Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΙΣ…..ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ...MKO..

....ΜΚΟ( ένα πολύ μικρό ‘’ δείγμα’)’!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ)
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΚΟ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ.. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!
….ΜΚΟ ..ΤΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ….ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ….ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ.
ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΚΟΥΝ ‘’ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ’’ ….ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ …..ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ
ΜΕΓΑΛΟ ……ΕΡΓΟ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ …ΚΟΡΟΪΔΩΝ….
….ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ…………..

……………………………. ΕΤΕΠΕ Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας, (30.000.), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παναγιώτης Δημητράς, ....Γρηγόρης Βαλλιανάτος,

Ακόμη δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και τα δύο προγράμματα, για τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί το γνωστό ΕΛΙΑΜΕΠ με το ποσό των 168.000 χιλιάδων ευρώ, περί Δημιουργίας νέων ηγετών - προγράμματα Χάλκης για τα έτη 2002 και 2003';'; και δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί ποιο άραγε ήταν τουλάχιστον το πολιτικό όφελος για τη χώρα μας» ...;

--……………………………-Πολίτες σε Δράση, (250.000 ΕΥΡΩ), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Έχει διαγραφεί, Ιδρυτικά μέλη: Μαρία Δαμανάκη..

--……………………….-Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κυρκίτσος Φ., Ιδρυτικά μέλη: Χρυσόγελος Νικ..

-……………………….-Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μιχάλης Τρεμόπουλος(πράσινοι- οικολόγοι).
………………………………………………………………

--……………………..Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Κακομεταχείρισης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μιχάλης Τρεμόπουλος(οικολόγοι).
---Σύνδεσμος Ελληνοβαλκανικής Φιλίας «Σωκράτης»- Αθήνα, (375.000 ευρω),

Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ντάκουλας Ιωάννης, Ιδρυτικά μέλη: Μαρκάκη Ε.

-- Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βιργινία Τσουδερού,

--Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων - Αθήνα, (100.000 ευρω), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σαραντίδης Δ., Ιδρυτικά μέλη: Τσουδερού Β.

--Αλληλεγγύη - Αθήνα, (7.099.634 ευρω), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Φουρλεμάδης, Ιδρυτικά μέλη: Διορθόδοξο Κέντρο Εκκλησίας της Ελλάδος (Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννου), Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (κ. Θωμάς Συνοδινός.

--ΙΝΕΡΠΟΣΤ Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αρσένης Γ., Ιδρυτικά μέλη: Κατσέλη Λ.
--Action Aid Ελλάς - Αθήνα, (517.600 ευρω), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Φραγκούλη Α.

--ΚΕΥΑ Κέντρο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Αφρικής, (30.000).
---Όμιλος Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
---Human Act.

---Το Άλλο Πρόσωπο της Αιθιοπίας.
---Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων….ΑΘΗΝΑ.
--Πατριαρχικό Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής – Αθήνα

---Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες - Αθήνα, (30.000ΕΥΡΩ).
--Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη Αριστοτέλης - Θεσ/νίκη, (726.600 ευρω),
--Ιδρυτικά μέλη: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (Αλγιανακόγλου Θ.),
--Συμβούλιο Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας - Αθήνα, (178.372),
………………………
………….---Κέντρο Ευρ. Συνταγματικού Δικαίου Ίδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου - Αθήνα, (1.027.235)
Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τσάτσος Δημήτρης, Παπαδημητρίου Γιώργος.

Υ.Γ
ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ…..ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ!!!
ΤΑ…….’’ΑΡΧΗΓΟΠΟΥΛΑ’’ ……..ΔΑΜΑΝΑΚΗ(του εδώ πολυτεχνείο), ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ,
ΚΑΤΣΕΛΗ Λ. , ΑΡΣΕΝΗΣ Γ., ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ Β., ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΝΙΚ.........

αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεραπεία καρκίνου - Η μερική αναγνώριση της Ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας

 

ΔΕΙΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Όλοι γνωρίζουμε τον πανίσχυρο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, τον περίφημο FDA, που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για μεροληπτική «κάλυψη» των χημικο-φαρμακευτικών εταιριών και για τον «πόλεμο» που ασκεί εναντίον των εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων. 


Εκατοντάδες υποθέσεις εκκρεμούν στα αμερικανικά δικαστήρια που αφορούν διώξεις του FDA εναντίον επιστημόνων και γιατρών που έχουν επιτυχώς παρουσιάσει μη χημικές θεραπευτικές μεθόδους για πολλές ασθένειες. Ουδεμία, επίσης, κλινική μελέτη δεν μπορεί να λάβει πιστοποίηση ως θεραπευτική μεθοδολογία, πρωτόκολλο ή άλλη επιτυχής εναλλακτική μέθοδος, εάν προηγουμένως δεν έχει την έγκριση του FDA.

Σε πολλά άρθρα έχουμε δείξει ότι μια τεράστια πληγή των κρατικών δαπανών είναι τα χρήματα για την κάλυψη των πανάκριβων αντικαρκινικών θεραπειών. Ένα ολόκληρο κύκλωμα από γιατρούς, φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρίες και κάθε λογής ενδιάμεσους, «ρουφά» συνεχώς απίστευτα ποσά από τις κρατικές οικονομίες, εν ονόματι της καταπολέμησης του καρκίνου. Θα πρέπει, λοιπόν, να ληφθούν πλέον κάποια δραστικά μέτρα προς την κατεύθυνση της αναζήτησης άλλων μεθόδων αντιμετώπισης της «επάρατης νόσου».

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται -επιτέλους- και η μερική άρση (από τον FDA) των απαγορεύσεων για δοκιμές ηλεκτρομαγνητικών συσκευών για την καταπολέμηση του καρκίνου. Και, ήδη, μία από αυτές έχει εγκριθεί και χρησιμοποιείται για θεραπεία καρκίνων στον εγκέφαλο.

Πάνω από 10 χρόνια σκληρής και επισταμένης έρευνας το αποδεικνύουν πλέον περίτρανα: το θαυματουργό «κουτάκι» του ιατρού-καθηγητή Γιοράμ Παλτί θεραπεύει τον καρκίνο! 

Ο καθηγητής Ηλεκτροφυσιολογίας και Βιοφυσικής του Technion-Israel Institute of Technology στη Χάιφα κατάφερε να ανατρέψει τα κατεστημένα και να κάνει τη μεγάλη αλ­λαγή στη θεραπεία του καρκίνου!

Διοχετεύοντας από τη συσκευή του, τη NovoTTF-lOOL, ένα ανώδυνο και ακίνδυνο ρεύμα με συχνότητα 100 έως 300 χιλιοκύκλους, και με ένταση πεδίου από 1 έως 10 Βολτ/ανά εκατοστό, καταφέρνει να χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα τη στιγμή που πάνε να πολλαπλασιαστούν και να τα «διαλύει» στην κυριολεξία! Η συσκευή του έχει ήδη ευρωπαϊκό CE-Mark, οπότε και έγκριση για χρήση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες!

Η συσκευή NovoTTF-lOOL

Η αρχή των δοκιμών που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία έγινε για το γλοιοβλάστωμα στον εγκέφαλο. Σε σύντομο διάστημα προγραμματίστηκαν δοκιμές και για τον καρκίνο του μαστού. Επίσης, έχουν γίνει επιτυχείς κλινικές δοκιμές σε εκτεταμένους καρκίνους των πνευμό­νων στην Ελβετία και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ας πάμε τώρα να δούμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Η εταιρία Νονο-cure, που παράγει τη συσκευή NovoTTF-100Α, ανακοίνωσε στις 16 του περασμένου Απριλίου ότι ο FDA ενέκρινε τη χρήση της για τη θεραπεία του καρκίνου του εγκεφάλου (γλοιοβλαστώματος) σε ενήλικες, που επανεμφανίζεται μετά από τις χημικοθεραπευτικές αγωγές. 

Η συσκευή είναι φορητή και ο ασθενής την έχει μαζί του στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ κάνει τη θεραπεία του. Η θεραπεία είναι μη επεμβατικής φύσης, δεν έχει την παραμικρή από τις τοξικότατες παρενέργειες της χημειοθεραπείας και γίνεται συνεχώς, ενώ ο ασθενής φοράει τα επιθέματα στο κεφάλι του. 

Τα επιθέματα αυτά παράγουν εσωτερικά τους Η/Μ παλμούς που διαπερνούν το κρανίο και φτάνουν μέχρι την περιοχή του όγκου, «ψήνοντας» τα καρκινικά κύτταρα. Ο ασθενής κουβαλάει μαζί του ένα μικρό τσαντάκι που περιέχει τη συ­σκευή, από την οποία βγαίνουν τα καλώ­δια που συνδέονται με τα επιθέματα στο κεφάλι του.

Τα αποτελέσματα από ένα δείγμα 237 τυχαία επιλεγμένων ασθενών έδειξαν ότι -σε σύγκριση με τους λαμβάνοντες χημειοθεραπεία- η επιβίωση τους αυξήθηκε δραματικά, με άριστη ποιότητα ζωής και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Οι αξονικές εγκεφάλου έδειξαν επίσης δραματική σταδιακή μείωση του όγκου. Και να έχουμε πάντα υπ' όψιν ότι μιλάμε ίσως για την επιθετικότερη μορφή καρκίνου.

Η εταιρία πρόκειται να επεκτείνει όσο το δυνατόν ευρύτερα τη χρήση της συσκευής για τη θεραπεία και άλλων μορφών όγκων. Στην επίσημη ιστιοσελίδα των ΗΠΑ για τις κλινικές δοκιμές υπάρχουν αναρτημένα όλα τα σχετικά paper του δρ. Palti και όλων των ομάδων έρευνας http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00916409, από το 2004. Επιτυχείς επαναλήψεις των ερευνών αυτών έγιναν και δημοσιεύθηκαν στις αρχές του 2011, από το Πανεπιστήμιο του Gothenburg, στη Σουηδία (http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/ 137369.pdf).

Το λυπηρό με τα καθ' ημάς είναι ότι, ενώ στην Ελλάδα έχουμε παρόμοιες επιτυχίες από ομάδες Ελλήνων πανεπιστημιακών ερευνητών, το ελληνικό κράτος σιγεί. Και μόνο οι θεαματικά αποτελεσματικές εργασίες και τα δημοσιευμένα πειράματα της ομάδας του καθηγητή Α. Ευαγγέλου, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε άλλη χώ­ρα, θα αρκούσαν για να εκκινήσει διεθνής εκστρατεία υπέρ της ανάδειξης της έρευνας αυτής.

Η ομάδα του γιατρού-ερευνητή Αγγέλου Ευαγγέλου, καθηγητή Φυσιολογίας στον Κλινικοεργαστηριακό-Λειτουργικό Τομέα, έχει μέχρι τώρα 3 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τις θεραπευτικές δράσεις των Η/Μ κυμάτων, μεταξύ των οποίων και στον καρκίνο (δυο στο International edition of Hellenic Journal of Nuclear Medicine και μία στο Bioelectromagnetic). Και οι τρεις αφορούν σε επιτυχείς Η/Μ «επιθέσεις» σε κακοήθη κύτταρα και πειραματόζωα.

Στο τμήμα του καθηγητή Ευαγγέλου έχουν ολοκληρωθεί τρεις διδακτορικές διατριβές στο πεδίο των ευεργετικών επιδράσεων οργανωμένων συστοιχιών Η/Μ κυμάτων σε ανθρώπους, και δύο εργασίες σε καλλιέργειες ζωντανών κυττάρων και ζώα. Όλες βαθμολογήθηκαν με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Π. Ιωαννίνων. Το 2011 υπάρχουν ακόμα δύο δημοσιεύσεις που έχουν ήδη γίνει αποδεκτές για δημοσίευση σε διεθνή πε­ριοδικά. 

Η μία αφορά στη θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη με Η/Μ μεθόδους στο «International Urology and Nephrology Journal» και η άλλη στο «Bioelectromanetism in Biology and Medicine Journal». 

Επιπλέον, από τις παρουσιάσεις των σχετικών εργασιών σε εθνικά επιστημονικά συνέδρια πάνω στην Η/Μ θεραπευτική και τη -μέσω αυτής- στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου, η ομάδα έχει μέχρι τώρα λάβει έναν έπαινο και μια διάκριση.Εχει λάβει, επί­σης, διάκριση σε διεθνές συνέδριο με θέμα τη θεραπεία του πόνου.

Βεβαίως, παρότι η ομάδα του καθηγητή Ευαγγέλου είναι γνωστή και πρωτοπόρο σε διεθνές επίπεδο, στην Ελλάδα η απαράδεκτη ποινικοποίηση της έρευνας που έκαναν σε ανθρώπους και ο «διωγμός» τους από τα γνωστά αόρατα κέντρα, δεν τους επέτρεψε μέχρι στιγμής να έχουν ολοκληρωμένα αποτελέσματα και σε άλλες νόσους, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, τα αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά., όπου οι πειραματικές ενδείξεις είναι ήδη συνταρακτικές.

Κατά τα φαινόμενα, οι δικαστικές περιπέτειες της ομάδας (εκκρεμούν εδώ και 7 χρόνια) φαίνεται ότι τελειώνουν φέτος το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να αφοσιωθούν και να τεκ­μηριώσουν τις ωφέλιμες δράσεις των οργανωμένων και στοχευμένων Η/Μ πεδίων, και κατά άλλων παθήσεων.

Σαφέστατα και υπάρχουν και άλλοι πανεπιστημιακοί ερευνητές σε όλη την Ελλάδα, με ανάλογες ή αντίστοιχες επιτυχίες, αλλά όλα αυτά τα σκιάζει η σκλαβιά και η φοβέρα των μεγάλων φαρμακοαφεντικών. Όχι για πολύ όμως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Και, βεβαίως, μην ξεχνάμε και την επαναστατική δουλειά του δρ. Παναγιώτη Παππά, ο οποίος με τη συσκευή του (ΡΑΡΙΜΙ) έχει από τη δεκαετία του '90 αλλάξει ριζικά ολόκληρη την εικόνα της θεραπευτικής. Έχει θεμελιώσει την Η/Μ θεραπευτική δράση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Πηγές   

1) Η εταιρία NOVOCURE (www.novocure.com) και το επίσημο site κλινικών δοκιμών (www.i3ovocuretrfai.com),

2) Η ανακοίνωση έγκρισης από το FDA, www.novocure.com/files/Novocure-Approval-v04-15ll.pdf,

3) Η ιστορική αναφορά του FDA. Θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά διότι, πέραν της επιστημονικής και πληροφοριακής της αξίας, σηματοδοτεί και την κήρυξη πολέμου του FDA με τον εαυτό του και το παρελθόν του, www.fda.gov/downloads/AdvisoryCommittees/CommitteesMeetingMaterials/MedicalDevices/MedicalDevicesAdvisoryCommittee/NeurologicalDevicesPanel/UCM247168.pdf

Ιδιαίτερη αξία έχει η παράγραφος 1.3 της σελίδας 12 της αναφοράς, όπου το FDA κατηγορηματικά πιστοποιεί την αξία και τη δύναμη των Η/Μ πεδίων και συχνοτήτων στην καταπολέμηση των όγκων.

Πηγή: Hellenic Nexus τεύχος Ιούνιος 2011, το άρθρο είναι του Ιωάννη Πηλιούνη.


Διαβάστε περισσότερα » »

Στην Ολυμπιάδα ρομποτικής 2 ελληνικά σχολεία

Στην Ολυμπιάδα της ρομποτικής θα συμμετάσχει η Ελλάδα που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι στις 18-20 Νοεμβρίου.
Στην Ολυμπιάδα η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από το 2ο δημοτικό σχολείο Αμύνταιου και το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας τα...


 οποία διακρίθηκαν 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα.

Το πρώτο σχολείο κατασκεύασε ένα ρομπότ το οποίο μέσα σε 30 δευτερόλεπτα βρήκε την έξοδο ενός λαβύρινθου και μάζεψε τρεις μπάλες του πινγκ - πονγκ.

Το δεύτερο σχολείο έχει στο ενεργητικό του δύο ακόμη συμμετοχές σε Ολυμπιάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής και φέτος παρουσίασε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης με κύβους που προορίζονταν για ανακύκλωση, ανά χρώμα και μέγεθος.

Περίπου 70 ομάδες συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό και είχαν τα ίδια υλικά: τουβλάκια lego, τέσσερις αισθητήρες και τρεις κινητήρες τα οποία έπρεπε να χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή ενός ρομπότ
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτός συστήματος 7 λιγνιτικές μονάδες στην περιοχή

ΛΟΓΩ ΤΩΝ 48ΩΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Αγωνιστικό συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ στην Πτολεμαΐδα

Εκτός συστήματος 7 λιγνιτικές μονάδες στην περιοχή
Εκτός λειτουργίας τέθηκαν 7 ατμοηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, λόγω της έναρξης των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, εκτός συστήματος βγήκαν από το βράδυ της Κυριακής η 4η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, οι μονάδες 1 και 2 του ΑΗΣ Καρδιάς, οι μονάδες 1 και 4
του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ο ΑΗΣ Μελίτης και η 1η μονάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου- Φιλώτα, συνολικής ισχύος 2.130ΜW, ενώ εκτός συστήματος έχουν τεθεί σε όλη τη χώρα 9 μονάδες (Λαύριο και μία στη Μεγαλόπολη), η συνολική ισχύς των οποίων αγγίζει τα 3.000ΜW σύμφωνα με τους απεργούς, ενώ για 2.500ΜW εκτός συστήματος κάνει λόγο σχετικό δελτίο Τύπου της ΔΕΗ.
Στο μεταξύ, η καθολική αντίθεση φορέων, εργαζομένων και κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας στην περεταίρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, εκφράστηκε στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, στο οποίο συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
Ανοιχτό παραμένει πάντως το ενδεχόμενο νέας συνάντησης της ΓΕΝΟΠ με το υπουργείο την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Κάλεσμα σε δυνατό και ανυποχώρητο αγώνα, «στην πιο μεγάλη μάχη», απηύθυνε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος μίλησε για την έναρξη μιας «λυσσαλέας μάχης με το κεφάλαιο, την τρόικα και το μνημόνιο» και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν έχουν καμία άλλη επιλογή παρά «να σταματήσουν τις βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές τους που φράζουν το μέλλον και μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους» και πρόσθεσε: « Πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους αργότερα μετάνιωσαν που την κρίσιμη στιγμή δεν βρέθηκαν εκεί που έπρεπε. Εμείς, και να είναι σίγουρη η κυβέρνηση, δεν θα μετανιώσουμε γιατί θα ήμαστε εκεί. Όρθιοι, αγέρωχοι θα κάνουμε το χρέος και το καθήκον μας απέναντι στην επιχείρηση που φτιάχτηκε με το υστέρημα του ελληνικού Λαού».
Στην οργή των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη κι απάνθρωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός, τονίζοντας: «οι κυβερνήσεις αλλάζουνε αλλά με τον ανασχηματισμό αλλάξανε μόνο πρόσωπα. Η πολιτική παραμένει ίδια. Άρα και εμείς συνεχίζουμε τους αγώνες μας. Με το μεσοπρόθεσμο διαλύουν και ξεπουλάν την επιχείρηση, διαλύουν το ασφαλιστικό» και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, «που είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη νομιμότητα του ασφαλιστικού μας, να πάρει άμεσα θέση», ενώ κάλεσε επίσης την ελληνική κοινωνία να συμπαρασταθεί στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ζήτησε τέλος την κατανόηση του κόσμου για τυχόν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αφού «απεργία χωρίς να υπάρχουν διακοπές δεν είναι δυνατή».
Στην μαχητικότητα και αποφασιστικότητα της ΓΕΝΟΠ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της ΣΑΔ Λευτέρης Παλούκας, υπογραμμίζοντας ότι το συνδικάτο δεν θα επιτρέψει να περάσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ, αλλά και ότι πρέπει να βρεθούν όλοι μπροστά στις πύλες των εργοστασίων για να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, της επιχείρησης και της κοινωνίας.
Την αντίθεσή του στη νέα μετοχοποίηση της ΔΕΗ τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, επισημαίνοντας ότι « το ζήτημα των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την πατρίδα μας. Ειδικότερα όμως για εμάς τους Δυτικομακεδόνες, ως το ενεργειακό κέντρο της πατρίδας μας και στον ευρύτερο βαλκανικό χώρο, τα ζητήματα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για το αύριο του τόπου και της κοινωνίας μας». Τόνισε μάλιστα ότι «ως τοπική κοινωνία σε κανένα δεν δώσαμε λευκή επιταγή για να διαχειριστεί αυτά τα ζητήματα. Ως περιφέρεια και περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας έχουμε και θέση και άποψη και πρόταση και παρέμβαση σε πολυεπίπεδα σημεία και μέχρι σήμερα το έχουμε κάνει». Σημείωσε μάλιστα ότι στον προεκλογικό αγώνα των τελευταίων εθνικών εκλογών αλλά και σε οποιοδήποτε εκλογικό αγώνα «από κανένα δεν τέθηκε ζήτημα μείωσης του πλειοψηφικού πακέτου στη ΔΕΗ Α.Ε.. Επομένως, τα ζητήματα είναι μείζονα και έχουν να κάνουν και με την υπευθυνότητα μας και τη στάση έναντι της κοινωνίας αλλά και την ενότητα του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο».
Την έντονη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση και μετοχοποίηση της ΔΕΗ με την πώληση του 17% των μετοχών της, εξέφρασαν στις ομιλίες τους και οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα οι δήμαρχοι: Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου,
Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης και Σερβίων- Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ρομποτική ομάδα Πτολεμαΐδας

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


Στην κατηγορία Λυκείου και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Δημοτικού Σχολείου

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ρομποτική ομάδα Πτολεμαΐδας
Βραβείο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κέρδισαν μαθητές της Πτολεμαΐδας, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου στη Βάρη Αττικής και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής.
Η ρομποτική ομάδα Πτολεμαΐδας απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Λυκείου και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Δημοτικού Σχολείου.
Ιδιαίτερο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπαιδευτικών που συνόδευσαν την ομάδα, ήταν η αύξηση των συμμετοχών σε σχέση με την περυσινή χρονιά, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και η συμμετοχή μαθητών και από τις πόλεις του Αμυνταίου, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Μάλιστα μαθητές Δημοτικού του Αμυνταίου κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του Δημοτικού.
Την μεγάλη ικανοποίησή τους για την επιτυχία τους εξέφρασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, αφού η ομάδα των μαθητριών του 3ου Λυκείου της Πτολεμαΐδας που κατέκτησε το πρώτο βραβείο, όπως την περσινή χρονιά έτσι και φέτος, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα φιλοξενηθεί από 18-20 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα παιδιά μας που πέτυχαν πανελλήνιες διακρίσεις στον 3ο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής», δήλωσε ο εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας, Χαράλαμπος Ζαραφίδης Χαράλαμπος, επισημαίνοντας ότι αίσθηση έκανε και στην ανοιχτή κατηγορία και η ομάδα του εκπαιδευτικού ΕΠΑΛ Βασίλη Χατζησάββα.
Σημείωσε ωστόσο ότι μετά τη διάκριση η Ρομποτική Ομάδα Πτολεμαΐδας έχει αρχίσει την αναζήτηση χορηγών προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για την μετάβασή της στη διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διενεργηθεί το Νοέμβριο στο Άμπου Ντάμπι, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι φέτος η ρομποτική ομάδα πλαισιώθηκε και με νέους εκπαιδευτικούς, αλλά και πως η επιτυχία της ρομποτικής ομάδας του Αμυνταίου οφείλεται στο δάνειο τεχνογνωσίας που έγινε από την εδώ ρομποτική ομάδα.
Τη χαρά του για τη νέα επιτυχία των μαθητών της Πτολεμαΐδας εξέφρασε και ο εκπαιδευτικός Βασίλης Χατζησάββας, ιδιαίτερα επειδή στο διαγωνισμό συμμετείχαν πολλά ιδιωτικά σχολεία που έχουν τα μέσα που δεν διαθέτουν τα δημόσια σχολεία, καθώς επίσης και τη χαρά του για το γεγονός ότι οι μαθητές του Αμυνταίου που κέρδισαν την πρώτη θέση εκπαιδεύτηκαν από συναδέλφους τους της ρομποτικής ομάδας Πτολεμαΐδας.
Οι εκπαιδευτικοί δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν δημόσια τους φορείς που τους εμπιστεύτηκαν και έγιναν χορηγοί της προσπάθειας τους, και συγκεκριμένα την Δήμαρχο Εορδαίας κ. Βρυζίδου Παρασκευή, τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ασπράγκαθο και την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εορδαίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί και στις επόμενες προσπάθειές τους.
Την αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν μια καλή θέση και στην Ολυμπιάδα ρομποτικής στο Ντουμπάι, εξέφρασαν οι μαθήτριες Λυκείου που πέτυχαν το πρώτο πανελλήνιο βραβείο και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη διεθνή Ολυμπιάδα. Ενώ όπως δήλωσε η Ειρήνη Κοκκινίδου, δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό αφού ήταν η μόνη ομάδα που κατάφερε να τερματίσει.
Χωρίς δυσκολία απέσπασε το δεύτερο βραβείο και η ομάδα του Δημοτικού, σύμφωνα με την μαθήτρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κυριακή Ζαραφίδου, αφού είχαν την εμπειρία της περσινής συμμετοχής τους και στη διεθνή Ολυμπιάδα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχων ως εξής:
1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στην κατηγορία του Λυκείου, με τις μαθήτριες Γκέρτση Αφροδίτη, Ζαραφίδου Αναστασία και Κοκκινίδου Ειρήνη της Α’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, με ρομπότ που αφορούσε την ανακύκλωση (ταξινόμηση υλικών κατά μέγεθος και κατά χρώμα σε κάδους ανακύκλωσης).
2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στην κατηγορία του Δημοτικού με τους μαθητές Ζαραφίδου Κυριακή, Κοκκινίδη Τηλέμαχο και Τσαχουρίδη Νίκο της ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Πτολεμαΐδας, οι παρουσίασαν ένα ρομποτικό λαβύρινθο.
Την ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής στήριξαν το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών 1ου Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και εκπαιδευτικοί – προπονητές: Ζαραφίδης Κ. Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας, Παπαγεωργιάδου Η. Σοφία, Εκπαιδευτικός 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, Υπεύθυνη Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας και Χατζησάββας Απ. Βασίλης, Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΓΕΝΟΠ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 48ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Διαβάστε περισσότερα » »

Προσοχή στους Ναυαγοσώστες !

Διαβάστε περισσότερα » »

Βίδα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών

Βίδα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετώνΤο καλοκαίρι του 1998, Ρώσοι επιστήμονες που ερευνούσαν σε μια περιοχή 300 χ.λ.μ. νοτιοδυτικά της Μόσχας για τα υπολείμματα ενός μετεωρίτη, ανακάλυψαν ένα κομμάτι βράχου που περιέκλειε μια σιδερένια βίδα. Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι η ηλικία του βράχου είναι 300-320 εκατομμύρια χρόνια.
Εκείνη την εποχή όχι μόνον δεν υπήρχαν ευφυείς μορφές ζωής στον πλανήτη, αλλά ούτε καν οι δεινόσαυροι δεν είχαν εμφανιστεί στην επιφάνειά του. Η βίδα, στην οποία διακρίνεται καθαρά το κεφάλι και το περικόχλιο της, έχει μήκος ενός περίπου εκατοστού και διάμετρο περίπου τριών χιλιοστών του μέτρου.
Οι επιστήμονες νόμισαν αρχικά ότι η βίδα ανήκε σε κάποιο γεωργικό μηχάνημα. Όμως η βίδα ήταν γερά στερεωμένη στον βράχο.
Περίπτωση «λάθους» αποκλείστηκε γιατί επιπλέον, όπως έδειξαν μεταγενέστερες μελέτες, η βίδα βρίσκεται εκεί για ένα πραγματικά τεράστιο χρονικό διάστημα, αφού τα άτομα του σιδήρου της βίδας και τα άτομα του πυριτίου (από το οποίο αποτελείται κυρίως ο βράχος) έχουν διαχυθεί εκατέρωθεν στα δύο υλικά.Οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν ότι μέσα στο βράχο υπάρχουν και άλλες παρόμοιες βίδες όπως..επίσης και δύο μικρές στρογγυλές σφαίρες που φέρουν τετράγωνες οπές.
Το εύρημα μελετήθηκε επισταμένα σε διάφορα επιστημονικά ιδρύματα της Ρωσίας – από γεωλόγους, φυσικούς, παλαιοντολόγους, μεταλλειολόγους και αποδείχτηκε ότι η βίδα βρισκόταν μέσα στο ίζημα πριν αυτό στερεωθεί σε βράχο. Όλοι οι τεχνικοί που εξέτασαν τα ευρήματα είναι πεπεισμένοι ότι η βίδα έχει κατασκευαστεί τεχνητά και ότι δεν αποτελεί προϊόν κάποιας φυσικής διαδικασίας.
Διαβάστε περισσότερα » »