Πριν από λίγες ημέρες η aftodioikisi.gr αποκάλυψε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος Περάματος, καθώς λόγω αδυναμίας έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας δεν μπορεί να εισπράξει τα οφειλόμενα.
Και ποιος είναι ένας από τους λόγους που μπλόκαρε την ασφαλιστική ενημερότητα;
Ένα «ρουσφέτι» που έκανε ο Πάρης (Κουκουλόπουλος) λίγο προτού φύγει από το υπουργείο Εσωτερικών στο φίλο του, τον πρώην πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ (ΕΔΣΝΑ σήμερα) Νίκο Χιωτάκη, ώστε να ξεπληρώσει τα μεγάλα χρέη του Συνδέσμου και να τον βρει «καθαρό» ο Γιάννης (Σγουρός).
Τι έκανε, λοιπόν, ο Πάρης; Με απόφασή του, ο Σύνδεσμος προχώρησε σε αναγκαστική παρακράτηση χρεών από δήμους που του όφειλαν, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Περάματος.
Τι  «ξέχασε» να κάνει ο Πάρης; Συμψηφισμό χρεών, μιας και στην περίπτωση του  Περάματος ο δήμος ναι μεν όφειλε 250.000 ευρώ στον ΕΣΔΚΝΑ, αλλά ο Σύνδεσμος του οφείλει 800.000 ευρώ για το ΣΜΑ στο Σχιστό και μάλιστα τμήμα τους από το 2009.
Αν κάνουμε την αφαίρεση (που δεν έκανε ο Πάρης) συμπεραίνουμε ότι ο ΕΣΔΚΝΑ οφείλει στο Δήμο Περάματος 550.000 ευρώ.
Με την αναγκαστική παρακράτηση χρεών, όμως, ο μεν ΕΣΔΚΝΑ συνεχίζει να οφείλει τα 800.000 ευρώ, ο δε δήμος έλαβε τις τελευταίες τέσσερις τακτικές επιχορηγήσεις πετσοκομένες κατά 65.000 ευρώ.
Τα χρήματα, δηλαδή, του διακανονισμού με τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως το ΙΚΑ, ώστε να μπορεί να λαμβάνει ασφαλιστική ενημερότητα….

kozan.gr