Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Με 20 μέτρα χιόνι κρατάνε το δρόμο ανοιχτό - Στην Ελλάδα με 20εκατοστά χιόνι φέρνουμε την καταστροφή

Με 20 μέτρα χιόνι κρατάνε το δρόμο ανοιχτό - Στην Ελλάδα με 20εκατοστά χιόνι φέρνουμε την καταστροφή Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ιαπωνία, εδώ ακούμε για ένα μέτρο χίονι και μας ακούγεται παράξενο. Που να ακούσουμε ότι εκεί το χιόνι φτάνει τα 20 μέτρα ύψος. Δείτε και ένα βίντεο για το πως το καθαρίζουν. Οι φωτογρφίες είναι από το τουριστικό θέρετρο.... Tateyama Kurobe Alpine Route που βρίσκεται στο νησί Honshu στις Ιαπωνικές Άλπεις. Όπως βλέπετε , αν και το χιόνι έχει φτάσει τα 20 μέτρα, καθαρίζουν τους δρόμους! Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα θα μιλούσαμε για καταστροφή!
Οι εικόνες είναι από τον Ιανουάριο του 2012... Όπως βλέπετε , αν και το χιόνι έχει φτάσει τα 20 μέτρα, καθαρίζουν τους δρόμους! Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα θα μιλούσαμε για καταστροφή!



goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Άγκυρα: Θα ανακηρύξουμε κι εμείς ΑΟΖ - Αν τολμούν οι Έλληνες ας προχωρήσουν


ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ
«Η Τουρκία παρακολουθεί στενά οποιαδήποτε μονομερή απόπειρα της Ελλάδος ή άλλων χωρών να διευρύνουν την οικονομική τους ζώνη ή να διεξάγουν έρευνες για πετρέλαιο. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει τέτοια ανακήρυξη στα Ηνωμένα Έθνη. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η Τουρκία θα κηρύξει ΑΟΖ που βέβαια θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές δικαιωμάτων μας" (σ.σ. που είναι επάνω στις Ελληνικές περιοχές υφαλοκρηπίδας και δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα του Καστελόριζου)...
Η περιοχή που η Τουρκία θεωρεί ότι είναι τουρκική ΑΟΖ είναι αυτή που δημοσιεύουμε.
Οι σχετικές δηλώσεις δημοσιεύονται στην τουρκική εφημερίδα «Zaman», συμφερόντων του Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος συμμετέχει σε έναν από τους τουρκικού ομίλους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ελληνικές μαρίνες, αεροδρόμια, κλπ και η οποία εκφράζει παγίως τις κυβερνητικές θέσεις.
Επιπλέον, ο Τούρκος αξιωματούχος απειλεί ευθώς με "θερμή" κρίση σε περίπτωση που η Ελλάδα τολμήσει να αντιπαρατεθεί στην Τουρκία στην ΑΟΖ που θα κηρύξει η Άγκυρα και δηλώνει ότι "Ανεξάρτητα με το αν είμαστε απασχολημένοι στην Συρία θα αντιδράσουμε ακαριαία. Aυτές είναι εκτιμήσεις των Ελλήνων. Θα δούμε στην πράξη τι θα γίνει".
Η απάντηση της Τουρκίας έρχεται με τον ίδιο τρόπο που η Ελλάδα θέλησε να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις της Άγκυρας στο θέμα δηλαδή με διαρροή πρόθεσης "μερικής ανακήρυξης ΑΟΖ με αποστολή των συντεταγμένων για τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα Ηνωμένα Εθνη μέσα στους πρώτους μήνες του 2013". Δηλαδή "ολίγον έγκυος", όπως σημειώναμε εχθές. Την απάντηση την πήραν. Τώρα τι θα κάνουν;
Η ελαφρότητα της διαχείρισης, είναι πραγματικά πρωτοφανής. Εκτός και αν κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση θέλουν να σαμποτάρουν την όλη κίνηση και προχώρησαν σε τέτοια ενέργεια διαρροής.
Η ΑΟΖ ανακηρύσσεται ή έστω οι συντεταγμένες αποστέλλονται αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση. Αλλά πως να συμβεί αυτό στο διάτρητο υπουργείο Εξωτερικών όπου και μόνο στο άκουσμα της λέξης "ΑΟΖ", κάποιοι αλλάζουν σώβρακο;
Εν πάση περιπτώσει επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και το διακύβευμα είναι κολοσσιαίο και συγκρίνεται μόνο με περιπτώσεις, όπως π.χ. την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου μετά τον Β'Π.Π., κάποιοι στα Επιτελεία επιμένουν να εργάζονται για να είναι έτοιμο, στο μέτρο του δυνατού, το στράτευμα.
"Θα σας εκπλήξουμε με τις δυνατότητες που έχουμε ακόμα και τώρα" είπε στο defencenet.gr ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ, ανναφερόμενος στις μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις που ετοιμάζει η Ελλάδα ακριβώς για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα...
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Ντροπή μας! Έλληνες αθλητές πάνε για προπόνηση από την Ορεστιάδα στη Τουρκία!

Οι αθλητές του κολυμβητικού ομίλου Ορεστιάδας προπονούνται πλέον στην Ανδριανούπολη! Η φωτογραφία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Birlik συνοδευόμενη από “δηκτικά” σχόλια θα πρέπει κανονικά να κάνει όσους είναι υπεύθυνοι για το γεγονός να αισθάνονται τουλάχιστον ντροπή. Αλλά σιγά μην αισθανθούν.

Γράφουν λοιπόν, σύμφωνα με τη μετάφραση από τα tourkikanea:

“Αθλητές του κολυμβητικού ομίλου Ορεστιάδας μετά από την προσφυγή τους στην νομαρχία Αδριανούπολης, άρχισαν να προπονούνται στην Αδριανούπολη καθώς λόγω φτώχειας έκλεισε το μοναδικό κολυμβητήριο της πόλης τους. Ο πρόεδρος του συλλόγου Οδυσσέας Ρετσίδης ανέφερε πως το δημοτικό κολυμβητήριο που χτίστηκε στην Ορεστιάδα το 2010 έκλεισε καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα για να ζεσταθεί το χειμώνα, και ότι εξαιτίας τούτου οι αθλητές που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, θα συνεχίσουν μέχρι το καλοκαίρι τις προπονήσεις τους στην Αδριανούπολη.

Ο Ρετσίδης ανέφερε πως οι ομόλογοι του που τους γνώρισε σε αγώνες κολύμβησης το 2010 πρότειναν να τον βοηθήσουν και πως ¨Δυστυχώς υποχρεωθήκαμε να δεχτούμε την πρόταση. Η κοντινότερη πισίνα στην Ελλάδα είναι στην Αλεξανδρούπολη στα 114 χιλιόμετρα απόσταση. Ενώ η Αδριανούπολη απέχει μόνο 22 χιλιόμετρα”.

Οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών ακούν; Προφανώς όχι.
Πόσο δύσκολο αλήθεια θα ήταν να βρεθούν τα κονδύλια για να παραμείνει αναοιχτό το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας; Ασχολήθηκε κανείς;
Θα πείτε ότι κάποιοι θα πρέπει πρώτα να μάθουν που είναι η Ορεστιάδα!

onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: 10 και πλέον οικογένειες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Περισσότερες από 10 πολυμελείς οικογένειες στον δήμο Εορδαίας παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα γεγονός που προβλημάτισε τους συμμετέχοντες στην πρόσφατη Γενική συνέλευση της ομάδας Αλληλεγγύης πολιτών Εορδαίας.
Εκφράστηκε μάλιστα η άποψη όπως και με την μεσολάβηση του δήμου κατατεθεί αίτημα στον πρόεδρο της ΔΕΗ προκειμένου οι ιδιαίτερες αυτές περιπτώσεις αυτές να αντιμετωπιστούν με ευαισθησία. Στην ίδια διαδικασία δόθηκε έγκριση για την δημιουργία του δικτύου «χωρίς μεσάζοντες» με την ομάδα που ανέλαβε την δράση αυτή να εντείνει τις συζητήσεις της με τους παραγωγούς για την προμήθεια προϊόντων.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε Χ. ΚΕΣΚΕΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


 
Με την πρόθεση να υπηρετήσω στον μέγιστο δυνατό βαθμό τους στόχους και την φιλοσοφία που διέπουν  την λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας (Κ.Ε.Δ.Ε) και στοχεύοντας πάντα στην ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου και την εξυπηρέτηση των αναγκών του, είχα την τιμή να πρωτοαναλάβω -τον Μάρτιο 2011- την Προεδρεία της ΚΕΔΕ.
Σήμερα, η Δήμαρχος Εορδαίας ανανεώνει την εμπιστοσύνη της Δημοτικής αρχής στο πρόσωπό μου και στο έργο το οποίο ως Κ.Ε.Δ.Ε υλοποιήσαμε αλλά και στον σχεδιασμό που έχουμε βάλει για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο να δώσουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους δημότες, να προσθέσουμε ακόμα περισσότερη ποιότητα στη ζωή τους, να βελτιώσουμε υποδομές – υπηρεσίες και παροχές.
Σε συνεργασία και συνεννόηση πάντα με την δημοτική αρχή, τα μέλη της Κ.Ε.Δ.Ε, τους παράγοντες του διευρυμένου Δήμου Εορδαίας αλλά και απολαμβάνοντας την αμέριστη στήριξη και συνεργασία των πολιτών, καταφέραμε αρκετά και σημαντικά πράγματα.
Η ανανέωση της θητείας μου στην Κ.Ε.Δ.Ε  αποτελεί επιβράβευση της πρότερης προσπάθειας προσθέτοντας παράλληλα περισσότερη ευθύνη και απαιτήσεις στην μελλοντική μας πορεία ως Κοινωφελής Επιχείρηση.
Ευχαριστώ τη Δήμαρχο και δεσμεύομαι να καταθέσω, όπως εξάλλου έκανα μέχρι τώρα, όλες μου τις δυνάμεις  για το κοινό καλό.
 
Με τιμή
Χρήστος Κεσκερίδης
 
Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε
Διαβάστε περισσότερα » »

Λαθροϋλοτομία: 3.105 μηνύσεις για 13.088 τόνους λάθρα κομμένα ξύλα

Κατά το έτος 2012, κατασχέθηκαν 13.088,75 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων, 426 εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για αυτόν τον σκοπό και 425 οχήματα που ενεπλάκησαν σε μεταφορά λαθροϋλοτομημένων ξύλων. Συνολικά, κατατέθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες 3.105 μηνύσεις για συμβάντα σχετικά με τη λαθροϋλοτομία. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μετά τους δήμους και τις περιφέρειες ζητεί και από τους πολίτες να συνδράμουν «ενάντια σε καταστροφικές, για όλους μας, παραβατικές συμπεριφορές. Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν, άμεσα,  περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός: 1591)».
Την πρωτιά σε μηνύσεις καταλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, όπου συνολικά υποβλήθηκαν 1.340, κατασχέθηκαν 2.285 τόνοι ξύλα, ενώ, κατασχέθηκαν 187 οχήματα.  Πρώτη σε κατασχέσεις παράνομης ξυλείας έρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας με 6.014 τόνους, 59 κατασχέσεις οχημάτων και 414 μηνύσεις. Δεύτερη έρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με 2.349 τόνους, 639 μηνύσεις και 73 κατασχέσεις οχημάτων. Την πρωτιά σε κατασχέσεις οχημάτων καταλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με σύνολο 96, ενώ, κατασχέθηκαν και 2.123 τόνοι ξύλα.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ εξέδωσε στις 21/12/2012 κατεπείγουσα εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας καλώντας «στα όπλα»  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η οποία περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις άμεσης εφαρμογής. Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία και σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία όπου αυτό απαιτείται, για σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αυστηροποιούν το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας και διευκολύνουν τους ελέγχους.

aftodioikisi
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψεύτικο κρέας: To μυστικό του κρέατος - κόλλα!


Τα λόγια περιττεύουν όταν μιλάει η εικόνα! Είστε σίγουροι πως το κρέας που τρώτε είναι πραγματικό;
Δείτε το βίντεο:



katohika

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι τελικές ρυθμίσεις για το φόρο στα ενοίκια, τεκμήρια ΙΧ, τις αποδείξεις

Οι τελικές ρυθμίσεις για το φόρο στα ενοίκια, τεκμήρια ΙΧ, τις αποδείξεις Το φορολογικό νομοσχέδιο 164 σελίδων, το οποίο βρίσκεται στα «χέρια» των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση από το απόγευμα του Σαββάτου, ενδέχεται να τεθεί σε ένα γρήγορο γύρο διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς και αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Από το νομοσχέδιο απαλείφθηκαν οι διατάξεις που αφορούσαν στη φορολόγηση του εφάπαξ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Έτσι διατηρείται η φοροαπαλλαγή για το εφάπαξ ,ενώ για τις αποζημιώσεις παραμένει το αφορολόγητο των 60.000 ευρώ, αλλά αυξάνεται από 20% σε 25% ο φορολογικός συντελεστής για το ποσό της αποζημίωσης από 100.001 ? 150.000 ευρώ.
Το νομοσχέδιο που παραδόθηκε στα κόμματα προβλέπει την κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ποσών για τα παιδιά, με την οποία αντιδρούν ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Όπως υποστηρίζουν στελέχη των δυο κομμάτων η κατάργηση των αφορολόγητων για τα παιδιά (2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 3.000 ευρώ για το τρίτο και κάθε επόμενο τέκνο) έχει ως αποτέλεσμα ένας άγαμος φορολογούμενος να έχει την ίδια φορολογική μεταχείριση με τον φορολογούμενο ο οποίος έχει ένα, δύο ή και περισσότερα παιδιά. Το μέτρο θα φέρει έξτρα φόρους έως και 200 ευρώ τον χρόνο για κάθε φορολογούμενο με 1 παιδί, έως 400 ευρώ τον χρόνο για κάθε φορολογούμενο με 2 παιδιά, έως 700 ευρώ τον χρόνο για κάθε τρίτεκνο και έως 1.240 ευρώ τον χρόνο για κάθε πολύτεκνο με 4 παιδιά. Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε να μελετήσει τις προτάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. που μετέχουν στη διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο φορολογικό, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να αυξηθούν οι συντελεστές του ενιαίου φόρου ακινήτων για όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα έξτρα έσοδα που θα προκύψουν να χρηματοδοτήσουν την κάλυψη πρόσθετης έκπτωσης φόρου για όσους έχουν παιδιά.
Οι τελικές ρυθμίσεις για το φόρο στα ενοίκια, τεκμήρια ΙΧ, τις αποδείξεις Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου που έχουν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί προβλέπει:
Μισθωτοί – συνταξιούχοι: Θεσπίζεται νέα φορολογική κλίμακα με τρεις συντελεστές: 21% από το πρώτο ευρώ έως 25.000 ευρώ, για το κλιμάκιο εισοδήματος από 25.001 έως 48.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται σε 36% και για εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ ο συντελεστής φτάνει το 45%. Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ καταργείται και αντικαθίσταται με σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ. Η μείωση φόρου θα μειώνεται για τα εισοδήματα άνω των 18.000 ευρώ και θα εξαλείφεται στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ. Από το νέο σύστημα φορολόγησης θα ευνοηθούν κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 και μέχρι 25.000 ευρώ, για τους οποίους θα προκύψει φορολογικό όφελος έως 400 ευρώ. Αντιθέτως, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με ετήσια εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις φόρων από 140 έως και 4.510 ευρώ τον χρόνο.
Οι τελικές ρυθμίσεις για το φόρο στα ενοίκια, τεκμήρια ΙΧ, τις αποδείξεις Φοροαπαλλαγές: Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν έκπτωση φόρου 10% των δαπανών του φορολογουμένου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, κύριας κατοικίας, παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από τον φόρο εισοδήματος μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις κι αυτές μόνο κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή και ασφαλιστικές εταιρείες και κατά το μέρος που υπερβαίνουν το 5% του φορολογουμένου εισοδήματος. Επίσης θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά 10% από τον φόρο οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.
: Απαλείφθηκαν πλήρως οι διατάξεις για το μέτρο των αποδείξεων. Συγκεκριμένα, στο αρχικό κείμενο προβλεπόταν ότι κάθε μισθωτός και συνταξιούχος θα πρέπει να συγκεντρώνει αποδείξεις αξίας μέχρι ποσού που ισοδυναμεί με το 25% του μέχρι τις 42.000 ευρώ δηλούμενου και φορολογούμενου με την κλίμακα ατομικού εισοδήματος του. Δηλαδή για ποσό εισοδήματος άνω των 42.000 ευρώ, οι αποδείξεις που θα έπρεπε να μαζευτούν δεν μπορούσαν να υπερβαίνουν πλέον το ποσό των 10.500 ευρώ (το 25% των 42.000 ευρώ). Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπολειπόταν του απαιτούμενου ποσού, επί της διαφοράς θα επιβαλλόταν φόρος 21%. Στο κείμενο του νομοσχεδίου που απεστάλη στα κόμματα δεν αναγράφονται οι παραπάνω ρυθμίσεις. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι στο υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζουν το θέμα των αποδείξεων, με σκοπό να επαναφέρουν το μέτρο με τη μορφή κινήτρων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ελεύθεροι επαγγελματίες. Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ καταργείται και καθιερώνεται νέα κλίμακα με συντελεστές 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ εισοδήματος και 33% για υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια. Το νέο σύστημα φέρνει έξτρα φόρους από 260 ευρώ έως και 2.780 ευρώ για τους επιτηδευματίες με εισοδήματα έως 50.000 ευρώ. Αντίθετα, οι έχοντες υψηλότερα εισοδήματα θα έχουν φοροελαφρύνσεις.
Επιχειρήσεις. Αυξάνεται από το 20% στο 26% ο συντελεστής φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών και μειώνεται από το 25% στο 10% ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων. Το μέτρο κρίνεται από ορισμένα στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. αντιαναπτυξιακό, καθώς μειώνει την επιβάρυνση στα κέρδη που προορίζονται όχι για επενδύσεις, αλλά καταλήγουν στις τσέπες των μετόχων.
Ενοίκια: Τα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα φορολογούνται αυτοτελώς από το πρώτο ευρώ με κλιμακωτούς συντελεστές:
  • 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ.
  • 33% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το αρχικό σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε τη φορολόγηση των ενοικίων με τρεις συντελεστές 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ, 30% για το τμήμα του εισοδήματος από 12.001 έως 60.000 ευρώ και 45% για ποσό άνω των 60.000 ευρώ.
Με το νέο σύστημα, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αποκτούν εισοδήματα προερχόμενα αποκλειστικά από ενοίκια θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρους αυξημένους κατά 3,8% έως 500%, εφόσον τα ετήσια εισοδήματά τους είναι μέχρι 60.000 ευρώ. Αντίθετα, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα διαπιστώσουν οι φορολογούμενοι που εισπράττουν ενοίκια άνω των 75.000 ευρώ.
Τεκμήρια διαβίωσης: Τα τεκμήρια μειώνονται μόνο για τα αυτοκίνητα. Τα τεκμήρια για τα μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά θα μειωθούν κατά 20%, ενώ για τα άνω των 1.600 κ.εκ., οι μειώσεις θα είναι χαμηλότερες σε ποσοστά καθώς θα κυμαίνονται από 3% έως και 18,3%.
Αμετάβλητα παραμένουν τα υπόλοιπα τεκμήρια δηλαδή για τις κατοικίες, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, το οικιακό προσωπικό, τα αεροσκάφη.
Επίσης η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης διατηρείται στις 3.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 5.000 ευρώ για το έγγαμο.
Αγρότες: Επιβάλλεται αυτοτελής φόρος 13% στα καθαρά εισοδήματα των αγροτών. Οι κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς θα φορολογούνται για τα αγροτικά εισοδήματα που θα αποκτούν από το 2014 και μετά, ως επιτηδευματίες, βάσει βιβλίων εσόδων-εξόδων, δηλαδή δεν θα δικαιούνται κανενός αφορολογήτου ορίου.
Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ
Φορολογικό συντελεστή για τα ακίνητα που να μην υπερβαίνει το 1 ο/οο (ένα τοις χιλίοις) με μόνη εξαίρεση να μη βεβαιώνεται φόρος που δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ ανά φορολογούμενο, οπότε δημιουργείται ένα οικογενειακό de facto «αφορολόγητο» ύψους 100.000 ευρώ, προτείνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε γενική συνέλευση που έγινε στην Πάτρα ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στρ. Παραδιάς, σημείωσε επίσης ότι τα μεγάλα θύματα της φορολογικής μεταρρύθμισης της ακίνητης ιδιοκτησίας θα είναι όπως φαίνεται όσοι έχουν ξενοίκιαστα ακίνητα και γενικότερα απρόσοδη περιουσία η οποία συχνά μπορεί να είναι δεσμευμένη από το κράτος. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες θα καλούνται να πληρώσουν ετησίως βαρύτατους φόρους για περιουσία που δεν τους αποδίδει απολύτως τίποτε. Σημείωσε τέλος ότι η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια που φαίνεται ότι σχεδιάζεται θα πρέπει να λειτουργήσει σε εθελοντική βάση.
Στο ίδιο συνέδριο, ο Παντελής Οικονόμου, τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρότεινε την κατάργηση της φορολογίας κεφαλαίου και την επιβολή ενός και μόνο τέλους υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Γιατροί – νοσήλια
Θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από τον φόρο εισοδήματος μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις κι αυτές μόνο κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή και ασφαλιστικές εταιρείες και κατά το μέρος που υπερβαίνουν το 5% του φορολογουμένου εισοδήματος.
Εξτρα φόροι
Το νέο σύστημα φέρνει έξτρα φόρους από 260 ευρώ έως και 2.780 ευρώ για τους επιτηδευματίες με εισοδήματα έως 50.000 ευρώ. Αντίθετα, οι έχοντες υψηλότερα εισοδήματα θα έχουν φοροελαφρύνσεις.
Τεκμήρια
Αμετάβλητα παραμένουν τα υπόλοιπα τεκμήρια δηλαδή για τις κατοικίες, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, το οικιακό προσωπικό, τα αεροσκάφη.

Από imerisia
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαλλάσσονται από την έκδοση αποδείξεων φυσικά πρόσωπα με έσοδα κάτω από 10.000 ευρώ.

Απαλλάσσονται πλέον από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση αποδείξεων λιανικής τα φυσικά πρόσωπα, των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγαθών και την παροχή υπηρεσιών κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο δεν υπερέβησαν τις 10.000 ευρώ.

Αυτό προβλέπεται από την εγκύκλιο εφαρμογής του «Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών» (Κ.Φ.Α.Σ.) που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών και με την οποία παρέχονται αποσαφηνίσεις σε μια σειρά κρισίμων ζητημάτων.

Ποιοι εξαιρούνται

Εξαιρούνται από την απαλλαγή αυτή όσοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, όσοι πραγματοποιούν ακαθάριστα έσοδα κατά ποσοστό άνω του 60% από την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε άλλο υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών και σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, όσοι εξάγουν τα αγαθά τους ανεξαρτήτως ποσοστού, αλλά και ο εκμεταλλευτής χώρου διαμονής η φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, κλινικής ή θεραπευτηρίου, κέντρου αισθητικής, γυμναστηρίου, χώρου στάθμευσης, και οι γιατροί και οδοντίατροι όλων των ειδικοτήτων.

Ποιοι εντάσσονται

Στην απαλλαγή εμπίπτουν πλέον και τα φυσικά πρόσωπα που με τις προϊσχύουσες διατάξεις της παραγράφου του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων εξαιρούντο της απαλλαγής από την τήρηση βιβλίων, εφόσον βέβαια τα έσοδά τους είναι κάτω των 10.000 ευρώ και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο υπόχρεος (πρώην επιτηδευματίας) που τηρούσε με τον ΚΒΣ πρόσθετο βιβλίο και με τις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ. δεν έχει υποχρέωση να τηρεί τις πληροφορίες, όπως ο εκπαιδευτής οδηγών αυτοκινήτων, ο επισκευαστής ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών, ο εκμεταλλευτής αποθηκευτικού χώρου, ο ασκών παραϊατρικό επάγγελμα κ.λπ., ακόμη περιλαμβάνονται ο υπόχρεος που παρέχει υπηρεσίες από επαγγελματική εγκατάσταση και ο υπόχρεος που παρέχει υπηρεσίες επισκευής ή συντήρησης τεχνικών έργων ή μη.

eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας.

Απο χθές το απόγευμα  λειτουργεί ο
μετωπικός σταθμός διοδίων Βελιγοστής και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Παραδεισίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας.

Για κάθε μία από τις κατηγορίες οχημάτων, στον σταθμό Βελιγοστής οι τελικές τιμές διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Για δίκυκλα 0,80 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. 1,20 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες 3,10 ευρώ και για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, 4,30 ευρώ.

Στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων οι τιμές είναι:

Για δίκυκλα 0,50 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. 0,70 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες 1,80 ευρώ και για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 2,60 ευρώ.

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

Οι σταθμοί αυτοί τίθενται σε λειτουργία μετά την παράδοση στην κυκλοφορία, στις 22 Δεκεμβρίου, του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, μήκους περίπου 12 χλμ.

Η χρέωση στον μετωπικό σταθμό διοδίων Βελιγοστής αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Λεύκτρου - Τσακώνας, διασταύρωση Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου του τμήματος μήκους 700 μ. Του αυτοκινητοδρόμου που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί προσωρινή παράκαμψη.

Αντίστοιχα, στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων, η χρέωση αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Παραδεισίων και Τσακώνας, διασταύρωση Κυπαρισσίας, εξαιρουμένης και πάλι της μικρής παράκαμψης.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΟΥ ΘΕΟΠΙΣΤΗΣ

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τη Δήμαρχο Εορδαίας κα. Παρασκευή Βρυζίδου, για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που μου έδειξε για μια ακόμη φορά. Έχοντας ως παρακαταθήκη τη σημαντική δουλειά που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια  και την άψογη συνεργασία που είχα έως σήμερα, με τους υπάλληλους και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π, έχω την πεποίθηση πως μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα πιο πολλά. Την ευχαριστώ επίσης για τα νέα μου αναβαθμισμένα καθήκοντα, είναι τιμή για μένα να μου έχει ανατεθεί το πολύ σημαντικό και σοβαρό κομμάτι της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων του Δήμου. Η επικοινωνία και οι Δημόσιες Σχέσεις είναι θεμελιώδες μέσο, αλλά και σημαντικό εργαλείο, κυρίως στις μέρες μας, για την προώθηση και την προβολή της αποστολής και των στόχων του Δήμου, επίσης συντελεί στην αρμονική συνεργασία του Δήμου με τους πολίτες, τα ΜΜΕ αλλά και με άλλους φορείς.
Στόχος μας είναι να συνεχίσει, το Νομικό Πρόσωπο με τις δομές του, να είναι κοιτίδα κοινωνικής πολιτικής κάτι που είναι επιτακτικό και επιβεβλημένο ιδιαίτερα στις μέρες μας. Επίσης το Νομικό μας πρόσωπο, κυρίως τα τελευταία 2 χρόνια, αναδείχτηκε σε σημαντικό πυλώνα πολιτισμού, έτσι οφείλουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε πολιτισμό και να συμβάλουμε στην πολιτιστική ανάπτυξη και ανάδειξη του τόπου.
Πάντα με την καθοδήγηση της Δημάρχου, με εφόδιο την συνεργασία με όλους τους φορείς και  γνώμονα την προσφορά για τον τόπο μας, οραματιζόμαστε ο Δήμος Εορδαίας, να πάρει τη θέση που δικαιούται, τη θέση του πρωταγωνιστή.        
Αναλογιζόμενη λοιπόν το μέγεθος της ευθύνης, που αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερο, μπορώ με σιγουριά να υποσχεθώ, πως θα  συνεχίσω την σκληρή δουλειά με όρεξη και μεγαλύτερο ζήλο. 
Διαβάστε περισσότερα » »