Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Μέλισσες, τα πιο πολύτιμα πλάσματα του πλανήτη μας

«Αν οι μέλισσες εξαφανιζόντουσαν, η ανθρωπότητα δεν θα είχε περισσότερα από 4 χρόνια ζωής» – A.Einstein
Το παλαιότερο απολίθωμα που έχει βρεθεί είναι 100 εκατομμυρίων ετών και η μέλισσα της εποχής εκείνης είχε τα ίδια μορφολογικά χαρακτηριστικά με τη σημερινή αλλά με μέγεθος πολύ μικρότερο (ίσο με ενός κουνουπιού).
Η κοινωνία της μέλισσας χαρακτηρίζεται ως υπεροργανισμός. Έχει μία και μοναδική βασίλισσα σε συνολικά 60.000 κατοίκους της κυψέλης. Είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες, ζει περίπου 5 χρόνια (ενώ οι υπόλοιπες ζουν το πολύ 3 μήνες) και γεννά καθημερινά περίπου 1.500 αυγά. Ο κηφήνας έχει ως βασική αποστολή τη γονιμοποίηση της βασίλισσας. Οι κηφήνες είναι λίγοι σε αριθμό.
Αποτέλεσμα της γονιμοποίησης της βασίλισσας είναι οι «εργάτριες» μέλισσες οι οποίες αποτελούν το 95% του μελισσιού. Ταξιδεύουν καθημερινά 10-12 φορές έξω από την κυψέλη προκειμένου να συλλέξουν νέκταρ και γύρη. Σε κάθε τους έξοδο επισκέπτονται περίπου 300 άνθη και φέρνουν στην κυψέλη περίπου 0,03 γραμμάρια νέκταρ, το οποίο παραδίδουν σε άλλες εργάτριες μέλισσες οι οποίες με τη σειρά τους το αφυγράνουν και το αποθηκεύουν στα κελιά της κηρήθρας. Διατηρούν την κυψέλη καθαρή, αποστειρωμένη (χάρη στην πρόπολη, την οποία συνθέτουν οι ίδιες), ρυθμίζουν τη θερμοκρασία και την υγρασία ούτως ώστε να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για να μεγαλώσουν τα μωρά τους και να αποθηκεύσουν τα τρόφιμά τους.
Το εξάγωνο σχήμα της κηρήθρας εξυπηρετεί αφ’ ενός μεν τη μικρότερη κατανάλωση υλικού αφετέρου δε δίνει τη μέγιστη χωρητικότητα και σταθερότητα στο οικοδόμημα.

Μελισσοθεραπεία

Μελισσοθεραπεία σημαίνει θεραπεία αλλά και πρόληψη ασθενειών με τη χρήση προϊόντων της μέλισσας. Η πρώτη γραπτή μαρτυρία για τη χρήση των προϊόντων της μέλισσας για θεραπευτικούς σκοπούς είναι το 2.100 π. Χ. και αναφέρεται σε μία συνταγή γραμμένη με σφηνοειδή γραφή σε μια πήλινη πινακίδα των Σουμερίων που βρέθηκε στην κοιλάδα του Ευφράτη. Η συνταγή αφορά σε εξωτερική χρήση του μελιού και άλλων συστατικών για την αντιμετώπιση μόλυνσης.
Οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν εκτός του μελιού, του κεριού και της πρόπολης, για θεραπευτικούς σκοπούς και το δηλητήριο της μέλισσας. Τα προϊόντα της μέλισσας προσφέρονται για τη θεραπεία περισσότερων από 500 συμπτωμάτων και ασθενειών.

Η χρήση των προϊόντων της μέλισσας στη λαϊκή ιατρική

Μέλι

Το μέλι, το κερί και η πρόπολη χρησιμοποιούνται σε διάφορες παθήσεις όπως για παράδειγμα πληγές, εγκαύματα, αρθρίτιδες, δερματικές παθήσεις, στοματίτιδες, κρυώματα, βήχα, στοματικές άφθες κ.ά.
Το μέλι αναφέρεται και ως θεραπευτικό μέσο στην οφθαλμολογία, τη δερματολογία, τη στοματολογία, τη γυναικολογία, την ωτορινολαρυγγολογία, την πνευμονολογίας κ.ά. Στις μέρες μας αναπτύσσονται και νέες χρήσεις του μελιού που βασίζονται στις αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.
Το μέλι χρησιμοποιείται για την πρόληψη της γαστρίτιδας και των γαστρικών ελκών κυρίως από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (το μέλι θυμαριού εξοντώνει το σύνολο των αποικιών του).
Δρα έναντι βακτηριδίων όπως ο σταφυλόκοκκος, το κολοβακτηρίδιο, η κλεμπσιέλλα, η ψευδομονάδα καθώς και έναντι του μύκητα candida albicans. Επίσης έχει σημαντική αντιπολλαπλασιαστική δράση έναντι των Β16 καρκινικών κυτταρικών σειρών. Είναι γνωστή η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση – κυρίως του μελιού από έλατο Βυτίνας και Καρπενησίου, του μελιού πεύκου Ευβοίας και του μελιού από πορτοκάλια Λακωνίας.

Πρόπολη

Η πρόπολη, μια ρητινώδης ύλη που παράγουν οι μέλισσες, χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο ως φάρμακο εδώ και πολλές χιλιετίες. Η σύνθεσή της περιλαμβάνει περισσότερο από 500 συστατικά. Διαθέτει υψηλή αντιμικροβιακή δράση. Εμφανίζει επίσης κυτταροτοξικότητα έναντι καρκινικών κυττάρων με ταυτόχρονη αδρανή δράση έναντι των φυσιολογικών.
Είναι γνωστή η χρήση της πρόπολης στην οδοντιατρική, την ωτορινολαρυγγολογία, την οφθαλμολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την πνευμονολογία, τις ασθένειες του πεπτικού συστήματος, τη γυναικολογία, τη δερματολογία κ.ά. Το κερί μελισσών είναι ένα είδος «μίνι» πρόπολης σε ό,τι αφορά τις θεραπευτικές του ιδιότητες με τα ίδια αλλά λιγότερο έντονα αποτελέσματα. Οι ιδιότητες του κεριού μελισσών περιλαμβάνουν: αντισηπτικές, μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις και μαλακτικές ιδιότητες.

Ψωμί μελισσών

Το ψωμί μελισσών είναι ένα είδος προχωνευμένης γύρης που χρησιμοποιείται για τη σίτιση ολόκληρης της αποικίας και κυρίως των προνυμφών, των «παιδιών» δηλαδή των μελισσών. Είναι κατάλληλο για τα άτομα με μία ή περισσότερες παθήσεις, τα οποία δεν μπορούν να αφομοιώσουν τη «σκληρή» γύρη των μελισσών.

Βασιλικός Πολτός

Ο βασιλικός πολτός θεωρείται ως η τροφή που χαρίζει μακροζωία. Είναι άριστο θεραπευτικό μέσο για διάφορες παθήσεις και ένα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Περιέχει τουλάχιστον 20 αμινοξέα (όλα απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού), πλήθος από ανόργανα στοιχεία, σάκχαρα, λιπίδια και πλήθος βιταμινών. Λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό, ανανεώνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, προστατεύει το συκώτι και αναζωογονεί τους γεννητικούς αδένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η βασίλισσα της κυψέλης είναι η μόνη μέλισσα που τρέφεται με βασιλικό πολτό και όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να γεννά πολλά αυγά αλλά και η διάρκεια ζωής της φτάνει τα 5 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα ο βασιλικός πολτός έχει θετικά αποτελέσματα στις παρακάτω παθήσεις:
– δερματικές παθήσεις
– γαστρεντερικές διαταραχές
– σακχαρώδης διαβήτης
– κλιμακτηριακές ανωμαλίες
– σεξουαλικές δυσλειτουργίες
– οφθαλμολογικά προβλήματα
– καρδιαγγειακές παθήσεις
– καθυστέρηση στην ανάπτυξη
– υπερκόπωση
– ουρολοιμώξεις
– δυσκοιλιότητα
– αιμορροιδοπάθειες
– ρευματικά νοσήματα
– νοσήματα Κεντρικού νευρικού συστήματος.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο ρόλο του βασιλικού πολτού στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος (λόγω της γ-γλοβουλίνης που περιέχει) αλλά και για την αντικαρκινική, μυκητοκτόνο και βακτηριοκτόνο δράση του (λόγω της ουσίας 10-υδροξυ-2-δεκανοικό οξύ που επίσης περιέχει).
Η χρήση των προϊόντων της μέλισσας στη σύγχρονη θεραπευτική καθώς και η συνεργαστική δράση αυτών μεταξύ τους αλλά και με άλλα φυσικά προϊόντα ανοίγει το δρόμο για μια άλλη αντιμετώπιση, μια αντιμετώπιση που στοχεύει στον άνθρωπο και όχι στην ασθένεια.
Βασίλειος Ι. Τσούτσος MD, MSc. Δημόσιας υγείας – Ειδικός Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος / Ομοιοπαθητική ιατρική
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό HOLISTIC LIFE

Πηγή: enallaktikidrasi.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς ο βασιλικός πολτός επιβραδύνει την γήρανση δέρματος

Με την αύξηση της ηλικίας, η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος γίνεται λιγότερο αποτελεσματική. Η επιδιόρθωση των ιστών και η αναγέννηση των κυττάρων επιβραδύνεται. Η ποσότητα της φυσικής υγρασίας που υπάρχει στο δέρμα μειώνεται. Επειδή δε και  η παραγωγή κολλαγόνου είναι λιγότερη, το δέρμα γίνεται λεπτότερο και χάνει την ελαστικότητα  του.
Αν μπορέσετε να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου, θα είσαστε σε θέση να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης.Ο βασιλικός πολτός περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως το πυρίτιο που οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Περιέχει επίσης ειδικά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την ανανέωση του δέρματος,( όπως φλαβονοειδή, νουκλεϊκό οξύ, δεκανοϊκό οξύ, ένζυμα και ορμόνες.)
Πολυάριθμες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά,  όπως Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, ακετυλο-χολίνη και  ψευδάργυρος  είναι  άφθονα στο βασιλικό πολτό . Και όλα αυτά τα καλούδια είναι άριστα για την υγεία του δέρματος. Οι μελέτες δείχνουν ότι ΚΑΙ τα οξέα που βρίσκονται στο βασιλικο πολτο συμβάλλουν κι αυτά  στην παραγωγή και εγκατάσταση  κολλαγόνου.

Πηγή: MelissokomiaNet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΝΑΖΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ. του Αντώνη Ι. Γρυπαίου

Η δόση που ενέκρινε εχθές το EUROGROUP είναι αυτή που θα εισπράξουν οι δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Η δόση-δόση , και το χρέος-χρέος. λέει ο Λαός.
Αυτή είναι η απόφαση του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Αναζητούμε λύση του χρέους εντός της αγέλης των λύκων.....
Πίσω από τους δολοφόνους-εγκληματίες πολέμου ΝΑΖΙ Γερμανούς-, κρύβονται οι Σιωνιστές Εβραίοι δανειστές Κοσμοκράτορες.
Μία είναι η λύση, η μονομερής ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, αυτό που μας χρέωσαν πολλαπλασίως οι Εβραίοι Σιωνιστές δανειστές. (Άρθρον 21ον των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών).
Ο «Αριστερός» Μανώλης Γλέζος έκανε λάθος να επιτρέψει στο Πρέσβη των ΝΑΖΙ να καταθέσει στεφάνι στους τάφους των θυμάτων του Διστόμου!!!  
Το αίμα αυτού εφ’ ήμάς, και επι τα τέκνα ημών, είπαν οι Εβραίοι κατά την Σταύρωσην του Χριστού!!!
Ο Μανώλης Γλέζος από Ευρωβουλευτής έγινε Γερμανόφιλος. Ξέχασε την Ιστορία του. Εχει τα ίδια μυαλά με τον Προκόπη!!
Τζάμπα πήγε η θυσία των Πατέρων μας!!!
Ο Τσίπρας φαίνεται να αγνοεί τρία τινά, σαν νεαρός στην ηλικία πολιτικός!!!
Η Ελλάς του ΤΣΙΠΡΑ είναι αποικία της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας μέσω της Γερμανίας της Μέρκελ.
Οι Σιωνιστές δανειστές Κοσμοκράτορες πολιτεύονται, με Σύνταγμά τους & Γεωπολιτική, ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ  ΣΙΩΝ!!!
Σχετικά με τη μείωση του χρέους, να του υπενθυμίσουμε τρία μόνον άρθρα από τα Πρωτόκολλα των σοφών της ΣΙΩΝ.

Άρθρον 2ον
 ---------------------
Οι Άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε ΕΜΕΙΣ, από την τάξην του λαού, ανάλογα με το ΔΟΥΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, δεν θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα για τη διακυβέρνηση της χώρας........ κ.λ.π.
(Βλέπε εβραίους Σημίτη-ΓΑΠ-Σαμαροβενιζέλους-Τσίπρα-κλπ).

Άρθρον 21ον
 --------------------------------
Επωφελήκαμε τη διαφθορά των πολιτικών, για να εισπράξουμε ΠΟΣΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ, ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ, και ακόμη μεγαλύτερα, δανείζοντας, τις Κυβερνήσεις των Χριστιανών χρήμα, που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος.

Άρθρον 22ον
 ------------------------
Έχουμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη δύναμη της σημερινής εποχής, ΤΟ  ΧΡΥΣΟ!!!!!.................
Έτσι εξηγείται η σκληρή στάση των Σιωνιστών υπηρετών των δανειστών στα διάφορα EUROGROUPS, και στα άλλα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Η  Ε.Ε. είναι υπηρέτης των δανειστών Κοσμοκρατόρων!!!
Τα στελέχη της Ε.Ε. είναι «Αλληλέγγυοι» των δανειστών, και των «αγορών».
Η Βουλή των Ελλήνων έγινε πλυντήριο των δανειστών, λόγω επιπολαίων, και δοσιλόγων βουλευτών συνεργατών των δανειστών.
Ο Ελληνικός εναέριος χώρος, και συνεπώς ο θαλάσσιος παρεχωρήθη στους Γερμανούς Ναζί, ως εκπροσώπους των δανειστών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον υποθαλάσσιο Ελληνικό ορυκτό πλούτο.
Για να πάρει τη δόση ο Τσίπρας, να την δώσει στους δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Τα capital controls, και η κατάργηση των μετρητών, σημαίνει, «Βαδίζοντας προς τον Σιωνιστικό Ολοκληρωτισμό».
Ο Τσίπρας απειλεί ότι εάν δεν δοθεί λύση για το ΧΡΕΟΣ στο EUROGROUP, τότε θα πάμε στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.
Το EUROGROUP είναι μια ΑΠΑΤΗ των Σιωνιστών δανειστών.
Ανακαλύψανε ορισμένες οικονομικές απάτες, όπως οι ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΑΡΩΣΗ (QE) για να ξεγελάνε τα πτωχά Κράτη. (Δανειζόμενους).
Η σύνοδος κορυφής αποτελείται από Πρωθυπουργούς & Καγκελάριους, & Προέδρους των κρατών-μελών της Ε.Ε.
Όλοι αυτοί είναι δούλοι των Σιωνιστών δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!! (Βλέπε 2ον Πρωτόκολλον & 21ον Πρωτόκολλον).
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ αφελώς και επιπολαίως παραπλανά τον Ελληνικό Λαό, και τους Συριζαίους επιτελείς του, και των ΑΝ.ΕΛ. ενώ γνωρίζει τις διαθέσεις των δανειστών για το ΧΡΕΟΣ!!!
Μείωση του παράνομου χρέους δεν μπορεί να υπάρξει, οι Κοσμοκράτορες δανειστές σέβονται τα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ!!!
Ο Γάλλος LE MER υπήρξε σαφής, η μείωση του χρέους θα υπάρξει, εάν υπάρξει ανάπτυξης, εις το βάθος του χρόνου.
Οι Μοσχοβισί, Γιούνκερ, Τούσκ, Ντάϊσελμπλουμ, Ρένγκλινγ, κ.λ.π. μας δουλεύουν, εκτελώντας εντολές των δανειστών.
Ο THOMAS BIZER είναι ΕΒΡΑΙΟΣ!!!!
Οι Γερμανοί Σόϊμπλε & Μέρκελ, σαν εκτελεστές εντολών των δανειστών, λένε ΟΧΙ στη μείωση του παράνομου ΧΡΕΟΥΣ.
Το λέμε παράνομο χρέος, διότι οι Σιωνιστές δανειστές το πολλαπλασίασαν μέσω οικονομικών στατιστικών παιγνίων!!
(βλέπε 21ον Πρωτόκολλον).
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ  εξελίσσεται σε νέος ΜΕΝΕΜ της Αργεντινής, λόγω ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ στους Εβραίους δανειστές!!!

                          ΑΝΤΩΝΗΣ  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
        Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτική
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» του Μιχάλη Ραμπίδη


«ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»
Η παρουσία του ΥΠ.ΕΞ. κ Νίκου Κοτζιά στα εγκαίνια του παραρτήματος της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας δεν ήταν καθόλου τυχαία. Λίγοι γνώριζαν μέχρι την ημέρα των εγκαινίων (10-6-17), για την εγκατάσταση της Σχολής στην πόλη μας, τις μεγάλες αντιδράσεις από συγκεκριμένα συμφέροντα της «Κηφισιάς» του «Κολωνακίου»  και της «παλιάς Ελλάδας». Ο Νίκος Κοτζιάς γέννημα-θρέμμα Αθηναίος, συνέβαλε καθοριστικά, δίνοντας την πρέπουσα σημασία στη γεωπολιτική θέση της Δυτικής Μακεδονίας.
Επεδίωξα να συναντήσω τον Υπουργό αμέσως μετά το διαδικαστικό των εγκαινίων. Αφού ολοκλήρωσε τη φιλική του συζήτηση με τον παλιό του σύντροφο συντοπίτη μας οδοντογιατρό Κώστα Διαμαντίδη και παρουσία του, καλωσόρισα τον κ Κοτζιά.  Βρίσκομαι στον απέναντι «λόφο» από το φίλο σας του είπα και  πριν ακόμα γίνεται Υπουργός, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον γραπτό και προφορικό σας λόγο. Μέσα και από τον οποίο συμπέρανα ότι «στον πατριωτισμό δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές». Αντί άλλης επιβεβαίωσης και αυθόρμητα ο κ Κοτζιάς με αγκάλιασε και με ασπάστηκε. Παρακολούθησα τις προ καιρού τηλεοπτικές σας εμφανίσεις Υπουργέ, στις αξιόλογες εκπομπές της ΕΡΤ 3 με τον εξαίρετο δημοσιογράφο κ Σαββίδη. Είχα ελάχιστες μου αποκρίθηκε και χαμογέλασε με νοσταλγία. Με ρώτησε ο κ Κοτζιάς εσύ ποιος είσαι; Του συστήθηκα και προσέθεσα ότι πιστεύω πως Υπουργοί Εξωτερικών σαν τον κ Μολυβιάτη και τον κ Κοτζιά πρέπει να έχουν την μόνιμοι ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής. Πρέπει όμως να εκφράζουν την πολιτική της κυβέρνησης μου είπε. Η ανταπάντησή μου και ο επίλογος της μικρής μας κουβέντας ήταν ότι η εθνική πολιτική πρέπει να είναι κοινής γραμμής απ’ όλες τις κυβερνήσεις. Με αποχαιρέτισε με το κάλεσμα: Θα τα πούμε το βράδυ στην Κοζάνη.
Στην φιλόξενη αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης η κίνηση ιδεών & δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» (συνεργάζεται με ΣΥΡΙΖΑ) της οποίας ο Νίκος Κοτζιάς είναι πρόεδρος, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Υπουργού. Ο πανεπιστημιακός καθηγητής περιέγραψε με τον πλέον κατανοητό τρόπο την κατάσταση στη διεθνή σκακιέρα, με ιδιαίτερη έμφαση στους στόχους και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ & Κίνας και την κατιούσα πορεία της ΕΕ. Τη θέση της Ελλάδας με στόχο την ενίσχυσή της διεθνώς, σ’ έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς σε συνθήκες αστάθειας. Αναφέρθηκε επίσης στις τρέχουσες πολεμικές συρράξεις και στις εξελίξεις στις γειτονικές μας χώρες:
ΤΟΥΡΚΙΑ: Είναι μια «νευρική» και «αναθεωρητική» δύναμη, καταλογίζοντας «υπεροψία» και «αλαζονεία» στην ηγεσία της.
ΑΛΒΑΝΙΑ: Έχει μια ξεχωριστή ιδιομορφία, από τη μια λατρεύει την Ελλάδα και από την άλλη την αντιμετωπίζει με καχυποψία.
Απέναντι στον ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ και το ΙΣΡΑΗΛ δεν παίζουμε παιχνίδια, τους λέμε καθαρά ότι είμαστε φίλοι και με τους δύο.
FYROM: Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να συναινέσουμε στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ από το να εγκαταλείψουν τον αλυτρωτισμό και να συμφωνήσουμε στο όνομα.
ΚΥΠΡΟΣ: Είναι όνειρο ζωής για μια δίκαια και λειτουργική λύση. Να μην υπάρχουν στρατεύματα κατοχής και να μην δικαιούται κανείς ως εγγυητής να παρεμβαίνει.
Φυσικά ελάχιστοι γνωρίζουν μια και δεν μας αποκάλυψε ο κ Κοτζιάς την κόντρα του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής  Δημοκρατίας κ Αναστασιάδη, τις «ταλαντεύσεις» (λόγω πιέσεων) του κ Τσίπρα και την παρ’ ολίγον αποπομπή του κ Κοτζιά από το ΥΠ.ΕΞ. Θλιβεροί συντελεστές οι ίδιοι κύκλοι που το 2004 υποστήριξαν φανατικά το σχέδιο Ανάν, στο οποίο αντιστάθηκε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος, με την αταλάντευτη στήριξη του Πέτρου Μολυβιάτη και του Κώστα Καραμανλή. Πολιτικές και μιντιακές δυνάμεις σε Κύπρο και Ελλάδα «πυροβόλησαν»  καταιγιστικά τον Έλληνα ΥΠ.ΕΞ. Νίκο Κοτζιά. Αυτοί που το 2004 έτυχαν πλουσιοπάροχης χρηματοδότησης, όπως απεκάλυψαν εκ των υστέρων επίσημα αμερικάνικα έγγραφα. Ένα καλοστημένο σχέδιο του διεθνή παράγοντα, στο οποίο συμφώνησε ο κ Αναστασιάδης, όπου θα αναγκαζόταν η Αθήνα να δεχθεί μια φόρμουλα εγγύησης και κατοχής που διακαώς επιθυμούσε η Τουρκία. Ο «φιλέλληνας» πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ Μπάιντεν συνέστησε στον κ Τσίπρα να βάλει νερό στο κρασί του και να περιθωριοποιήσει τον κ Κοτζιά, για να λυθεί το κυπριακό. Το ίδιο και η Υφ. Εξ. των ΗΠΑ κ Νούλαντ (μεγάλη «φίλη» μας επίσης) που διεκδικούσε επιπλέον για τις ΗΠΑ κυρίαρχη βάση στη Βόρεια Κύπρο. Σύμφωνα πάντα με πηγές του έγκριτου  δημοσιογράφου Σταύρου Λιγερού εκτός του προέδρου της Κύπρου κ Αναστασιάδη και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να προκαλέσουν ρήγμα στις σχέσεις Τσίπρα-Κοτζιά, προτείνοντάς του, ο πρωθυπουργός να χαράζει την εξωτερική πολιτική.
Ο κ Κοτζιάς το ξεκαθάρισε από καιρό στον κ Αναστασιάδη, ότι η διαπραγμάτευση της λύσης του κυπριακού είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της Λευκωσίας, το ζήτημα όμως των εγγυήσεων είναι επίσης καθαρά (των τριών εγγυητριών δυνάμεων) θέμα Αθήνας. Οι εγγυήσεις εφαρμοζόταν στην αποικιοκρατία, με μοναδική εξαίρεση την Κύπρο στην συμφωνία Ζυρίχης το 1960. Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνήσει στη συνέχεια ενός καθεστώτος, που προκάλεσε πληγές στον Κυπριακό Ελληνισμό.
Ευτυχώς για τον ελληνισμό ο πατριωτισμός ΖΕΙ!
Η Πτολεμαΐδα και η περιοχή μας γενικά μπορεί να αξιοποιήσει την γεωπολιτική μας θέση ως συγκριτικό  πλεονέκτημα, αυτό είναι το δίδαγμα κι ας το κατανοήσουμε πρώτα όλοι εμείς και επιτέλους και η «παλιά Ελλάδα». Αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφερειακή και στη Δημοτική αρχή και σ’ όλους όσους συνετέλεσαν και βοήθησαν να έρθει η Σχολή Πυροσβεστικής στην πόλη μας. Περιμένουμε ως άμεσο επόμενο βήμα την λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας που θα συμπληρώσει το πάζλ (σκεπτικό) για την επιλογή της ακριτικής μας περιοχής και θα δώσει παράλληλα αναζωογονητική πνοή, που είναι παρά ποτέ απαραίτητη για τον τόπο μας.
Διαβάστε περισσότερα » »