Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη με πλαστά ευρώ που παραχαράχτηκαν στα Σκόπια

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε  ένα Έλληνα πολίτη με νοτιοσλαβική καταγωγή, στην εθνική οδό Φλώρινας - Αριδαίας,  που είχε στην κατοχή του πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ τα οποία είχαν δημιουργηθεί από παραχαράκτες στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, όπως γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι Βέσνικ.


Σε τυχαίο έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, του σλαβικής καταγωγής οδηγού, εντοπίσθηκαν 25 πλαστά τραπεζογραμμάτια των 100 ευρώ, τα οποία είχε σκοπό να διοχετεύσει στην ελληνική αγορά.

Ο 48χρος συνελήφθη προκειμένου να προσαχθεί στην εισαγγελία της Φλώρινας με την κατηγορία της απάτης και της διάδοσης πλαστών χρημάτων.

Σύμφωνα με την ομολογία του συλληφθέντος τα πλαστά χαρτονομίσματα έγιναν σε εργαστήριο των Σκοπίων.

Από την ελληνική αστυνομία σημάνθηκε συναγερμός προκειμένου να εντοπισθούν  και άλλες ποσότητες πλαστών χαρτονομισμάτων από Νοτιοσλάβους που έρχονται στην Ελλάδα.

Ζητήθηκε, ακόμη, η βοήθεια των αρχών του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων προκειμένου να εντοπίσουν το εργαστήριο παραγωγής πλαστών ευρωπαϊκών νομισμάτων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου με την ασφάλιση των αυτοκινήτων

Τι αλλάζει με τις ασφάλειες αυτοκινήτων. Τι προβλέπει ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα
Σε ισχύ μπαίνει από αύριο 1η Ιουλίου το νέο πλαίσιο που διέπει την ασφάλιση των αυτοκινήτων σύμφωνα με διατάξεις που προβλέπονται σε πρόσφατα ψηφισμένο νόμο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το dikaiologitika.gr από την 1 Ιουλίου, τίθεται σε εφαρμογή από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες ο Ν. 4261/14, που προβλέπει ότι ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλει το κόστος του ασφαλίστρου μέχρι τη λήξη του, χωρίς πλέον να έχει την δυνατότητα αποπληρωμής του έως και 30 ημερών μετά.
Έτσι πλέον η έναντι τρίτων ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης του κυρίου ή κατόχου αυτοκινήτου για ατυχήματα, από την κυκλοφορία αυτού αρχίζει μόνον με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης.
Η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αντιτάξει τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης, έναντι του ζημιωθέντος τρίτου μετά την πάροδο 16 ημερών από την επομένη της ημερομηνίας που ορίζεται με το ασφαλιστήριο ότι λήγει η ισχύς της, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή ενημέρωση του λήπτη της ασφάλισης ή/και του ασφαλισμένου.
Ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα, προβλέπει αυστηρές διοικητικές και ποινικές, για όσους ιδιοκτήτες δεν φροντίσουν να ανανεώσουν η να ασφαλίσουν έγκαιρα το αυτοκίνητο τους .
Ενόψει εφαρμογής του παραπάνω νόμου, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εφιστά την Προσοχή των μελών της, τονίζοντας ότι, εφόσον παρανομούν και εντοπιστούν από τις Αστυνομικές Αρχές ως παραβάτες, θα πληρώσουν υψηλά πρόστιμα έως και 750 ευρώ.
Ακόμη κυρώσεις για τους κατόχους οχημάτων, όπως αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες, αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.
Ενημερώνουμε επίσης τους καταναλωτές μέλη μας και μη ότι, επιβάλλεται πρόστιμο με πράξη της Αστυνομικής Αρχής ως εξής
α)Για τα επιβατικά 500 ευρώ
β) Για τα δίκυκλα 250 ευρώ
γ)Προβλέπεται και φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
Τέλος, ως Ένωση που γνωρίζει ότι τα περισσότερα νοικοκυριά, βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, λόγω κρίσης και ανεργίας, συνιστά στους χρήστες οχημάτων τη μη κυκλοφορία αυτών όταν δεν είναι εφοδιασμένα με ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Διαβάστε περισσότερα » »

Συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου: Προχωράει με μικρές βελτιώσεις το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Αντώνη Σαμαρά - Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα, συζητήθηκαν στην απογευματινή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά όλα τα εκκρεμούντα θέματα που αφορούν στα προαπαιτούμενα και ειδικότερα όσα σχετίζονται με τη «μικρή ΔΕΗ» (άγονος διαγωνισμός κλπ) την καθιέρωση ανταποδοτικού τέλους για τις περιοχές που επηρεάζονται από τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και τη μεταφορά εσόδων στις τοπικές κοινωνίες. Έθεσε επίσης το θέμα των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε όλα όσα έθεσε ο κ. Βενιζέλος και σχετικά με τη ΔΕΗ ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν, ενδεχομένως και άλλες αλλαγές, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Επ´ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.
Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα... τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.
Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».
Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και αποφασίσθηκε το θέμα να συζητηθεί, αρχικά, μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που θα προετοιμάσουν σχετική εισήγηση.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Διαβάστε περισσότερα » »