Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Θελουν να μας κλεψουν την γη και να μας σκοτωσουν με προσχημα το κλιμα ... Η απάτη της κλιματικής αλλαγής






triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανάπηρος αθλητής «έφαγε πόρτα» σε τράπεζα! Δεν του επέτρεψαν την είσοδο διότι φοβήθηκαν μήπως τους… πυροβολήσει!

Ανάπηρος αθλητής «έφαγε πόρτα» σε τράπεζα!του Παναγιώτη Σουρέλη
Πριν από ένα χρόνο ο Απόστολος Μουμτζόγλου έκανε περήφανη την Ελλάδα, κατακτώντας με την εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας.

Οι ξένοι τον βράβευσαν για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, καθώς ανακηρύχθηκε μέλος της καλύτερης 5άδας της διοργάνωσης. Κάποιοι Έλληνες, όμως, όχι μόνο δεν στηρίζουν τους νικητές του αθλητισμού και της ζωής, αλλά τους αντιμετωπίζουν ρατσιστικά, ενώ παράλληλα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά τους.

Ο 31χρονος αθλητής καταγγέλλει στο newsbomb, ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος σε τράπεζα, ενώ τα στελέχη της του φέρθηκαν απαξιωτικά και προσβλητικά!

Μάλιστα χρησιμοποίησαν την εξωφρενική δικαιολογία, ότι μπορεί να φέρει όπλο στο αναπηρικό του αμαξίδιο!
«Τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, το μεσημέρι, μου απαγορεύτηκε η είσοδος σε υποκατάστημα τράπεζα στα Βριλήσσια, με την πρόφαση ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν κάποιο άλλο άτομο με αμαξίδιο μπήκε στην τράπεζα και πυροβόλησε κάποιον υπάλληλο. Από τότε, η πολιτική της τράπεζας είναι να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την είσοδο σε άτομα με αναπηρία και να τα εξυπηρετεί έξω από το κατάστημα, στο πεζοδρόμιο»,δηλώνει ο Απόστολος Μουμτζόγλου.

Όταν ο αθλητής με κινητικά προβλήματα ζήτησε από κάποιον υπεύθυνο που βγήκε έξω, να του δώσει εξηγήσεις για αυτήν την απαγόρευση και να του πει ποια είναι η μέριμνα της τράπεζας για την είσοδο των ανθρώπων με καροτσάκι, εκείνος, όπως καταγγέλλει, τον αγνόησε επιδεικτικά και μπήκε μέσα.

Ο αθλητής κατάφερε, με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας να μπει στην τράπεζα, αφήνοντας το αναπηρικό του αμαξίδιο απ’ έξω, και τότε ο τραπεζίτης δεν δίστασε να του επιτεθεί φραστικά και ίσως και σωματικά, αν δεν είχε υπάρξει παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων!

Την ίδια αντιμετώπιση είχε, όπως υποστηρίζει, από τον διευθυντή της τράπεζας, τον οποίο ρώτησε, γιατί δεν φροντίζει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις θύρες ασφαλείας, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι με αμαξίδιο.

«Μου απάντησε, ότι αυτά δεν είναι δική του δικαιοδοσία και ότι δεν θα κάθεται να ασχολείται με τις πόρτες».

Φεύγοντας από το υποκατάστημα της τράπεζας, ο Απόστολος Μουμτζόγλου τηλεφώνησε στην αρμόδια υπηρεσία παραπόνων της τράπεζας και κατήγγειλε το περιστατικό.
«Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, μου τηλεφώνησε κάποια κυρία, εκπρόσωπος της τράπεζας, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό με τον πυροβολισμό του υπαλλήλου από κάποιο άτομο με αμαξίδιο και ότι μετά από αυτό οι υπάλληλοι είναι επιφυλακτικοί στο να αφήσουν κάποιο άτομο με καρότσι να μπει μέσα στην τράπεζα.
Ως μόνη απάντηση σε όλο αυτό το ρατσιστικό περιστατικό είχε να πει, ότι θα φροντίσει να ενεργοποιηθεί το κουμπί για ΑΜΕΑ που υπάρχει έξω από τις τράπεζες, αλλά που ποτέ δε δουλεύει. Κατά τα άλλα να μην είμαι πολύ “απαιτητικός”, γιατί “έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα με την προσβασιμότητα, δεν τα ξέρεις τώρα;”.
Θεωρώ τη συμπεριφορά των υπαλλήλων, καθώς και την πολιτική της τράπεζας άκρως ρατσιστική. Απαίτηση μου είναι ο σεβασμός και η ίση μεταχείριση, όπως και η άμεση μέριμνα όλων των τραπεζών και όχι μόνο της συγκεκριμένης, στα θέματα προσβασιμότητας».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι για τα στελέχη της συγκεκριμένης τράπεζας, όποιος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αποτελεί απειλή για την τράπεζα, διότι μπορεί να φέρει όπλο. Ενώ οι ληστές που εισβάλλουν πεζή στις τράπεζες, δεν αποτελούν κίνδυνο…
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα 40 μέτρα της τρόικας για τον Ιούνιο – Αυτά κρύβουν από τους Ελληνες αν και τα έχουν υπογράψει

Αποκαλύπτουμε όσα δεν ανακοινώνει η κυβέρνηση, για να ξέρει ο κόσμος τι τον περιμένει
Τα 40 μέτρα της τρόικας ως τον Ιούνιο:


Το πιο δύσκολο τμήμα της υλοποίησής του διανύει έως τον Ιούνιο το Μνημόνιο καθώς έρχονται οι πιο δύσκολες αλλά και μεγάλες...
αλλαγές: ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, νέο πακέτο μέτρων 11,7 δισ. ευρώ, αλλαγή του φορολογικού νόμου, άνοιγμα των «κραταιών» επαγγελμάτων, υποχρεώσεις διαφάνειας και δημοσιοποίησης εκθέσεων και πεπραγμένων, πρωτόγνωρες για την ελληνική διοίκηση.



Τα 40 μέτρα προβλέπονται ρητά από το Μνημόνιο και ο έλεγχος θα ξεκινήσει από την Τρόικα στις 15 Μαΐου. Για ορισμένα από τα μέτρα αυτά, ο χρόνος λήγει πριν από τις εκλογές, για άλλα το περιθώριο είναι η 30η Ιουνίου.

Τα μέτρα είναι:

1. Κατάθεση εντός του Μαΐου των προτάσεων περικοπών δαπανών 11,7 δισ. ευρώ. Θα ψηφιστούν δια νόμου με το νέο Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο. Θα προηγηθούν οι 3 μελέτες αναθεώρησης των προγραμμάτων δημοσίας δαπάνης. Τα πρώτα σχέδια έπρεπε να είναι έτοιμα τον Μάρτιο, αλλά πλέον αυτό δεν φαίνεται εφικτό. Θα πρέπει να περιλαμβάνουν συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις, αμυντικές δαπάνες, αναδιάρθρωση της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, περαιτέρω εξορθολογισμό των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων, αναδόμηση των παροχών πρόνοιας.

2. Θέσπιση νομοθετικά μίας μείωσης κατά μέσο όρο 12% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, στα οποία το νέο μισθολόγιο δεν ισχύει.

3. Κατάργηση ή τροποποίηση του νόμου περί Στρατηγικών Εταιριών (Νόμος 3631/2008, Άρθρο 11).

4. Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει τον Ιούνιο ένα πακέτο φορολογικής μεταρρύθμισης που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης των ποικίλων φορολογικών εξαιρέσεων και προνομιακών μεταχειρίσεων, της απλούστευσης του Φ.Π.Α. και της φορολόγησης ακίνητης περιουσίας, της ομοιόμορφης φορολογικής μεταχείρισης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, και της απλούστερης φορολογίας εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων (έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο δημόσια διαβούλευση και έλεγχος από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ).

5. Αύξηση έως τον Ιούνιο στις αντικειμενικές αξίες για να ευθυγραμμιστούν σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς.

6. Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων καταργείται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται από απλούστερη νομοθεσία.

7. Εντός του Μαρτίου απαιτείται υπουργική απόφαση σε συνεννόηση με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. που θα παρέχει τα τεχνικά στοιχεία του πλαισίου ανακεφαλαίωσης των τραπεζών.

8. Θέσπιση κυρώσεων σε φορείς που δεν υποβάλλουν στοιχεία για τις κρατικές δαπάνες και πειθαρχική διαδικασία για τους οικονομικούς επιθεωρητές (Ιούνιος).

9. Φάρμακα. Πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο αν η μηνιαία παρακολούθηση δείξει ότι η μείωση των φαρμακευτικών δαπανών δεν παράγει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τον προϋπολογισμό συνταγογράφησης για κάθε ιατρό, το στόχο του μέσου κόστους συνταγογράφησης ανά ασθενή και, εάν χρειαστεί, οριζόντιες περαιτέρω περικοπές τιμών και περιθωρίων κέρδους και αυξήσεις των συμμετοχών.

10. Απλοποίηση διαδικασιών για την επιτάχυνση της εισαγωγής στην αγορά φθηνότερων γενόσημων φαρμάκων.

11. Έως το τέλος Ιούλιου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

12. Δια νόμου θα προωθηθεί έως τον Ιούνιο η ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των επαγγελματικών φορέων, με τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα κάθε επαγγελματικής οργάνωσης των πληροφοριών: ετήσιες λογιστικές καταστάσεις, αμοιβή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ποσά των ισχυουσών εισφορών, επιβαλλόμενες κυρώσεις, αξιώσεις ή παράπονα, κανόνες σχετικά με το ασυμβίβαστο.

13. Εως τον Ιούνιο τροποποιείται το Άρθρο 10 του Προεδρικού Διατάγματος 100/2010 σχετικά με τη διαδικασία εξουσιοδότησης και ισχυουσών αμοιβών για ενεργειακούς επιθεωρητές, προκειμένου να καταργηθεί η ελάχιστη αμοιβή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενεργειακού ελέγχου και να αντικατασταθεί η πάγια αμοιβή ανά τετραγωνικό μέτρο με τη μέγιστη αμοιβή.

14. Για τα νομικά επαγγέλματα, η κυβέρνηση εκδίδει ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο ορίζει προκαταβαλλόμενα ποσά για κάθε διαδικαστική ενέργεια ή παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου (ορίζει δηλαδή ένα σύστημα προκαταβαλλόμενων καθορισμένων/ προσυμφωνημένων ποσών για κάθε διαδικαστική ενέργεια ή παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου από δικηγόρο, το οποίο δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο «ποσό αναφοράς»).

15. Προσδιορίζει τον Απρίλιο μέτρα για την αποσύνδεση της φορολογίας, των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, των (τυχόν) μερισμάτων και των καταβολών προς τις επαγγελματικές ενώσεις από τις δικηγορικές αμοιβές.

16. Ψηφίζεται έως τον Ιούνιο νόμος για τη μεταρρύθμιση του κώδικα περί δικηγόρων. Τροποποιεί τους όρους εισδοχής και επανεισδοχής καθώς και τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος. Προωθείται τροποποίηση ή κατάργηση διατάξεων σχετικά με την τιμολόγηση, την πρόσβαση και την άσκηση επαγγελματικών ή οικονομικών δραστηριοτήτων που αντίκεινται στο Νόμο 3919/2011, το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές ανταγωνισμού. Πιο συγκεκριμένα, καταργείται το Άρθρο 42.1 του Νομοθετικού Διατάγματος 3026/1954 σχετικά με την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου για την υπογραφή πράξεων ενώπιον συμβολαιογράφου για μία σειρά νομικών συναλλαγών, καταργούνται τα Άρθρα 92.2 και 92Α του Νομοθετικού Διατάγματος 3026/1954 που προβλέπουν το ελάχιστο ποσό που οφείλεται σε δικηγόρους που αμείβονται αποκλειστικά για υπηρεσίες που παρέχουν με έμμισθη εντολή.

17. Υιοθετείται έως τον Ιούνιο νόμος προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση της αναγνώρισης των επαγγελματικών τίτλων που προέρχονται από διπλώματα τα οποία απονέμονται βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης. Οι κάτοχοι των διπλωμάτων που απονέμονται βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης, από άλλα Κράτη Μέλη θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εργάζονται στην Ελλάδα υπό τους ίδιους όρους όπως και οι κάτοχοι ελληνικών πτυχίων.

18. Εως τον Ιούνιο καταργείται η διάθεση της εισφοράς 0,15% (που προβλέπεται στην ΚΥΑ 25323/1960 και το άρθρο 64 του Ν.1249/1982), η οποία επιβάλλεται επί της αξίας CIF (κόστος, ασφάλιση και ναύλος) των αγαθών που εισάγονται από χώρες εκτός ΕΕ υπέρ του Λογαριασμού Αρωγής Εξωτερικού Εμπορίου (Assistance Account of Foreign Trade). Η διάθεση της εισφοράς 0,5% που προβλέπει ο Α.Ν. 788/48 και ο Ν.3883/1958 επί της αξίας όλων των εισαγομένων εμπορευμάτων υπέρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, της Ακαδημίας Αθηνών, και για την προώθηση των εξαγωγών, η διάθεση του μη ανταποδοτικού τέλους που καταβάλλεται μέσω του λογαριασμού της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού υπέρ της εκτέλεσης εργασιών που προβλέπει το Αριθ. T. 4363/1236 και η διάθεση του μη ανταποδοτικού τέλους επί της τιμής των καυσίμων υπέρ του Ταμείου Αμοιβαίας Κατανομής Χειριστών Αντλιών Πετρελαίου Υγρών Καυσίμων (Mutual Distribution Fund of the Oil-Pump Operators of Liquid Fuel). Η Κυβέρνηση διαθέτει τα ανωτέρω ποσά στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013. [2ο τρίμηνο 2012].

19. Εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση για το βαθμό όχλησης που προβλέπεται στο άρθρο 20, παρ.9, του Ν.3982/2011, ΚΥΑ για τους τυποποιημένους περιβαλλοντικούς όρους για βιομηχανικές δραστηριότητες, Προεδρικά Διατάγματα για τις προϋποθέσεις έκδοσης άδειας τεχνικών βιομηχανίας, υδραυλικών, τεχνικών υγρών και αερίων καυσίμων, ψυκτικών και χειριστών μηχανημάτων στις κατασκευές και άδειας ηλεκτρολόγων, όπως προβλέπει το άρθρο 4, παρ.4, του Ν. 3982/2011.

20. Εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα για τους Πιστοποιημένους Επιθεωρητές.

21. Νομοθετικά μέτρα για τη διαχείριση των βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων.

22. Αναμορφώνεται ο κατάλογος των μη ανταποδοτικών τελών υπέρ τρίτων.

23. Υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ενεργειακή συνιστώσα των επίσημων τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές.

24. Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να ολοκληρώσουν μία στρατηγική αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων των τραπεζών.

25. Η κυβέρνηση θα πρέπει να μην χάσει τους τριμηνιαίους ποσοστιαίους δείκτες απόδοσης για τη διαχείριση των εσόδων, την συγκράτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών και δαπανών.

26. Δημοσίευση από το τέλος Μαρτίου από τη διεύθυνση σχεδιασμού, διαχείρισης και παρακολούθησης του Υπουργείου Οικονομικών τριμηνιαίων δεικτών παρακολούθησης για κάθε βασική πρωτοβουλία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

27. Διορισμός έως το τέλος Μαρτίου όλων των συμβούλων για τις αποκρατικοποιήσεις οι οποίες προγραμματίζονται για το 2012 και το 2013.

28. Υποβολή στην Κομισιόν (Ιούνιος) αναλυτικής έκθεσης για την κατάσταση κάθε στοιχείου που θα αποκρατικοποιηθεί το 2012. Στοιχεία για νομοθετικές αλλαγές αν παρέχουν πλεονέκτημα στην εταιρία (ή στον παραχωρησιούχο), όπως φορολογικές διακρίσεις ή καθεστώς μονοπωλίου.

29. Δημοσίευση έως τον Ιούνιο 1ης φάσης απογραφής των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μεριδίων σε εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις και εμπορικώς βιώσιμα ακίνητα και εδαφικές/οικοπεδικές εκτάσεις.

30. Από τον Ιούνιο η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες θα ελέγχει κάθε χρόνο τουλάχιστον 200 δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων εφοριακών. Θα θεσπιστεί η εκ περιτροπής μετακίνηση διευθυντών επί περιοδικής βάσεως και θα βελτιώσει το σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών οι οποίοι αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς.

31. Έως το τέλος Μαρτίου πρέπει να καλυφθεί η θέση του Γενικού Γραμματέα Διοίκησης Εσόδων με ένα εξωϋπηρεσιακό πρόσωπο κατάλληλης επαγγελματικής πείρας.

32. Σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών που οφείλονται σε προμηθευτές από δημοσίους οργανισμούς (5,5 δισ. ευρώ). Τα δεδομένα επί των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα δημοσιοποιούνται σε μηνιαία βάση με χρονική υστέρηση όχι μεγαλύτερη των 20 ημερών (εως τον Ιούνιο).

33. Διοικητικό ημερολόγιο για την επικαιροποίηση της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής.

34. Οριστικοποίηση μέχρι το τέλος Μαρτίου της αναθεώρησης κοινωνικών προγραμμάτων. Εκθεση ελέγχου με προτάσεις.

35. Δημοσίευση των μεσοπρόθεσμων σχεδίων για στελέχωση ανά τμήμα για την περίοδο μέχρι το 2015, σύμφωνα με τον κανόνα “μία πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις από την υπηρεσία”. Το προσωπικό το οποίο μετατίθεται στην Κυβέρνηση είτε από κρατικές επιχειρήσεις είτε από άλλους φορείς υπό αναδιάρθρωση θα θεωρείται ως νέα πρόσληψη.

36. Σε εργασιακή εφεδρεία 15.000 «πλεονάζον προσωπικό» για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 12 μηνών, μετά το οποίο απομακρύνονται.

37. Ενιαία Αρχή Δημοσίων Προμηθειών (ΕΑΔΠ). Εκδίδονται αποφάσεις και τίθεται τον Απρίλιο σε λειτουργία.

38. Υποβάλλεται έκθεση για τη λειτουργία των τακτικών υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών (ΚΤΕΛ) και παρουσιάζονται οι επιλογές απελευθέρωσης.

39. Η κυβέρνηση διεξάγει εως το τέλος Μαρτίου μία αξιολόγηση σχετικά με το βαθμό στον οποίο οι εισφορές των δικηγόρων και των αρχιτεκτόνων για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των επαγγελματικών οργανώσεών τους είναι εύλογες, αναλογικές και δικαιολογημένες.

40. Ανεξάρτητη αξιολόγηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα της δομής και των δραστηριοτήτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Θα παρουσιαστούν οι διορθωτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της αναποτελεσματικότητας που διαπιστώνεται στην προαναφερόμενη αξιολόγηση.

http://kontiloforos.blogspot.com/2012/04/40.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμνησ(τ)ία

Αμνησ(τ)ίαΒεβαίως και έχω δικαίωμα να σχολιάζω. Μου το είπε ο άνθρωπος που χθες το πρωί αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του, εκεί μπροστά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στην πλατεία Συντάγματος! Τράβηξε τη σκανδάλη ενώπιον συμπολιτών, σε χώρο δημόσιο, αφήνοντας πίσω του ένα γραπτό μήνυμα αγανάκτησης κι απελπισίας. Μια παρακαταθήκη!

Βεβαίως και έχω δικαίωμα να σχολιάζω. Θα μπορούσε να ήταν πατέρας μου. Πατέρας τού καθενός μας. Θα μπορούσε να ήμουν εγώ ο ίδιος, αρκετά νεότερος από τον αυτόχειρα μα το ίδιο αγανακτισμένος κι απελπισμένος. Και τις δημοσιογραφικές βλακείες για σιωπητήριο όταν κάποιος αυτοκτονεί τις έχω γραμμένες στα παλιά μου παπούτσια. Που, παρεμπιπτόντως, έτσι είναι όλα τα παπούτσια πλέον που φορώ: παλιά!

Βεβαίως και έχω δικαίωμα να σχολιάζω. Αυτό σημαίνει σεβασμός στο κίνητρο του αυτόχειρα: Να πολεμήσω τη λήθη. Ν' αντιδράσω. Αντιδράστε! Πετάξτε το τηλεκοντρόλ στην τουαλέτα και τραβήξτε και το καζανάκι. Έτσι κι αλλιώς, αυτό το κράτος δεν το ξεπλένει πια τίποτα. Ούτε και το κλοτσοσκούφι, χθες αργά, όπου θριάμβευσε πάλι η στρογγυλή "θεά". Μην επαναπαύεστε. Θυμηθείτε: Τσιγαράκι δεν κάνει κάποιος μόνο μετά τον έρωτα, το ζητά κι όταν τον οδηγούν στο ικρίωμα -μια τελευταία επιθυμία πριν την παντοτινή αποχώρηση...

Βεβαίως κι έχω δικαίωμα να σχολιάζω. Και όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση ΟΧΙ ΜΟΝΟ να σχολιάζω!

Μια γερμανική παροιμία λέει πως ένα δικαίωμα γεννά δυο υποχρεώσεις. Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη υποχρέωση: Να σχολιάζουμε. Να θυμόμαστε. Να πούμε όχι στην αμνησία. Και δεύτερη υποχρέωση, το ν' αντιδρούμε. Να μην δίδουμε αμνηστία.

(Κύριε Μπεγλίτη, μια που κόπτεστε να μάθετε αν ο αυτόχειρας τα έφαγε μόνος του ή με τα παιδιά του, χωριστά ή μαζί, γιατί δεν κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε τον Πάγκαλο; Τι διάβολο, αμνησία έπαθε και δεν θυμάται με ποιον συνέτρωγε τόσα χρόνια;)

Πάνος Γιαννάκαινας
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΥΡΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ... ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ...

Ο καιρός που όλοι μπορούσαμε να πούμε ότι "δε θα μας αγγίξει εμάς η κατάσταση" ή ότι θα βρούμε τρόπο να τα βγάλουμε πέρα πέρασε πλέον για όλους. η τεχνητή κρίση έρχεται με νέους παράλογους φόρους για να μας θυμίσει ότι οι προς το παρόν κρατώντες την εξουσία είναι αδίστακτοι . Συμφωνία με το διάβολο έχουν κάνει και την τηρούν υπνωτισμένοι κατά γράμμα. Πολιτικά ζόμπι που έλκονται από τον πόνο του λαού και το αίμα του έθνους περισσότεροι πολίτες το έχουν νιώσει και διαλέγουν στρατόπεδο. Οι πολίτες ήδη κινδυνεύουν από τη....
μασονική λαίλαπα.
Ο κίνδυνος όμως αντικρίζει πλέον και εσάς. Ο πρώτος πολίτης με όπλο έφτασε στο Σύνταγμα! Ευτυχώς για εσάς έστρεψε το πιστόλι στον εαυτό του. Η κίνηση συμβολική και πολύ πιο επικίνδυνη από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Επικίνδυνη γιατί γέννησε ιδέες. Το απεύχομαι αλλά πως μπορείτε να γνωρίζετε από εδώ και πέρα αν από τους χιλιάδες πολίτες που περνούν καθημερινά από το Σύνταγμα... πως μπορείτε να ξέρετε αν κάποιος από όλους αυτούς δε φέρει όπλο και κυρίως προς τα που θα το στρέψει την επόμενη φορά; αξίζουν τα 800, 1000, 1200 ή περισσότερα ευρώ αυτή η πιθανότητα; όσο αυξάνει η πίεση αυξάνουν και οι πιθανότητες για ένα τέτοιο γεγονός. Και δυστυχώς το σύμβολο γεννήθηκε...η ιδέα γεννήθηκε... η πρώτη κίνηση έγινε... από έναν παππού. Η πλατεία Συντάγματος μπορεί να είναι γεμάτη ΜΑΤ αλλά αλώθηκε από μια συμβολική κίνηση με απερίγραπτη δύναμη. αυτό είναι που τρόμαξε το σύστημα. Οι συμβολικές πράξεις!!!

Δυστυχώς στέκεστε ανάμεσα σε δύο κόσμους που ήδη συγκρούονται. Μέχρι τώρα είχατε τη συμπαράσταση του κόσμου γιατί κακά τα ψέματα, παιδιά του λαού είστε οι περισσότεροι και κάνετε μια δουλειά για κάποια χρήματα. Από την άλλη μεριά ο πολιτικός κόσμος που σας έχει χεσμένους, αναλώσιμους έτσι και αλλιώς.

Όμως χάσατε την συμπαράσταση του κόσμου και οι πολιτικοί θα σας θυσιάσουν πολύ άνετα όταν έρθει η ώρα. Όλοι χρειαζόμαστε εργασία και είναι θεμιτό να προσπαθείτε να επιβιώσετε και εσείς.

Όμως έχετε χάσει το μέτρο... Υπάρχουν στη ζωή κανόνες άγραφοι, πολύ πιο ισχυροί από τους γραμμένους. ΔΕ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΔΕ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΠΛΑΝΗ ΠΟΡΤΑ. ΔΕ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ. ΔΕ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Οι απλοί πολίτες είναι αυτοί τη στιγμή οι πιο επικίνδυνοι για εσάς γιατί στέκεστε ανάμεσα σε αυτούς και σε εκείνους που τους κλέβουν τη ζωή. Αυτή τη στιγμή κάθε χέρι, πόδι, ασπίδα, δακρυγόνο που στρέφεται εναντίον απλών πολιτών, οπλίζει ένα ακόμα όπλο.

Η αρχή έγινε και ήταν συμβολική... κάθε πολίτης πλέον που περνάει στο Σύνταγμα είναι ένας πιθανός φορέας μιας παρόμοιας σκέψης. Ελπίζω να μη συμβεί αλλά η σειρά των γεγονότων μαρτυρά το αντίθετο. Οι πολίτες στρέφουν προς το παρόν το θυμό τους προς τον εαυτό τους και αυτοκτονούν. Αν όμως ο θυμός κατευθυνθεί απέναντι;;; ποιος εγγυάται ότι αύριο, μεθαύριο δε θα γίνει από ένα άλλο παππού που θα κάνει τον περίπατό του στη πλατεία Συντάγματος;;;

Κύριοι αστυνομικοί και λοιποί τηρητές της δημόσιας τάξης...

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΥΘΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΌΤΑΝ ΈΡΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://helleniclegion.blogspot.com/


ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΤΡΑΓΚΑ....-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ; ΟΥΔΕΙΣ! (ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ)


Μετά την αθώωση από ελληνικό δικαστήριο του περιοδικού FOCUS για το εξώφυλο με το κωλαδάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου...

Αναρωτήθηκε...Που ήταν οι υπερπατριώτες αντιμνημονιακοί αρχηγοί των κομμάτων?
Ούτε καν εκπρόσωπο δεν έστειλαν στη δίκη.
Άγριο βρισίδι στη Μέρκελ (την αποκαλούσε ξεκ...αρα) και στα ελληνικά κόμματα και πολιτικούς (τους χαρακτήρισε σκύβαλα)..
Για την απόφαση είπε πως σε χώρες που είναι υπό κατοχή,τα δικαστήρια παίρνουν αποφάσεις υπερ των δυνάμεων κατοχής.
Ακούστε το ηχητικό...
http://www.eglimatikotita.gr/2012/04/blog-post_4603.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντιπολίτευση Σκοπίων: Αν δεν ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ το Μάιο, πάμε για ενιαίο μέτωπο κατά Γκρούεφσκι…



«Σε περίπτωση που μετά τη Διάσκεψη του Σικάγου η συμμετοχή μας παραμείνει Status Quo, το πιο πιθανό είναι  να ακολουθήσει η ένωση της αντιπολίτευσης με πρώτο σημείο αιχμής τις δημοτικές εκλογές στη χώρα. Αυτή θα είναι και μια δοκιμή, ένα είδος μέτρησης για τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις  για τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές», γράφει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Το ενδιαφέρον για ένα κοινό μίνι-μπλοκ της αντιπολίτευσης που εκδηλώθηκε από τα τέσσερα κόμματα όπως  δημοσιεύσαμε, ήταν αρκετά μεγάλο από το κυρίαρχο αντιπολιτευτικό κόμμα των Σοσιαλιστών- SDSM.

 Ο εκπρόσωπος της κόμματος SDSM ήταν προσεκτικός στις εκτιμήσεις του και στα σχόλια – γράφει το δημοσίευμα- και άφησε το χρόνο να δει πως θα δρομολογηθούν τα πράγματα.

«Χαιρετίζουμε την ιδέα της ενίσχυσης της συνεργασίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με βάση τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων μοιραζόμαστε την εκτίμησή τους όταν μιλούν με σαφήνεια για την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και κατά κύριο λόγο οφείλεται στην λανθασμένη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Ελπίζουμε στο μέλλον να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και η κατάλληλη ατμόσφαιρα για την πλήρη ενοποίηση του μετώπου της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος SDSM.

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρε ….τι γίνεται; αυτοκτονούν και oι..ματατζήδες ;


Ο αστυνομικός αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο, πριν από λίγο, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ.

Ο αυτόχειρας πυροβολήθηκε... στο αυτί και η σφαίρα διαπέρασε το κεφάλι του.

Έρευνα αναμένεται να διεξαχθεί για τις αιτίες του συμβάντος .
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε το : Live γιαούρτωμα στην τηλεόραση


Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη τηλεφωνική παρέμβαση στελέχους της Χρυσής Αυγής σε σκπομπή του Ξινή του βγήκε του δημοσιογράφου Πάνου Μπούρχα, η πρόσφατη τηλεφωνική παρέμβαση του στελέχους της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε...
εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV1. Αντιεξουσιαστές που τα είχαν μαζί του από την περασμένη Πέμπτη για την... επώαση του αυγού του φιδιού, εισέβαλαν χθες ζωντανά στο στούντιο και διακόπτοντας την τηλεοπτική του εκπομπή τον.... γιαούρτωσαν! Ήταν μια πραγματικά άτυχη στιγμή για τον δημοσιογράφο, ο οποίος κράτησε την ψυχραιμία του και αμέσως μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα ξαναβγήκε ζωντανά και συνέχισε την εκπομπή του. Απαράδεκτο το κοντρόλ του TV1 που αντί να κόψει το ... θέαμα, συνέχισε την κάλυψη του γιαουρτώματος για όση ώρα αυτό συνέβαινε και για λόγους τηλεφαγίας άφησε τηλεοπτικά εκτεθειμένο τον παρουσιαστή. Θλιβερό το θέαμα με τον Πάνο Μπούρχα να προσπαθεί να αποφύγει τα... γιαούρτια και τα λοιπά ζαρζαβατικά που εκτοξεύονταν εναντίον του. Δείτε στο 0:08 του video που ακολουθεί, πως την έκανε με... ελαφρά πηδηματάκια, μόλις είδε τα γιαούρτια ο υποψήφιος βουλευτής του Καμμένου Άρης Σταμπουλής!

ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Χημικοί αεροψεκασμοί στη Λάρισα 6/4/2012 με video - απόδειξη πως σταματάει και ξανα ξεκινάει η χημική ουρά!












Δείτε το βίντεο:



Αναγνώστης

 afipnisoy
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκαλύπτω: Νέα στοιχεία για τη λαθρομετανάστευση


Νέα στοιχεία – σοκ για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, που απειλεί τον κοινωνικό ιστό και τη δημόσια υγεία, παρουσίασε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, η εκπομπή «Αποκαλύπτω» συνέχισε την έρευνα, παρουσιάζοντας πώς οι παράνομοι μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα, τα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται, ενώ ακούστηκαν ποικίλες απόψεις από τους καλεσμένους, χωρίς να λείψουν οι αντεγκλήσεις.

Αίσθηση προκάλεσε η τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή ενός κατοίκου της Νέας Βύσσας Έβρου, που κατήγγειλε, ότι οι λαθρέμποροι παρατούν τους παράνομους μετανάστες ακόμη και στα ναρκοπέδια!

«Οι δουλέμποροι παρατούν τους λαθρομετανάστες σε ναρκοπέδια, λίμνες, όπου βρουν. Πριν από ενάμιση μήνα βρέθηκε ένας παππούς με ένα παιδάκι αγκαλιά στις ακτές του ποταμού», υποστήριξε ο κ. Αρναούτης.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η άποψη του Ηλία Παναγιωταράκου, Μέλους Πολ. Συμβουλίου «Χρυσής Αυγής, ότι τα ναρκοπέδια πρέπει να αυξηθούν!

«Αυτοί οι οποίοι διώκονται είναι οι Έλληνες, που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Αθήνα και την Αττική κάνουν ό,τι γουστάρουν. Οι Έλληνες είναι ανυπεράσπιστοι, δεν υπάρχει αστυνομία να τους προστατεύσει και λίαν συντόμως θα αποδειχθεί, ότι η μοναδική ελπίδα για τον Έλληνα είναι η Χρυσή Αυγή. Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει, ότι ο κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να προασπίζει τον εαυτό του. Η Χρυσή Αυγή πιστεύει, ότι πρέπει να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες, κανείς μετανάστης δεν είναι νόμιμος.

Να ξαναθωρακίσουμε τα σύνορά μας με νάρκες, με συρματοπλέγματα, με θερμικές κάμερες. Πλήρης καταγγελία της συνθήκης της Οτάβα για τις νάρκες. Αυστηρή τιμωρία σε όσους νοικιάζουν σε λαθρομετανάστες σπίτια ή τους έχουν στη δούλεψή τους. Το λιμενικό να φυλάει το Αιγαίο και όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια να τα δώσουμε για να τους βάλουμε σε τσάρτερ. Είναι πολύ απλό να διαπιστώσουμε από πού είναι ο καθένας. Αν ήσασταν στην πιάτσα θα το καταλαβαίνατε. Στη Frontex είναι άχρηστοι».

Να απομακρύνουμε άμεσα από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες, δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας, ότι το μέτρο της δημιουργίας κέντρων κράτησης αλλοδαπών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Είναι σωστό το μέτρο με τα κέντρα κράτησης των αλλοδαπών. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην Ελλάδα, πετάνε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και λένε ότι είναι από το Ιράκ και την Παλαιστίνη, για να πάρουν πολιτικό άσυλο. Θα τους κλείνουμε στα κέντρα κράτησης μέχρι να μας πουν από πού είναι. Και μόλις μας πει ότι είναι από τον τάδε δρόμο της Αλγερίας, θα του δίνουμε το εισιτήριο της επιστροφής και γεια σας».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος δήλωσε, ότι λέει ψέματα όποιος υποστηρίζει, ότι σε δύο μήνες μπορεί να απομακρύνει όλους τους μετανάστες, ενώ μίλησε για την ανάγκη χάραξης μεταναστευτικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα:

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει μεταναστευτική πολιτική. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν ασχολείται κανείς. Μπαίνουν άνθρωποι, διότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι σύνορα που σταματούν τον άνθρωπο να μπει. Έχουμε ξεχάσει τη διαφορά του μετανάστη με τον πρόσφυγα. Εμείς τσουβαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας ως χώρα. Αυτά τα κέντρα φιλοξενίας να είναι προσωρινά, να μην είναι κλειστά και να απαλλάξουν το κέντρο από αυτούς τους ανθρώπους. Όποιος λέει, ότι θα τους απελάσει σε δύο μήνες και δυο μέρες, λέει ψέματα. Χρειάζονται πολλά κέντρα, χρόνος και λογική».

Το πρόβλημα είναι όχι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, είπε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χούντης:

«Δεν λύνεται το πρόβλημα ούτε με «σκούπες» ούτε με frontex. Το πρόβλημα αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ευθύνη. Να συμμεριστούν και οι άλλοι Ευρωπαίοι την απορρόφηση των μεταναστών».





newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοίνωση κάλεσμα προς τα Ελληνικά Blogs και Site (Εμπάργκο σε Πασόκ και ΝΔ).


Το είδαμε στο ιστολόγιο Μελισσόκοσμος


Αγαπητοί συνάδελφοι Blogers, τα τελευταία χρόνια ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές στη χώρα μας, ή τουλάχιστον είχαμε δεκαετίες πολλές να τις δούμε.

Ο Λαός μας λεηλατείται, η πατρίδα μας πουλιέται, η εθνική μας κυριαρχία εκχωρείται, το πολίτευμα μας δεν εφαρμόζεται.

Τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα Πασόκ και ΝΔ είναι υπεύθυνα για αυτή την κατάντια χωρίς καμιά αμφιβολία.

Οι Έλληνες αντιδρούν, βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτύρονται συνέχεια αλλά ουδείς τους ακούει.

Συμπολίτες μας μέρα με τη μέρα ζούνε την εξαθλίωση, χάνουν τις δουλείες τους, οι τράπεζες κατάσχουν τις περιουσίες τους, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται, πολλοί ψάχνουν σε κάδους απορριμμάτων για τροφή, και οι αυτοκτονίες πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα.

Εμείς τα Blogs τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά αυτά λαμβάνοντας καταγγελίες πολιτών σε καθημερινή βάση.

Έχουμε πείσει τους πολίτες ότι είμαστε η εναλλακτική ενημέρωση, αυτή η ενημέρωση που είναι με το μέρος του πολίτη, που δεν ελέγχεται από συμφέροντα ούτε από πολιτικά κόμματα.

Ζούμε ιστορικές στιγμές και είναι σίγουρο ότι έφτασε το τέλος του δικομματισμού.

Τα δυο όμως αυτά κόμματα είναι επίσης ότι θα δώσουν τον επιθανάτιο ρόγχο τους σε μια προσπάθεια να κοροϊδέψουν και να αρπάξουν και πάλι την ψήφο του λαού.
Στο πεζοδρόμιο δεν μπορούν να κατέβουν πια.

Στα καφενεία ούτε που θα ζυγώσουν.

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να ξεγελάσουν τον λαό.

Αυτό θα το κάνουν βομβαρδίζοντας τους πολίτες με σποτάκια και διαφημίσεις, με ψεύτικα στοιχεία, κάλπικες υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες.

Τα σποτάκια αυτά θα δημοσιευτούν από τα κανάλια τα οποία ελέγχονται πλήρως και τις εφημερίδες.

Όμως επειδή πολύς κόσμος πλέον ενημερώνεται από το διαδίκτυο είναι σίγουρο ότι θα δοθεί χρήμα για διαφημίσεις και στα Blogs.

Χρήμα που παράνομα έχει προεισπραχτεί για την χρηματοδότηση των κομμάτων, με εγγύηση μάλιστα του Ελληνικού Δημοσίου.

Δηλαδή ο φτωχός πολίτης θα πληρώσει ξανά την προπαγάνδα τους.

Εμείς τα Blogs που έχουμε πείσει τους αναγνώστες μας ότι είμαστε ανεξάρτητοι, δεν πρέπει να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια των κομμάτων του Μνημονίου.

Κανένα Blog δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχτεί να διαφημίσει κόμματα που ψήφισαν το Μνημόνιο.

Πρέπει να συμβάλουμε στον πολιτικό Θάνατο των κομμάτων αυτών Blogarοντας τις διαφημίσεις τους και την προπαγάνδα τους.

Αν δεν το κάνουμε τότε προδίδουμε τον λαό, προδίδουμε τους αναγνώστες μας και τους παραδίδουμε στον κανιβαλισμό του Πασόκ και της ΝΔ.

Αν διαφημίσουμε τα κόμματα αυτά τότε δεν αξίζουμε να λέμε ότι είμαστε ανεξάρτητα μέσα, ούτε καν ότι είμαστε Έλληνες.

Αν και το Blog μου είναι μικρό, προειδοποιώ όλα τα Blogs και Site ότι αυτά που θα διαφημίσουν Πασόκ και ΝΔ, θα διαγράφουν κατευθείαν τα ling τους από τις λίστες φίλων του Blog μου καθώς και τα τυχόν Banner τους.

Τώρα είναι η ώρα να απαλλαγούμε από αυτούς.
Δεν δίνουμε βήμα σε όσους εξαθλίωσαν τον λαό.
Δεν γινόμαστε συνεργοί στα εγκλήματα που διαπράττουν καθημερινά, αναγκάζοντας τους Έλληνες στην αυτοκτονία.

Δεν τους επιτρέπουμε να παραδώσουν την Πατρίδα μας στους ξένους.

Το παρόν θα σταλεί σε όλα τα μεγάλα και σε πολλά μικρότερα Blogs.

Όποιον εκφράζει αυτό το άρθρο ας το αναδημοσιεύσει, διαφορετικά αν διαφημίσει τα Μνημονιακά κόμματα ας αναμένει την καταφρόνηση και την απαξίωση των αναγνωστών του!!!

MELISSOCOSMOS
Ποσειδώνας


 http://koukfamily.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ολη η αλήθεια για τον μισθό μου»

Η φωτογραφία αποτυπώνει με ανάγλυφο τρόπο την αγωνία του κόσμου μήνα με το μήνα, με το πενιχρό πλέον εισόδημα...


Διαβάστε περισσότερα » »

Βολές κατά Κουκουλόπουλου και Βλατή από την πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας κα. Ιωάννα Ανδρονικίδου


1η Απριλίου 2012, γύρω στις 10:00 η ώρα το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην Πτολεμαΐδα. Βλέπω από απόσταση να καταφθάνουν εκεί οι κ.κ. Κουκουλόπουλος και Βλατής. Στην αρχή νομίζω ότι ίσως πρόκειται για ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα. Δεν κάνω λάθος, πρόκειται για το γνωστό ύφος νικητή, που χρόνια τώρα φοράει ο κ. Κουκουλόπουλος, ο γνωστός βουλευτής της περιφέρειας μας, και είναι μαζί με τον κ. Βλατή, και οι δυό οι γνωστοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Λέω στον εαυτό μου : είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τόσο πολιτικό θράσος ; Είναι δυνατόν να μην μας υπολογίζουν καθόλου ; Είναι δυνατόν με τις πράξεις τους ή την απραξία τους να καταδικάζουν μια
πόλη και από την άλλη να έρχονται χωρίς ντροπή με το ύφος του νικητή ; Είναι δυνατόν να μας υποτιμούν μπροστά στα μάτια μας ; Δεν υπάρχει ντροπή στην πολιτική τους ;

Ίσως θα αναρωτηθούν οι αναγνώστες : γιατί τα γράφω αυτά ; Είναι επειδή όπως θα είδατε ο τίτλος αυτού του κειμένου είναι η πόλη μας η Πτολεμαίδα που αιμορραγεί. Είναι επειδή όλη αυτή τη χρονική περίοδο αιμορραγεί, καθόσον έχει μεγάλες και ανοιχτές πληγές. Θα ασχοληθώ με δύο από αυτές.

1η πληγή : Η εφορία της πόλης μας. Ξεκίνησε να ακούγεται στα μέσα Ιουνίου 2011 ότι η ΔΟΥ Πτολεμαίδας θα κλείσει και όλοι νόμισαν ότι επρόκειτο για ένα ψέμα. Όμως η σημερινή εικόνα της ΔΟΥ Πτολεμαίδας, όταν πηγαίνεις εκεί, είναι αποκαρδιωτική και πλέον διαπιστώνεις ότι το τελειωτικό κλείσιμο αποτελεί ένα πραγματικό γεγονός με ημερομηνία
λήξης στο τέλος του 2012. Έχει επέλθει συρρίκνωση του αριθμού των υπαλλήλων. Ήδη κάποια τμήματα έχουν φύγει στην Κοζάνη. Πλέον οι λογιστές και οι δικηγόροι με τους πελάτες τους αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη ΔΟΥ Κοζάνης για διεκπεραιώσεις στο δικαστικό τμήμα. Ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα εκεί και είδα συντοπίτες μου Εορδαίους
να περιμένουν στην ουρά του τρίτου ορόφου για να εξυπηρετηθούν και όσο για τα υπόλοιπα τμήματα που λειτουργούν ακόμα εδώ είναι καθαρά και μόνο διεκπεραιωτικά για την ολοκλήρωση των φακέλων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, και η ΔΟΥ, όπως την ξέραμε θα αποτελεί παρελθόν για την πόλη και τα χωριά της. Τι σημαίνει αυτό για τον πολίτη που
εξυπηρετούνταν εδώ; Σημαίνει πλέον σπατάλη χρόνου, αύξηση εξόδων (σήμερα η μετάβαση κοστίζει όπου κι αν πας), αναγκαστική μετακύληση των εξόδων στους πελάτες σε μια εποχή που το χρήμα μειώνεται καθημερινά στον καθένα όλο και περισσότερο. Με άλλα λόγια η μεταφορά της ΔΟΥ της Πτολεμαίδας στην Κοζάνη είναι σοβαρή οικονομική υποβάθμιση
της πόλης της Πτολεμαίδας, της Εορδαίας ολόκληρης και των κατοίκων της. Όλα αυτά είναι έργα του Μνημονίου θα πούνε κάποιοι. Όχι κύριοι, αρκετά μ' αυτήν την καραμέλα. Όλα αυτά είναι έργα ανθρώπων, αυτών των ανθρώπων (και των ομοίων τους) που ήρθαν την 1η Απριλίου 2012 στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην Πτολεμαίδα, και που τώρα στόχο τους έχουν, ενόψει των επερχόμενων εκλογών το κυνήγι των ψήφων από τους κατοίκους της Εορδαίας.

Ερωτώ : Γιατί την Πτολεμαίδα την θυμούνται αυτοί οι κύριοι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και την ξεχνούν κατά την περίοδο των αποφάσεων και κατά την ώρα των νομοσχεδίων; Θα αναφέρω ενδεικτικά τι έγινε όταν προέκυψε πρόβλημα παρόμοιο με το δικό μας στις ΔΟΥ της Λάρισας. Και εκεί το Μνημόνιο τη συρρίκνωση των εφοριών.
Στην περιοχή Λάρισας έγινε προσπάθεια η ΔΟΥ Τυρνάβου να απορροφηθεί από τις ΔΟΥ της πόλης της Λάρισας. Όμως τοπικός βουλευτής που πραγματικά ενδιαφέρονταν για τον τόπο του αντέδρασε δυναμικά και καταλυτικά και η ΔΟΥ δεν μετακινήθηκε. Ο κ. Κουκουλόπουλος με τη δύναμη και τη συνεχή ανοδική πορεία που έχει μέσα στο ΠΑΣΟΚ και σ'
αυτήν την κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να έχει καταφέρει κάτι ανάλογο για την Πτολεμαίδα (αν το ήθελε βέβαια...); Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους βουλευτές της περιφέρειας Κοζάνης. Δεν μπορεί να πεί ο κ. Κουκουλόπουλος ότι δεν μπορούσε να κάνει αυτό που πέτυχε ο βουλευτής Λάρισας, επειδή κανείς δεν θα τον πιστέψει, εκτός από εκείνους που
ακόμα ακολουθούν και βοηθούν τους κυρίους αυτούς στο τους. Είναι αυτοί που ακόμα τους προσκαλούν στην πόλη μας με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα, είναι αυτοί που ίσως τακτοποίησαν τα παιδιά τους ή ελπίζουν να τα τακτοποιήσουν. Είναι αυτοί με τις ζεστές χειραψίες και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη αυτών των πολιτικών.
Γιατί άραγε το κάνουν; Για να τους πούνε ευχαριστώ πολύ που επιτρέπετε να πάρουν την Εφορία από τον τόπο μου; Ευχαριστώ που αυξάνεις κατά αυτό τον τρόπο τα έξοδα μου; Ευχαριστώ πολύ που δεν έκανες κάτι, ώστε να μη δυσκολεύομαι και να μη χάνω χρόνο από την καθημερινότητα μου; Γιατί αλήθεια κάποιοι τους χαμογελούν;
Κάποιοι άλλοι κύριοι θα πούνε πάλι ( επειδή κάποιοι βγήκαν και τα είπαν) : <<είδαμε τους Πτολεμαιδιώτες : κανείς δεν νοιάστηκε για το κλείσιμο της Εφορίας. Ήταν ελάχιστοι αυτοί που ήταν στην διαμαρτυρία για την εφορία εκείνο το πρωινό στις 16 Ιουνίου 2011 σε σχέση με τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό>>.

Απαντώ σ' αυτούς τους κυρίους ότι οι διαμαρτυρίες - αντιδράσεις αυτού του τύπου πρέπει να οργανώνονται καλά, συστηματικά και έγκαιρα με πλήρη και ουσιαστική πληροφόρηση του λαού της πόλης και όλης της περιοχής της. Επειδή για να προσέλθει κάποιος σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας πρέπει να είναι καλά πληροφορημένος για το θέμα, για τις
συνέπειες, για το πού θα γίνει και πότε και αυτό πρέπει να γίνεται έγκαιρα, και όχι στο παραπέντε. Όλα εδώ, γίνονται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην συμμετέχει ο κόσμος. Ο κόσμος φαίνεται ότι αδιαφορεί επειδή όλα γίνονται στο παραπέντε (Εσκεμμένα; Από ανικανότητα;). Εγώ προσωπικά στις 16 Ιουνίου 2011 και ενώ ήμουν τότε Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας ενημερώθηκα για την κατάληψη της εφορίας στις 3:30 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας. Με υπαλλήλους της ΔΟΥ Πτολεμαίδας που μίλησα μου είπαν ότι πήγαν να εργαστούν το πρωί και μόνο τότε είδαν ότι γίνεται κατάληψη. Είναι εύκολο να βγει το συμπέρασμα για ποιο λόγο ο κόσμος δεν προσήλθε στην
κατάληψη. Ήταν επειδή δεν γνώριζε τι σχεδιάζονταν σε βάρος του. Επειδή δεν είχε ενημερωθεί ούτε επαρκώς, ούτε έγκαιρα. Όταν ρωτάς κάποιον για το πώς πρέπει μια κοινωνία να αμύνεται και να διεκδικεί σου λέει : οι ηγέτες πρέπει να πηγαίνουν μπροστά και εμείς να ακολουθούμε, άλλωστε γι' αυτό τους ψηφίζουμε, για να ηγούνται. Δυστυχώς οι τοπικοί άρχοντες ξέρουν καλά να φωτογραφίζονται μπροστά στα πανό για να λένε μετά <<εγώ τον αγώνα τον έκανα, αλλά δεν έγινε τίποτα, επειδή ο λαός δεν ανταποκρίθηκε>>. όμως ο λαός στο θέμα της εφορίας δεν ανταποκρίθηκε
επειδή δεν τον ενημέρωσαν όπως θα έπρεπε.

2η πληγή : Μέσα Ιουνίου 2011, νέο χτύπημα για την πόλη μας το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, η Διοίκηση και οι κλίνες του. Είναι γνωστό τι έγινε σε εκείνη την διευρυμένη συνάντηση φορέων στο Αμφιθέατρο του Μποδοσάκειου λίγες μέρες πρίν την συνάντηση με τον υπουργό Λοβέρδο στη Θεσαλονίκη. Ο κ. Κουκουλόπουλος μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου είχε πεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι εμάς τους Πτολεμαιδιώτες δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η έδρα της κοινής Διοίκησης των δύο Νοσοκομείων (Μποδοσάκειου και Μαμάτσειου), αλλά η αύξηση των κλινών, αυτών που προηγουμένως κάποιοι σπουδαίοι κύριοι τις είχαν μειώσει. Και αυτοί οι κύριοι δεν σταμάτησαν μόνο εκεί. Και ενώ είχαν μειώσει τις κλίνες του Μποδοσάκειου, αύξησαν αυτές του Μαμάτσιου, και μετά πήγαν την έδρα των δύο νοσοκομείων στην Κοζάνη, και μετά την κατήντησαν έδρα μπαλαντέρ, και μετά την δήθεν ΚΟΙΝΗ
ΔΙΟΊΚΗΣΗ την έκαναν κοινή κατ' όνομα, κοζανίτικη όμως στην πράξη, και μετά κινδυνεύουν να κλείσουν οι κλινικές του Μποδοσάκειου, επειδή ενώ (έστω στα χαρτιά) τα δύο Νοσοκομεία έχουν τον ίδιο αριθμό κρεβατιών το Μποδοσάκειο έχει τους μισούς γιατρούς από αυτούς που έχει το Μαμάτσειο, και μετά μας κάνουν έργα υποδομής, πάρκινγκ το λένε, και
μετά και μετά και τελειωμό δεν έχουν οι ενέργειες αυτών των κυρίων!!! Και βγήκαν και είπαν, εμείς τι φταίμε ο Λοβέρδος τα κάνει όλα... Ποιοι είμαστε εμείς οι Καιλαριώτες για να θέλουμε την έδρα της οινής Διοίκησης των δύο διασυνδεόμενων Νοσοκομείων; Πάρτε εκεί δέκα κλίνες, αφού πρώτα σας τις κόψαμε με την λαιμητόμο και να είστε ευχαριστημένοι, αυτό ήταν το νόημα. Αυτό άλλωστε, δεν μας είπε κάποτε και η ευρηματική κ. Διαμαντοπούλου με άλλη παραλλαγή; Τι θέλετε, ΤΕΙ; Ασχοληθείτε με την ποντιακή κουζίνα και πολύ σας είναι!

Οι άνθρωποι αυτοί μας το έχουν αποδείξει με λόγια και με έργα ότι την πόλη της Πτολεμαίδας δεν την υπολογίζουν. Αλλά η πόλη δεν είναι κάτι αόριστο. Αποτελείται από ανθρώπους, επιχειρήσεις, επαγγελματικά γραφεία διαφόρων κατηγοριών, κτίρια, περιουσίες. Όμως όλα αυτά με τα έργα ή την αδράνεια των προαναφερθέντων κυρίων υποβαθμίζονται μέρα με
τη μέρα.

Σύντομα θα κληθούμε, αγαπητοί συμπολίτες να ψηφίσουμε για τη νέα βουλή των Ελλήνων. Ας δείξουμε σε όλους αυτούς τους κυρίους ότι δεν είμαστε αφελείς και ότι το φιλότιμο μας και η υπομονή μας έχουν όρια. Ας έρθουμε όμως και στα γαλάζια παιδιά. Που και απ' αυτά δεν είδαμε κάποια σθεναρή αντίσταση ούτε στο θέμα της Εφορίας, ούτε και
στο θέμα του Μποδοσάκειου. Με την ευκαιρία, στις πρώτες θέσεις του Ιερού Ναού έκανε την εμφάνιση του και γαλάζιος παλιός βουλευτής, που απουσίασε από τον τόπο επί σειρά πολλών - πολλών ετών και ήρθε συνοδευόμενος τώρα, για να μας πει τί; Ότι νοιάστηκε γι' αυτόν τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια που ήταν απών από εδώ; Θα μου πείτε, γιατί να
μην ξεθαρρέψουν μερικοί; Σίγουρα θα λένε : εδώ αυτοί οι Καιλαριώτες έβγαλαν Δήμαρχο που δεν κατοικεί στην πόλη τους, γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε και εμείς κάτι παρόμοιο;

Επανέρχομαι στα του Ναού. Ενόψει της εορτής του Πάσχα, η εικόνα των συγκεκριμένων επισήμων (και των πέριξ αυτών) μέσα στον Ιερό Ναό μου θύμιζε γραμματείς και φαρισαίους του Ευαγγελίου.
Καλή Ανάσταση με κάθε έννοια!

Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου
Δικηγόρος - Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δελτίο τύπου της CIWF για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη μεταφορά και τη σφαγή των ζώων

Μεταφορά
Μετά από νέα έρευνα των διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων...
Compassion in World Farming (CIWF), Eyes on Animals (EonA) και Animal Welfare Foundation (AWF) διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (Κανονισμός 1/ 2005) σχετικά με τη μεταφορά των ζώων από την Ελλάδα στην Τουρκία και σοβαρά προβλήματα ευζωίας.

Συγκεκριμένα σε φορτηγά που μετέφεραν πρόβατα παρατηρήθηκαν τα εξής σοβαρά προβλήματα: υπερφορτωμένα οχήματα, νεκρά ζώα, ακατάλληλες ποτίστρες, διψασμένα ζώα, παραμονή στα φορτηγά για υπερβολικά μεγάλο διάστημα, βρώμικη και ανεπαρκής στρωμνή, καθώς και φθορές στα φορτηγά με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού των ζώων.

Με επιστολή τους στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι οργανώσεις καλούν τις αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την ευζωία των ζώων κατά τη μεταφορά τους, διασφαλίζοντας ότι όλες οι μεταφορές από την Ελλάδα προς την Τουρκία πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον Κανονισμό 1/2005 και προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία. Επιπλέον, ζητούν να επανεξεταστεί το όλο θέμα της εξαγωγής ζώων προς άλλες χώρες καθώς τα προβλήματα συνεχίζονται και η ευζωία
των ζώων απειλείται.

Σε συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχετικών με τη μεταφορά των ζώων προβαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσφατα η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ του περιορισμού της συνολικής διάρκειας μεταφοράς ζώων προς σφαγή, θέτοντας ως ανώτατο όριο στην ΕΕ τις οκτώ ώρες. Αυτό θα μειώσει την ταλαιπωρία που προκαλείται από τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για τα εκατομμύρια αγελάδες, γουρούνια, αιγοπρόβατα και άλογα που μεταφέρονται σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο.

Σφαγή
Ενόψει της περιόδου του Πάσχα, η Compassion in World Farming ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το φαινόμενο της παράνομης σφαγής ζώων σε υπαίθριους χώρους και της εμπορίας των σφαγίων ζώων.
Το φαινόμενο αυτό είναι παράνομο καθώς η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Οδηγία του Συμβουλίου 93/119/ΕΚ της 22 Δεκεμβρίου 1993 για την προστασία των ζώων κατά τη σφαγή ή/και τη θανάτωσή τους) απαγορεύει τη σφαγή εκτός σφαγείου και επιτρέπει παρεκκλίσεις μόνο για τη σφαγή ζώων από τον ιδιοκτήτη προς ιδία κατανάλωση, υπό τον όρο ότι «θα αποφεύγεται οποιαδήποτε περιττή διέγερση, πόνος ή ταλαιπωρία των ζώων κατά τη διακίνηση, το σταυλισμό, την
ακινητοποίηση, την αναισθητοποίηση, τη σφαγή και τη θανάτωση» και ότι οι χοίροι και τα αιγοπρόβατα έχουν προηγουμένως αναισθητοποιηθεί.




Η Compassion in World Farming (CIWF) ιδρύθηκε πριν από 45 έτη, το 1967, από Βρετανό κτηνοτρόφο που αντέδρασε στην ανάπτυξη της σύγχρονης, εντατικής εκτροφής ζώων. Σήμερα αγωνιζόμαστε ειρηνικά για να τερματιστούν όλες οι πρακτικές της βιομηχανοποιημένης εκτροφής. Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη μορφή κακοποίησης στον πλανήτη χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση – για το λόγο αυτό δραστηριοποιούμαστε συγκεκριμένα για την ευημερία των παραγωγικών ζώων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χυτήρης: «Έχουμε χρεοκοπήσει»! Πάρτε τις σανίδες και τις τριχιές αδέλφια!

20120406-093736.jpg«Έχουμε χρεοκοπήσει. Τώρα γίνεται διαχείριση χρεωκοπίας».
Αυτό δήλωσε πριν από λίγο, μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης.
Δηλαδή δεν μας σώσατε κύριε Χυτήρη; Γδάρατε τον λαό και την πατρίδα για να μας πείτε τώρα ότι χρεωκοπήσαμε; Εσείς που μέχρι χθες καμαρώνατε πως σώσατε την χώρα απο την
χρεοκοπία;
Μα πως θα αντικρύσετε την ψυχή του Ανδρέα κύριε Χυτήρη; Στα στοργικά σας χέρια έφυγε… Τι θα της πείτε;

olympia
Διαβάστε περισσότερα » »