Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Από τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

Από τις 14 Ιουλίου ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται σταδιακά ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών των δικαιούχων.Μειωμένο κατά 50% θα είναι φέτος το οικογενειακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε πάνω από 300.000 οικογένειες λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.
 
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τις 14 Ιουλίου.
 
Συγκεκριμένα,
- την 14η Ιουλίου 2014, για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω
- την 1η Σεπτεμβρίου 2014, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και
- την 1η Οκτωβρίου 2014, για τους δικαιούχους με ένα παιδί.
 
Προϋποθέσεις για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι:
 
- η πραγματοποίηση από τον/την δικαιούχο τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ του Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή - τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή
- τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή 
- τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας- λοχείας. 
 
Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης δεν μπορεί να θεωρηθεί ο χρόνος χορηγηθείσας από τον ΟΑΕΔ Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας, διότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη. Σημειώνεται ότι για τους ασφαλισμένους που ασκούν το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας ισχύουν οι οδηγίες που περιέχονται στα με αριθμ. πρωτ. Β117233/5-6-2006 και Β127990/3-8-2012 γεν. έγγραφα της Δ/νσης Ασφάλισης. 
 
Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα, πρέπει:
 
- να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών αν σπουδάζουν
- αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα
- να είναι άγαμα.
 
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά οικογενειακού επιδόματος που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Απεργία τέλος, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Απόφαση για διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων έλαβε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Κάλεσμα σε ΓΣΕΕ και φορείς για αντίσταση. Αποκαθίσταται το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ
 
Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, απόψε τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σημειώνοντας όμως ότι "ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων".
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και απευθύνει, με την ανακοίνωσή της, κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας:
"Να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης".
Εν τω μεταξύ, αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, μετά την επίταξη.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.


Διαβάστε περισσότερα » »