Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΑΤΩΠΙΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ του Μιχάλη Ραμπίδη


Οι Αντιδράσεις των φοιτητών και το saxesstory  της συγκυβέρνησης  ήταν βασικά τα θέματα που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός κ Α. Σαμαράς στην επέτειο των 40 χρόνων της ΟΝΝΕΔ. Ολοκληρώνοντας όμως την εισήγησή του όλοι μας στο τέλος νοιώσαμε υπερήφανοι για την ενεργό συμμετοχή μας στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων ………..
Ξεκίνησε με την πρόταση της ΜΑΚΙ για την είσοδο στο σχολείο του μαθήματος των Η/Υ και συνέχισε με τις <<προτάσεις>> της ΟΝΝΕΔ για σύσταση ειδικού σώματος για τη φύλαξη των πανεπιστήμιων, για τη δημιουργία ιδιωτικών (μη κρατικών) πανεπιστήμιων, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, λες και οι πολιτικοί μας αλλού ήταν.Μετά την ΜΑΚΙ & την ΟΝΝΕΔ σειρά πήρε η παράταξη (που προφανώς με εισήγησή της) κράτησε όρθια την πατρίδα!
Το ρίγος συγκίνησης και το βάρος της ευθύνης των στελεχών της νεολαίας και της παράταξης, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε, ότι όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις ήταν απόρροια των προτάσεών μας ….. Θέλετε να μας πείτε ότι οι νεολαίοι μας αποφάσισαν να ενωθούμε ‘’εις σάρκα μια’’ με το ΠΑΣΟΚ και να συνεχίσουμε την καταστροφική πολιτική του ΓΑΠ, την χειρίστη για τους Έλληνες μεταπολεμικά; Τα στελέχη αποφάσισαν την απώλεια της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής συνοχής και τον αφανισμό της μεσαίας τάξης;Ο λαός έδωσε την εντολή της φτωχοποίησής του και της συλλογής του πλούτου από τους ολίγους; Μήπως η ΟΕΝΝΕΔδιαφώνησε στη σύσταση της μιας και μοναδικής εξεταστικής επιτροπής που αποτελεί ζήτημα τιμής τόσο για τη ΝΔ όσο και για τον Κώστα Καραμανλή; Αλήθεια κάθε πότε θυμάστε τον πρώην πρωθυπουργό;
Πονηρά και καθόλου έξυπνα, θέλετε να δημιουργήσετε συνυπεύθυνους, μετατοπίζοντας τόσο τις προσωπικές όσο και τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησής σας. Θυμούμαστε καλά πόσο συνετέλεσαν οι οργανωμένοι νεολαίοι μας τα τελευταία 40 χρόνια στο  να αντιστέκονται στο’’ χάπι’’ της αριστερής προπαγάνδας τα ’’ξενιτεμένα’’ παιδιά μας  στα διάφορα σχολειά. Γνωρίζουμε τις εκλογικές τους πρωτιές, τους αγώνες και την μεγάλη προσφορά τους στην παράταξη.
Αντί για την αποκλειστική αναφορά σας στα περί ‘’νόμου & τάξης’’ στα Ελληνικά πανεπιστήμια, οι ΟΝΝΕΔίτες θα ήθελαν να γνωρίζουν για τις μειωμένες δαπάνες, το μέτριο επίπεδο της εκπαίδευσής μας, πότε και πως επιτέλους θα τα αντιμετωπίσετε. Η σπουδάζουσα νεολαία διψά ν’ ακούσει ιστορικές αλήθειες και ξεκάθαρες θέσεις απ’ τον πρωθυπουργό της, την ώρα που καλοθελητές παραχαράζουν την ιστορία μας, για να διδάσκεται και να παραδειγματίζεται.. <<Αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν. Αυτός που ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον>>. Τζ. Όργουελ.
Οι νέοι μας αδημονούν ν’ ακούσουν από εσάς και την κυβέρνησή σας πόσο χρήσιμα για εργασία θα είναι τα πτυχία που θα αποκτήσουν και αν θα σταματήσει η αιμορραγία του ξενιτεμού.
 Ο χαρακτηρισμός <<θρασίμια χωρίς αγωγή από τις οικογένειές τους>> στους φοιτητές που μπήκαν ακάλεστοι (κακώς) στη συνεδρίαση της Συγκλήτου δεν είναι λόγος και μάλιστα πρωθυπουργού που απευθύνεται στην Ελληνική νεολαία, ασχέτως δικαίου ή αδίκου. Ο επιφανειακός και συμπυκνωτικός λόγος του κ Σαμαρά οδηγεί τους νεολαίους μας σε ‘’συστολή σκέψης’’ και λαθεμένα συμπεράσματα. Εποικοδομητικός και χρήσιμος είναι ο πρωθυπουργός που απευθυνόμενος στη νεολαία του κόμματός του, ασκεί κριτική στο παρελθόν, αναλύει το παρόν και δίνει το όραμα του μέλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΑΜΑΡΑΣ ΡΑΛΛΗΣ του Αντώνη Ι. Γρυπαίου



Προς                                                     
Κώστα  Καραμανλή
Γραφείον  Αθηνών
Αθήνα                                        ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε  Πρόεδρε,

Θέμα: ΣΑΜΑΡΑΣ


Ο αείμνηστος Γεώργιος Ράλλης, είχε πεί στο Μητσοτάκη
ότι ο Σαμαράς είναι αφελής και επιπόλαιος, και να μην τον κάνει Υπουργό  Εξωτερικών.
Παρ’ όλα αυτά ο Μητσοτάκης τον έκανε και το μετάνιωσε………..
Ο Αείμνηστος  Θείος Σας,  είχε  πετάξει έξω από την αίθουσα του Συμβουλίου Αρχηγών  τον  ΣΑΜΑΡΑ
για λόγους που ΑΥΤΟΣ γνώριζε…………..
Παρ’ όλα αυτά εσείς τον ψηφίζετε και τον στηρίζετε αυτόν τον αφελή και επιπόλαιο κομματάρχη επιπέδου ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας .
Η επιπόλαιότητά του , και η αφέλεια, φαίνεται από τις καθημερινές δηλώσεις του στα ΜΜΕ για τα οικονομικά,
και η σίγηση αυτού στα Εθνικά μας θέματα………..
Με  Σαμαρο-Τούρκογλου στην εξουσία, η Ελλάς διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο διαμελισμού , και εσείς υπέχετε ευθύνη στηρίζοντας αυτόν τον -κατά Ράλλη-αφελή και επιπόλαιο στην εξουσία!!!
                                           Μετά  τιμής

                                           Αντώνης  Ι.  Γρυπαίος
                                            Διεθνολόγος
    
                                  

                         
Διαβάστε περισσότερα » »