Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα 8μηνων για τις θέσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας

deiAνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα 8μηνων για τις θέσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις θέσεις…




 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέος σεισμός πριν από λίγο στην Κοζάνη – Το μέγεθος υπολογίζεται γύρω στα 3,5 R- Μόλις 2 χλμ.το εστιακό βάθος

seismosΝέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο (ώρα 17:54),Η νέα σεισμική δόνηση  σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είχε μέγεθος 3,5 R και έγινε και πάλι ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης λόγω του μικρού εστιακού  βάθους, μόλις 2χλμ.




kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

To ψυγείο του Αϊνστάιν

Κι ενώ σχεδόν όλοι γνωρίζουν τη σχέση του Αϊνστάιν με τις θεωρίες της σχετικότητας, ελάχιστοι ξέρουν ότι ασχολήθηκε και με τα ψυγεία. Το 1930 λοιπόν ο Αϊνστάιν μαζί με τον πρώην φοιτητή του Leo Szilard σχεδίασαν ένα ψυγείο, που δεν απαιτούσε ηλεκτρική ενέργεια και δεν είχε κινούμενα μέρη.
Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, η τεχνολογία των ψυγείων έγινε αποτελεσματικότερη, και το σχέδιο του Αϊνστάιν σχεδόν ξεχάστηκε.
Τώρα όμως, ο Malcolm McCulloch, ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Οξφόρδη, προσπαθεί να επαναφέρει το ψυγείο του Αϊνστάιν. Ο ίδιος εξηγεί πως το σχέδιο του είναι φιλικό προς το περιβάλλον και θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι ανάγκες για συσκευές ψύξης ολοένα αυξάνονται.
Ο McCulloch και η ομάδα του πρόσφατα κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο του ψυγείου των Αϊνστάιν και Szilard. Αντί να συμπιέζει ένα εχθρικό αέριο προς το περιβάλλον, το φρέον, αέριο του θερμοκηπίου, όπως γίνεται στα τυπικά ψυγεία, το πρωτότυπο αυτό χρησιμοποιεί συμπιεσμένο αέριο για να διατηρείται τα πράγματα κρύα.
Το ψυγείο χρειάζεται μόνο ένα τρόπο για να ζεσταίνει τα υγρά και ο McCulloch εργάζεται για την κατασκευή ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ψυγείο βασίζεται στην ιδέα ότι τα υγρά βράζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες όταν η περιβάλλουσα ατμοσφαιρική πίεση είναι χαμηλή.
“Εάν πάτε στην κορυφή του Έβερεστ, το νερό βράζει σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία απ’ ότι βράζει στην επιφάνεια της θάλασσας και αυτό συμβαίνει γιατί η πίεση είναι πολύ χαμηλότερη εκεί πάνω”, δήλωσε ο McCulloch.
Στο πρωτότυπο ψυγείο, οι επιστήμονες συμπλήρωσαν μια φιάλη με υγρό βουτάνιο (σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι αναπτήρες και οι κουζίνες του υγραερίου). Στη συνέχεια, πρόσθεσαν ένα νέο ατμό για να μειώσουν την ατμοσφαιρική πίεση, η οποία με τη σειρά της μειώνει τη θερμοκρασία βρασμού του υγρού, με αποτέλεσμα να βράζει το βουτάνιο. Καθώς το βουτάνιο βράζει, αντλεί ενέργεια από το περιβάλλον και μειώνει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου.
Αν και τα σχέδια των Αϊνστάιν και Szilard δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά όσο τα ψυγεία με το φρέον που τα αντικατέστησαν, τα σχέδια του McCulloch για τη βελτίωση του σχεδιασμού χρησιμοποιούν διάφορα είδη αερίων. Αυτές δε οι βελτιώσεις λέει ο McCulloch ότι θα μπορούσαν να τετραπλασιάσουν την αποτελεσματικότητά του ψυγείου.
Το γεγονός ότι το ψυγείο δεν έχει κινούμενα μέρη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα, καθώς απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις αγροτικές περιοχές.
Τέλος ο McCulloch τονίζει ότι το ψυγείο είναι απλώς ένα ακόμα πρωτότυπο, αλλά ελπίζει μια ημέρα στην εμπορευματοποίηση του. Το έργο είναι μέρος ενός τριετούς σχεδίου για την ανάπτυξη ισχυρών συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Πηγές : PhysOrg, physics4u, forcleveronly
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

‘Shekulli’: Έξι Έλληνες εκλέχθηκαν στο αλβανικό Κοινοβούλιο

Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αναμένεται να εκπροσωπηθεί στο νέο κοινοβούλιο της Αλβανίας από τον επικεφαλής της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Vangjel Dule, ο οποίος εκλέγεται  στην περιοχή του Αυλώνα. 

Αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 


το νέο Κοινοβούλιο θα έχει έξι νέους βουλευτές ελληνικής καταγωγής.

Εκτός από τον επικεφαλής του PBDNJ – Κόμμα της Ένωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-, ο κατάλογος με τα μέλη που είναι ελληνικής καταγωγής  είναι ο Vangjel Tavo από το κόμμα LSI, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στην περιοχή του Αργυροκάστρου.

Στη ‘λίστα’ περιλαμβάνεται ο Andrea Marto, ο πρόεδρος της Ομόνοιας, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αυλώνα και η αναφορά από την ιστοσελίδα ‘Greek Reporter’ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μέρος του PBDNJ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα άλλα μέλη που εκλέγονται στην αλβανική Βουλή και είναι ελληνικής καταγωγής είναι ο Anastas Angjeli, πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Fatos Nanos που εξελέγη στην Κορυτσά, η Vasilika Hysi που εκλέγεται στα Τίρανα και η Luiza Xhuvani που εκλέγεται στον Αυλώνα, γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Shekulli’- ‘Αιών’.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εθνικός προδότης ο Σαχινίδης


Σάλος με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής». Για το πολιτικό έγκλημα Σαχινίδη. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν έριξε μόνο τη χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, αλλά κυριολεκτικά την ισοπέδωσε με τις υπογραφές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος αύξησε σε απίστευτα ύψη το επιτόκιο υπέρ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)! Σχεδόν στα επίπεδα του 14%! Πρόκειται για εθνική αυτοκτονία με τις υπογραφές του κ. Σαχινίδη!
 

Ενώ οι πάντες είχαν την ψευδαίσθηση ότι διαπραγματευόμενοι είχαμε λάβει δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο γύρω από το 4%-5%, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών άλλαξε τις προηγηθείσες αποφάσεις ανεβάζοντας το επιτόκιο υπέρ της ΕΚΤ, στα δυσθεώρητα ύψη του 14%!
 

Ο κ. Σαχινίδης μοίραζε τα επιτόκια λες και ήταν τραπουλόχαρτα, λες και έπαιζε πασιέντζες! Πρόκειται όμως για το αδίκημα της απιστίας για το οποίο καλείται να επέμβει η Δικαιοσύνη.
 

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Σαχινίδη να αυξήσει αυθαίρετα το επιτόκιο τους χρέους των ελληνικών Τραπεζών προς την ΕΚΤ σε τέτοια απίθανα επίπεδα; Ενήργησε ως αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών ο κ. Σαχινίδης ή ως βαλτός πράκτορας των τοκογλύφων ;
 

Ρωτάμε: Την ώρα που οι ελληνικές Τράπεζες ήταν βέβαιο ότι αδυνατούσαν παντελώς να αποπληρώσουν τα δάνεια που έλαβαν ακόμη και με αυτό το σχετικά χαμηλό επιτόκιο, πώς και γιατί ο κ. Σαχινίδης εκτόξευσε στα ουράνια το επιτόκιο; Γιατί το έκανε;
 

Την ώρα που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας, ο κ. Σαχινίδης με τις υπογραφές του αυτές, την καταδίκαζε όχι μόνο σε μαθηματική χρεοκοπία αλλά σε διαρκή υποδούλωση στο άρμα των δανειστών. Ο κ. Σαχινίδης αποφάσισε να σκλαβώσει την Ελλάδα για τις επόμενες γενιές στους τοκογλύφους της Β. Ευρώπης και να θανατώσει κάθε προοπτική ανάταξης της ελληνικής οικονομίας! Ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα;
 

Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπατούσε τον λαό με πομφόλυγες διακηρύξεις ότι «αποφύγαμε τη χρεοκοπία», την ίδια ακριβώς ώρα πίσω από τις πλάτες του κοσμάκη, ο Λαρισαίος υφυπουργός Οικονομικών έδινε το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία: αύξαινε το επιτόκιο υπέρ των τοκογλύφων στα επίπεδα του 14%!
 

Καλείται λοιπόν η Δικαιοσύνη να επιληφθεί τις υπόθεσης ώστε να δοθούν απαντήσεις σε ένα ακόμη θέμα το οποίο οδηγεί στον διαρκή θάνατο και υποδούλωση την Ελλάδα και τον λαό!

Ο πρώην αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, καλείται να απαντήσει στην «Ε.Ω.» για ποιο λόγο προέβη σε μια τέτοια ενέργεια; Για ποιο λόγο έριξε στα βράχια τον τόπο και παρέδωσε την Πατρίδα στους τοκογλύφους της ΕΕ; Δεν έφτανε στην ΕΚΤ το ήδη υψηλό επιτόκιο του 4%-5% που πλήρωνε η Ελλάδα; Έπρεπε να φτάσει στα ύψη του 14%, λες κι επρόκειτο να αποπληρώσει μια απλή πιστωτική κάρτα;
 

Κύριε Σαχινίδη, μιλάμε για ποσό 93 δις ευρώ! Γνωρίζετε ότι με το επιτόκιο που βάλατε χαρίσατε αμέσως γύρω στα 12 δις ευρώ στους τοκογλύφους; Την ώρα που κόβατε τις συντάξεις, τους μισθούς και τα επιδόματα, χαρίζατε 12 δις ευρώ στην ΕΚΤ!!!
 

Δείτε το χαρακτηριστικό ΦΕΚ που δημοσιεύουμε. Φαρδιά-πλατιά η υπογραφή του κ. Σαχινίδη και από την μία πλευρά του ΦΕΚ και από την άλλη! Πρόσφερε τα πάντα στους τοκογλύφους. Το ΦΕΚ υπογράφηκε στις 9 Μαΐου 2011. 

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τον βίαιο εναγκαλισμό της χώρας μας με το ΔΝΤ και την τρόικα!
 

Είναι ή δεν είναι μέγιστο πολιτικό έγκλημα αυτό;
 

Ο κόσμος λοιπόν άδικα μιλάει για οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας και του λαού στους δανειστές;
 

"Ελεύθερη Ώρα"

Δείτε περισσότερα στοιχεία:
 
 
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Ελληνικό… FBI γεννιέται!

fbi 477 355 Το Ελληνικό... FBI γεννιέται! Λέγεται Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Τ. Χρόνια τώρα ακουγόταν η επιθυμία στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δημιουργία υπερ-υπηρεσίας στην οποία θα υπάγονται οι υπηρεσίες Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, Οικονομικής Αστυνομίας, Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όλες αυτές οι υπηρεσίες θα εποπτεύονται και ελέγχονται από τον Έλληνα «Κλουζό», με την επωνυμία Γενικός Επιθεωρητής Ασφάλειας.

Μετά από δεκάδες εξαγγελίες για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το σχέδιο νόμου για την υλοποίησή της άρχισε να διαρρέει από χθες πριν καν δοθεί στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση.

Στο άρθρο 11 του σχετικού σχεδίου νόμου παρουσιάζεται η «ελληνική εκδοχή» του… FBI.

Η υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, θα λειτουργεί σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης, θα υπάγεται στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και θα ελέγχεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Ασφάλειας.

Αποστολή της θα είναι η πρόληψη και καταστολή εξαιρετικά σοβαρών ποινικών αδικημάτων και ιδίως αδικημάτων που τα οποία έχουν τα χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και την αντιμετώπιση ειδικών εγκλημάτων βίας και ιδίως τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών εγκληματικών ενεργειών, «οι οποίες στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος». Η υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα εποπτεύονται και αυτές από τον Γενικό Επιθεωρητή Ασφάλειας.

Στο άρθρο 14 περιγράφεται η λειτουργία της «Διεύθυνσης Πληροφοριών», η οποία υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, και έχει ως αποστολή τη συγκέντρωση πληροφοριών μέσω των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών, την αξιολόγηση, ταξινόμηση, ανάλυση και διάθεση των επεξεργασμένων ή μη πληροφοριών για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα τηρεί και θα ενημερώνει τις «ειδικές βάσεις δεδομένων» στις οποίες θα καταχωρείται και αποθηκεύεται το πληροφοριακό υλικό.

Το άρθρο 9 αφορά τη λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο μεταξύ άλλων, λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε περιπτώσεις «γενικευμένων κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο». Στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων του… άρθρου 9, υπάγεται η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, η Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι συνοδοί αστυνομικών σκύλων, και φυσικά η ΕΚΑΜ.

Το άρθρο 16 αφορά τη λειτουργία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία μεταξύ άλλων έχει αρμοδιότητα την τήρηση των εθνικών αρχείων γενετικών τύπων (DNA) και δακτυλικών αποτυπωμάτων και την «εξασφάλιση ανταλλαγής δεδομένων και πληροφοριών στο πλαίδιο της διασυνοριακής συνεργασίας ιδίως όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος».

Σημειώνεται ότι στο σχέδιο νόμου καταργούνται 6.700 οργανικές θέσεις αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου χρήζει μεγαλύτερης… διερεύνησης προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς κρύβεται πίσω από κάποια άρθρα του…

 newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φόρος αίματος στα ορυχεία της ΔΕΗ – 35 εργατικά ατυχήματα μέσα στο 2012

LIGNITORYXEIO25.3Σε 35 ανέρχονται το 2012 τα εργατικά ατυχήματα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, αποτελώντας μία συνεχή μάστιγα για τους εργαζόμενους. Το ένα από τα ανωτέρω εργατικά ατυχήματα είναι θανατηφόρο και σημειώθηκε στο Νότιο Πεδίο, ενώ αρκετά χαρακτηρίζονται σοβαρά, όπως προκύπτει άλλωστε από τις χαμένες ημέρες εργασίας λόγω ανικανότητας των θυμάτων, οι οποίες ανέρχονται σε 890 έναντι 811 ημερών ανικανότητας το 2011.
Σύμφωνα με στοιχεία της Μονάδας Υγείας Ασφάλειας & Εκπαίδευσης στην Εργασία της Διεύθυνσης του ΛΚΔΜ και της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων τα 35 εργατικά ατυχήματα του 2012 έναντι 45 του 2011 συνέβησαν εντός των εγκαταστάσεων του ΛΚΔΜ και αφορούν στη δραστηριότητα των ορυχείων και των συνεργείων υποστήριξης, ενώ την ίδια χρονική περίοδο σημειώθηκαν και 2 αιφνίδια παθολογικά γεγονότα.
Από το σύνολο των εργατικών ατυχημάτων τα 29 ήτοι 82,6% έγιναν σε τακτικό προσωπικό επί συνόλου 3.030 μισθωτών και τα 6  ήτοι 17,14% σε έκτακτο προσωπικό επί συνόλου 1.035 εκτάκτων.
Στο προσωπικό του συνόλου των Κλάδων Ορυχείων, παρατηρείται ποσοστιαία αύξηση των ατυχημάτων. Παρά το γεγονός ότι στους χώρους των ορυχείων μειώθηκαν σε 34 τα ατυχήματα το 2012 από 42 το 2011, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 97,15 έναντι 93,3% το προηγούμενο έτος. Σο Νότιο Πεδίο που είναι και το μεγαλύτερο ορυχείο με τους περισσότερους εργαζόμενους σημειώθηκαν 14 εργατικά ατυχήματα και ποσοστό 40%, στο Ορυχείο Καρδιάς 9 ατυχήματα και ποσοστό 25,7%, στο Ορυχείο Αμυνταίου 7 ατυχήματα και ποσοστό 20%, στο Ορυχείο Κύριου Πεδίου 4 ατυχήματα και ποσοστό 11,4% και στην ηλεκτρομηχανολογική συντήρηση 1 ατύχημα και ποσοστό 2,9%.
Βλάβες – αιτίες ατυχημάτων
Ως προς τους τραυματισμούς ανά σημείο του σώματος έχουμε 40% στα πάνω άκρα, 22,9% στα κάτω άκρα και 14,3% στο κεφάλι. Το μεγαλύτερο ποσοστό αιτιών των ατυχημάτων είναι η κακή μέθοδος εργασίας 25,5%, ακολουθεί η απροσεξία – άγνοια κινδύνου του εργαζόμενου 21,6%, η ελλιπής και λανθασμένη μελέτη εργασίας 13,7%, υπερβολική βιασύνη 5,9%.
Ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων ανά μήνα αναδεικνύει τον Ιανουάριο ως τον πιο κακό μήνα με 6 ατυχήματα, Φεβρουάριος 2, Μάρτιος 3, Απρίλιος 4, Μάιος 2, Ιούνιος 3, Ιούλιος 4, Αύγουστος 3, Σεπτέμβριος 2, Οκτώβριος 2, Νοέμβριος 3 και Δεκέμβριος 2. Η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας είναι η Δευτέρα με 9 ατυχήματα και ακολουθεί η Πέμπτη με 7, από 5 την Τρίτη και Τετάρτη, από 4 Παρασκευή και Κυριακή και 1 το Σάββατο.
Τα περισσότερα ατυχήματα παρατηρούνται στα ηλικιακά έτη 41 – 45 και ανέρχονται σε 9, ακολουθεί 46 – 50 με 7, στη συνέχεια 31 – 35 με 6, έπεται 51 – 55 με 5, ενώ 2 ατυχήματα καταγράφηκαν στις ηλικίες 56 – 60 και 1 στην ηλικιακή κατηγορία 21 – 25.
Πιο ευάλωτη είναι η υπηρεσιακή ηλικία 16 – 20 ετών με 28,6% ποσοστό ατυχημάτων. Ακολουθεί η υπηρεσιακή ηλικία 2 – 5 ετών με 20%, η κατηγορία 0 – 1 και 21 – 25 υπηρεσιακή ηλικία από 17,1%. Στο 8,6% βρίσκονται οι άνω των 25 ετών υπηρεσιακή ηλικίας και η κατηγορία 6 – 10 έτη εργασίας.
Προτεινόμενα μέτρα
Στην έκθεσή της η Μονάδα Υγείας Ασφάλειας και Εκπαίδευσης στην Εργασία, σημειώνει ότι προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση των δεικτών ασφαλείας στην εργασία, απαιτείται βαρύτητα και διαρκής προσπάθεια στα εξής:
-Ιδιαίτερη προσοχή της Ιεραρχίας κάθε υπηρεσιακής μονάδας στην κατεύθυνση εμπέδωσης της τεχνικής και εξειδικευμένης γνώσης των εργασιών των ορυχείων, ειδικότερα στο νεοεισερχόμενο προσωπικό, εξ’ αιτίας της αξιοσημείωτης εμφάνισης ατυχημάτων που παρατηρείται στην κατηγορία αυτή.
-Αυστηρότερος έλεγχος από την Ιεραρχία στην  τήρηση των Κανονισμών και των Οδηγιών Ασφαλούς Εργασίας.
-Περιορισμός του συστήματος απασχόλησης προσωπικού με μικρής διάρκειας συμβάσεις ή εφ’ όσον τούτο δεν είναι δυνατό, η συνεχής εκπαίδευση και παρακολούθηση του τακτικού προσωπικού, από πλευράς των Τομέων της ΜΥΑ&ΕΕ, όσο κυρίως από την ιεραρχία των χώρων απασχόλησής τους.
-Διαρκής επίβλεψη των συμβατικών υποχρεώσεων για το σύνολο των εργολαβικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στην τήρηση της ασφαλούς εργασίας.
-Αυστηρότερος έλεγχος των εργολαβικών μεταφορών και μέσων (π.χ. τήρηση ΚΟΚ, υπέρβαρο φορτίο κ.λ.π.).
-Ενίσχυση του προληπτικού ελέγχου για την τήρηση των μέτρων ασφαλούς εργασίας.
-Απρόσκοπτη χορήγηση στους εργαζόμενους των εφοδίων ασφαλούς εργασίας, καθώς και των μέσων ατομικής προστασίας, σε συνδυασμό με τη συνεχή προσπάθεια ποιοτικής βελτίωσής τους.
-Συνεχής προσπάθεια από το σύνολο του προσωπικού για την αύξηση της Ατομικής και Ομαδικής Συνείδησης Ασφάλειας στην Εργασία.
Πάντως, από τις παραπάνω παρατηρήσεις – επισημάνσεις της ίδιας της ιεραρχίας της ΔΕΗ, πρέπει να σημειωθεί ότι οι αναφορές της στο καθεστώς της εργολαβικής δραστηριότητας είναι σωστές, πλην όμως δεν κάνει τίποτα για να συμμορφώσει τους εργολάβους, όπου επικρατεί το δουλεμπόριο, η ανασφάλιστη εργασία και η παντελής έλλειψη μέτρων  προστασίας και ασφαλούς εργασίας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ – EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τρεις μετασεισμοί (3,3 R, 3,4 R και 3,4R) με πολύ μικρό εστιακό βάθος, μόλις 2χλμ, αναστάτωσαν, μεσάνυχτα – προς ξημερώματα, τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται δίπλα στο επίκεντρο του χθεσινού σεισμού των 4,7 Ρίχτερ

seismosΤρεις ακόμη μετασεισμοί, εντάσεως 3,3R,  3,4R και 3,4R αναστάτωσαν τα μεσάνυχτα τους κατοίκους της Αιανής, του Ρυμνίου, του Μεταξά, του Τριγωνικού και των περιοχών που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του χθεσινού σεισμού των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
 Συγκεκριμένα οι μετασεισμοί που σημειώθηκαν έχουν ως εξής:
 Ημ/νία: 3/7/2013 1:22:20 πμΜέγεθος: 3,3, Εστιακό Βάθος (km): 2
Ημ/νία: 3/7/2013 4:01:57 πμ,  Μέγεθος: 3,4, Εστιακό Βάθος (km): 2
Ημ/νία: 3/7/2013 4:01:58 πμΜέγεθος: 3,4, Εστιακό Βάθος (km): 2
Οι σεισμοί αυτοί δεν έγιναν ιδιαιτέρως αισθητοί σε άλλες περιοχές, πλην αυτών που προαναφέραμε.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Οι αγρότες για να υποβάλουν τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ μέσω των ενώσεων που ανήκουν τους ζητούνται ποσά τα οποία βάσει της κείμενης νομοθεσίας και αποφάσεως του υπουργού είναι παράνομες.

Προσωπικά δέχθηκα σωρεία καταγγελιών από αγρότες του Ν. Έβρου.

Σύμωνα με το δελτίο τύπου του Βουλευτή Ημαθίας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» Γιοβανόπουλου Κωνσταντίνου ο οποίος παραθέτει αυτολεξεί τα λόγια του Υπουργού κ. Τσαυτάρη από την επιτροπή τη Βουλής στις 20-6-2013:

«Οι αγρότες που πάνε στην Ένωση να κάνουν τη δήλωσή τους δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε 1 ευρώ. Αν κάποιος τους ζητήσει έχω πει να μας φέρει την απόδειξη ότι πλήρωσε και θα του επιστρέψουμε τα λεφτά, καταβάλλοντας στο λογαριασμό του και θα αφαιρεθούν από τα χρήματα που είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη σύμβαση που έχουμε με την ΠΑΣΕΓΕΣ και αυτούς που πήραν τη σύμβασή τους.

Επαναλαμβάνω, όποιος πει ότι πλήρωσε και φέρει μια απόδειξη ότι πήγε στην Ένωσή του και του ζήτησαν 30 ή 50 ευρώ, παρά το ότι δεν πρέπει να το ζητήσουν, δεν πρέπει να πληρώσει τα λεφτά αυτά. Αν τα πλήρωσε θα του τα επιστρέψουμε και θα τα αφαιρέσουμε γιατί έτσι είναι το σωστό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε όλους τους αγρότες του Ν. Έβρου να μας προσκομίσουν (έστω και σε φωτοτυπία) τις αποδείξεις από τις όποιες αποδεικνύεται ότι έχουν πληρώσει την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών του νομού μας για την δήλωση ΟΣΔΕ, προκειμένου ως Μέλος του Εθνικού συμβουλίου των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και Πολιτευτής του Ν. Έβρου να τις καταθέσω στον Βουλευτή Ημαθίας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» Γιοβανόπουλο Κωνσταντίνο και αυτός με την σειρά του να καταθέσει σχετική ερώτηση στον Υπουργό κ. Τσαυτάρη ώστε να απαιτήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στον λογαριασμό του κάθε αγρότη.

Παρακαλείσθε όλοι οι αγρότες που έχετε στην κατοχή τους αποδείξεις πληρωμής δήλωσης ΟΣΔΕ να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλ 6949891587.

Μετά τιμής
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος εθνικού συμβουλίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Πολιτευτής Εβρου

Διαβάστε περισσότερα » »