Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πόσο ευεργετική είναι η μαύρη σοκολάτα;

Εκτός από τρομερό αφροδισιακό, ανακάλυψε τις ευεργετικές ιδιότητες της bitter σοκολάτας.

  • Η μαύρη σοκολάτα βοηθάει την καρδιά
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature η μαύρη σοκολάτα είναι ευεργετική για την καρδιά και μάλιστα πολύ περισσότερο από εκείνη που περιέχει γάλα, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που αποτρέπουν την απόφραξη των αρτηριών.
Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης αλλά και από το Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφικής Έρευνας της Ιταλίας τονίζει ότι το γάλα αναστέλλει τις ευεργετικές για την καρδιά ιδιότητες, εξαιτίας της αντίδρασης που δημιουργεί με τις αντιοξειδωτικές ουσίες της σοκολάτας.


Οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 12 υγιείς εθελοντές (επτά γυναίκες και πέντε άνδρες) ηλικίας από 25 έως 35 ετών, και αφού τους χώρισαν σε δύο ομάδες ζήτησαν από τους μισούς να καταναλώσουν μαύρη σοκολάτα και από τους υπόλοιπους σοκολάτα γάλακτος.
Οι εθελοντές που κατανάλωσαν σοκολάτα γάλακτος έπρεπε να λάβουν τη διπλάσια ποσότητα, προκειμένου να αποκομίσουν τον ίδιο αριθμό αντιοξειδωτικών ουσιών σε σχέση με όσους έφαγαν μαύρη σοκολάτα.
Όταν οι εθελοντές δοκίμασαν να καταναλώσουν παράλληλα μαύρη σοκολάτα και γάλα, διαπιστώθηκε πως παρότι το γλυκό ενίσχυσε έως και 20% τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών του αίματος, το γάλα δεν είχε αντίστοιχες ιδιότητες αλλά μάλλον λειτουργούσε ανασταλτικά ως προς τη δράση της σοκολάτας.
Τα ευρήματα της έρευνας ενισχύουν την άποψη ότι τα πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα αντιδρούν αρνητικά με τα υγιεινά συστατικά άλλων τροφών ή ροφημάτων, όπως των φρούτων, του τσαγιού και του κόκκινου κρασιού, η αντιοξειδωτική δράση των οποίων είναι ευρέως γνωστή.
  • Σοκολάτα ευεργετική στο αίμα
Τις προστατευτικές για την καρδιά ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας, η οποία περιέχει υψηλά επίπεδα μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που αποκαλείται φλαβονοειδής…επιβεβαιώνει έρευνα Ελλήνων επιστημόνων. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Αθηνών, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αφού βελτιώνει τη λειτουργία των αρτηριών και εμποδίζει το σχηματισμό δυνητικά βλαβερών θρόμβων. Οι ευεργετικές συνέπειες της μαύρης σοκολάτας είναι γνωστές εδώ και καιρό, ωστόσο, η έρευνα των Ελλήνων επιστημόνων εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο μηχανισμός αυτός.
Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, η σοκολάτα βελτιώνει τη λειτουργία των αρτηριών επιτρέποντάς τους να διαστέλλονται και έτσι εμποδίζοντας το σχηματισμό βλαβερών θρόμβων.
Στην έρευνα πήραν μέρος 17 εθελοντές, που έτρωγαν είτε 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας, είτε ένα υποκατάστατο, που δεν ήταν σοκολάτα. Την επόμενη μέρα, οι δύο ομάδες ακολουθούσαν την αντίθετη διατροφή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η λειτουργία του ενδοθηλίου, ένα λεπτού στρώματος που καλύπτει την εσώτατη επιφάνεια των αρτηριών, βελτιώθηκε με την ομάδα της μαύρης σοκολάτας αλλά όχι με το υποκατάστατο.
Όπως επεσήμανε ο δρ Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας, η κατανάλωση 100 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας βελτιώνει τη λειτουργία των υγιών νεαρών ενηλίκων για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Πέρυσι, μία ομάδα Ιταλών και Βρετανών επιστημόνων ανακάλυψε, πως η μαύρη σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών στο αίμα σχεδόν κατά 20%. Ωστόσο, η σοκολάτα γάλακτος δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα, πιθανότατα επειδή το γάλα παρεμβαίνει στη διαδικασία της απορρόφησης.
  • Η σοκολάτα… κατά του βήχα
Σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο FASEB Journal, ένα συστατικό της σοκολάτας μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από πολλά γνωστά φάρμακα κατά του επίμονου βήχα.
Ερευνητική ομάδα του Imperial College London με επικεφαλής τον Δρ Πήτερ Μπαρνς χορήγησε σε 10 εθελοντές δισκία τα οποία περιείχαν: θεοβρωμίνη, ένα συστατικό του καρπού του κακάο, κωδεΐνη, μια ουσία κατασταλτική του βήχα, ή ψευδοφάρμακο.
Στη συνέχεια οι εθελοντές εισέπνευσαν ένα αέριο το οποίο περιείχε καψαϊκίνη, ένα παράγωγο των κόκκινων πιπεριών, που στην ιατρική έρευνα χρησιμοποιείται για να προκαλέσει βήχα.
Τα άτομα που έλαβαν θεοβρωμίνη χρειάζονταν 1/3 περισσότερη καψαϊκίνη για να βήξουν συγκριτικά με εκείνους που έλαβαν κωδεΐνη. Η τελευταία ήταν οριακά πιο αποτελεσματική από το ψευδοφάρμακο στην πρόληψη του βήχα. Η θεοβρωμίνη επιδρά στις αισθητικές νευρικές απολήξεις του πνευμονογαστρικού νεύρου, το οποίο ξεκινά από το στέλεχος του εγκεφάλου και φτάνει μέχρι τους αεραγωγούς.
Για να διερευνήσουν την άποψη αυτή, οι ερευνητές εξέτασαν την δράση της θεοβρωμίνης στο πνευμονογαστρικό νεύρο σε ξεχωριστά πειράματα που έγιναν σε ινδικά χοιρίδια και σε ανθρώπινους ιστούς από την τραχεία. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων επιβεβαίωσαν την άποψη ότι η θεοβρωμίνη αναστέλλει την εκπόλωση του αισθητικού κλάδου του πνευμονογαστρικού νεύρου του επαγώμενου από την καψαϊκίνη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η θεοβρωμίνη δεν προκάλεσε παρενέργειες, εν αντιθέσει με την κωδεΐνη, η οποία προκαλεί υπνηλία και δυσκοιλιότητα.
Ο Δρ Μπαρνς επεσήμανε ότι «αν και ο επίμονος βήχας δεν είναι απαραιτήτως επιβλαβής, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Η ανακάλυψή μας λοιπόν είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία νέων θεραπευτικών αγωγών κατά του επίμονου βήχα».
  • Η σκούρα σοκολάτα μειώνει την αρτηριακή πίεση
Νέα Υόρκη: Η σκούρα σοκολάτα, και όχι η λευκή, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης ενώ ενισχύει την ικανότητα μεταβολισμού των σακχάρων, σύμφωνα με ιταλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της L’Aquila με επικεφαλής τον Δρ Κλαούντιο Φέρρι ζήτησε από επτά άνδρες και οκτώ γυναίκες, όλοι υγιείς, να καταναλώσουν 100 γραμμάρια σκούρας σοκολάτας ή 90 γραμμάρια λευκής ημερησίως για 15 μέρες.
Τα άτομα δεν έφαγαν καθόλου σοκολάτα για τις επόμενες επτά ημέρες και στη συνέχεια κατανάλωσαν διαφορετικό είδος σοκολάτας από την πρώτη φάση της μελέτης για άλλες 15 ημέρες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μετά την κατανάλωση σκούρας σοκολάτας, η αρτηριακή πίεση των συμμετεχόντων μειώθηκε και παρουσίασαν βελτίωση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, δηλαδή μπορούσαν να μεταβολίζουν καλύτερα τη γλυκόζη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτη καταδεικνύει τα θετικά οφέλη της σκούρας σοκολάτας, που περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν στην διατήρηση της καλής κατάστασης της καρδιάς και της κυκλοφορίας του αίματος μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβωσης. Πάντως θα πρέπει να τονίσουμε ότι χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων της μελέτης.
Η σκούρα σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, αλλά επίσης και λίπη και θερμίδες. Όσοι λοιπόν θέλουν να εντάξουν τη σκούρα σοκολάτα στη διατροφή τους θα πρέπει να μειώσουν τις προσλαμβανόμενες θερμίδες σε κάποιο από τα κύρια γεύματα, ώστε να μην πάρουν βάρος. Κάθε 100 γραμμάρια σκούρας σοκολάτας περιέχουν σχεδόν 500 θερμίδες.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Ήλιος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί


Το Δορυφορικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (Solar Dynamics Observatory Satellite) της NASA κατέγραψε και έδωσε στη δημοσιότητα συγκλονιστικά πλάνα του Ήλιου που σίγουρα βλέπουμε για πρώτη φορά!

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε την ηλιακή ενέργεια σε μήκη κύματος μη ορατά από το ανθρώπινο μάτι όπως ακτίνες X και υπεριώδες φως.











Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΡΣΙΚΗ: 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙ 700 ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΤΟ 1675

Άποψη από συνοικισμό του Ελληνικού Καργκέζε
Το νησί είχε εποικιστεί πολλές φορές από Έλληνες και κατά την αρχαιότητα και στα Βυζαντινά χρόνια. Το ίδιο νησί διάλεξαν το 1675 περίπου 700 Μανιάτες για να εγκατασταθούν, οι οποίοι ξεκινάνε το ταξίδι τους στις 3 Οκτωβρίου. Από τότε πολλοί Μανιάτες αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος τους ακολούθησαν και συνέχιζαν να τους ακολουθούν μέχρι την απελευθέρωση, εδραιώνοντας την ελληνική παρουσία στο νησί που σήμερα ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ κυριαρχεί.

Μάλιστα στα 1768 το νησί από την μιά του πλευρά ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΊΤΑΙ. Οι Γενοβέζοι βλέποντας το αδιέξοδο των επαναστάσεων των ντοπίων, πωλούν τότε την Κορσική στη Γαλλία. Πρώτος Γάλλος Κυβερνήτης στο νησί διορίζεται ο κόμης Ρενέ Μαρμπέφ. Για καλή τύχη των Μανιατών ο άνθρωπος αυτός είναι Φιλλέλην και δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον για «τους απόγονους των Σπαρτιατών». Είναι εντυπωσιασμένος από το βίο τους, την ιστορία τους, τις μάχες, τα βάσανα, την αξιοπρέπεια, τα αυστηρά έθιμα, την αλληλεγγύη τους και κυριολεκτικά τους θέτει υπό την προστασία του. Με τη φροντίδα αυτού του Κυβερνήτη χτίζεται κοντά στην Παόμια, πλησίον της θαλάσσης, το νέο τους χωριό το Ελληνικό Καργκέζε που η φήμη του κρατάει μέχρι σήμερα.


Οι σημερινοί απόγονοι των Ελλήνων έχουν κρατήσει τα παλαιά Μανιάτικα επώνυμά τους: Στεφανόπουλος, Φριμιγόκης, Τζαννετάκης, Δρακάκης, Βολιμάκης, Κορίτης, Βλαχοδημάκης, Κορώνας, Κοτσυφάκης, Παπαδάκης, Μαυροειδάκης κ.ά


Διαβάστε περισσότερα » »

«Επιστημονική» ανακάλυψη για τη σκοπιανή γλώσσα από το «γνωστό δίδυμο»

Ξαναχτύπησαν οι Σλάβοι  παραχαράκτες της ιστορίας


«Στη νότια πλευρά του ναού « Παναγία- Περεβλέπτα» στην Οχρίδα σε πέτρινη πλάκα στο  Κόκκινο ( kokino- Кокино) μεγαλιθικό παρατηρητήριο ανακαλύφθηκε χαραγμένη η ‘μακεδονο- σλαβική’ γλώσσα ( Μακεντόνσκο –Σλαβενσκιοτ γιάζικ -македонско-словенскиот јазик) πανομοιότυπα με εκείνα της ‘αιγυπτιακής δημοτικής’ που είναι χαραγμένη στην Rosetta Stone της Αιγύπτου και στο Konupus», δήλωσε στη Στρούμιτσα ο Τόμε Μποσέσκι και ο καθηγητής Τέντοφ Αριστοτέλ  (Томе Бошевски - Аристотел Тентов)..


Η «ανακάλυψη» ανακοινώθηκε από το γνωστό σλαβικό δίδυμο των δύο αναφερομένων «επιστημόνων» σε διάλεξή τους στο Κέντρο Πολιτισμού «Άντον Πάνοφ» στη Στρώμνιτσα, που κράτησε, παρακαλώ, ενενήντα λεπτά…

Οι δύο ‘ερευνητές’ γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα επιβεβαίωσαν τη θεωρία τους ότι η σλαβική γλώσσα που μιλάνε οι Σκοπιανοί ήταν η βασική ρίζα του Γλαγολιτικού και του κυριλλικού αλφαβήτου.

Σύμφωνα με το δίδυμο Μποσέφσκι και Τέντοβ, εξαιτίας της συστηματικής καταστροφής και του βανδαλισμού των πάντων της αρχαίας κουλτούρας και πολιτισμού δεν έτυχε να βρεθούν επιγραφές που να επιβεβαιώνουν τη θεωρία τους (Ότι δηλαδή  οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν …σλαβικά!)

«Για αυτούς», σημειώνει το δημοσίευμα, « ο όρος αρχαιοποίηση είναι παράλογος αφού οι Σλάβοι και οι Μακεδόνες έχουν ταυτόσημη έννοια».

Το γνωστό δίδυμο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νέοι ερευνητές  με τις καινούργιες επιστημονικές τους γνώσεις θα υποστηρίξουν το …έργο τους, αυτό που επί δέκα χρόνια προσπαθούν να εδραιώσουν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Σκόπια αν χάσουν στη Χάγη θα ‘αποχαιρετίσουν’ την Ενδιάμεση συμφωνία

«Η χώρα μας δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ενδιάμεση συμφωνία (με την Ελλάδα) αλλά είναι δυνατόν να ενημερωθούν τα Ηνωμένα Έθνη, ότι αφού οι παραβιάσεις της Συμφωνίας δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο, στο μέλλον η σκοπιανή πλευρά θα ενεργεί σύμφωνα με τα συμφέροντά της», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στα Σκόπια.


Τα Σκόπια έχουν ετοιμάσει τρία σενάρια για τα μέτρα που προτίθεται να λάβουν, ανάλογα με την ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία (ετυμηγορία)  θα ανακοινωθεί στις 16 Νοεμβρίου 2011, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντνέβνικ».

«Οι διπλωμάτες μας, σε συνεργασία με εγχώριους και ξένους εμπειρογνώμονες, επί αρκετούς μήνες ‘μαγειρεύουν’ τι προτίθεται να κάνουν  μετά την ανακοίνωση της τελικής απόφασης για την μήνυση των Σκοπίων κατά της Ελλάδας, μετά το ελληνικό βέτο στο Βουκουρέστι. Έχουν γίνει μέχρι στιγμής τρεις προσομοιώσεις με τα τρία ενδεχόμενα: αν χάσει η πΓΔΜ το δικαστήριο, αν το κερδίσει και αν προκύψει μια ισορροπημένη απόφαση», σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα στην online έκδοσή της.

Στην περίπτωση που τα Σκόπια ευνοηθούν από την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου, αν αποφανθεί, δηλαδή, ότι η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία, εκτιμάται ότι οι πολιτικές συνέπειες από την απόφαση αυτή θα είναι πολύ ισχυρές.

«Αν η 16η Νοεμβρίου λάβει αυτή την ευνοϊκή απόφαση  για τη χώρα μας, τότε θα μπορούσαμε να παραπέμψουμε  την ετυμηγορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα επιδιώξουμε να προστατεύσουμε μελλοντικά κάθε παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
»Ταυτόχρονα με την δημοσιοποίηση της ετυμηγορίας θα  ενημερωθεί η ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ο μεσολαβητής για τις συνομιλίες για το όνομα, Μάθιου Νίμιτς», γράφει η σκοπιανή εφημερίδα.

Και θα συνεχίσει με τη δεύτερη εκδοχή:

«Αν η Χάγη επιφυλάσσει για εμάς μαύρο σενάριο, αυτό σημαίνει ότι έχουμε χάσει στη διαφορά με την Ελλάδα. Τότε η FYROM δεν θα  εγκαταλείψει την ενδιάμεση συμφωνία αλλά είναι δυνατόν να γίνει κοινοποίηση στα Ηνωμένα Έθνη, ότι λόγω παραβιάσεων της Συμφωνίας από την Ελλάδα, οι οποίες παραβιάσεις δεν έγιναν αποδεκτές από το Δικαστήριο, μελλοντικά η σκοπιανή πλευρά θα ενεργεί σύμφωνα με συμφέροντά της».

Τέλος:

  «Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης θα είναι ισορροπημένη, δηλαδή, θα υπάρχει αιτιολογία του δικαστηρίου, εκφρασμένη σε ορισμένες σελίδες,  ότι και οι δύο πλευρές έχουν παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία. Στην περίπτωση αυτή η διπλωματία θα χρησιμοποιήσει τα  τμήματα της έκθεσης που θα είναι υπέρ μας και θα ακολουθήσει διπλωματική δράση, προκειμένου να ενημερώσει το διεθνές κοινό».

Τα Σκόπια και η Αθήνα θα πληροφορηθούν την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, μετά από καθυστέρηση δύο μηνών από την προβλεπόμενη ημερομηνία.
Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκε λόγω εσωτερικών λόγων του Δικαστηρίου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο για...γερά νεύρα.[ΒΙΝΤΕΟ]


Δείτε τι έλεγε ο...σφαγέας των εργασιακών δικαιωμάτων Γιώργος Κουτρουμάνης,στο προεκλογικό του βίντεο.ΠΡΟΣΟΧΗ!Απομακρυνθείται από τον υπολογιστή γιατί θα μπείτε σε πειρασμό να τον σπάσετε.[ΒΙΝΤΕΟ]...


Διαβάστε περισσότερα » »

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι 15 ταμείων.Διαβάστε ποιών.


Άμεση η αντίδραση των φαρμακοποιών στην απελευθέρωση του ωραρίου από τον Λοβέρδο.
«Η απόφαση για το ωράριο είναι παράνομη, παράλογη και χαοτική. Οδηγεί τον κλάδο στη εξαθλίωση και διαλύει παντελώς το σύστημα των εφημεριών», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου. Όπως είπε η απάντηση των φαρμακοποιών σε πρώτη φάση είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος, ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου οι ασφαλισμένοι 15 Ασφαλιστικών Οργανισμών, οι οποίοι οφείλουν στα φαρμακεία της Αθήνας 119,9 εκατ. ευρώ, δεν θα εξυπηρετούνται πλέον από τα φαρμακεία με πίστωση.
Οι ασφαλισμένοι θα αγοράζουν τα φάρμακά τους κανονικά και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από το Ταμείο τους προσκομίζοντας την απόδειξη πληρωμής.

Τα ταμεία με χρέη στα φαρμακεία , που οι ασφαλισμένοι τους θα πληρώνουν πλέον τα φάρμακά τους είναι:
ΟΠΑΔ – ΔΗΜΟΣΙΟ
ΤΑΥΤΕΚΩ-ΔΕΗ
ΤΑΥΤΕΚΩ -ΤΑΠΕΤΕ
ΤΑΥΤΕΚΩ- ΗΛΠΑΠ
ΤΑΥΤΕΚΩ-ΗΣΑΠ
ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΟΤΕ
ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
ΕΤΑΑ-ΔΙΚ. ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΤΑΑ-ΤΥΔΕ
ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
ΕΤΑΑ-ΔΙΚ. ΑΘΗΝΩΝ
ΕΤΑΠ-ΤΑΤΤΑ
ΕΤΑΠ-ΤΑΥΣΙΤ
ΕΤΑΠ-ΤΣΕΥΠ
ΠΑΝ. ΛΕΣΧΗ

Οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν την απόφαση της κυβέρνησης για απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, αντιδρούν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και διεκδικούν την επαναφορά του καθεστώτος των συλλογικών συμβάσεων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η δράση της λέσχης Bilderberg αρχίζει να ξεσκεπάζεται ...ή αλλιώς πώς λειτουργούν οι λαμογιάρηδες!!! Δείτε την ταινία με υπότιτλους.

Η διαβόητη λέσχη Bilderberg έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, μετά τη δημοσίευση άρθρου τουFidel Castro, στο οποίο προειδοποιεί πως η «…κλίκα αυτή έχει μετατραπεί σε ένα είδος παγκόσμιας κυβέρνησης, που ελέγχει όχι μόνο τη διεθνή πολιτική και οικονομία, αλλά ακόμη και τον πολιτισμό…».
Αυτό το διάστημα ζούμε μια παγκόσμια αφύπνιση για το θέμα της νέας τάξης πραγμάτων, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν...
τη πηγή της πραγματικής πολιτικής κυριαρχίας και το λόγο για τον οποίο ο πλανήτης μας οδηγείται προς την υποδούλωση και τη δικτατορία.
Ο Castro μιλάει για ένα σχέδιο «εγκατάστασης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης χωρίς σύνορα, που δεν θα δίνει λόγο σε κανέναν…». Αναφέρει ακόμη την άποψη ότι «η σοσιαλιστική φιλοσοφική σχολή της Φραγκφούρτης συνεργάστηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του`50 με την οικογένειαRockefeller, έτσι ώστε να στρωθεί ο δρόμος για την επικράτηση της μουσικής ροκ, μέσω της οποίας θα ελέγχονται οι μάζες, καθώς αυτή τις αποπροσανατολίζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές αδικίες»...
Τα κύρια ΜΜΕ του πλανήτη, αντέδρασαν στα λεγόμενα του Κουβανού επαναστάτη, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι η λέσχη Bilderberg είναι απλά μια ανεπίσημη «μάζωξη», χωρίς καμιά εξουσία, και χωρίς να καθορίζει πολιτικές.
Όπως όμως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ Willy Claes, οι συμμετέχοντες στις μυστικές συγκεντρώσεις, είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλουν τη συμφωνηθείσα πολιτική της Bilderberg, στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και όπου έχουν επιρροή. Αυτός είναι και ο λόγος, που όταν υπάρχει κάποια συναίνεση πολιτικής σε συνάντηση της λέσχης, όπως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η εισβολή στο Ιράκ, το ποιοι πολιτικοί θα τεθούν υποψήφιοι για αξιώματα, κλπ. τότε βλέπουμε πως η πολιτική αυτή εφαρμόζεται σύντομα και στη πραγματικότητα.
Υπάρχουν δυο ταινίες σχετικές με τη Bilderberg, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αποκάλυψη του καταχθόνιου ρόλου της. Οι ταινίες Endgame και The Obama Deception, του Alex Jones. Στη δεύτερη μάλιστα, καταρρέει ο μύθος πως ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν ένας δημοφιλής άνθρωπος του λαού, που θα έφερνε την αλλαγή. Η ταινία αποκαλύπτει πως ο Ομπάμα είχε επιλεγεί από την ίδια τη Χίλαρυ Κλίντον, στη διάρκεια συνάντησης της λέσχης το 2008. Αποκαλύπτεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι τίποτα άλλο παρά υπηρέτης των υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης, και δίνει λόγο σε άτομα όπως ο Zbigniew Brzezinski. Οι ταινίες αυτές δείχνουν πως οι διάφορες «προδοτικές» κυβερνήσεις του κόσμου, πηγαίνουν στη Bilderberg για να πάρουν οδηγίες και διαταγές. Το τελευταίο χρόνο, στη συνάντηση της Ισπανίας, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων εξέφρασε τη στήριξη της σε μια επίθεση κατά του Ιράν, κάτι που βλέπουμε και σαν πιθανό ενδεχόμενο στο πραγματικό κόσμο.
Μια κυβερνώσα ελίτ μπορεί να λειτουργεί με επιτυχία μόνο στη σκιά. Αν τη βγάλουμε στο φως, ίσως μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό φαίνεται να επαληθεύεται με την πρόσφατη ομολογία του μεγαλόσχημου της λέσχης Zbigniew Brzezinski, που παραδέχεται πως η «νέα παγκόσμια πολιτική αφύπνιση» εκτροχιάζει τα σχέδια για τη νέα παγκόσμια τάξη.
S.A (prisonplanet)
Δείτε την ταινία:












































Διαβάστε περισσότερα » »

Αποφεύγουμε τη χρεωκοπία, θρίλερ με την 6η δόση

Ολοκληρώθηκε, πριν λίγο η συνεδρίαση των μελών του Eurogroup για την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά κυρίως την επικύρωση ή μη της συμφωνίας στήριξης των χωρών - μελών της Ε.Ε. προς τη χώρα μας, όπως αυτή ψηφίστηκε την 21η Ιουλίου.
«Η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς εταίρους της» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο Eurogroup, το οποίο συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο.

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι πολύ φιλόδοξος, καθώς μετά από πολλά χρόνια αναμένεται να παρουσιαστεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ.

Κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαρθρωτικές δυσκολίες, αλλά δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωζώνης».

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν επισήμανε ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν επαρκούν για την επίτευξη όλων των στόχων, αν και χαρακτήρισε τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση «σημαντικές».

Κάλεσμα στη σλοβακική πολιτική ηγεσία, να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκφραστεί σύντομα υπέρ της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) απηύθυνε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη σύνοδο.

Από την πλευρά του, ο βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς χαιρέτισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και κάλεσε την Ευρωζώνη να μην αφήσει να «πεθάνει θεραπευμένη η Ελλάδα».

Στο σημερινό Eurogroup εξετάστηκαν τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού 2011.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε στους ομολόγους του το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2012 και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση.

Ωστόσο, το Συμβούλιο, κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για μας, ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης να είναι μόνιμου χαρακτήρα και να εστιάζουν στην πλευρά των δαπανών.
Οι συζητήσεις με την τρόικα σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης αλλά και το επόμενο πακέτο διάσωσης της χώρας έχουν ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό επισημαίνει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Ο Γιούνγκερ, από τη μεριά του, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας των εργασιών τόνισε ότι πρέπει να δέιξουμε σεβασμό στους πολίτες και τις θυσίες που κάνουν για να ξεπεραστεί η κρίση. Καλωσόρισε τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση και ταυτόχρονα διέψευσε όλα τα σενάρια περί χρεοκοπίας ή ακόμη και εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Σε ότι αφορά την 6η δόση, πλέον αναμενέται η τυπική έκθεση της Τρόικας, στις 13 Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες καταβάλουν σκληρές προσπάθειες, παραδέχθηκε από τη μεριά του ο Όλι Ρεν.

Βρέθηκε φόρμουλα για να καμφθούν οι Φιλανδικές πιέσεις, που ζητούσαν εγγυήσεις για την βοήθεια προς την Ελλάδα (εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, να δούμε ποιες είναι αυτές).
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταρρέουν τα διεθνή χρηματιστήρια εξαιτίας της Ελλάδας.



Κατά 4% υποχωρεί ο DAX στη Φρανκφούρτη, πάνω από 3% οι απώλειες στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Παρισιού. Ζοφερή εικόνα στο ταμπλό του ΧΑ, με τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 8,5% και τον ΓΔ στο -5,5%, με αυξημένο όγκο συναλλαγών - ένδειξη λίαν αρνητική σε πτωτικές συνεδριάσεις.Στο επίκεντρο πιέσεων  οι τραπεζικές μετοχές, λόγω των ανησυχιών για το κόστος που θα επωμισθεί ο κλάδος από τη διαφαινόμενη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Στην Αθήνα σε ιστορικές χαμηλές τιμές υποχωρούν Alpha (-10,6%), Eurobank (-10,6%), Πειραιώς (-9%). Η Εθνική (-10%) σημειώνει επίσης τη χαμηλότερη τιμή από καταβολής του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής τιμών στο ΧΑ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτηρίου

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση τριώροφου κτηρίου στην πόλη 
Μπαρλέτα, στην περιφέρεια Απουλία, στην νότια Ιταλία, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό.

Αρχικά, ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο για τρία θύματα, αλλά τα σωστικά συνεργεία--πυροσβέστες, σπηλαιολόγοι που δημιούργησαν σήραγγα, άνδρες της πολιτικής προστασίας--αντελήφθησαν ότι τα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια, ήταν σαφώς περισσότερα.

Το κτήριο που κατέρρευσε, στο ισόγειο φιλοξενούσε μια μικρή βιοτεχνία ενδυμάτων. Παρά τα τηλεφωνήματα των κατοίκων στο δήμο, με τα οποία ανέφεραν ότι ακουγόταν ένας περίεργος θόρυβος και είχαν δημιουργηθεί ρωγμές, οι ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας δεν είχαν εκδώσει απόφαση για την εκκένωση του κτηρίου.

Από την κατάρρευση, έχασαν την ζωή τους η δεκατετράχρονη κόρη των ιδιοκτητών της βιοτεχνίας και τέσσερις εργάτριες, δυο από τις οποίες εξέπνευσαν λίγο μετά την μεταφορά τους στο τοπικό νοσοκομείο.

«Δεν πρόκειται για τραγωδία, αυτή είναι μια πραγματική δολοφονία», φώναξαν, οργισμένοι, προς τους δημοσιογράφους, οι συγγενείς των θυμάτων, ενώ παρακολούθησαν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Δικαστήριο στην πόλη Τράνη ξεκίνησε έρευνα με πρόθεση να εξακριβώσει αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της δολοφονίας εξ αμελείας.

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας
Διαβάστε περισσότερα » »

Πατέντα για τα Chemtrails απ το 1983!Βίντεο

Η Πατέντα με αριθμό 4.412.654 (November, 1, 1983)
και με όνομα Laminar Microjet atomizer and method of aerial spraying of liquids.
The CHEMTRAILS PATENT
Μέχρι τώρα "δεν υπήρχαν" και συνεχίζουν να "μην υπάρχουν" επίσημα τα Chemtrails ομως η πατέντα υπήρχε και υπάρχει κανονικά απ το 1983.
Τώρα αυτο που μένει ειναι να το παραδεχτούν και να πουν και το γιατί μας ψεκάζουν με χημικά .
Πράγματα τα οποία δε γίνονται,κάπως θα βρούν να το καλύψουν κ αυτο.
Δείτε το βίντεο
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Τρόικα ζήτησε 500 ευρώ (μεικτά) πρώτο μισθό!!! Το planet-greece το αποκάλυψε στις 29 Αυγούστου κι όλοι έτρεχαν να το διαψεύσουν!!!!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ planet-greece

Στις 29 Αυγούστου γράψαμε στο planet-greece, το μεγάλο πετσόκομμα των μισθών που έπεται. Τότε, έσπευσαν, όχι δημοσίως (γιατί ήξεραν ότι γνωρίζαμε) αλλά υπογείως να διαψεύσουν, με τα γνωστά... παπαγαλάκια τους. Μετά τις μεγάλες περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα και το άγριο ψαλίδισμα των συντάξεων, η τρόικα ζητά τώρα δραστικές μειώσεις αποδοχών και στον ιδιωτικό τομέα, επανερχόμενη σε θέσεις που είχαν εκφραστεί το 2010, με πρώτο βήμα την κατάργηση των κατώτατων μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επίμονοι στις θέσεις τους οι επικεφαλής του κλιμακίου, ανάγκασαν τον  αρμόδιο υπουργό να παραπέμψει το θέμα στον πρωθυπουργό. "Η Ελλάδα δεν είναι και δεν θα γίνει Ινδία" διεμηνύει ο κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sofokleousin.gr, oύτε οι "τροϊκανοί φέρονται να θέλουν να καταστήσουν την Ελλάδα "Ινδία" , μια χώρα-παράδεισο των πολυεθνικών, με παρίες εργαζόμενους. Βεωρούν όμως "σκόπιμο" - για λόγους "ανταγωνιστικότητας" - να πέσουν οι αμοιβές εργασίας σε επίπεδο Ρουμανίας, ή ένα σκαλί παραπάνω.

Το κατέστησαν σαφές στις επαφές τους με τον αναπήρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, επιμένοντας ότι πρέπει να μην υπάρχουν κατώτατες επιτρεπτές αμοιβές εργασίας, αλλά να διαμορφώνονται ελεύθερα με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Παίρνοντας την απάντηση ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει επ' ουδενί στην Ελλάδα, αντιπρότειναν να καταργηθεί η ισχύουσα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να υπογραφεί νέα με μειωμένους κατώτατους μισθούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρότειναν ως εναλλακτική λύση να καθορισθεί κατώτατος βασικός μισθός 520 ευρώ (καθαρός περίπου 400 ευρώ), μετά από διαβούλευση με τα συνδικάτα και τις εργοδοτικές οργανώσεις. Και αν υπάρξει συμφωνία επ' αυτού - όπως θεωρείται βέβαιο - να προχωρήσει η κυβέρνηση μονομερώς στη θεσμοθέτηση μειωμένου κατώτατου μισθού.

Ο Γ. Κουτρουμάνης φέρεται να αντέτεινε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση των εισφορών που εισπράττουν τα ταμεία και σε πτώση της καταναλωτικής ζήτησης, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Μπροστά στην επιμονή των τροϊκανών αναγκάσθηκε χθες να δηλώσει ότι θα ενημερώσει σχετικά το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό - με τον οποίο πράγματι επικοινώνησε λίγο αργότερα.

Αμεση ήραν η δημόσια αντίδραση του κ. Παπανδρέου. Μιλώντας σε προγραμματθισμένη σύσκεψή με τους βουλευτές Κ. Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ. τόνισε ότι "η Ελλάδα δεν είναι Ινδία - και δεν πρόκιται να γίνει. Υπάρχουν συμβάσεις εργασίας, που ξαθορίζουν μισθούς και εργασιακές σχέσεις".

Αυτό ήταν το έμμεσο μήνυμα προς την τρόικα. Το μήνυμα πρός τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δόθηκκε με μια άλλη αποστροφή: "Είμαστε με τον κόσμο της εργασίας. Αυτόν προστατεύουμε".
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουβάλια και βατράχια!

Aρισταρχος  
Κύριε πρωθυπουργέ, κε υπουργέ των οικονομικών, κύριοι του ΠΑΣΟΚ.
Μου μειώσατε την σύνταξη και συνεχίζετε.
Μου αυξήσατε τα είδη πρώτης ανάγκης και συνεχίζετε.
Μου φορτώσατε δύο «παιδιά» άνεργα χωρίς επίδομα ανεργίας και συνεχίζετε.
Μου αλλάξατε την ζωή και τον προγραμματισμό μου και συνεχίζετε.
Μου στέλνετε ραβασάκια με ότι βλακώδη χαρακτηρισμό σας έρχεται .

Με απειλείτε σαν κοινοί τοκογλύφοι του δρόμου με κόψιμο του «αγαθού» που λέγεται Ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί όχι και το νερό; Σας διέφυγε;
Και συνεχίζετε …
Που νομίζετε ότι μπορείτε να φτάσετε; Ξεχαρβαλώνετε μια οργανωμένη κοινωνία που φυσικά και θέλει διόρθωμα, αλλά όχι με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο. Άλλωστε τι να διορθώσετε. Αν ξέρατε πως θάπρεπε να είναι όλη η δομή της κοινωνίας μας, δεν θα συναινούσατε να μεταβληθεί σ’ αυτό το μπάχαλο .
Σας παρακαλώ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!
Δεν αντέχω άλλο.
 Δεν έχω να σας πληρώσω.
Ήδη πληρώνω τα μαγαζιά σας, τις τράπεζες με υπέρογκους τόκους και επιτόκια. Κόβετε, κόβετε, κόψτε κάτι κι απ’ αυτούς.  Όταν έκανα την σύμβαση με την τράπεζα είχα άλλο εισόδημα. Τώρα έχω άλλο εισόδημα. Μου κάνει νέο διακανονισμό με περισσότερες δόσεις; Μωρέ τι μας λες. Τα λεφτά που μου έκοψες, θα μου τα δώσεις κάποτε πίσω; Για ποιο δουλεύεις, δεν είναι ηλίου φαεινότερο;
Παλεύω απ’ το πρωί ως το βράδυ μόνο για το φαγητό μου. Δεν ξοδεύω ευρώ για διασκέδαση και ρούχα. Δεν πήγα παραθέριση. Κάτι που το έκανα και την «φτωχή» δεκαετία του εξήντα. Δεν μου περισσεύουν ούτε για ένα καφέ.
Προχθές κάποιος έψαχνε με μια τσιμπίδα στα σκουπίδια. Τον άκουσα να μονολογεί « Φτου που να πάρει. Τα μάζεψαν άλλοι» Ξέρετε πόσοι καθημερινά σκαλίζουν τα σκουπίδια μέσα στην βρώμα; Όχι που να ξέρετε εσείς. Εσείς ζείτε σε γυαλιστερά γραφεία περιτρυγυρισμένοι από λακέδες, ειδικούς, συμβούλους, γραμματείς και καμιά ντουζίνα αστυνομικούς που αφήνουν αφύλαχτους τους πολίτες μην χαθεί ο θησαυρός, η αφεντομουτσουνάρα σας.
Σα δεν ντρέπεστε. Όλα στον όνομα μιας περίεργης διάσωσης που πιστέψτε με .
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ! Το μόνο που κάνετε είναι να μας απειλείτε με στάση πληρωμών. Αλήθεια δεν σας άκουσα να απειλείτε με στάση πληρωμών τους τοκογλύφους του εξωτερικού. Μόνο ΕΜΑΣ.
Επαγγελματίες της πολιτικής, χοντρόπετσοι. Το μόνο που σας ενδιέφερε πάντα ήταν οι ψήφοι. Πως θα τους μαζέψετε, πως θα τους κρατήσετε. Τώρα τα γκάλοπ σας φέρνουν με το πενιχρό 15% κι εσείς τι; Ελπίζετε για ανάκαμψη; Πότε; Δεν σας παίρνει. Όσοι δικοί σας πήραν χαμπάρι τους λούζει κρύος ιδρώτας. Εσείς του Υπουργικού συμβουλίου τι παίζεται; Που το πάτε; Σας πετούν αυγά, σας βρίζουν, σας λοιδωρούν κι εσείς; Επιμένετε σαν ήρωες που ανέχονται όλα αυτά για το καλό της πατρίδας.
Ρε, δεν πάτε να κουρεύεστε. Για τόσο ηλίθιους μας έχετε; Μείνατε με τους οπαδούς σας που είναι έτοιμοι για οτιδήποτε, αφού τους εξυπηρετείτε κατ’ εξαίρεσην.  Θυμάστε τα δικά μας παιδιά με την ΝΔ; Μιλούν δήθεν εναντίον, και από την άλλη σας υποστηρίζουν προσπαθώντας να μετριάσουν την αγανάκτησή μας.
Κύριοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Σταματήστε να επιτείνετε το έγκλημα που μου κάνετε. Δεν έχω να σας πληρώσω και υποφέρω.
Ξέρετε πόσο απέχει από την κατάστασή μου η τρέλα; Ούτε που φαντάζεστε πόσο λίγο.
Και τότε, ποιος θα σώσει εσάς και τις οικογένειές σας, και τους οπαδούς σας από την τρέλα για την καταστροφή μου. Την αγωνία αυτή απ’ ότι διαβάζω την διεμήνυσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Κε Παπανδρέου, κε Βενιζέλο, σταματήστε και γυρίστε στον λαό που σας πίστεψε το 2009 και σας εμπιστεύτηκε την τύχη του.
 Σταματήστε, γιατί πατάτε ανθρώπους!
 Δεν είστε βουβάλια, και δεν είμαστε βάτραχοι!
Δεν είστε αθάνατοι και δεν θάμαστε άγγελοι!

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ: Και με κούρεμα 50% του χρέους, κάθε Έλληνας θα χρωστάει 24.000 ευρώ!


Δεν μπορούμε να κανονίσουμε τα του οίκου μας και φέραμε και την Τρόικα για... Δερβέναγα. Όπως και να το κάνουμε, το πράγμα είναι εξαιρετικά απλό. "Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι" που έλεγαν οι παλιοί, κι ο λογαριασμός βγαίνει. Καθίσαμε, λοιπόν, στο planet-greece και τα βάλαμε κάτω. Πόσο είναι το χρέος της χώρας, πόσα παράγουμε και πόσα θέλουμε. Βάλαμε και το κούρεμα των ομολόγων (του χρέους το κατά κοινώς λεγόμενο) και πάλι τα κουκιά δε βγαίνουν...

Έχουμε και λέμε. Αυτή τη στιγμή το χρέος έχει φτάσει το 172.7% του ΑΕΠ! Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά... ό,τι απ' ότι παράγουμε θέλουμε την αξία τους και επιπλέον 72,7% για να αποπληρώνουμε τις οφειλές μας. Είναι δηλαδή σαν ένα νοικοκυριό να παίρνει 1.000 ευρώ τον μήνα και οι δανειακές του υποχρεώσεις να είναι 1.727 ευρώ τον μήνα! Τουτέστιν... χρεωκοπία.

Και με κούρεμα, πάνω από 100% το χρέος

Προσέξτε, τώρα. Στόχος των εκπροσώπων της Τρόικας είναι το χρέος να φτάσει το 60% του ΑΕΠ. Όνειρα θερινής νυκτός. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ, όσες θυσίες και αν κάνουμε, όσα κουρέματα του χρέους κι αν γίνουν, όσα λογιστικά τεχνάσματα κι αν εφευρεθούν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα ανέβει στα 371,9 δισ. ευρώ το 2012. Από αυτά, αν δεν λάβουμε υπόψη τα 110 δισ. ευρώ που είναι το δάνειο της Τρόικα και δεν «κουρεύεται», τότε μένουν 260 δισ. ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι όλο αυτό το ποσό των 260 δισ. είναι ομόλογα που είναι δυνατόν να κουρευτούν, και εφαρμοστεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου για κούρεμα ομολόγων κατά 21%, τότε το χρέος θα μειωθεί μόνο κατα 26 δισ. περίπου. Δηλαδή θα βρεθούμε να χρωστάμε πάλι 345 δισ. ευρώ!

Με απλά λόγια, ορισμένοι οιοκονομικοί αναλυτές, μας... πιπιλίζουν τα αυτιά εδώ και μέρες για τις "ευεργετικές ιδιότητες" που θα έχει το κούρεμα των ομολόγων, χωρίς ωστόσο κανείς να σας πει αυτή την απλή αλήθεια. Σας λένε τη μισή... κι έχει και συνέχεια!

 Χρεωμένοι μια ζωή

Πάμε, λοιπόν, στο σενάριο που ολοένα και μας πλασάρουν μέσα από "έγκυρες" εφημερίδες του εξωτερικού (που ορισμένες φορές δεν έχουν καν επαφή με την πραγματικότητα - βλέπε financial times) αλλά και ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές στη χώρα μας , που.... κόπτονται για το καλό μας.

Έστω, λοιπόν, ότι προχωράμε σε ένα «γενναίο» κούρεμα ομολόγων κατά 50%, όπως προτείνουν διάφοροι αναλυτές και φέρεται να εξετάζουν και οι ευρωπαίοι ηγέτες. Ως εκθαύματος τότε το χρέος θα πέσει στα 130 δισ. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά...

Προσθέστε και τα «ακατέβατα» 110 δισ. ευρώ της Τρόικα και φτάνετε στα 240 δισ. ευρώ χρέος ενώ το ΑΕΠ του 2011 ήταν 220 δισ. Δηλαδή ακόμα και με κούρεμα κατά 50%, θα χρωστάμε και πάλι πάνω από το 100% του ΑΕΠ. Με μια απλή διαίρεση, κάθε ένας από τα 10.000.000 Έλληνες θα χρωστάει 24.000 ευρώ.

Πώς εκτροχιαστήκαμε

Η χρονιά - ορόσημο είναι το 2008. Από τότε και μετά, και κάθε χρόνο, το χρέος αυξάνεται κατά 30 δισ. ευρώ! 30 δισ. για κάθε χρόνο!!!

Το 2008, το χρέος αντιστοιχούσε στο 110,7% του ΑΕΠ (εκεί που ευελπιστούμε να φτάσουμε μετά από 3 χρόνια, από σήμερα, με την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου).

Τα 262,3 δισ. ευρώ (ή 110,7% του ΑΕΠ) που ήταν το χρέος το 2008... ξέφυγαν κατά 36,4 δισ. το 2009 όπου έφτασε στα 298,7 δισ. (ή 127,1% του ΑΕΠ!). Το 2010, που είναι στην ουσία και ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το χρέος της χώρας ανέβηκε κατά 29,8 δισ. ευρώ φτάνοντας στα 328,5 δισ. ευρώ (ή 142,8% του ΑΕΠ).

Φέτος, αν «βγουν» τα νούμερα του προϋπολογισμού του 2011, το χρέος θα αυξηθεί μόλις κατά... 27,5 δισ. ευρώ περίπου, αφού θα ανέβει στα 356,5 δισ. ευρώ ή 161,8% του ΑΕΠ. Και η ανηφόρα έχει και συνέχεια...

Στο ίδιο το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών για το 2012, η πρόβλεψη είναι ότι το χρέος θα ανέβει, αν και λιγότερο βέβαια, κατά 15,5 δισ. ευρώ περίπου φτάνοντας στα 371,9 δισ. ευρώ ή το 172,7% του ΑΕΠ.


Επιπλέον, κάθε χρόνο από το 2008 και μετά,  πληρώνουμε όλο και περισσότερους τόκους για αποπληρωμή δανείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 πληρώσαμε 11,2 δισ. για τόκους δανείων ενώ το 2012 προβλέπεται να πληρώσουμε 17 δισ. ευρώ...

Η σωτηρία

Ακόμη κι αν προχωρήσουμε σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, δεν πρόκειται να πετύχουμε το παραμικρό. Για την ακρίβεια, απλά θα βουλώσουμε το χρέος μιας χρονιάς!!! Δηλαδή, το χρέος που παράγουμε συν τους τόκους που οφείλουμε! Θα δώσουμε, δηλαδή, φιλέτα του ελληνικού δημοσίου σε ιδιώτες, χωρίς να αποπληρώνουμε επί της ουσίας το χρέος, που είναι και το ζητούμενο.

Το ερώτημα, στο οποίο θα πρέπει πιεστικά να απαντήσει και να βρει λύσει εξυπακούεται η κυβέρνηση, είναι το πώς θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ από τα 220 εκατ. ευρώ, σταδιακά στα 250 εκατ. μέχρι να φτάσουμε τα 360 εκατ. που όχι μόνο το χρέος θα είναι βιώσιμο, αλλά θα υπάρχει και προοπτική "ανάσας" της χώρας για το μέλλον, ακόμη και με την κατάρτιση πλεονασματικού προϋπολογισμού!

Δύο είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει να στραφεί το σχέδιο των κυβερνώντων. Η περικοπή θέσεων εργασίας στο δημόσιο, αφού προηγουμένως, όμως, έχουν ήδη έρθει επενδυτές κι έχουν φτιάξει βιομηχανίες στη χώρα. Το ζητούμενο δεν είναι απλά η απαλλαγή από δημόσιους υπαλλήλους αλλά η απορόφηση όλου του εργατικού δυναμικού σε θέσεις εργασίας.

Θα μας πείτε, δεν το βλέπει αυτό η Τρόικα. Το ξέρει, και με το παραπάνω, όμως αυτό που ΔΕΝ γνωρίζετε είναι ότι η Τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ, εκλέγεται από κάποιες χώρες, οι οποίες μας έχουν δανείσει κι έχουν δικά μας ομόλογα, και θέλουν τα λεφτά τους πίσω. Λειτουργούν, λοιπόν, σαν τραπεζίτες. Ή σαν τοκογλύφοι, αν θέλετε, οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα μπορούν από το θύμα τους, που βρίσκετια στο χείλος της καταστροφής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ηθική … πάει βόλτα στον Δήμο Ορεστιάδας! Ο Δήμαρχος δίνει δουλειές στη γυναίκα και τον κουμπάρο του

Μια ωραία οικογενειακή ατμόσφαιρα στον Δήμο Ορεστιάδας, καθώς ο Δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης, κάνει απευθείας αναθέσεις στην γυναίκα και τον κουμπάρο του!!!

Το ζήτημα έφερε στην επικαιρότητα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Μαυρίδης, όταν και ζήτησε διευκρίνηση για την απόφαση της ΔΗΚΕΠΑΟ να αναθέσει υπόθεσή της σε δικηγόρο με αμοιβή 15.000€.
 
Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, υπ’ αριθμ. 45/22-07-2011 (ΑΔΑ: 4Α8ΩΟΕ9Υ-Ψ14) και αφορά την «Έγκριση διάθεση πίστωσης και ανάθεση δαπάνης για τον Δικηγόρο σχετικά με τον Άρδα 2011» στην οποία εγκρίνεται δαπάνη ύψους 15.000 ευρώ, για τη σύνταξη και τον έλεγχο των συμφωνητικών μεταξύ ΔΗΚΕΠΑΟ και καλλιτεχνών / επαγγελματιών.
 
Σε μια απλή αναζήτηση στο Google, διαπιστώνει κανείς ότι ο Γιώργος Αντωνιάδης (περί αυτού ο λόγος) είναι δικηγόρος Ορεστιάδας και έχει κοινό γραφείο με τη σύζυγο του Δημάρχου Δήμητρα Τσακιρίδου - Μουζά εδώ και χρόνια στην οδό Αθ. Πανταζίδου 43 στην Ορεστιάδα!!! Δείτε το στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας.
 
Ρωτώντας τον δικηγορικό κόσμο της Ορεστιάδας, μάθαμε ότι ο Γιώργος Αντωνιάδης είναι και κουμπάρος τους!!! Έχουν μάλιστα και κοινή σφραγίδα που γράφει ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ – ΜΟΥΖΑ, όπου μ’ αυτή σφραγίζουν όλα τα δικόγραφα που βγαίνουν από το γραφείο τους.
 
Το δίδυμο Αντωνιάδη – Μουζά, δουλεύει μαζί εδώ και χρόνια και αυτό είναι γνωστό όχι μόνο στους δικηγόρους αλλά και σε όλη την Ορεστιάδα. Μάλιστα, λέγεται ότι στην ουσία ο Αντωνιάδης και η Τσακιρίδου είναι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου εν κρυπτώ!!!
Η ηθική … πάει βόλτα στον Δήμο Ορεστιάδας!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγνατία: Στα δύο ευρώ το αντίτιμο σε τέσσερις σταθμούς διοδίων

Στα δύο ευρώ ορίστηκε το αντίτιμο των διοδίων σε τέσσερις σταθμούς στην Εγνατία Οδό, στους νομούς Ροδόπης, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία 13 σταθμών έως τον Απρίλιο του 2010. Η κατασκευή και η λειτουργία σταθμών των διοδίων είναι μία από τις δύο προϋποθέσεις ώστε ο άξονας να μπορέσει να παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι γράφει για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου - H Aγγελική Νικολούλη για τις εξελίξεις

Εννέα μέρες μετά την μακάβρια ανακάλυψη, τα εγκληματολογικά εργαστήρια διέλυσαν και την ελάχιστη αμφιβολία που υπήρχε. Με τη μέθοδο του DNA αποδείχτηκε πως το πτώμα του άγνωστου μέχρι χθες άντρα, ανήκει στον άτυχο νέο που αναζητούσε το »Τούνελ». Ένας κυνηγός τον βρήκε φαγωμένο από τα σκυλιά και τα άγρια ζώα της περιοχής που τον είχαν ξεθάψει. Τον σκότωσαν και τον έθαψαν στο κτήμα του πατριού του στη θέση Πασά Γεφύρι, στα σύνορα του νομού Γρεβενών Κοζάνης. Η Ασφάλεια της περιοχής ξεκίνησε ήδη τη βαθιά της έρευνα, για να εντοπίσει τον ή τους δράστες της άγριας αυτής δολοφονίας.
Ο Κωστής χάθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς και φυσούσε. Τη νύχτα αυτή επέλεξαν να εξαφανίσουν το άτυχο παιδί. Ο μικρότερος αδελφός του μετέφερε στην κάμερα του »Τούνελ» την εξής εικόνα: Ένα άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω απ’ το σπίτι της οικογένειας τους. Ο Κωστής μιλούσε και γελούσε με τον άγνωστο οδηγό, πήρε απ’ το σπίτι μια ομπρέλα και βγήκε για λίγο με σκοπό να επιστρέψει. Στο σπίτι βρισκόταν και η μητέρα των δύο παιδιών, που περιέγραφε απ’ την αρχή την ίδια εικόνα. Επέμενε μάλιστα πως ο Κωστής πριν φύγει, τους είπε ότι θα πήγαινε πάλι στο απέναντι σπίτι που έμενε ο φίλος του ο Σπύρος, κάτι που δεν δέχεται ο φίλος και γείτονας που μίλησε στο »Τούνελ» για τη μοιραία νύχτα. Όπως προέκυψε από την έρευνα μας, ο Κωστής δεν προγραμμάτιζε έξοδο και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάει σπίτι του και να ξεκουραστεί. Γείτονες που μίλησαν στην εκπομπή, τον είδαν να φεύγει απ’ το σπίτι του φίλου του γύρω στις 11:30 τη νύχτα και να μπαίνει στο δικό του. Κανείς όμως δεν τον είδε να βγαίνει… Κανένας δεν είδε και δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, τη μοιραία εκείνη νύχτα, όπως το περιγράφει η οικογένεια…

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ II ;

Την ώρα που η Μονάδα Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ στο Αλιβέρι είναι έτοιμη άλλα μένει  εκτός λειτουργίας, γιατί ο Αγωγός που θα μεταφέρει το αέριο είναι άγνωστο πότε θα φτάσει για να την τροφοδοτήσει, την ώρα που η κατασκευή της Μονάδας Φυσικού Αερίου στη Μεγαλόπολη προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, αλλά και πάλι δεν θα λειτουργεί ούτε κι αυτή, αφού δεν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής του Αγωγού Φυσικού αερίου ή τα έργα κατασκευής των κέντρων υπερύψηλης τάσης ( Κ.Υ.Τ.) Πάτρας και Μεγαλόπολης, την ώρα που οι επενδύσεις αυτές, ενώ πληρώθηκαν από τον Ελληνικό Λαό και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ  θα μένουν ανενεργές, χωρίς μάλιστα να ιδρώνει το αυτί κανενός, την ώρα που η ΔΕΗ απεγνωσμένα αναζητά χρηματοδότηση για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα με την κατασκευή των Μονάδων «Πτολεμαΐδα 5» και «Μελίτη 2», την ώρα αυτή λοιπόν, ο Υπουργός ΠΕΚΑ εγκαινίασε την Μονάδα Παραγωγής Η/Ε ισχύος 420 MW, με καύσιμο το Φυσικό Αέριο του ομίλου ELPEDISON, εξαίροντας μάλιστα τη συμβολή και την προσφορά του, δηλώνοντας ότι «σε μια περίοδο που η χώρα παλεύει να σταθεί στα πόδια της, η επένδυση αυτή συμβάλει σημαντικά και δίνει νέα ώθηση στην αγορά ενέργειας».

 Το ερώτημα όμως που προκύπτει αβίαστα κ. Παπακωνσταντίνου, είναι τι είδους επένδυση είναι αυτή και πώς θα συμβάλει στην πώληση  των μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, που προωθεί αυτή την περίοδο το υπουργείο, με το πρόσχημα της πρόσβασης των ιδιωτιών στους λιγνίτες. Μήπως θα συμβάλει στην αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και θα δώσει νέα ώθηση στην κερδοφορία τους; Μήπως γι’ αυτό το λόγο έγιναν σε αυτήν την περίοδο τα εγκαίνια της συγκεκριμένης μονάδας, ενώ είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε εμπορική λειτουργία για χρονικό διάστημα περισσότερο των 5 μηνών; 
Αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου εγκαινίασε την ιδιωτική μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Βοιωτία, μήπως θα πρέπει τώρα να δοθεί και μια λύση, ώστε να λειτουργήσουν στην ώρα τους οι μονάδες  φυσικού αερίου της ΔΕΗ (σε Αλιβέρι και Μεγαλόπολη), αλλά και να κατασκευαστούν οι μονάδες στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελούν ακριβώς το σημαντικότερο κομμάτι στο επενδυτικό πρόγραμμα της επιχείρησης και μπορούν να εγγυηθούν και να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική τόσο στην επιχείρηση όσο και στην περιοχή;
Τέλος, εάν Κυβέρνηση και οι ιδιώτες ενδιαφέρονται για πραγματικές επενδύσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, ας τους παραχωρηθούν τα λιγνιτικά κοιτάσματα στα οποία η ΔΕΗ δεν έχει δικαιώματα εκμετάλλευσης και ας εγκαταστήσουν εκεί τις μονάδες τους και όχι να επιλέγεται η λύση του ξεπουλήματος των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, που ήδη έχουν κάνει την απόσβεσή τους και είναι κερδοφόρες για την επιχείρηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η
Βασ. Κων/νου 4 (1ος Όροφος) – Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα
Τηλέφωνα, tel : 24630 – 21211 – 21212 –54251  Φαξ fax.. 2463021213
Κοζάνη:2461029802, Φλώρινα:2385045648
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πρωθυπουργός-Κασσάνδρα προανήγγειλε το μεγάλο μπαμ!

Στη συνάντησή του  με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από  την Κεντρική Μακεδονία ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τους αναπτερώσει το ηθικό. Τους έδωσε συγχαρητήρια για την τόλμη που δείχνουν ψηφίζοντας δύσκολα νομοσχέδια και υποσχέθηκε ότι δε θα επιτρέψει η Ελλάδα να αποκτήσει μισθούς Κίνας και Ινδίας.
Μια θέση που από τους βουλευτές εκλήφθηκε ως… υποχώρηση, αφού η προεκλογική δέσμευση, όπως υπενθύμισε εις εκ των συμμετεχόντων ήταν να γίνουμε… η Δανία του Νότου!  Το κλίμα ήταν βαρύ.

Οι βουλευτές επισήμαναν πως δεν αντέχουν για πολύ ακόμη ενώ οι αντοχές του κόσμου έχουν ήδη εξαντληθεί. Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου είπε:

• «Όλα θα πάνε καλά, εκτός κι αν γίνει κάποιο μπαμ» χωρίς να το προσδιορίσει. Δεν μίλησε για εκλογές και συγκυβέρνηση.
• «Όσον αφορά τις εργασιακές συμβάσεις δε θα γίνουμε Ινδία» τόνισε, καθώς την ώρα της συνάντησης έλαβε ένα σημείωμα με τις απαιτήσεις της τρόικας από τον υπουργό Εργασίας.
• «Δεν είμαστε ούτε νεοφιλελεύθεροι, ούτε κρατιστές, είμαστε με τον πολίτη με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου» σημείωσε για την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ.
• «Κλείνουμε τις αλλαγές, να ηρεμήσει ο κόσμος και να γίνουν οι επενδύσεις».
• Για τον Κώστα Σημίτη απάντησε ότι «έχει αυτονομία ως πρώην πρωθυπουργός».

Τέλος, δέχθηκε σκληρή κριτική για τον Ηλία Μόσιαλο και τα όσα είπε για τα προνόμια των βουλευτών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ραδιοτηλεσκόπιο γίγαντας


Το πιο περίπλοκο ραδιοτηλεσκόπιο που έχει κατασκευαστεί ως σήμερα η συστοιχία ALMA στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, άρχισε να λειτουργεί. Το Αtacama Large Millimeter/submillimeter Array, μια ημιτελής συστοιχία δεκάδων ραδιοτηλεσκοπίων, βλέπει το Σύμπαν σε μια περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που βρίσκεται ανάμεσα στα μικροκύματα και την υπέρυθρη ακτινοβολία.
Διαβάστε περισσότερα » »

VIDEO - SKY NEWS: Εμφύτευμα (τσιπάκι RFID) στο χέρι αρρώστησε! Κόλλησε ιό (virus) των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Εντυπωσιακό ρεπορτάζ. Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κος Gasson από το Πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας εμφύτευσε ένα RFID τσιπάκι (πλινθίο) στο χέρι του. Στη συνέχεια το μόλυνε με ηλεκτρονικό ιό. Κατόπιν κάθε φορά που το "χρησιμοποιούσε" για να κάνει κάποια εξ αποστάσεως εργασία με μια κίνηση του χεριού του (πχ άνοιγμα ηλεκτρονικής πόρτας ασφαλείας, άνοιγμα κινητού τηλεφώνου κλπ), το τσιπάκι μετέφερε τον ηλεκτρονικό ιό που είχε μέσα του, στα συστήματα με τα οποία επικοινωνούσε.

Φανταστείτε σε τι κινδύνους εκτίθεται ο άνθρωπος με όλα αυτά τα RFID τσιπάκια (πλινθία) είτε είναι εμφυτεύσιμα στο σώμα του, είτε είναι ενσωματωμένα στην Κάρτα του Πολίτη.

ΔΕΙΤΕ το video σε μετάφρασή:





 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Οι Μάγια είχαν επαφές τρίτου τύπου με εξωγήινους"!

Ο υπουργός Τουρισμού (!!!) της πολιτείας Καμπέτσε, του Μεξικού, Λουίς Αουγκούστο Γκαρσία Ροσάντο, δήλωσε ότι σύμφωνα με νέα στοιχεία οι Μάγια είχαν στενές επαφές τρίτου τύπου με εξωγήινους.
  Διαβάστε αναλυτικά τις κατηγορίες "επαφών με εξωγήινους" στο Λεξικό Όρων του pyles.tv.

  Σύμφωνα με τον υπουργό τα νέα στοιχεία για τους Μάγια και τις παρέες τους προέκυψαν όταν μεταφράστηκαν ορισμένοι κώδικες, τους οποίους η κυβέρνηση κρατούσε μυστικούς σε υπόγειες αποθήκες εδώ και καιρό.

Η αποκάλυψη βέβαια έγινε με την ευκαιρία του ντοκιμαντέρ «Revelations of the Mayans 2012 and Beyond», τα γυρίσματα του οποίου αρχίζουν τον Νοέμβριο με στόχο να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι το τέλος του 2012. Έτος που για πολλούς σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου, αφού το ημερολόγιο των Μάγια υποτίθεται ότι  τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012.

  Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι ο γιος του γνωστού ηθοποιού Ραούλ Τζούλια, που πέθανε το 1994 σε ηλικία μόλις 54 ετών, Ραούλ Τζούλια Λεβί. Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα TheWrap,  «το Μεξικό θα αποκαλύψει κώδικες και σημαντικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι Μάγια είχαν επαφή με εξωγήινους. Οι πληροφορίες αυτές θα υποστηριχτούν και από αρχαιολόγους».

  «Η κυβέρνηση του Μεξικού δεν επινοεί τίποτα από αυτά που λέει. Οτιδήποτε αναφέρεται στο φιλμ θα το στηρίξουμε», τονίζει ο Τζούλια-Λεβί και διευκρινίζει ότι περιμένει από τον κόσμο να πάρει το ντοκιμαντέρ στα σοβαρά γιατί, όπως υποστηρίζει, τα μηνύματα που σχεδιάζει να μεταδώσει είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των ανθρώπων.

  Το Μεξικό έδωσε άδεια στον Τζούλια-Λεβί να κινηματογραφήσει σε μέρη που δεν έχει αντικρίσει ποτέ κανείς, όπως τα κλειστά σε όλους "δωμάτια" της πυραμίδας στο Καλακμούλ.

  Σύμφωνα με το Ρόιτερ και η Γουατέμαλα δήλωσε έτοιμη να να αποκαλύψει καλά κρυμμένα αρχαιολογικά μυστικά στον παραγωγό, "για το καλό της ανθρωπότητας" όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού της Γουατεμάλας, Γκιγιέρμο Νοβιέγι Κεσάδα.

  Ο Τζούλια-Λεβί  ισχυρίζεται μάλιστα ότι η εντολή για τη συνεργασία της Γουατεμάλας ήρθε κατευθείαν από τον πρόεδρο της Αλβάρο Κολόμ, ενώ την ύπαρξη των απόρρητων κωδίκων του Μεξικού πληροφορήθηκε από τον πρώην πρόεδρο και οικογενειακό του φίλο, Βισέντε Φοξ και του πήρε τέσσερα χρόνια για να πάρει την τελική συγκατάθεση από τον σημερινό πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν.


 
Διαβάστε περισσότερα » »