Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Την σκότωσε το iPhone;

Την σκότωσε το iPhone; Οι διαστάσεις που έχει πάρει στην Κίνα η υπόθεση θανάτου μιας νεαρής Κινέζας, την οποία χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, όταν απάντησε στο iPhone, ενώ η συσκευή φόρτιζε, ανάγκασαν την Apple να ξεκινήσει επίσημη έρευνα.

Στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδίδεται σαν αστραπή η είδηση, με χιλιάδες χρήστες iPhone να ορκίζονται πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους, ενώ φορτίζουν και την εμπιστοσύνη στην αμερικανική εταιρεία να κλονίζεται σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.
Σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, συγγενείς της 23χρονης υποστηρίζουν ότι η νεαρή έχασε τη ζωή της μετά από ηλεκτροπληξία, όταν προσπάθησε να απαντήσει σε κλήση, ενώ το iPhone φόρτιζε. Αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η νεαρή όντως πέθανε από ηλεκτροπληξία, ενώ υπήρχαν σημάδια εγκαύματος από ηλεκτρικό ρεύμα στο λαιμό της.
Μετά το τραγικό συμβάν, η Apple αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια και υπόσχεται να διαλευκάνει την υπόθεση: «Λυπούμαστε βαθύτατα για το τραγικό αυτό γεγονός και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Θα ερευνήσουμε σε βάθος την υπόθεση και θα συνεργαστούμε με τις αρχές για το ζήτημα».
Ο θάνατος της 23χρονης είναι το τελευταίο πλήγμα για την Apple στην Κίνα. Πρόσφατα, οι κινεζικές αρχές συμπεριέλαβαν μια εφαρμογή της εταιρείας σε λίστα με πορνογραφικό περιεχόμενο, ενώ ακόμα και ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους Κινέζους πελάτες της εταιρείας, μετά από επικρίσεις στην πολιτική εγγυήσεων, τονίζει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».
Όμως και στον υπόλοιπο κόσμο, τα πλήγματα για την αξιοπιστία της εταιρείας είναι αλλεπάλληλα. Ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλου σκανδάλου φοροαποφυγής. Μάλιστα, Αμερικανός γερουσιαστής είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά πως «η Apple αναζητούσε το Άγιο Δισκοπότηρο της φοροαποφυγής». Κι αν τότε η εταιρεία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, η κατακραυγή αναμένεται να ξεπεράσει τα όρια της Κίνας, μετά το θάνατο της 23χρονης, αν αποδειχτεί ότι η ασφάλεια των iPhone είναι αμφισβητήσιμη.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »