Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ποια είναι η διαφορά του Βασιλιά Όθωνα με τα δοσίλογα ανθρωπάκια??????



Θα μου πείτε τώρα που κολλάει ένα ΦΕΚ του 1833 και ο Όθωνας με το video που ακολουθεί σχετικά με την κατάργηση του Κοινοβουλίου?????

Αποδεικνύει το πόσο άχρηστοι είναι οι Βουλευτές να προστατεύσουν τον Ελληνικό λαό. Και δεν εννοώ τους αρχηγούς της δοσίλογης επτακομματικής συγκυβέρνησης και την αυλή τους.

Αλλά τους υπόλοιπους που ψηφίζουν ότι διατάζουν οι αρχηγοί τους με πλήρη άγνοια των νόμων και των συνεπειών τους.

Εκεί κολλάει και ο τίτλος. Γιατί να πληρώνουμε τόσους πολλούς αφού αποφασίζουν οι δοσίλογοι αρχηγοί τους.

Τουλάχιστον θα γίνει και λίγη οικονομία.

Δείτε το video και θα καταλάβετε.
Προσέξτε στην αρχή του video πως εξαφανίζεται σε μηδέν χρόνο ο Σταικούρας και αφήνει τον Στουρνάρα να μεταφέρει τις ???????νέες εντολές???????των αφεντικών τους.



Ναι καλά καταλάβατε. Με αυτά που λέει ο κύριος Στουρνάρας κλείνει ο κύκλος σε όσα έχουν ψηφίσει οι άχρηστοι Βουλευτές μας από τον Ιούλιο του 2011.

Δείτε και το olympia.gr

Γιώργος Σαρρής.

ΑΔΤ Ν-067257


Υ.Γ.

1. Αντε Βουλευτάκια της υποτιθέμενης τρικομματικής συγκυβέρνησης να εισπράξετε τα μισθουλάκια σας ψηφίζοντας τις εντολές των νέων Βασιλέων της Ευρώπης.


2. Εσείς ΣΥΡΙΖΑκια μου δείτε τις νέες θέσεις του επόμενου αντιΒασιλέως ALEXIS CIPRA


3. Οι υπόλοιποι αρχηγοί θα κάνουν τις τούμπες τους εν καιρώ. Σε πρώτη φάση κανείς Βουλευτής Επικρατείας δεν παραιτήθηκε.



 http://diaforos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4228.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάσχεση μηχανημάτων και ποινική δίωξη για λαθρεμπορία όσων δε έχουν άδεια απόσταξης

να επιβάλει ποσοτικό περιορισμό στην ποσότητα τσίπουρων, ρακής, τσικουδιάς και σούμας που θα παράγουν.
Η υπόθεση ξεκίνησε από τα επίσημα μεγάλα οινοποιεία της Πελοποννήσου, τα οποία κατέφυγαν στο υπουργείο και ζήτησαν να περιοριστεί η παραγωγή τσίπουρων από τους μικρούς παραγωγούς σε 80 κιλά ετησίως. Τα 80 κιλά τσίπουρο αντιστοιχούν σε 400 κιλά υπολείμματα σταφυλιών που χρησιμοποιούνται στα καζάνια για την παραγωγή τσίπουρου.
Η δικαιολογία των οινοπαραγωγών ήταν ότι οι άδειες για λειτουργία καζανιών κάποιες ώρες τον χρόνο σε αυτούς τους μικρούς παραγωγούς, είναι για δική τους προσωπική κατανάλωση, αλλά αυτοί πουλάνε τα τσίπουρα. Με βάση τις καταγγελίες αυτές υπολογίζεται (από ποίον άραγε;) ότι η απώλεια φόρων του δημοσίου είναι 1 δις ευρώ τον χρόνο (εξωπραγματικά νούμερα, αλλά όλοι πλέον μιλάνε με δις).
Αποτέλεσμα της κίνησης των μεγάλων οινοπαραγωγών είναι ότι το υπουργείο περιόρισε την παραγωγή τσίπουρου από κάθε ανεξάρτητο μικρό παραγωγό στα 400 κιλά υπολείμματα σταφυλιών.
Οι μικροί παραγωγοί είναι αλήθεια ότι πληρώνουν χαμηλότερο φόρο οινοπνεύματος από τους μεγάλους. Και εφόσον εμπορεύονται το τσίπουρο κανονικά θα πρέπει να υπάρξει εξομοίωση των φόρων. Μέχρι εκεί φαίνεται να έχουν δίκιο οι οινοπαραγωγοί. Όμως ουδείς γνωρίζει ποιοί πίνουν και ποιοί πουλάνε τα τσίπουρα που παράγουν, οπότε θεωρήθηκε λογική η θέσπιση ορίου 80 κιλών τον χρόνο. Το να πιεί κάποιος 80 κιλά τσίπουρο δεν είναι λίγο, αλλά υπάρχει και το ζήτημα αν ο παραγωγός φτιάχνει τσίπουρο για τον ίδιο μόνο, για την οικογένεια του, ή ακόμη και για γνωστούς και φίλους του. Συνεπώς ο περιορισμός της ποσότητας είναι εντελώς αυθαίρετος.
Είναι επίσης λογικό, η ξαφνική αλλαγή των όρων του παιχνιδιού, να έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους μικρούς παραγωγούς οι οποίοι – δικαίως – υποστηρίζουν ότι έπρεπε να έχουν ενημερωθεί από πέρυσι για αυτή την αλλαγή για να διαθέσουν τα υπερβάλλοντα τα 400 κιλά υπολείμματα σταφυλιών που έχουν, αντί να τα κρατάνε εφόσον δεν επιτρέπεται να φτιάξουν τσίπουρα.
Είναι αναγκασμένοι τώρα να επιλέξουν μεταξύ δυο οδών: Ή θα τα πετάξουν, ή θα τα βράσουν σε παράνομα καζάνια και θα τα διαθέσουν κρυφά στην αγορά. Είναι προφανής ποιά θα είναι τελικά η επιλογή τους.
Το υπουργείο, ξεκινώντας από ένα λογικό αίτημα των μεγάλων οινοποιείων, έφερε τα πάνω κάτω στην αγορά τσίπουρου, αναστάτωσε τις ζωές των μικρών παραγωγών και τους οδηγεί στην παρανομία. Διότι δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία: Τα καζάνια θα λειτουργήσουν νόμιμα ή παράνομα, τσίπουρα θα πίνουμε πάντα και το υπουργείο θα χάσει ακόμη και τους λίγους φόρους που εισέπραττε. Και δεν θα φταίει κανένας άλλος, αλλά η προχειρότητα και η στενοκεφαλιά των υπηρεσιών του.
Οι αμπελουργοί που έχουν δικαίωμα να αποστάζουν τσίπουρο δεν είναι πολλοί σε σχέση με όσους έχουν αμπέλια. Λίγοι και με αυστηρές προϋποθέσεις έχουν δικαίωμα να έχουν καζάνι απόσταξης, το καζάνι σφραγίζεται και ξεσφραγίζεται από τους υπαλλήλους του τελωνείου οι οποίοι εκδίδουν και την άδεια απόσταξης. Η άδεια είναι πολύ περιορισμένης διάρκειας, η ποσότητα των σταφυλιών που θα αποσταχθούν δηλώνεται, το ίδιο και η ποσότητα που θα παραχθεί.
Με λίγα λόγια, όποιος έχει αμπέλια δεν μπορεί νομίμως να παράγει τσίπουρο, ούτε όποιος παράγει νομίμως μπορεί να παράγει απεριόριστες ποσότητες όποτε θέλει. Οι νόμιμοι τσιπουράδες λοιπόν πληρώνουν φόρο οινοπνέυματος (20% έναντι 60% που πληρώνουν τα μεγάλα οινοποιεία). Έχουν όμως πολύ περιορισμένες και αυστηρά ελεγχόμενες από το κράτος δυνατότητες απόσταξης.
Δυστυχώς (ή ευτυχώς για πολλές ελληνικές κοινότητες) πάρα πολλοί άλλοι που δεν έχουν την άδεια και δεν το δηλώνουν, παράγουν κάθε λογής αποστάγματα.
Με τον περιορισμό που επιβάλει το υπουργείο οικονομικών, θα έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
Το νομίμως αποσταχθέν τσίπουρο θα μειωθεί.
Το παρανόμως αποσταχθέν τσίπουρο θα αυξηθεί διότι οι νόμιμοι παραγωγοί θα παράγουν παράνομα.
Ο φόρος που θα εισπράξει το Υπουργείο από τους νόμιμους τσιπουράδες θα μειωθεί (αφού θα μειωθεί η παραγωγή τους).
Οι οινοποιοί δεν θα κερδίσουν τίποτα αφού το συνολικό τσίπουρο που κυκλοφορεί θα μείνει το ίδιο, απλώς θα είναι περισσότερο παράνομο και λιγότερο νόμιμο.
Γιατί λοιπόν να γίνουν όλα αυτά;
Ουδείς γνωρίζει. Ουδείς ωφελείται. Όλοι χάνουν.
Για να πούμε την αλήθεια, αν ήθελε το κράτος να ελέγξει την αγορά τσίπουρου, θα πρέπει πρώτα να την νομιμοποιήσει.
Άρα αυτό που θα έπρεπε να κάνει είναι να δώσει ειδικά κίνητρα παραγωγής τσίπουρου σε μικρούς παραγωγούς (όπως ο πολύ χαμηλός φόρος αλλά και περισσότερες άδειες παραγωγής και μάλιστα μεγαλύτερων ποσοτήτων) έτσι ώστε να αυξήσει τα έσοδα του από φόρους και ταυτόχρονα να δημιουργήσει κίνητρα αλλά και δυνατότητα να γίνουν νόμιμοι οι παράνομοι.
Ο Διευθυντής του Τελωνείου της Σκύδρας, Φώτης Κατσάρας μίλησε στο Ράδιο Πέλλα και τη Χριστίνα Παπαδοπούλου για τα πρόστιμα που είναι τσουχτερά για αυτούς που θα ''επιλέξουν'' να παρανομήσουν.
«Η αποστακτική περίοδος ξεκίνησε από 1 Οκτωβρίου και διαρκεί δύο μήνες ενώ παράταση δίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα πρόστιμα που θα μπουν σε περίπτωση παραβάσεων είναι πάρα πολύ μεγάλα. Ξεκινούν από τις 3.750 ευρώ συν ΦΠΑ, κατάσχεση των μηχανημάτων απόσταξης και του προϊόντος που έχει παραχθεί και ποινική δίωξη για λαθρεμπορία» είπε ο κ. Κατσάρας.
1.621 φιάλες λαθραίων ποτών
Είχαμε γράψει στον «Λόγο» προ δύο εβδομάδων ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ποτών. Πριν λίγες μέρες εξαρθρώθηκε πενταμελής εγκληματική ομάδα η οποία εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία και διακινούσε στην εγχώρια αγορά λαθραία και αμφιβόλου ποιότητας οινοπνευματώδη ποτά, με τη συνδρομή δύο οδηγών λεωφορείων του ΟΣΕ. Η αστυνομία εντόπισε σε αποθήκη 1.621 φιάλες λαθραίων ποτών.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων εντόπισε και συνέλαβε συνολικά οκτώ άτομα που εμπλέκονταν στην υπόθεση και έρχονται τις επόμενες μέρες κι άλλα...
Το ζήτημα των λαθραίων ποτών είναι επίσης σημαντικό, σύμφωνα με τον κ. Κατσάρα, καθώς «δυστυχώς από τότε που η Βουλγαρία είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και άνοιξαν τα σύνορα δεν γίνεται τελωνειακός έλεγχος στα σύνορα κι εμείς έχουμε τεράστια διαφορά φόρου, όπως πχ ένα ουίσκι στη Βουλγαρία έχει φόρο 2,5 ευρώ και στην Ελλάδα 10 ευρώ. Οπότε, επειδή υπάρχει αυτή η διαφορά πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στη Βουλγαρία για να αγοράσουν ποτά, είτε για επαγγελματική είτε για προσωπική χρήση. Η επαγγελματική απαγορεύεται. Επαγγελματίας δεν μπορεί να φέρει ούτε μία φιάλη αφορολόγητη για να τη διαθέσει στο σούπερ μάρκετ ή στο μαγαζί του. Για ιδία χρήση ένας πολίτης μπορεί να εισάγει έως 10 λίτρα» μας πληροφόρησε. Το θέμα βέβαια είναι ότι ενώ κι εδώ το κράτος βλέπει ότι χάνει με αυτό τον τρόπο και τη βαριά φορολογία, ήδη είναι στα σκαριά νέες ανατιμήσεις στα οινοπνευματώδη ποτά. Ποιος φταίει μετά, όταν Βουλγαρία με Ελλάδα έχουν διαφορά φόρου 7,5 ευρώ;
Χ.Π.

logospellas
Διαβάστε περισσότερα » »

ΥΠΟΠΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΦΑΒΕΛΕΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ. ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΦΘΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ
Την ίδρυση ταμείου με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους
μετανάστες στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο διάσημος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης.

Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν εκδηλώσει ήδη πολλές προσωπικότητες και οργανώσεις στην Νορβηγία.

«Ο στόχος μου είναι διπλός» δήλωσε ο κ. Σόρος. «Πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους».

«Η Ελλάδα» πρόσθεσε «είναι αιχμάλωτη του Συμφώνου Δουβλίνο 2 που δεν επιτρέπει σε ξένους που πρωτομπήκαν σε αυτή να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν έτσι στην παρανομία, εξίσου πολλοί είναι και οι άστεγοι. Με τα χρήματα του νεότευκτου ταμείου θα μπορούσαν να χτιστούν σπίτια αλληλεγγύης ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα μπορούσε να μπει κάποιο φρένο στην συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Τα χρήματα του ταμείου θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών οι οποίες προσφέρουν ήδη βοήθεια τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους.

Οι οργανώσεις αυτές πάντως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν για μεγάλο διάστημα την κρατική και ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η αφετηρία της ιδέας του ήταν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρέχουσας χρηματιστικής κρίσης.
 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΙΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ‏ . Του Αντώνη Γρυπαίου


Προς 30-10-12
Παναγιώτατον Μητροπολίτην
Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Παναγιώτατε,
Θέμα: Παρασημοφορία:
-----------------------------



Κατά τας εορτάς για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
και Μακεδονίας-Θράκης, παρασημοφορήσατε τους κ.κ.
Πρόεδρο Δημοκρατίας Παπούλια, και Πρωθυπουργό Σαμαρά.
Ίσως να ήταν μια συμβολική παρασημοφορία.
Για τον απλό Ελληνικό Λαό, ήταν μια επίδειξη τιμής, προς άνδρες, «ως μη όφειλε»….
Δεν βλέπετε σε ποίαν τραγικήν κατάστασην έχουν φέρει σήμερα τη πατρίδα μας, και τον Ελληνικό Λαό;;;;
Οι δύο αυτοί κύριοι έχουν αποδεχθεί το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», για τα Σκόπια, με σύνθετο και Γεωγραφικό προσδιορισμό. Δηλαδή, «Βόρεια Μακεδονία», ή «Άνω Μακεδονία», ή «Νέα Μακεδονία».
Δεν βλέπετε ότι αποσιωπούν το θέμα αυτό;;;; και δεν κάνουν καμία προσπάθεια στα διεθνή φόρα;;; Δεν αγωνίζονται καθόλου για τη Μακεδονία μας!!!
Έχουν αφήσει το θέμα στα χέρια του ΑμερικανοΕβραίου Νίμιτς.
Η επιλογή μεταξύ των τριών ονομάτων , θα αποφασισθεί
από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία του πλανήτη. Από τα αφεντικά των εφιαλτών της Ελλάδος!!!!
Εσείς αγωνίζεσθε για τη Μακεδονία μας, και αυτοί οι δύο κύριοι, έχουν ήδη αποδεχθεί το όνομα που επιθυμούν οι εχθροί της Ελλάδος!!!! Που επιθυμούν τα αφεντικά τους!!!
Και τους παρασημοφορήσατε!!!!.........
Δηλαδή ότι κερδίσαμε στους Βαλκανικούς πολέμους το 1912
θα το χάσουμε σήμερα, από ανάξια πολιτική ηγεσία!!!
Βλέπε δηλώσεις της κυρίας Μπενάκη………..
Τι συμπεράσματα να βγάλει ο Ελληνικός Λαός από αυτή τη παρασημοφορία;;;;
Τα παράσημα κανονικά έπρεπε να δοθούν, στο τότε Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, στο Διάδοχο Κων/νο, στο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, και στο Πλοίαρχο Βότση.!!!
Να τα παραλάβουν οι επιζώντες απόγονοι αυτών!!!
Η παρασημοφορία αυτή ήταν ένα τεράστιο ιστορικό λάθος.
Επί τούτοις διατελώ,
Με Σεβασμό


Αντώνης Γρυπαίος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ : O ΤΥΦΩΝΑΣ SANDY EINΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ‏ . ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μετεωρολόγος Scott Stevens δηλώνει σε συνέντευξη στον Alex Jones ότι αυτός και άλλοι συνάδελφοί του μετεωρολόγοι θεωρούν τελείως αφύσικη την δημιουργία καθώς και την πορεία που ακολουθεί ο τυφώνας Sandy!


Επιβεβαιώνει επίσης ότι η τεχνολογία μετατροπής καιρού υπάρχει στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1960 και σήμερα έχει τελειοποιηθεί.

Δείτε το Βίντεο!




Διαβάστε περισσότερα » »

Τα κάστανα βελτιώνουν την υγεία και δεν παχαίνουν

Τα κάστανα αποτελούν μια χειμωνιάτικη διατροφική επιλογή για τους περισσότερους, εφόσον η γεύση τους είναι πειρασμός, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα αποφεύγουν, γιατί φοβούνται τις θερμίδες τους (160Kcal/100γρ).

Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι τα κάστανα είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό τρόφιμο, που όταν καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες μόνο οφέλη στην υγεία μπορούν να προσφέρουν!...

Ειδικότερα, τα κάστανα τονώνουν το νευρικό σύστημα χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1 και Β2) και φυλλικό οξύ. Ενώ, σε αντίθεση με τους άλλους ξηρούς καρπούς, περιέχουν αρκετό ποσοστό νερού και λιγότερο λίπους. Συγκεκριμένα περιέχουν περίπου 1-2% λίπος, όταν σε άλλους ξηρούς καρπούς η ποσότητα αυτή μπορεί να ξεπερνά και το 50%.

Ακόμη, τα κάστανα, όπως όλοι οι ξηροί καρποί, περιέχουν ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή-LDL- χοληστερόλη, υπεύθυνη για τον αυξημένο κίνδυνο αθηρωμάτωσης και κατ’ επέκταση την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.



Από την άλλη, η θρεπτική τους σύσταση αποτελείται κυρίως από σύνθετους υδατάνθρακες (35%) και φυτικές ίνες (7-8%), ενώ έχουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, οπότε συστήνεται η μέτρια κατανάλωσή τους από άτομα με διαταραχές στις τιμές γλυκόζης ορού.


Τα κάστανα συμβάλλουν στην μυϊκή ενδυνάμωση, καθώς περιέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, της οποίας η βιολογική αξία είναι εφάμιλλη της πρωτεΐνης του αυγού και αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό. Ενώ, είναι ιδανικά για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε κάλιο και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.


Συνεπώς, η μέτρια κατανάλωση των καστάνων, τόσο από τα παιδιά όσο και από ενήλικες μπορεί να ενταχθεί στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου.
 
anoixti-matia 
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER

Συνελήφθησαν, με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER
Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών -για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες, που κρατούνται στην ΓΑΔΑ, είναι οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για τις απολογίες τους.
Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο άνθρωπος είναι ανόητος αν νομίζει ότι ελέγχει τη φύση


Λίγες ώρες μετά το πέρασμα του τυφώνα Sandy από τις Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί νιώθουν αδύναμοι μπροστά στην επιβολή της φύσης. Δεν γκρινιάζουν για το κράτος που δεν τους προστάτεψε. Δεν απορούν με την αδυναμία των αρχών να αποτρέψουν την φυσική καταστροφή. Απλά αποδέχονται το αναπόφευκτο.
Η ψευδαίσθηση του ελέγχου της  φύσης
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουμε λανθασμένα αφήσει να εννοηθεί ότι  ο άνθρωπος είναι ικανός να ελέγξει  τη φύση. Οι οικολόγοι μιλούν καθημερινά για το πώς μπορεί ο άνθρωπος να επιδράσει στην κλιματική αλλαγή. Πώς ο άνθρωπος δημιουργεί το πρόβλημα και πώς ο άνθρωπος είναι εκείνος που ευθύνεται για όλα όσα συμβαίνουν σε τούτο τον έρημο πλανήτη. Κάτι που παλαιότερα είχα αποκαλέσει ως Απάτη της Οικολογίας.
Και σίγουρα δεν πρέπει να απαξιώνουμε το έργο των οικολογικών οργανώσεων. Αναμφισβήτητα είναι θεμιτό και καλό να παλεύουμε για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Είναι σημαντικό να βάζουμε ένα  στοπ στην αποψίλωση των δασών. Είναι υπέροχο να προστατεύουμε κάποια είδη της πανίδας και της χλωρίδας από εξαφάνιση.
Αλλά είναι εγκληματικό να καλλιεργούμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ελέγξουμε την φύση.
Η φύση έδειξε την δύναμή της στο καταστροφικό τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό το 2004. Η φύση επέβαλε την δυναμική της στο τσουνάμι της Ιαπωνίας πριν δύο χρόνια. Η φύση φέρθηκε ευγενικά στην Χαβάη πριν μερικές ημέρες. Η φύση υπενθυμίζει στον Έλληνα κάθε μερικά χρόνια ότι η επιβίωσή του κρέμεται από τις αποφάσεις του Εγκέλαδου.
Είναι λοιπόν αστείο να νομίζουμε ότι η δική μας επίδραση στην φύση είναι τόσο σημαντική. Όπως έλεγε σε ένα από τα stand-up του ο τεράστιος George Carlin, “the planet is fine, the people are fucked”.
Αξίζει πραγματικά να ακούσεις την χιομουριστική επιχειρηματολογία  του Carlin που κρύβει πολύ μεγάλες αλήθειες για την αντιμετώπιση της φύσης από τον άνθρωπο.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενισχύεται η παιδιατρική στο Γ.Ν Πτολεμαϊδας Μποδοσάκειο

Ορκίστηκε  σήμερα η Επικουρικός Ιατρός Επιμελήτρια Β΄ ειδικότητας Παιδιατρικής στο Γ.Ν Πτολεμαϊδας ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ, κα Δεληγιάννη Μαρία η οποία θα ενισχύσει  το δυναμικό της Παιδιατρικής Κλινικής.




 kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ILLUMINATI ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΝΕΡΟΥ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ - ΜΟΛΥΝΣΗ - ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Το Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει ότι οι χρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία πρέπει να ιδιωτικοποιήσουν όλους τους πόρους τους το νερό, αν θέλουν να συνεχίσουν να λαμβάνουν διασώσεις. 
Η ψεύτικη απειλή: Αν Θέλετε να μείνετε στην Ευροζώνη; Τότε παραδώστε τις πολυτιμότερες αστικές τάξεις σας στις πολυεθνικές εταιρίες. Αυτό είναι σύμφωνο με το ευρύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο, όπως το νερό, οι δρόμοι, τα σχολεία.
Ολα ιδιωτικοποιούνται και λαμβάνονται από τα δικά μας χέρια.

Οι ασθένειες με την μόλυνση του νερού: 
Μετά την ιδιωτικοποίηση του νερού θα επέλθουν αυξήσεις στην τιμή του, όπως σε πολλές άλλες χώρες που ιδιωτικοποιήθηκε η δημόσια υδρευση. Η ελίτ ωστόσο θα μπορεί να μολύνει τα αποθέματα νερού μας με οποιαδήποτε μορφή δηλητηρίασης στοχεύοντας να σκοτώσει ένα αρκετά μεγάλο πληθυσμό. 

Την ίδια στιγμή που οι μεγάλες πολυεθνικές διαπραγματεύονται συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων με τις κυβερνήσεις, 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό και 1,8 εκατομμύρια θάνατοι τον χρόνο οφείλονται σε ασθένειες που προκαλούνται από πόση ακατάλληλου νερού. 

Οποιος έπιασεν, έπιασεν....

Το παρακάτω άρθρο είναι απο: ΤΟ ΧΩΝΙ 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 6.000 άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους
Η ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βουλγαρία ήταν µέρος του προγράµµατος λιτότητας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, υποσχόµενο αποτελεσµατικότητα αλλά κυρίως ΕΠΕΝ∆ΥΣΕΙΣ. (Τα ίδια Παντελάκη µου, τα ίδια Παντελή µου).
Τελικά, επενδύσεις δεν έγιναν. Εγιναν όµως τα ακόλουθα, ως συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του νερού:
● Αύξηση της τιµής του νερού τουλάχιστον 12%.
● Σκάνδαλα διαφθοράς από το 2005, για υψηλές αµοιβές. Ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος παίρνει 400.000 ευρώ το χρόνο. (Φανταστείτε πόσο θα παίρνει εδώ).
● 100άδες νοικοκυριά αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο ύδρευσης, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν.
Συγκεκριµένα, χίλια νοικοκυριά αποσυνδέθηκαν µόνο το 2011 ενώ εκκρεµούν ακόµη 5.000 δικαστικές υποθέσεις ανθρώπων που δεν µπορούσαν να πληρώσουν.
● Σε 370 οικογένειες στη Σόφια, έγινε έξωση επειδή δεν µπορούσαν να πληρώσουν τις ∆ΕΚΟ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εδωσαν σε ιδιώτες ακόµα και τα ποτάµια!
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε το 1993 υποτίθεται για την ανάπτυξη της βιοµηχανίας νερού. Το 2008 πουλήθηκε η δηµόσια Αquapor, που τότε ήταν ανάδοχος συµβολαίων σε 24 δήµους. Η νοµοθεσία άλλαξε και επέτρεψε στους ιδιώτες αναδόχους να ελέγχουν ολόκληρα υδρογραφικά διαµερίσµατα, κοίτες ποταµών, υδραυλικές υποδοµές, φράγµατα, λιµάνια αλλά και να πάρουν εξουσιοδότηση να δίνουν άδειες, να συλλέγουν φόρους, να εποπτεύουν και φυσικά… να εξασφαλίζουν κέρδη.
Οι δήµοι που είχαν προσχωρήσει στο σύστηµα αυτό και έγιναν πελάτες του group αναγκάστηκαν να αγοράζουν νερό για να διαχειρίζονται τα απόβλητα σε πολύ υψηλές τιµές. Οι αρχές επέβαλαν επίσης «µίνιµουµ κατανάλωση νερού» πολύ µεγαλύτερη από τις πραγµατικές απαιτήσεις µε αποτέλεσµα να χρεώνονται αλόγιστα οι δήµοι.
Οι εργαζόµενοι στους ιδιώτες ήρθαν αντιµέτωποι µε αυξηµένες ώρες και όγκο εργασίας, εκ περιτροπής εργασία και υποβάθµιση των εργασιακών συνθηκών.
Σήµερα, υπάρχει πίεση στις Αρχές για ιδιωτικοποίηση της Aguas de Portugal group.
Τα τρία µεγαλύτερα κόµµατα, το Σοσιαλδηµοκρατικό (PSD), το ∆ηµοκρατικό (CDS) και το Σοσιαλιστικό κόµµα (PS) ενώ το 2004 ήταν εναντίον της παράδοσης της ύδρευσης σε ιδιώτες, σήµερα, κατ’ επιταγή της τρόικας έχουν συµπεριλάβει την πώληση της Aguas de Portugal µέσα στο µνηµόνιο.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Πανταχού παρούσα η γαλλική Σουέζ…
Η ιδιωτικοποίηση ξεκίνησε στα µέσα της δεκαετίας του 1980. Σήµερα, περίπου το 50% των υπηρεσιών ύδρευσης είναι σε ιδιωτικά χέρια. Το 90% των ιδιωτών ελέγχονται από την Αgbar, θυγατρική της γαλλικής Suez και από την Αqualia του FCC group που συνδέεται µε την άλλη πολυεθνική, τη Veolia.
Αυτό που έγινε απολύτως κατανοητό στους Ισπανούς (από την εµπειρία τους µε το ιδιωτικοποιηµένο νερό) είναι ότι δεν γλιτώνουν τα χρέη ό,τι και να γίνει. ∆ηλαδή, ακόµη και αν µια δηµόσια υπηρεσία πουληθεί σε ιδιώτες, τα χρέη της… τα πληρώνουν φυσικά και πάλι οι πολίτες µιας και καλούνται να καλύψουν τα επιτόκια δανεισµού του νέου αγοραστή – ιδιώτη. Τα χρέη που υπήρχαν, δεν τα πληρώνει ο νέος ιδιώτης. Απλά δεν τα πληρώνει ούτε το κράτος και τα ρίχνει στις πλάτες των πολιτών, του γνωστού υποζυγίου. Αυτό κερδίζει µια κυβέρνηση από µια ιδιωτικοποίηση. Να µετακυλήσει τα χρέη της µε έµµεσο τρόπο και πάλι στους πολίτες.
Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ισπανία επίσης πάσχουν από θέµατα διαφάνειας. Για παράδειγµα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας ύδρευσης της Μαδρίτης Canal Isabel II, δεν έχουν δει το φως της δηµοσιότητας ούτε έχουν δικαιολογηθεί.

ΙΤΑΛΙΑ: 61,4% ακριβότερο το νερό σε µιά 10ετία!
Η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ιταλία ξεκίνησε στα µέσα της δεκαετίας του 1990. Μετά από 15 χρόνια, η νοµοθεσία υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις νερού να κατοχυρώνονται ως SpA (ανώνυµες εταιρείες) αµιγώς ιδιωτικές ή σε συνδυασµό µε δηµόσια ιδιοκτησία. Ετσι την ύδρευση την διαχειρίζονται ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο το κέρδος.
Τα τιµολόγια νερού αυξήθηκαν από το 1997 ως το 2006 κατά 61,4% έναντι του πληθωρισµού που αυξήθηκε κατά 25% και της απασχόλησης που έπεσε κατά 30%.

ΜΑΡΟΚΟ: Και στην Καζαµπλάνκα η Σουέζ…
Οσο το Μαρόκο ήταν γαλλικό προτεκτοράτο, το σύστηµα ύδρευσης και αποχέτευσης το διαχειρίζονταν γαλλικές εταιρείες. Το 1956, το Μαρόκο γίνεται ανεξάρτητο κράτος και η παροχή νερού περνά στην ευθύνη δηµοτικών εταιρειών κοινής ωφέλειας.  Στα µέσα της δεκαετίας του ‘90, η κυβέρνηση του Μαρόκο αποφασίζει την εκ νέου ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης και η χρονιά σταθµός είναι το 1997 όταν η κοινοπραξία Lydec (το 35% κατέχει η γαλλική Suez) αναλαµβάνει τα νερά της Καζαµπλάνκα. Ακολούθησε και η πρωτεύουσα Ραµπάτ µε την εταιρεία Redal ενώ, την επόµενη χρονιά, η γαλλική Veolia ανέλαβε τα νερά στις πόλεις Ταγγέρη και Τετουάν. Σ’ αυτή τη δεύτερη φάση της ιδιωτικοποίησης του νερού στην ιστορία τους, οι Μαροκινοί είδαν την τιµή του νερού να ανεβαίνει 3 φορές πάνω…

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σουέζ και στο Μπουένος Αϊρες
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε το 1993 µε το σύστηµα ύδρευσης – αποχέτευσης του Μπουένος Αϊρες να περνά στα χέρια της σηµερινής Suez.
Μετά από 4 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι η πολυεθνική τηρούσε µόνο το 45% των υποχρεώσεών της όσον αφορά στις νέες συνδέσεις.  Μετά από 10 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι γινόταν επεξεργασία µόνο στο 12% των λυµάτων, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα διοχετευόταν στον ποταµό Ρίο Ντε Λα Πλάτα.
Το δίκτυο επανακρατικοποιήθηκε το 2006, µετά από έντονες διαµαρτυρίες των κατοίκων που αρνιόντουσαν να πληρώσουν.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σουέζ και στο Σίδνεϋ
Η ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκίνησε στα µέσα της δεκαετίας του ΄90. Λίγο καιρό αφότου ανέλαβε και εκεί την ύδρευση η γαλλική Suez, το νερό του Σίδνεϊ βρέθηκε µολυσµένο.
ΚΑΝΑ∆ΑΣ: «Απόρρητη πνευµατική ιδιοκτησία» το µολυσµένο νερό
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού µολύνθηκαν από το βακτήριο E coli στο Walkerton, ύστερα από τη ιδιωτικοποίηση του ελέγχου ποιότητας του νερού.   Η ιδιωτική εταιρεία χαρακτήρισε τα αποτελέσµατα των ελέγχων «απόρρητη πνευµατική ιδιοκτησία» και αρνήθηκε να τα κοινοποιήσει.

Παρίσι: Ανέλαβε ο δήµος, µείωσε τις τιµές, αύξησε τα έσοδα
Από το 1985 τη διαχείριση του συστήµατος ύδρευσης της γαλλικής πρωτεύουσας είχαν δύο ιδιωτικές εταιρείες (που πρωταγωνιστούν παγκοσµίως), η Veolia και η Suez. Ωστόσο το Νοέµβριο του 2008, το δηµοτικό συµβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας αποφάσισε να δηµιουργήσει τη δηµοτική εταιρεία Eau de Paris η οποία ανέλαβε από το 2010.  Αυτή η πρωτοφανής «επανακρατικοποίηση», που αποφασίστηκε από το ∆ήµαρχο Μπετράν Ντελανοέ, απέφερε τελικά εντυπωσιακά αποτελέσµατα. Τα τιµολόγια νερού µειώθηκαν κατά 8% σε σχέση µε το 2009 και παρόλα αυτά, υπήρξε και εξοικονόµηση 35 εκ. ευρώ σ’ ένα χρόνο (µε τα µειωµένα τιµολόγια). Είναι µάλιστα χαρακτηριστικό ότι δεν είχε προηγηθεί κοινωνική αντίδραση, που πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση. Την επανακρατικοποίηση του νερού την αποφάσισε ο ∆ήµαρχος του Παρισιού αποκλειστικά και µόνο µετά από ψύχραιµες αναλύσεις και έλεγχο στα οικονοµικά δεδοµένα. Ο άνθρωπος ερεύνησε και κατέληξε στο συµπέρασµα ότι αν το νερό ξαναπεράσει στον έλεγχο του ∆ήµου, θα είναι και καλύτερο και φθηνότερο. Τόσο απλό. Και τόσο δύσκολο να το καταλάβουν οι δικοί µας. Εκτός και αν δεν θέλουν να το καταλάβουν µε τίποτα και τους αρκεί µόνο να είναι συνεπείς… στις εντολές της τρόικας.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Συναγερμός στον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ λόγω τυφώνα

Συναγερμός σήμανε για τον πυρηνικό αντιδραστήρα που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα δυο μέτρα! Εκτός λειτουργίας ο πυρηνικός
αντιδραστήρας στη Νέα Υόρκη

Ήδη, η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η Exelon Corp. κήρυξε "κατάσταση συναγερμού" (τη δεύτερη χαμηλότερη από τις τέσσερις προβλεπόμενες βαθμίδες) τον πυρηνικό σταθμό του Όιστερ Κρικ στο Νιού Τζέρσεϊ.


Υπάρχει μάλιστα προειδοποίηση πως περαιτέρω άνοδος του επιπέδου του νερού είναι πιθανόν να καταστήσει αναγκαία τη χρήση των αποθεμάτων νερού που προορίζονται για πυρόσβεση για την ψύξη των χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου.


Το ύψος του νερού στον πυρηνικό σταθμό ξεπέρασε στα έξι πόδια (δυο μέτρα) και τότε... σήμανε ο συναγερμός, καθώς απειλείται το σύστημα των αντλιών που ρυθμίζουν την κυκλοφορία του νερού στο σύστημα ψύξης του Όιστερ Κρικ. Ο σταθμός είναι εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη ανατροφοδότηση, ωστόσο, εάν το επίπεδο του νερού ανέβαινε πάνω από τα 7 πόδια, είναι πιθανόν να πλημμύριζε το σύστημα των αντλιών που εξασφαλίζουν την τροφοδοσία της δεξαμενής του χρησιμοποιημένου καυσίμου με νερό.


Η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας θεωρεί ότι το ύψος του νερού στον πυρηνικό σταθμό θα αρχίσει να μειώνεται εντός των προσεχών ωρών. Ανακοινώθηκε επίσης ότι κανένας πυρηνικός σταθμός των βορειο-ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών δεν υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας του κυκλώνα Sandy.


Λίγες ώρες μετά την κατάσταση συναγερμού, η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνική Ενέργεια ανακοίνωσε ότι: "στις 21.00, ημέρα Δευτέρα, (03.00 ώρα Ελλάδος , ημέρα Τρίτη) κανένας πυρηνικός σταθμός δεν υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας της καταιγίδας... Όλοι οι σταθμοί παραμένουν ασφαλείς και υπό έλεγχο, μέσα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είναι διαθέσιμα και επιθεωρητές της Επιτροπής έχουν τοποθετηθεί επί τόπου".


Δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες που παράγουν το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας του Νιού Τζέρσεϊ έφθασαν νωρίτερα στα πρόθυρα της διακοπής της λειτουργίας τους εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας Public Service Electric and Gas. Πρόκειται για τους αντιδραστήρες Salem Unit 1 και Hope Creek στις όχθες του ποταμού Ντελαγουέρ , που χωρίζει τις πολιτείες του Νιού Τζέρσεϊ και της Πενσιλβανίας.


Η Constellation Energy Group, στο μεταξύ, έθεσε εκτός λειτουργίας τον πυρηνικό αντιδραστήρα Nine Mile One, στη πόλη Όσγουεγκο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, λόγω προβλήματος τροφοδότησης του δικτύου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ. Δε διευκρίνισε όμως αν το πρόβλημα έχει σχέση με τον κυκλώνα Sandy.


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κηρυχθεί περισσότερες από δέκα φορές "κατάσταση συναγερμού" σε πυρηνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ. "Κατάσταση συναγερμού" σημαίνει "εν δυνάμει σημαντική επιδείνωση του επιπέδου ασφαλείας" ενός αντιδραστήρα.
 

ΠΗΓΗ
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτη Αποκάλυψη! Γεννήθηκε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει 150 χρόνια!

Μια συνταρακτική αποκάλυψη ενός Βρετανού επιστήμονα έρχεται να ταράξει τα νερά της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και ειδικότερα της Γενετικής Μηχανικής. Εάν οι προβλέψεις του Aubrey de Grey επαληθευτούν, τότε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για να δει τα 150α γενέθλιά του, έχει ήδη γεννηθεί.Και μάλιστα, ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για μία... χιλιετία θα είναι κατά μόλις 20 χρόνια νεώτερός του!

Ο ιατρός-γεροντολόγος και επικεφαλής ενός επιστημονικού ιδρύματος, αφιερωμένου στην έρευνα για τη μακροζωία, δόκτωρ de Grey, εκτιμά ότι οι γιατροί της εποχής του θα έχουν όλα τα απαιτούμενα εργαλεία, προκειμένου να «θεραπεύσουν» τη γήρανση, εξαλείφοντας ασθένειες που έρχονται ως συνέπεια αυτής και επεκτείνοντας το προσδόκιμο ζωής επ’ αόριστον.


«Θα έλεγα ότι έχουμε 50-50 πιθανότητες να φέρουμε τη γήρανση σε ένα, όπως θα το αποκαλούσα, αποφασιστικό επίπεδο ιατρικού ελέγχου μέσα στα επόμενα 25 περίπου χρόνια», δηλώνει ο δρ. de Grey κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, λίγο προτού πραγματοποιήσει μια διάλεξη στο Βασιλικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Βρετανίας.


«Και αυτό που εννοώ είναι ο ίδιος ακριβώς τύπος ιατρικού ελέγχου που έχουμε ενάντια στις πιο μολυσματικές ασθένειες της εποχής μας», προσθέτει ο Βρετανός καθηγητής.


Ο de Grey φαντάζεται μια εποχή, όταν ο άνθρωπος θα επισκέπτεται τον θεράποντα γιατρό του για μια τακτική «συντήρηση», η οποία, μέχρι τότε, θα περιλαμβάνει γονιδιακές και βλαστοκυτταρικές θεραπείες, αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος και μια σειρά από άλλες προηγμένες ιατρικές τεχνικές που θα τον διατηρούν σε καλή φόρμα.


Πηγή: www.aniwthoi.net
fwnazw 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γουατεμάλα: Ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος τάφος των Μάγια (Video)


Ένα νέο τάφο ανώτατου άρχοντα των Μάγια ανακάλυψαν επιστήμονες στη Γουατεμάλα. Πρόκειται για τον αρχαιότερο τάφο που βρέθηκε στην Κεντρική Αμερική. Χρονολόγηση με
άνθρακα έδειξε ότι ο τάφος είχε κατασκευαστεί μεταξύ 700 και 400 π.Χ.

Σύμφωνα με το BBC, oι επιστήμονες το ονόμασαν «ένοικο» του τάφου K'utz Chman, το οποίο στην γλώσσα των Μάγια σημαίνει Παππούς-γύπας, λόγω ενός ανθρωπόμορφου αγαλματιδίου με κεφάλι γύπα που βρέθηκε στον χώρο του τάφου.

Ο γύπας συμβόλιζε την δύναμη και την οικονομική ευμάρεια και αφορούσε κυρίως σεβάσμιους ηλικιωμένους, έτσι οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι ο K'utz Chman κατείχε ανώτατη θέση στην κοινωνική ιεραρχία.

«Ήταν σίγουρα ένας μεγάλος αρχηγός» δήλωσε ο αρχαιολόγος που επίβλεπε τις ανασκαφές, Μιγκέλ Ορέγκο. «Αυτός γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ των Ολμέκων και άλλων πολιτισμών των Μάγια στην κεντρική Αμερική».

Στον τάφο δεν βρέθηκαν διατηρημένα ανθρώπινα λείψανα, αλλά ανακαλύφτηκαν κοσμήματα από ημιπολύτιμους λίθους. Στην κρύπτη βρέθηκαν επίσης έξι γυναικεία αγαλματίδια, λαξευμένα από πέτρα.


ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. ΦΟΒΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ NIGEL FARAGE (ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ)


Nigel-FarageΓράφει ο Nigel Farage
"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ψηφίζει νόμους και δεν ανακαλεί νόμους.
Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000, (!) αποφασίζονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους (οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους φθάνουν τους 30.000 περίπου), με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και
διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κανείς δεν είναι υπόλογος.
Οι υπουργοί των χωρών-μελών υποχρεώνονται να αποδεχθούν τις προκανονισμένες αποφάσεις των μονίμων αντιπροσώπων, και πολλές φορές το «ανακοινωθέν» γίνεται δεκτό πριν (!). την «συζήτηση» των Υπουργών, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο για προσχηματικούς λόγους.
Οι Δημοσιογράφοι που επικρίνουν αυτήν την κατάσταση απομακρύνονται έντεχνα από τις Βρυξέλλες, και παραμένουν όσοι συμφωνούν με το σύστημα.
Όταν οι ευρωβουλευτές καλούνται να ψηφίσουν, πληροφορούνται στις 8 το πρωί για την ημερήσια διάταξη ψηφοφορίας επί εκατοντάδων θεμάτων, που διεξάγεται στις 12.00 με πατήματα κουμπιών "ναι", "όχι", "αποχή". Αλλά οι φάκελοι των θεμάτων έχουν χιλιάδες σελίδες στην Γαλλική γλώσσα, και κανείς Ευρωβουλευτής δεν προλαβαίνει να τους
μελετήσει. Έτσι, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν από τα ευρωπαϊκά κόμματα, στα οποία
ανήκουν, μια μεγάλη «λίστα» με το τι πρέπει να ψηφίσουν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας!!!»
Δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο μία μεγάλη φάρσα εξαπατήσεως των Ευρωπαϊκών λαών.
Το «Ευρωπαϊκό Σχέδιο» οδηγεί σε ένα ενιαίο ομοσπονδιακό κράτος βάσει του Γάλλο-Γερμανικού άξονα, το οποίο συντρίβει την διαφορετικότητα και τις εθνικές παραδόσεις των λαών των χωρών-μελών χωρίς να τους ενημερώσει ή να τους ρωτήσει.
Όποιος διαφωνήσει στο μέλλον, θα έχει να αντιμετωπίσει την ενιαία ευρωπαϊκή «ταυτότητα», την ευρωπαϊκή αστυνομία, την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και τον ευρωπαϊκό στρατό. Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες αυτού του αντιδημοκρατικού πειράματος που πλήττει την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το εθνικό κράτος. Η κοινωνική δυσαρμονία, η ανελευθερία και η πίεση που θα δεχθούν οι λαοί της Ευρώπης θα έχουν δύο πιθανά αποτελέσματα:
Ή θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανάπτυξη της άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς με απρόβλεπτα αποτελέσματα, ή θα οδηγήσουν σε εμφύλιο ευρωπαϊκό πόλεμο.
Η Ελλάς οφείλει να αντιδράσει στα τερατώδη ψεύδη, στην απίστευτη γραφειοκρατία, στην ουσιαστική αντιδημοκρατικότητα και ανελευθερία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ώστε οι Ευρωπαϊκοί λαοί να διατηρήσουν την εθνική και δημοκρατική τους ταυτότητα σε ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και συνεννοήσεως.
Τους προηγούμενους μήνες, έγινε εμφανές από τις προτάσεις που προωθήθηκαν από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με υποστήριξη από την Γαλλία, την Γερμανία και άλλα κράτη, ότι θα σηματοδοτήσει ένα περαιτέρω αποφασιστικό βήμα προς την συγκόλληση των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε ένα κράτος με την δική του κεντρική κυβέρνηση, νόμισμα, φορολόγηση, ένοπλες δυνάμεις και νομικό σύστημα.
Τρία πράγματα κτυπούν το καμπανάκι, για τον τρόπο που το νέο σύστημα διακυβερνήσεως θα επιβληθεί στα έθνη της Ευρώπης.
Το πρώτο είναι το πόσο λίγο οι Ευρωπαϊκοί λαοί, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού, όντως γνωρίζουν ακριβώς σε τι σύστημα διακυβερνήσεως θα βρεθούν να ζουν.
Το δεύτερο, είναι το πόσο εξαιρετικά αντιδημοκρατικό είναι αυτό το σύστημα. Οι περισσότεροι νόμοι και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εγκρίνονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να δίνουν λόγο στα κοινοβούλια.
Έχει λεχθεί ότι οι μόνες χώρες του κόσμου, των οποίων οι νομοθετικές διαδικασίες είναι τόσο αποκρυπτικές, όπως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι η Κούβα και η Βόρειος Κορέα.
Ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος γιατί πρέπει όλοι μας να φοβόμαστε αυτό το σύστημα διακυβερνήσεως της Ε.Ε. είναι απλά ότι στην πράξη το σύστημα δεν δουλεύει.
Οπουδήποτε να κοιτάξεις στις πρακτικές λειτουργίες της, είτε είναι οι πολιτικές της στην απασχόληση, στην γεωργία, στην αλιεία, στον ανταγωνισμό, στην διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, και σε οτιδήποτε άλλο, ανακαλύπτεις ότι η Ε.Ε. δεν επιτυγχάνει τους διακηρυγμένους στόχους της.
Όποια πλευρά πολιτικής και αν εξετάσει κανείς, βρίσκει να συμβαίνει το ίδιο. Πάντα ξεκινούν με ευγενείς σκοπούς και ωραίες υποσχέσεις για το πόσο υπέροχα θα πάνε όλα. Τότε ανακαλύπτεις ότι αυτό οδηγεί σε ένα βουνό γραφειοκρατίας μεγέθους Ολύμπου, σε μια πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, σε μνημειώδη αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση ανακατεμένη με διαφθορά, έως ότου, τελικώς, βλέπεις ότι κανένας από εκείνους τους γενναίους στόχους δεν επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα.
Καταλαβαίνουμε γιατί οι Βρυξέλλες επιθυμούν τώρα απεγνωσμένα η Ελλάς να εισέλθει στο ενιαίο νόμισμα, δηλαδή για τους δικούς τους προπαγανδιστικούς λόγους. Αλλά φοβόμαστε, ότι αν τον εντάξουν σ' αυτό πείραμα, ο Ελληνικός λαός θα το μετανιώσει.
Το πραγματικό πρόβλημα με το αντιδημοκρατικό όνειρο της Ε.Ε., είναι ότι βασίζεται σε μια κολοσσιαία πράξη ευσεβούς πόθου. Ήδη αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με αυτήν την κατασκευασμένη πίστη.
Μια ημέρα όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα καταλάβουν ότι οφείλουν να πληρώσουν ένα τρομερό τίμημα. "
Nigel Farage
Ευρωβουλευτής και Προέδρος του UKIP
(Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου)

πηγή: Ποσειδώνας
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Πράβδα: Η Ρωσία μπορεί να κάνει Ελλάδα ευημερούσα μέσα σε ένα χρόνο

Πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας.
Σήμερα, ρωσικές επενδύσεις στη χώρα αναπτύσσονται και δίνουν ανάσα στις οικονομίες πολλών περιοχών της Ελλάδας, όπως οι βόρειο-ανατολικές περιοχές. Οι Ρώσοι επενδυτές προσελκύονται
κυρίως από φθηνά ακίνητα, τουρισμό και ιδιοκτησία που μπορούν να αγοράσουν από το κράτος.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μόνο στη Ρωσία το πράσινο φως, και τότε Ρωσικά χρήματα θα έρθουν»,
δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ένας επιχειρηματίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Δημόσιων Οργανισμών της Ρωσίας, δήλωσε. "Εάν η Ελλάδα αναζητά ρωσικές επιχειρήσεις, μπορώ να σας πω ότι από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, η Ελλάδα θα γίνει μια ευημερούσα χώρα," ανέφερε στο BBC ο Σαββίδης, πρώην βουλευτής της Ρωσικής Δούμας.
«Η Ρωσία δεν έχει γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα εδώ και χίλια χρόνια, και φυσικά, δεν θα το κάνει τώρα», είπε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον Σαββίδη, η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει μόλις μια ιστορική ευκαιρία για να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. "Πριν από δύο χρόνια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου (πρώην πρωθυπουργός), συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική πλευρά ήταν έτοιμη να βοηθήσει, αλλά η Αθήνα δεν έθεσε το ζήτημα», είπε ο Σαββίδης.
Γιατί δεν ήταν η Ελλάδα έτοιμη; Ο Γερμανός πολιτικός του CDU, Armin Laschet, προσπάθησε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ "μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα με τα δισεκατομμύρια της και το σενάριο συνεχίζει να αναπτύσσεται», δήλωσε στο Reuters ο Laschet. "Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε κίνδυνο εδώ από ότι, ένα απλό ερώτημα αν η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια του σχεδίου διάσωσης της ΕΕ».
Ωστόσο, παρά την απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά της Ελλάδας, ρωσικές επενδύσεις στο έθνος που επλήγη από την οικονομική κρίση αυξάνονται. Πρώτα, ο τουρισμός που ο Σαββίδης αποκάλεσε “"the oil pipe of Greece."
Ο Ελευθέριος Μελετίδης, ένας ξενοδόχος στην περιοχή του Αγίου Όρους, δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των τουριστών στην περιοχή έχει δεκαπλασιαστεί από το 2002. "Η ρωσική αγορά είναι τεράστια. Οι Ρώσοι ορθόδοξοι, αγαπούν την Ελλάδα. Η γειτνίαση με το Άγιο Όρος είναι το κλειδί, καθώς οι Ρώσοι είναι πολύ θρήσκοι, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι Έλληνες."
Σύμφωνα με το Ρωσο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, οι τουρίστες από τη Ρωσία - 1,7 εκατομμύρια άτομα το περασμένο έτος - αφήνουν πολλά χρήματα στη χώρα - περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Περίπου το 7 % των Ρώσων έρχονται με μια ευχή να αγοράσουν ακίνητη περιουσία. Για παράδειγμα, πέρυσι υπήρχαν 31.000 τέτοιες συναλλαγές καταχωρημένες. «Οι Ρώσοι έχουν ένα έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση γης, επιχειρήσεις και ακίνητων», δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Χαλκιδικής στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν αποκτήσει οκτώ ξενοδοχεία σε τέσσερα χρόνια. "Αλλά οι Ρώσοι είναι σκληροί διαπραγματευτές. Ξέρουν ότι η αγορά είναι σε ύφεση και ως εκ τούτου ζητούν έκπτωση 30 % για τα πάντα, που αγγίζουν το ενδιαφέρον τους", πρόσθεσε.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική αγορά ακινήτων δεν είναι στην πρώτη προτεραιότητα των Ρώσων - καταλαμβάνει μόνο την 15η θέση. Το 2ο Ελληνικό-Ρωσικό φόρουμ για την ακίνητη περιουσία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-24 Οκτ.2012, παρουσίασε τους ακόλουθους αριθμούς. Οι Ρώσοι προτιμούν να αγοράσουν ακίνητα στην Ιταλία (35 %), στη Βουλγαρία (15 %), στις ΗΠΑ (12 %), Τσεχία (9 %), την Ισπανία (8 %), Τουρκία (3 %), έγραφε η Ελληνική Imerisia.gr
Η πρόεδρος της ομοσπονδίας χρηματιστηριακών εταιρείιών της Ρωσίας , Άννα Lupashko, ανέφερε ότι στην Ελλάδα, ρωσικά πελάτες αναζητούν ακίνητα που κυμαίνονται από 100 έως 200.000 ευρώ για προσωπική ψυχαγωγία. Περιέγραψε έναν μέσο Ρώσο επενδυτή. Είναι ένας επιχειρηματίας ηλικίας 30-45, παντρεμένος, με παιδιά, κάνοντας συμφωνία για πρώτη φορά. Αυτός ή αυτή θέλει να δαπανήσει περίπου 150.000 δολάρια (56 %).
Οι Ρώσοι επίσης να αναζητήσουν ένα ήπιο κλίμα (71 %), φιλική διάθεση των ανθρώπων (44 %) και επενδυτικές ευκαιρίες (40 %). Όλα αυτά μπορούν να τα βρουν στην Ελλάδα. Εκτός από τον τουρισμό και την ακίνητη περιουσία, η ρωσική επιχείρηση είναι έτοιμη να επενδύσει στην υποδομή και τη βιομηχανία της χώρας. Για την εφαρμογή των συστάσεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί μεγάλο βαθμό κρατικής ιδιοκτησίας, ώστε να αναπληρωθεί ρευστότητα. Ρώσος επενδυτής έχει αγοράσει μερίδιο ελέγχου στην υπό κρατικό έλεγχο γαλακτοκομείο Δωδώνη και ένα συγκρότημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η Gazprom ενδιαφέρεται για την αγορά της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ. Το Ρωσικό μονοπώλιο Σιδηροδρόμων ενδιαφέρεται για την αγορά του ΟΣΕ.
Παρά την ένταξη της Ελλάδα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η φιλία της χώρας με τη Ρωσία έχει πολλά χρόνια καλής παράδοσης. Ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας, ένας Έλληνας διπλωμάτης και υπουργός Εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας, εξελέγη το 1827 ο πρώτος Πρόεδρος της Ελλάδας (μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία).
Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 - 1829 χρόνια, το "ρωσικό κόμμα" που αντιπροσωπεύονταν από Πελλοπονήσιους, ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την ένοπλο αγώνα κατά των Τούρκων στην ξηρά. Η επιρροή της Ρωσίας δεν έχει χαθεί στις περιοχές όπου η Ρωσία πολεμούσε εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η επιρροή μεγαλώνει μέσω επενδύσεων τόσο από ιδιωτικές όσο και κρατικές επιχειρήσεις της Ρωσίας και μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη αν η ελληνική κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση γι 'αυτό.
 
Lyuba Lulko, Pravda.Ru

Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν αλλάζουν με τίποτα οι πολιτικές-κομματικές συμμορίες του σάπιου κράτους Τέσσερεις 'Ελληνες βουλευτές, 7 ημέρες στην Ουάσιγκτον, γιά να... ''ελέγξουν'' αν οι εκλογές (6 Νοε.) στις ΗΠΑ θα γίνουν... ''νομότυπα'' !!!

Η αποστολή θα παραμείνει στην πρωτεύουσα ΗΠΑ, 1-7 Νοεμβρίου. 'Ολα τα έξοδα τα πληρώνουν τα κορόϊδα οι 'Ελληνες φορολογούμενοι (η Βουλή). Υποτίθεται ότι ο λαός στην Ελλάδα εξαθλιώνεται με τα μέτρα, ενώ κόβουν ακόμα και από τα επιδόματα των ελάχιστων ανάπηρων πολέμου. Αλλά η
Βουλή στέλνει, γιά δαπανηρές διακοπές 7 ημερών, 4 βουλευτές στις ΗΠΑ. Οι βουλευτές, ως αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ, είναι: Α. Ψυχάρης (ΝΔ) , Γ. Πλακιωτάκης (ΝΔ), Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), Γ. Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ). Πρός τιμήν τους, οι βουλευτές Τ. Κουίκ και Μ. Βορίδης δεν συμμετέχουν στην αποστολή. Το ερώτημα: Βουλευτές του πλέον βρώμικου Κοινοβούλιου της Ευρώπης, γνωστού ως παραρτήματος της μιζο-Siemens, θα...''ελέγξουν'' αν οι εκλογές στις ΗΠΑ (!!!) θα γίνουν νομότυπα;
(Πριν μιά εβδομάδα, άλλοι 5 βουλευτές έκαναν ''διακοπές'', ως αποστολή, στο Κεμπέκ Σιτυ, Καναδά)
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΣΑΝ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν σήμερα οι γυναίκες που στις 22 Μαρτίου του 2011, καταγράφοντας όλες τις προδοτικές όπως τις ανέφεραν, πράξεις του Γιώργου Παπανδρέου του έκαναν μήνυση, στέλνοντας τον ίδιο και την κυβέρνηση στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.


Λίγο καιρό μετά την μήνυση και αφού είδαν ότι δεν είχαν λάβει ακόμα απάντηση από την Χάγη, η Όλγα και Τάνια Γεριτσίδου παροτρύνουν τον Ελληνικό Λαό να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στέλνοντας email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Ποινικού Δικαστηρίου Χάγης, το οποίο εντέλει δέχεται επίθεση μηνυμάτων και καταγγελιών από Έλληνες Πολίτες, μέχρι που το σύστημα κυριολεκτικά κρασάρει...
Η κίνηση μάνας και κόρης γίνονται θέμα στο δελτίο του BBC και η απλή Ελληνίδα, Ψυχολόγος στο επάγγελμα, Όλγα Γεριτσίδου μιλάει στα ξένα δίκτυα για την εσχάτη προδοσία που δέχτηκε ο Ελληνικός Λαός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην μήνυσή της κατά του Γιώργου Παπανδρέου!
Για πρώτη φορά στα χρονικά δύο απλοί πολίτες καταφέρνουν το ακατόρθωτο έως τώρα. Το δικαστήριο της Χάγης στις 10 Μαΐου του 2012 προς έκπληξη της Όλγας και της Τάνιας Γεριτσίδου, με επίσημα έγγραφά, ανακοινώνει στις δύο κυρίες ότι ανοίγει τον φάκελο κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της Κυβέρνησης, προκειμένου να εξετάσει τις πράξεις τους για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνικού Λαού!
Πέντε μήνες αργότερα η Όλγα και η Τάνια Γεριτσίδου, οι εθνικές μας ηρωίδες, σέρνονται σαν κοινές εγκληματίες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών επειδή απλά θέλησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, από κοντά!

Οι δύο γυναίκες αν και οδηγήθηκαν από το πρωί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπως καταγγέλλουν στο Μακελειό, οι κατηγορίες και ο λόγος για τον οποίο τις συνέλαβαν τους αναφέρθηκε μετά τις έξι το απόγευμα!

Η υπόθεση πήρε σήμερα τριήμερη αναβολή αφού οι κατηγορούμενες έπρεπε να συγκεντρώσουν στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά τους όπως αναφέρουν, αλλά και γιατί οι μάρτυρες αστυνομικοί δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στο δικαστήριο!
Με παράκλησή του ο δικηγόρος των δύο γυναικών Γιάννης Απατσίδης ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου για να αποφευχθούν μελλοντικές αναβολές να κληθούν οι μάρτυρες αστυνομικοί οι οποίοι ισχυρίστηκαν στην κατάθεσή τους ότι οι δύο γυναίκες αντιστάθηκαν να υπακούσουν τις εντολές τους και τους έβρισαν λέγοντάς τους ότι «είναι χούντα»! Μάλιστα οι αστυνομικοί καταθέτουν ότι δέχτηκαν βία από την ηλικιωμένη γυναίκα και την κόρη της, προκαλώντας κίνδυνο και απειλή για την σωματική τους ακεραιότητα.
Η Όλγα Γεριτσίδου και η κόρη της αρνήθηκαν να υπογράψουν την έκθεση σύλληψης τους, καθώς όπως αναφέρουν στην κατάθεσή τους δεν τους δόθηκε η δυνατότητα ενημέρωσης περί της ταυτότητας των μηνυτών - αστυνομικών τους οποίους αναφέρουν ως ψευδορκούντες! Επίσης δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ασκήσουν αντιμήνυση και δεν τους δόθηκε και η δυνατότητα πρόσβασής τους σε συνήγορο κατά την διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών και της προανάκρισης.

http://makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα απόρρητα X-Files και οι αποκαλύψεις ενός εξωγήινου

εξωγήινος
Ένα άκρως απόρρητο έγγραφο που κοινοποιήθηκε την δεκαετία του ‘70 μόνο στην ομάδα Majestic 12 , η οποία απαρτιζόταν από 12 ειδικούς οι οποίοι χειρίζονταν από το 1953 το φαινόμενο των UFO με εντολή του Αμερικανού προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, φέρνει τα πάνω κάτω στα όσα (δεν) γνωρίζαμε για την εξωγήινη παρουσία στη Γη.

Αν όσα αναφέρονται σε αυτό ισχύουν, τότε ανατρέπονται όλα όσα μας διδάσκουν εξ απαλών ονύχων!

Το έγγραφο αφορούσε τις δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος «Aquarius» που είχε (και έχει) σκοπό την επαφή με εξωγήινους αλλά και τη συλλογή επιστημονικών, τεχνολογικών, ιατρικών και άλλων πληροφοριών από αυτούς, που θα βοηθούσαν την ανάπτυξη του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ.


Η πασίγνωστη συντριβή ενός διαστημικού σκάφους στην έρημο του Roswell στο Νέο Μεξικό στις 8 Ιουλίου 1947, οδήγησε στην ανακάλυψη των πτωμάτων τεσσάρων εξωγήινων. Ήταν η πρώτη «Στενή Επαφή Τρίτου Τύπου», αν και λίγες ημέρες μετά διαψεύστηκε επισήμως. Ωστόσο, το συγκεκριμένο έγγραφο Volume IX δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το δυστύχημα και την ανεύρεση των σορών:

«Διαπιστώθηκε ότι ήταν πλάσματα που δεν είχαν σχέση με το ανθρώπινο είδος…».

Στο τέλος του 1949, άλλο ένα εξωγήινο σκάφος συνετρίβη στις ΗΠΑ και τα συντρίμμια του παρελήφθησαν και αυτά από τις στρατιωτικές υπηρεσίες. Όμως, αυτή τη φορά τα ευρήματα ήταν ακόμη πιο σημαντικά:

«Ένας ξένος εξωγήινης προέλευσης επιβίωσε της συντριβής. Ο επιζών ξένος ήταν αρσενικός και αποκλήθηκε ΕΒΕ (Extraterrestrial Biological Entity). Ανακρίθηκε από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών σε μια βάση στο Νέο Μεξικό. Η γλώσσα του μεταφράστηκε βάσει των νοημάτων από εικόνες… Μάθαμε ότι είχε έρθει από τον πλανήτη Serpo του αστρικού συστήματος Zeta Reticuli, που απέχει 38,42 έτη φωτός από τη Γη…»


Ο ΕΒΕ φιλοξενήθηκε σε ένα ειδικό χώρο στο Los Alamos. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ολόκληρος οργανισμός του δεν είχε σχέση με τον ανθρώπινο, εκτός από τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα.

Μέσω μιας χειρουργικής επέμβασης που του έγινε από τους στρατιωτικούς γιατρούς, μπόρεσε να μιλήσει και μάλιστα στα αγγλικά, καθώς ήταν εξαιρετικά ευφυής με δείκτη IQ άνω του 200 (!) και τα έμαθε μιλώντας με τους υπεύθυνους για την ασφάλεια και τη φροντίδα του!






Όπως είπε, χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτάσει στον πλανήτη μας από τον πλανήτη του όπου μια ημέρα διαρκεί περίπου 40 ώρες και μετριέται βάσει των δύο ήλιων τους, που είναι εντελώς διαφορετικοί από τον δικό μας. Οι σκοποί της άφιξής τους ήταν φιλικοί και δεν επιθυμούν να βλάψουν το ανθρώπινο είδος. Τα όντα όπως ο ΕΒΕ έχουν διάρκεια ζωής που φτάνει ως και τα 400 χρόνια. Ο ίδιος, όμως, δεν τα έφτασε ποτέ, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο…
πτώση-ufo-utah

«Ο ΕΒΕ ζούσε ως τις 18 Ιουνίου 1952, οπότε πέθανε από μια ασθένεια που δεν εξακριβώθηκε. Όσο ζούσε, μας έδωσε αξιοποιήσιμες πληροφορίες για τη διαστημική τεχνολογία, την προέλευση του Σύμπαντος και εξωβιολογικά ζητήματα»!

Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν δημοσιοποιήθηκε. Και να, γιατί… Το απόρρητο έγγραφο επισημαίνει ότι«αν αυτές οι πληροφορίες δημοσιοποιηθούν, θα προκαλέσουν παγκόσμιο θρησκευτικό πανικό»! Σύμφωνα με όσα περιέχονται στο ενημερωτικό σημείωμα του προγράμματος «Aquarius», όσα αποκαλύφθηκαν από τον επιζήσαντα εξωγήινο αποτελούν πραγματική γροθιά στο στομάχι για την ανθρωπότητα και βάζουν τέλος σε θρησκευτικές πεποιθήσεις χιλιετιών:

«Η πρώτη επίσκεψη των προγόνων του ΕΒΕ στη Γη έγινε πριν από 5.000 χρόνια. Εκείνοι δημιούργησαν ένα πλάσμα με ανθρώπινες δομές, για να βοηθήσει τους ιθαγενείς να αναπτύξουν πολιτισμό…»!!!


Το 1958, ένα τρίτο εξωγήινο σκάφος βρέθηκε για ανεξήγητο λόγο εγκαταλελειμμένο στην έρημο της Utah. Ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και θεωρήθηκε ως τεχνολογικό θαύμα, αλλά οι λειτουργίες χειρισμού του ήταν τόσο πολύπλοκες που οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τον τρόπο λειτουργίας του

Από το 1959, η επικοινωνία με τους εξωγήινους έχει εδραιωθεί, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο. Ωστόσο, οι Αμερικανοί φοβούνται το ενδιαφέρον των εξωγήινων για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις τους και το έγγραφο προειδοποιεί:

«Πρέπει να συνεχίσουμε να παρατηρούμε και να ελέγχουμε τις κινήσεις των ξένων μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τα μελλοντικά τους σχέδια δεν αποτελούν απειλή για την εθνική μας ασφάλεια και τον πληθυσμό της Γης».


Στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος με τον κωδικό SIGMA, ένας αξιωματικός της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας συναντάται στις 24 Απριλίου 1964 και για τρεις ώρες με δυο εξωγήινους στην έρημο του Νέου Μεξικού. Συνομιλούν στη γλώσσα που είχε αποκρυπτογραφηθεί από τις συνομιλίες με τον ΕΒΕ και ο αξιωματικός καταφέρνει να του δοθούν σημαντικές πληροφορίες που δεν αποκαλύπτονται στο έγγραφο, αλλά περιέχονται στα επισυναπτόμενα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παρά τις πληροφορίες, όμως, όλες οι προσπάθειες των Αμερικανών να αποκτήσουν τον έλεγχο των εξωγήινων σκαφών που βρέθηκαν στην κατοχή τους απέτυχαν. Το σκάφος που βρέθηκε στη Utah παρέμεινε αποθηκευμένο σε μια άκρως απόρρητη περιοχή όπου ακόμη ερευνάται. Οι δοκιμές με πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο ενός άλλου προγράμματος με κωδικό REDLIGHT κατέληξαν σε συντριβή και θάνατο των πληρωμάτων, γι’ αυτό και εγκαταλείφθηκαν.


Πολλά χρόνια μετά, το 1976, οι Αμερικανοί επιστήμονες αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι η εξωγήινη τεχνολογία βρισκόταν χιλιάδες χρόνια μπροστά από την αμερικανική κι ότι μπορεί να περνούσαν αιώνες ώσπου οι ΗΠΑ να κατανοήσουν τις επιστημονικές δυνατότητες που είχαν στα χέρια τους από τους ξένους! Ωστόσο, οι ΗΠΑ απέκτησαν έναν τεράστιο όγκο τεχνολογικών δεδομένων, που χρησιμοποιήθηκαν στα αεροσκάφη τύπου Stealth.

Η απόφαση να σταματήσει η έρευνα για τα UFO ελήφθη το 1966 από την MJ12, για δυο λόγους:


• Οι ΗΠΑ είχαν εδραιώσει την επικοινωνία τους με τους εξωγήινους και είχαν σιγουρευτεί ότι η παρουσία τους δεν ήταν εχθρική, καθώς είχαν φτάσει στη Γη για εξερευνητικούς σκοπούς.

• Υπήρχε φόβος μαζικού πανικού, καθώς η κοινή γνώμη είχε πειστεί για την παρουσία των UFO στη Γη και υπήρχε κίνδυνος η λαϊκή απαίτηση να έβαζε φρένο στο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ!

Το πρόγραμμα Blue Book, που κατέγραφε μαρτυρίες για θεάσεις εξωγήινων σκαφών, τερματίστηκε οριστικά τον Δεκέμβριο του 1969. Όμως, το πρόγραμμα Aquarius για τη συλλογή πληροφοριών από εξωγήινες οντότητες συνεχίστηκε με απόλυτη μυστικότητα υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς τη συμμετοχή της Αεροπορίας καθώς υπήρχε φόβος οι άκρως απόρρητες πληροφορίες να πέσουν στα χέρια κάποιου στρατιωτικού ή πολιτικού στελέχους που θα μπορούσε να τις δημοσιοποιήσει. Κι ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη!



http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα Υόρκη - 13 νεκροί - Πλημμύρες και εκρήξεις στην πόλη .

Βυθισμένη στο σκοτάδι λόγω των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος και στο κέντρο μανιωδών ανέμων βρίσκεται η Νέα Υόρκη με δρόμους και σταθμούς μετρό να έχουν πλημμυρήσει και τις πρώτες αναφορές για νεκρούς να καταφθάνουν.

Τουλάχιστον δεκατρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ από την πρωτοφανή οργή του τυφώνα Σάντι που, όπως αποδεικνύεται, ήταν ισχυρότερος από ότι περίμεναν οι επιστήμονες, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος από χθες άγρυπνος παρακολουθεί τις εξελίξεις και παρεμβαίνει συχνά κυρίως να εμψυχώσει τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δυο εκατομμύρια άτομα πλήττονται από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που οφείλεται κυρίως σε έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ σε υποσταθμό της Νέας Υόρκης. Την κατάσταση επιδεινώνει η πτώση κολώνων που μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι αρχές προχωρούν και σε προληπτικές διακοπές ρεύματος για την αποφυγή νέων εκρήξεων. Την ίδια ώρα, δεν έχουν πλημμυρίσει μόνο δρόμοι αλλά και σταθμοί μετρό, κυρίως στην περιοχή του Battery Park στο Μανχάταν.

 Εκτιμάται ότι το μετρό θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 14 ώρες και ως 4 μέρες προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Από τη μανία της Σάντι έσπασε γερανός στον χώρο κατασκευής ουρανοξύστη ενώ σε κίνδυνο βρέθηκαν δυο μικροί πυρηνικοί σταθμοί.

Για πρώτη φορά στην ιστορία έμεινε αφύλακτο το άγαλμα της Ελευθερίας καθώς οι φύλακες υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν το χώρο αλλά «αυτή, στέκει στη θέση της και σχετικά στεγνή» όπως δήλωσε ο τελευταίος που αποχώρησε. Προβλήματα αντιμετωπίζει και το Χρηματιστήριο παρά τα οχυρωματικά έργα που είχαν γίνει για την προστασία του (δεν λειτούργησε βεβαίως χθες), αλλά και χιλιάδες νοικοκυριά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάικ Μπλούμπεργκ, το κέντρο εξυπηρέτησης εκτάκτων αναγκών δέχεται από χθες 10.000 τηλεφωνήματα ανά μισή ώρα έναντι 1.000 που δέχεται συνήθως.

Αν και το πέρασμά της από την Καραϊβική στέρησε τη ζωή σε 60 ανθρώπους, η Σάντι έχει θύματα και στη Νέα Υόρκη. Περί τους 7 αναφέρεται ότι είναι οι νεκροί, αν και περισσότερα στοιχεία δίνονται για δύο άντρες: έναν 30χρονο που σκοτώθηκε όταν δέντρο καταπλάκωσε το σπίτι του στο Κουινς και έναν άλλο άντρα που έπαθε ηλεκτροπληξία. Αγωνία επικρατεί για τους άστεγους της Νέας Υόρκης, που η αλήθεια είναι πως υπήρξαν προτεραιότητα του δημάρχου Μπλούμπεργκ. Ειδικοί χώροι φιλοξενίας έχουν δημιουργηθεί για αυτούς όμως είναι άγνωστο αν δέχθηκαν να πάνε εκεί για να προφυλαχθούν.

Η Σάντι – που από τα βράδυ ονομάζεται πλέον μετα-τροπικός κυκλώνας- δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στην αλληλογραφία της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Εκτιμάται ότι έχουν μαζευτεί το 90% των γραμμάτων και δεμάτων από τα ειδικά κουτιά, είναι άγνωστο όμως πότε θα μπορέσουν να προωθηθούν. 

Και σήμερα βέβαια θα είναι κλειστά τα σχολεία, τα Starbucks (!) σε όλη την πόλη ενώ είναι δύσκολο να αρχίζει η τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ που έχουν αδειάσει. Eπιπλέον, βούλιαξε το αντίγραφο του πλοίου H.M.S Bounty, εκεί όπου γυρίστηκε η γνωστή ταινία με τον Μάρλο Μπράντο αλλά και μέρος των Πειρατών της Καραϊβικής. Συνολικά 6 πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται στο έλεος της Σάντι αυτή τη στιγμή, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κατευθυνθεί βόρεια στον Ατλαντικό περνώντας από την Καρολίνα.





iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχολικό βιβλίο-ντροπή, λέει ψέματα για το έπος του '40!

Η Γλώσσα της πέμπτης Δημοτικού παρουσιάζει ηττοπαθείς τους Έλληνες και παραπλανά τα παιδιά.

Ανθρώπινη επιθυμία και επιδίωξη και λαχτάρα είναι να κάνουμε τα παιδιά μας να εκτιμούν και να αγαπούν τους άλλους ανθρώπους και πρώτα πρώτα τους δικούς τους. Πολλά χρόνια δάσκαλος, έλεγα στους γονείς των μαθητών μου: Να προσπαθείτε να κάνετε τα παιδιά σας να σας αγαπούν και να σας εκτιμούν. Το πρώτο είναι εύκολο, γιατί είναι φυσιολογικό. Είναι στη φύση μας. Το δεύτερο πρέπει να το κερδίσετε με τη δική σας προσπάθεια. Τότε θα είναι κοντά σας και τότε θα μπορέσετε να τους προσφέρετε, πέρα απ’ τα τόσο

απαραίτητα υλικά, και κάθε πνευματική στήριξη και βοήθεια.

Αυτή την πολύ απλή και σχεδόν αυτονόητη παιδαγωγική αρχή φαίνεται ότι το ίδιο το σημερινό ελληνικό σχολείο επιδιώκει όχι μόνο να την αγνοεί, αλλά και να τη μάχεται με πλήρη συνείδηση του επερχόμενου (ίσως και επιδιωκόμενου) αποτελέσματος. Το συμπέρασμα αυτό δεν στηρίζεται μόνο στο εξοργιστικό παράδειγμα που παρουσιάζεται παρακάτω. Υπάρχουν και άλλα κεφάλαια στα «διδακτικά» βιβλία του Δημοτικού και του Γυμνασίου που προσπαθούν, με μέγιστη επιμονή (και επιτυχία κάποτε), να οδηγήσουν τα νέα παιδιά, τους μαθητές των ελληνικών σχολείων, σε απόλυτη απαξίωση των άμεσων ή και παλαιότερων προγόνων τους, των γονιών, της οικογένειάς τους, της ελληνικής κοινωνίας, της γενιάς και του έθνους τους.

Τα όπλα με τα οποία επιδιώκεται η πνευματική διάπλαση των παιδιών μας είναι βέβαια τα διδακτικά βιβλία των σχολείων μας. Και προφανώς μιλάμε για τα βιβλία που σήμερα είναι στα χέρια των μαθητών ήδη από την εποχή της κυρίας Γιαννάκου - υπουργού Παιδείας. Παιδεία που τότε ήταν και «Εθνική».

Τούτες τις ημέρες, πάρα πολύ φυσικά, όλα τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού (υπενθυμίζω την ηλικία· είναι 10 χρονών) θα διαβάσουν το ειδικό μάθημα για την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Είναι στο διδακτικό βιβλίο «Γλώσσα Ε΄ Δημοτικού - Της γλώσσας ρόδι και ροδάνι - α΄ τεύχος», Εκδ. Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών βιβλίων, Αθήνα 2004 (ανατύπωση 2011), σελ. 41-48.

Συγγραφείς και επιλογείς των προσφερομένων κειμένων είναι οι: Αννα Ιορδανίδου, Αναστασία Αναστασοπούλου, Ιωάννης Γαλανόπουλος, Ιωάννης Δρυς, Αννα Κόττα και Πέτρος Χαλικιάς.

Στο βιβλίο, λοιπόν, αυτό, η ενότητα 3 (με τρεις υποενότητες) είναι αφιερωμένη στην 28η Οκτωβρίου. Και έχει και καλά στοιχεία. Όμως τα αρνητικά είναι τα πιο σημαντικά. Και φαίνεται ότι προσπαθούν να απαξιώσουν όσο γίνεται πιο πολύ τους Ελληνες του 1940 στα μάτια, μάλλον στις ψυχές, των δεκάχρονων μαθητών.

Γιατί όμως θεωρούμε αρνητικό το σχετικό μάθημα του βιβλίου της Ε΄ Δημοτικού; Θα θέλαμε να ήταν δυνατό να διαβάσουν όλοι οι Ελληνες τις σελ. 41-48. Θα παρουσιάσουμε περιγραφικά ό,τι μπορούμε.

Η πρώτη σελίδα (41) έχει μόνο τον τίτλο και μια πολύ όμορφη φωτογραφία του γνωστού πίνακα του ζωγράφου Αλέξανδρου Αλεξανδράκη, με τον τίτλο «Έτσι πολεμούσαμε 1940-41». Στη δεύτερη (σελ. 42) έχει μόνο ένα απόσπασμα από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη. Μην πάει ο νους σας στους ηρωισμούς και τον εξαίσιο λυρισμό του «Χαμένου ανθυπολοχαγού». Όχι. Εδώ έχουμε την περιγραφή του σωματικού και ψυχικού κάματου που προκαλούν οι ταλαιπωρίες των μαχόμενων φαντάρων μας· παρουσιάζονται ο κόπος και η κόπωση, η πορεία και η εξάντληση, η πείνα και προπαντός οι ψείρες. Κι όλα αυτά δοσμένα με την ακαταμάχητη γραφίδα του ποιητή. Όμως, προσέξτε, δοσμένα σε σας και σε μένα· όχι στα δεκάχρονα παιδιά.

Ναι, αλλά σ’ αυτά τα προσφέρουν οι συγγραφείς-επιλογείς.

Και πρέπει να πούμε πως σίγουρα σ’ ένα πολεμικό σκηνικό υπάρχει αρνητική ψυχολογική κατάσταση. Και είναι πραγματικότητα στη ζωή. Και πάντοτε παρουσιάζεται έντονη. Και κανένας δεν το αρνιέται. Ο δύσκολος ανεφοδιασμός («μια-μια μοιραζόμασταν τη σταφίδα»), το μαρτύριο της ψείρας («και ξυνόμασταν με λύσσα, ώρες πολλές, όσο να τρέξουν τα αίματα»), η φοβερή ψυχολογική κατήφεια («πιο συχνά ψιχάλιζε στους δρόμους έξω, καθώς μες στην ψυχή μας»). Κυρίως η φράση της προτελευταίας σειράς («κινούσαμε, και πάλι σαν τα ζα τραβούσαμε μπροστά»). Όλα προκαλούν εξαιρετικά αρνητική φόρτιση στα παιδιά.

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα λειτουργήσει η σκέψη και κυρίως το συναίσθημα των δεκάχρονων παιδιών σ’ αυτές τις προσεγγίσεις; Κι αν μεν κατανοήσουν και τοποθετηθούν ενάντια στον πόλεμο σαν γεγονός της ζωής (θα εξαρτηθεί τούτο πολύ απ’ τον δάσκαλο της τάξης) - μπράβο και καλά κάνουν. Αν όμως αφήσει πληγές ψυχικές και προσανατολίσει σε αποδοχή της ταλαιπωρίας των ανθρώπων ή στην αδιαφορία για ό,τι υποφέρουν (οι ψείρες βοηθούν πολύ σ’ αυτό επειδή σήμερα δεν μας ταλαιπωρούν), τότε τι πετυχαίνουμε;

Και ας συμπληρώσουμε ότι η άσκηση της σελ. 43 ακριβώς αυτή την ίδια ψυχολογική κατάσταση επεξεργάζεται. Και για να τελειώσουμε μ’ αυτό το πρώτο (όπως παρουσιάζεται) θέμα: Η προσφορά της άποψης στον πολίτη, στον άνθρωπο, δεν απορρίπτεται καθόλου. Συζητιέται όμως η προσφορά της στα παιδιά των 10 χρόνων. Ιδιαίτατα όταν τα πολύ σημαντικά θετικά στοιχεία που απορρέουν από τη συμπεριφορά των Ελλήνων του 1940 δεν παρουσιάζονται καθόλου στο μάθημα (ενότητα 3), που αντιθέτως επιμένει να μειώνει, να υποτιμά, να γελοιοποιεί την ελληνική ψυχή του ’40.

Στη σελίδα 44 (στη δεύτερη υποενότητα) φαίνεται έντονα η διάστροφη παιδαγωγία των συγγραφέων. Και φαίνεται στον τίτλο της υποενότητας - κυρίως σ’ αυτόν, αλλά και παρακάτω:

Είναι η κυρίως υποενότητα (σελ. 44-45). Ο τίτλος είναι: «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο» και ο υπότιτλος: «Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο»

Μα, είναι ντροπή!

Παρατίθεται εδώ ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Ντελόπουλου «Ο Άκης και οι άλλοι». Με την επιλογή τους οι συγγραφείς του «διδακτικού» βιβλίου θέλουν να μεταδώσουν (με αιτιολογία την αντιπολεμική διδαχή) ένα άλλο κλίμα απ’ αυτό που πράγματι υπήρξε τότε. Λένε ψέματα στα παιδιά μας. Ναι, σίγουρα δεν θέλουμε να τα κάνουμε «πολεμοκάπηλους». Όμως την ώρα εκείνη τα πράγματα ήταν αλλιώτικα. Ας λέει ό,τι θέλει ο κ. Ντελόπουλος ή οι διασκευαστές και επιλογείς του αποσπάσματος. Πώς ήταν τα τότε γεγονότα; 

Μα, διαβάστε το άρθρο της ίδιας εκείνης ημέρας του Γεωρ. Βλάχου στην «Καθημερινή». Διαβάστε και την ανοιχτή του επιστολή στον Α. Χίτλερ. Δείτε και όσες επίκαιρες ταινίες και ντοκιμαντέρ υπάρχουν. Διαβάστε ή ακούστε, αν βρείτε, και τα θεατρικά κείμενα της εποχής (προπαντός αυτά). Τότε θα καταλάβετε ποιο ήταν το κλίμα των ημερών του ’40. Οι συγγραφείς με μια διάθεση να μιλήσουν στα παιδιά εναντίον του πολέμου, εναντίον κάθε πολέμου (και τους διαβεβαιώνουμε ότι εμείς που τον ζήσαμε στην τρυφερή ηλικία, πρωτ’ απ’ όλους απεχθανόμαστε τον πόλεμο) λένε ψέματα στα παιδιά μας.

 Η ανήθικη αντίληψη πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δεν τους καλύπτει. Δεν πρέπει να τους καλύπτει. Λένε ψέματα στα παιδιά των 10 χρόνων. Θυμάμαι κι εγώ τον πατέρα μου (πολύ μικρός βέβαια τότε, μόλις λίγο μικρότερος από 5 χρονών) το πρωί εκείνης της Δευτέρας, που σοβαρός βέβαια και ίσως ανήσυχος, γύρισε απ’ τη δουλειά του, για να μας χαιρετήσει και να πάει να παρουσιαστεί στον Στρατό. Ναι, ήταν συγκρατημένος, όμως δεν ήταν κατά κανέναν τρόπο «κουρασμένος, βραχνιασμένος, θυμωμένος, αγριεμένος και φοβισμένος», ούτε στη φωνή ούτε στην όψη, σαν τον πατέρα του Άκη (όπως τον παρουσιάζει ο κ. Ντελόπουλος). 

Αλλά δεν με νοιάζει κι αν ήταν έτσι ο πατέρας του συγγραφέα. Κάποιοι μπορεί να ήταν. Αλλά ήταν πολύ λίγοι. Και ποιος ξέρει γιατί ήταν έτσι. Εμείς ας θυμηθούμε όλες τις φωτογραφίες που έχουμε δει απ’ τους δρόμους -κυρίως της Αθήνας- την ημέρα εκείνη. Αυτές μας λένε περισσότερη αλήθεια απ’ το «διδακτικό» βιβλίο της Ε΄ Δημοτικού. Αυτό όμως εξακολουθεί: Ο πατέρας του Άκη φεύγει για να τακτοποιήσει κάποιες δουλειές του. Και γυρίζει απ’ την τράπεζα, που φυσικά ήταν κλειστή. Και παρόλο που ήταν κλειστή, παρουσιάζεται επιστρέφοντας, να είναι «πολύ λερωμένος και σκισμένος και δεν είχε το καπέλο του, ούτε στο κεφάλι ούτε στο χέρι». Αναφέρει ο σ. στο απόσπασμα ότι είχε αρχίσει βομβαρδισμός και εκεί ίσως αποδίδει την εικόνα αυτή του πατέρα. «Και [τότε] εμείς πήγαμε στο υπόγειο».

Όμως ο τίτλος και ο υπότιτλος της υποενότητας αδικούν και την πατρίδα και τους Έλληνες του 1940. Και κυρίως η ενότητα αυτή αδικεί τα παιδιά μας, τους νέους Έλληνες, που στο όνομα μιας καλλιέργειας της αντιπολεμικής (ίσως και «αντιμπεριαλιστικής») συνείδησης φθείρει, και υποβαθμίζει την αντίληψη - συνείδηση της ευψυχίας και της αγωνιστικής αντιμετώπισης των δυσκολιών της ζωής, ακόμα και του αγώνα του πολεμικού, που μπορεί να επιβληθεί από τρίτους σε μια κοινωνία, σε ένα έθνος. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι η ενότητα αυτή είναι ζημιογόνα για την εθνική συνείδηση των παιδιών μας. Βεβαίως, από έναν σωστό Έλληνα δάσκαλο μπορεί να αξιοποιηθεί αποδοτικά η εργασία για εύρεση υλικού της εποχής από τα παιδιά (σελ. 45). Πόσοι όμως θα το κάνουν; Η 3η υποενότητα (σελ. 46-47) αφορά την πείνα. Και είναι σωστά και συνετά τα όσα αναφέρονται εδώ. Και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καμιά αντίρρηση για όλα αυτά.

Κρύβουν την αλήθεια

Φαίνεται ότι οι συγγραφείς θέλουν να διαψεύσουν όσα οι αφηγήσεις, οι εφημερίδες της εποχής, τα ντοκιμαντέρ, τα σχετικά ιστορικά έργα, αλλά και τα λογοτεχνικά βιβλία και τα τραγούδια και όποιες άλλες μαρτυρίες απ’ την εποχή δίνουν την εικόνα των τότε Ελλήνων (πατέρων και παππούδων μας). Θα παραπέμψω όποιον θέλει να πληροφορηθεί για κείνη την εικόνα, και κυρίως θα παραπέμψω τους συγγραφείς του «διδακτικού» βιβλίου που αναφέραμε, σ’ όλα τα πάμπολλα σχετικά έργα. Όμως ένα τουλάχιστο πρέπει να αναφέρω. Σχεδόν τυχαία, λοιπόν, αναφέρουμε το έργο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 40-41» των Κώστα Χατζηπατέρα και Μαρίας Φαφαλιού, έκδοση ΚΕΔΡΟΣ 1982.

Ούτε λέξη για το απίστευτο θάρρος και την προσφορά στην πατρίδα

Αλήθεια οι συγγραφείς - επιλογείς του σχολικού βιβλίου δεν έκριναν σκόπιμο να αναφερθούν ούτε στο θάρρος, ούτε στην αυτοθυσία, ούτε στον ηρωισμό, ούτε στην αγωνιστική διάθεση, ούτε στο κουράγιο, ούτε στην απόλυτη διάθεση προσφοράς, ούτε στην ενότητα, ούτε στον παραμερισμό διαφορών (και πολλά άλλα θα μπορούσαν να γραφτούν εδώ) για να εμπνεύσουν στις καρδιές των 10χρονων Ελλήνων του αύριο τη διάθεση να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, τις όποιες δυσκολίες συναντήσουν ίσως στο μέλλον, όλοι μαζί, με κουράγιο, ενότητα και αγάπη μεταξύ τους, ακόμα και με πίστη και προσφυγή στον Θεό, όπως οι Έλληνες του 1940, για να τις νικήσουν και να τις ξεπεράσουν; Και μια ακόμα: Το υπουργείο Παιδείας πώς ανέχεται να γίνονται τέτοιες διδασκαλίες στα παιδιά μας; Με τέτοιον τρόπο; Με τέτοια λάθη; Κυρίως: Με τέτοια βιβλία; Δεν πρέπει κάποτε να τα 

διορθώσουμε, αν όχι να τα πετάξουμε; Αρκεστήκαμε μόνο στη διαγραφή του «συνωστισμού της Σμύρνης»; Τα υπόλοιπα στιλέτα στις καρδιές των Ελλήνων θα εξακολουθήσουν να τις πληγώνουν; 

Και υπάρχουν πάρα πολλά. Τυλιγμένα στις σελίδες των «διδακτικών» βιβλίων! Το άρθρο αυτό θα θέλαμε να το αφιερώσουμε στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και στον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, με την ευχή να μεριμνήσουν όχι μόνο για τις υλικές
υποδομές των σχολείων μας.

Ηλίας Χρ. Φραγκόπουλος

Φιλόλογος - Θεόλογος

Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων




Πηγή: http://www.dimokratianews.gr
zoiforos.
Διαβάστε περισσότερα » »