Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η απίστευτη δύναμη της θέλησης…σε κάνει να παίζεις πιάνο χωρίς δάκτυλα!!!

Απόμικρή η 19χρονη Zheng Guigui είχε ένα και μοναδικό όνειρο: Να γίνει πιανίστριακαι να παίζει τις συνθέσεις της μπροστά στους αγαπημένους της! 
Κι αν αυτόφαίνεται εύκολο για τους περισσότερους από εμάς, για την ίδια ήταν μια δύσκοληαπόφαση. Ο λόγος; Η Zheng γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στο ένα της χέρι, γεγονός πουδυσκόλευε εξαρχής την ενασχόλησή της με το πιάνο.
Παρόλααυτά ποτέ δεν το έβαλε κάτω και πάντα αντιμετώπιζε τον εαυτό της ως… αρτιμελή.Αυτό της έδωσε δύναμη να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αποδεικνύοντας πωςόταν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ μπορεί να το καταφέρει, όποιες κι αν είναι οισυνθήκες. Λίγη προσπάθεια παραπάνω χρειάζεται μόνο, επιμονή και υπομονή.
Δείτε,λοιπόν, στη συνέχεια τι σημαίνει «πραγματική δύναμη της θέλησης»!
Δείτε το παρακάτω βίντεο...
   
pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ringtones κάτω από το δέρμα! Η ΝΟΚΙΑ παρουσιάζει ‘μαγνητικά τατουάζ’ που θα δημιουργούν ‘μούδιασμα’ στο χέρι σε κάθε κλήση του κινητού


Ένας νέος ήχος κλήσης θα μπορούσε να κάνει τα κινητά τηλέφωνα πολύ πιο 'διακριτικά' - το μόνο σημάδι που θα δείχνει ότι κάποιος χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του θα είναι ότι θα πρέπει να ξύσει το χέρι του.
Ειδικά μαγνητικά τατουάζ θα τοποθετούνται κάτω από το δέρμα του χρήστη και θα τον ειδοποιούν με ελαφρά δόνηση, κάθε φορά που χτυπάει το κινητό του.

Η Nokia έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για μια νέα τεχνολογία, όπου ένα μαγνητικό τατουάζ θα μεταφέρει ένα αίσθημα μουδιάσματος στα χέρια των χρηστών του τηλεφώνου όταν χτυπάει το τηλέφωνο.

Είναι ανοιχτό το ερώτημα αν οι χρήστες του τηλεφώνου θα χρειαστεί να τους γίνει τατουάζ με κάποια βελόνα για την προστιθέμενη άνεση.
Το μαγνητικό υλικό στο δέρμα θα «δονείται» σε απάντηση στα σήματα που αποστέλλονται από ένα τηλέφωνο - παρέχοντας ένα διακριτικό σήμα που θα είναι αδύνατο να αγνοήσουμε.

Το τατουάζ θα προσφέρει διάφορες «δονήσεις» για να σηματοδοτήσει διαφορετικά πράγματα.

Η εφαρμογή της Nokia προτείνει ότι τα τατουάζ θα μπορούν να κάνουν ένα βόμβο για να προειδοποιούν τον χρήστη ότι έχει λάβει ένα SMS, μία αναπάντητη κλήση, ή ότι το τηλέφωνο έχει ξεμείνει από μπαταρία. Τα τατουάζ θα μπορούσαν επίσης να «χτυπάνε» ως ξυπνητήρι, είτε να προειδοποιούν τους χρήστες για κάποιο επικείμενο ραντεβού.
«Πριν από τη χρήση των σιδηρομαγνητικών μελανιών που συνδέονται με το ανθρώπινο δέρμα, το υλικό μελάνι μπορεί να εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες για να προκληθεί απομαγνήτιση», προτείνει η Nokia.

«Τέτοιο απομαγνητισμένο μελάνι χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τη δημιουργία μιας εικόνας με την διασπορά του μελανιού πάνω ή κάτω από το δέρμα για να κάνει μια λειτουργική, σαν τατουάζ, εικόνα. «Μόλις η συσκευή έχει διευθετηθεί και το δέρμα θεραπευτεί, ο χρήστης με τη λειτουργική εικόνα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνιμους μαγνήτες για να μαγνητίσει την λειτουργική εικόνα στο δέρμα και πάλι».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Πανίσχυρη φυματίωση μεταφέρουν δεκάδες λαθρομετανάστες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την εμφάνιση της πολυανθεκτικής φυματίωσης που μεταφέρουν στη Ελλάδα δεκάδες λαθρομετανάστες από το Σουδάν και το Πακιστάν, χώρες όπου «ευδοκιμεί» η νόσος. Οπως επισημαίνουν, η πολυανθεκτική μορφή της νόσου,αντιστέκεται στα φάρμακα, γεγονός που σημαίνει ότι η θεραπευτική αντιμετώπιση της φυματίωσης επιστρέφει στο σημείο μηδέν!


Παρότι τα κρούσματα της συγκεκριμένης μορφής της νόσου στη χώρα μας είναι ακόμη ελάχιστα, ο κίνδυνος είναι μεγάλος, τονίζουν οι ειδικοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας ασθενής που θα προσβληθεί από αυτή τη μορφή της νόσου θα μολύνει ένα με δύο άτομα τον μήνα και 15-20 τον χρόνο! Τα παραπάνω τόνισαν ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Δημοσθένης Μπούρος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης το Σάββατο 24 Μαρτίου.
Το πρόβλημα αποτελεί ήδη υγειονομική «βόμβα» για την περιοχή του Εβρου, που αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου «λαθραίων» στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο αριθμός των κρουσμάτων της (κοινής όπως τη γνωρίζουμε) φυματίωσης εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 1.500 στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» το 2011 κατεγράφησαν 67 περιστατικά φυματίωσης, εκ των οποίων τα 27 πολυανθεκτικά. «Το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό, είναι κυρίως ποιοτικό, διότι ένας ασθενής με πολυανθεκτική φυματίωση θα μολύνει κι άλλους» επισημαίνει ο κ. Ζαρογουλίδης.
«Πέρυσι καταγράφηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ 600 κρούσματα φυματίωσης στη χώρα μας. Με δεδομένο ότι δηλώνεται ένα στα τρία κρούσματα, ο αριθμός στη χώρα μας πρέπει να ξεπερνά τα 1.500» σημείωσε ο κ. Μπούρος, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Φυματίωσης, τονίζοντας ότι «το άτομο που θα προσβληθεί από πολυανθεκτική φυματίωση θα τη διασπείρει γιατί δεν υπάρχει φάρμακο για την αντιμετώπισή της». Η εμφάνιση της πολυανθεκτικής φυματίωσης, σύμφωνα με τον κ. Μπούρο, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ασθενείς με απλή φυματίωση δεν είναι συνεπείς στη θεραπευτική αγωγή τους, με συνέπεια το μυκοβακτηρίδιο της νόσου να αναπτύσσει αντοχή στα φάρμακα.
Επίσης, όπως σημειώνουν οι καθηγητές, το μοναδικό κέντρο διάγνωσης της ανθεκτικής και πολυανθεκτικής φυματίωσης βρίσκεται στην Αθήνα. «Παρότι έχουμε ζητήσει πολλές φορές και από το υπουργείο Υγείας και από την αρμόδια ΥΠΕ την προμήθεια του εξοπλισμού, που κοστίζει γύρω στα 50.000 ευρώ, για να γίνεται η διάγνωση στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, δεν πήραμε καμία απάντηση» τονίζει ο κ. Ζαρογουλίδης. Αυτό σημαίνει, εξηγεί ο καθηγητής, ότι οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα υπάρχει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», που είναι εξειδικευμένο κέντρο για τους ασθενείς όλης της Βόρειας Ελλάδας, πρέπει να μείνει απομονωμένο για 10 μέρες σε θάλαμο μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την πρωτεύουσα! Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να απομονωθούν και οι γύρω θάλαμοι, για να μην προσβληθούν οι άλλοι ασθενείς, δημιουργώντας ένα επιπλέον κόστος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανάβρα Μαγνησίας: ένα αυτόνομο και πλούσιο χωριό


Ανάβρα Μαγνησίας: ένα αυτόνομο και πλούσιο χωριό
Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.

Στις δυτικές πλαγιές της 'Οθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι..

τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία. 

Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.
Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.



Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο, ακόμα και για πισίνα!

Πoιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Πώς μια μειονεκτική περιοχή κατάφερε το «θαύμα»; Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Με ένα διάλειμμα 4 χρόνων, είναι από τότε κοινοτάρχης της Ανάβρας.Η κατάσταση που συνάντησε ήταν απελπιστική. Τα γελάδια, οι χοίροι και τα πρόβατα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό. Στους χωματόδρομους. Δεν υπήρχε πουθενά άσφαλτος. Το χειμώνα περπατούσες μέσα στη λάσπη, το καλοκαίρι η σκόνη σε έπνιγε.



«Προτεραιότητά μας ήταν η κατασκευή κτηνοτροφικών πάρκων, για να μπει τέλος στην αναρχία που επικρατούσε. Με φως, νερό και σωστή δόμηση, σταβλίζουν τα ζώα τους το χειμώνα. Τους υπόλοιπους μήνες βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αυτός είναι και ο λόγος που το κρέας τους φημίζεται για την ξεχωριστή γεύση του. Η κτηνοτροφία είναι η πηγή των εισοδημάτων στην Ανάβρα», λέει στο ΕΤ.Κ ο πρόεδρος της κοινότητας.



«Ισως εγώ είμαι ο πιο φτωχός του χωριού, αφού η σύνταξη που παίρνω από τη ΔΕΗ, όπου έφυγα με το βαθμό του επιθεωρητή, κυμαίνεται στα 2.500 ευρώ».
Βάσεις ανάπτυξηςΗ πρόοδος συνεχίστηκε με την κατασκευή του σφαγείου βιολογικής γραμμής, το μοναδικό δημόσιο στην Ελλάδα, με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ. Ετσι μπήκε τάξη και δημιουργήθηκε η βάση για την ανάπτυξη της βιοκτηνοτροφίας, με συνέπεια οι παραγωγοί να κερδίζουν σημαντικά ποσά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με χρήματα της οποίας έγιναν οι παραπάνω υποδομές.Ξύπνιος, σχολαστικός και με όραμα ο πρόεδρος παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε κοινοτικό πρόγραμμα και το εκμεταλλεύεται δεόντως. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του, όπως λέει ο ίδιος, είναι ότι κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία των συγχωριανών του. Στην αρχή έφεραν αντιρρήσεις στα σχέδιά του, αλλά με επιμονή και υπομονή τούς έπεισε.
Τώρα τους καλεί να δημιουργήσουν τυποποιητήρια για τα προϊόντα τους, ώστε να ολοκληρωθεί το φάσμα της βιολογικής παραγωγής.Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ηθελε έσοδα δικά της. Ετσι, πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa.



ΈσοδαΤο ρεύμα το αγοράζει η ΔΕΗ, ενώ η κοινότητα για τη χρήση του χώρου, που της ανήκει, εισπράττει έως και 100.000 ευρώ το χρόνο.Υπό δημοπράτηση βρίσκεται και η ανάπτυξη υδροηλεκτρικού εργοστασίου, από το νερό των πηγών της Ανάβρας. Από εκεί θα εισπράττονται άλλες 100.000 ευρώ.Η επιστροφή στις ρίζες είναι μια σταθερή πολιτική για τον κ. Τσουκαλά. Για να ενισχυθεί κι άλλο ο πληθυσμός, έκανε επέκταση του οικισμού και δίνει οικόπεδα σε άστεγους δημότες στο ? της αντικειμενικής τους αξίας και με αποπληρωμή σε 5 δόσεις.



Μετανάστες σε... ορεινό παράδεισο «Δεν μας λείπει τίποτα. Εγώ, παρόλο που γεννήθηκα στην Αθήνα, ήρθα στο χωριό των γονιών μου, μόλις γνώρισα εδώ, κατά τη διάρκεια των διακοπών, το σύζυγό μου τον Παναγιώτη. Κάναμε τρία παιδιά. Δουλεύουμε με τον άνδρα μου φροντίζοντας τα 100 γελάδια που έχουμε. Πηγαίνουμε γυμναστήριο, πίνουμε τα τσιπουράκια μας στις 5 ταβέρνες του χωριού και αν θέλουμε νυχτερινή ζωή πεταγόμαστε μέχρι τον Δομοκό ή τον Αλμυρό», λέει στον ΕΤ.Κ η Νίκη Μηλιώνη.
Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται ασφάλεια με τη μόνιμη παρουσία της αγροτικής γιατρού. Η Ελένη Τριανταφύλλου δέχεται 8 με 9 άτομα καθημερινά στο ιατρείο. Πήγε στην Ανάβρα στις 5 Αυγούστου και για τους επόμενους 9 μήνες που θα μείνει εκεί νιώθει τυχερή που βρέθηκε σε ένα τόσο φιλικό περιβάλλον. Μάλιστα, δεν επιβαρύνεται από την τσέπη της, γιατί μένει σε διαμέρισμα που της παραχώρησε η κοινότητα (όπως και οι τρεις δάσκαλοι).



Ο Αποστόλης Καπέλος και ο Πολύζος Κανατούλης είναι δυο νέοι κτηνοτρόφοι. Παίκτες στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού (Α.Ο. ΟΘΡΥΣ), κάθονται στο καφενείο και συζητούν πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΔΟΜΟΚΟ, την ισχυρότερη ομάδα της περιοχής. Περηφανεύονται για την προαγωγή στην Α' Ερασιτεχνική, αλλά και για τα επιτεύγματα του χωριού τους. «Να πάτε να δείτε το περιβαλλοντικό πάρκο», μας λένε. Συναντάμε έναν παράδεισο. Αιωνόβια πλατάνια, σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, με γεφύρια, παιδικές χαρές, πετρόκτιστη διακόσμηση και με τους λαγούς και τα ελάφια να ξεπετάγονται μέσα από τα ξέφωτα, με φόντο τον υδάτινο κόσμο του Ενιππέα (παραπόταμου του Πηνειού).
Εδώ κρατάει ακόμα το έθιμο της δρυστέλας, όπου οι νοικοκυραίοι πλένουν ρούχα και χαλιά με τα ορμητικά νερά των πηγών. Μια περιφραγμένη έκταση, συνολικού εμβαδού 240 στρεμμάτων, που αποτελεί ταυτόχρονα και μουσείο παράδοσης. Αλλη μια ευκαιρία για να εισπράττει η κοινότητα έσοδα, καθώς πολλά σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επίσκεψη και αναμένεται να μπει συμβολικό εισιτήριο για τα έξοδα συντήρησής του.

Το πλέον μεγαλόπνοο σχέδιο, αυτή την περίοδο, είναι η επικείμενη εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης. Με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ (από ευρωπαϊκά κονδύλια) και με μελέτη από το ΤΕΙ Κοζάνης η Περιφέρεια έχει πει ήδη το «ναι».
Ενας κεντρικός λέβητας θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του χωριού και από εκεί θα διοχετεύονται υπόγειοι αγωγοί από τους δρόμους της Ανάβρας με καυτό νερό. Το κάθε σπίτι θα συνδέεται με το σύστημα και θα έχει ολόκληρο το χειμώνα ζεστό νερό και θέρμανση, με μια ελάχιστη επιβάρυνση. Θα λειτουργεί με την καύση βιομάζας (κοπριές των ζώων, ξερά φύλλα, άχυρο κ.ά) 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

" Φρούτα και λαχανικά από Τουρκία, τα πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη"

Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας 'Βατάν'.


Μάρτιος 27, 2012.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Γερμανία από τον περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, περιέχει μια προειδοποίηση κατά της κατανάλωσης σε ορισμένα λαχανικά και φρούτα που καλλιεργούνται στην Τουρκία, δήλωσε το τουρκικό κανάλι NTV, επικαλούμενο σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Βατάν’.


Η έκθεση της Οργάνωσης βασίζεται στα αποτελέσματα μελέτης που ανατέθηκε σε εμπειρογνώμονες της Greenpeace για 76 διαφορετικά είδη φρούτων και λαχανικών που πωλήθηκαν κατά την περίοδο 2009-2010, σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα και χώρους πώλησης φρούτων και λαχανικών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σε μερικά από τα δοκιμασμένα φρούτα και λαχανικά ανιχνεύτηκαν  χημικά πάνω από τα αποδεκτά όρια.

Στο 50 τοις εκατό των υπό δοκιμή προϊόντων εντοπίστηκαν φυτοφάρμακα.
Οι πιπεριές, τα αχλάδια και τα σταφύλια που παράγονται στην Τουρκία, μπήκαν στην πρώτη θέση του καταλόγου των πιο επικίνδυνων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της έρευνας των 76 διαφορετικών ειδών φρούτων και λαχανικών.

Η τουρκική τηλεόραση ανέφερε ότι  η Τουρκία, είχε λάβει προειδοποιήσεις πρώτα από τη Ρωσία, αλλά και από την Ουκρανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, ότι τα γεωργικά προϊόντα της που εξάγονται περιέχουν ουσίες επιβλαβείς στην ανθρώπινη υγεία με τα χημικά κατάλοιπα που περιέχουν.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

1821-2012 φιλικά, Αλέξανδρος...


Δημιουργήθηκε για τη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου στο 4ο Λύκειο Βύρωνα.


Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Αλέξανδρο και στην παρέα του (πανελλαδικά).
Με εκτίμηση.


Μουσική:
1. Της αγάπης αίματα - Μ. Θεοδωράκης
2. Hey you - Pink Floyd, εκτέλεση London Symphony Orchestra
3. Carmina Burana - C. Orff, Tiesto remix


by Siglitiki 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Άγγιγμα θανάτου" από ελληνικά Mirage 2000 στην τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)



Ένα σαφές μήνυμα ότι αν συνεχιστεί η επίδειξη επιθετικότητας από τουρκικής πλευράς θα μπορούσαν να υπάρξουν και ... ατυχήματα, έστειλαν για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr μαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα  Gaziantep (F490) η οποία το Σάββατο 24/03 έφτασε μέχρι τις νότιες ακτές της Αττικής, περνώντας μεταξύ Μακρονήσου και Τζιάς και ακολούθησε εν συνεχεία βορειοανατολική - ανατολική πορεία μέχρι το ναύσταθμο του Ελλησπόντου.  
Πιο συγκεκριμένα εκτός από την φρεγάτα του ΠΝ Θεμιστοκλής (F465) που παρακολυθούσε τις κινήσεις της τουρκικής φρεγάτας, δύο μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής Mirage 2000 εστάλησαν από την Τανάγρα στην περιοχή που έπλεε η τουρκική φρεγάτα.
Τα μαχητικά πέταξαν οπλισμένα σε απόσταση 5 περίπου μιλίων από την Gaziantep (F490), σε απόσταση δηλαδή οπτικής επαφής και στοχοποίησης μέσα από το HUD των αεροσκαφών και σε ύψος 1300 μέτρων με ανοικτά και σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα συστήματα των αεροσκαφών και τα όπλα οπλισμένα. Πρακτικά "άγγιξαν" το εχθρικό πολεμικό με ένα άγγιγμα που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν θανατηφόρο.
Δεν έγινε σαφές από τις πηγές που μετέδωσαν την πληροφορία αν επρόκειτο για μαχητικά της έκδοσης BGM, με βλήματα κατά σκαφών επιφανείας ΑΜ-39 Εxocet, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.
Το μήνυμα ήταν καθαρό και ηχηρό: Οι βόλτες στις ακτές της Αττικής μπορεί να προκαλέσουν και ... ατυχήματα και υπάρχουν και κάποια όρια ακόμα και στις προκλήσεις.
Είναι η δεύτερη φορά που η ΠΑ απαντά μέ τέτοιο τρόπο στην τουρκική επιθετικότητα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες ημέρες μετά την υπέρπτηση των δύο RF-4E επάνω από την Μεγίστη (Καστελόριζο), δύο ελληνικά μαχητικά F-16, κατά λάθος βέβαια, πλησίασαν κοντά (πολύ κοντά...) στις στέγες των τουρκικών σπιτιών στην πόλη Κας, στην μικρασιατική ακτή απέναντι από την Μεγίστη.
Φαίνεται ότι έχουμε την έναρξη μιας νέας περιόδου όπου η ΠΑ, με όσες δυνάμεις έχει, θα προσπαθεί τουλάχιστον να μην αφήνει αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις... στέλνοντας
Το επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου είναι η πρώτη φορά που η ΠΑ στέλνει μαχητικά της να πλησιάσουν και να στοχοποιήσουν τις κινήσεις μίας τουρκικής φρεγάτας  η οποία πλησίασε τόσο κοντά τις ακτές της Αττικής και φυσικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον κυβερνήτη του τουρκικού πλοίου, όπως επίσης είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπήρχε και καμία αντίδρασή του και στα 20 μέτρα να περνούσαν επάνω από το πλοίο.
Στο παρελθόν τα τουρκικά πλοία παρακολουθούνταν στενά από τα πλοία του ΠΝ μέχρις ότου
εξέλθουν στο βόρειο Αιγαίο. Όπως αποκάλυψε από το σάββατο το defncenet.gr, ήταν η δεύτερη φορά που η Gaziantep (F490) πραγματοποίησε το δρομολόγιο Ακσάζ - Ελλήσποντος μέσω των Κυκλάδων και πλησίον των ακτών της Αττικής. Η πρώτη φορά  που το τουρκικό πλοίο ακολούθησε το δρομολόγιο αυτό ήταν στις 28 Φεβρουαρίου 2010.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΟΥΛΙΠΕΣ ? ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΙΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ...!!!‏


Μαύρη Τρύπα και στις Μαύρες Τουλίπες; Μαύρη Τρύπα και στονΠροϋπολογισμό της Ολλανδίας; Ε, δεν υπάρχει Θεός! Κι αν υπάρχει δεν είναικαλβινιστής!
Οπως και να ’ναι, δεν ξέρω τι είναι ο Θεός, αλλά ό,τι και να είναι η Χάρη Του, μάλλον δεν έφτιαξε τους ανθρώπους κατ’ εικόναν και ομοίωσίν Του, αλλά κατ’ εικόνα των αργυραμοιβών και ομοίωσιν του φόβου.
 Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί κράτη, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία κι άλλα, παραβιάζοντας τα Συντάγματά τους δίνουν προτεραιότητα στα συμφέροντα των πιστωτών τους κι όχι στο δικαίωμα των πολιτών τους στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ευημερία.
Δύο ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα οι άνθρωποι υφίστανταιπερικοπές. Ζουν με περικοπές, μιλούν για περικοπές, σκέφτονται τιςπερικοπές.
Δεν είναι φτιαγμένοι για να ζουν έτσι οι άνθρωποι.
Νέες γυναίκες στην Ιρλανδία μένουν με άδεια τα κρεβάτια τους στο σπίτι να μεγαλώνουν
«ορφανά» παιδιά, διότι οι άντρες τους φεύγουν ξανά μετανάστες. Οι«χήρες του χρέους», έγραφε χθες στα «ΝΕΑ» ο εκλεκτός συνάδελφος κ.Ρούσσος Βρανάς, με τους άντρες τους να χάνονται ξανά στα ξένα.
 για να ξεπληρώσουν ένα στεγαστικό που δεν θα ξεπληρώσουν ποτέ.
Το έχουμε ξαναπεί, δεν θα κουραστούμε να το λέμε: τα χρέη των κρατών είναι μια τρέλα.
«Ολοι χρωστάνε σε όλους».
Τα χρέη είναι μια τερατώδης, γεωμετρικώς μεγενθυνόμενη, φούσκα – ένα πρόβλημα
 που δεν θα λυθεί ποτέ, διότι δεν πρέπει να λυθεί ποτέ. Οχι πως δεν μπορεί να λυθεί, να ρυθμιστεί, να διευθετηθεί - μπορεί! και εύκολα.
Ομως, δεν «πρέπει» να λυθεί, διότι
το χρέος είναι εργαλείο.
Ολη αυτή η τούρλα της τρέλας που προκαλεί το χρέος όσον είναι στοκέντρο της ασκούμενης πολιτικής, θα έχει ως αποτέλεσμα
οι εργαζόμενοι να ληστεύονται στην πηγή του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν. Θα είναι μονίμως σκλάβοι υποχρεώσεων που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.
«Ολοι χρωστούν σε όλους»
και η Γερμανία! και οι ΗΠΑ! και η Ολλανδία! απλώς οι πιο ισχυροίυποτάσσουν μέσω του χρέους τους πιο αδύνατους
για να τους ληστεύουν στη συνέχεια στο διηνεκές. Κάνοντάς τους ακόμα πιο αδύναμους.
Απόδειξη η Ελλάδα.
Δύο χρόνια τώρα γίνεται όλο και πιο αδύναμη
Καταδικασμένη σε μια αέναη «γιορτή του γιαουρτιού», πιο αναξιοπρεπής κάθε μέρα από την προηγούμενη, πιο ζαλισμένη, όλο και πιο εγκλωβισμένη σε αυτήν την ξαφνική αιχμαλωσία.
με το σοκ ενός διαρκούς θανάτου όλο και πιο παραλυτικό. Για δείτε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το σοκ, πόσο παραλυτικός είναι αυτός ο θάνατος: αν, για παράδειγμα, αυτοί που μας έφεραν έως εδώ είναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., πάλι αυτοί οι δύο ζητούν την ψήφο μας στις εκλογές, λες κι είναιάμωμοι
λες κι έχουν σχέδιο!
Σχέδιο του στιλ να επαναφέρει ο κ. Βενιζέλος στο προσκήνιο την κυρία Γεννηματά! Την κυρία Τίποτα! Την κυρία που εις ουδέν εξ όσων ησχολήθη πέτυχε κάτι! Αλλά,
 αν η κυρία Γεννηματά είναι η λύσις μόνον και μόνον επειδή φέρει ένα όνομα που έχει την αξία του, ανεξαρτήτως αν το τιμά και η ίδια, τότε εξηγείται (και απ’ αυτό) γιατί μας φθάσανε έως εδώ
 και γιατί θα μας πάνε ακόμα παρακάτω.
Αν η λύσις που μας προσφέρει απ’ την πλευρά του ο κ. Σαμαράς είναι ο κίνδυνος της «ακυβερνησίας» στην περίπτωση που δεν εκλεγεί οΒοριδοδώνιδας,
 αν δεν είναι ήδη «ακυβερνησία» (από ελληνικής πλευράς) η Σιδηρά Διακυβέρνηση της Τρόικας τότε γύρω-γύρω απ’ τα ίδια θα στριφογυρίζουμε, όπως το κουνούπι γύρω απ’ τον λύχνο, ώσπου να χαθούμε.
Οχι, κυρίες και κύριοι, δεν είναι φτιαγμένοι για να ζουν έτσι οι άνθρωποι. Εχουν προσθέσει στον εαυτόν τους ικανό ιστορικό φορτίο οι πολίτες, δεν μπορούν να τους το αφαιρέσουν οι τοκογλύφοι. Είναι άφρονες, αν το νομίζουν.
Για το 8ωρο, επί παραδείγματι, χύθηκε αίμα για να κατακτηθεί. Και θα χυθεί αίμα για να ανακτηθεί
Είναι τόσον απλό.
Κι αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν θα έχουν αυτό το αίμα στον λαιμό τους - πολύ που τους νοιάζει, θα μου πείτε. Συμφωνώ μαζί σας. Είναι τόσονηλίθιοι
που νομίζουν ότι θα πάρουν
τα κέρδη τους μαζί τους στον τάφο τους.
 Οπως σας έλεγα και στην αρχή, δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός, δεν ξέρω ανμωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι, ξέρω όμως, ότι υπάρχει ο άνθρωπος.
Ο οποίος ίσως να μη γνωρίζει γιατί ζει,
ψάχνει όμως πάντα τον τρόπο για να ζει. Κι ο τρόπος αυτός μάλλον του ελεύθερου είναι παρά του σκλάβου...
Ο Στάθης στο enikos.gr
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ‏


Οι Ιρλανδοί αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα


Μποϋκοτάζ κάνουν οι Ιρλανδοί σε ένα νέο φόρο που κλήθηκαν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι πολίτες της Ιρλανδίας αρνούνται πεισματικά να ενδώσουν στις πιέσεις της κυβέρνησής τους και μολονότι η προθεσμία για την αποπληρωμή του φόρου λήγει στα τέλη Μαρτίου μέχρι στιγμής το 85% των Ιρλανδών δεν έχει πληρώσει τίποτα.

Το θέμα του μποϋκοτάζ είχε απασχολήσει πριν από λίγες μέρες και τους New York Times που σε άρθρο τους ανέφεραν πως μπορεί η Ιρλανδία να έχει δεχτεί συγχαρητήρια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την....
οικονομική κρίση και για την προσπάθεια επανάκαμψης της οικονομίας της, αλλά οι Ιρλανδοί πολίτες φαίνεται πως άγγιξαν τα όριά τους και αρνούνται να πληρώσουν έναν ακόμη φόρο. Η ιρλανδική κυβέρνηση σύμφωνα με το άρθρο διαψεύδει τις φήμες πως το κίνημα του φορολογικού μποϋκοτάζ ενισχύεται και εκτιμά πως οι Ιρλανδοί στο τέλος του μήνα θα πληρώσουν τον φόρο, απλά τον καθυστερούν «όπως συχνά συνηθίζουν».

Ωστόσο τα νούμερα μάλλον διαψεύδουν τις εκτιμήσεις της ιρλανδικής κυβέρνησης αφού μόλις το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων έχει καταβάλει μέχρι στιγμής το χαράτσι για τα ακίνητα.

Παράλληλα τα τελευταία 24ωρα στην Ιρλανδία πυκνώνουν οι εκκλήσεις διαφόρων οργανώσεων και πολιτικών παρατάξεων προς τους Ιρλανδούς πολίτες να αντισταθούν μέχρι τέλους στην επιβολή αυτού του νέου φόρου. Μάλιστα προγραμματίζεται και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δουβλίνο, στις 31 Μαρτίου, ημέρα λήξης της προθεσμίας καταβολής του φόρου.

Ιρλανδία: Μια χώρα με "πατέρες-υπόδουλους" & "μητέρες-χήρες" του χρέους


Χωρίς οικογένεια οι «χήρες του χρέους» μεγαλώνουν τα παιδιά τους στην Ιρλανδία, ενώ οι σύζυγοί τους ξαναπαίρνουν τους δρόμους της ξενιτιάς. Την περασμένη χρονιά, 76.300 Ιρλανδοί έγιναν μετανάστες. Περίπου 209 την ημέρα. Περίπου 9 την ώρα. Ενας κάθε επτά λεπτά. Οι άνθρωποι που φεύγουν είναι νέοι και μορφωμένοι. Μια τρομερή...
αιμορραγία για τη χώρα.
 
Όμως -όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Τα Νέα- τους τελευταίους μήνες παρατηρείται κάτι πρωτόγνωρο. Η μετανάστευση δεν περιορίζεται πια στους νέους. Ξεπερνάει τα συνηθισμένα ηλικιακά όρια και αγγίζει όλο και πιο πολύ τους μεσόκοπους. Σαραντάρηδες που πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση είχαν επιστρέψει στην πατρίδα τους για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, αναγκάζονται σήμερα να ξαναπάρουν τους δρόμους της ξενιτιάς.


Είναι οι «υπόδουλοι του χρέους», όπως τους χαρακτηρίζει η ιρλανδική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ», μεσήλικοι που δουλεύουν στα ξένα για να μπορούν να ξεπληρώνουν τα στεγαστικά δάνεια που τους βαρύνουν στην πατρίδα τους. Είναι πατεράδες που έχουν παιδιά τα οποία πηγαίνουν ακόμη στο σχολείο, που ξεπληρώνουν στεγαστικά δάνεια για σπίτια τα οποία χάνουν συνεχώς την αξία τους και που έχουν χάσει τη δουλειά τους. Οπως οι πρόγονοί τους στη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, ακολουθούν και αυτοί τον ίδιο δρόμο: τον δρόμο που οδηγεί στην Αγγλία.


Τα σπιτικά γίνονται κομμάτια, καθώς μάνα και παιδιά δεν βλέπουν τον πατέρα παρά μονάχα τα Σαββατοκύριακα. Στην αντικρινή χώρα, ο πατέρας είναι αναγκασμένος να δουλεύει ατέλειωτες ώρες για να βάζει στην άκρη τεράστια ποσά για το στεγαστικό δάνειο. Δεν τον συμφέρει να πουλήσει το σπίτι επειδή έχει χάσει την αξία του. Ετσι το κρατάει, με την αόριστη ελπίδα πως κάποτε στο μέλλον θα πιάσει την τιμή που θα του επιτρέψει να εξοφλήσει το χρέος του.

Η κυρά του είναι ο νέος τύπος της Ιρλανδής συζύγου. Είναι η «χήρα του χρέους». Βλέπει τον σύζυγό της τόσο σπάνια, που νιώθει σαν να ζει σε μια μονογονεϊκή οικογένεια. Και όταν τον βλέπει, είναι τόση η κούραση από τη φροντίδα των παιδιών και τη δουλειά που η λαχτάρα τους γρήγορα σβήνει μπροστά στην αναμμένη τηλεόραση. Συνήθως, μια γυναίκα εγκατέλειπε την καριέρα της για να κάνει παιδιά μόλις έκλεινε τα τριάντα και επέστρεφε κατόπιν στη δουλειά. Με την κρίση και την ύφεση, δεν υπάρχει πια αυτή η δυνατότητα. Η ανατροφή των παιδιών παραμένει απαιτητική, τα έξοδα πολλά αλλά η ανεργία είναι μεγάλη.


Οι «χήρες του χρέους» όπως και οι σύζυγοί τους άξιζαν άραγε μια καλύτερη και πιο φυσιολογική οικογενειακή ζωή για να μπορέσουν να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους; Ή μήπως είναι άξιοι της τύχης τους και των επιλογών τους; «Αν όμως ήταν έτσι, τότε η ιρλανδική κοινωνία και το ιρλανδικό κράτος θα είχαν γράψει διαφορετικά τους κανόνες τους» γράφει ο Ντέιβιντ Μακουίλιαμς στη ιρλανδική «Ιντιπέντεντ». «Κανένα ιρλανδικό Σύνταγμα δεν έβαλε ποτέ τα συμφέροντα των δανειστών και των τραπεζιτών πάνω από την ιρλανδική οικογένεια».


 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΕΝΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗ

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, πριν 2 ημέρες, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική και δήλωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές. Μάλιστα επικαλέστηκε την ηλικία του και υποστήριξε την απόφασή του, λέγοντας ότι κάποια στιγμή ο πολιτικός πρέπει να αποχωρεί.


Ο Πάγκαλος, ως αντιπρόεδρος της μνημονιακής χούντας έμεινε στις μαύρες σελίδες της ιστορίας με επιστέγασμα το δόγμα “μαζί τα φάγαμε”, το οποίο μάλιστα θέλει να εκδώσει σε βιβλίο! Η πικρή αλήθεια γι’ αυτόν, είναι ότι θα έμενε εκτός Βουλής στις εκλογές, γιατί δεν θα τον ψήφιζαν παρά ελάχιστοι αυλικοί και παρατρεχάμενοι.


Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, όχι από κάποια συνειδητοποίηση πως πρέπει να δώσει τόπο στα νιάτα, αλλά γιατί ξέρει ότι ο λαός θα τον έστελνε εκτός κοινοβουλίου. Ο εγγονός του δικτάτορα, προτιμά να συντηρεί το παραμύθι (που μόνο ο ίδιος πιστεύει) πως ήταν μέλος μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.


Η έξοδός του από την πολιτική γίνεται από φόβο και ανάγκη. Φόβο για την απόρριψη και ανάγκη γιατί κάποια στιγμή σ’ αυτή την χώρα θα αποκατασταθεί η δημοκρατία και όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια θα λογοδοτήσουν.


Και όσοι ορέγονται εξουσία, ας το έχουν στην άκρη του μυαλού τους, πως δεν θα την γλιτώσουν στο τέλος. Όσους Πάγκαλους κι αν βάλουν μπροστά.


ΥΓ. Ο Πάγκαλος, έμεινε 32 χρόνια στο Κοινοβούλιο, κερδίζοντας μια θέση στο πάνθεον των αρχικοπριτών, που έζησαν δημοσία δαπάνη.


strangejournal
Διαβάστε περισσότερα » »

ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η σταδιακή κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών επέρχεται με την εισαγωγή της Θρησκειολογίας η οποία ήδη φέρνει τους μαθητές των σχολείων σε πρώτη επαφή με το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό.

Ο στόχος να απαλειφθεί σε λίγα χρόνια η Ορθοδοξία από επίσημη θρησκεία των Ελλήνων, δεν είναι μακρινός. Ήδη έχει γίνει λόγος για το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού που εξυμνεί την θρησκεία του Ισλάμ.

Οι μαθητές όμως της Β’ Λυκείου εμπεδώνουν το Ισλάμ ή τον Ιουδαϊσμό μέσω του μαθήματος της Θρησκειολογίας, όχι μόνον με το να επισκέπτονται τεμένη και εβραϊκές συναγωγές, αλλά τώρα μπορούν να προσκαλούν ιμάμηδες ή ραβίνους στην σχολική τους αίθουσα για να ακούσουν από κοντά τα όσα πρεσβεύει η δική τους θρησκεία!

Ενδεχομένως, η παρουσία του κ. Μπαμπινιώτη στην θέση του επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας και διά Βίου Μάθησης, να μην είναι τυχαία με τα παραπάνω.
Μια απλή αίτηση του …ενδιαφερόμενου σχολείου, αρκεί για να προσκαλέσει ιμάμηδες ή ραβίνους στο μάθημα της Θρησκειολογίας οι οποίοι μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών, γύρω από το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό αντίστοιχα!!!

Μια τέτοια αίτηση έφτασε προ ημερών στην Β’ Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία επρόκειτο να διαβιβαστεί στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δώσει το οριστικό Ο.Κ. για την παράσταση του ιμάμη στο μάθημα για το Ισλάμ, που θα διδαχτεί στο Α’ Λύκειο Χολαργού.

Η αρμόδια επί εκπαιδευτικών θεμάτων της Β’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Άνθη, μας είπε: «Εμείς ακολουθούμε το νομικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας που καθορίζει ποιοι μπορούν να μπουν μέσα στα δημόσια σχολεία, ως ειδικοί επιστήμονες κ.λ.π.».

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο για την είσοδο ιμάμηδων ή ραβίνων, νομικό πλαίσιο. Είναι το ίδιο που ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, επιστήμονα, φωτογράφο κ.λ.π. Πρόκειται για την εγκύκλιο Γ2/49181/18-05-2005 ΥΠ.Ε.Π.Θ. η οποία αναφέρει:

«Άδεια εισόδου σε Σχολεία
Με αφορμή ερωτήματα που ετέθησαν στις υπηρεσίες μας αναφορικά με την πραγματοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, διεξαγωγή ερευνών στα σχολεία καθώς και τη διανομή εκπαιδευτικού ή άλλου εντύπου και ηλεκτρονικού υλικού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Δεν επιτρέπεται η ικανοποίηση τέτοιων αιτημάτων χωρίς την έγκριση των αρμοδίων Δ/νσεων του ΥΠΕΠΘ που έχουν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τη σχετική αρμοδιότητα».

Απλή λοιπόν αίτηση, η οποία αν μάλιστα συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου Θεολόγων, μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή.

ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η περίπτωση του Α’ Λυκείου Χολαργού δεν είναι η μοναδική. Έχουν γίνει και άλλα αιτήματα από Λύκεια της χώρας, για την παρουσία ιμάμηδων στο μάθημα της Θρησκειολογίας. Γεγονός για το οποίο δεν έχει αντίρρηση ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Άγγελος Βαλλιανάτος, εφόσον όπως διευκρινίζει, τηρηθούν σωστά όλες οι διαδικασίες:

Βαλλιανάτος (Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων του Υπουργείου Παιδείας): Παρόμοιο αίτημα έχει γίνει και από άλλα σχολεία. Υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται αυστηρά ώστε να έχει κανείς την ασφάλεια ότι τα πράγματα θα γίνουν σωστά. Το σχολείο υποχρεούται να ζητήσει άδεια και να ενημερώσει για τις προθέσεις του το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο τελικά και θα δώσει την άδεια. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω εάν μέχρι τώρα έχει δοθεί άδεια, πάντως εάν ακολουθηθεί σωστά η διαδικασία, νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να δοθεί η άδεια.

Στην ερώτησή μας, εάν προσκαλούν τον ιμάμη επειδή κρίνεται ανεπαρκής για το μάθημα του Ισλαμισμού ο υπεύθυνος καθηγητής θεολογίας, ο κ. Βαλλιανάτος, δήλωσε: «Την διδασκαλία την κάνει ο καθηγητής. Από ‘κει και πέρα, αν τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί να υποβάλλουν ορισμένα ερωτήματα, ο ιμάμης καλείται στην τάξη στα πλαίσια συνάντησης, για να κάνει μια συζήτηση και να απαντήσει. Ναι βεβαίως, γίνεται. Όσο περισσότερο την έχει ετοιμάσει κάποιος μια τέτοια συνάντηση, όσο πιο πολύ έχει εντοπιστεί στον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, άλλο τόσο λιγότερο κινδυνεύει να γίνει οτιδήποτε άλλο, που δεν θα το ήθελε ούτε το σχολείο ούτε κανείς άλλος».

-Πριν κάνετε δεκτό ένα τέτοιο αίτημα, λαμβάνετε υπόψη το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από γονείς;
Βαλλιανάτος: Για το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχω ενημερωθεί για αντιδράσεις ούτε για άλλα σχολεία έχω υπόψη μου να σας πω.

ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ! ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ

Το Λύκειο Χολαργού, υπό τον φόβο αντιδράσεων των γονέων, απέσυρε το αίτημα για την παρουσία ιμάμη στο σχολείο, για να προτιμήσει τελικά την παρουσία Θεολόγου-χριστιανού, με διδακτορικό στο Ισλάμ. Μας το επιβεβαίωσε ο Λυκειάρχης κ. Καπετανάς. Το ερώτημα είναι γιατί και για ποιο λόγο, το Λύκειο δεν απευθύνθηκε ευθύς εξ΄ αρχής στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, αλλά αναζήτησε την λύση στο πρόσωπο θρησκευτικού εκπροσώπου του Ισλάμ;

Μιλήσαμε και με τον καθηγητή Θεολογίας ο οποίος είχε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τον ιμάμη, ο οποίος και μας είπε: «Γνωρίζω τον ιμάμη ιατρό, πατέρα 11 παιδιών που διαμένει στην περιοχή του Ζωγράφου και τον είχα ρωτήσει εάν υπήρχε η δυνατότητα να μας επισκεφτεί μέσα από την νόμιμη διαδικασία του Υπουργείου Παιδείας. Πριν κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια, ρωτήσαμε και τον σύμβουλο των θεολόγων ο οποίος συμφωνεί. Σε άλλα σχολεία, κάνουν επισκέψεις σε τεμένη, εβραϊκές συναγωγές όπου εκεί τους μιλάει ιμάμης ή ραβίνος.

Εμείς όμως τελικά δεν θα καλέσουμε τον ιμάμη επειδή δεν μας παίρνει ο χρόνος μια και η διαδικασία για να έρθει ο ιμάμης χρειάζεται πολλές διατυπώσεις. Βρήκαμε μια άλλη, καλύτερη εκδοχή, θα έρθει να μας μιλήσει καθηγητής θεολογίας ο οποίος έχει κάνει διδακτορικό πάνω στο Ισλάμ. Είμαι άνθρωπος της Εκκλησίας και δεν προσπαθώ να παρουσιάσω κάτι άλλο που εμποδίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Με ενδιαφέρει το αντικείμενό μου, ο Χριστιανισμός αλλά αυτό το διάστημα διδάσκω θρησκεύματα και θέλω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ και να είμαι αντικειμενικός. Θέλω λοιπόν να βρω ανθρώπους που μπορούν να με βοηθήσουν να το κάνω με περισσότερα εποπτικά μέσα».

Μάκης Βραχιολίδης

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »