Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η Αίτνα βρυχάται σε ένα εντυπωσιακό show στις 1η Απριλίου...

Το ψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης,η Αίτνα, ξεσπά για πέμπτη φορά φέτος διασκορπίζονταν λάβα και στάχτη στον ουρανό.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ήταν οι πυραμίδες της Γκίζας στην πραγματικότητα αρχαίοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας...

Είναι δυνατό οι αρχαίοι πολιτισμοί να είχαν πρόσβαση σε τεχνολογίες πολύ πιο προηγμένες από αυτές που χρησιμοποιούμε σήμερα;
Η ομάδα θα "ξεκινήσει μια απίστευτη περιπέτεια σε όλο τον κόσμο« να διερευνήσει αυτές τις εκπληκτικές δυνατότητες.
Τον Μάιο, θα κατευθυνθεί προς τη Νότια Αμερική, ξεκινώντας ένα ταξίδι που θα τους μεταφέρει στην οροσειρά των Άνδεων.
Θα διασχίσουν τα υποβρύχια ερείπια της λίμνης Τιτικάκα, ακόμη και επιχείρηση σε μερικές από τις μυστηριωδώς με σκοτεινόχρωμα τοποθεσίες στο Google Earth.
Τι θα βρουν;
Ποια αρχαία μυστήρια θα αποκαλύψουν;
Αυτές είναι μερικές απο τις ερωτήσεις που η ομάδα "renegade investigators" ελπίζουν να απαντήσουν με ένα νέο 2-ώρών ντοκιμαντέρ, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζώντας πέρα από τα Όρια

 


Διαβάστε περισσότερα » »

Κερδίζει πόντους ο Π. Καμμένος, σε βάρος πολλών Κομμάτων…


Η χθεσινή συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους δύο δημοσιογράφους, Οικονόμου/Λυριτζή, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και ξεχώρισε από όλες τις υπόλοιπες των μεγάλων ΜΜΕ, και τώρα και των…μικρών (Κόντρα και Extra 3), που υπέκυψαν στις…πιέσεις των δύο Κομμάτων Εξουσίας και μας σερβίρουν τους υπουργούς τους, κάθε βράδυ, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα μικρά Κόμματα που εμφανίστηκαν, τουλάχιστον τα 2-3 που ξεχωρίζουν!

Πρώτη φορά προσέξαμε επαγγελματίες δημοσιογράφους να…κομπιάζουν και να βρίσκονται σε αμηχανία από τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις του Π. Καμμένου! Αυτό που σίγουρα δημιούργησε εντυπώσεις και μάλλον θα δώσει αρκετούς πόντους στο πρώην Βουλευτή της ΝΔ.

είναι η κοφτή απάντησή του ότι δε θα δεχτεί το Μνημόνιο και το ύψος των 360 δις που μας φόρτωσαν, ως χρέη οι…σύμμαχοί μας! Θα αναθέσουμε σε μια ομάδα επιστημόνων, είπε, να Μελετήσει πόσο ακριβώς είναι το Κεφάλαιο που δανειστήκαμε και χρωστάμε και αυτό μόνον θα δεχτούμε να ξοφλήσουμε! Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, αυτό δε είναι πάνω από 130 δισ! Τα υπόλοιπα…230 δις είναι…τοκογλυφικοί τόκοι των Ευρωπαικών Τραπεζών που επέβαλαν με το έτσι θέλω οι Γερμανοί!

Το επιτόκιο της ΕΚΤ, που υποτίθεται ότι είναι κοινή Τράπεζα των Κρατών Μελών, δανείζει με 1% επιτόκιο. Από πού και ως πού να πρέπει να μεσολαβεί μια άλλη Τράπεζα και να μας φορτώνει 5%-6% περισσότερους τόκους! Όσο και αν ακούγεται τρελό, ισχύει γιατί κανένας δεν βγήκε επίσημα να το διαψεύσει! Βεβαίως και θα στραφούμε να δανειστούμε από άλλες χώρες, όπως είναι η Ρωσία, η Κίνα ή το Ισραήλ, είπε. Ποιός θα εμποδίσει τον Ελληνικό Λαό, να υπερασπίσει τα συμφέροντά του από…τριτοκοσμικές συμφωνίες απαγόρευσης δανεισμού από άλλα Κράτη;

Να είστε σίγουροι ότι μόλις τους προτείνουμε να πληρώσουμε τα 130 δισ, της μετρητοίς, για να ξοφλήσουμε, θα σπεύσουν να τα δεχτούν! Που θα τα βρούμε; Μα δεν έχουμε γραπτές προτάσεις από μια Ρώσικη και μια Ισραηλινή Εταιρεία, που είναι και οι δύο από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, να μας καταβάλλουν προκαταβολικά τα χρήματα αυτά, τιτλοποιώντας (υποθηκεύοντας) τον ορυκτό πλούτο μας;

Οι ενορχηστρωμένες δηλώσεις του κατεστημένου, Κόμματα και ΜΜΕ ότι δε θα έχουμε να πληρώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς ή ότι δε θα έχουμε να αγοράσουμε πετρέλαιο είναι από τα πιο κραυγαλέα ψέμματα που διοχετεύουν στην Ελληνική Κοινωνία για να την τρομοκρατήσουν! Και στο ευρώ θα μείνουμε και θα τους ξοφλήσουμε! Από θέση ισχύος, όμως! Όχι από θέση…οργανωμένης και εσκεμμένης εξαθλίωσης!

Όσον αφορά τους Μετανάστες, και σε αυτό το σημείο, ο Π. Καμμένος ήταν καταπέλτης. Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου με την Τουρκία. Πρέπει να αποφασίσουν να υπερασπίσουν τα Ευρωπαϊκά Σύνορα και να μη εγκαταλείπουν ένα μέλος του στο έλεος της αδιαφορίας της Τουρκίας. Τι θα γίνουμε αποθήκη μεταναστών;

Η «ΣΠ» δε έχει κανένα πρόβλημα να συμφωνεί με τόσο σημαντικές τοποθετήσεις αυτού του είδους, από όπου και αν προέρχονται. Το έχουμε ξαναγράψει. Εμείς δεν πιστεύουμε σε ταμπέλες ούτε σε δήθεν ιδανικά. Για μας η Ουσία είναι αυτή που μετράει. Η Ελλάδα χρειάζεται την «Ελληνίδα Νοικοκυρά» που γνωρίζει πώς να μοιράσει τα λεφτά της και να καλύψει όλες τις Ανάγκες της! Εννοείται, όταν θα σφραγίσουμε τελείως όλες τις διαδρομές του μαύρου Κομματικού Χρήματος! Καταργούμε το Κομματικό Κράτος και Πιστεύουμε μόνον σε «Μεθόδους». Δεν Πιστεύουμε σε «Μεσσίες»!


 siopilipliopsifia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ!


Ο φυλακισμένος Αντώνης Παπαδάτος, εκπροσωπώντας τους κρατουμένους της 6ης πτέρυγας με επιστολή του προς τον Γέροντα Εφραίμ ευχαριστεί τον Θεό που τον έφερε κοντά τους!
Η επιστολή αναφέρετε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, όπως ο μεγάλος συνωστισμός που έχει ως συνέπεια να υπάρχουν κελιά-θαλάμοι ακόμα και με 25 κρατουμένους μέσα αλλά και στις συνθήκες υγιεινής που όπως αναφέρουν, ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών όπως τύφου, χολέρας φυματίωσης είναι μεγάλος.

«Με την επιστολή αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον Γέροντα Εφραίμ, που στάθηκε δίπλα μας σαν πατέρας μας με την αγάπη, την κατανόηση αλλά και την ηρεμία που μας μετέφερε όλο αυτό το διάστημα.


Με λίγα λόγια και σταράτα, παρά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κορυδαλλό, σε μια φυλακή που δεν χωράει πάνω από 800 κρατουμένους και σήμερα ξεπερνάμε τους 2500 με συνέπεια να κοιμόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο σε κελιά-θαλάμους με 25 άτομα μέσα, παρέα με στρατό από κατσαρίδες και ποντίκια και γάτες που έχουν τύφο, μέσα στο κρύο χωρίς θέρμανση σε μουχλιασμένους τοίχους από την υγρασία που χτίστηκαν πριν από 50 χρόνια, τρώγοντας φαγητό που δεν θα έπρεπε να τρώνε ούτε τα σκυλιά, και κάνοντας μπάνιο με παγωμένο νερό, φωνάζουμε πως υπάρχει Θεός και Τον Ευχαριστούμε που έφερε κοντά μας τον Γέροντα Εφραίμ να μας στηρίξει ψυχολογικά με τη στάση του και τον καθένα χωριστά με την πατρική στοργή του.

Υ.Γ. Αλήθεια, ο Γέροντας ήρθε μόνος του στη φυλακή για να μας βοηθήσει σε μια εποχή που το κράτος είναι ανύπαρκτο για μας ή όντως ήρθε ως προφυλακισμένος;;; Δηλαδή υπάρχουν τόσο ανεγκέφαλοι δικαστές που τον είδαν από κοντά και έστειλαν αυτόν τον άνθρωπο στον Κορυδαλλό;;; Ήμαρτον… (όπως μας έμαθε και ο Γέροντας να λέμε…) .

Κρατούμενος Αντώνης Παπαδάτος και όλη η 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού.



ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY: Η συγκλονιστική αυτή επιστολή , είναι και μια απάντηση σε διάφορους...περίεργους παπαγάλους που διέδιδαν πως ο π. Εφραίμ έχει τάχα προβλήματα με τους συγκρατούμενούς του, επειδή "είναι κλέφτης"!
Εμείς, δοξάζουμε τον Θεό που επιτρέπει να ακούγεται δυνατά και καθαρά ο Λόγος Του, ακόμα και σε τόσο αντίξοες συνθήκες!




hellas-orthodoxy
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Άνθρακες ο θησαυρός - Οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι είναι εκτεθειμένοι


Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν έχουμε καμία απολύτως απορία γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο διεξάγεται αυτή η επίθεση λάσπης εναντίον μας. Ο λόγος για όσους παρακολουθούν την δράση μας είναι προφανής.


Είναι γιατί είμαστε σταθερά και ασυμβίβαστα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και την Τρόικα αποκαλώντας το μνημόνιο φέρετρο και όχι ευλογία.

Είμαστε σταθερά και ασυμβίβαστα απέναντι σ΄αυτές τις βάρβαρες, αντεργατικές, αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές.

Είμαστε σ΄αυτούς (τους ελάχιστους) που πήγαν στο ΣτΕ για να βγάλουν το μνημόνιο παράνομο και αντισυνταγματικό και ταυτόχρονα στο Διεθνές γραφείο Εργασίας.

Είμαστε σ΄αυτούς που από την πρώτη στιγμή αντιτάθηκαν στο χαράτσι καταλαμβάνοντας το Κέντρο Έκδοσης Λογαριασμών και το Κέντρο Έκδοσης Εντολών διακοπής ρεύματος.



Κυρίως όμως οι επιθέσεις εναντίον μας εξηγούνται γιατί κανένας από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγοράς Ηλ. Ενέργειας δεν κατάφερε να μας βάλει στην τσέπη του.

Αν είχαμε φάει με κάποιον από αυτούς τους κυρίους

Αν είχαμε περάσει την πόρτα της βίλας τους ή είχαμε ανέβει στο κότερο τους να μιλήσουμε για δουλειές είναι σίγουρο ότι μιας και αρκετοί από αυτούς ελέγχουν μια σειρά εφημερίδες και περιοδικά θα είχαμε άλλη αντιμετώπιση.



· Τι αντιμετώπιση όμως να έχει μια ΓΕΝΟΠ που 5 χρόνια τώρα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης,

· Τι αντιμετώπιση να έχει μια ΓΕΝΟΠ

o Που πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κομπίνα της ΟΤΣ,

o Που έδωσε συνέντευξη τύπου, που οργάνωσε συλλαλητήριο και προσέφυγε στην Ε.Ε για τον αποχαρακτηρισμό της άδειας της εταιρείας ΑτΕ,

o Που έκανε μηνυτήρια αναφορά για το σκάνδαλο της καθυστέρησης (Επί Ζημία της ΔΕΗ) κατασκευής του εργοστασίου του Αλιβερίου;

o Που αναδεικνύει τα πραγματικά αίτια γιατί η ΔΕΗ βρίσκετε στο κόκκινο;

o Που καταγγέλλει το σκάνδαλο με την στρέβλωση των κανόνων αγοράς και την «ανάκτηση του μεταβλητού κόστους παραγωγής +10%» των ιδιωτών;

o Που φωνάζει ότι το σκάνδαλο είναι η κατά 2000% αύξηση του τέλους των ΑΠΕ που πληρώνει ο καταναλωτής για να έχουν εγγυημένες τιμές οι κύριοι με τα Αιολικά Πάρκα;

o Που καταγγέλλει τα δωράκια του Υπουργού όπως το πρόσφατο με την μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας της ΑτΕ;

Κυρίως όμως

· Τι αντιμετώπιση να έχει μια ΓΕΝΟΠ που προσφεύγοντας κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά της ΔΕΗ με βάση τον Ν. 2773/99 για το ασφαλιστικό μας προσπαθεί να μπλοκάρει την πώληση λιγνιτικών μονάδων;

· Τι αντιμετώπιση να έχει μια ΓΕΝΟΠ που δηλώνει ότι για να πωληθούν λιγνιτικές μονάδες θα γίνει πόλεμος;



ü Μήπως εάν σ όλα αυτά ήμασταν καλά παιδιά

ü Μήπως εάν είχαμε πιεί κανένα καφέ

ü Μήπως εάν δεν κόβαμε το ρεύμα στα διάφορα υπουργεία

ü Μήπως εάν δεν κάναμε τις διάφορες καταλήψεις, δεν αποκλείαμε εισόδους Υπουργείων δεν θα ήμασταν αντιμέτωποι με όλους αυτούς τους πηχυαίους τίτλους λάσπης και τα απαξιωτικά σχόλια;



Όμως ας έρθουμε επί της ουσίας του δημοσιεύματος

για να δούμε τα ευρήματα του πορίσματος

και ποιόν δικαιώνει αυτό το πόρισμα



Πριν σχολιάσουμε τα όσα αναφέρονται στο άρθρο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ θέλουμε να ρωτήσουμε :



1) Τι έγινε, που πήγαν όλα όσα ακούγαμε και γράφονταν με απίστευτη ανευθυνότητα πέρυσι τέτοια εποχή ότι συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ξόδεψε σε σουίτα για μια βραδιά 7.080  ;

2) Τι έγινε, που πήγαν, όλα όσα ακούγονταν ότι στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που έκανε ο ΟΚΔΕ και μέσω του οποίου πήγαιναν χιλιάδες συνάδελφοι ολιγοήμερες διακοπές κάθε χρόνο, δήθεν «γίνονταν πάρτι κλοπής με εικονικά τιμολόγια» ;

Βρέθηκε έστω ένα εικονικό τιμολόγιο της ΓΕΝΟΠ ή του ΟΚΔΕ;

Βρέθηκε ένας συνάδελφος να μην έχει πάει τις διακοπές του;

Στα πάνω από τις 15.000 τιμολόγια υπάρχει έστω μια αναφορά υπερτιμολόγησης ;



3) Αλήθεια ο έλεγχος απέδειξε αν ο πρόεδρος διόρισε της κόρη του όπως ειπώθηκε πέρσι τέτοιο καιρό ;

4) Απέδειξε αν πήρε 132.000  μισθό για το 2010 από επιτροπές (που ποτέ δεν έχει μπει) ή μήπως πήρε 23.000 , σε όλο το έτος, δηλαδή το μισθό του;



Ας έρθουμε όμως στα «ευρήματα»

Γράφει η εφημερίδα με την απόλυτη σιγουριά που έγραφαν και πέρσι διάφοροι κονδυλοφόροι ότι «συνδικαλιστής ξόδεψε σε σουίτα 7.080  σε μια βραδιά»



«Συνδικαλιστές της ΔΕΗ φέρονται να έχουν εισπράξει πάνω από 2 εκατ,  για πολυτελή ταξίδια, αποστολές που δεν έγιναν αλλά πληρώθηκαν για φιλοξενία – λουξ ξένων συνδικαλιστών» αλλά και για «αναθέσεις μελετών σε συγγενικά πρόσωπα που δεν παραδόθηκαν ποτέ».

Επίσης σε άλλο σημείο η εφημερίδα γράφει :

«Δώδεκα περιπτώσεις Υπερτιμολογήσεων»



Επίσης αναφέρεται «Εκδόθηκε από την επιχείρηση Διακοπές προς την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τιμολόγιο (148/21-10-2010) αξίας 30.500  για την μετάβαση 30 ατόμων στην Γενεύη για παρέμβαση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Η μετάβαση δεν πραγματοποιήθηκε ωστόσο το τιμολόγιο εξοφλήθηκε από την ΔΕΗ». Το ίδιο για την Βουδαπέστη με άλλο τιμολόγιο 21.600 .



Ακόμα η εφημερίδα κάνει αναφορά για μελέτη που δεν παραδόθηκε από την εταιρεία ENCOM και βεβαίως με απόλυτη σιγουριά και βεβαιότητα κάνει λόγο για υπερτιμολογημένα ταξίδια:



Συγκεκριμένα γράφει:

Με τριγωνικές τιμολογήσεις «φούσκωναν τις δαπάνες π.χ. για την 15θήμερη φιλοξενία 37 Μαροκινών συνδικαλιστών οι πραγματικές δαπάνες ήταν 29.755,60  αλλά το τελικό τιμολόγιο ήταν 101.121  !

Το ίδιο συνέβη και για την φιλοξενία 36 συνδικαλιστών από την Τυνησία. Στις 19.206,44  ήταν οι δαπάνες η ΔΕΗ όμως πλήρωσε τιμολόγιο 85.370 ».

Επίσης πάλι για το ίδιο θέμα (για το ταξίδι στο Μαρόκο ) η εφημερίδα αναφέρει :

«Οι πραγματικές δαπάνες (γεύματα, διαμονή, μεταφορές για την φιλοξενία 37 Μαροκινών από τις 16 έως τις 30 Ιουνίου του 2009 με βάση τα παραστατικά στοιχεία ήταν 29.755,50 »

Επίσης η εφημερίδα αναφέρει «Το ίδιο συνέβη και για ταξίδι 32 ατόμων του ΟΚΔΕ στην Ουγγαρία και την Αυστρία από τις 2 έως τις 9 Ιουλίου του 2010.

Οι δαπάνες ήταν 14.270 , το πρώτο τιμολόγιο που εκδόθηκε ήταν αξίας 45.505  και το δεύτερο 63.360  το οποίο πλήρωσε η ΔΕΗ».



ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ



Το πρώτο που θέλουμε να σημειώσουμε είναι ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στα χιλιάδες τιμολόγια της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ βρέθηκε ένα εικονικό τιμολόγιο αξίας 31.400  που δεν έχει ανάμειξη η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ γιατί είχε ακυρώσει την εντολή μελέτης στην ENCOM (γ΄αυτό δεν καταλογίζεται ανάμιξη της ΓΕΝΟΠ) και 12 τιμολόγια όπως λέει η εφημερίδα υπερτιμολογημένα.

Ο κόσμος με βάση όσα είχαν γράψει και ακούσει πέρσι θα περίμενε να έχουν βρεθεί χιλιάδες εικονικά και υπερτιμολογημένα τιμολόγια.

Παρά ταύτα όπως λέει ο γνωστός για τον ρόλο του κ. Ρακιντζής βρέθηκαν μόνο 12.



Ας δούμε όμως ποια είναι η υπερτιμολόγηση, αν υπάρχει και επιπροσθέτως αν υπάρχει πώς με τόση βεβαιότητα η εφημερίδα γράφει ότι «Συνδικαλιστές φέρονται να έχουν εισπράξει πάνω από 2 εκατ »



ü Μπορεί να είναι τα πραγματικά έξοδα για το ταξίδι 37 Μαροκινών όπως αναγράφεται για 15 ημέρες 29.755,60, Δηλαδή στοίχισε ο καθένας 52  την ημέρα για φαγητό, ύπνο, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, αεροπορικά εισιτήρια ;

ü Μπορεί να είναι τα πραγματικά έξοδα όπως λέει η εφημερίδα για το ταξίδι 36 συνδικαλιστών από την Τυνησία για 10 ημέρες 19.200,44 , δηλαδή 53,5  το άτομο ;

ü Μπορεί να είναι τα πραγματικά έξοδα για το ταξίδι 32 ατόμων για 8 ημέρες στην Ουγγαρία 14.270  ! Δηλαδή 55,7  το άτομο ;

ü Μπορεί να στοίχισε ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα 50  την ημέρα ;



Όμως πέρα απ΄αυτό που αποδεικνύει ότι οι περιβόητες «υπερτιμολογήσεις» είναι βασισμένες στο τι αποδείξεις είχε το ταξιδιωτικό γραφείο άρα εντελώς στον αέρα και αυθαίρετα, σ αυτό τι ευθύνη έχει ο ΟΚΔΕ ;

Αν το γραφείο που έκανε το ταξίδι δεν είχε αποδείξεις τι είναι αυτό που δίνει δικαίωμα να κατηγορούνται η ΓΕΝΟΠ και ο ΟΚΔΕ;

Μπορεί να στοίχισε ένα ταξίδι 50  την ημέρα ;



Για να κλείσουμε το κεφάλαιο εκδρομών πριν από το κάθε ταξίδι ή εκδρομή διενεργείτε έρευνα αγοράς για το κόστος τους.

Επιπροσθέτως πρέπει να θυμίσουμε ότι πάντα πλήρωνε με δίγραμμες επιταγές και ποτέ μετρητά. Το ίδιο έκανε και η ΓΕΝΟΠ η οποία πραγματοποίησε 2 ταξίδια !



Σε σχέση με το ταξίδι στη Γενεύη που υποτίθεται δεν έγινε, καλά θα ήταν κανείς να διασταυρώνει πρώτα γιατί αυτό έγινε στο Στρασβούργο.

Επίσης Το ταξίδι στην Βουδαπέστη πραγματοποιήθηκε.


Όσον αφορά για την μελέτη της ENCOM, αυτή δεν συντάχθηκε

και δεν πληρώθηκε αφού ακυρώθηκε με την έκδοση των νομιμοποιητικών ακυρωτικών φορολογικών στοιχείων σε ανύποπτο χρόνο και πολύ πριν αρχίσει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ


ΥΓ.: Μήπως η επίθεση αυτή στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει σχέση και με το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας που εκδόθηκε την Παρασκευή 30 Μάρτη (για ξαναδιαβάστε το πάλι) για τα πραγματικά αίτια που η ΔΕΗ έφτασε στο κόκκινο και το φαγοπότι των ιδιωτών σε βάρος της ;
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμεση διερεύνηση των καταγγελιών του ΣΔΟΕ για τη ΓΕΝΟΠ ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος -


«Aν σε δικό μου λογαριασμό βρεθεί έστω και ένα ευρώ, θα αυτοκτονήσω.», δηλώνει ο Φωτόπουλος
«Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Θέλουμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και απόδοση ευθυνών» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στο πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις υπερτιμολογήσεις στη ΓΕΝΟΠ.


Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε το 2011, όταν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που περιλάμβανε αντίστοιχες διαπιστώσεις.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι τα ευρήματα του ΣΔΟΕ δείχνουν πως υπήρχαν πολύ σοβαρά προβλήματα διαχείρισης, ακόμη και εικονικά τιμολόγια στην Ομοσπονδία.

Πρόσθεταν δε ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ έχει ήδη ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ (και θα ακολουθήσει σχετική επιστολή) να γίνει και εσωτερική έρευνα, αλλά και να εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια για ανάκτηση δαπανών οι οποίες δεν έπρεπε να έχουν γίνει.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει κοινοποιηθεί και στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, μέσω υπερτιμολογήσεων, εισέπραξαν πάνω από 2 εκατ. ευρώ, για αποστολές που δηλώθηκαν, πληρώθηκαν, αλλά ουδέποτε έγιναν, για φιλοξενία αντιπροσωπειών, πολυήμερες διακοπές σε χώρες όπως η Ιταλία και αναθέσεις μελετών-«μαϊμού» σε οικείους.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστικών μελών της Ομοσπονδίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν σε δικό μου λογαριασμό βρεθεί έστω και ένα ευρώ, θα αυτοκτονήσω.»

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έφεραν νύχτα τροπολογία-πρόκληση για τη χρηματοδότησή τους!


- Με αυτή τα κόμματα παίρνουν τρεις απανωτές δόσεις από τη χρηματοδότηση
- Αυτά τα χρήματα ήταν εγγύηση προς τις τράπεζες αλλά η τροπολογία το απαγορεύει αυτό
- Καμία επιχείρηση ή πολίτης
δεν θα είχε τέτοια αντιμετώπιση
Με μία τροπολογία πρόκληση για το κοινό αίσθημα τα κόμματα προσπαθούν όχι μόνο να χρηματοδοτηθούν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις εθνικές εκλογές που έρχονται, αλλά δείχνουν με τον πλέον προκλητικό τρόπο πως είναι υπεράνω και πως στην Ελλάδα άλλοι νόμοι ισχύουν για τα κόμματα και άλλοι για τις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας με τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη με τροπολογία αποδέσμευσαν την τέταρτη δόση του 2011 και την πρώτη και δεύτερη δόση του 2012, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Αυτό φυσικά έγινε γιατί τα κόμματα και κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν τεράστια χρέη προς τις τράπεζες τα οποία ξεπερνούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ.
Για αυτό το λόγο λοιπόν τα κόμματα είχαν δηλώσει προς τις τράπεζες πως για το χρέος τους αποτελεί εγγύηση το χρηματικό ποσό της χρηματοδότησης από τα κρατικά ταμεία. Αυτό ισχύει άλλωστε και για επιχειρήσεις και για τους πολίτες, για να πάρει δηλαδή κάποιος δάνειο χρειάζεται εγγυήσεις οι τράπεζες.
Με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος για τα κόμματα και αυτός βρέθηκε μέσα από τη συγκεκριμένη τροπολογία. Κι αυτό γιατί, στην τροπολογία αυτή, αναφέρει ξεκάθαρα πως τα ποσά αυτά θα καταβάλλονται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων και το σημαντικότερο «απαγορεύεται η κατάσχεση ή εκχώρησή τους».
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως έρχονται τα κόμματα και λένε στις τράπεζες πως τα χρήματα αυτά που αποτελούσαν εγγύηση, δεν είναι πια εγγύηση και θα χρησιμοποιηθούν κανονικά για τους προεκλογικούς σκοπούς κάθε πολιτικού φορέα.
Σε αντίθεση όμως με τα κόμματα, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες που δεν μπορούν να φέρνουν τροπολογίες στη Βουλή προς το δικό τους συμφέρον, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες κι αν δεν είναι φερέγγυοι προς τις τράπεζες είτε δεν ξαναπαίρνουν δάνειο είτε μπαίνουν στη μαύρη λίστα, ενώ στην εσχάτη των περιπτώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσχεση.
Αλλά φυσικά τα κόμματα δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο και αφού έχουν το μαχαίρι, «κόβουν και ράβουν» τις τροπολογίες με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και την επιβίωσή τους με όποιο κόστος ακόμα και εις βάρος του λαού.
Πριν λίγο καιρό το υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε με 7.720.000 ευρώ τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.
Βέβαια προκαλεί έκπληξη και πολλά ερωτήματα τα κόμματα τι ακριβώς θα ερευνήσουν και πώς θα επιμορφωθούν και χρειάζονται τόσα λεφτά, ενώ την ίδια ρα, κάποια από αυτά τα κόμματα έχουν κόψει σε τέτοιο βαθμό τα εισοδήματα των πολιτών που όχι να ερευνήσουν δεν μπορούν, αλλά ούτε και να επιβιώσουν.

NewsIt
Διαβάστε περισσότερα » »

«Όταν εξαφανισθούν οι μέλισσες θα… πεθάνει ο άνθρωπος»…


Ο αστικός μύθος λέει πως «όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες από την γη, θα σημάνει και το τέλος του ανθρώπινου γένους». Ίσως βέβαια αυτό να μην είναι τόσο μύθος αλλά μια πραγματικότητα που πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα. Η πραγματικότητα αυτή λοιπόν, λέει ότι ορισμένα από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα σε όλο τον κόσμο παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα καταστρέφουν τις μέλισσες, καθώς προκαλούν ζημιά στην ικανότητά τους να προσανατολίζονται, ενώ παράλληλα σκοτώνουν τις βασίλισσες τους.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στην Αγγλία, μελέτησαν τις επιπτώσεις επάνω στις μέλισσες, μιας κατηγορίας χημικών ουσιών, των νεονικοτινοειδών, που από τη δεκαετία του ΄90 χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 100 χώρες τόσο στη γεωργία, όσο και στους κήπους.
Διαπίστωσαν ότι τα παρασιτοκτόνα – που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να πλήττουν το νευρικό σύστημα των επιβλαβών παρασίτων – προκαλούν μείωση 85% στην παραγωγή των βασιλισσών.
Η μυστηριώδης και μαζική μείωση των πληθυσμών των μελισσών διεθνώς πλήττει όχι μόνον τους μελισσοκόμους, αλλά γενικότερα τη γεωργική παραγωγή, καθώς δυσκολεύει την επικονίαση των φυτών. Σε ορισμένες χώρες ιδίως, οι αριθμοί των μελισσών έχουν υποχωρήσει δραματικά.
Πολλές αιτίες έχουν προταθεί για αυτή την εξέλιξη, όπως ασθένειες των μελισσών, παράσιτα, εντομοκτόνα- παρασιτοκτόνα ή ένας συνδυασμός αυτών και άλλων πιθανών αιτιών.
Οι νέες μελέτες δείχνουν ότι τα παρασιτοκτόνα είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτές τις αιτίες. Τα νεονικοτινοειδή, άλλων χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες δημητριακών. Όμως, με αυτό τον τρόπο, η χημική ουσία εισέρχεται επίσης στη γύρη και το νέκταρ, με συνέπεια να πλήττει τις μέλισσες.
Οι Βρετανοί ερευνητές, μέσα από παρατηρήσεις και συγκριτικά πειράματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κυψέλες που δεν εκτίθενται στο παρασιτοκτόνο, αφενός είναι κατά 12% μεγαλύτερες σε μέγεθος και αφετέρου παράγουν περίπου 14 βασίλισσες η κάθε μία, ενώ όσες εκτίθενται στα νεονικοτινοειδή, παράγουν μόλις δύο βασίλισσες κατά μέσον όρο.
Από την άλλη, οι Γάλλοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, όταν οι μέλισσες εκτίθενται στις εν λόγω χημικές ουσίες, σε μεγάλο βαθμό δεν μπορούν πια να βρουν τον δρόμο για να γυρίσουν στην κυψέλη τους, καθώς χάνουν πια την ικανότητα προσανατολισμού και έτσι αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν.
H βρετανική έρευνα μελέτησε κυρίως την επίδραση της ουσίας imidacloprid, ενώ η γαλλική του thiamethoxam.
Και στις δύο περιπτώσεις (μείωση αριθμού βασιλισσών, απώλεια προσανατολισμού), κατά τους ερευνητές, οι αποικίες των μελισσών κινδυνεύουν με σημαντική μείωση πληθυσμού, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωσή τους, σε συνδυασμό με τις πιέσεις και από άλλους παράγοντες.


Πηγή: iatropedia
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκρότησαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»



Κοινοβουλευτική ομάδα σύστησε το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» μετά την προσχώρηση και δέκατου βουλευτή στο πολιτικό σχήμα, του βουλευτή Βοιωτίας, Μιχάλη Γιαννάκη.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έχουν πλέον δέκα βουλευτές γεγονός που θα τους επιτρέψει να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα με ότι πλεονεκτήματα αυτό συνεπάγεται τα οποία θα είναι τα ίδια που απολαμβάνουν ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ ΛΑΟΣ και είναι τα εξής:
-Ίση αντιμετώπιση στο τηλεοπτικό χρόνο που θα δοθεί στο κόμμα του Πάνου Καμμένου για να εκφράσει τις θέσεις του απρόσκοπτα στους πολίτες
-Δικαίωμα συμμετοχής του Πάνου Καμμένου σε πολιτικό debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ως είθισται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές
-Και οικονομική επιχορήγηση στο κόμμα του όπως λαμβάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα που συγκροτούν κοινοβουλευτικές ομάδες.
Και όλα αυτά από μιά πολιτική κίνηση που συγκροτήθηκε μόλις προ ενάμισυ μηνός και η οποία ήδη έχει προσφέρει ελπίδες σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες βάσει των δημοσκοπήσεων.
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής Βοιωτίας φαίνεται πως αναλαμβάνει γενικός γραμματέας και επικεφαλής εκλογικού αγώνα του κόμματος.
Με βάση τα τωρινά δεδομένα, οι προερχόμενοι από τη ΝΔ διαγραμμένοι βουλευτές θα είναι υποψήφιοι:
Οι κυρίες Ελενα Κουντουρά στην Α΄ Αθήνας, Μαρία Κόλλια στις Σέρρες και Μίκα Ιατρίδη στα Δωδεκάνησα, ο κ. Κ. Μαρκόπουλος στην Εύβοια, ο κ. Χρ. Ζώης στη Λάρισα, ο κ. Π. Μελάς στην Α΄Πειραιά, ο κ. Δ. Σταμάτης στην Αιτωλοακαρνανία και ο κ. Σπ. Γαληνός στην Λέσβο, ενώ ο κ. Καμμένος θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών και πιθανότατα σε ακριτικό νομό.
Ο πρώην βουλευτής επί σειρά ετών στην Αργολίδα, ο κ. Ι. Μανώλης θα είναι υποψήφιος στη Β΄Αθηνών, ενώ ο κ. Ι. Κουράκος, πρώην βουλευτής της ΝΔ, στη Β΄ Πειραιά, κ.α.

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πόρισμα-καταπέλτης του ΣΔΟΕ για ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Βαρύ κατηγορητήριο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ, κατά της ΓΕΝΟΠ με δράσεις σε βάρος της ΔΕΗ, έχει συντάξει το ΣΔΟΕ.


Συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, μέσω υπερτιμολογήσεων, εισέπραξαν 2.080.209 εκατ. ευρώ, για αποστολές που δηλώθηκαν, πληρώθηκαν, αλλά ουδέποτε έγιναν, για φιλοξενία αντιπροσωπειών, πολυήμερες διακοπές σε χώρες όπως η Ιταλία και αναθέσεις μελετών «μαϊμού» σε οικείους.

Το πόρισμα βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπ. Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου και στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σε έγγραφό του προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής κάνει λόγο για «μεγάλη διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, για 29 εκδηλώσεις την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο ΟΚΔΕ (Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων των Εργαζομένων στη ΔΕΗ) χρέωσαν την Επιχείρηση «καπέλο» 1.194.497 ευρώ, την ώρα που οι πραγματικές δαπάνες ήταν 885.711,4 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, επταήμερο ταξίδι στην Ιταλία τον Αύγουστο του 2009 για 46 άτομα, κόστισε πραγματικά 50.098 ευρώ και από άλλη τουριστική επιχείρηση εκδόθηκαν δύο τιμολόγια για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα.

Τελικά, γι αυτό το ταξίδι, η ΔΕΗ, η οποία κλήθηκε να πληρώσει 109.000 ευρώ αρνήθηκε να τα καταβάλλει καθώς στη σύμβαση των εργαζομένων αναφερόταν «εκδρομή». Όμως οι συνδικαλιστές, φέρεται να άλλαξαν τη σύμβαση επικαλούμενοι ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους.

Πηγή: Έθνος
Διαβάστε περισσότερα » »

Oakland> Νέο μακελειό σε κολλέγιο

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε στα τυφλά σε θρησκευτικό κολλέγιο στο Όκλαντ των ΗΠΑ, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και μονοψήφιο αριθμό τραυματιών. Η αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση έναν ύποπτο.
Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες τραυματισμένων να απομακρύνονται από το κτίριο σε φορεία, κάνοντας επίσης αναφορά για πέντε τραυματίες.



Το Associated Press, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μιλούσε για πέντε νεκρούς ενώ το CNN έκανε λόγο για τέσσερις. Το Reuters αναφέρει πάντως πως κοντινό νοσοκομείο δέχθηκε «πέντε θύματα» από το περιστατικό, χωρίς όμως να μπορεί να διευκρινιστεί πόσοι ήταν οι νεκροί.


Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, αλλά δεν δίνει ακόμη ακριβή αριθμό.


Προς το παρόν, η επίσημη πληροφόρηση από την αστυνομία περιορίζεται στο ότι έχει τεθεί υπό κράτηση ένας ύποπτος και στο ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στην περιοχή.


Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο χριστιανικό «Oikos University» που έχει τμήματα θεολογίας, νοσηλευτικής, μουσικής και ασιατικής ιατρικής.


Το Oikos, όπως παρουσιάζεται στο site του, στοχεύει στην «παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης με χριστιανικές αξίες».


Πέντε ασθενοφόρα έσπευσαν στο πανεπιστήμιο για να βοηθήσουν τα θύματα.


Η Άντζι Τζόνσον, μια γυναίκα 52 ετών, είπε σε τοπική εφημερίδα ότι είδε μια νεαρή να βγαίνει κλαίγοντας από το πανεπιστήμιο και να φωνάζει "Με πυροβόλησαν". Από το μπράτσο της έτρεχε αίμα.


Η κοπέλα αυτή είπε ότι ο δράστης παρακολουθούσε μαθήματα νοσηλευτικής στο πανεπιστήμιο. Σηκώθηκε μέσα στην τάξη και άρχισε να πυροβολεί. Η τραυματισμένη νεαρή "είπε ότι εκείνος είχε πάντα ένα τρελό ύφος", πρόσθεσε η Τζόνσον.

kourdistoportocali
Διαβάστε περισσότερα » »

O Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο γαλλικό «Arte»:Στην Ελλάδα η ψήφος πωλείται [βίντεο]

Το πολιτικό σύστημα και την εκλογική διαδικασία περιέγραψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο γαλλικό «Arte», λέγοντας πως στην Ελλάδα «ο σταυρός πωλείται με μία θέση στο Δημόσιο».
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, περιέγραψε το πώς ψηφίζουμε οι Έλληνες κάνοντας λόγο για τον σταυρό που βάζουμε στα ψηφοδέλτια, με τον Γάλλο δημοσιογράφο να ρωτά έκπληκτος εάν αυτό το σύστημα ισχύει ακόμη

eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Άγκυρα "απαγορεύει" στην Ελλάδα να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στη ... Σαμοθράκη!


Αρνείται η Άγκυρα στην Ελλάδα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, επικαλούμενη την Συνθήκη του 1914 και την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 (αυτή την Συνθήκη ειδικά, που την «σέβονται» κατά το δοκούν) και προχώρησε σε έκδοση NAVIGATIONAL WARNING με την οποία υποστηρίζουν ότι «Η Σαμοθράκη είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνεται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής άσκησης».

Όλα αυτά με αφορμή την διακλαδική αποβατική άσκηση ΤΑΜΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ που ξεκίνησε σήμερα και και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 06/04, με την Τετάρτη να είναι η «κρίσιμη» ημέρα, με την απόβαση από τέσσερα αρματαγωγά των ανδρών του 505 Τάγματος Πεζοναυτών.

Εις απάντηση η ελληνική πλευρά εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις και όλα δείχνουν ότι όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις η υπόθεση θα τελειώσει εδώ εκτός και αν έχουν πρόσθετες ... ανησυχίες στην Άγκυρα. Για την περίπτωση αυτή έχει διαταχθεί αυτξημένη ετοιμότητα στις Μοίρες αναχαίτισης στης ΠΑ...

Σήμερα απέπλευσαν τα αρματαγωγά από την Σαλαμίνα, αύριο θα πραγματοποιήσουν βολές στο Πεδίο Βολής Άνδρου (εκεί μας «επιτρέπουν» ακόμα να κάνουμε βολές…) και μετά θα πλεύσει προς το Βόλο, όπου θα φορτώσει το Τάγμα για να γίνει η άσκηση τα ξημερώματα της Τετάρτης με την απόβαση του Τάγματος στη Σαμοθράκη .










defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαζύγιο με... συνοπτικές διαδικασίες


Νέο νομοθετικό πλαίσιο από σήμερα για τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να βγει το συναινετικό διαζύγιο, με στόχο την επίσπευση της όλης διαδικασίας και την αποφυγή δυσβάστου για τους ενδιαφερόμενους κόστους.


Με τον νέο νόμο το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπολογίζει ότι θα καταφέρει την αποσυμφόρηση των πρωτοδικείων στα οποία εκκρεμούν 4.000 αιτήσεις. Μέχρι τώρα η όλη διαδικασία απαιτούσε τουλάχιστον 1,5 έτος και στοίχιζε ακριβά.


Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις νέες ρυθμίσεις πλέον απαιτείται εξάμηνη διάρκεια γάμου ως βασική προϋπόθεση για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου. Μέχρι σήμερα για να εκδοθεί συναινετικό διαζύγιο χρειάζονται ο γάμος να έχει κρατήσει ένα έτος προκειμένου να γίνει η έγγραφη συμφωνία για τη λύση του.

Με τον νέο όμως νόμο το συναινετικό διαζύγιο εκδίδεται με διάταξη προέδρου Μονομελούς Πρωτοδικείου και με διαδικασίες εξπρές.

Αν το ζευγάρι έχει αποκτήσει και ανήλικα τέκνα για να λυθεί ο γάμος πρέπει η έκδοση του διαζυγίου να συνοδεύεται από έγγραφη συμφωνία των συζύγων που θα ρυθμίζει την επιμέλεια των παιδιών και την επικοινωνία μαζί τους. Η σχετική απόφαση που εκδίδεται από το μονομελές Πρωτοδικείο αποτελεί και εκτελεστό τίτλο.


Πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδίαζε την έκδοση συναινετικών διαζυγίων με μία υπογραφή σε ιδιωτικό συμφωνητικό που θα κατέθεταν οι εν διαστάσει σύζυγοι στο ληξιαρχείο παρουσία των δικηγόρων τους.

Ωστόσο, επί της πρότασης αυτής υπήρξαν αντιδράσεις ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης (κυρίως από τον ΛΑΟΣ) με αποτέλεσμα το υπουργείο Δικαιοσύνης να την αποσύρει και να την επαναφέρει με την προϋπόθεση της εξάμηνης διάρκεια του γάμου για τη λύση του από πρόεδρο Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Ήδη, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ), σε ανακοίνωση που έχει εκδώσει από τις 28 Μαρτίου, ενημερώνει τα μέλη του για τη νέα διαδικασία. Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ αναφέρει:

«Σχετικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για το συναινετικό διαζύγιο (άρθρα 3 § 1 και 2 και 110 § 1 του ν. 4055/2012), η Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών μας γνωστοποίησε τα ακόλουθα:


1. Για τις νέες υποθέσεις, που θα υποβληθούν από την 2α Απριλίου 2012 και εφεξής, θα κατατίθεται αίτηση στο κτίριο 3, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα και θα προσδιορίζεται δικάσιμος.

2. Κατά τη συζήτηση θα προσκομίζεται φάκελος με τις προτάσεις, τη συμφωνία των συζύγων για τη λύση του γάμου, τη συμφωνία για την επιμέλεια, την επικοινωνία και τη διατροφή των παιδιών, το ή τα πληρεξούσια, όταν δεν παρίστανται οι διάδικοι, τη ληξιαρχική πράξη γάμου, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα γραμμάτια προκαταβολής της αμοιβής του ή των δικηγόρων.

3. Επειδή, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, το τμήμα της απόφασης που θα αφορά την επιμέλεια, την επικοινωνία και τη διατροφή των παιδιών αποτελεί εκτελεστό τίτλο, το απόγραφο θα εκδίδεται από την Γραμματεία του τμήματος των συναινετικών διαζυγίων στο κτίριο 3, σύμφωνα με όσα ισχύουν γενικά για την έκδοση απογράφων.

4. Οι δεύτερες συζητήσεις των παλαιών υποθέσεων θα συζητηθούν κανονικά. Οι δικηγόροι υποχρεούνται να παραστούν κατά την ορισμένη δικάσιμο και να προσκομίσουν φάκελο, που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε τις προτάσεις, η συμφωνία των συζύγων για τη λύση του γάμου, το ή τα πληρεξούσια και τα γραμμάτια προκαταβολής της αμοιβής του ή των δικηγόρων».
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρωτόγνωρη απειλή για τα ορεινά χωριά της Κοζάνης τα αγριογούρουνα - Στο απροχώρητο η κατάσταση στο χωριό Αυγή


Μία πρωτόγνωρη απειλή αντιμετωπίζουν τόσο το περιβάλλον όσο και οι κάτοικοι στα ορεινά χωριά της Κοζάνης και της Φλώρινας.


Μία πρωτόγνωρη απειλή αντιμετωπίζουν τόσο το περιβάλλον όσο και οι κάτοικοι στα ορεινά χωριά της Κοζάνης και της Φλώρινας. Ορδές από αγριογούρουνα εξορμούν, από τα χωροθετημένα καταφύγιά τους, στα δάση και στα αγροκτήματα της περιοχής, προξενώντας τεράστιες καταστροφές στο οικοσύστημα και στις καλλιέργειες. Κάτοικοι και επιστήμονες καταγγέλλουν στη Real planet ότι τα δασαρχεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις κυνηγετικές ομοσπονδίες της περιοχής, θεσπίζουν αυθαίρετα δασικές περιοχές ως καταφύγια θηραμάτων, χωρίς κανένα περιβαλλοντικό κριτήριο.

Επιπλέον, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπολογίζεται η δυνατότητα του οικοσυστήματος να συντηρεί τόσα αγριογούρουνα, με αποτέλεσμα αυτά τα ζώα να ζουν παρασιτικά εις βάρος άλλων ειδών της άγριας πανίδας.

Ο υπεύθυνος δράσεων του WWF στη Βόρεια Πίνδο Κώστας Τζιόβας εξηγεί στην «R» την καταστροφική δράση των αγριόχοιρων: «Η χωροθέτηση καταφύγιων για την ανάγκη αύξησης θηραμάτων, όπως γίνεται σήμερα, δεν ωφελεί το περιβάλλον, αφού δεν λογοδοτεί σε κανένα διαχειριστικό μέτρο». «Τα αγριογούρουνα καταστρέφουν το οικοσύστημα», λέει ο καθηγητής Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Κούκουρας και συνεχίζει: «Ως ξενικό είδος προκαλούν ζημιές στη χλωρίδα, ακόμη και στην πανίδα του δάσους. Φυσικά δεν λέμε να αφανίσουν τα ζώα, όμως εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, με το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά».
Με τα όπλα παρά πόδα

Το πρόβλημα με την επέλαση των αγριόχοιρων ξεκινά στις αρχές της άνοιξης και κορυφώνεται τους φθινοπωρινούς μήνες. Οι αγανακτισμένοι αγρότες της περιοχής απειλούν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο γεωργός Μιχάλης Τσαμουρλίδης, από το χωριό Αυγή του Δήμου Κοζάνης (πρώην δήμου Ελλησπόντου), μιλά στην «R»: «Κάνουμε έκκληση να μας βοηθήσετε. Δεν τολμούμε να καλλιεργήσουμε κάποιο αγροτικό προϊόν, καθώς φοβόμαστε τα αγριογούρουνα. Εχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Πλέον παραφυλάμε στα αγροκτήματα προκειμένου να μη γίνει επέλαση από τα ζώα. Δεν θέλουμε να εξαφανιστούν από τον τόπο μας, όμως οι καταστροφές που προξενούν στην περιουσία μας είναι ανυπολόγιστες».

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τέτοια φαινόμενα ενισχύουν τη λαθροθηρία. Με το πρόσχημα της υπερβολικής αύξησης των αγριόχοιρων, διάφοροι κυνηγοί παρουσιάζονται ως σωτήρες, απαλλάσσοντας τους δύστυχους κατοίκους από το πρόβλημα, εκτελώντας όμως μαζί με τα αγριογούρουνα όποιο άλλο ζώο βρουν μέσα στο δάσος.

Λαθροκυνηγοί

«Οι λαθροκυνηγοί δεν είναι σωτήρες», επισημαίνει ο Κ. Τζιόβας «Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τη λογική που εκφράζει η γνωστή λαϊκή παροιμία “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Ο εμπλουτισμός της φύσης με θηράματα πρέπει να γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και όχι αυθαίρετα», τονίζει.

Ο δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος παραδέχεται στην «R» το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή του. Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί, μεταξύ άλλων, τα χωριά Ακρίτας, Παρόρι, Σκοπιά, Ανω Κλεινές και Κρατερό, όπου έχουν χωροθετηθεί καταφύγια στα γύρω δάση: «Αυτή η στρεβλή αναπαραγωγή των αγριογούρουνων προξενεί σημαντικές καταστροφές», δηλώνει ο δήμαρχος. «Ομως, εμείς ως δήμος δεν μπορούμε να αντιδράσουμε και ζητάμε από την περιφέρεια να αναλάβει ουσιαστικές δράσεις, ώστε να ελέγξει την αύξησή τους», προσθέτει.

Βέβαια, τα δασαρχεία δεν έχουν την ίδια άποψη. Ισχυρίζονται ότι νόμιμα περιφράσσουν περιοχές και ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη του είδους. «Δεν καταλαβαίνω πού είναι το κακό να αυξάνονται τα αγριογούρουνα στη φύση», αναφέρει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας Στέφανος Γρούιος. «Επιλέγουμε μαζί με τη θηροφυλακή τις περιοχές που τηρούν τις προδιαγραφές και τις περιφράσσουμε για να αυξηθεί το είδος. Αυτές οι διαδικασίες γίνονται σύννομα. Το μόνο που χρειάζεται για να οριοθετηθεί μία περιοχή ως καταφύγιο είναι να υπάρχει νερό και άφθονη τροφή για τα ζώα», τονίζει. Παραδέχεται όμως ότι τα κριτήρια αυτά δεν λαμβάνουν υπόψη καμία απολύτως περιβαλλοντική μελέτη.

real.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!


Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο.
Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!:
-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!
Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε:
"Κύρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε:
"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε:
"Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είστε σίγουρος δε, ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ.
Τότε το ποντίκι στράφηκε προς την αγελάδα και της φώναξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:
"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Και η αγελάδα απάντησε:
"Κοιτάξτε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που
διατρέχετε, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι μια διπλωμάτισσα στην κοιλιά μου!
Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε μόνος του να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!
Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συνέβη αλλά μέσα στη νύχτα, δεν πρόσεξε πως την παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι ....
Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.
Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο.
Αλίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με ένα πολύ υψηλό πυρετό.
Ο γιατρός τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες κι έτσι ο
αγρότης *έσφαξε την κότα* για να κάνει μια καλή κοτόσουπα αφού όλοι ξέρουμε πως στον πυρετό δίνουμε κοτόσουπες!
Αλλά η αρρώστια της γυναίκας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες ερχόταν στη φάρμα να βοηθήσουν.
Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας 24 ώρες το 24ωρο.
Για να τους ταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το γουρούνι !*
Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλύτωσε! Πέθανε!
Στη κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος γιατί ήταν πολύ καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι.
Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει την * αγελάδα του...... *
Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πηγαινέλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη.......
Γι αυτό και σεις, την επόμενη φορά που κάποιος σας πει ότι έχει ένα μικρό πρόβλημα-μεγάλο γι αυτόν- και που ίσως εσάς δε σας πολυφορά, θυμηθείτε πως όταν κάποιος από το περιβάλλον μας κινδυνεύει, βρισκόμαστε και μείς σε κίνδυνο!
Είμαστε όλοι συνεπιβάτες σ' αυτό το πλοίο που το λένε ζωή! Ας έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τ' αυτιά μας και ας κάνουμε μια προσπάθεια
να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλο.
Ο καθένας μας αποτελεί τον κρίκο της ίδιας αλυσίδας, είμαστε απαραίτητες ίνες του ίδιου υφάσματος
 Και αν ένα μέρος του υφάσματος χαλάσει, κινδυνεύει να σχιστεί όλο!!! 

prosdokian


 
Διαβάστε περισσότερα » »