Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πανελλήνιο Motocross 2011 στην Κοζάνη

 

Το Αθλητικό Σωματείο Ο.ΔΙ. ΚΟ σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης, διοργανώνει τον... 4ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2011 της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΜΟΤΟΕ).

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 28-29 Μαΐου 2011, στην πίστα Motocross στα Πετρανά Κοζάνης. Καλούνται οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών και τις εντυπωσιακές φιγούρες τους.

Ώρα έναρξης Σάββατο 28 Μαϊου στις 2:00μ.μ
Κυριακή 29 Μαϊου 11:00π.μ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Γιώργος έπαιζε με το Ipad 2 και ο Καρατζαφέρης έφτιαχνε καραβάκια !!!

Κατά τα άλλα ήταν μια κρίσιμη και σοβαρή σύσκεψη….
Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο άλλος έπαιζε με το Ipad και τράβαγε φωτογρφίες την Παπαρήγα και τον Τσίπρα !!
Ο δε άλλος ζωγράφιζε βαρκούλες…
Έλεος τι άλλο θα ακούσουμε.
Δείτε το Βίντεο
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξαπλώνεται ο εφιάλτης του επικίνδυνου βακτηρίου – Μολυσμένα προϊόντα και στη Δανία


http://www.newsit.gr/files/Image/27-05-11/resized/virus_444_355.jpg
Διαστάσεις λαμβάνει η εξάπλωση του επικίνδυνου βακτηριδίου που εντοπίστηκε στη Γερμανία σε αγγουράκια από την Ισπανία και προκαλεί αιμορραγία στο στομάχι.

Ήδη, έχουν χάσει τη ζωή τους δυο άνθρωποι, ενώ ο αριθμός εκείνων που έχουν προσβληθεί από το βακτήριο στη Γερμανία έχει ξεπεράσει τους 270.
Το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh) ενδέχεται να προκαλέσει από απλές έως αιμορραγικές διάρροιες, ή ακόμη να προκαλέσει σημαντικές --έως και θανάσιμες-- νεφρικές βλάβες, που αποκαλούνται Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο (ΟΑΣ).

Στο σύνολο της γερμανικής επικράτειας έχουν καταγραφεί συνολικά 276 κρούσματα ΟΑΣ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Ρόμπερτ-Κοχ, που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ασθενειών.

Οι αναλύσεις έχουν συμπεράνει πως η μόλυνση προέρχεται από αγγουράκια που προέρχονται από τον ισπανικό νότο, γι’ αυτό και «οι αρχές της Ανδαλουσίας έχουν αρχίσει έρευνες για να διαπιστωθεί από πού προέρχεται η μόλυνση και σε ποια δεδομένη στιγμή προκλήθηκε», τόνισε εκπρόσωπος της Ισπανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Τροφίμων (AESA).

Η AESA τονίζει πως κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί, ή διαπιστωθεί στην ίδια την Ισπανία.

Επιπλέον το βακτήριο Eceh εντοπίσθηκε και σε αγγούρια από την Ισπανία στα αποθέματα δύο προμηθευτές λαχανικών στη Δανία, ανακοίνωσε η δανική υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων.

Η υπηρεσία ζήτησε από τους δύο προμηθευτές στο Γκρίνστεντ και στο Κόλιντ να αποσύρουν από το εμπόρια τα αγγούρια αυτά, ενώ παράλληλα συνέστησε στους καταναλωτές να μην καταναλώνουν αγγούρια Ισπανίας και ντομάτες και σαλατικά από τη βόρεια Γερμανία.

Επιπλέον, οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της χώρας Coop και Dansk Supermarked αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τα ράφια τους τα αγγούρια Ισπανίας, ενώ η ένωση ξενοδόχων και υπηρεσιών εστίασης (Horesta) της Δανίας συνέστησε στα μέλη της να αξιολογήσουν την ανάγκη να αποσύρουν από τις αποθήκες τους τομάτες, αγγούρια και σαλατικά που προέρχονται από τη Γερμανία και την Ισπανία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μας έφεραν τον "πολιτισμό" τους...Ξανά τα ίδια...Πακιστανοί σκότωσαν και τεμάχισαν Πακιστανό που κρατούσαν για όμηρο

 

Τέλος έδωσε η Ασφάλεια Αττικής, στην υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας Πακιστανού, του οποίου το πτώμα είχε βρεθεί κομμάτι κομμάτι.  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είναι τρεις άλλοι Πακιστανοί 22, 26 και 34 ετών, οι οποίοι είχαν απαγάγει το θύμα για λύτρα.

Το τεμαχισμένο πτώμα ....
είχε βρεθεί τεμαχισμένο στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων (το κεφάλι) και το υπόλοιπο σε κομμάτια, σε διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους. Οι δράστες είχαν βάλει φωτιά στο πτώμα, με σκοπό να εξαφανίσουν τα ίχνη. Το έγκλημα όμως αποκαλύφθηκε στις 4 Ιανουαρίου, όταν οι αρχές εντόπισαν το κεφάλι του Πακιστανού.

Οι ομοεθνείς του θύματος, τον κρατούσαν όμηρο και ζητούσαν χρηματικό ποσό από τον πατέρα του στο Πακιστάν, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. Επειδή όμως τους γνώριζε, τον σκότωσαν και τεμάχισαν το πτώμα για να τον εξαφανίσουν, πετώντας το ένα μέρος στη χωματερή και το άλλο στο διαμέρισμα. Σε βάρος των κατηγορούμενων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, ενώ όπως έγινε γνωστό ο 26χρονος είναι ήδη προφυλακισμένος και για άλλη απαγωγή ομοεθνή του που είχε διαπράξει.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εάν δεν το κάνετε σήμερα τις επόμενε ώρες υποθάλπεται το διαρκές έγκλημα κατά της χωράς. Και είστε συνυπεύθυνη.

Σήμερα  να  ανοίξουν  όλοι  οι   λογαριασμοί  εντός  και  εκτός  Ελλάδος  και  τα  περιουσιακά  στοιχειά  όλων  των  ελλήνων   και  εταιριών  και  οφ  σορ  και  να  δικαιολογήσουν  πως  αποκτήθηκαν   από  το  1974   μέχρι  σήμερα. Όλα  όσα  δεν  τεκμηριωθούν  για  την  νόμιμη  απόκτηση   να  επιστραφούν  στο  ελληνικό  κράτος.
Και  μετά  θα  ασχοληθούμε  με  το  τη  χρωστάμε….
Διαβάστε περισσότερα » »

Διήμερο αγάπης για τα παιδιά του Συλλόγου «Φλόγα» στην Πτολεμαϊδα

Βασίλης Χατζηπαναγής, Γιώργος Κούδας, Κούλης Αποστολίδης και άλλοι θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιστρέφουν στο γήπεδο, το Σάββατο, 28 Μαΐου, στις 18.00, για χάρη της Φλόγας.

Θα δώσουν έναν φιλικό αγώνα στο Εθνικό Στάδιο Πτολεμαϊδας με την ομάδα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα», ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Εορδαίας και οι βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης και Αλέκος Αθανασιάδης. Θα ακολουθήσει συναυλία μουσικών συγκροτημάτων της περιοχής Εορδαίας.

Για την επομένη, Κυριακή 29 Μαϊου, στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας σε συνεργασία με τη Φλόγα οργανώνει ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας με θέμα «Ενημέρωση και στήριξη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας».
Διαβάστε περισσότερα » »

Απροσπέλαστα εμπόδια στο δρόμο των ΑμεΑ....



Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα τραπεζοκαθίσμαστα στους πεζοδρόμους θα ζητήσουν τα ΑμεΑ.
«Να μην πληρώσουν τα σπασμένα των καταστηματαρχών τα Άτομα με Αναπηρία» ζητά ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ Κοζάνης, αφού με το που ...καλοκαίριασε ήδη τα τραπεζοκαθίσματα έχουν ξεφυτρώσει στους πεζοδρόμους σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα, κλείνοντας τις διόδους διέλευσης για τα αναπηρικά αμαξίδια.

«Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στα ίδια τα σπίτια. Έχει καλοκαιριάσει και οι καταστηματάρχες έχουν τρεις μήνες στη διάθεσή τους να βγάλουν τα «σπασμένα», αλλά και εμείς έχουμε αυτούς τους τρεις μήνες στη διάθεσή μας για να βγούμε από τα σπίτια μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Μίγγος.
Το φαινόμενο της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους, συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την περίοδο με τους ιδιοκτήτες καφετεριών να καταλαμβάνουν αυθαίρετα πολλές φορές τους κοινόχρηστους χώρους, αφού τοποθετούν καρέκλες και τραπέζια εκτός των ορίων που έχει θέσει η δημοτική αστυνομία, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση αναπηρικού αμαξιδίου. Ειδικά δε, όταν οι βάρδιες των δημοτικών αστυνομικών τελειώνουν, τότε επικρατεί ο «νόμος της νύχτας» και τα στενά με τις καφετέριες Κοζάνης και Πτολεμαϊδας γίνονται απροσπέλαστα για τα ΑμεΑ.
«Ειδικά σε μερικά στενά της Κοζάνης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα το ίδιο και σε Πτολεμαϊδα. Με δυο καθίσματα παραπάνω δεν κερδίζουν τίποτα οι καταστηματάρχες, ίσα ίσα χάνουν εμάς που είμαστε καλοί πελάτες γιατί ποτέ δεν μπορούμε να κινηθούμε μόνοι μας και έχουμε παρέα. Δεν ζητάμε τα 2,5 μέτρα διάδρομο που ορίζει ο νόμος, ζητάμε όσο χρειάζεται για να περνάμε, δηλαδή 1,2 μέτρα! Τόσο δύσκολο είναι πια;» δηλώνει αγανακτισμένος ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ Κοζάνης.
Ο κ. Μίγγος κάλεσε τα αρμόδια όργανα ελέγχου να κάνουν τη δουλειά τους και αυτό που ορίζει η νομοθεσία. Επέκρινε τη δημοτική αστυνομία Πτολεμαϊδας για πλημμελή αστυνόμευση και ευχαρίστησε την επιτροπή διαβούλευσης Εορδαίας, η οποία αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία της συνεδρίαση πως θα βάλει μια τάξη στα θέματα των τραπεζοκαθισμάτων, αναπηρικών θέσεων στάθμευσης και ραμπών στα πεζοδρόμια.
«Είμαστε στη διάθεση του καθένα να συζητήσουμε και τους υποδείξουμε τι πρέπει να κάνουν και να έρθουμε έστω σε μια συμφωνία» δήλωσε ο κ. Μίγγος, ο οποίος πρόσθεσε πως αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν βρεθεί λύση στα προβλήματά τους τότε θα ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Σωκράτης Μουτίδης – http://www.kozani.tv/
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάρης Καστανίδης:"Θα τα διαλύσω όλα αν πουληθεί το λιμάνι, θα τα κάνω λίμπα" (Σιγά μη σκίσεις το καλτσόν)!

 

Χωρίς σάλιο...

Ένα ακόμη κορυφαίο βίντεο ντοκουμέντο από taxalia:


Τότε που οι σοσιαλιστές βουλευτές και συνδικαλιστές, γκρέμιζαν κάγκελα για να εμποδίσουν την ενοικίαση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έναντι 130 εκ.ευρώ το χρόνο για 25 χρόνια από τη Hutschisson. Θα έπαιρναν 3 δις ευρώ σε 25 χρόνια. Τώρα θα πάρουν καμιά 50αρά εκατομμύρια ευρώ όλα κι όλα.


Χάρη, θα τα ξανασπάσεις τα κάγκελα τώρα; Ή θα ρουφήξεις το αβγουλάκι σου και θα βάλεις την υπογραφή σου, επειδή περνάμε κρίση... (πότε δεν περνούσαμε;)

Kύριε Γεωργακόπουλε, μαχητικέ και αγριεμένε συνδικαλιστή τι λέτε σήμερα;

Για ξαναδείτε τη φάτσα σας!

Δείτε το video...

 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο δήμος Καστοριάς έκανε το μπάζωμα στην λίμνη και τώρα μετά τις αποκαλύψεις μας προχωρά στην αποκατάσταση φοβούμενος τις συνέπειες

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ alphafm.gr τρέχει και δεν φτάνει ο δήμαρχος Καστοριάς.
Άτακτη υποχώρηση.
Η πιο γρήγορη παραδοχή τραγικής,λανθασμένης απόφασης για μπάζωμα της λίμνης.
Από τα αρχικά σχόλια του δήμου, » ε, καλά δεν έγινε και τίποτα » φτάσαμε σε.....
24 ώρες στα » γρήγορα να παρέμβουμε για αποκατάσταση»
Μετά την δημόσια κατακραυγή πολιτών, φορέων, αλλά και από τις αυστηρές εντολές της κτηματικής υπηρεσίας, με εντολή Χατζησυμεωνίδη ξεκίνησε πριν λίγο η όποια αποκατάσταση στην παράνομα, μπαζωμένη λίμνη.

Στο όλο θέμα μετά τις αποκαλύψεις μας έχουν παρέμβει, τμήμα περιβάλλοντος, κτηματική υπηρεσία Καστοριάς ( με αυστηρές προειδοποιήσεις).
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι κέρδισα από το ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και ΓΙΑΤΙ θα τα...ξαναψηφισω!!!

 

(Πείτε μου, δεν έχω δίκιο;)
1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή η Σαββατο για clubbing ή ταβέρνα)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat ή το skype καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

Η "σούμα":
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: (.... Αξία ανεκτίμητη)

Αποτέλεσμα...: Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!! Είδατε ????
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα ! !  (κάατι ήξερε ο Γιωργάκης.....)

Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:
    1. Καρκίνο πνευμόνων
    2. Διαιτολόγο
    3. Τροχαία
    4. Εφορία
    5. Αλκοτέστ
    6. Φλυαρία
    7. Παρεξηγήσεις
    8. Κινέζικες απομιμήσεις
    9. Υποχρεώσεις
  10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ; ;   γι' αυτό ξαναψηφιζω ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ! !
Διαβάστε περισσότερα » »

Οριστικό. Προτεκτοράτο της Τουρκίας η Θράκη!

Η παραπάνω φωτογραφία λήφθηκε στην πόλη της Κομοτηνής και …απεικονίζει την τουρκική τράπεζα Ziraat Bank σημαιοστολισμένη!!! Οποιοσδήποτε δει την φωτογραφία θα σχηματίσει την εντύπωση πως πρόκειται για εικόνα τουρκικής πόλης, σε προκλογική περίοδο.
Αυτή, δυστυχώς, είναι η εικόνα της Κομοτηνής, της Θράκης ολόκληρης σήμερα...
Έρχονται από την Τουρκία για προεκλογικό αγώνα, μιλάνε σε “τούρκους” πολίτες παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης και η Ελληνική κυβέρνηση σιωπά…
Η Θράκη έχει ήδη καταληφθεί και ο κατακτητής μιλάει στους υπηκόους του κάτω από τη νέα σημαία. Ο ύπνος του πρωθυπουργού (λέμε τώρα, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο και αληθοφανέστερο) μπορεί να συνεχιστεί ανενόχλητος… Τι κι αν η Θράκη είναι Ελληνική; Στα χαρτιά είναι ακόμη… Αύριο, με την επίθεση που δέχεται, είναι βέβαιο πως κάτι θα συμβεί. Η Αθήνα δεν δείχνει καμία διάθεση να υπερασπιστεί Ελληνικά εδάφη.
Το αίσχος, όμως, βρίσκεται στην καταγωγή αρκετών υπουργών, υφυπουργών και μεγαλοστελεχών της τροϊκανής δημοκρατίας Παπανδρέου, οι οποίοι κατάγονται από την ακριτική Θράκη. αυτοί οι επαίσχυντοι, παρέδωσαν χωρίς καμία αντίσταση τα πατρογονικά τους εδάφη, ελέω της πρόσκαιρης εξουσίας που τους δίδεται…
Είχαμε προειδοποιήσει για τον αισχρό ρόλο που παίζουν οι πολιτικοί στην χώρα μας. Είχαμε αναφερθεί σε εκατοντάδες δημοσιεύσεις για τις μεθοδεύσεις και τις τακτικές που ακολουθεί η Άγκυρα. Δεν είμασταν οι μόνοι. Δεκάδες διπλωμάτες και πανεπιστημιακοί έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου… Δυστυχώς όμως αυτά γινόντουσαν σε ώτα μη ακουόντων…
Η Θράκη αποτελεί πλέον μία γκρίζα περιοχή, στην οποία αύριο ίσως ακούσουμε και για κάποιο αίτημα “νομικής ανεξαρτησίας”… Κρατήστε την έκφραση, θα την “ακούσετε” σύντομα από τα γνωστά φερέφωνα (τους γνωστούς τουρκόγυφτους του τουρκικού προξενείου) που οργώνουν την Θράκη, αλλά και την Ευρώπη, κατασυκοφαντώντας την πατρίδα μας.
Το γκρίζο της Θράκης έχει πλέον μία άτυπη μορφή συγκυριαρχίας Αθήνας και Άγκυρας. Καλούνται οι κυβερνώντες να αποδείξουν το αντίθετο, σπάζοντας την ένοχη σιωπή τους…
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟΥΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΑ ΕΤΣΙ

 






"ΣΤΑΥΡΟΣ"
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαμαντοπούλου: Η Ελλάδα «απέχει ελάχιστα από το βάραθρο» 200 χιλ.ευρώ για κουρτίνες στο υπουργείο ...

Δραματική έκκληση για εθνική συνεννόηση απεύθυνε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
«Η Ελλάδα απέχει ελάχιστα από το βάραθρο μιας πτώσης»,
Η Άννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση σημαίνει θηλιά στο λαιμό!
 ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ κ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ;
(Μετά την κριτική του τοπικού τύπου για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε σχέση με το τζαμί της Σμίνθης στην περιοχή της Ξάνθης που έφτασε τα 700.000 ευρώ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου...TO ΔΙΕΓΡΑΨΕ.)
http://tourkikanea.gr/2011/04/16/ceza-2/#more-5317

Μπα, κ. Διαμαντοπούλου τα προγράμματα που έτρεχαν αφειδώς στην Θράκη
ακόμη και χθες με την φίλη σου την κ.Δραγώνα για (εκπαίδευση )  μουσουλμανοπαίδων και ημερίδες για την φιλία των λαών να μην και ροή χρημάτων δεν φταίει κανείς πάλι εμείς είμαστε υπεύθυνοι εσείς δεν φταίτε ;
Εθνική συνεννόηση ναι, κορόιδα όμως όχι Βλαχάκι
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο φόβος αδειάζει τις τράπεζες


Η αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τους Έλληνες σε μία από τις δυσκολότερες οικονομικά περιόδους της χώρας τους ωθεί να αδειάζουν με αμείωτη ένταση τις τράπεζες. Ο φόβος που κυριαρχεί για τις καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα επιβεβαιώνεται από πολίτες στο News 247.

Εν αναμονή των νέων μέτρων που προστάζουν οι δανειστές μας για να μας χορηγήσουν την πέμπτη δόση του δανείου και να μην οδηγηθούμε σε...
στάση πληρωμών, τα νοικοκυριά στρέφονται στις αποταμιεύσεις τους ακόμα και για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους.

Από τον αρχή του χρόνου, η διαρροή για τις τράπεζες διαμορφώνεται κατά μέσο όρο σε 3-4 δισεκατομμύρια ευρώ μηνιαίως, με το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών να καταγράφεται από τους ιδιώτες αποταμιευτές.

Μαρτυρίες πολιτών
"Εάν είχα χρήματα θα το έκανα. Υπάρχει φοβία. Το ακούω από τον κόσμο. Αυτοί που έχουν λίγα χρήματα δεν κάνουν κάτι. Αυτοί, όμως,πουέχουν πολλά χρήματα έχουν κάνει τις κινήσεις τους. Φίλοι μουπουέχουν χρήματα, τα έχουν πάει στο εξωτερικό", σημείωσε ιδιοκτήτης καταστήματος στο News 247.

Η έντονη ανησυχία των πολιτών εκφράζεται από τους πολίτες και στους υπαλλήλους τραπεζικών καταστημάτων, δεδομένου ότι έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους για τις συναλλαγές τους.
"Εργάζομαι σε τράπεζα. Υπάρχει θέμα, υπάρχει φόβος αξιοπιστίας των τραπεζών και φόβος για τις καταθέσεις που ο καθένας έχει στην τράπεζα. Ρωτούν αρκετά πράγματα. Με όλα αυτά που ακούνε για χρεοκοπία της Ελλάδας, φοβούνται, όπως μου λένε, ότι μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται και να προκύψει πρόβλημα με τις καταθέσεις τους", ανέφερε τραπεζικός υπάλληλος στο News 247.

Αντίστοιχο ήταν και το σχόλιο άλλου εργαζομένου, που, όπως ανέφερε, εάν είχε μεγάλες καταθέσεις, ενδεχομένως να τις είχε αποσύρει. "Η μαγκιά δεν είναι να τα αποσύρεις, είναι να τα βγάλεις στο εξωτερικό. Δεν έχει ο καθένας μία offshore εταιρεία για να τα βγάλει έξω", συμπλήρωσε.
"Δεν έχω προχωρήσει σε απόσυρση χρημάτων από την τράπεζα. Το αφήνω στην τύχη του. Υπάρχει ο φόβος, αλλά δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε τόσο δύσκολο σημείο", σημείωσε εργαζόμενος που συναντήσαμε έξω από τράπεζα στο Παγκράτι.
Δέλεαρ από τράπεζεςΣε αυτό το κύμα... φυγής κεφαλαίων, οι τράπεζες απαντούν με αυξήσεις επιτοκίων κυρίων στις προθεσμιακές καταθέσεις, με στόχο να περιορίσουν τη μείωση που παρατηρείται και που με συντηρητικούς υπολογισμούς θα φτάσει στο σύνολο της φετινής χρονιάς τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι απώλειες αυτές μπορούν να αναπληρωθούν μέσω του νέου πακέτου κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι έτοιμο προς χρήση, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, για την εξασφάλιση ρευστότητας μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ωστόσο, οι τραπεζίτες εμφανίζονται ιδιαιτέρως ανήσυχοι για το γεγονός ότι πολιτικοί και οικονομολόγοι σε δημόσιες τοποθετήσεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μιλούν για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών σε περίπτωση που δεν εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου από την τρόικα.
Το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν είναι ότι χρειάζεται ψυχραιμία, ώστε να μην προκαλούνται υπερβολικές και βεβιασμένες κινήσεις από τους καταθέτες.
"Φυγή" 9,4 δις ευρώ το πρώτο τρίμηνοΜέχρι και το τέλος Μαρτίου, οι εκροές από την αρχή του χρόνου διαμορφώνονταν στα 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά, τον Ιανουάριο οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, το Φεβρουάριο κατά 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ και το Μάρτιο κατά 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Bίντεο που κόβει την ανάσα!Την ώρα που ο ανεμοστρόβιλος σκορπίζει τον θάνατο

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από την επέλαση ανεμοστρόβιλων και καταιγίδων που έπληξαν τη νύχτα της Τρίτης τρεις πολιτείες του κεντρικού τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι καταιγίδες σημειώθηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά τον φονικό ανεμοστρόβιλο που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Τζόπλιν στην πολιτεία του Μιζούρι και άφησε πίσω του 122 νεκρούς και 750 τραυματίες....δεείτε το βίντεο..
...

Διαβάστε περισσότερα » »