στο Scooter Festival 04-6/10 όχι με “φεστιβαλικό” τρόπο αλλά παρεμβατικά και στοχευμένα στο βασικό σκοπό την
ΟΔΗΓΗΣΗ ΔΙΚΥΚΛΟΥ 50cc ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

Έτσι, στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει stand της SYM όπου θα προτρέπονται οι επισκέπτες να συνυπογράφουν το αίτημά μας προς το Υπουργείο.

Στο stand, θα διανέμονται prospectus, δώρα και την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ενός scooter.

tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτός είναι ο 43χρονος που αποπλανούσε ανήλικα στην Ορεστιάδα

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 43χρονου, ο οποίος αποπλανούσε ανήλικα κορίτσια στην Ορεστιάδα, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία



Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων στην Ορεστιάδα, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία μετά από σχετική διάταξη της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών.
Ο 43χρονος, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, είχε πέσει στα χέρια των αρχών τον Οκτώβριο του 2012. Όπως αποκαλύφθηκε το 2011 είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις και είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις με τέσσερα ανήλικα κορίτσια άνω των 12 και κάτω των 15 ετών ενώ παρήγαγε πορνογραφικό υλικό, στο οποίο συμμετείχε ο ίδιος και τα προαναφερόμενα παιδιά.
Πρόκειται για τον Πιντίδη Γιώργο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, γεννημένο το 1970 στη Γερμανία, κάτοικο Νέας Βύσσας Ορεστιάδας.
Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου άνω των 12 και κάτω των 14 ετών κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε το 14ο όχι όμως και το 15ο έτος της ηλικίας του κατ΄εξακολούθηση, εξώθηση ανηλίκου κάτω των 15 ετών να παρίσταται σε ασελγή πράξη μεταξύ άλλων κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου κάτω των 15 ετών κατ' εξακολούθηση και παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατ΄εξακολούθηση.

news247  
Διαβάστε περισσότερα » »