Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Νέο Ασφαλιστικό: Ένα Ταμείο για όλους και μειωμένη κρατική χρηματοδότηση για τις συντάξεις

Τι θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό που προαναγγέλλει για το 2014 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Νέες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό το 2014 -με «καταργήσεις ειδικών συνταξιοδοτικών καθεστώτων και εξαιρέσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν»- προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Η νομοθετική παρέμβαση θα γίνει με βάση πόρισμα Επιτροπής και σε συνάρτηση με την επικείμενη εφαρμογή, από την 1/1/2015, του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων (βασική + αναλογική) και τον περαιτέρω περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης στα Ταμεία.
«Το ασφαλιστικό σύστημα είχε -και σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να έχει- προβλήματα, στρεβλώσεις και παθογένειες.
Πρόκειται για ένα πολυδαίδαλο και κατακερματισμένο σύστημα, ένα μωσαϊκό ειδικών συνταξιοδοτικών καθεστώτων και διάσπαρτων νησίδων με προνομιακές εξαιρέσεις», είπε ο υπουργός από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Και ανακοίνωσε ότι επιτροπή τεχνοκρατών που θα συγκροτηθεί: «Θα εξειδικεύσει τον τρόπο εφαρμογής των αλλαγών του ασφαλιστικού, συνεκτιμώντας τις όποιες θεσμικές αλλαγές έχουν ήδη γίνει από την ψήφιση του νόμου 3863 το 2010 έως σήμερα» και «θα υποβάλει προτάσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο».
Εξοικονόμηση 800 εκατομμυρίων ευρώ
Ο υπουργός παρουσίασε και το σχέδιο εξοικονόμησης 800 εκατ. ευρώ, μέσω διασταυρώσεων και ελέγχων που έχει υποβληθεί στην τρόικα και αναμένεται να συζητηθεί την Κυριακή με τους επικεφαλής των δανειστών.
Ο υπουργός τόνισε ότι για το 2014 «η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση θα αντιμετωπιστεί με αυτή τη δέσμη των διαρθρωτικών και οργανωτικών αλλαγών χωρίς να θιγούν οι παροχές, δηλαδή οι συντάξεις».
Ωστόσο υπογράμμισε ότι η κρατική χρηματοδότηση από 12,6 δισ. ευρώ το 2013, το 2014 θα είναι 10,5 δισ., ευρώ, το 2015 και το 2016 στα 9,7 δισ. ευρώ, ενώ το ποσοστό χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό θα μειωθεί αντίστοιχα στο 42,1% το 2015 και 40,8% το 2016.
Ένα ταμείο για όλους
Από το ίδιο βήμα του συνεδρίου, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος επαναδιατύπωσε την πρόταση για τη λειτουργία ενός μόνο εθνικού φορέα ασφάλισης για όλους (με διακριτούς κλάδους για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) και τη δημιουργία τουλάχιστον ενός Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου, όπου θα ασφαλίζονται οι αμειβόμενοι με τα κατώτατα όρια μισθών και μέσω του οποίου θα στηρίζονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Ο Ρ. Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι σε βάθος 4 - 5 ετών θα μπορούσα να απορροφηθούν και τα επικουρικά ταμεία, αν και σημείωσε ότι οι επικουρικές συντάξεις δεν τελούν υπό την εγγύηση του κράτους.
Τόσο ο Γιάννης Βρούτσης όσο και ο Ρ. Σπυρόπουλος υπογράμμισαν ότι οι ιδιωτικές συντάξεις θα μπορούσαν, σε εθελοντική βάση, να λειτουργήσουν στο μέλλον συμπληρωματικά.
Δύο αλλαγές «κλειδώνει» η τρόικα στον ΟΑΕΕ
Τη μηνιαία καταβολή στον ΟΑΕΕ των εισφορών (αντί της πληρωμής ανά δίμηνο) και την υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό τόσο των ασφαλιζόμενων για λίγες ημέρες στο ΙΚΑ όσο και των νέων επαγγελματιών που θα δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων «κλειδώνει» η τρόικα.
Οι δύο αλλαγές που έχουν στόχο να αυξήσουν τα έσοδα (τα οποία, για πρώτη φορά, εμφάνισαν οριακή αύξηση 0,44%) συζητήθηκαν χθες σε συνάντηση της διοίκησης με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Πηγή: Ημερησία
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα χημικά της Συρίας απειλούν Αώο και Ιόνιο….

Στην κυριολεξία πάνω από το κεφάλι μας και σε απόσταση αναπνοής από τον Αώο αναμένεται να καταλήξει μεγάλος μέρος των χημικών από τη Συρία που οδεύουν προς καταστροφή.
Η απόφαση για καταστροφή των χημικών στην Αλβανία θεωρείται ειλημμένη. Στη γειτονική χώρα επικρατεί πολιτική αναστάτωση και αναβρασμός με την επίσημη κυβέρνηση να επιχειρεί να διαψεύσει.
Όμως διεθνείς διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι έχει ληφθεί η απόφαση για την αποστολή 1.600 τόνων χημικών ουσιών προκειμένου να καταστραφούν στην Αλβανία.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Epiruspost.gr μέρος των χημικών αυτών που δεν καταστρέφονται θα μεταφερθούν στα εγκαταλελειμμένα σήμερα ορυχεία λιγνίτη στη Μαμαλία. Η Μαμαλία βρίσκεται ανατολικά του Αργυροκάστρου σε πολύ κοντινή απόσταση από τα σύνορα και κυριολεκτικά μια ανάσα από τον Αώο.
Τα ορυχεία έχουν πλήθος από υπόγεια τούνελ, τα οποία κατά τους Αλβανούς θεωρούνται στεγανά και κατάλληλα για τη φύλαξη των χημικών, όμως για όσους γνωρίζουν καλά την κατάσταση κάτι τέτοιο είναι απίθανο.
Μάλιστα γεωλόγοι με τους οποίους μίλησε το Epiruspost.gr από τη γείτονα χώρα εκτιμούν ότι ο κίνδυνος διαρροών είναι άμεσος και η πιθανότητα ρύπανσης των υδάτων πολύ μεγάλη.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την ώρα που στην Ελλάδα τηρείται σιγή ιχθύος στην γειτονική Ιταλία και ειδικά στην περιοχή της Απουλίας υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από τον κίνδυνο μόλυνσης της Αδριατικής.
Ο ιταλικός τύπος έχει εκφράσει την ανησυχία του για την επιλογή της Αλβανίας να καταστρέψει το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, καθώς πιθανά ατυχήματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες σε περιοχή της νότιας Ιταλίας, που απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από τις αλβανικές ακτές.
Ο Πολ Γουόκερ, διευθυντής του Διεθνούς Πράσινου Σταυρού, μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και ερωτηθείς γιατί η Αλβανία επελέγη ως προορισμός για την καταστροφή των χημικών όπλων, ο κ. Γουόκερ απάντησε ότι η χώρα έχει περάσει από μια διαδικασία καταστροφής των όπλων το 2007.
Οι δηλώσεις του κ. Γουόκερ, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Gazeta Shqiptare», προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις από περιβαλλοντικές και άλλες οργανώσεις, που καθημερινά οργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας κατά της παραλαβής και της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στην Αλβανία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η Αλβανία αναμένεται να παραλάβει περίπου 1.600 τόνους χημικών όπλων ή περίπου 650 νταλίκες, που θα φθάσουν σε ένα από τα λιμάνια της χώρας.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Γενική Αναβάθμιση του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

http://www.kozan.gr/wp-content/uploads/2012/10/dromos.jpgΑναβαθμίζεται η οδική ασφάλεια στο σύνολο του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά την απόφαση ένταξης του έργου: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».
Στο συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνονται τα εξής υποέργα κατά Περιφερειακή Ενότητα:
- Οδική Ασφάλεια Εθνικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Προϋπολογισμός 10.350.000 €.
- Οδική Ασφάλεια Εθνικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.
Προϋπολογισμός 2.030.000 €.
- Οδική Ασφάλεια Εθνικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Προϋπολογισμός 2.850.000 €.
- Οδική Ασφάλεια Εθνικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Προϋπολογισμός 3.975.000 €.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στην διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε μεταξύ άλλων «με την ολοκλήρωση του σημαντικότατου αυτού έργου θα αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας μας. Για πρώτη φορά δίνεται τόσο μεγάλο ποσό για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας το οποίο αντιστοιχεί με την μέχρι σήμερα ροή χρηματοδότησης για ανάλογα έργα σε συνολικό ποσό 15 περίπου ετών».

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η εκπομπή 'Απαγορευμένη Ζώνη' του Γιώργου Τράγκα στο E TV για τους χημικούς αεροψεκασμούς! [ΒΙΝΤΕΟ] 12-11-2013


Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εκπομπή λόγω της μετάδοσης του μόνο στις περιοχές που έχει πάει το ψηφιακό σήμα ή λόγω του προχωρημένου της ώρας, μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη.

Η ομάδα δράσης Αττικής μαζί με τον κο Κατσαρό,τον κο Γούδη και άλλους καλεσμένους συζήτησαν και παρουσίασαν
στοιχεία για το φαινόμενο που απασχολεί τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερους Έλληνες.

Δείτε το τι υλικό παρουσιάστηκε καθώς και τις τοποθετήσεις των καλεσμένων στο βίντεο της εκπομπής.

Για να πάτε κατευθείαν στο σημείο που η εκπομπή ασχολείται με τους αεροψεκασμούς θα πρέπει να πάτε στο 1:37:17 του βίντεο.






πηγη
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »