Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ;‏

Τά κράτησε μάνα στά χέρια της αὐτά τά κτήνη;
Τά θήλασε;
Τά ἀγάπησε;

Κομμένο Ἄρτης.
Τὸ ἄγνωστο σὲ ὅλους μας Ὁλοκαύτωμα, ποὺ προκάλεσαν τὰ ναζιστικὰ ὑπανρθωποειδὴ κατασκευάσματα!!!
Βρέφη μερικῶν μηνῶν ἔγιναν μπᾶλες ποδοσφαίρου γιὰ νὰ καλύψουν τὶς σαδιστικές τους ὀρέξεις.
Γυναῖκες ξ@κοιλιάστηκαν.
Παιδιὰ πυροβολήθηκαν….
Καὶ μετά, ἐφ΄ ὅσον χόρτασαν τὴν δίψα τους γιὰ αἷμα, ἄδειασαν ἀπὸ κοσμήματα, χρήματα, ῥοῦχα, παπούτσια τρόφιμα, ζῶα τὸ καμένο χωριό…
Πλιάτσικο κανονικό…
Μεραρχία Ἐλντελβάις… Ἀπὸ τὶς ἡρωϊκές τους μεραρχίες, λέν…
Ἤθελαν αἷμ@…
Διψοῦσαν γιὰ αἷμ@, ὅπως κάθε ὕαινα… Ὅπως κάθε σαρκοβόρο… Ὅπως κάθε ὄρνιο…
Πρὶν ἀπὸ αὐτὸ εἶχαν σοβαρότατες δικαιολογίες, πρὸ κειμένου νὰ ἐπέμβουν.
Τὸ ἀντάρτικο στὴν Ἤπειρο ἦταν, κατὰ τὰ κτήνη πάντα, δυναμωμένο. Ἔπρεπε νὰ σβήσῃ!!
Ἀντάρτες ὑπῆρχαν… Πράγματι…
Ἡ συγκεκριμένη περιοχὴ ἀνῆκε στὴν σφαίρα δράσεως τοῦ Ζέρβα.
Συνεπῶς, ἐὰν ὁ Ζέρβας ἤθελε νὰ ἐπιβιώσῃ, ἔπρεπε νὰ προμηθευθῇ τρόφιμα ἀπὸ τὰ χωριά.
Ἄρα κι ἀπὸ τὸ Κομμένο.
Στὸ Κομμένο Ἄρτης ἐκεῖνον τὸν Αὔγουστο εἶχαν βρεθῇ οἱ ἀντᾶρτες τοῦ Ζέρβα καὶ τοῦ Βελουχιώτου.
Αὐτὲς ὅμως οἱ δυνάμεις πολεμοῦσαν μεταξύ τους.
Συνεπῶς οἱ κάτοικοι ἀναγκαστικῶς ἔπεσαν στὴν παγίδα.
Οἱ Γερμανοὶ τὸ πῆραν εἴδησι. Ἔφυγαν μὲν τρέχοντας ἀρχικῶς, ἀλλὰ ἐπέστρεψαν στὴν συνέχεια γιὰ νὰ δολοφονήσουν τοὺς κατοίκους.
Ἔγκλημα ἄριστα σκηνοθετημένο….
Ἀκόμη κι ἐὰν ἐδέχθησαν ἐπίθεσι ἀπὸ τοὺς ἀντᾶρτες, τὰ γυναικόπαιδα δὲν ἔφταιγαν σὲ κάτι.
Ἡ ἐντολὴ ἦταν σαφής!!!
Ἐκκαθαριστικὴ ἐπιχείρησις ὀνομάσθηκε ὅλο αὐτὸ τὸ ἔγκλημα!
Βρέφη ἐδολοφονήθησαν, μὲ βαμβάκι ἀναμμένο στὸ στόμα τους.
Γυναῖκες ξ@κοιλιάστηκαν ἔγκυοι, ἐφ΄ ὅσον πρωτύτερα βι@στηκαν. Ἀλλὰ καὶ δολοφονημένες τὶς βί@ζαν… Δὲν εἶχαν χορτάσῃ…
Γριὲς καὶ γέροι ἐκκαθαρίσθησαν μὲ συνοπτικὲς διαδικασίες… Ὀφθαλμοὶ ἐξορύχθησαν
Οἱ ἄντρες, ὅσοι συνελήφθησαν, πιὸ τυχεροί, πυροβολήθηκαν….
Καὶ στὸ τέλος φωτιά… Φωτιὰ παντοῦ….
317 νεκροί, 97 παιδιά. Ὅλοι ἄμαχοι! Ὅλοι…
Ποιά μάνα λοιπόν θήλασε τέτοια κτήνη; Ποιά τά ἀγκάλιασε; Ποιά; Καί γιατί ἀκόμη ὅλη αὐτή ἡ κοινωνία δέν προσκυνᾶ τά θύματά της; Γιατί ἀκόμη αὐτά τά κτήνη ὑπάρχουν καί διαβιοῦν ἀτιμώρητα;
Πῶς πληρώνεται ἡ τιμή τόσων ἀνθρώπων;
Πῶς ἀποζημιώνεται ὁ πόνος;
Πῶς ξεπλένεται τό @ἷμα;
Πῶς σβήνεις τήν μνήμη;
Κι ὅλο αὐτό ποιός τό ἀπεκάλυψε στίς «πολιτισμένες» τους κοινωνίες;;
Ἕνας Γερμανός. Ἕνας ἀπὸ αὐτούς…
Δῆλα δὴ μέσα ἀπὸ τόσα κτήνη παρουσιάστηκε καὶ ἕνας ἄνθρωπος….
Μόνον ἕνας….
Διότι ἔως τότε οἱ κάτοικοι ἦταν τρελλοί… Στὴν κοσμάρα τους… Ποιά δικαστήρια νά τούς δικαιώσουν; Ἐδῶ τό ἔγκλημα δὲν ἀναγνωριζόταν…
Τὸ ἴδιο κτῆνος ποὺ ἰσοπέδωσε τὸ Κομμένο ἦταν αὐτὸς ποὺ ἐκκαθάρισε τὴν ταξιαρχία Τζούλια, ἡ ὁποία ἀπετελεῖτο ἀπὸ πέντε χιλιάδες Ἰταλούς.
Χιοῦμπερτ Λᾶντς. Τὸ κτῆνος ποὺ φυλακίστηκε μόνον γιὰ τρία χρόνια…
Τρία χρόνια γιὰ 317 νεκρούς, ποὺ ὅμως δὲν ἀναγνωρίστηκαν ὡς θύματά του….
Ἀλλὰ δὲν ἦταν μόνος του. Ἐπάνω ἀπὸ αὐτόν, ἀλλὰ καὶ κάτω ἀπὸ αὐτόν, ὅλοι τοῦ ἰδίου φυράματος.
Γεννημένα κτήνη…. Φύσει κτήνη… Ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν… Ἔως σήμερα…
16 Αὐγούστου 1943, Κομμένο Ἄρτης.



Ἐάν εἶναι ἔτσι οἱ ἡρωϊκές τους μεραρχίες, τότε πῶς εἶναι οἱ μεραρχίες εἰδικῶν ἀποστολῶν; Αὐτές πού προωθοῦν σέ διάφορα σημεῖα τοῦ πλανήτου; Αὐτές πού εἶναι προορισμένες γιά …εἰδικές περιποιήσεις;
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Σαμαράς και Ιερωμένοι προσκύνησαν σε συναγωγή! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΡΗΤΑ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ; Σε μνημόσυνο που τελέσθει για τους νεκρούς του ολοκαυτώματος στη συναγωγή Μοναστηριωτών στην Θεσσαλονίκη. Στην επιμνημόσυνη δέηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Καμία έκπληξη φυσικά από την παρουσία του στην εβραϊκή συναγωγή για να τιμήσει το εβραϊκό ολοκαύτωμα (ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ!!!)! Το ερώτημα είναι το εξής: Γνωρίζουν οι παρευρισκομένοι ότι αυτό δεν επιτρέπεται στους Ορθοδόξους Χριστιανούς;Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ η είσοδος σε εβραϊκές συναγωγές!
Αναλυτικά:
ΞΕ΄ἀποστ. Κανών: «Εἰ τις κληρικος ἤ λαϊκός εἰσέλθοι εἰς συναγωγήν Ἰουδαίων ἤ αἱρετικῶν προσεύξασθαι καί καθαιρείσθω καί ἀφοριζέσθω»
καί ΟΑ΄Ἀποστ΄Κανών: «Εἴ τις Χριστιανός ἔλαιον ἀπενέγκοι εἰς ἱερόν ἐθνῶν ἤ εἰς συναγωγήν Ἰουδαίων ἐν ταῖς ἑορταῖς αὐτῶν ἤ λύχνους ἅπτοι, ἀφοριζέσθω».
Πώς λοιπόν βλέπουμε Ορθόδοξους (;) πολιτικούς, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ, να κάθονται μια χαρά στη συναγωγή καταπατώντας βάναυσα τους Ιερούς Κανόνες;;;
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Φόβοι Γκρούεφσκι για «αλβανική δημοκρατία» στα Σκόπια

Σκόπια.

Η διαδικασία της αποκέντρωσης στο κράτος των Σκοπίων είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της συμφωνίας – πλαισίου, η οποία προέβλεπε μια θεσμική λύση στη σύγκρουση του 2001, μέσα από μια στρατηγική για μια νέα εδαφική διαίρεση.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση των Σκοπίων, μετά τη σύγκρουση, ενέκρινε αρκετούς νόμους που είχαν ως στόχο τη μεταβίβαση της εξουσίας από το κεντρικό σε τοπικό επίπεδο, εκτιμά η Οργάνωση για την Περιφερειακή Συνεργασία και την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση – [Bashkëpunim Rajonal dhe Integrime Evropiane (OBRIE)].

Σύμφωνα με αυτήν, η αναθεώρηση του νόμου περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αύξησε σημαντικά τις εξουσίες των τοπικών κυβερνητικών αξιωματούχων, σύμφωνα με Σύνταγμα των Σκοπίων.

Το 2004 πραγματοποιήθηκε εδαφική διαίρεση, η οποία έδωσε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης, ώστε να εκφρασθούν  όλες οι τάσεις των πολιτών σε αυτές τις κοινότητες.
Για την παροχή καλύτερου διαχωρισμού της εξουσίας μεταξύ των εθνοτικών κοινοτήτων, κάποιες διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε επίπεδο δήμου, ψηφίστηκαν με την αρχή του «Badinter»,  μέθοδος που προήλθε από το όνομα του Γάλλου υπουργού, Robert Badinter.

Σύμφωνα με την αρχή αυτή, τα θέματα  προς ψήφιση  πρέπει να εγκρίνονται από πλειοψηφία δύο ομάδων:  της γενικής πλειοψηφίας των συμβούλων και της πλειοψηφίας των συμβούλων οι οποίοι εκπροσωπούν μειονοτικές εθνικές κοινότητες στο Δήμο.

Οι Αλβανοί θα μπορούσαν να διαχειρισθούν έναν μεγάλο αριθμό  Δήμων οι οποίοι κατοικούνται από Αλβανούς. Ωστόσο, κύριο εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία παραμένει ο μικρός προϋπολογισμός των αλβανικών δήμων στο κράτος των Σκοπίων, ο οποίος αποτρέπει τη συγκρότηση ιδίων οικονομικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, αγροτικών κλπ δραστηριοτήτων. Οι φτωχοί αλβανικοί δήμοι έχουν αποτύχει να εξελιχθούν  με δικές τους πηγές χρηματοδότησης που προέρχεται από το φόρο εισοδήματος και τις δωρεές που προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι ελάχιστος», αναφέρει ο OBRIE.

Στις τοπικές εκλογές που θα γίνουν στις 24 Μαρτίου, τα αλβανικά πολιτικά κόμματα  στο κράτος των Σκοπίων, αγωνίζονται κοντά σε 40 δήμους από το σύνολο των 80, και το 70 τοις εκατό του πληθυσμού που ζει στους δήμους αυτούς είναι Αλβανοί.
Δηλαδή, οι Αλβανοί κάνουν προεκλογικό αγώνα σε πάνω από 14.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους των Σκοπίων, το οποίο είναι κάτι περισσότερο από το έδαφος που καταλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα τον αναφερόμενο οργανισμό (OBRIE),  η έλλειψη επενδύσεων σε αλβανικούς δήμους έχει να κάνει με το φόβο των Σλάβων για τη δημιουργία ενός αυτόνομου κράτους μέσα στο έδαφος του κράτους των Σκοπίων, αν και τα πολιτικά κόμματα έχουν εκφράσει τη θέση ότι ανήκουν στο κράτος των Σκοπίων. Οι απαιτήσεις τους καλύπτονται στις έννοιες της ελευθερίας και της ισότητας και όχι στη γεωγραφική διαίρεση.

Ο OBRIE θεωρεί ότι ακριβώς αυτός είναι ο φόβος, ο οποίος εκφράστηκε λεκτικά από τον εθνικιστή πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος είπε ότι η Στρούγκα και το Κίτσεβο ανήκουν στα Σκόπια και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει το κράτος σε αλβανικό, γράφει το δημοσίευμα των Τιράνων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Kαθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας – Παρά την κακοκαιρία, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των συλλόγων (Βίντεο 7′)

kathara_deutera Kαθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας. Παρά την κακοκαιρία, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των συλλόγων. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr…






kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

«Καλλιέργησαν» ανθρώπινη καρδιά!!! - Η τεχνολογία αυτή θα σώσει στο μέλλον εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές

«Καλλιέργησαν» ανθρώπινη καρδιά!!! - Η τεχνολογία αυτή θα σώσει στο μέλλον εκατομμύρια ανθρώπινες ζωέςΓια πρώτη φορά επιστήμονες δημιουργούν από βλαστικά κύτταρα ιστούς ζωντανής ανθρώπινης καρδιάς.
Το επίτευγμα τους, θεωρείτε ως αλματώδη πρόοδο όχι μόνο για την επιστήμη των μεταμοσχεύσεων αλλά και για την φαρμακευτική βιομηχανία.
Ιάπωνες και ρώσοι ερευνητές κατάφεραν στο εργαστήριο να διαμορφώσουν σταδιακά ένα ανθρώπινο μυοκάρδιο. Στην αρχή τα κύτταρα συγκεντρώνονται σε ξεχωριστές παλλόμενες σταγόνες, οι οποίες στη συνέχεια μόνες τους χωρίς έξωθεν επίδραση βρίσκουν η μια την άλλη και συνενώνονται σχηματίζοντας συμπαγή ιστό.
Με τη δημιουργία ζωντανών ανθρώπινων οργάνων οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κιότο ασχολούνται εδώ και πέντε περίπου χρόνια. Τα τελευταία 4 χρόνια το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την επίβλεψη του Ρώσου καθηγητή Κωνσταντίν Αγκλάτζε, Διευθυντή του Εργαστηρίου νανοκατασκευής του Επιστημονικού Κέντρου «Νανοφυσική» του Φυσικοτεχνικού Ινστιτούτου Μόσχας.
Ως πηγή γενετικού υλικού η ρωσο-ιαπωνική ομάδα πήρε τα επαγόμενα βλαστικά κύτταρα. Από αυτά τα κύτταρα αποτελείται το έμβρυο στο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής του. Ακριβώς αυτά είναι οι «προκάτοχοι» των οργάνων του ανθρώπινου σώματος.
Η ομάδα των επιστημόνων να ανακαλύψει τη χημική ουσία, που θέτει σε ενέργεια το μηχανισμό του μετασχηματισμού. Από κάθε εκατοντάδα επαγόμενων «πρωτοκυττάρων» τα 80 καθίστανται κύτταρα της καρδιάς.
Η βέλτιστη θερμοκρασία αποθήκευσης των κυττάρων είναι οι 37 βαθμοί Κελσίου. Για να πειστούμε ότι ο ιστός της καρδιάς είναι ζωντανός, πρέπει να τεθεί κάτω από το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Μεγεθύνοντάς τον κατά μερικά εκατομμύρια φορές φαίνεται ότι ο ιστός συστέλλεται.
Μάλιστα ο μυς λειτουργεί μόνος του, χωρίς εξωτερικά διεγερτικά μέσα – με 50-70 παλμούς το λεπτό. Έτσι φαίνονται οι ιστοί της ανθρώπινης καρδιάς ένα μήνα μετά τη λήψη τους από τα βλαστικά κύτταρα. Σταδιακά αυτά τα κύτταρα συνενώνονται και σχηματίζουν τον ιστό του μυοκαρδίου.
Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, ο κατασκευασμένος καρδιακός ιστός θα χρησιμοποιείται για δυο σκοπούς. Πρώτον, με αυτόν θα ελέγχουν τη δράση των φαρμακευτικών παρασκευασμάτων. Και δεύτερον, τα καλλιεργημένα κύτταρα θα μπορούν να μοσχευτούν σε κάποια κατεστραμμένη καρδιά.
Όσον αφορά στην τεχνητή δημιουργία ζωντανών ιστών για μόσχευση, κατά την άποψη των επιστημόνων, γι΄αυτό θα χρειαστούν 3-4 χρόνια. Στο μέλλον αυτή η τεχνολογία θα βοηθήσει να σωθούν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνίδα Ευρωβουλευτής: Μόνο η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία

Σκόπια.

Μόνο η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, μέχρι να βρεθεί μία λύση στη διαφορά του ονόματος. Αυτό υποστήριξε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη, μιλώντας στην εφημερίδα των Σκοπίων, Ντνέβνικ.


Η Παλιαδέλη είναι μία από τους συγγραφείς του βιβλίου «Ευρωπαϊκή Χαρτογραφία και Πολιτική: η περίπτωση της Μακεδονίας».

Η ίδια πιστεύει ότι το βιβλίο είναι πολύ διδακτικό για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται και όσους έχουν λίγες γνώσεις σχετικά με τη διαφορά της χρήσης του γεωγραφικού όρου.

Επεσήμανε ακόμη, ότι τα Σκόπια, δεν βρίσκονται στο αρχαίο τμήμα της Μακεδονίας αλλά στην περιοχή της αρχαίας Δαρδανίας.

Ερωτηθείσα από την εφημερίδα  αν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που  έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία, η Παλιαδέλη δήλωσε:

«Ναι, μέχρι να υπάρξει μια τελική λύση στο ζήτημα που πρέπει ν αποφασισθεί, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Θα ήθελα να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση με μια δίκαιη και ισότιμη λύση», είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεγάλο κόλπο: Το απόλυτο «ΜΑΤ» Ρωσίας και Πούτιν στην Κύπρο!

Με μια κίνηση που αποδεικνύει για ποιον λόφο θεωρείται μεγάλος ηγέτης και παρά τις όποιες ενστάσεις για το αυταρχικό – σύμφωνα με πολλές πλευρές – στιλ διακυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διδάσκει εξωτερική πολιτική στα «παιδάκια» (αυτή είναι η αναλογία) της Μέρκελ και του Σόιμπλε (ηγέτες της κακιάς ώρας και οι δυο τους), αλλά και στους ανάξιους απογόνους του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ προκαλεί πονοκέφαλο σε όλη την υφήλιο!
Πριν καν σας περιγράψουμε ποια είναι η κίνηση ματ της Ρωσίας στην Κύπρο, προϊδεάζουμε τους φίλους και αναγνώστες μας πως οτιδήποτε και να συμβεί τελικά, η Ρωσία θα βγει ωφελημένη από αυτή την αναταραχή στο Νησί της Αφροδίτης και θα εξηγήσουμε το γιατί…

Όπως μεταδίδεται από την Κύπρο όπου εξελίχθηκε ένα πραγματικό θρίλερ, αντιπροσωπεία του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom επισκέφθηκε το προεδρικό μέγαρο και υπέβαλλε πρόταση ανάληψης από τη ρωσική πλευρά της ανακαιφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών και την πλήρη αποδέσμευση της Κύπρου από τη θηλιά της Μέρκελ και του ΔΝΤ, με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε «οικόπεδα» της Κύπρου και την ανάληψη της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας φυσικού αερίου στο Μαρί.
Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με το τι έκανε η κυπριακή πλευρά, αλλά θα αναλύσουμε για ποιον λόγο επρόκειτο για μεγαλοφυή κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας. Οι πιθανότητες θα ήταν τρεις:
>να γίνει δεκτή η πρόταση, οπότε είναι προφανές ότι η Ρωσία κέρδιζε την «παρτίδα»
>να απορριφθεί η πρόταση, οπότε η Ρωσία πάλι θα ήταν κερδισμένη αφού στα μάτια του μέσου Κυπρίου θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι δεν εγκατέλειψε τη νήσο στην τύχη της τη δύσκολη ώρα και θα ανοίξει τον δρόμο στην εκλογή του Γιώργου Λιλλήκα στη προεδρία την επόμενη φορά, αφού οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρές, καθότι δεν μπορούν να σου… χαρίζουν γάιδαρο και να τον κοιτάς στα δόντια…
>να αξιοποιούνταν η πρόταση σαν διαπραγματευτικό πλεονέκτημα από την κυπριακή πλευρά, οπότε η Ρωσία πάλι θα πιστωνόταν ότι με την κίνησή της βοήθησε τη νήσο να αποφύγει τα χειρότερα.

Εν ολίγοις, πρόκειται για μια διπλωματική κίνηση όπου σε όλα τα ενδεχόμενα αυτός που την κάνει μόνο κέρδη μπορεί να προσποριστεί… Όσον αφορά γιατί προκαλεί πονοκέφαλο σε όλη την υφήλιο, οφείλεται στο ότι όλες οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές (Ευρώπη, ΗΠΑ ουσιαστικά) παίζουν το δικό τους παιχνίδι, εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα, με τη Ρωσία να τους πειθαναγκάζει να ασχοληθούν με σενάρια «συνδιαχείρισης» έστω κι αν μιλάμε για μια κατάσταση που ερμηνεύεται με μια ελληνική παροιμία για κάτι… γαϊδάρους που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…
Το γεωστρατηγικό παίγνιο βέβαια στην περιοχή είναι πιο πολύπλοκο και θα το αναλύσουμε σε άλλη ανάρτησή μας πολύ σύντομα… Όσο ξένος και να είναι ο «αχυρώνας», οι νόμοι των διεθνώς σχέσεων είναι αυστηροί και ανελαστικοί, ενώ όποιος τους παραβιάζει καλείται να πληρώσει τις συνέπειες… Και δεν θα είναι η πρώτη φορά για την Κύπρο…

defence-point.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

''Βόμβα''-Σόιμπλε: Απόφαση Αναστασιάδη να ''κουρέψει'' τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ

Την εγγύηση των καταθέσεων στην Κύπρο, έως τις 100.000 ευρώ πρότειναν στο Eurogroup, η Γερμανία και το ΔΝΤ σύμφωνα με τον Σόιμπλε. ''Ρίχνει'' την ευθύνη της πρωτοφανούς απόφασης στην κυπριακή κυβέρνηση
Την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ, ήταν διατεθειμένοι να σεβαστούν η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο η πρότασή τους απορρίφθηκε τόσο από την κυπριακή κυβέρνηση, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του στο πρώτο κρατικό κανάλι ARD, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ στο Eurogroup ήταν, ότι θα πρέπει ένα σημαντικό μέρος από το ποσό που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών να ληφθεί από τους επενδυτές και τους καταθέτες.
''Θα είχαμε όμως προφανώς σεβαστεί την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι τις 100.000 ευρώ. Αλλά εκείνοι που δεν ήθελαν το ‘bail-in' ήταν η κυπριακή κυβέρνηση, η Κομισιόν και η ΕΚΤ. Εκείνοι αποφάσισαν για αυτή την λύση και εκείνοι πρέπει τώρα να το εξηγήσουν στον κυπριακό λαό'', τόνισε ο κ. Σόιμπλε και εξήγησε:
''Χρειαζόμασταν ένα συγκεκριμένο ποσό. Εάν δεν θέλει κάποιος να πάει πολύ ψηλά στην επιβάρυνση των μεγαλοεπενδυτών, τότε φθάνει σε αυτό το ποσό που χρειάζεται μόνο εάν το κατανείμει ευρέως. Αυτό ήταν ακριβώς μία από τις εκτιμήσεις. Αλλά, το λέω για μία ακόμη φορά, πρόκειται για απόφαση που έλαβαν εκείνοι οι οποίοι αρνήθηκαν ένα ‘bail-in''.
Η περίπτωση της απόρριψης των μέτρων
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν το σχέδιο θα μπορούσε να είναι κοινωνικά πιο δίκαιο, με ένα όριο ως αφορολόγητο, ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι ''αυτή είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβει και ο κύπριος νομοθέτης''. Σε περίπτωση που η κυπριακή Βουλή απορρίψει το σχέδιο, οι κυπριακές τράπεζες, διευκρινίζει ο κ. Σόιμπλε, δεν θα μπορούν να πληρώσουν και η Κύπρος θα περιέλθει σε δύσκολη κατάσταση.
Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ακόμη ότι η παροχή βοήθειας προς την Κύπρο ήταν επιτακτική για την προστασία του κοινού νομίσματος. Απέρριψε δε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι ανάλογο στην Γερμανία, καθώς, όπως είπε, το πρόβλημα στην Κύπρο αφορά τον υπέρογκο τραπεζικό τομέα.
''Δεν υπάρχει καμία χώρα στην οποία ο τραπεζικός τομέας σε σχέση με την γενική οικονομία και το ΑΕΠ να βρίσκεται σε τόσο μεγάλη δυσαναλογία''.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μπλόφα του Ριζάι με το τρανζίστορ για την ομηρία

Πώς ξεκίνησε και έληξε αίσια το θρίλερ με τον Αλκέτ Ριζάι και τους έξι ομήρους στις φυλακές Μαλανδρίνου
Με ένα μικρό τρανζίστορ, τυλιγμένο με μονωτική ταινία, καλώδια και μπαταρία, προσπάθησε ο Αλκέτ Ριζάι να ξεγελάσει τις αρχές, επι 24 ώρες, με την απειλή οτι δήθεν ειχε εκρηκτικό μηχανισμό, που πυροδοτούνταν με τηλεκοντρολ και θα ανατίναζε τις φυλακές Μαλανδρίνου στον αέρα, αν δεν του διέθεταν ενα ΙΧ αυτοκίνητο για να αποδράσει, μαζί με τους δύο αλλους Αλβανους συγκρατούμενους του, με τους οποίους κρατούσε όμηρους τους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Καταλυτικό ρόλο στο αίσιο τέλος του θρίλερ, που έληξε στις 8.20 το βράδυ, με την παράδοση των τριών κρατουμένων και την απελευθέρωση σώων των ομήρων, έπαιξε η Ειδική Ομαδα Διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και ένας αξιωματικός της ΕΚΑΜ, ο οποίος έχει συλλάβει άλλες δύο φορές στο παρελθόν τον Αλκέτ Ριζάι και η παρουσία του έπεισε τον Αλβανό κρατούμενο, να δώσει τέλος στην αδιέξοδη κατάσταση.
Το θρίλερ άρχισε χτες το βράδυ, όταν ο Αλκέτ Ριζάι, ο άνθρωπος που είχε αποδράσει δυο φορές απο τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, μαζί με τον βασίλη Παλαιοκωστα, μαζί με δύο ομοεθνείς του, (έναν κρατούμενο για να ναρκωτικά , που είχε μεταθφερθεί πρόσφατα στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας και έναν ακόμα κρτούμενο για ναρκωτικά, ληστεία και ανθρωποκτονία, αλλά και για απόπειρα αποδρασης απο τις φυλακές Λάρισας), αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν ένα απελπισμένο σχέδιο για να αποδράσουν.
Οι τρεις κρατούμενοι, έχοντας στην κατοχή τους δυο αυτοσχέδια μαχαίρια - λάμες και ισχυριζόμενοι ότι κατέχουν ποσότητα εκρηκτικών, έθεσαν σε ομηρία έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους οποίους περιόρισαν σε εσωτερικό χώρο των φυλακών, απαιτώντας να τους παραχωρηθεί όχημα για τη διαφυγή τους.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης και κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την κωδική ονομασία «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ».
Στο πλαίσιο του σχεδίου, ενισχύθηκε άμεσα απο την Αστυνομία η εξωτερική φρουρά των φυλακών με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας και των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων, και ειδικότερα με δυνάμεις της Ασφάλειας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και των Περιφερειακών Αστυνομικών Υπηρεσιών, οι οποίες απέκλεισαν την περίμετρο των φυλακών και όλη την ευρύτερη περιοχή.
Προοδευτικά κατέφθασαν ειδικές αστυνομικές ομάδες της Ε.Κ.Α.Μ., πέντε ειδικοί διαπραγματευτές και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και άλλα κλιμάκια, ενώ διατέθηκε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ για την εναέρια κατόπτευση των φυλακών και της ευρύτερης περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της διαχείρισης του περιστατικού, ένας από τους έξι ομήρους κατάφερε χθες αργά το βράδυ, να διαφύγει της προσοχής των δραστών και να διαφύγει.
Μόλις έφτασαν οι διαπραγματευτές, ένας απο αυτούς άρχισε να συνομιλεί με τον Ριζάι και κατάφερε να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο τις διαπραγματεύσεις. Στο στάδιο αυτό την λύση έδωσε ο αξιωματικός της ΕΚΑΜ, τον οποίο γνώριζε ο Ριζάι απο προηγούμενες «συναντήσεις» τους και ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες έκαμψε και την τελευταία αντίσταση. "Εντάξει, ας το λήξουμε τώρα», είπε ο Ριζάι και παραδόθηκε μαζί με τους δύο συνεργούς του.
Σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπήρξε στενή συνεργασία των αστυνομικών αρχών με τη διεύθυνση της φυλακής, την τοπική Εισαγγελία και όλους τους υπόλοιπους φορείς που ενεπλάκησαν στη διαχείριση του περιστατικού.
Μετά την επιτυχή κατάληξη της περιπέτειας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην αναίμακτη έκβαση της επιχείρησης.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »