Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Το Mega κόλπο των πασοκοβενιζελικών

Θα σώσουν το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ...
...και μέσω του εγγονού του Μπενάκη
θα βάλουν τα χαϊβάνια της Δεξιάς να νομιμοποιήσουν τα υπερκέρδη της προδοσίας τους.
Προδότης της πατρίδας και της Δεξιάς θα είναι όποιος βουλευτής της ΝΔ ψηφίσει τη Δανειακή Σύμβαση.
..."Δική μου ιδέα ήταν το ΔΝΤ"... έλεγε και ξαναέλεγε ο Καρατζαφέρης ..."Με τη βοήθειά του θα έχουμε χαμηλή πρόσβαση στα τεράστια κεφάλαιά του"... μας έλεγε και μας έκλεινε πονηρά το μάτι ο γαλατάς. Τώρα, που "δικαιώνεται" και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα χρήματα των "μπουνταλάδων", γιατί την "κοπανά"; Τώρα, που "δικαιώνεται", γιατί δεν διεκδικεί τη "δόξα" του; Θα αφήσει τον Σαμαρά να μας "σώσει" με τη δική του ιδέα; Τώρα θυμήθηκε ο σανοπώλης πως δεν είναι τόσο φτηνά τα χρήματα των τοκογλύφων; Τι συμβαίνει;


Τίποτε απολύτως. Αυτή είναι η δουλειά των "λαγών" και ο Καρατζαφέρης είναι "λαγός" ...Ο "λαγός", ο οποίος, αφού επέβαλε τον "ρυθμό" στην "κούρσα" των κομμάτων, αποχώρησε πριν "καεί". Εκτέλεσε μια εργασία και στη συνέχεια αποχώρησε. Αυτό έκανε ο εργαζόμενος Καρατζαφέρης ...Ο Καρατζαφέρης δεν σκέφτεται ...Ο Καρατζαφέρης απλά ενεργεί, εφόσον είναι ένας απλός υπάλληλος του Μητσοτάκη και εργάζεται στην υπηρεσία του.


Στα συμφέροντα του Μητσοτάκη αναζητούμε τα "ελατήρια" των πράξεων του Καρατζαφέρη ...Στα συμφέροντα του αρχιδιαχειριστή των συμφερόντων των βενιζελικών. Αυτών των βενιζελικών, των οποίων τα πολιτικά συμφέροντα εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετούνται μόνον αν φορτωθεί η Δεξιά την ευθύνη της προδοσίας και του ΔΝΤ. Αυτός είναι ο στόχος τους. Να φορτώσουν την ευθύνη στη Δεξιά. Γι' αυτό έβαλαν τον Καρατζαφέρη να "τρέχει" μπροστά και να λέει πως ήταν δική του ιδέα το ΔΝΤ. Ο Γιωργάκης συζητούσε με τον Στρος Καν μήνες πριν το πρόβλημα και η ιδέα "ανήκε" στον Καρατζαφέρη. Το ΠΑΣΟΚ μάς παρέδωσε αλυσοδέσμιους στο ΔΝΤ και αυτή ήταν ιδέα ενός δεξιού και μάλιστα "ακραίου". Οι διεθνιστούληδες των σοσιαλιστικών και άλλων διεθνών έκαναν μυστικές συμφωνίες με τους τοκογλύφους του ΔΝΤ και την ιδέα την "είχε" ο "υπερπατριώτης".
Όλα αυτά, όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι ένα θέατρο. Οι βενιζελικοί, μέσω του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα μας λεηλάτησαν σαν "εκσυγχρονιστές", στη συνέχεια μας έβαλαν σαν "σωτήρες" στο ΔΝΤ και τώρα απλά δεν θέλουν να το χρεωθούν οι ίδιοι. Έβαλαν "δεξιό" ΛΑΟΣ στο "κόλπο", για να μοιράσουν αρχικά την ευθύνη του ΔΝΤ με τη Δεξιά, ώστε την κατάλληλη στιγμή να την "αδειάσουν" όλη πάνω της. Μέσω του Καρατζαφέρη "χρωμάτισαν" το ΔΝΤ με δεξιό "χρώμα" και μετά παγίδευσαν τη ΝΔ, για να της φορτώσουν την ευθύνη ολόκληρη. Τώρα ένας-ένας —και με ελαφρά "πηδηματάκια"— απεμπλέκονται, για ν' αφήσουν το κορόιδο μόνο του. Αυτή ήταν η δουλειά του ΛΑΟΣ. Σαν δήθεν δεξιό κόμμα να μετακινήσει την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά και την κατάλληλη ώρα να την αφήσει ολόκληρη πάνω στη ΝΔ. Γι' αυτόν τον λόγο ο Καρατζαφέρης λίγες ώρες πριν "εγκαταλείψει" την προσπάθεια "σωτηρίας" μάς έλεγε πονηρά πως έκανε "μπλοκ" με τον Σαμαρά ...Ξαφνικά έγιναν "κολλητοί" με τον "ανεύθυνο" Σαμαρά. Μόλις έκανε "μπλοκ", την "κοπάνησε", για να μεταφερθεί η ευθύνη προς την κατεύθυνση που επεδίωκε το αφεντικό του ο Μητσοτάκης. Τον "μαύρισε" με τον "μουντζούρη" και έφυγε.
Το μεγάλο κόλπο των βενιζελικών ήδη ξεκίνησε. Αφού σαν "προοδευτικοί" και "εκσυγχρονιστές" μάς λεηλάτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, τώρα μας "στέλνουν" τον λογαριασμό μέσω "τρίτων". Μιλάμε για τη μεγαλύτερη παράσταση του αιώνα. Το ΠΑΣΟΚ μάς έβαλε στο ΔΝΤ ...και η ΝΔ θα φάει το "ξύλο". Η δοτή κυβέρνηση των πασόκων κυβερνά με την "εντολή" του ΠΑΣΟΚ ...και η ΝΔ αναλαμβάνει την ευθύνη. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "αντιστέκονται", το ΛΑΟΣ την "κοπάνησε" και η ΝΔ θα αναλάβει το εθνικό "κόστος". Αυτή θα δώσει τη σκληρή "μάχη", για να υπερασπιστεί τα κλοπιμαία των βενιζελικών. Αυτό κι αν είναι επίτευγμα. Τώρα ο δρόμος της "αντίστασης" είναι "ανοικτός" για τα λαμόγια.
Αφού έφαγαν και ήπιαν εις υγείαν του κορόιδου, τώρα θα ανέβουν πάλι στα "μπαλκόνια" να μας υπόσχονται λύτρωση". Αφού μας παρέδωσαν στους ξένους, θα βγουν στο "βουνό" της αντίστασης για την "απελευθέρωση" ...Οι άνθρωποι είναι απίθανοι. . Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει αυτό και κανένας άλλος. Αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει τον Γιωργάκη να περιγράφει το πόσο πολύ "αγωνίστηκε" για να μας "σώσει" και θα καταλάβει πως δεν υπάρχει άλλος τέτοιος μηχανισμός παραγωγής υποκρισίας και ψεύδους. Αυτοί, οι οποίοι ξεπουλάνε την πατρίδα για πενταροδεκάρες, είναι αυτοί, οι οποίοι μας απειλούν πως, αν δεν υποταχθούμε στο ΔΝΤ, θα εξαγοραστούμε για δεκάρες. Αυτοί, οι οποίοι είναι οι μόνοι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι, μας απειλούν με μυστηριώδεις "Έλληνες", οι οποίοι έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και θα μας εξαγοράσουν, αν δεν "προστατευτούμε" από το ΔΝΤ.
Όλα αυτά τα "παραμύθια" είναι εύκολο να εκστομίζονται από τους βενιζελικούς του ΠΑΣΟΚ, γιατί απλά δεν έχουν αντιπάλους να τους πολεμήσουν. Η δήθεν αντίπαλος Δεξιά εδώ και δεκαετίες είναι παραδομένη στους βενιζελικούς. Νικημένη ολοκληρωτικά και ισοπεδωμένη από αυτούς. Ελέγχεται από τον ανιψιό του Βενιζέλου και στην κυριολεξία χρησιμοποιείται ως "σκουπιδοτενεκές" των βενιζελικών. Οι βενιζελικοί, μέσω του ΠΑΣΟΚ, "τρώνε και πίνουν" και στη ΝΔ πετάνε τους "λογαριασμούς". Γι' αυτό άλλωστε της έκαναν κάποτε "δώρο" τον Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης είναι αυτός, ο οποίος εξασφαλίζει πάντα ότι η Δεξιά θα πληρώνει τα δικά τους χρέη. Έχοντας μέσω του Σαμαρά εξασφαλισμένη την προδοσία της ηγεσίας της Δεξιάς, θα της "φορτώσουν" για άλλη μια φορά τον "μουντζούρη", προκειμένου να επιβιώσει το κόμμα τους ...Με ψήφους της Δεξιάς θα νομιμοποιηθούν τα κλοπιμαία των πραιτοριανών του βενιζελισμού ...Τα εκατομμύρια των Παπανδρέου, των Μητσοτάκηδων και όλων των γνωστών "προοδευτικών" διαπλεκομένων.
Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν ...Στο σημείο όπου ο "αθλητής" κρατά την ανάσα του, για να κάνει το μεγάλο άλμα. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να περάσει τα βάρη των εγκλημάτων του στη ΝΔ και αυτό είναι το δύσκολο. Δύσκολο —σχετικά—, γιατί το παιχνίδι είναι "στημένο". Ο μέγας Μητσοτάκης ελέγχει το παιχνίδι και ο Σαμαράς απλά είναι ένα "πιόνι" στα χέρια του ...Ένα πιστό πιόνι, αν σκεφτεί κάποιος το ποιόν και την προέλευση του Σαμαρά. Ο εγγονός του Μπενάκη δεν είναι δυνατόν να "πουλήσει" την οικογενειακή του παράδοση. Ο εγγονός του συνεταίρου τού Βενιζέλου θα κάνει το "καθήκον" του ...Business us usual. Δεν θα κάνει δηλαδή κάτι πέρα από τη συνείδησή του. Ως βενιζελικοί όλοι αυτοί, πάντα μισούσαν τη Δεξιά και τώρα έχουν την ευκαιρία να της φορτώσουν τα νέα "άπλυτά" τους.
Αυτό είναι το όλο κόλπο. Γι' αυτόν τον λόγο "ανέστησαν" τον πεθαμένο Σαμαρά και του έδωσαν την ηγεσία του κόμματος ...Τον κρατούσαν στον "πάγκο" για την κρίσιμη ώρα ...Για να μην χάσουν τον έλεγχο του κόμματος της ΝΔ από αυτούς οι οποίοι μισούσαν τον Μητσοτάκη και σε κάποια στιγμή θα επεδίωκαν να τον διώξουν από το κόμμα. Αυτό το κρυφό "χαρτί" του Μητσοτάκη είναι ο Σαμαράς. Γνωρίζοντας ως κλέφτες πού θα οδηγηθεί η κατάσταση εξαιτίας της λεηλασίας τους, προετοίμασαν την κατάσταση. Έβαλαν τους δεξιούς να "τιμωρήσουν" τη Ντόρα, για να παραδώσουν τη ΝΔ στον βενιζελικό Σαμαρά. Τον "ανέστησαν" με τον πιο εύκολο τρόπο, για να φορτώσει στους δεξιούς όλη την αθλιότητα της βενιζελικής Μεταπολίτευσης. Ο Σαμαράς σαν δήθεν αντιντορικός και αντιμητσοτακικός, ήταν σίγουρο πως θα έκανε πολύ καλύτερα αυτό, το οποίο, αν το έκανε ο ίδιος ο Μητσοτάκης ή η Ντόρα, θα γινόταν επανάσταση στη Δεξιά. Τώρα φαίνεται ο λόγος που έχασε η Ντόρα τόσο εύκολα της εσωκομματικές εκλογές χωρίς αντιδράσεις. Αυτό ήταν το κόλπο και σε αυτό το κόλπο ο Σαμαράς διεκδικεί το Όσκαρ υποκρισίας. Ο ίδιος ο εγγονός του Μπενάκη με τη βοήθεια του ανιψιού τού Μητσοτάκη θα σώσει την "παρέα" τους ...Την παρέα των δισεκατομμυριούχων πλέον.
...Απλά πράγματα. Όλα γίνονται, για να σωθεί αυτή η παρέα των βενιζελικών, οι οποίοι μας ρήμαξαν σαν πεινασμένες "ακρίδες". Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι επωφελούνται από την προδοσία της πατρίδας και την παράδοσή της στους ξένους τοκογλύφους. Θα αφήσουμε τους ξένους να τους αποκαλύψουν, για να μην μας πούνε εμάς μεροληπτικούς. Σύμφωνα με την New York Times και τον αρθρογράφο τους Floyd Norris, αυτοί, οι οποίοι σώζονται από τη "βοήθεια" του ΔΝΤ, δεν είναι οι Έλληνες πολίτες, αλλά οι μεγαλοτραπεζίτες της χώρας ...Οι μεγαλοτραπεζίτες, οι οποίοι στην Ελλάδα είναι και μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοκαναλάρχες ...Άρα σύσσωμη η Διαπλοκή. Οι ίδιοι οι άνθρωποι, δηλαδή, είναι πίσω από όλα αυτά και απλά ο αρθρογράφος ξεκινάει από μια ιδιότητά τους, που είναι η τραπεζική. Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Αλαφούζος, Σάλλας, Λαμπράκης-Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κόκκαλης, Μπακατσέλος κλπ.. Όποιος βρει κάποιον δεξιό ανάμεσά τους, κερδίζει λουκούμι. Όλοι τους είναι δισεκατομμυριούχοι βενιζελικοί μιας βενιζελικής Μεταπολίτευσης, που λεηλάτησε τη χώρα ...Αυτούς, τους οποίους θα σώσει η Δεξιά με την "υπευθυνότητά" της ...Η Δεξιά, η οποία εδώ και τριάντα χρόνια άγεται και φέρεται ως πτώμα-λεία των βενιζελικών.
Το μόνο πράγμα στο οποίο βλέπουμε να σημειώνει πρόοδο η Δεξιά είναι η "διασημότητά" της. Η Δεξιά, που μέχρι τώρα προκαλούσε το γέλιο στο εσωτερικό της χώρας, θα ανέβει επίπεδο. Θα διασκεδάζει με την "υπευθυνότητά" της και το παγκόσμιο κοινό, αν αναλογιστεί κάποιος το κοινό των New York Times. Η Δεξιά, η οποία εξαιτίας του Μητσοτάκη ανέδειξε γίγαντες της πολιτικής κωμωδίας τύπου Ντόρας, Σουφλιά, Αβραμοπουλαίων, Αρούληδων και Προκόπηδων ...Γιγαντιαία "τίποτε", που έδωσαν με επιτυχία άπειρες ατομικές παραστάσεις. Αυτή η Δεξιά είναι έτοιμη επιτέλους να μας αποδείξει με τις πράξεις της τι ακριβώς εννοούσαν οι βενιζελικοί, όταν επί τριάντα χρόνια φώναζαν ..."ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" ...Τελικά, Δεξιά σημαίνει χαϊβάνια ...Χαϊβάνια, που όμοιά τους δεν έχουν ξαναϋπάρξει στην πολιτική μας ιστορία.
Πρέπει να "ξυπνήσουν" οι δεξιοί και να διώξουν από το κόμμα τους τον εγγονό του Μπενάκη. Πρέπει ν' ανοίξουν τα "μάτια" τους και να δουν τον ρόλο που παίζει η "μαριονέτα" του Μητσοτάκη. Αν δεν το κάνουν αυτό, θα είναι άξιοι της μοίρας τους ...Της κακής τους μοίρας. Θα είναι οι άχρηστοι και οι ανίκανοι, που τους δουλεύουν όποτε θέλουν οι αντίπαλοι τους ...Αυτοί, που πληρώνουν τα "πηδήματα" των άλλων ...Οι "κερατάδες", που κάθε λίγο και λιγάκι τρώνε και από ένα χέρι ξύλο. Θα είναι άχρηστοι ως Έλληνες και κορόιδα ως δεξιοί. Θα είναι οι δεξιοί, που με την ψήφο τους έκαναν πολυεκατομμυριούχους αυτούς, οι οποίοι επί τριάντα χρόνια τούς έβριζαν ...Αυτούς, οι οποίοι επί τριάντα χρόνια στο ένα χέρι κρατούσαν μια ντουντούκα και φώναζαν ..."ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" και με το άλλο χέρι έκλεβαν ...Θα είναι αυτοί, οι οποίοι έκαναν πολυεκατομμυριούχους τους "ήρωες" του Πολυτεχνείου ...Την εκβιάστρια Δαμανάκη, τον Λαλιώτη και τους άλλους.
Αυτούς τους δεξιούς ο λαός και η ιστορία θα τους "θυμάται" ως άχρηστους. Αυτό βέβαια είναι και το μόνο θετικό γι' αυτούς. Για ένα πράγμα, δηλαδή, δεν θα πρέπει ν' ανησυχούν. Ό,τι και να ψηφίσουν στην αυριανή ιστορική συνεδρίαση της Βουλής, η ιστορία δεν θα τους "θυμάται" ως προδότες. Για να είσαι προδότης, θα πρέπει να λειτουργείς συνειδητά με μυαλό και όχι σαν χαϊβάνι με ένστικτο. Προδότες θα μείνουν στην ιστορία ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Παπαδήμος, ο Λοβέρδος και οι άλλοι. Από τη ΝΔ μόνον ο Σαμαράς, ο επίτιμος και ο Κυριάκος δικαιούνται αυτόν τον τίτλο. Οι άλλοι θα παραμείνουν στο επίπεδο του απλού συμμετέχοντα ..."Ήμουν κι εγώ εκεί ...Έστω και ως χαϊβάνι".
Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως η χρεοκοπία είναι ΕΠΙΛΟΓΗ και μάλιστα συμφέρουσα ...Η τελευταία και αυτήν τη στιγμή καλύτερη ΕΠΙΛΟΓΗ για τους Έλληνες. Δεν είναι το τέλος, αλλά μια αρχή. Γι' αυτόν τον λόγο εφευρέθηκε ...Για να γίνει μια αρχή για όποιον δεν τα κατάφερε στη ζωή του. Ανθρώπινο δικαίωμα είναι η χρεοκοπία. Ευνοϊκό νομοθέτημα είναι και όχι καταδίκη σε "θάνατο". Ο ανθρωπισμός και ο πολιτισμός της κοινωνίας είναι που την εφεύρε ως πρακτική. Για να ξεφύγουμε από τον Μεσαίωνα των υπανθρώπων τοκογλύφων τύπου "Σάιλοκ", που ζητούσαν κομμάτι ανθρώπινης σάρκας για απλά χρέη.
Η λογική της χρεοκοπίας είναι απλή. Υπό τη προστασία του διεθνούς νόμου συνεχίζεις να εργάζεσαι, ώστε να ζεις ως άνθρωπος ...και με ό,τι περισσεύει ξεχρεώνεις τους δανειστές σου. Σήμερα τα απάνθρωπα κτήνη της Τρόικας μάς ζητούν να περάσουμε στον Μεσαίωνα. Σήμερα τα παιδιά του Σάιλοκ ζητούν τη "σάρκα" της Ελλάδας ...Ζητούν τα ακριβώς αντίθετα. Ζητούν να καταδικάσουν την Ελλάδα και την κοινωνία της σε θάνατο για χρέη τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι δικά τους παράνομα δημιουργήματα. Αρνούμενοι να ευθυγραμμιστούν με τον πολιτισμό, ζητούν από τους Έλληνες να δανειστούν, για να ξεπληρώσουν στο άρτιο τους τοκογλύφους ...και να ζουν με ό,τι περισσεύει και άρα σαν ζώα. Ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια δεν θα μπει στην ελληνική αγορά. Τα δάνεια είναι για να ξεπληρωθούν οι τοκογλύφοι στο ακέραιο. Εμείς θα ζούμε με ό,τι περισσεύει ...όχι από αυτά που θα μας δίνουν, αλλά από αυτά που βγάζουμε μόνοι μας και θα μας αφήνουν να κρατάμε.
Κάνουν λάθος αν κάποιοι φοβούνται για το πώς θα τη "βγάλουμε" σε περίπτωση χρεοκοπίας. Έτσι κι αλλιώς με τα δικά μας χρήματα θα ζήσουμε. Είτε μας δανείσουν οι ξένοι είτε όχι, με τα δικά μας χρήματα θα ζήσουμε ...Το προβλέπει η δανειακή σύμβαση. Αυτό, δηλαδή, προς απάντηση αυτών, οι οποίοι φοβούνται για το πώς θα επιβιώσουμε χωρίς τα δάνεια των "σωτήρων" μας. Θα επιβιώσουμε όπως προβλέπεται και από το σημερινό Μνημόνιο να επιβιώσουμε. Με τα δικά μας χρήματα προβλέπεται να ζήσουμε σε κάθε περίπτωση. Με τα δάνεια που παίρνουμε, θα ζουν σαν βασιλιάδες οι "άλλοι". Αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε πάση θυσία. Πρέπει να παζαρέψουμε τις υποχρεώσεις μας και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να οδηγηθούμε στη χρεοκοπία, για να σωθούμε ...Είναι η μόνη μας επιλογή ...Είναι η σωστή επιλογή. Να σώσουμε αυτά που μας ανήκουν και πρέπει να διασφαλίσουμε για τους απογόνους μας ...Να τα σώσουμε πολύ πριν να είναι αργά ...Να τα σώσουμε νόμιμα με την πρακτική της χρεοκοπίας, πριν αναγκαστούμε να ρισκάρουμε να τα πάρουμε πίσω με αίμα.
Η απόδειξη της ορθότητας αυτών που λέμε είναι ο φόβος των τοκογλύφων μήπως οι Έλληνες ξαφνικά "φωτιστούν" και αναζητήσουν τη σωτηρία μέσω της χρεοκοπίας. Ανησυχούν οι τοκογλύφοι και οι χαφιέδες τους μήπως ξαφνικά κάποια θεία φώτιση μας σώσει. Γι' αυτόν τον λόγο ο Σαρκοζί μας απείλησε ευθέως με εθνική καταστροφή σε περίπτωση που τολμήσουμε να διανοηθούμε να χρεοκοπήσουμε. Γι' αυτόν τον λόγο σκέφτηκε η Μέρκελ και το ειδικό ταμείο για τα ελληνικά δάνεια ...Το θέλουν το ειδικό ταμείο, για ν' αποφύγουν την πιθανότητα να τους "αδειάσουμε" ...Το θέλουν το ταμείο αυτό, για να αποκλείσουν και τη θεωρητική πιθανότητα να "σωθούμε" ...Το θέλουν, ώστε και στην περίπτωση που θελήσουμε να χρεοκοπήσουμε, να μην έχουμε αυτήν τη δυνατότητα ...Να μην έχουμε πρόσβαση ως λαός στα απεχθή δάνεια, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα μας τα χρεώσουνε.
Ρωτάμε λοιπόν τους Έλληνες και τους πολιτικούς τους. Θα αφήσουμε τα παιδιά του "Σάιλοκ" να μας ακρωτηριάσουν ως λαό; Θα αφήσουμε τα παιδιά των τοκογλύφων να μας αρπάξουν κομμάτια από την εθνική μας "σάρκα"; Αυτά, τα οποία από τον Μεσαίωνα κιόλας "καταγγέλλονταν" από τη λογοτεχνία ως απάνθρωπα και απαράδεκτα, σήμερα τα ανεχόμαστε, χωρίς να αντιδρούμε; Θα δώσουμε κομμάτι της ψυχής μας και της σάρκας μας στους τοκογλύφους; Απλά πράγματα. Θα απεμπολήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα, επειδή ο Σημίτης, ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπαδήμος έπαιζαν με την Goldman Sachs των ομοεθνών του Εβραίου "Σάιλοκ";
Ξυπνήστε Βουλευτές όλων των κομμάτων και των παρατάξεων. Τελευταία σας ευκαιρία είναι να "ξυπνήσετε" ...Άχρηστοι πολιτικοί, που κινδυνεύετε να περάσετε στην ιστορία ως κορόιδα των ξένων ιμπεριαλιστών ...Καραγκιόζηδες, που προσκυνάτε όποιον βρείτε μπροστά σας, αν σας δώσει λίγο χρόνο κουβέντας με την Τρέμη και τον Πρετεντέρη ...Παράσιτα, που πήρατε λίγο "λαδάκι" και δεν καταλάβατε ότι χάσατε μέσα από τα χέρια σας αυτό το οποίο διαχειριζόσασταν ...Μίσθαρνα κουτορνίθια των Λάτσηδων και των Μπομπολαίων ...Υποχείρια των παλιών δωσίλογων των Ναζί και των χαφιέδων της Σοβιετίας. Ο λαός δυστυχώς έφτασε στο σημείο να σας έχει ανάγκη και να σας ζητάει να τον αφήσετε να υπάρχει, ενώ θα έπρεπε να του ζητάτε εσείς να σας αφήσει να επιβιώσετε.
Αυτό, το οποίο έχει σημασία αυτήν την κρίσιμη ώρα, είναι ότι πρέπει μέχρι την τελευταία στιγμή οι Βουλευτές να αποδείξουν —έστω και σε ένα βασικό επίπεδο— ότι δεν έτρωγαν μέχρι τώρα "τζάμπα" το ψωμί τους ...Να αποδείξουν όχι πως είναι πολιτικά ζώα, πράγμα δύσκολο και απαιτητικό ...Να αποδείξουν ότι δεν είναι κοινά ζώα. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί κοινή ζωική λογική απαιτείται σήμερα, για να καταλάβει κάποιος τι πρέπει να κάνει και τι να ψηφίσει ...Απλά συμφέροντα να αναγνωρίζει, όπως κάνει ένα απλό ζώο. Αν οι Βουλευτές καταψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, ποιος θα εξοργιστεί; ...Ποιος θα στεναχωρηθεί; ...Ποιος θα πανικοβληθεί; Αν κάποιος με την πράξη του εξοργίζει, στεναχωρεί ή πανικοβάλει μισέλληνες —όπως ο Σαρκοζί, η Μέρκελ ή ο Γιούγκερ—, είναι δυνατόν να πιστεύει ότι αυτή η πράξη θίγει τα ελληνικά συμφέροντα;
Μας απειλεί το αδηφάγο κτήνος ο Βενιζέλος με το δήθεν επείγον της λήξεως του ομολόγου του Μαρτίου ...Ένα ομόλογο υποτίθεται μεγάλο, εφόσον είναι ονομαστικής αξίας της τάξεως των 16 δις ευρώ ...Ένα ομόλογο, το οποίο οι πραγματικοί επενδυτές το έχουν ήδη "ξεφορτωθεί" στη δευτερογενή αγορά στο 20% της αξίας του και το οποίο έχει περιέλθει στα χέρια των τοκογλύφων. Οι τοκογλύφοι, δηλαδή, που το αγόρασαν με περίπου 3 δις, περιμένουν από εμάς να τους πληρώσουμε 16 δις. Περιμένουν μέσα σε λίγες ημέρες να βγάλουν κέρδος 13 δις ευρώ από την ελληνική καταστροφή. Μόνον να το σκεφτεί κάποιος αυτό, θα πρέπει να πάει να "φουντάρει".
Είναι ντροπή να κόψουμε συντάξεις από τους γέροντες, νοσήλια από τους ασθενείς και βιβλία από τα παιδιά μας, για να δώσουμε τα υπερκέρδη στους τοκογλύφους ...Στους τοκογλύφους, οι οποίοι σίγουρα χρηματοδοτούν αυτήν τη στιγμή τις προεκλογικές καμπάνιες των "εξοργισμένων" Σαρκοζί και Μέρκελ. Είναι ντροπή να ξεπουλήσουμε την πατρίδα μας, για να πληρώσουμε τους σύγχρονους "Σάιλοκ". Είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή να το κάνουμε όχι από πραγματική ανάγκη, αλλά από βλακεία και από ηλιθιότητα. Καθαρή βλακεία είναι να το πληρώσουμε στο ακέραιο, όταν μπορούμε με τρία ή τέσσερα δις να το ξεπληρώσουμε στο σύνολό του. Να μας πούνε και ευχαριστώ, χωρίς καν να σημειωθεί πιστωτικό γεγονός.
Απλά πράγματα. Δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός ένα τέτοιο παζάρι, γιατί δεν είναι απόδειξη αδυναμίας, ώστε να ενεργοποιηθούν τα CDS. Δεν αποτελεί απόδειξη χρεοκοπίας να επαναδιαπραγματεύεται κάποιος την επαναγορά του ομολόγου του. Αυτό είναι κάτι, το οποίο καθημερινά συμβαίνει γύρω μας, επειδή όλοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους με όποιον τρόπο μπορούν. Είναι χρεοκοπημένος όποιος πολίτης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επαναδιαπραγματεύεται το ενοίκιο του μαγαζιού του ή του σπιτιού του; Είναι παράνομος όποιος παρακάμπτει τα "συμφωνηθέντα" εξαιτίας άσχημων εξελίξεων και για λόγους συμφέροντος; Όχι βέβαια. Μπορεί να το κάνει για το κέρδος και όχι εξαιτίας της ανάγκης ...Μάγκας μπορεί να είναι και όχι κακομοίρης.
Δοκίμασε ποτέ η Ελληνική Κυβέρνηση να πληρώσει ένα ομόλογο με βάση την νέα πραγματικότητα; Να τα πληρώσει με βάση τις τιμές που τα πληρώνονται οι πραγματικοί επενδυτές στη δευτερογενή αγορά; Για "σκουπίδια" τα έχουν αγοράσει οι τοκογλύφοι τα ομόλογά μας και εμείς θα δανειζόμαστε για να τους τα πληρώσουμε χρυσάφι, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι από κανέναν νόμο; Αυτό θέλουν να κάνουν και τον Μάρτιο. Βάζουν τον ελληνικό λαό να δανειστεί με απάνθρωπους όρους, για να πληρώσουν τους τοκογλύφους. Θα τους πληρώσουμε χρυσάφι, επειδή μας τρομάζει η Μέρκελ και ο Σαρκοζί; ...Θα τους πληρώσουμε χρυσάφι επειδή τα συμφέροντά μας "προστατεύονται" από τον διαβόητο Βενιζέλο;
...Τον Βενιζέλο, ο οποίος δήθεν διαπραγματεύεται "σκληρά" για λογαριασμό μας. Πώς διαπραγματεύεται ο άσχετος; Δεν διαπραγματεύεται όπως ο ισχυρός, που δίνει απέναντι σ' αυτούς που του ζητάνε — και είναι οι τοκογλύφοι κάτοχοι των ομολόγων. Διαπραγματεύεται σαν αδύναμος, που ζητάει απέναντι σ' αυτούς που δίνουν και είναι οι Τροϊκανοί. Πηγαίνει και διαπραγματεύεται εκεί όπου είναι αδύναμος —και χωρίς καμία δυνατότητα— και εγκαταλείπει τη διαπραγμάτευση, η οποία μπορεί να του αποφέρει τεράστιο κέρδος. Διαπραγματεύεται, ζητώντας αυτά που πρέπει να δώσει, χωρίς να τα διαπραγματευτεί. Αυτός είναι ο "ευφυής" συνταγματολόγος, που εσχάτως ανακάλυψε την οικονομία.
Όλα αυτά είναι παράλογα και αν το σκεφτεί κάποιος και παράνομα υπό τις παρούσες συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν να πεθαίνουν Έλληνες από την πείνα ή την έλλειψη φαρμάκων και η ηγεσία μας να πληρώνει τα ομόλογα, χωρίς να τα διαπραγματεύεται. Τα περισσότερα ομόλογά μας βρίσκονται στα χέρια τοκογλύφων, γιατί οι ίδιοι φρόντισαν με τις "αξιολογήσεις" των δικών τους εταιρειών να τα "σκουπιδοποιήσουν". Αυτό είναι το κόλπο των τοκογλύφων εις βάρος όλων των χωρών και όχι μόνον εις βάρος της Ελλάδας.
Τρομάζουν τους επενδυτές, για να τους αναγκάσουν να ξεφορτωθούν τα ομόλογα και στη συνέχεια οι ίδιοι τα παίρνουν τζάμπα. Δήθεν ρισκάρουν αγοράζοντας τα "σκουπίδια" στη δευτερογενή αγορά, την ώρα που με πληρωμένους ηγέτες γνωρίζουν πως οι λαοί θα αιμορραγήσουν, προκειμένου να τους πληρώσουν στο ακέραιο. Διεκδικούν τα υπερκέρδη και από αυτά μοιράζουν στους διάφορους Σαρκοζί και Μέρκελ, για να κάνουν τις πανάκριβες καμπάνιες τους. Τώρα περιμένουν από εμάς να τους πληρώσουμε κέρδη χρυσού, ενώ έχουν αγοράσει "τενεκέδες". Εκεί φτάσαμε εμείς οι Έλληνες ...Οι πάλαι ποτέ διάσημοι για την εξυπνάδα μας και την οδύσσεια πονηριά μας ...Να φαινόμαστε ηλίθιοι, γιατί αυτοί οι οποίοι μας κυβερνάνε τα "παίρνουν". Κάποτε όμως θα ανοίξουν οι λογαριασμοί και πολλοί θα "δαγκωθούν". Οι σημερινοί Γιωργάκηδες, Βαγγελάκηδες και Αντωνάκηδες, που "πολεμάνε" για εμάς, θα αποκαλυφθούν για τις προδοσίες τους και τότε πολύ φοβόμαστε ότι θα δούνε το κόσμο από "ψηλά".
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε σε αυτό το κείμενο για απλή ζωική λογική. Δεν έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τα "ζωντανά" της Βουλής. Ό,τι είναι επιβλαβές για τους εχθρούς σου, είναι ωφέλιμο για εσένα. Γι' αυτόν τον λόγο η Δημοκρατία αναζητά τους αντιπροσώπους του λαού ανάμεσα στους τυχαίους και όχι στα "φαινόμενα". Γι' αυτόν τον λόγο η Δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα από εμάς να ζητάει ψήφο και εμπιστοσύνη από τον λαό, για να τον αντιπροσωπεύσει ...Θεωρεί ότι είναι άνθρωπος και ότι έχει τουλάχιστον τη ζωική λογική. Αυτό θέλουμε σήμερα από τους Βουλευτές. Δεν ζητάμε κάποιο θαύμα. Ζητάμε τα αυτονόητα. Ζητάμε να μας αποδείξουν ότι είναι άνθρωποι ...Απλοί άνθρωποι, που περπατάνε όρθιοι ...Ούτε καν Homo Sapiens ...Μας αρκεί και το Homo Erectus. Σε αυτό ελπίζουμε, εφόσον μόνον από απλά ζώα μπορείς να τους πάρεις τόσο εύκολα την πατρίδα.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

eamb-ydrohoos
Διαβάστε περισσότερα » »

5 καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου δηλώνουν: “Εκτροπή από την Συνταγματική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομιμότητα”

Με κείμενο – ανακοίνωση το οποίο απευθύνεται τόσο προς τους βουλευτές όσο και προς τους πολίτες αυτής της χώρας, πέντε πανεπιστημιακοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της χώρας εκτός νομιμότητας ή για την νομιμοποίηση της παρανομίας εντός της Ελλάδας
Των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου
Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης
Ηλία Νικολόπουλου, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:
1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 κάτω από εντελώς διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο. Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική νομιμοποίηση για την ψήφισή του.
2. Το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή είναι προϊόν οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού, εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969).
3. Το κείμενο που κατατέθηκε για ψήφιση δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα ούτε σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου ούτε σχέδιο νόμου κυρωτικού διεθνούς σύμβασης, δεδομένου ότι δεν περιέχει το υπογεγραμμένο κείμενο της διεθνούς σύμβασης. Πρόκειται για κείμενο προγράμματος, που επιχειρείται να δεσμεύσει ανεπίτρεπτα επί δεκαετίες το μέλλον της χώρας. Παρουσιαζόμενο, συνεπώς, ως δεσμευτικό κείμενο νόμου, παραβιάζει την αντιπροσωπευτική αρχή και την κατά το Σύνταγμα άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας (άρθρο 26 Σ).
4. Το κείμενο επιχειρείται να υπερψηφιστεί κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος, στο βαθμό που επιβάλλεται κομματική πειθαρχία χωρίς προηγούμενη εσωτερική ψηφοφορία και απόφαση συλλογικών κομματικών οργάνων.
5. Η πρόβλεψη ότι οι νέες δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από την υπογραφή τους, χωρίς κύρωση από την Βουλή, παραβιάζει τα άρθρα 28 παρ. 2 και 36 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς και το διεθνές δίκαιο.
6. Οι συνταγματικές και οι διεθνούς δικαίου εγγυήσεις σεβασμού και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας προσβάλλονται επιπλέον:
(α) Με την επανάληψη –όπως και στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 10.5.2010- της ρήτρας παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας, (β) με τον υπερδανεισμό της χώρας και την άμεση στέρηση της δυνατότητας ικανοποίησης των βασικών αναγκών του ελληνικού λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ελλήνων πολιτών, (γ) με τη σώρευση «επαχθούς» δανεισμού και (δ) με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του δημοσίου διεθνούς δικαίου που διέπει τις διεθνείς συμβάσεις των κρατών. Συνεπώς, το κείμενο που καλείται η Βουλή να ψηφίσει παραβιάζει στον πυρήνα τους τις συνταγματικές εγγυήσεις της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής (άρθρο 1 του Συντάγματος).
7. Τα μέτρα που προβλέπει το προς ψήφιση κείμενο ότι θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου, καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά, συνεπώς, εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα.


karavaki
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί μας δανείζουν χώρες που είναι χρεωμένες; Τι κέρδος έχουν από την δικιά μας εξαθλίωση;




Τα ποσά τα οποία θα δανείσουν την Ελλάδα οι διάφορες χώρες της ευρωζώνης γιατί τα δίνουν; Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί πως είναι δυνατόν η Πορτογαλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως εμείς, να μας δανείζουν χρήματα;

Η απάντηση είναι απλή, όμως είναι ταυτόχρονα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ελλάδος. Ένα μαχαίρι που κάρφωσε ύπουλα και εκ προμελέτης ο σημερινός πρωθυπουργός, έχοντας ως συνεργούς την σιωπή και απόκρυψη της αλήθειας, από δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε. με πουλημένη συνείδηση και νοικιασμένη γραφίδα. Προσέξτε λοιπόν: η Ισπανία δανείστηκε την περασμένη Πέμπτη 2,345 δις ¤, με επιτόκιο 3,532% και θα μας δανείσει σε λίγες μέρες με επιτόκιο 5%. Δηλαδή η επιχείρηση « σώστε την Ελλάδα» θα αποβεί για την Ισπανία επικερδής αφού θα της προσπορίσει κέρδη με επιτόκιο 1,5%.

Τούτο σημαίνει ότι από την σωτηρία της Ελλάδος η Ισπανία θα βγει κερδισμένη με 150 εκατομμύρια ¤ σε μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την Πορτογαλία. Εκεί όμως που η «σωτηρία της Ελλάδος» προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν όχι κομπίνας, είναι τα κέρδη της Γαλλίας και της Γερμανίας που δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 5%. Περιθώριο κέρδους 3,5% σε ποσό 41 δις ¤, δηλαδή όφελος 1,440 δις ¤.

Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση, ενώ είχε την δυνατότητα να δανειστεί μέχρι και τον Ιανουάριο, με επιτόκιο γύρω στο 2% δεν το έπραξε.
ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΣ να καταφύγει στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» για τον οποίον υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μηχανισμό στήριξης, αλλά για κερδοφόρα επιχείρηση της ευρωζώνης σε βάρος της Ελλάδος.

Επίσης έτσι εξηγείται με τον πιο σαφή μάλιστα τρόπο, η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου να γυρίζει από χώρα σε χώρα, από τηλεόραση σε τηλεόραση και να διαλαλεί πως θα χρεωκοπήσουμε αν δεν δανειστούμε χρήματα. Λογική και απολύτως φυσιολογική συνέπεια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τους διάφορους οίκους αξιολόγησης και η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των spreads σε δυσθεώρητα ύψη. Δυστυχώς αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια για την υπόθεση της δήθεν παρά λίγο πτώχευσης της χώρας μας. Οι κομπίνες της SIEMENS και του χρηματιστηρίου ωχριούν μπροστά της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. ΟιΈλληνες καλούνται να κρίνουν και θα αποφασίσουν (σύντομα μάλιστα) αν τους αξίζει τέτοια προσβολή.




thermopilai. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Να γιατί δεν θέλει κατάργηση του ΟΕΚ ο Χρήστος Μαγκούφης.


Στο ίδιο του το σπίτι νιώθει πια τη βαρβαρότητα των μέτρων της Κυβέρνησης ο Χρήστος Μαγκούφης, καθώς στον ΟΕΚ και στην Εργατική Εστία που βάζουν «λουκέτο» εργάζονται η γυναίκα του, η αδερφή του κι ο μπατζανάκης του...


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβση ιδιαιτέρως αν μείνει η πρόβλεψη για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας. Ανεξαρτήτως των οποιων άλλων λόγων μπορεί να επικαλεστεί, καλό θα είναι να έχουμε υπόψη μας και τα εξής:

Η σύζυγος του Τρικαλινού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εργαζόταν επί σειρά ετών στα ΚΕΝΕ και όταν αυτά έκλεισαν απορροφήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (απ' όπου αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή). Στον βρεφονηπιακό σταθμό του ίδιου Οργανισμού στα Τρίκαλα εργάζεται ως Νηπιαγωγός η αδερφή του βουλευτού, ενώ προϊστάμενος στο τοπικό τμήμα του ΟΕΚ είναι ο μπατζανάκης του!... Απόδειξη ότι η κρίση και τα μέτρα, τελικά, δεν αφήνουν κανέναν ανέγγιχτο...




trikalavoice.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν το ΠΑΟ-Ξάνθη είναι πιο σημαντικό απο το ξεπούλημα της χώρας

"Η φωτογραφία είναι πριν λίγο, από το εντευκτήριο της Βουλής.
Την ώρα που κάποιοι ξεπουλούν τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας, οι "Εθνοπατέρες" μας βλέπουν το ματς ΠΑΟ-Ξάνθη...
Δεν έχω άλλα σχόλια.
Στέρεψα..."  το βρήκα στο facebook από τον χρήστη Βασίλη Βλάχο...Σας το παραθέτω. Τα συμπεράσματα δικά σας!
Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν η δημοκρατία επιβάλλεται με χημικά…

Η Ακρόπολη το σύμβολο της Δημοκρατίας, στέκει ετοιμόρροπη στη σκιά των απογόνων Τσολάκολγλου

Ελλάς 2012 -  Να πνίξουν την γνώμη και την άποψη του λαού με χημικά επιχειρούν οι αστυνομικοί, εκτελώντας τις διαταγές των ανωτέρων τους, την ίδια ώρα που στη Βουλή παίζεται η τελευταία πράξη του κακού θεάτρου η  θέσπιση του νέου μνημονίου.
Τι ειρωνεία στη γη που γεννήθηκε και γαλουχήθηκε η Δημοκρατία οι κυβερνώντες να φέρονται ως  προδότες της, αδιαφορώντας για το παρόν και το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων.
Σίγουρα απόψε τρίζουν τα κόκκαλα του Σοφοκλή.
Σίγουρα απόψε η Ακρόπολη το σύμβολο της Δημοκρατίας ολόκληρης της υφηλίου,  στέκει ετοιμόρροπη στη σκιά των απογόνων Τσολάκολγλου, αλλά και της παρέας και των αφεντικών του Τόμσεν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Καμμένος - Βουλή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ 12-2-12


Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΟΜΒΑ !!!ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΩΡΑ! “ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ Ι ΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ…….


Τους άφησε “κάγκελο” η Κατσέλη!

  • ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ…. (ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ)

  • ….ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.. (ΕΓΓΡΑΦΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ)

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η κ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ !!!

κατοπιν αυτων και για ακομα μια φορα η κυρια Κατσελη δηλωσε οτι δεν μπορει να στηριξει με την ψηφο της το νεο μνημονιο το οποιο ερχεται προς ψηφιση με τους εκβιασμούς της δήθεν εξοδου απο το ευρώ και την αδυναμία μη πληρωμής συντάξεων και μισθών!!!!

 

 

 

olympia 

Διαβάστε περισσότερα » »

Φτου σας πουλημένοι!! - Την ίδια ώρα το Mega δείχνει......




Του Δημήτρη Κραουνάκη

Έξι ώρα το απόγευμα της Κυριακής, το Σύνταγμα καίγεται, οι δρόμοι γύρω από την πλατεία έχουν μετατραπεί σε πεδίον μάχης, με τα ματ - με εντολές μιας αδίστακτης κυβέρνησης- να κτυπούν αθώους πολίτες που δεν συμφωνούν με τα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλλουν οι ξένοι "προστάτες" μας και οι ντόπιοι εκπρόσωποι τους..

Έξω από την "Μεγάλη Βρετάνια" ο Μανώλης Γλέζος, υποβασταζόμενος κάνει δηλώσεις με φωνή πνιγμένη από τα χημικά..

Μέσα στην Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφιση ή όχι των μέτρων που θα κρίνουν την τύχη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες,με βουλευτές να προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους ,να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον και όχι το μέλλον αυτής της χώρας και των πολιτών της...
Την ίδια ώρα το Mega δείχνει Junior master chef, o Antenna το reality show "Amazing Race" και Ελληνική σειρά με την Ελένη Ράντου και η ΝΕΤ αγώνα Μπάσκετ!!!
Φτου σας πουλημένοι!!

Αυτή την ενημέρωση έπρεπε αυτή την στιγμή να προσφέρεται στον Έλληνα Πολίτη; Αλλά βέβαια τα συμφέροντα σας είναι κοντά στα συμφέροντα αυτών που τόσα χρόνια με τις κρατικές χορηγίες-διαφημίσεις σας κρατούσαν στη "ζωή"..

Για να δούμε τώρα πόσοι από σας θα μείνουν στον "αέρα" για να συνεχίζουν να  μας κατακεραυνώνουν με "μαύρες" ειδήσεις, όπως κάνετε τα τελευταία δύο χρόνια, λες και δεν υπήρξε όλο αυτό το διάστημα ούτε μια καλή είδηση.. Που μας πρήξατε με τις βαρύγδουπες αναλύσεις σας, κάθε φορά  διαφορετικές ανάλογα με τα συμφέροντα των αφεντικών σας...



 


mediasoup
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρακολουθήστε μαγνητοσκοπημένη όλη την ενημερωτική εκδήλωση «Συστήματα Θέρμανσης - Ενεργειακή κατανάλωση κτιρίων» που διοργάνωσε το ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Συστήματα Θέρμανσης - Ενεργειακή κατανάλωση κτιρίων» που διοργάνωσε το Τ.Ε.Ε./τμήμα Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας το πρωί της Κυριακής 12/02. Παρακολουθήστε σε μαγνητοσκόπηση όλη την ημερίδα στο βίντεο που ακολουθεί...



 

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Λούβρο: Μάγεψαν οι αρχαίοι Μακεδόνες!

«Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» στο Μουσείο του Λούβρου.
Της Έλσας Σπυριδοπούλου
elsaspi@gmail.com
Ενθουσιασμός! Σε αυτή τη λέξη συμπυκνώνονται τα συναισθήματα των οργανωτών της έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που φιλοξενήθηκε από τις 13 Οκτωβρίου 2011 έως τις 16 Ιανουαρίου 2012 στο Λούβρο του Παρισιού.

«Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να ακουστεί για την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης», ανέφερε στη «Μακεδονία» με συγκίνηση η επικεφαλής της διοργάνωσης, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη. Επέστρεψε προχθές από τη Γαλλία ενθουσιασμένη, φέρνοντας πίσω ασφαλείς τους θησαυρούς που πλαισίωσαν την έκθεση. «Όλα έγιναν σε πολύ υψηλό επίπεδο, με πανάκριβα υλικά αλλά πολύ μινιμάλ, ώστε να αναδεικνύονται οι αρχαιότητες, με πάρα πολλή αγάπη από μέρους του Λούβρου. Θα έλεγε κανείς ότι συμπεριφέρθηκαν στις αρχαιότητες με απίστευτη τρυφεράδα», τόνισε.
Ξεπούλησαν οι κατάλογοι!

Χθες το βράδυ, σε μια τελετή που φιλοξενήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης παρουσία της κ. Βελένη και του γενικού πρόξενου της Γαλλίας και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Κριστιάν Τιμονιέ, παραδόθηκαν στους αρχαιολόγους που εργάστηκαν για την έκθεση οι κατάλογοι που εκδόθηκαν για το γεγονός: μια έκδοση με κείμενα 70 επιστημόνων Ελλήνων και Γάλλων, η μεγαλύτερη μέχρι τώρα που έχει εκδώσει το τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Λούβρου, αλλά και η πληρέστερη μέχρι σήμερα για την αρχαία Μακεδονία.

Το αξιοσημείωτο είναι, όπως μας είπε η κ. Βελένη, ότι «από τους 7.500 μεγάλους καταλόγους που τυπώθηκαν —με 730 σελίδες έκαστος και κόστος 49 ευρώ— έχουν μείνει μόλις 400, και από τους 20.000 μικρούς καταλόγους που τυπώθηκαν, μια επιτομή με 48 σελίδες και κόστος 9 ευρώ, έχουν μείνει 1.000!».

Συνολικά λοιπόν 26.100 άτομα έβαλαν τη Μακεδονία… σπίτι τους. Εξάλλου, στο θέμα της γνώσης των Γάλλων (και όχι μόνον) γύρω από την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας υπήρχε μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης. Ήταν χαρακτηριστική η παραδοχή των Γάλλων δημοσιογράφων που βρέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, ενώ η έκθεση ακόμη ετοιμαζόταν, ότι οι γνώσεις τους για το βασίλειο της Μακεδονίας περιορίζονταν στον Μέγα Αλέξανδρο. Δεν είχαν ιδέα για τους θησαυρούς που κρύβει η μακεδονική γη και για την εν γένει ιστορία της. Αυτή η έκθεση λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτέλεσε το «φροντιστήριό» τους!

Προτάσεις και επισκέψεις

Η προβολή του γεγονότος ήταν επίσης αξιοθαύμαστη. Άπειρες εκδηλώσεις πλαισίωσαν την έκθεση (εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις για το κοινό, προβολή ταινιών με θέμα τη Μακεδονία, συναυλίες, συνέδρια), η οποία «θεωρήθηκε από όλους η ωραιότερη που έχει οργανώσει ποτέ το Λούβρο από άποψη και ποιότητας και περιεχομένου και αισθητικής», όπως τόνισε η κ. Βελένη. Αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, σημείωσε ότι «η εφημερίδα Le Monde έγραψε ότι είναι η ωραιότερη περιοδική έκθεση που έχει κάνει ποτέ το Λούβρο. Τυπώθηκαν εννέα αποκλειστικές εκδόσεις αφιερωμένες στην έκθεση σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, όπως το Figaro, το Nouvelle Observateur κ.ά., ενώ και έως και στις ειδήσεις ανήγγειλαν ότι ολοκληρώνεται η έκθεση, για να προλάβουν να τη δούνε όσοι δεν είχαν πάει!».

Αυτή η προβολή και η επισκεψιμότητα σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης (τα στατιστικά νούμερα δεν έχουν συγκεντρωθεί ακόμη) έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία ευρύτερα. «Θέλουν όλοι να έρθουν στη Μακεδονία, έχουν προγραμματίσει ταξίδια από την άνοιξη και μετά, για να γνωρίσουν τους θησαυρούς της, αυτόν τον ελληνικό Βορρά που δεν τον γνώριζαν και τους αποκαλύφθηκε με τα εκθέματα που είδαν», διαβεβαίωσε η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου. Την ίδια ώρα, βροχή πέφτουν οι προτάσεις προκειμένου να μεταφερθεί η έκθεση και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. «Προτάσεις έχουμε πολλές από Ανατολή και Δύση, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη κάτι», σημείωσε η κ. Βελένη.

Εργαστήρι μέσα στο Λούβρο

Ιδιαίτερο κομμάτι της έκθεσης αποτελούσαν οι Μαγεμένες (Ιncantadas), τα γυναικεία αγάλματα που παραπέμπουν στη λατρεία του Διονύσου. Είχαν τοποθετηθεί περίπου τον 2ο αιώνα στο ύψος της Αρχαίας Αγοράς, στην Εγνατία, δίπλα από τα Λουτρά Παράδεισος, και το 1864 αφαιρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Γαλλία, με την άδεια των οθωμανικών αρχών, από τον Γάλλο παλαιογράφο Εμανουέλ Μίλερ. Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες συντηρήθηκαν έχοντας ανακτήσει τα χρώματα και τη φρεσκάδα τους και εκτέθηκαν στο κοινό. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τα αντίγραφά τους. Η διαδικασία δημιουργίας τους μάλιστα θα γίνει σε εργαστήρι που θα στηθεί μέσα στο Λούβρο, ανοιχτό στους επισκέπτες, ενώ θα κινηματογραφηθεί και από μεγάλο ευρωπαϊκό κανάλι.

Η επόμενη έκθεση

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως και όλοι οι άλλοι φορείς που αναμένουν επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού, η δράση του δεν σταματά λεπτό. Ήδη ετοιμάζεται η επόμενη έκθεση («Η Μακεδονική Δεκάπολη στην Ιορδανία» — εγκαινιάζεται στις 29 Φεβρουαρίου), ενώ έχει έτοιμο τον προγραμματισμό του έως και το 2013!

http://www.makthes.gr/news/arts/83112/
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Περίεργες κινήσεις στη Δυτ.Θράκη




Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Τελευταία γίνονται τρομακτικά πράγματα στην εκπαίδευση της ακριτικής γωνιά της Ελλάδος. Νηπαιγωγίνες καταγγέλουνται ότι μόλις εκδηλώσουν τον πατριωτισμό τους ως πρός τους νέους Των Πομάκων και των Ρομά,η ανώτερη αρχή τις απολύει με τα προσχήματα είτε ότι εκδηλώνουν Μονομερή συμπεριφορά στην εκπαιδευτική τους αγωγή είτε ότι δεν έχουν επάρκεια στα τούρκικα.

Φαίνεται ότι κάποιοι στο υπουργείο Παιδείας θέλουν την ισλαμική νεολαία της Δυτ.Θράκης Προσανατολισμένη στο τούρκικο πολιτισμό και το καθεστώς της `Αγκυρας.Κρίμα γιατί εάν Οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου έδειχναν περισσότερο θάρρος στις κινήσεις του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής,η νεολαία της Δυτ.Θράκης θα είχε στραφεί τελεσίδικα προς την Ελλάδα.




topontiki
Διαβάστε περισσότερα » »

«Μάχη» για την εξασφάλιση βίζας εργασίας στην Αυστραλία

Ομογενής βουλευτής ζητά συμφωνία που θα ανοίξει την πόρτα σε έλληνες μετανάστες
Το θέμα της σύναψης διακρατικής συμφωνίας για τη χορήγηση τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας, μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας έθεσε στον υπουργό Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν, ο ομογενής Ομοσπονδιακός Εργατικός βουλευτής Στηβ Γεωργανάς.

«Η Αυστραλία έχει συνάψει ανάλογες συμφωνίες με άλλες χώρες και δεν μπορώ να δω τον λόγο γιατί δεν μπορεί να υπογράψει και με την Ελλάδα» είπε ο κ. Γεωργανάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τελευταία δέχεται πολλά αιτήματα από Έλληνες που θέλουν να έρθουν στην Αυστραλία, κάτι που δεν συνέβαινε πριν το 2010.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη τουριστική βίζα, αν υπογραφεί, θα δίνει δικαίωμα εργασίας σε Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία.

Η βίζα είναι για άτομα από 18 έως 30 ετών.

Ο Αυστραλός υπουργός δήλωσε ότι «μελετά το όλο θέμα».
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέθανε η Γουίτνεϊ Χιούστον (video)

Πέθανε η Γουίτνεϊ Χιούστον (video)Δεν είναι ακόμη γνωστές οι συνθήκες θανάτου της αμερικανίδας τραγουδίστριας
«Δυστυχώς είναι αλήθεια». Με αυτήν τη λακωνική φράση, εκπρόσωπος της διάσημης και πολυβραβευμένης Γουϊτνει Χιούστον, επιβεβαίωσε τον πρόωρο θάνατο της τραγουδίστριας και, κατά καιρούς, ηθοποιού, της οποίας η δόξα απογειώθηκε τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄’90.
Λεπτομέρειες για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της δεν έχουν μεταδοθεί. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Αντζελες και οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν το θάνατο της στις 23.55 GMT (01.55 σήμερα το ξημέρωμα – ώρα Ελλάδας). «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» δήλωσε μόνο αξιωματούχος της αστυνομίας.
Ο Λάρι Κινγκ πάντως, συνέκρινε την Γουϊτνει Χιούστον με την Τζούντι Γκάρλαντ, τη μητέρα της Λάϊζα Μινέλι, η οποία έπαιζε στο σινεμά και τραγουδούσε από μικρό παιδί, και πέθανε, στα 47 της χρόνια, από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.
Το οξύμωρο και παράλληλο της ταραχώδους ζωής της, κυρίως λόγω των προβλημάτων που δημιουργούσε ο εθισμός της και οι αλλεπάλληλες αποτοξινώσεις της, είναι ότι πέθανε λίγες ημέρες πριν από την απονομή των βραβείων Γκράμι – είχε κερδίσει αρκετά – ενώ, λέγεται, ότι είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε ένα πάρτι – προεόρτιο της τελετής απονομής των γνωστώτερων και σημαντικώτερων για την ποπ μουσική βραβείων.
Η κυρία του «I wanna dance with somebody» και του «I will always love you» (το δεύτερο κομμάτι είναι από το επίσης βραβευμένο σάουντρακ του «Σωματοφύλακα»), που με την καθιέρωση της στην παγκόσμια μουσική σκηνή και τη κατάκτηση βραβείων Γκράμι, Εμι και πολλών ακόμη κατηγοριών, απέκτησε το προσωνύμιο «Η φωνή», προερχόταν από μουσική οικογένεια.
Πνευματική της μητέρα ήταν η σπουδαία και διάσημη Αρέθα Φράνκλιν, ενώ φυσική της μητέρα, η τραγουδίστρια των γκόσπελ και των μπλουζ, Σίσυ Γουόργουικ και μία από τις ξαδέλφες της η γνωστή ηθοποιός, Ντιόν Γουόργουικ.
Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, η Γουίτνει Ελίζαμπεθ Χιούστον άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο. Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία κατακτώντας κοινό, βραβεία (είκοσι έξι συνολικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έγκυρο διαδικτυακό τόπο imdb), φήμη και δισεκατομμύρια. Οι πρωτιές πολλές και ανάμεσα τους η κατάκτηση του Νο 1 στο billboard charts, με το Whitney» το 1987, που ήταν και το πρώτο γυναικείο άλμπουμ που σκαρφάλωσε σε αυτή τη θέση με το που κυκλοφόρησε.
Η κατάκτηση της μουσικής σκηνής δεν της ήταν αρκετή, γι αυτό και διεύρυνε την καριέρα της πρωταγωνιστώντας σε ταινίες και, ανεξαρτήτως του, τουλάχιστον αμφισβητούμενου, ταλέντου της, κέρδισε για μία ακόμη φορά στο «ταμείο» και στη δημοτικότητα. Γνωστότερη ταινία της «Ο σωματοφύλακας με τον Κέβιν Κόστνερ, όπου, εν μέρει τουλάχιστον, υποδύεται τον εαυτό της, αφού η ιστορία της ταινίας είναι αυτή μιας διάσημης τραγουδίστριας που προσλαμβάνει έναν σωματοφύλακα γιατί η ζωή της απειλείται κατά τη διάρκεια περιοδείας της.
Η παρουσία της στη μεγάλη οθόνη με αυτήν την ταινία (το 1992) την φέρνει στο απόγειο της δόξας της και το I will always love you το οποίο ερμηνεύει (το είχε πρωτοτραγουδήσει η Ντόλι Πάρτον), «επικυρώνει» το μουσικό της ταλέντο και κάνει ακόμη και τους πιο δύσπιστους να παραδεχτούν ότι η Γουϊτνει Χιούστον είχε μία από τις πιο σπουδαίες φωνές μαύρης τραγουδίστριας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

200 Έλληνες με ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο


Η αξία αγοράς των ακινήτων που κατέχουν στο Λονδίνο Ελληνες φορολογούμενοι ξεκινά από τα 100.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3 εκ. ευρώ, ενώ 1 δισ. ευρώ έχει τοποθετηθεί στην κτηματαγορά της βρετανικΣτη λίστα «φιγουράρουν» γνωστά ονόματα μεγαλοδικηγόρων, γιατρών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών
Υπολογίζεται ότι ελληνικά κεφάλαια περίπου 1 δισ. ευρώ έχουν τοποθετηθεί στην κτηματαγορά της βρετανικής πρωτεύουσας. Οι περισσότερες αγορές, κυρίως πολυτελών διαμερισμάτων σε ακριβά προάστια του Λονδίνου, έγιναν την τελευταία διετία.
Η αξία αγοράς των ακινήτων που κατέχουν στο Λονδίνο Ελληνες φορολογούμενοι ξεκινά από τα 100.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3 εκ. ευρώ, ενώ 1 δισ. ευρώ έχει τοποθετηθεί στην κτηματαγορά της βρετανικής πρωτεύουσας
«Διευθύνσεις» και ονόματα περίπου 200 Ελλήνων, οι οποίοι κατέχουν ακίνητα στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου, περιέχονται σε λίστα που βρίσκεται στη διάθεση των ελεγκτικών Αρχών του υπουργείου Οικονομικών. Αμεσα ξεκινούν έλεγχοι και διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι έβγαλαν από τη χώρα «μαύρο χρήμα» κατά τη διάρκεια της κρίσης, επενδύοντας στη λονδρέζικη αγορά ακινήτων.
Η λίστα που έστειλε το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών στις ελληνικές Αρχές περιέχει αναλυτικά στοιχεία, καθώς καταγράφονται όχι μόνο τα στοιχεία των Ελλήνων αγοραστών αλλά και των πωλητών των ακινήτων, η τιμή πώλησης κάθε ακινήτου, ακόμη και οι φόροι που πληρώθηκαν στις βρετανικές φορολογικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα «φιγουράρουν» γνωστά ονόματα μεγαλοδικηγόρων, γιατρών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών. Σε όλους θα γίνει ενδελεχής έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα χρήματα με τα οποία αγόρασαν τα ακίνητα προέρχονται από δηλωμένα εισοδήματα.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν τα εξής:
Η αξία αγοράς των ακινήτων που κατέχουν στο Λονδίνο Ελληνες φορολογούμενοι ξεκινά από τα 100.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3.000.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι ελληνικά κεφάλαια περίπου 1 δισ. ευρώ έχουν τοποθετηθεί στην κτηματαγορά της βρετανικής πρωτεύουσας.
Οι περισσότερες αγορές κατοικιών, κυρίως πολυτελών διαμερισμάτων σε ακριβά προάστια του Λονδίνου, έγιναν την τελευταία διετία, όταν δηλαδή ξέσπασε στην Ελλάδα η οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε αρκετούς να σηκώσουν από τις ελληνικές τράπεζες τις καταθέσεις τους και να επενδύσουν σε ακίνητα του εξωτερικού.
Αρκετές αγορές πραγματοποιήθηκαν στο όνομα εταιρειών πιθανών offshore. Στις περιπτώσεις αυτές, όπως μας εξηγεί ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει ειδική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των πραγματικών ιδιοκτητών πανάκριβων κατοικιών που «κρύβονται» πίσω από τον «μανδύα» των εταιρειών.
«Πόθεν έσχες»
Δηλώσεις στο Ε1
Σε πρώτη φάση ο έλεγχος εστιάζεται στο αν οι φορολογούμενοι έχουν δηλώσει ότι κατέχουν ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό, στοιχείο που ήταν υποχρεωμένοι να το εμφανίσουν στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που υπέβαλαν το 2011, συμπληρώνοντας τον κωδικό 029-030 του πίνακα 2. Ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» θα είναι εξονυχιστικός. Οσοι μάλιστα δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν, με βάση τα εισοδήματά τους, τα χρήματα που διέθεσαν για την αγορά των ακινήτων στο Λονδίνο αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να φορολογηθούν αναδρομικά με 45%, ενώ για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, οι Ελληνες αγοραστές ακινήτων του Λονδίνου θα βρεθούν αντιμέτωποι με δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων.
Μεσιτικά γραφεία Λονδίνου
Πόσα ξόδεψαν το 2010 και το 2011
Από τους καλύτερους πελάτες των μεσιτικών γραφείων του Λονδίνου είναι οι Ελληνες. Σύμφωνα με μεσίτες που δραστηριοποιούνται στις αγορές αυτές, ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητεί σπίτι -κυρίως- στο Λονδίνο έχει τριπλασιαστεί στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Ενα μικρό διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, 60 τετραγωνικών μέτρων, στοιχίζει μεταξύ 1.200.000 λιρών με 1.400.000 λιρών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία διεθνούς μεσιτικού γραφείου του Λονδίνου, το ποσοστό των Ευρωπαίων που αγοράζουν τώρα ακίνητα στο Λονδίνο αυξήθηκε από το 11% στο 18% και σε αυτό το ποσοστό οι Ιταλοί αποτελούν το 5%, οι Ελληνες το 4,5% και οι Ισπανοί το 2,5%.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτικών γραφείων, το 2010 ξοδεύτηκαν 295 εκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα σε ακίνητα στο Λονδίνο. Οι περιοχές που ζητούνται περισσότερο είναι το Kensington, το Chelsea και το Hampstead. Πρόκειται για εύπορους που θέλουν να επενδύσουν το κεφάλαιό τους στο εξωτερικό. Για το 2011 υπολογίζεται πως το ποσό που επένδυσαν οι Ελληνες στη λονδρέζικη κτηματαγορά υπερβαίνει τις 250 εκατ. λίρες. Παραδοσιακά, το Λονδίνο αποτελεί την κορυφαία προτίμηση των Ελλήνων επενδυτών, επειδή είναι μια πόλη που οι περισσότεροι γνωρίζουν αρκετά καλά.

Μαρία Βουργάνα

star-fm
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πιο βαρύς χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας είναι ο φετινός για τη Δυτική Μακεδονία

Tον πιο βαρύ χειμώνα της τελευταίας δεκαετίας βιώνουν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, με τη μέση θερμοκρασία να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα σε σχέση με εκείνη άλλες χρονιές. Οι πολικές θερμοκρασίες (με τον υδράργυρο να μένει για μέρες κολλημένος κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές) και οι συνεχείς χιονοπτώσεις διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού το φετινό χειμώνα στην περιοχή μας, θυμίζοντας αρκετά εκείνον το χειμώνα του 2001.


Πώς εξηγείται
«Ο σιβηρικός αντικυκλώνας αποτελεί ένα μόνιμο σύστημα υψηλών πιέσεων. Φέτος φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ισχυρός και επεκτάθηκε πολύ προς την περιοχή της κεντρικής και νότιας Ευρώπης. Στον αντικυκλώνα ο άνεμος στροβιλίζεται κατά τη διεύθυνση των δεικτών του ρολογιού, μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία προς την κεντρική Ευρώπη. Νότια από το σιβηρικό αντικυκλώνα περνάνε διάφορα συστήματα χαμηλών πιέσεων», ανέφερε ο διευθυντής του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Καρακώστας, εξηγώντας πως ο συνδυασμός αυτών των συστημάτων ενδυνάμωνε την αέρια μάζα καθιστώντας ισχυρότερη την ένταση των φαινομένων.

Το κύμα ψύχους προκαλείται από ένα υψηλό βαρομετρικό σύστημα από τη Σιβηρία που εμποδίζει πιο ήπιες θερμοκρασίες και θαλάσσια ρεύματα και ανέμους να κατευθυνθούν από τον Ατλαντικό Ωκεανό προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

"Εχω βαθιά σχέση με τον Βενιζέλο" αποκαλύπτει η νέα βουλευτής Ζακύνθου...


Διαβάστε περισσότερα » »

Διάγγελμα Τράγκα... Τα λέει έξω από τα δόντια.

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε περισσότερα » »

Bloomberg: Επικίνδυνο μικρόβιο θερίζει στην Ελλάδα

Το γεγονός ότι «οι Έλληνες γιατροί αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό», αναδεικνύει το δίκτυο bloomberg. Το πρακτορείο κάνει … λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο ενδονοσοκομειακό βακτήριο, το οποίο εξαπλώνεται στα κέντρα υγείας της Ελλάδας, οδηγώντας στον θάνατο ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος. «Συγκεκριμένα στο Λαϊκό, το μικρόβιο σκότωσε τους μισούς ασθενείς με καρκίνο στο αίμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για οργανισμό που ανθεκτικό στα φάρμακα, το οποίο επιβιώνει παρόλο που οι Έλληνες γιατροί δοκιμάζουν ακόμη και πολύ ισχυρές θεραπείες που μπορεί να βλάψουν τον άνθρωπο.

«Πρόκειται για μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η χώρα του Ιπποκράτη, την ώρα που προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση της οικονομίας της», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το σύστημα υγείας της χώρας, βρίσκεται και αυτό σε κρίση με ελλείψεις φαρμάκων, απλήρωτους λογαριασμούς νοσοκομείων και ελλείψεις προσωπικού να συνθέτουν το σκηνικό».

 

 
http://medicalnews.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Ο Γκεοργκιέφσκι καταγγέλλει το ολοκληρωτικό καθεστώς του Γκρούεφσκι…

Ο Λούπτσο Γκεοργκιέφσκι- πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων και  πρώην αρχηγός του κόμματος του οποίου τώρα ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι- μετά τα αρνητικά δημοσιεύματα τα οποία παρουσιάστηκαν στον Τύπο των Σκοπίων την περασμένη εβδομάδα, περί κατοχής βουλγαρικού διαβατηρίου κλπ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φόκους των Σκοπίων  παρουσιάζεται πρωτοσέλιδα να λέει


 « Ο Γκρούεφσκι με οδηγεί σε συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα»

Στη συνέντευξή που παραχώρησε στην εν λόγω εφημερίδα τονίζει ότι «δεν έχει καμία πρόθεση να συγχωρήσει το ολοκληρωτικό κράτος του Γκρούεφσκι, μόνο και μόνο επειδή ανήκει στο δεξιό χώρο»…

Ήδη, κατά την επανεκλογή του, ως αρχηγός του λαϊκού вмро, είχε δηλώσει ότι θα πολεμήσει πολιτικά το καθεστώς του σημερινού πρωθυπουργού των Σκοπίων.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Πούλησαν η ενεχυρίασαν, τον χρυσό της Ελλάδος;

Όλα ξεκίνησαν με την ερώτηση του αργυρώνητου βουλευτή του ΛΑγΟΣ Αϊβαλιώτη, με την οποία ζητούσε να μάθει τα αποθεματικά του Ελληνικού κράτους σε χρυσό αλλά και το που βρίσκονται…
Η απάντηση που πήρε, όχι από τον αρμόδιο υπουργό αλλά από την τράπεζα της Ελλάδας και τον κύριο Προβόπουλο είναι ότι “μέρος του Ελληνικού χρυσού βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού για ιστορικούς λόγους”!!
Εδώ είναι το… ζουμί.
1ον Ποιοί είναι αυτοί οι “ιστορικοί λόγοι”;
2ον πόση είναι ποσότητα του χρυσού που βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού, και πότε… έφυγε;
Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία διευθυντή τράπεζας που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό “kontra” και σε βραδινό δελτίο ειδήσεων, ο χρυσός βρίσκεται στην Αμερικάνικη τράπεζα, υποθηκευμένος! αναφέροντας ξεκάθαρα ότι μέρος του Ελληνικού χρυσού βρίσκεται στην Αμερική και την τράπεζα Merill Lynch, ως υποθήκη για τα περιβόητα swaps των Σημίτη – Παπακωνσταντίνου! H καταγγελία είναι μία… «βόμβα» που πρέπει να διερευνηθεί. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο ότι στην Goldman Sachs είχαν δοθεί ως collaterals τα έσοδα των αεροδρομίων, για να εξασφαλίσουν την είσπραξη της μίζας τους. Τώρα όμως βγαίνει στην επιφάνεια ένα θέμα που αν επαληθευτεί, είναι για να τους κρεμάσουμε με συνοπτικές διαδικασίες. Είναι γνωστό ότι το παλιοτόμαρο ο Σημίτης πούλησε 25 τόνους από τον χρυσό της χώρας και ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός στην ιστορία που πούλησε χρυσό σε περίοδο ειρήνης, αλλά εδώ μυρίζει μπαρούτι. Μήπως ξεπούλησαν και τον υπόλοιπο η τον έβαλαν ενέχυρο; Δεν ζητάμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης διότι δεν υπάρχει εάν είναι να… ακουμπήσει τέτοια θέματα, αλλά υπάρχει έστω ένας έντιμος πολιτικός να ασχοληθεί πραγματικά με το θέμα; Είδωμεν. Για τον Αϊβαλιώτη δεν το συζητάμε, διότι η ερώτηση ήταν για να πάρει το κατιτίς του, και να σκάσει, διαφορετικά έπρεπε μετά την απάντηση που πήρε, να έχει κατεβεί σε….. απεργία πείνας στο… σύνταγμα.
Επισήμως η Ελλάδα έρχεται 30ή στην κατάταξη του World Gold Council για τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του WGC για το β΄ τρίμηνο 2010, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει στην κατοχή της 112 τόνους χρυσού, που αντιστοιχούν στο 75% των συνολικών της αποθεμάτων (το δεύτερο υψηλότερο μετά την Πορτογαλία). Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατατάσσεται στη 12η θέση, ενώ μία θέση υψηλότερα από την Ελλάδα, στην 29η, βρέθηκε η Τουρκία με αποθέματα 116 τόνων.

ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τι παρατήρησε ο αναγνώστης

Την Κυριακή (αύριο), όταν και θα κριθεί η διατήρηση ή η έξοδός μας από το ευρώ, συμπληρώνουμε 11 χρόνια στο ευρώ, 1 μήνα και 11 μέρες μέσα στο τρέχον έτος!
Διαβάστε περισσότερα » »

MEGA: Η "πέμπτη φάλαγγα" των μνημονιακών

Σοβαρό έλλειμμα αντικειμενικότητας από το τηλεοπτικό κανάλι MEGA (και) το Σάββατο το βράδυ.
Στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων των 8, παρουσιάστηκε «ρεπορτάζ» όπου δύο πανεπιστημιακοί περιέγραψαν με τα πλέον μελανά χρώματα τί θα συμβεί στη χώρα σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και περάσουμε σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Και ενώ θα περίμενε κάποιος να υπάρξουν και δηλώσεις πανεπιστημιακών οι οποίοι υποστηρίζουν -κι είναι αρκετοί που πιστεύουν κάτι τέτοιο- ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία δεν θα φέρει τα πάνω κάτω στην Ελλάδα και δεν θα βλάψει τους Ελληνες περισσότερο απ΄ ότι βλάπτουν τα μνημόνια, η δεύτερη αυτή πλευρά, αγνοήθηκε πλήρως και επιδεικτικά από το συγκεκριμένο κανάλι.
Ο λόγος είναι ίσως πιο απλός απ' ότι νομίζουμε όλοι. Πριν από λίγες ημέρες ο Δημ. Ρέππας είχε επισημάνει την αλλαγή στάση του MEGA που από υπέρμαχος του μνημονίου είχε γίνει πολέμιος.
«Το σημειώνω αυτό» είχε πει χαρακτηριστικά.
Να ήταν άραγε ένα είδος κυβερνητικής "σύστασης" αυτή η... σημείωση;
Και να έπιασε;


diktionews
Διαβάστε περισσότερα » »

Σας παίρνουν Καστελόριζο σε 5 λεπτά




Από στρατιωτικής απόψεως, το Καστελόριζο θα μπορούσε να καταληφθεί από τους Τούρκους, σε τόσο χρόνο όσο χρειάζεστε για να διαβάσετε αυτό το άρθρο! 
 
Τόσο απλά -και οδυνηρά για την Ελλάδα- περιγράφει την κατάσταση στο «National Review Online», ο διακεκριμένος Αμερικανός αναλυτής Ντάνιελ Πάιπς. Προεξοφλώντας πως το σύμπλεγμα Καστελορίζου θα αποτελέσει το θερμό σημείο, σε επικείμενο θερμό επεισόδιο Ελλάδος - Τουρκίας.

Ο Αμερικανός αναλυτής αναδεικνύει την γεωστρατηγική σημασία του Καστελορίζου, την ώρα που η ελληνική οικονομία και κοινωνία παραπαίουν, ενώ η αποτρεπτική ισχύς της χώρα πέφτει σε οριακά σημεία.

 
Εντύπωση προκαλεί πως ο Παίπς καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στην ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Στη συνέχεια εξηγεί τη γεωστρατηγική σημασία του συμπλέγματος Καστελορίζου, το πως αποκόπτει τη δυνατότητα στην Τουρκία να παρεμβληθεί σε μεγάλα θαλάσσια τμήματα μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου, ενώ επιτρέπει σε Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα να δημιουργήσουν έναν νοητό θαλάσσιο διάδρομο για τη μεταφορά υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στην Ευρώπη, χωρίς να απαιτείται τουρκική άδεια.

Ο Αμερικανός αναλυτής στηλιτεύει ανοικτά την πολιτική εκφοβισμού του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, τις υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο, και από την άλλη υπογραμμίζει την δυναμική ισραηλινή ρητορική, ότι δηλαδή διασφαλίζεται η ασφάλεια των περιοχών εξόρυξης υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου της Κύπρου και κάθε απειλή θα αναντηθεί.

 
Ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε πως, πέρα και ανεξάρτητα από την όποια παρούσα τραγική για τη χώρα συγκυρία, το σύμπλεγμα Καστελορίζου οφείλει να θωρακιστεί άμεσα. Μιλούμε για θωράκιση αμυντική, οικονομική, δημογραφική. Οι τρόποι υπάρχουν, το κόστος μπορεί να αποβεί ελάχιστο, τα γεωστρατηγικά (και προεκτατικά οικονομικά) οφέλη όμως που θα κατοχυρώσει η Ελλάδα θα είναι σπουδαιότατα και ανυπολόγιστης αξίας.
 
 
πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Κοζάνη το «λίκνο» της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.




Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης βασισμένο στην εμπειρία και στις καλές πρακτικές των πιλοτικών έργων της ΕΕ θα δημιουργηθεί στην Κοζάνη. Είκοσι σταθμοί φόρτισης θα εγκατασταθούν στην πόλη και 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της.

Η φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία αναλήφθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Green – eMotion που υλοποιείται στην Ελλάδα με προϋπολογισμό 42 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΗ Α.Ε / ΚΔΕΠ σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης και αναμένεται να τοποθετήσει τη χώρα μας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη στον τομέα της ενέργειας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα Green-eMotion είναι κοινοπραξία 42 συμμετεχόντων (Ηλεκτρικές και Βιομηχανικές Εταιρείες, Κατασκευαστές Αυτοκινήτων, εταιρίες παροχής υπηρεσιών, Δήμοι, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά και Ερευνητικά Ινστιτούτα) που θα συνεισφέρουν, θα ανταλλάξουν και θα επεκτείνουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους με έργα ηλεκτροκίνησης σε επιλεγμένες περιοχές εντός της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία συγκεντρώνουν την εμπειρία από την ηλεκτροκίνηση στις υπάρχουσες και νέες πιλοτικές περιοχές εντός της Ευρώπης και βελτιώνοντας την τεχνολογία τους.

Κλειδί αποτελεί η ανάπτυξη Ευρωπαϊκών διαδικασιών, προτύπων και εφαρμογών πληροφορικής και επικοινωνίας που θα επιτρέψουν στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων εύκολη και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς πρόσβαση σε εγκαταστάσεις φόρτισης και υπηρεσίες σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ηλεκτροκίνηση στην Κοζάνη

Στην Ελλάδα σε συνεργασία ΔΕΗ και Δήμου Κοζάνης, θα δημιουργηθεί το πρώτο πιλοτικό έργο ηλεκτροκίνησης βασισμένο στην εμπειρία και στις καλές πρακτικές των πιλοτικών έργων της ΕΕ. Είκοσι σταθμοί φόρτισης θα εγκατασταθούν στην Κοζάνη και 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

Το Green eMotion συγκεντρώνει την εμπειρία από ηλεκτροκίνηση με χρήση αυτοκινήτων, λεωφορείων, δίτροχων, αλλά και υβριδικών οχημάτων. Ειδικοί τομείς σε μερικές από τις περιοχές επίδειξης περιλαμβάνουν ανταλλαγή μπαταριών και DC φόρτιση όπως και ενσωμάτωση έξυπνων μετρητών, διασυνοριακή κυκλοφορία, διαφορετικά συστήματα πληρωμής και δοκιμές εναλλακτικών επιχειρηματικών μοντέλων.


 





econews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Σαρώνει" ηλεκτρισμό - αέριο, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ το νέο μνημόνιο - όλες οι αλλαγές και τα χρονοδιαγράμματα


Σαρωτικές αλλαγές στον τομέα του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των ΑΠΕ φέρνει το νέο μνημόνιο. Μεταξύ των σημαντικότερων προβλέψεων περιλαμβάνονται νέες περικοπές τις εγγυημένες τιμές των ΑΠΕ, επίσπευση των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων, πωλήσεις λιγνιτικών αλλά και υδροηλεκτρικών μονάδων, με χρονοδιάγρμμα ολοκλήρωσης το Νοέμβριο του 2013.


Αλλαγές περιλαμβάνονται και τα τιμολόγια του ρεύματος, για τα οποία προβλέπεται νέα αύξηση στο δεύτερο τρίμηνο και απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων από τον Ιούνιο του 2013.

ΔΕΗ

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, στο πρώτο τρίμηνο του έτους λαμβάνονται οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη και τα μέτρα ξεκινούν να εφαρμόζονται από το 2 τρίμηνο του 2012, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το Νοέμβριο του 2013.

Παράλληλα το νέο μνημόνιο αναφέρει ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ λαμβάνει μέτρα για την πώληση υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας και άλλων παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων σε επενδυτές. Αν και χωριστή διαδικασία με τους λιγνίτες, η πώληση των υδροηλεκτρικών μπορεί να γίνει από κοινού.

Ωστόσο όπως ρητά προβλέπεται στο μνημόνιο: «Η πώληση υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας (α) δεν θα καθυστερήσει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων πέραν του χρονικού πλαισίου που προβλέπει η σχετική Απόφαση της Επιτροπής και (β) δεν θα εμποδίζει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων άνευ ελάχιστης τιμής».

Για τις νέες θυγατρικές μεταφοράς και διανομής το μνημόνιο προβλέπει αυστηρά χρονοδιαγράμματα

Για τη μεταφορά (ΑΔΜΗΕ): μεταφορά προσωπικού και περιουσιακών στοιχείων μέσα στο Φεβρουάριο
Διανομή (ΔΕΣΔΗΕ) ολοκλήρωση μεταφοράς προσωπικού και περιουσιακών στοιχείων στο πρώτο τρίμηνο του 2012
Πιστοποίηση των δύο εταιρειών από τη ΡΑΕ στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Αντίστοιχα για το φυσικό αέριο και το διαχωρισμό της ΔΕΠΑ το νέο μνημόνιο προβλέπει:

- Διαχωρισμό ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012
- Πιστοποίηση από τη ΡΑΕ στο τρίτο τρίμηνο του 2012


Τιμολόγια

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2ο τρίμηνο του έτους «δείχνει» το νέο μνημόνιο. Ειδικότερα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα ώστε μέχρι τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια θα αντανακλούν τις τιμές χονδρικής αγοράς.

Από το 2ο τρίμηνο του 2013 η κυβέρνηση καταργεί τα νόμιμα τιμολόγια για όλους, πλην των ευπαθών καταναλωτών, ουσιαστικά ανοίγοντας την αγορά και δίνοντας το πράσινο φως στη ΔΕΗ και στις άλλες εταιρείες να διαμορφώνουν ελεύθερα τις τιμές του ρεύματος.

ΑΠΕ

Στον τομέα των ΑΠΕ, το νέο μνημόνιο προβλέπει κατάρτιση ενός νέου σχεδίου μεταρρύθμισης των προγραμμάτων επιδότησης στις ΑΠΕ, «ώστε να καταστούν πιο συμβατά προς τις εξελίξεις της αγοράς και να μειωθούν οι πιέσεις στα δημόσια οικονομικά».

Μεταξύ άλλων προτείνεται να αλλάξει το σύστημα των εγγυημένων τιμών για την ενέργεια από ΑΠΕ κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται πιθανή υπερβολική αποζημίωση.

Όπως αναφέρεται στο μνημόνιο, το σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει:

«▪ χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και συζητήσεων των αρμόδιων για τη μεταρρύθμιση του υποστηρικτικού προγράμματος
▪ επιλογές μεταρρύθμισης του υποστηρικτικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου εγγυημένης διαφορικής τιμής και προσδιορισμός σε κάθε επιλογή της μεθόδου υπολογισμού των τιμολογίων και του τρόπου αποφυγής πιθανής υπερβολικής αποζημίωσης.
▪ τρέχουσες και αναμενόμενες τάσεις στο κόστος για όλες τις σχετικές τεχνολογίες.
▪ εξέταση της επιλογής αυτόματης μείωσης τιμολογίου.
▪ μέτρα για την ανάπτυξη πηγών αιολικής και ηλιακής ενέργειας. [1ο τρίμηνο 2012]»

Για το πρόγραμμα Ήλιος προβλέπεται να έχει ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία στο 1ο τρίμηνο του 2012 να διευκολυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης το 2ο τρίμηνο και να ξεκινήσει η συνεργασία με άλλες χώρες της ΕΕ.

Λοιπά μέτρα

Το μνημόνιο προβλέπει επίσης αλλαγές στους κανονισμούς λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια, τη διαχείριση της συμφόρησης και την κατανομή δυναμικότητας χωρίς διακρίσεις στα δίκτυα αερίου και ηλεκτρισμού. Επίσης θα πρέπει να θεσπιστεί νέος κώδικας από τη ΡΑΕ για το διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρισμού, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Τέλος η κυβέρνηση δεσμεύεται :

▪ Να δημιουργήσει Υπηρεσία Μίας Στάσης (One-Stop Shop) για την αδειοδότηση και έγκριση των ακόλουθων κατηγοριών έργων υποδομής [4ο τρίμηνο 2012]: εγκαταστάσεις ΥΦΑ, έργα αποθήκευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρισμού.
▪ Να θεσπίσει κώδικα ΥΦΑ (υγροποιημένου φυσικού αερίου), εγκεκριμένο από τη ΡΑΕ, ο οποίος να διασφαλίζει διαφάνεια και άνευ διακρίσεων πρόσβαση στο σταθμό ΥΦΑ της Ρεβυθούσας και τον αποτελεσματικό καταμερισμό μη χρησιμοποιούμενης δυναμικότητας. [3ο τρίμηνο 2012]

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »