Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η Γραμματική Χρηστίδου επανέλαβε τον άθλο: Τρίτη σε διεθνές meeting (ξανά) - Η λέαινα από την Πτολεμαΐδα πάλεψε στο τερέν ξεπερνώντας τον εαυτό της

Με το χάλκινο στο στήθος και τυλιγμένη με την γαλανόλευκη η νεαρή πρωταθλήτρια
Σιγήν ιχθύος για την επιτυχία της πρωταθλήτριας που ύψωσε την γαλανόλευκη ψηλά από τα μνημονιακά Μέσα Ενημέρωσης - Ντροπή τους γιατί η Γραμματική εκπροσωπεί την "άλλη" Ελλάδα, αυτή που μάχεται καθημερινά...


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Τρίτη στον κόσμο ξανά...το έκανε όπως (στο διεθνές meeting) στο Βέλγιο (πριν από λίγους μήνες) και στο Τελ Α Βιβ.
Η πρωταθλήτρια του Taekwondo Γραμματική Χρηστίδου άλωσε και το Ισραήλ στο πλαίσιο του
11th Israel Taekwondo Open Championships
 με αποτέλεσμα η γαλανόλευκη να στέκει στον ιστό του σταδίου.
Οι αγώνες στο διεθνές τουρνουά ήταν δύσκολοι και το επίπεδο των αντιπάλων ιδιαίτερα υψηλό, μα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπερνώντας τον εαυτό της βρέθηκε στο βάθρο.
Μάλιστα ο ημιτελικός κρίθηκε σε λεπτομέρειες και έτσι η νεαρή Ελληνίδα έμεινε εκτός τελικού...
Ο πατέρας της και προπονητής της Χρήστος Χρηστίδης συνοδοιπόρος της σε όλο της το ταξίδι, έζησε κι αυτός με ένταση όλους τους αγώνες της Γραμματικής...
Συγχαρητήρια στην νεαρή και στην οικογένεια της, καθώς επανέλαβε τον άθλο του Βελγίου περνώντας από τρομερά εμπόδια, καθώς είχε αναγκαστεί να αφήσει το άθλημα και τον πρωταθλητισμό για ένα μεγάλο διάστημα προκειμένου να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  
Η 20χρονη πρωταθλήτρια σίγουρα δεν είχε κάνει την προετοιμασία των αντιπάλων της καθώς επέστρεψε στα τερέν πριν από λίγους μήνες...κι όμως πάλεψε σαν λέαινα στην αρένα του Ισραήλ.
Ντροπή και στα ΜΜΕ που δεν έδειξαν ένα καρέ από την προσπάθεια της Γραμματικής Χρηστίδου, η οποία κατάφερε και απέσπασε και μετάλλιο. 
Ντροπή τους, γιατί λίγα πράγματα  μας υψώνουν το ηθικό σε αυτές τις εποχές που ζούμε και η Γραμματική έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μας χαρίσει ένα χαμόγελο εξυψώνοντας παράλληλα την εθνική μας υπερηφάνια...Αλλά από την άλλη τα Μεγάλα Μέσα φαίνεται αυτό να μη το θέλουν σε καμία περίπτωση...
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ

Από τις 14 Οκτωβρίου και έως τις 2 Δεκεμβρίου θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το εποχικό επίδομα

Αρχίζει από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος που χορηγείται σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.
Το ειδικό εποχικό επίδομα δικαιούνται εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών- οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
Το ίδιο βοήθημα χορηγείται επίσης και στους μισθωτούς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εφόσον είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δικαιούχοι είναι και συνταξιούχοι των παραπάνω επαγγελμάτων, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και η σύνταξή τους δεν υπερβαίνει τα 486,84 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ, από τις 21 Οκτωβρίου και μετά, ενώ το ποσόν του επιδόματος κυμαίνεται από 458,15 ευρώ έως και 916,3 ευρώ, ανάλογα με το επάγγελμα και προκύπτει ως ποσοστό επί του ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάτι περισσότερο από μέλι (Βίντεο)

«Εάν ποτέ εκλείψουν οι μέλισσες, στην ανθρωπότητα θα απομένουν μόνο τέσσερα χρόνια ζωής.»

Τα τελευταία πέντε χρόνια, δισεκατομμύρια μέλισσες απλώς εξαφανίστηκαν, για λόγους που ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Αν οι μέλισσες συνεχίσουν να πεθαίνουν με τον ίδιο ρυθμό, αυτό θα έχει δραματικές συνέπειες και για τους ανθρώπους: περισσότερο από το ένα τρίτο της παραγωγής της τροφής μας εξαρτάται από τη γονιμοποίηση που κάνουν οι μέλισσες.

Ψάχνοντας απαντήσεις, η ταινία ξεκινά ένα ταξίδι ανά τον κόσμο για ν’ ανακαλύψει ανθρώπους και μέλισσες.


 Η προκλητική, αλλά και συγκινητική ιστορία για το τι μπορεί να συμβεί στην ανθρωπότητα.

Το «More Than Honey» είναι ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο των μελισσών, αναδεικνύοντας την εξελιγμένη νοημοσύνη τους σ’ ένα σύστημα όπου η μονάδα υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και την ευημερία του συνόλου.
Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ χρησιμοποιήθηκαν μίνι ελικόπτερα, εξοπλισμένα με κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Αυστρία.
krasodad


Κάτι περισσότερο από μέλι (1ο Μέρος) από KRASODAD



Κάτι περισσότερο από μέλι (2ο Μέρος) από KRASODAD







Διαβάστε περισσότερα » »

Θέλετε να ψηφίσω κάποιο κόμμα εκτός ΧΑ; ~ Ωραία, τα προαπαιτούμενα είναι:

1) Να διώξετε όλους τους λαθρομετανάστες από την Ελλάδα ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε βία.

2) Να βάλετε στην φυλακή...
αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το χάλι της μεταπολίτευσης.

3) Να μειώσετε εισφορές και φόρους σε επίπεδα που είναι αποδεκτά για ένα ζευγάρι νέων ώστε να δημιουργήσουν οικογένεια.

4) Να περικόψετε το δημόσιο κατά το 1/3 και να κάνετε κεφαλαιοποιητικό το ασφαλιστικό σύστημα

Εάν κάποιο κόμμα υποσχεθεί να κάνει τα παραπάνω και το πιστέψω ότι θα τα κάνει, θα το ψηφίσω.


ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ


krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Δέντρα που φωσφορίζουν αντί… λαμπτήρων!

perierga.gr - Δέντρα που φωσφορίζουν αντί... λαμπτήρων!Δέντρα που φωσφορίζουν και που μια μέρα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις λάμπες φωτισμού στους δρόμους αναπτύσσουν τρείς ερευνητές από την Καλιφόρνια. Η πρωτοβουλία τους ονομάζεται «Πρόγραμμα: φυτά που φωσφορίζουν» και συνίσταται στη μεταφορά φθοριζόντων γονιδίων, που συναντάμε για παράδειγμα στις πυγολαμπίδες, στα φυτά έτσι ώστε να λάμπουν στο σκοτάδι. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι μια μέρα η τεχνική τους θα μπορεί να εφαρμοστεί σε δέντρα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τους συμβατικούς λαμπτήρες. Τόσο οι πυγολαμπίδες όσο και τα σκουλήκια που φωσφορίζουν παράγουν τη λεγόμενη βιοφωταύγεια.

Η βιοφωταύγεια είναι η φυσική διαδικασία κατά την οποία τα έντομα παράγουν φως από το σώμα τους. Το πρώτο βήμα της ερευνητικής ομάδας ήταν να αποσπάσει τη φθορίζουσα πρωτεΐνη «λουσιφεράση» από τα γονίδια πυγολαμπίδων ή βακτηρίων. Στη συνέχεια οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα λογισμικό που ονομάζεται «Μεταγλωτιστής Γονιδιώματος» ώστε τα φυτά να μπορούν να «διαβάσουν» τα γονίδια. Τα γονίδια διοχετεύονται σε υγρά αγροβακτήρια, τα οποία περιχύνονται στα φυτά. Τα αγροβακτήρια μεταφέρουν με ευκολία τα φθορίζοντα γονίδια στα φυτά, τα οποία αρχίζουν να φωσφορίζουν στο σκοτάδι.
perierga.gr - Δέντρα που φωσφορίζουν αντί... λαμπτήρων!
Οι τρείς επιστήμονες, από τα πανεπιστήμια Κέμπριτζ και Στάφορντ, έχουν ήδη καταφέρει να καλλιεργήσουν στο εργαστήριο μικρά φυτά που φωσφορίζουν και έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για τη χρηματοδότηση του έργου τους με στόχο την εφαρμογή της τεχνικής και σε μεγαλύτερα φυτά. «Η γενετική μετάλλαξη στα φυτά στην ουσία συνίσταται στα γονίδια λουσιφεράσης και δεν αποτελεί απειλή. Απλά τα κάνει να φωσφορίζουν ελαφρώς. Αυτό δεν θα τους δώσει κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα στη φύση», δήλωσε ο Δρ. John Ward, καθηγητής συνθετικής βιολογίας στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

http://perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα » »