Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Περισυλλογή νεκρού λύκου στην περιοχή της Πτολεμαΐδας

η μεταφορά του λύκου έγινε με βάση τα μέτρα βιοασφάλειας κατά της λύσσαςΑρσενικός λύκος βρέθηκε νεκρός στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης από κάτοικο Πτολεμαΐδας, και μέλος του Κ.Σ. Εορδαίας.
Αμέσως ο Ομοσπονδιακός Θηροφυλακας ενημέρωσε το Δασαρχείο Κοζάνης και στο σημείο κατέφθασαν δυο δασοφύλακες. Ενημερώθηκε επίσης κτηνίατρος της περιοχής και ο νεκρός λύκος μεταφέρθηκε με το όχημα του Κ.Σ. Εορδαίας και παραδόθηκε στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω (αποκοπή κεφαλής για την επιτήρηση της λύσσας, διάγνωση αιτίας θανάτου). Από την πρώτη εξέταση που έκανε ο θηροφύλακας δεν διαπίστωσε τραύμα από πυροβόλο όπλο. Πιθανή αιτία, τροχαίο ατύχημα δεδομένου ότι το εμπρός δεξί πόδι του λύκου ήταν σπασμένο και έφερε χτύπημα στα πλευρά πιθανόν από πρόσκρουση με αυτοκίνητο .
Η θηροφυλακή των κυνηγηγετικών οργανώσεων βρισκόμενη συνεχώς στην ύπαιθρο άμεσα κινητοποιήθηκε για το περιστατικό αυτό, όπως κάνει και για κάθε ανάλογο περιστατικό, συνεργαζόμενη με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες και ανταποκρινόμενοι στην ενημέρωση των πολιτών. Η  μεταφορά του λύκου έγινε με βάση τα μέτρα   βιοασφάλειας κατά της λύσσας.

hunters.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Εκνευρισμός Ελλήνων για Βουλγάρους: Η μισή βόρεια Ελλάδα μιλάει βουλγαρικά;

(κλικ στη φώτο για μεγέθυνση)
 Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύουν έναν χάρτη που σχεδιάσθηκε από Ινστιτούτο της Σόφιας- Βουλγαρία, σύμφωνα με τον οποίο,  σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας, μιλούν βουλγαρικά.

Για την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, αυτός ο χάρτης θεωρείται ως πρόκληση, ειδικά διότι προέρχεται από τους επίσημους βουλγαρικούς θεσμούς.
Ο χάρτης των βουλγαρικών διαλέκτων έχει σχεδιασθεί από ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και καλύπτει «τις περιοχές που ομιλείται η βουλγαρική γλώσσα» και περιλαμβάνει  ηχογραφημένες ομιλίες και  επιμέρους ατομικές περιγραφές.
Το έργο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει το ‘πλας Ίνφο’.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »